login |

Aranyélet – 2×05: Jövőkép

2016. 12. 04. 19:47 - Írta: winnie

49 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

Mostantól biztonságban leszünk.

Az idézetet és a címet is a 2×04-ből csentem, de a 2×05-re is nagyon illenek. A múlt héten már elérhető volt az idei szezon ötödik része, de a tévében csak most ment le, illetve megy le, és mivel eléggé hype-os (voltak benne durvulások), ezért mindenképp megérdemel egy posztot. És közel sem azért, mert egy elég komplex akciójelenettel turbózták fel.

aranyelet-2x05-04

Végre ez volt az a rész, ahol a család két női tagja is komolyabb sztorit kapott, bár Janka esetében ez kissé too little, to late, legalábbis jelen tudásunk szerint. Ő a szezon eddigi részében inkább passzív volt és nagyjából két-három szavas karakterizálás mentén manőverezett, és bár nagyon tetszett a húzás, amivel visszanyúltunk a múltjába, igazából az írói szándék nem volt tiszta mögötte: pusztán infót akartak átadni, vagy érzelmi reakciót is ki akartak váltani belőlünk?

Mira az egész sorozat jövőjét meghatározót húzott, hogy aztán rádöbbenjen az “ártatlan” fejével, hogy nem feltétlenül fekete és fehér színekből áll a világ – nem tudom, hogy tud majd ebből a gödörből kimászni, ahhoz túlságosan is elásta magát, hogy egy tollvonással és meggondolatlanságra való hivatkozással semmissé lehessen tenni az egyébként teljesen logikusan következő húzását.

aranyelet-2x05-03

A család férfi tagjai kőkeményen belekerültek a kulimászba – egyikük rálépett egy olyan útra, ahonnan már nincs visszafordulás. És, ha Mira esetében nem nagyon látom a kiutat, akkor mit mondjak Márkról? Nem érzem, hogy ilyen attitűddel életben maradhat a sorozat végéig. Meggondolatlan volt, amit tett, de ez benne volt a szituban, amit szerintem a készítők nagyon szépen felvezettek.

Az akciózásba a hozzáértők nyilván bele tudnak kötni technikai szempontból, de engem az efféle sosem izgatott, ellenben az igen, hogy történjen is valami piffpuff, vagy scifik esetében a ticsungticsung közben. És itt nem csak az embert eltompító lövölde volt, aminek az 5-10 percét két sorban letudják a szkriptben, hanem közben is volt mit nézni rajta, szóval jár érte a pacsi.

aranyelet-2x05-01

Egyértelműen a szezon eddigi legjobb része volt a 2×05, főleg azért, mert még a fentieken kívül is szinte csak érdekes történések színesítettek, akár Hollós, akár a flashback-ek esetében. De persze a prímet a már említett húzások jelentették, amik esetében a karakterek olyan határokat léptek át, amiken túl már nincs visszaút. És ilyesmit nem látunk gyakran magyar sorozatban.

49 hozzászólás Ne habozz!

rapguruz - 2016. 12. 04. 21:11

Félelmetes volt a flashback, amire nagyon kíváncsi vagyok hogy kiirnak e majd valakit a szezon végére vagy nem merik meglepni..

Béla bá - 2016. 12. 04. 22:06

Mi volt ez a rész? :O
Még mindig nem jutok szóhoz:D

adam1999 - 2016. 12. 04. 23:11

Csatlakozom az előttem szólókhoz…
Nekem is nagyon tetszett ez a rész,és gondolom még sokan másik is így lesznek ezzel :D

feri_0 - 2016. 12. 04. 23:16

Ideje volt már egy ilyen kizökkentő epizódnak. Zseniális volt!!

szebe - 2016. 12. 04. 23:53

Ha jól emlékszem, az első évadban is valahol a 4-5. részt kapták el nagyon durván, és megint.

Marci - 2016. 12. 05. 00:05

Hát ez besz.rás volt.

LaCRossE - 2016. 12. 05. 00:18

Nem jutok szohoz.
Ez kibaszott meno volt. Het legjobb epizodja.

39lépcsőfok - 2016. 12. 05. 00:42

Nagyon jók voltak az akciójelenetek, csaknem kárpótolt az évad összes hibájáért. :) A társadalmi dráma vonalat viszont nem kéne erőltetni.

Leopardfoka - 2016. 12. 05. 00:58

Nagyon durva volt…magyar filmnél ilyet még nem láttam. akkor éreztem, hogy Marknál elszakadt a cérna, miután meg kellett küzdenie a spannjával. Utána benne volt minden a történetben.

Laja - 2016. 12. 05. 01:04

Eldobtam én is az agyam, ilyen wtf-jelenetek amerikai sorozatban is ritkák, amikor ennyire megváltozik a felállás. Innen hogy lehet kimászni?

Hitman - 2016. 12. 05. 01:28

Azta rohadt mi volt ez a rész?? Nem találok szavakat fantasztikus volt, egyértelműen a hét epizódja, zseniális!!!!

excelsior - 2016. 12. 05. 02:21

Én már az Örs halálánál is sokkot kaptam és mennyi minden jött még utána.

BotondB - 2016. 12. 05. 02:40

Most fejeztem be de nem tudom mit lehet mondani. Hihetetlen hogy egy magyar sorozat ilyet tud és eszméletlen jó érzés. A rész 10/10 a sorozat és az évad is erős kilences. Így tovább!

Decay - 2016. 12. 05. 03:32

A képen látható ogre olyan, mintha Zagyva Gyula roma féltestvére lenne.
Amúgy még keresgélem az állam a padlón. Már kezdtem lemondani a sorozatról. Hát ez most 10/10-esen visszatért. Mármint az első évad színvonala.
És az a nagyon menő, hogy most nagyon sok mindent töltöttek a néző mikuláscsomagjába… Már
SPOILER
amikor a ringben verekedtek, akkor megszokás alapon úgy éreztem, hogy még egy cliffhanger és vége lesz a résznek, hát a túrót, javában még csak a közepe volt. Nagyon kerek volt, a cliffhanger nem idegesítő, szóval nem ez a nesze semmi fogd meg jól fíling, ellenkezőleg: hihetetlen sokat kaptunk, és én most meg sem nézem az előzeteseket.
Amit nem értek: néhány szereplő kriminálisan (hehe) rossz, mintha a Barátok köztből szalajtották volna őket, pl. a rendőrezredesnő, Mira.
és: SPOILER
Jankával mi történt a múltban?
Ez egy vetélés volt, ezért ingatta a fejét a szülész?

Decay - 2016. 12. 05. 03:59

Illetve még egy témakör, amit nem értek.
SPOILER
Elvileg a roma maffiózók arra számítottak, hogy több millió forint váltságdíjat kapnak a Márkért.
És kényszerítik a két srácot, hogy életre-halálra verekedjenek meg?
S amikor Attila megérkezik, azt látjuk, hogy ott tud hagyni egy körözött furgont, ami szerintem nagyobb nyűg, mint nyereség… nem is az a kérdés, hogy hogy tudják eladni, hanem hogy a fenébe tüntetik el… meg némi áru, mint: tévék biciklik. :D És akkor erre azt mondják, hogy na jó, menjen a taknyosa.
Ez csak nekem wtf? Azt akarták bemutatni, hogy mekkora alja suttyók?

befda - 2016. 12. 05. 09:35

Akkor legyen itt egy ellenvélemény is: az első évadban az volt a szenzációs, hogy a mai magyar valóságot mutatta be: átverős építési vállalkozó, cigicsempészés, albérletes átverés, alapítványi ügyeskedés…ez minden nap megtörténhet Magyarországon, mindannyian találkozunk ilyennel legalább a hírekben, de sokan személyesen is. De most? Fényes nappal kalasnyikovval a platón a belváros közepén vonuló ukrán maffiózók? 15-20 résztvevős tűzpárbaj a belvárosban, rendőrgyilkossággal? Kisstílű bűnözők megölnek egy srácot csak úgy? Börtönőrök agyonvernek egy embert (és nem 1-2 embert szerveztek be, hanem vagy 6-ot, és egy ilyenhez az egész BV-nek asszisztálnia kellene -boncolás, és gondolom családja is volt a rendőrnek)? Ahogy a HÖK-ös szál mindkét stiklije is totál kivitelezhetetlen lenne. Ez már nem a mai Magyarország, ez egy fiktív világ.

A történet sem életszerű már, pont abban a 2 órában pakolják ki a boltot, amikor Attilának kell gyorsan szajrét szerezni? Marky G úgy megtanul lőni pár gyakorlás után, hogy célzás nélkül, stresszes állapotban, összeverve lenyom egy fejlövést? Nem sorolom, sok ehhez hasonló van.

Mindent egybevetve jó szórakozás, a következő rész kevésbé földtől elrugaszkodott, valamennyire visszabillenti az arányokat, de szerintem túl sok lett a sorozat. Ahogy a kommenteket, vagy az ismerőseimet nézem, a többségnek ez bejön, szóval ezek szerint jó az irány alapvetően, de én nem ezért szerettem meg a sorozatot. Az 5. rész egy közepes amerikai B akciósorozat színvonalát hozzá, de amerikai B akciófilmekből/sorozatokból van sok, és vannak sokkal jobbak is.

Lenry - 2016. 12. 05. 12:48

ezt a részt még nem láttam, de talán itt kapok leggyorsabban választ: valaki magyarázza már el nekem légyszi, hogy mi volt ez a 90-es évekbeli autóösszetörős biznisz? ki és miért fizetett pénzt autóbalesetek után?

Nykychan - 2016. 12. 05. 13:41

Sokszor felmerül bennem ezt a sorozatot nézve, hogy nem is magyar produkció, olyan színvonalas és színészi játékkal van megcsinálva.
A rész egyértelműen OMG!! Kevés sorozat van, amit alig bírok kivárni… Ez totális brainfreeze-t okoz minden alkalommal.

Off.: valaki tud esetleg feliratot a sorozathoz? Sajnos nem mindenki hallja az audiót, s nem találok egy megveszekedettet darabot sem. :/

Zsugabubus - 2016. 12. 05. 13:54

Endre bá az új Anthony Soprano.

Janka feltárása a lánya számára a családi hátteréről megrázó volt,a végén pedig a csattanóval megspékelve,hogy az akivel a közös udvaron összefutottak,az a testvére.
Micsoda ridegség volt kettejük között.Biztosan nem tudták kellően feldolgozni az erőszaktevő-szadista apjukat,így 30 év után sem.

Lenry – 2016. 12. 05. 12:48 :

Ilyen okosságok manapság is elkövetődnek,esetleg érdekel a business mélyebben is?

szm22 - 2016. 12. 05. 14:10

10/10-es rész, bár Mira karaktere szörnyű, totál érdektelen. Már a cigány prostis-szál is erőltetett és logikátlan volt (a barátok köztbe illő franciskával együtt), de most meg hogy köp a rendőrnőnek? Bezzeg akkor jó volt Endre bá, amikor kihozták a börtönből…

Márky G viszont hatalmas arc, bár én ezt a tuskó Örsöt megtartottam volna. Tipikus vadállat. :D

Bazsi - 2016. 12. 05. 15:22

Azt hiszem kijelenthetjük hogy van egy magyar de világszinvonalú sorozatunk. Részemről az eddigi legjobb epizód volt, és most direkt nem is olvasom el a 6.részről írtakat, nincs mindenkinek hbo-goja lehet, h jó lenne ha nem tennétek ki ennyire előre.

Bence - 2016. 12. 05. 16:58

“S amikor Attila megérkezik, azt látjuk, hogy ott tud hagyni egy körözött furgont, ami szerintem nagyobb nyűg, mint nyereség… nem is az a kérdés, hogy hogy tudják eladni, hanem hogy a fenébe tüntetik el… meg némi áru, mint: tévék biciklik. :D És akkor erre azt mondják, hogy na jó, menjen a taknyosa.”

A furgon nem volt körözött, mivel a bolti megsemmisítendő cuccokat fuvarozták vele, kétlem, hogy bejelentették volna a rendőrségen.

Ezen túl..
Hihetetlen volt ez a rész, érzelmileg is. A látványt már megszokhattuk, hogy profi és a kivitelezés is, most viszont valami olyat kaptam, amit még soha. Érzelmileg ennyire, még nem ragadott magával semmilyen sorozat. Féltem, amikor elkapták Márkot, izgultam Attiláékért, és sajnáltam Jankát.

A legjobb magyar sorozat, legjobb részét láthattuk. Világszínvonal!
10/10

abbybaby - 2016. 12. 05. 17:56

Sajnos ezt most túltolták. Ez teljesen életszerűtlen ilyen lövöldözést véghezvinni fényes nappal és sehol egy járókelő…ajjj nemár. Műanyagság.
Mi tudnak ezen még tovább fokozni? A végén felrobban a parlament ? Minden dramaturgiának a fokozás a lényege, de itt már a 4-5 résznél erős túlzásba esnek. Kár érte, mert az első széria még életszerű és szerethető volt.

abbybaby - 2016. 12. 05. 17:59

Lenry: az autóösszetörés a biztosítási díjra ment ki.. utána kikalapálták pár forintból a kocsit és újra összetörték… nagy pénz volt ebben, amig a biztosítók be nem keményítettek. A kifizetett biztosítási díj sokkal több volt mint amiből meg lehetett csináltatni a kocsit.

Matt - 2016. 12. 05. 19:05

A lövöldözős jelenet világszínvonalú volt, én végig ámulva néztem.

Matt - 2016. 12. 05. 19:06

De ez érvényes a bunyóra is.

megacutting - 2016. 12. 05. 19:19

Ez a rész számomra valami hihetetlen gagyi volt.A készítők csomó energiát fektetnek az “aktuál-társadalmi” részletekre (pl. a HÖK-ös gyerek Habony-fél double monk cipője, Hollós “Németországból lerúgott”, minimum félmillió kilométert futó “M-es” rendszámú audija stb.stb.) erre a leglátványosabb jelenetet összecsapják! Azzal a nikkelezett szarral egy fejlövés gyakorlatilag lehetetlen, Endre és Attila természetesen a tűzvonalban “tárgyal”, vitatkozik, mindent kitakarva a saját embereik elől. Mindenki behajtott válltámasszal használja az AK-t, persze sikeresen. Természetesen a műanyagból készült koreai gépkocsik tökéletes védelmet nyújtanak a Kalasnyikovok ellen, és persze akit meglőnek vele az még pont el tud somfordálni, nem ám szétszakadt testtel elvérzik. ZS-kategória…a mutyizós, okoskodós sztorik pedig elég “életszagúak” voltak, ezek szerint a rendező kárpotlási-jegyezett sorkatonaság helyett :)

winnie - 2016. 12. 05. 21:20

abbybaby: jarokelo? meglepo lett volna, ha a lovoldozes hallatan az utcara sereglik mindenki, hogy megnezze, ki durrogtat:) inkabb mindenki panikszeruen elhuzott vagy elbujt, nem?

faecalmatter.s01e01 - 2016. 12. 05. 21:27

csak nekem szúrta a bunyós jelenet közben a profi MMA technikák a szemem amit a két proló, parizeres kenyeren növelt gyerkőc nyomott?
vagy én nem vagyok képben és mo.-n minden huszonéves suhanc ilyen világszínvonalú küzdősport meister, vagy az írók közül valaki túl sok kingdomot nézett :)

dexike3 - 2016. 12. 06. 11:18

azért ez rész odab*szott. kicsit nyúlt a Heat legendás jelentéből (olyan magyarosan), kíváncsian várjuk hova fut ki a történet. az utolsó negyed óra eseménysora, azért moziban is ritka, pláne magyar filmben. hajrá Endre bá!

Lenry - 2016. 12. 06. 13:53

Zsugabubus – 2016. 12. 05. 13:54

legalább annyira, hogy értsem mi történik

abbybaby – 2016. 12. 05. 17:59

biztosítási díjra? kinek a biztosítására? miért fizetett nekik helyben a rendőr?

Thunder - 2016. 12. 06. 14:48

Óriási volt a rész – magyar filmben/sorozatban ilyet én még nem láttam. tökéletes a Heat-es hasonlat kettővel feljebb, pontosan nekem is ez jutott róla eszembe! Világszínvonalú volt a megvalósítás. WOW!!

annyira megával ragadott a dolog, hogy megbocsátottam teljes mértékben a korábban – teljes joggal – felsorolt kritikai észrevételeket, mint pl: Márk egykezes 20 méterről leadott fejlövése, profi küzdősport technika alkalmazása a két srác összecsapásában, endre bá’ a lövöldözés közben a dzsipben nem a védett irányba mászik ki, hanem arra, ahonnan lőnek stb stb. Szvl ezek, mind jogosak, de én kétszer megnéztem :)

Amitől viszont kiráz a hideg –> Mira. Pontosabban a percepció, ahogy a kis naív agyában, leszbi bnője, a cigány kurva, Oszi áll. Azt gondolom, ha vki élvezi egy hazai BV intézet ‘vendégszeretét’ akár egy rövid ideig, az nagyon nagy ütemben elkezd mindent, de valóban mindent megtenni, hogy ilyet a jövőben nagy ívben a legmesszebre elkerüljön. Főleg egy luxusburokban felnőtt kis naíva. Erre az írók, a valóságtól és a józan észtől teljesen elrugaszkodott viselkedésmintát ruháznak Mirára, mikor annak ellenére, hogy kristálytisztán Oszi folyamatos terhelő vallomásainak köszönhető, hogy börtönbe került, folyamatosan megbocsát neki és az öngyilkossága után azon áll bosszút, aki kihozta. ÁÁÁÁÁ … fájdalmas

a legvégén pedig a belassítás, mikor repülnek be a flashbangek és endre bá’ visszakérdez: ‘hogy kicsooddaaaaa????’ 10pont :) mint, ahogy az egész rész …

Rollerblade - 2016. 12. 07. 15:17

Persze bele lehet kötni mindenbe, de akárhogyis nézzük, összességében ez egy kimagaslóan zseniális munka volt! Színvonalas és látványos.
Kellett a sorozatnak egy ilyen pont is, hogy megmutassa, hogy ilyet is tud.
Nyílván voltak hibák. Ám, ha nem ezeket keressük, hanem nyugodtan élvezzük, nézzük, akkor a végeredmény szerintem teljesen korrekt!

dexike3 - 2016. 12. 07. 18:25

na akkor ezért ugrott be nekünk a Heat:
” az ötödik epizód kulcsjelenete, a lövöldözés, amit Krigler Gábor szerint a Szemtől szemben ihlette”
egy interjúból kiemelve.

lostfanka - 2016. 12. 08. 09:11

En csak most lattam, es megemelem a kalapom a sorozat elott. Mindenki sir itt hogy nem valos ami tortenik. Persze a 24 re meg a homelandre nem mond ilyenek, mert igazabol fogalmad sincs mik a korulmenyek amerikaban, es ott total elhiszed.

szm22: Mira prosits karaktere pont arra kellett hogy felepitse Mira karakteret ott ahol most van, hogy o legyen az arulo.

Amit meg eszre vettem, hogy az elso evad feleben nem karomkodtak ennyit, viszont miota csinaljak sokkal hitelsebb a sorozat. Nagyon tetszik a korhuseg, nekem csak a rendorno karaktere log ki, a hiteles karakerek soarabol.

munci - 2016. 12. 08. 10:14

“annak ellenére, hogy kristálytisztán Oszi folyamatos terhelő vallomásainak köszönhető, hogy börtönbe került, folyamatosan megbocsát neki” – szerintem ez annyira nem érthetetlen, hiszen Oszi elmondta neki, hogy azért vallott ellene, mert a rendőrnő megzsarolta. Nem volt mit megbocsátania.

Thunder - 2016. 12. 08. 14:25

@munci:
akkor ezt a dolgot mi másképp látjuk, ami egyébként nem baj :)

számomra továbbra is rejtély pl, hogy Oszit hogy találta meg a rendőrnő – aki ugye Pálferi samesza – és vmi terhelőt infót prbálta gyűjteni a papa ellen. nem emléxem, hogy pontosan Oszit mivel vádolta meg, de talán tiltott prositúció … ami sztem nem jár börtönnel. de persze egy tudatlan, tanulatlan, alacsony és sanyarú sorból jövő szerencsétlen lányt, akinek nincs normális családja és háttere, könnyű megvezetni és befenyíteni. nincs kihez fordulnia védelemért, ügyvédért. lényeg, hogy választás ettől függetlenül minden élethelyzetben van /ld olaszoknál omerta/. szvl akár tehette volna azt is, hogy visszamegy svájcba – amit egyébként tervbe is vett – és eltűnik egy időre. ehelyett még arról is beszámolt, teljesen önként később, mikor anyu meg akarta venni kilóra, tovább rontva mira helyzetét ….

ha a mirát leültetik, akkor ezzel neki nagyjából kettétörik az élete, priusza lesz és lelkileg beleroppan a bent töltött időbe. és ebbe a feelingbe volt szerencséje belekóstolni. láttam már kedves, jó családból származó fiatal huszonévest, halálos gázolás miatt másfél év fogház /legenyhébb fokozat, szvl nem börtön vagy fegyház/ kijönni megtört emberként, átalakult személyiséggel.

szvl igencsak van mit megbocsátani és sztem továbbra is életszerűtlenül lett emiatt felvezetve a későbbi árulása endrebá’ ellen.

abbybaby - 2016. 12. 08. 18:37

winnie: Nem ! Nézd meg a körúti robbantásnál senki nem menekült, hanem fotóztak, kameráztak.
A filmben egy hermetikusan lezárt és kihalt utca volt. Ilyen egész egyszerűen nem létezik fényes nappal Budapesten és emiatt teljesen hiteltelen volt az akciójelenet. Se menekülő emberek, se ablakból kitekintők, senki.
Szerinted ez így történne a valóságban ?

rapguruz - 2016. 12. 08. 21:06

Én sem amultam az Akciojelenet láttán hanem egyből arra gondoltam hogy sehol senki de mindegy ez legyen a legnagyobb baj a sorozattal, ami zseniális!!

Agi - 2016. 12. 09. 04:27

direkt rákerestem, hogy mit írtatok erről a részről, én tökre kiakadtam rajta, már a verekedés is eléggé wtf volt, de a lövöldözés… Kicsit elrugaszkodott a valóságtól, bár ahogyan a végén az utcai részét megcsinálták, az szerintem elég magas színvonalú volt, de a maga az egész cselekmény nekem már túl sok. Az első évadban még pont jók voltak az arányok, ebben az évadban már nem érzik őket szerintem.

Amúgy a prostitúcióra reflektálva: tudtommal Magyarországon nem büntetik a prostitúciót, még vállalkozói igazolványt is ki lehet rá váltani, a kerítést büntetik. Oszi ráadásul nem is Magyarországon dolgozott, hanem Svájcban, ahol teljesen legális és szabályozott a prostitúció.

winnie - 2016. 12. 09. 07:48

” Kicsit elrugaszkodott a valóságtól”

szerintem nem sok nézőnek van tapasztalata arról, hogy milyen egy lövöldözés a valóságban:) oké, a filmeseknek sem, és értem is, mire célzol, de ez olyan, mint amikor valaki azt mondja egy amerikai gengsztersorozatra, hogy valósághű.

Dawnie - 2016. 12. 09. 10:35

Megint találtam egy bakit a forgatókönyvben. Mátyás Pisti azt mondja, hogy Márk lenyúlta 22 millióra, pedig csak 20 millió volt az. A 22 milliót a HÖK-ös bankszámláról szerezték.

Béla bá - 2016. 12. 10. 03:46

Legyenmár vasárnap!
Egyrészt túllennék a szakdolgozatleadáson, De ami fontosabb, végre kiderül, hogy mi lesz Hollóssal!

Enzo - 2016. 12. 11. 02:32

2×05
Na ez a rész rendesen odavágott. Kb mozdulatlanul néztem végig a monstre akciójelenetet, minőségi 10/10 volt minden szempontból. És voltak járókelők az elején (sőt a buszon is), csak szétspricceltek, mint ahogy azt minden normális ember tenné. Kiváló volt a feszültség az elején, aztán a káosz, az egész megkoreografálása, és még csavart is tudtak belerakni, legalábbis nekem Vitalij átvágása (hah, szó szerint) az volt.

“a család két női tagja is komolyabb sztorit kapott”
Érdekes, pont az tűnt fel eleinte a részben, hogy mennyire a háttérben van Janka és Mira szála (játékidő tekintetében is), de végülis ha kizárólag sztori szempontjából nézzük, akkor jogos az állítás: Janka régi ház+tesó+backstory jó húzás volt, Mira meg hogy elkezdett akciózni. Mondjuk Jakab Erika nekem se igazán hiteles karakter, meg kell mondjam.

Darabkák:
-A flashbackben nem is voltam biztos, hogy folytatódik-e, és nem csak Gállferi balesetéig van, most olyan sok vizet nem zavart, a lövöldözés után a váltás a bicegő Ferire meg valahogy nagyon furán hatott.
-Érdekes “tárgyalási” helyszín a jacuzzi meg a szauna, vajon megfélemlítés céljából van, vagy csak éppen ott volt dolguk?
-Van benne igazság, hogy elég profi küzdősportos mozdulatokat toltak a bunyóban, feltűnt, de azért ez annyira nem kirívó/logikátlan, végülis senki nem mondta, hogy nem jártak vmi önvédelmi cuccra. Örs meg hogyismondjam… nem túl okos, ilyen szituációban folyton beszólogatni… Pluszpont Márk sokkhatásának ábrázolásáért.
-Érdekes volt, amikor Márkot meglőtték, egyből beugrott az előző évad, akkor ugyanők hárman voltak ott, csak kicsit más szereposztásban: Hollós volt ugye meglőve :)
-A hírekben indokolatlan menekültezés, komolyan? Fricska, meg aktuális, de akkor is, eh. :D
-Amikor Endre megfordul, hogy “KIHEZ?”, az priceless, a rész másik legjobb jelenete – főleg hogy Janka csak úgy elhinti neki a mondat közben, eszébe se jut, hogy persze Endre honnan a fenéből tudna az egész Gállferi-ügyről.

#hétidézetei:
Márk: “Van egy g*cinagy kandallónk” :DD
meg a cigánytól a “micsinálsz kisköcsög, lerajzolsz b@zmeg?” :D

nade - 2016. 12. 20. 20:23

Azta! A rész elején az járt a fejemben hogy az 1. évad bizony jobb volt… erre amit összehoztak a végére… hát a magyar filmgyártás történelmében még szerintem nem volt, sőt, amcsi nagy filmekben se nagyon. És klisék, korábban látott dolgok nélkúl! Nem el.g a box jelenet, jött a lövöldözés, elég az, még a K is lecsap. Nem volt hibátan, de igy is messze jobb mint sok más. Westworld elmehet a p……

nade - 2016. 12. 20. 20:24

Azta! A rész elején az járt a fejemben hogy az 1. évad bizony jobb volt… erre amit összehoztak a végére… hát a magyar filmgyártás történelmében még nem volt, sőt, az amcsi nagy filmekben se nagyon. És klisék, korábban látott dolgok nélkúl! Nem el.g a box jelenet, jött a lövöldözés, nem elég az, még a TEK is lecsap. Nem volt hibátan, de igy is messze jobb mint sok más. Westworld elmehet a p……

nade - 2016. 12. 20. 20:27

Azta! A rész elején az járt a fejemben hogy az 1. évad bizony jobb volt… erre amit összehoztak a végére… hát a magyar filmgyártás történelmében még nem volt, sőt, az amcsi nagy filmekben se nagyon. És klisék, korábban látott dolgok nélkúl! Nem elég a box jelenet, jött a lövöldözés, nem elég az, még a TEK is lecsap. Nem volt hibátan, de igy is messze jobb mint sok más. Westworld elmehet a p……

nade - 2016. 12. 20. 20:31

Azta!
A rész elején az járt a fejemben hogy az 1. évad bizony jobb volt… erre amit összehoztak a végére… hát a magyar filmgyártás történelmében még nem volt, sőt, az amcsi nagy filmekben se nagyon. És klisék, korábban látott dolgok nélkúl! Nem elég a box jelenet, jött a lövöldözés, nem elég az, még a TEK is lecsap. Nem volt hibátan, de igy is messze jobb mint sok más. Westworld elmehet a p……

nade - 2016. 12. 21. 19:44

bocs a 4x-ezésért, az első három törlendő.

Amúgy Endre ha már a spanját nem kimélte, igazán rátolathatott volna MatyiPityura is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz