login |

Aranyélet – 2×06: Új gazdi

2016. 12. 05. 15:00 - Írta: winnie

29 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

A családért teszünk mindent.

A remek 2×05 után a 2×06 sem okozott csalódást, bár a rész elején elgondolkodtam azon, hogy vajon téves volt-e az alapfeltevésem a sorozat elején, hogy az eléggé elcseszett család tagjai azért mégiscsak ki fognak tartani egymás mellett. Mostanra viszont eléggé megváltozott a kép és a széthúzások, illetve ellentétes pólusra kerülések inkább azt jelezték előre, hogy ilyesmiről szó sincs. Amit azért valahol sajnálok.

aranyelet-2x06-07

Mondjuk azért még pislákol némi reménysugár a család kapcsán, de a széthullás közben egyértelműen a gállferi került a középpontba – a 2×06 csak megerősített minket abban, hogy a korábban (némiképp) ellenérdekelt felek egy klasszikus húzással itt is összeállhatnak egy “nagyobb” gonosz ellen, még ha szó sincs gonoszságról, inkább más emberi érzelmek munkálnak benne a múltbéli események “peches” alakulása miatt.

Endrének élnie kell…, legalábbis még egy napig.

Mindenesetre a börtönös események előrevetítik egy igen mozgalmas záró felvonás lehetőségét – Hollós lehetőséget kap arra, hogy úgy igazán betorzuljon, miközben a konstans szopóágon lévő Janka még egyszer utoljára megpróbál aktív szereplő lenni – tud ő, ha akar, láthattuk a flashback-ben is, ami ismét jó volt karakterizálásban. (És szokás szerint valahol szívszorító nézni pár fiatalt úgy, hogy tudjuk, milyen irányba tart az életük.)

aranyelet-2x06-04

Ha már Hollós, az is megfordult a fejemben, hogy van-e valami írói szándék annak kapcsán, hogy kiért szorítson a néző, kinek a sorsa aggassza legjobban. Oké, nyilván (nyilván?) Attila a fő-főhős, viszont a kíváncsi vagyok, hogy miképp akarják kalauzolni a nézőket másik két gyerekkori barát viszonyában. Hollós lenne az a mocsadék, akivel szimpatizálnunk kéne? Valahol jó érzés, hogy az ember preferenciái ide és oda ugrálnak Endre bával kapcsolatban.

Kíváncsi vagyok, hogy a fő konfliktusba, hogy fogják belevonni a rendőrcsajt, akinek a sorsát igen költői igazságszolgáltatás teljesítheti be, amit csakis sajátmagának köszönhet. Illetve az is érdekel, hogy vajon Bianka karaktere csak gyenge pont funkcióját fogja betölteni a végjátékban gállferi ellen, vagy megelőlegezhetünk számukra Márkkal egy Bonnie & Clyde-felállást a harmadik évadra? Nem mondom, hogy nem lenne potenciál benne.

aranyelet-2x06-01

Egy éve még minden rendben volt.

Az epizódnak négy, kreditet kapó írója volt, ezen meglepődtem.

(A rész vasárnap este kerül adásba, addig csak az HBO GO-n érhető el.)

29 hozzászólás Ne habozz!

Zsugabubus - 2016. 12. 05. 17:08

Kissé korai ez a posztod winnie nem? Még ha nem is spoileres.

Ja.gállferi az hogyhogy jelen lehet egy rendőrségi kihallgatáson,az üveg másik oldalán? Az épületben is ott volt az ötödik részben. Netán zseka?

LaCRossE - 2016. 12. 05. 17:37

“A rész vasárnap este kerül adásba, addig csak az HBO GO-n érhető el.”

Tökre gonosz kirakni ilyenkor a kritikát :D Főleg a tegnapi rész után lesz rossz várni vasárnapig.

Valami mókolós módszert keresnem kellene az HBO Go-ra.

winnie - 2016. 12. 05. 17:57

LaCRossE: amikor meg csak az elsőről írtam, akkor azt írta valaki, hogy a másodikról is akar kommentelni:)

úgyhogy azt csinálom, hogy az elején kettőről írtam, aztán kimaradt egy hét, most megint kettőről, és a finálét a tévéssel írom. azt hiszem.

LaCRossE - 2016. 12. 05. 17:59

Jaj, nem akartalak számon kérni, inkább csak a türelmetlenségem miatt morogtam egy sort. :D Totál érthető, hogy van kritika.

Egy olyan szolgáltatásom nincs, amivel az HBO Go-ra regisztrálhatnék, hát beszarás. Azt mondjuk nem értem, miért korlátozzák be ennyire, miért nem regisztrálhat bárki, a’la Netflix.

Deduct - 2016. 12. 05. 18:30

Endrebá nélkül unalmas lenne az aranyélet. Szóval remélem hogy marad.

dexike3 - 2016. 12. 06. 11:16

azért ez rész odab*szott. kicsit nyúlt a Heat legendás jelentéből (olyan magyarosan), kíváncsian várjuk hova fut ki a történet. az utolsó negyed óra eseménysora, azért moziban is ritka, pláne magyar filmben. hajrá Endre bá!

Tomifinn - 2016. 12. 06. 11:39

Wow.
WOW!

Az otodik resz amennyire nem tetszett az irrealis eltulzottsagaval es sokszot ertelmetlensegevel, ez annyira visszarantott. Azt mondtam az otodik resz utan, hogy nalam a hatodik resz donto lehet, a sorozat iranyat meghatarozza. De sikerult a foldre visszaszallni, nem is akarhogy.

Gal Feri es Attila jelenete a vegen jelzovel nem illetheto, “azert nem voltal boldog mert 25 eve a bosszun jar az agyad”… Dramaisagban a resz neha a Breaking Badet is surolta nalam (szigoruan ebbol a szemszogbol).

Es meg egy parhuzam a BB-vel: ott is az adta a sorozat erejet, hogy egyszerre volt mindenki saros a maga modjan, megis tudtal azonosulni veluk, mert emberiek voltak, es a “fogonosz”nak is lehetett drukkolni. Itt is lehet azonosulni a ferfi foszereplokkel es barmelyikuknek lehet szoritani, mert mindenkinek van igazsaga a maga szemszogebol. De ahogy a BB-ben, itt is a noi karakterek a leggyengebb elemek. Dobrosi Laura nem tudom, hogy szandekosan jatszik ennyire ugyanazon eszkozokkel, es nez mint hal a szatyorban vagy eleve ennyit tud csak, de minden jelenet sirva kialt az atugrasert, amiben szerepel.

Remek resz volt, nagyon tetszett a lebegtetes, hogy most akkor meghalni viszik Endret vagy szabadon engedni, bar en biztos vagyok abban, hogy nem lesz tokuk az eredeti gardabol senkit sem kinyirni.

Szabi - 2016. 12. 09. 12:13

“Dobrosi Laura nem tudom, hogy szandekosan jatszik ennyire ugyanazon eszkozokkel, es nez mint hal a szatyorban vagy eleve ennyit tud csak”

Sajnos utóbbi. Ennyi a színésznő eszköztára. És akkor jönnek itt az év felfedezettje dumákkal…

Dawnie - 2016. 12. 10. 14:45

“Csér Kálmán?… Ha nincs a Gál, a mai napig társas utakat szervez Temesvárra” – hangzik el a második rész elején Endre bá szájából. Szerintetek itt Gál Ferire gondolt? Szóval ő tudott róla, hogy nem halt meg a balesetben?

tasteslikeparadise - 2016. 12. 10. 20:12

Dawie: az egyik reszben, ami azzal kezdodik, hogy a fiatal Janka es Ati a karpotlasi jegyekkel uzletel, abban van mikor a presszo elott sorozik Ati, Janka, Galferi meg Mari, hogy Galferi mesel Atinak az Ibusz reszvenyek aremelkedeserol es hogy azzal kell foglalkozi, mert van ott egy haver, a Kalman…:)

Dawnie - 2016. 12. 11. 08:31

Azta, ez fel sem tűnt, köszi. :)

Béla bá - 2016. 12. 11. 21:44

Szerencsétlen Janka, annyit kavarja a szart, mint a Szomszédokban a névrokona, de egyre csak lejjebb rántja magát az örvénybe a sok kapálózással, hát bakkermár.

+ királyak voltak a flashbackek! Azt hittem az előző rész végén, hogy elvetélt Janka.

Béla bá - 2016. 12. 11. 21:45

Ja és ha megyek fodrászhoz karácsony előtt, egy képet viszek Biankáról mintának :D

Dawnie - 2016. 12. 11. 22:19

Béla bá: el is vetélt. Itt most ugrottunk egyet az időben a flashback-ekben. A Feri balesete 25 éve volt, Márk meg még nincs 25 éves, ezért egyértelmű, hogy az a terhesség egy másik terhesség volt.

Béla bá - 2016. 12. 11. 22:46

@Dawnie: Á, köszi, persze, ez nem állt össze bennem.

chocojoy - 2016. 12. 12. 00:27

Hű b@zd meg, ez a 7. rész…:OOO

ugye lesz minél hamarabb kibeszélő?

Tamass - 2016. 12. 12. 15:37

chocojoy, ez nagyon gonosz komment volt :-D Nekem meg +1 het

Béla bá - 2016. 12. 12. 16:13

+1 pont winnie-nek, hogy kiszúrtad Bianka polóján a feliratot!

csicsi - 2016. 12. 12. 20:29

Mire utal a poló?

Decay - 2016. 12. 13. 02:23

Spoilereket tartalmaz.

Szóval, nekem ez egy újabb csalódás volt alapvetően. Nem értem, hogy lehet, hogy egy tök másik sorozatot kezdtek el gyártani a második évadtól.

Az első évadban
– a kiváltó okok
– a váratlan bonyodalmak
– és a megoldások
is mind, egytől egyik teljesen életszagú magyar mutyi valóságmorzsák voltak. Ezzel együtt így is elképesztő izgalmakat és váratlan fordulatokat tudtak hozni.

Most?..

…Itt van ez a WV bogár, a zsebpénzemből vettem. Úgyis épp el akartam szökni az apámtól. (És mivel annyira elegem van ebből a rohadt gengszteréletből, most megszökök egy ugyanolyan rohadék, csak fiatalabb gengszterrel.)

Ilyen béna fordulatokat Hollywoodban gyártanak.

Gáll karaktere nem is tudom, hogy James Bondhoz, vagy Mike Myers filmekhez illene jobban…
Amikor ilyet szól – a baljós hangján – h az állatorvost ha ő nem bérli fel, akkor mindenki el fog pártolni tőle – ott kitört belőlem a röhögés.
Vagy amikor napra pontosan elmondja, hogy mikor volt a balesete…

A leggyengébb pontja az Aranyélet2.0-nak a női szereplők – nem nagyon látni a nők között, akinek köze van a színészmesterséghez. Döbrösi Laura, a Gáll lányát játszó monoton, halk hangú csaj, és az igazán kriminális a rendőrszázadosnő, akiről fájdalmasan lerí, hogy köze nincs ehhez a kíméletlen, rideg szerephez, képtelen felölteni, és barátok köztet alulmúlóan játsza. Ezek már így b-szakszanak a néző sorozatélményével nagyon rendesen.

Szóval akkor részemről ez az Aranyélet2.0, mert az első annyira ki–szottul jó volt, hogy megérdemli a megkülönböztetést.

Beletörődtem, eltemettem. :) Bye-bye, eredeti Aranyélet!

peeety - 2016. 12. 13. 10:29

Remek epizód volt, megint, hihetetlen. Csak kapkodom a fejem. Le a kalappal az írok előtt.
Ez komolyan világszínvonal.
Hihetetlenül izgulok a karakterekért. Ebből a részből egyetlen dolog hiányzott, Attiláék menekülésének picit felturbózása a kocsival. Ha nem is egy üldözés, de valamit megnéztem volna belőle.

kszk_ - 2016. 12. 13. 10:51

Nagyon kemény volt ez a 2×07. Én csak annyit fűznék hozzá, hogy remélem Janka csak elképzelte az utolsó jelenetet… ennyire hülye nem lehet o_O

Dawnie - 2016. 12. 13. 12:38

kszk_: nekem sem tetszik ez a fordulat, de ott, azon a ponton az ő szempontjából szerintem érthető lépés volt.

LaCRossE - 2016. 12. 13. 23:41

Szerintem csak kurvara elege lett ebbol az ide-oda dologbol.
Teljesen ertheto, amit tett, es nalam az ev legnagyobb WTF pillanata lett. Mar az azt megelozo jelenet is total abszurd volt.

Van lecsó - 2016. 12. 14. 07:40

Szerintem indokolatlan volt Janka lépése, ott, abban a pillanatban Endre megértette volna azokat a lépéseket /Attilával álházasság, eladott szoliszalon, hamis útlevél/ amiket azért tettek, hogy az akkor még abszolút pszichopata Feri elől elmeneküljenek. Attilát sem érte volna meglepetésképpen a hír, hogy Endre eljegyezte Jankát, azért voltak erre utaló jelek előzőleg, és ahogy a visszaemlékezésekből kiderült, annó Endrével járt Janka. Ott akkor Attila “horgászta el” előle a csajt és aztán alapított vele családot, így a mostani Janka – Endre házasságból nem hinném hogy akkora balhé lett volna. /Fifty – Fifty állapot/.

Kutymuty - 2016. 12. 14. 14:03

!!! SPOILER !!!

A főcímben Endre bá feje, Márk válla – ahova a golyót kapta – robban ki, Mira szíve szakad ki/meg (?) – de a többi? Attila arca, Janka keze?

Vagy ez csak belemagyarázás?

Egon - 2016. 12. 14. 14:25

Én Jankát mindig is rühelltem. WTF-nak WTF volt, de hogyan lesz tovább a sorozat? Endre bá nélkül? Nooormális? :( :( :(

szebe - 2016. 12. 14. 15:08

Jól megkavarja az HBO a dolgokat a GO-val, hogy egy résszel előrébb járnak. Ha meg nincs lehetőséged előfizetni rá, akkor meg szívsz a figyelmetlen spoilerezők miatt.

A rész egyébként tetszett (talán még jobban, mint az előző), alig várom az utolsó két részt.

Enzo - 2016. 12. 17. 01:18

2×06
Állat ez a rész is, de az előzetes alapján a következőt még jobban várom :)

-Ez aztán a cold open az istállós jelenettel :D Amúgy utána marha creepy volt, ahogy Gállferi narrálta, hogy mi jár az állatorvos fickó fejében, és tényleg meggondolta magát.
-Nafene, Jankában vannak anyai érzések! Ezt is láthattuk :)
-Ferilánya Bianka karaktere szerintem üde színfolt, a Márkkal közös jelenetei remekül sikerültek.
-A taxis flashback érdekes volt, meg az is, ahogy megmutatták a fordulópontot, amikor Attila eldöntötte, hogy tisztességtelenül fog élni (kontrasztban az első évados szöveggel ugye)
-Szintén a flashback alapján akkor úgy tűnik, hogy az “Endre Márk apja” teória mégsem jött be.
-Ati bazzeg de kemény volt, ahogy a gyerekek előtt bevallotta, hogy ő volt a felbujtó. És ami utána jött, Gállferi igazi énje, hát az aztán parára sikeredett… (A “ha nem 25 évig a bosszút tervezgetted volna, nem lett volna elb@szva az életed!” kijelentésben pedig van igazság, meg kell hagyni.)
-Mindenki menekül, Mirának is ezt kéne tennie, és közben Hollós meg pont kijön. Na ez érdekes lesz!
(-Amúgy Jakab Erika karaktere csalódás, az első évad végén pont úgy tűnt, hogy egy túlbuzgó, megszállottan az igazságot kutató jófej valaki lesz, erre…)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz