login |

Pilot-mustra: Pacific Heat – 1×01

2016. 12. 06. 16:46 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: animáció, Ausztrália megmutatja, kritika, pilot-mustra,

– This entire country’s littered with landmines.
– She’s right. Their chief exports are rice and Paralympians.

Vó, ez aztán kőkemény. A folyamatos dumálás és elég magas percenként poénráta ausztrál akcentussal megfűszerezve rajtam helyenként eléggé kifogott, de ettől még, vagy éppenséggel pont ezért, ezt a zsarusorozatot lehet, hogy meg fogom tartani nézősnek.

Ausztráliában múlt héten kezdték el adni hetiben a Pacific Heat-et, de a Netflix pénteken a teljes szezont elérhetővé tette. A jellege miatt én nyilván már nem fogok a teljes szezonjáról írni (nem hiszem, hogy változna a véleményem, csak ismételném magam), szóval ez afféle 3 rész utáni helyzetjelentés. Persze, ha közülünk vagy közületek valaki évadkritikát ír, akkor az kikerül.

PACIFIC HEAT – 1×01 – 6,5/10

  pacific-heat-1x01-04

Ahhoz képest, hogy képtelen vagyok élvezni a legtöbb animációt (az általam kivételként emlegetett Archer mellé tavaly fellépett a BoJack Horseman és a Rick & Morty, szóval lehet, hogy mégsem bennem van a hiba), a Pacific Heat-tel nem volt nagy gondom, bár ezt már az előzetesből éreztem, hiszen valamennyire éppen az Archer-re hajazott a megjelenítés stílusa.

Maga a sorozat azonban nem annyira Archer-ös, mint azt gondolná az ember, annál sokkal blődebb, de ki tudja, sokakkal ellentétben (bőőőőven lesznek utálói) épp ezért is jött be. A blődség ugyanis igenis kreativitást és váratlanságot von maga után, néha annyira elborult baromságokat sikerül kitalálni (és általában verbális poénok célzok), hogy majdnem nekiszaladtam párszor a gumifalnak a játszóházban, ahol a gyerekek elvoltak, miközben én tableteztem. (A halálom a holtidő, így muszáj volt néznem valamit.)

pacific-heat-1x01-02

Más kérdés, hogy a fent említett tempó miatt egyszerűen nincs elég ideje az embernek ahhoz, hogy a poénokat felfogja, vagy ha felfogta, akkor arra nincs idő, hogy lecsapódjon bennünk, hogy az idült mosoly szétterüljön az arcunkon, vagy hogy a fejünket megfogjuk, mert rögtön jön a többi is. (A Veep poénförgetegével is ez a “bajom” – hangsúly az idézőjelen, mert nyilván nem baj.)

Ja, egyébként négy rendőrről (nyomozóról, ügynökről) szól a sztori, akik mindig kapnak valami lebuktatásra váró szervezetet vagy maffiózót (az első részekben végig olyanokat, hogy rasszista és szexista poénok is lehessenek), hogy cselekedjenek – ez általában nyomozást, akciózást, beépülést, esetenként álruhába bújást kíván meg.

pacific-heat-1x01-03

A gond csak az, hogy a szereplők 50%-a eléggé idióta (a csajok mentik meg a mundér becsületét), és ennek úton-útfélen hangot is adnak – ld. még a fent említett blődség.

A sok idiotizmus, félreértés, running gag tempója miatt nyilván nem is volt nagyon időm azon lamentálni, hogy mennyire kidolgozatlanok a karakterek (van a hülye, meg a hülyébb), Archer-t meg elég rég láttam ahhoz, hogy zavarjanak az onnan is ismerős elemek gyengébb szinten való előrángatása. Így büszkén kiállok, és vállalom, hogy nézni fogom a Pacific Heat-et a szezon végéig.

3 hozzászólás Ne habozz!

Diapolo - 2016. 12. 06. 18:12

Kedves winnie, nem leszel egyedül! Délután néztem meg az első részt és teljesen elborultnak érzem az egészet, persze a pozitív irányban. Engem az kifejezetten zavart, hogy a karaktereket csak az általad is említett “őrült, meg az őrültebb” jelzőkkel tudom körülírni, nem is tudom pontosan kik vagy mik is ezek. Archernél sokkal gyengébb, de hiánypotlónak meg simán elmegy, amíg nincs Archer.

Csiki - 2016. 12. 07. 11:57

Nekem az lenne a kerdesem, hogy ha az Archer es a Moonbeam City koze kellene beloni, akkor melyikhez all kozelebb? :)

h3x0r - 2017. 02. 22. 14:43

Kicsit lemaradtam vele, ugyhogy tegnap bepotoltam 3 epizodot, de tisztara olyan erzesem volt, mintha ugyanazt a reszt neznem meg ujra es ujra, csak mas bunozovel. Van 6-7 poen, amit rendszeresen elovesznek, de 10 resz alatt semmi ujat nem tudtak elovenni, nem hogy a karakterek nem fejlodtek, de meg a maganeletukrol se tudtunk meg semmi ujat. Mehet is a kasza.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz