login |

Arrow – 5×09: What We Leave Behind

2016. 12. 09. 14:51 - Írta: superpityu

28 hozzászólás | kategória: kritika,

Próbálkozom itt azzal, hogy ne valami obszcén kifejezéssel kezdjek, de muszáj elsütnöm egy aztak*rvát. 

Az Arrow VISSZATÉRT. 9 részen keresztül nem lehet szimplán csak megjátszani, hogy éppen valami fellángolással van dolga a nézőknek.

bscap0509

Korábban azt nyilatkozták a készítők, hogy az idei szezonnal próbálnak visszanyúlni a sorozat gyökereihez, amit én sokáig nem hittem, hogy lehetséges. Aztán egyre többször tért vissza a sorozat kezdetét jellemző hangulat, ráadásul elég sokszor köszönnek vissza Oliver önbíráskodásának következményei. Arról nem is beszélve, hogy idén még a flashback is szórakoztató.

bscap0504

Az idei főszál is ehhez kapcsolódik. Prometheus Oliver “teremtménye”. Ráadásul kellően misztikus és jó gonosz ahhoz, hogy egy lapon említhessük Slade Wilson-nal. De inkább spoilerekkel folytatom a tovább után. 

Ez a rész rohadt intenzív volt. Egy átlagos karácsonyi báltól eljutottunk egy nagyon durva cliffhangerig, miközben Prometheus egyre jobban belemászik Oliver fejébe, és próbálja totálisan megkeseríteni az életét.

bscap0515

Kezdjük ott, hogy Evelyn árulása meglepően gyorsan felszínre került. Bár érzem, hogy fog ő még nagyot esni, hiszen Promi szinte biztosan feláldozná majd a csajt, hogy ezzel is ártson Olivernek.

Ráadásul a gonoszunk azzal is tisztában van, hogy kik dolgoznak együtt a Green Arrow-val, így most fokozottan igaz, hogy senki sincs biztonságban. Bár kétlem, hogy mindenki annyival megúszná, mint Curtis, akinek még most sincs túl sok, vagy éppen túl jó szerepe. Érte igazán nem lett volna kár.

bscap0500

Prometheus Oliver egyik korábbi áldozatának a fia. Bár egyelőre nem tudni, hogy ki is ő, de úgy tűnik, bármeddig képes elmenni, hogy megbosszulja az apja halálát. Bár a kibeszélőben is rengeteg alkalommal vetődött fel az a lehetőség, hogy Billy lesz az új gonosz, most jó alaposan megkeverték a lapokat a srác halálával. Még ha nem is volt érdekes, vagy izgalmas a karakter dramaturgiailag nagyon jól volt megoldva a kiírása. 

Tényleg úgy érződik, hogy egy Slade-szintű gonosszal van dolgunk, akit nem valami nagyobb dolog irányít, hanem pusztán a bosszú hajtja.

bscap0510

Közben pedig apróbb szálak is haladtak. Dig belesétált egy csapdába, így talán kezdeni fognak vele valamit. Oliver kapcsolata is halad az újságíróval, aki biztosan okoz majd még fejfájást és gondolom, nem véletlenül fókuszált rá a kamera az italozásnál a vodkára.

Na és akkor ott van még a cliffhanger. Laurel visszatérése.

bscap0512

Rengeteg kérdést vet fel a megjelenése. Lehet, hogy meg sem halt? Vagy feltámadt valamilyen módon? Nem ő lenne az első. Vagy talán pont a Flashpoint miatt lehet életben a lány (ez szerintem kizárt, az Barry-nek feltűnt volna – igaz, előfordulhat, hogy ebben az idősíkban nincs kiiktatva a Lazarus Pit), vagy éppen a Flash-ben megismert Föld2-es változat ugrott be a bunkerbe? Egyáltalán, hogyan jutott be, amikor pont ebben a részben változtatták meg a kódokat. Lehet, hogy nem is ő az?

Pofátlan volt a zárás, de ettől függetlenül remek szórakozást nyújt idén az Arrow. Kár, hogy 2 selejtes évadon kellett átverekednünk magunkat ezért szezonért – már persze annak, aki nem hagyta ki őket, hogy most térjen vissza. Ja, pontszám 8/10 az őszi részekre. Megérte bizalmat szavazni az Arrow-nak.

28 hozzászólás Ne habozz!

Tr7 - 2016. 12. 09. 15:04

3 es 4. evadot kihagytam. Kezdhetem az 5dikkel? Fel tudom venni a fonalat. Ha mar tenyleg ilyen jo, akkor megint neznem…:)

winnie - 2016. 12. 09. 15:06

Tr7: nem a cw fog olyan sorozatokat adni, amiket ne lehetne elkezdeni évad elején:) de ha mégsem jön össze, akkor is csak 40 percet veszítesz.

Edrick - 2016. 12. 09. 15:13

Tr7: abszolút kezdheted/folytathatod az ötödikkel az előző 2 nélkül is.

” Egyáltalán, hogyan jutott be, amikor pont ebben a részben változtatták meg a kódokat.”

Hát szerintem az már csak formaság, mert korábban is úgy volt, hogy aki be akar jutni, az bizony be is jut, biztonsági rendszer ide vagy oda :D Nem csak itt, de még a Flashben is eljátszottak ezzel párszor, sőt még volt, hogy poénra is vették. Szóval ez szerintem csak apróság csupán :)

És igen, Arrow is BACK! Tényleg megérte maradni, örülök, hogy végül nem kaszáltam

lacus - 2016. 12. 09. 15:35

ez az idei évad nekem is bejön, persze Laurel remélem nem tér vissza végleg

egyébként érdekes hogy 2 évig nem volt jó a sorozat, a the flash pedig jó volt ez idő alatt, idén a flash kb nézhetetlen az arrow pedig ismét jó lett, remélem hogy lesz olyan is hogy mind a két sorozat egyszerre lesz jó

Marco Materazzi - 2016. 12. 09. 15:41

Az évad szerintem is nagyon jó idén, tényleg visszatért az első kettő színvonalához, de nekem maga a rész nem tetszett, főleg a cliff a végén. Remélem nem hozzák vissza és lesz valami csavar benne. A készítők is azt nyilatkozták tavaly ha jól emlékszem, hogy ez most egy olyan halál ami végleges, és tétje van nem fogják visszahozni. Az újságíró csajnak biztos, hogy köze van Prometheushoz, annyira mutatták az orosz vodkát. Viszont Billy halálát tényleg nagyon jól oldották meg.

Lecchio - 2016. 12. 09. 16:07

En az vagyok aki orulne Laurel visszateresenek. Viszont a Curtisert tenyleg nem lett volna kar.

Szabi - 2016. 12. 09. 16:07

Az újságíró csaj lesz Dolph Lundgren lánya, akit Oli majd kinyír a flashbackek végén.:D

Silas - 2016. 12. 09. 17:57

teljességgel ki lehet zárni Laurel E-2t, inkább lesz ő hallucináció (khm eheti Flash Dante, meg Legendsben is tudjukki). vagy a Flashpoint, az lehet a magyarázat

John - 2016. 12. 09. 19:41

Sziasztok!
Ha érdekel bárkit is a véleményem: Szerintem az a végén nem Laurel volt, hanem Oliver felszínre törő lelkiismerete amit a nyomozó megölése hozott felszínre.

Nero - 2016. 12. 09. 19:44

Elég nagy wtf volt ez a rész. Én arra tippeltem, hogy Evy “öltözött” be Laurelnek bár nem tudom, lehet h tényleg hallucináció lesz, de elgondolkodtató, elég jó cliff volt. :D

LaCRossE - 2016. 12. 09. 20:27

Pityu, szerintem Prometheus kiléte nem az, akit írsz. Eléggé sok minden utal arra, hogy az egész csak félrevezetés volt, orránál fogva vezette Olivert.

Nem tudom, ki lesz, de abban majdnem biztos vagyok, hogy nem egy random 1. évados emberke még randomabb fia.é

superpityu - 2016. 12. 09. 20:42

lacrosse: én is gondolkodtam, hogy le írjam-e ezt így, mert még mindig kétesélyes a dolog. tök furcsa lenne ha egy eddig ismeretlen fickó fia lenne a tettes.

krisz - 2016. 12. 09. 20:50

Nagyon jó rész volt, de ami a legfontosabb, nagyon jó évad, nálam a legjobb őszi sorozat. Laurellel kapcsolatban a Flashpointot kizárnám, mert akkor John is meglepődött volna, hogy egyik másodperben lánya van, aztán meg fia. Szóval ha Laurel meg sem halt, arról tudnának. Esetleg a flashpoint bekavarhatott azzal, hogy a Lazarus pit nem semmisült meg, de kétlem, hogy ezt ismét eljátszanák. Szerintem egy fake Laurel Prometheus által, vagy megrendezte a halálát, ami lássuk be elég igazinak tűnt. 9/10 és ez igaz az eddigi évadra is.

krisz - 2016. 12. 09. 20:54

Szerintem Prometheus Dolph Lundgren lesz, a nagy vaskos testalkata miatt. És persze róla szól a flashback, tehát értelme is lenne, hogy bosszút áll azokért a dolgokért, amiket majd látunk.

Treed - 2016. 12. 09. 21:37

Prometheus nem Slade fia? Egy legends of tomorrow részben voltak a jövőben amikor slade fia, ugyan mint deathstroke, de visszatért és szétzúzta a várost. Oliver meg ott volt fél karral, öregen. Nem mondom hogy biztos van összefüggés a két sorozat között ilyen téren, de nem lepne meg.

passauf - 2016. 12. 09. 21:53

Esetleg Roy?

chester - 2016. 12. 09. 22:15

Hat engem nem fog el a bizserges ezutan az evad utan sem. Jobb mint az elozo ketto, de a visszatert nekem kicsit meg eros.

“Az aldozat fia”

Biztos hogy fiu? :) Nekem az ujsagiro asszonysag gyanus.

M - 2016. 12. 09. 22:19

roy lesz az, arrow soroza batman koppintas, ez a red hood sztori

krisz - 2016. 12. 09. 22:23

Roy nem ilyen nagy darab :D Láthatni milyen fizikuma van Prometheusnak, kiköpött Dolph Lundgren. És ne felejtsük el, hogy a flashbackek összefüggésben vannak mindig az adott résszel, és ugye ezek Dulph Lundgren karakteréről szólnak majd. Amúgy említés nem esett arról, ki lehet a másik maszkos faszi, aki gépfegyverrel lövöldözik. Szerintem Josh Segarra karaktere.

M - 2016. 12. 09. 23:37

en a gepfegyveresre gondoltam hogy az roy

M - 2016. 12. 09. 23:38

amugy ja dolph lundgren a prometheus

Edrick - 2016. 12. 10. 06:58

Vigilante-ről (“a másik maszkos faszi, aki gépfegyverrel lövöldözik”) tudni lehet, hogy kicsoda, de gondolom, szándékosan nem fedik fel azoknak, akik nem tudják, meg még amúgy is foglalkoznak majd vele :)

Az, hogy Prometheus Slade fia legyen, szerintem rohadtul jó lenne, és a kard miatt még akár a karlevágás is adná magát, de tekintve, hogy Slade fia kb most olyan 5 éves lehet, sajnos ki kell zárnunk :D :(
Már persze amennyiben azt a történetet vesszük, amit a LoT rész is, hogy Slade kijutott Oliver szigeten lévő börtönéből, és utána nemzette a gyereket. Behozhatnak még egy sziget előtt fogant gyereket is, de nem tudom, annak mennyi az esélye, akkor talán inkább a LoT vonalat követnék, de az alapján meg, mint mondtam, a gyerek még enyhén szólva is túl fiatal ahhoz, hogy bosszúhadjáratot indítson az apja gyilkosa ellen.
És Slade még csak nem is halott (legalábbis eddig nem volt az, aztán lehet, hogy Flashpoint belenyúlt), szóval a “megölted az apámat” dolog se stimmelne.

A Dolph Lungdren Prometheus is adná magát, és sajnos annyira, hogy félek is tőle, hogy ez lesz. Ez egy elcsépelt dolog lenne, de ugye láttuk már a készítőket nagyobb hibát is elkövetni, szóval simán benne van. Én személy szerint nem örülnék neki.
Az orosz szál nyomán valami közük lehet egymáshoz, de talán nem ő az, és akkor megint csak múltba nyúlósan kapcsolódik egymáshoz a kettő (pl. mint ahogyan ebben a részben is); érintőlegesen, de ténylegesen külön két szálról lenne szó. Ezt egy picit túl bonyolultan fogalmaztam meg, de remélem, azért valamennyire érthető.

Szabi - 2016. 12. 10. 11:07

A Vigilante egyértelműen az ügyész gyerek, pár résszel ezelőtt gyakorlatilag a szánkba rágták.

jessm - 2016. 12. 10. 11:30

Összeségében jó rész volt.
Prometheus terve Billyvel elég durva volt, és tényleg Malcolm és Slade mellett van, de ez hogy nem tudjuk kicsoda, elsülhet visszafele is,és béna lesz. Bár eddig nem bántam, hogy titkolják, mert Zoom-nál addig volt jó , amig nem tudtuk kicsoda.
Az újságíróra is kiváncsi leszek , hogy mit hoznak ki belőle.
Kiváncsi vagyok mi lesz Curtis-vel, mondjuk tényleg én is azt éreztem, hogy nem tudnak vele mit kezdeni. Még Rory és Rene is jobbak nála . Kiváncsi leszek mi lesz Evelyn sorsa, de azért jobb ha megszabadulunk tőle.

Laurel-t pedig amikor megláttam, kiszakadt belőlem egy NEEE. Nagyon remélem , hogy ez nem az igazi Laurel mert azzal szembe köpnék magukat a készítők, akik fogadkoztak, hogy Laurel tényleg meghalt stb. 8 részben jó v , hogy benne volt, de reméltem , hogy ideig nincs több KC, A szerződés miatt , tudom ,hogy valamilyen formában vissza fog térni, de remélem csak Laurel hasonmás.

Chiplecsap - 2016. 12. 10. 22:17

Mit nem adnék ha Kaite/Laurel vissza térne álandoba, hogy az össze utáloja felvágja az ereit XD

Szabi - 2016. 12. 11. 11:56

Mit nem adnék, ha tudnál helyesen írni. ;)

Vas - 2016. 12. 12. 09:07

Nem Laurel az, kár lett volna az előző évadban 18 részig húzni a síros jelenetet. Az nagy baklövés lenne. Valószínűbb, hogy Black Sirene, akit Prometheus használ Oliver ellen, vagy esetleg kábult állapotban haluzza épp.

Impi - 2016. 12. 28. 15:36

Nem a fia ,hanem a lánya.
Szerintem a riporter csaj. Egy pillanatra megakadt a kamera az üvegen ,amiből öntött Olivárnek és az egy full orosz vodka volt. Ha figyelembe vesszük ,hogy 4 jelenttel elötte említették meg ,hogy oroszban képezték ki ,akkor az egy nagyon szép/okos húzás lenne.

Am király újra az Arrow ,azt hiszem ezért a hangulatért kezdtem le nézni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz