login |

Rebootot kap a Strike Back

2016. 12. 09. 19:30 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, az év híre, hírek,

Azaz a Sky és a Cinemax újraindítja a Strike Back-et. De szerintem mi nevezzük inkább spinoff-nak, hiszen elvileg nem nagyon fog kapcsolódni az 1+4 évados angol akciósorozathoz – legalábbis szereplők terén. (Hajlamos vagyok elfelejteni, a sorozat anno még Richard Armitage és Andrew Lincoln főszereplésével indult el – szóval a mostanit akár második spinoff-nak is mondhatjuk.

Mindegy, a lényeg, hogy ismét lesz Strike Back. Lássuk a paramétereket.

strike-back

A főszereplők: Alin Sumarwata, Daniel MacPherson, Roxanne McKee és Warren Brown, két ausztrál és két angol színész – a karaktereik leírása az első kommentben. Az egész Andy Harries, 5 évados executive producer ötlete alapján készül el, a készítő és showrunner Jack Lothian lesz, míg a házi rendező Michael J. Bassett.

Az új sorozatról annyit lehet tudni, hogy (állítólag) dobja a haverzsaruskatonás felállást és egy diverz, ensemble sorozattá válik, vagyis színesebb (mármint sokrétűbb) lesz a szereplőgárda. És több kiemelt, egyenrangú karakter lesz, mint a The Fast and The Furious-mozifilmekben.  A régiek szerepléséről egyelőre nincs szó, de mind Phillip Winchester, mind Sullivan Stapleton későbbi vendégszereplése szóba jöhet.

strike-back-alin-sumarwata-kisstrike-back-daniel-macpherson-kisstrike-back-roxanne-mckee-kisstrike-back-warren-brown-kis

A sztorik az Al-Káidás tematikája az ISIS által meghatározott korszakra fognak reflektálni. Konkrétan a széthullott Section programot ismét életre hívják, miután egy hírhedt terroristát megszöktetnek egy börtönből. Az embervadászat pedig egymással összefonódó bűncselekményeket, egy elég komoly hálózatot fog felderíteni a Közel-Keleten és Európában, mely fenyegetése örökre megváltoztathatja a modern hadviselést.

15 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2016. 12. 09. 13:49

* Gracie Novin (Sumarwata): a gear-head who is looking to make the step up. She’s the heart and soul of the team.

* Samuel Wyatt (MacPherson): a bar-room philosopher who works best alone and has no intention of being dragged into a team situation.

* Natalie Roberts (McKee): she comes from a military family and excels at psychological profiles.

* Daniel “Mac” Macallister (Brown): a man of his word who is driven by a desire to avenge the team he’s lost.

Desmond Wallace - 2016. 12. 09. 19:41

Jöhet!

Ambriel - 2016. 12. 09. 19:47

Nem örülök különösebben ennek a hírnek. Nekem a Strike Back a régi szereplőkkel volt úgy jó, ahogy volt.

winnie - 2016. 12. 09. 20:25

Ambriel: richard armitage-ra és andrew lincolnra gondolsz? vagy az amerikai részvétellel végrehajtott első rebootra?:)

oké, viccen kívül, a régi sorozatot nem veszik el. aki nem akar, az tudomást sem vesz a létezéséről. ha pedig jobb lesz, akkor mindenki nyer.

bvr - 2016. 12. 09. 20:44

Én kis esélyt adok annak hogy ez jó lesz, de persze kizárni előre nyilván nem lehet.

Ha már ilyen évadértékelések :), akkor az első évad nekem tetszett, de szerintem a második volt igazán jó, abban talán még nem is volt átívelő szál hanem a világ különböző elég rettenetes helyeit mutatták be, nyilván a szórakoztató ponyva szintjén (jó karakterekkel) de az alapszituáció az komolyan vehető volt. Számomra a legsokkolóbb rész a dél-szláv volt, én annak kapcsán jutottam el (mert a háttérsztori az nagyjából azonos) a valós eseményeken alapuló The Whistleblower című filmhez ami mint film nem mondom hogy nagyon jó (az ilyen valós alapú filmek nem gyakran azok) de egyszerűen sokkoló volt hogy ilyen dolgok nem csak ott valahol Fekete Afrika legsötétebb bugyraibn történnek hanem konkrétan itt a határainknál…

A harmadik évadban legalább még volt jó főgonosz (Charles Dance) de ott persze az átívelő szál már totális baromságba torkollott. Az utána következő évadok meg szemétdombra valóak.
Így nyilván sokat nem várok, de hát ki tudja.

Kissur - 2016. 12. 09. 20:52

Ha az akciók színvonala megmarad, és a látvány és Budapest (:D), akkor tőlem akármennyi jöhet.
Örömmel látom, hogy észrevették a csatornák, hogy kezdett kihalni az igazi, vérbeli akciósorozatok a tv-ből, úgyhogy most sorra jönnek vissza. Előbb a 24 és most a Strike Back. Én nagyon örülök.

sherlock20 - 2016. 12. 10. 00:26

anno a brit eredeti elhalásának mi volt az oka?

Ambriel - 2016. 12. 10. 06:12

@winnie Oké, jogos, de anno ahhoz is kellett 2 év, hogy az eredeti első évad után folytassam a sorozatot. :D Egyébként a készítők helyében beletenném Scott fiát, akkor máris lenne egy “kapu”, amin néha visszahozhatják a két jómadarat.

bvr - 2016. 12. 10. 17:07

“Egyébként a készítők helyében beletenném Scott fiát”
az de jo is lenne, mar azon sem kellene gondolkoznom hogy egyaltalan a pilotba belenezzek-e :) Sok melypontja volt az utolso evadnak, hat ez az egyik :)

eanna - 2016. 12. 10. 17:50

nem volt korábban szó egy strike back filmről is PW és SS főszereplésével? vagy az elhalt? vagy más lapra tartozik?

winnie - 2016. 12. 10. 20:30

eleg regota nem volt hir, igy gondolom, elhalt.

ravengirl - 2016. 12. 10. 20:32

sherlock20: én úgy tudom, hogy Richard Armitage A hobbitban kapott főszerepe miatt szállt ki, emiatt ért véget a brit vonal. Az utána lévő évadokat pedig már SB US-ként emlegetik (azt hiszem a készítő csatorna is változott, előzőleg talán a Sky1 volt, míg az US már a Cinemaxon belül futott).

A SB film engem is érdekelt volna, még itt a hírekben is volt róla szó korábban, de mostanában nagy a csend :(

Gr4t15 - 2016. 12. 10. 21:46

Én nem bánom! Annak idején én még a Richard Armitage féle sorozatba szerettem bele és kirázott a hideg, mikor egy laza átkötéssel behozták a kalapácsállú Phillip Wichester-t és az elsőre nagyon nem megnyerő Sullivan Stampleton-t, mégis az egyik kedvenc sorozatommá vált ráadásul úgy, hogy elsőre a buddy cop felállás sem tetszett a lone wolf felállás után.

Szóval ha egy laza átkötéssel tudják folytatni és minőségében is megmarad már boldog vagyok.

Vox - 2016. 12. 11. 10:38

Az egész nem szól másról, mint hogy a célközönséget cirka tíz évvel lejjebb vigyék és ezek alapján abszolút nem fog meg a reboot gondolata. Egyébként megoldható lett volna az is, hogy mindent hagynak a régiben, maradnak Stonebridge-ék és a fenti négy karakter lesz a háttércsapat. Mivel nem ezt választották, bőven várhatóak még olyan hírek, amik szépen lassan lefelé tornázzák az érdeklődést. Majd szépen lentebb veszik az erőszakot és a meztelenkedést is és lesz belőle egy “12-egy-tucat” akciósorozat (még akkor is, ha Michael J. Bassett marad a rendezői székben).

A SB faék egyszerűségű volt, néha elképesztően banális megoldásokkal, de az akciók meg a főszereplő páros simán elvitte az egészet. Úgy érzem, hogy ez a reboot pont nem a régi sorozat kedvelőinek készül.

Gr4t15 - 2016. 12. 19. 10:10

A Cinemax állítólag belátta, hogy a jelenlegi stratégiájuk nem működik (nem megy nekik a lassan felpörgő okos sorozatok fenntartása), ezért vissza akarnak térni ahhoz, ami felrakta őket a csatornák térképére.

A Strike Back amúgy is megélt már egy főszereplő és enyhe jellegváltást (az első évad sokkal jobban visszaadta Chris Ryan katonai tapasztalatait és az élethűséget), tehát ez sem lenne nagy érvágás.

(Pontosítás ravengirl: Az első évad ha jól tudom Chris Ryan azonos regénye alapján készült. A Cinemax a Sky-jal közösen készítette a többi sorozatot és mindegyik évad külön címet kapott, így lett az első az Origin. Richard Armitage valóban a Hobbit miatt szállt ki, de szinte biztos hogy vele folytatták volna a sorozatot ellenkező esetben. Kezdetben valóban US és UK megjelöléssel hivatkoztak rá, de az egész egy sorozat.)

Az első évadhoz képest a másodikra is duplájára nőtt a szereplők száma, ráadásul a harmadik évaddal behozott Rhona Mitra is sokkal aktívabb szereplővé vált, így a színészek számára sem lehet igazán panasz.

A reboot szó alatt pedig sehol nem látom felfedezni a korhatár megváltozását, arról úgyis csak az első részek után tudunk többet mondani, így én még mindig optimista vagyok. Én csak annyit kérek a készítőktől, hogy egy finom átkötést azért csináljanak az előző évadhoz, hogy a régi fanok érezzék a törődést.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz