login |

Agents of SHIELD – 4×08: “féltávon”

2016. 12. 10. 16:13 - Írta: superpityu

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Biztosan nem ez lesz az a félévad, amire hivatkozni fogok, amikor megpróbálom majd ajánlani valakinek a sorozatot. Igaz, nem volt rossz, de sokkal jobban áll ennek a sorozatnak a megszokott szuperkütyüs, Inhuman-vonal, mint ez a mostani szellemes, démonos, Ghost Rider-ös felütés.

bscap0516

Úgy igazából Ghost Rider sem volt rossz, sőt az eredettörténeténél még a kalapomat is megemeltem, de az egész (fél)szezon nem úgy állt össze, ahogy kellett volna. Karakterépítéssel nem volt gond, mert akadtak fontos sarkpontok ebben a pár részben, sőt Daisy útkeresése kimondottan kellett már, hogy elindulhasson valami új cél felé.

Viszont GR szerepe annyira nem illett ide, az egész kicsit idegennek hatott, ráadásul a bedobott Darkhold sem vett le a lábamról még, bár vannak arra utaló jelek, hogy nagyot fog ez még szólni.

bscap0517

Jöjjenek a spoilerek.

Mace, mint az új igazgató teljesen korrekt figura. A szezon eleji fenntartásoknak jogosan megvolt helye, de örülök, hogy végre helyrerázódtak a dolgok Coulson és közte. A szenátorral kötött egyezséggel pedig biztosan lesznek még gondok, de azt hagyjuk meg a folytatásra.

bscap0529

Daisy is végre visszatért a többiekhez, ráadásul Mace elintézte, hogy a kis őrülete is “hivatalos” legyen. Bár kimondottan unalmas volt a csaj önmarcangolása, mégis pont ez a rövid idő ébreszthette rá arra, hogy sokkal többet érhet el a SHIELD-del a háta a mögött, mint holmi önbíráskodóként.

Robbie nem tűnt izgalmas karakternek. Főleg az elején, de később azért nagyobb tököket növesztett, amivel kivívott ugyan némi szimpátiát, de még a félévadzárásban látott önfeláldozása is mindössze egy vállrándítást váltott ki belőlem. Nem is nagyot jut róla eszembe semmi, ami gond, hiszen ő lett volna ennek az etapnak a kiemelt figurája, mégis szimplán közöny jut róla az eszembe.

bscap0524

Radcliff pedig baromi jó. Kimondottan örülök, hogy a következő részekben végre az LMD szakadhat a SHIELD nyakába. Bár nem túl jó lépés, hogy Aida Ultron sorsára juthat, talán lesz valami csavar az egészben. Viszont a Darkhold elolvasása után Aida sokkal emberibbé vált, gyorsabbak voltak a reakciói, mintha a beszéde is kicsit élcelődősebb lett volna.

A kérdés, hogy mit is akar May-jel és, hogy a helyére küldött android meddig tud észrevétlen maradni. Tényleg nem lennék oda azért, hogy elvigyék valami nagy ellenfél irányba az androidokat, hiszen az a SHIELD újbóli összeomlását is jelentheti. 

bscap0530

Pedig jó eséllyel Mace vesztét jelentheti, hogy áldását adta az LMD fejlesztésére. De talán pont ez kell ahhoz, hogy Coulson akarata beteljesedjen és, hogy Daisy kerülhessen az igazgatói pozícióba, amiről beszélt a lánynak.

Még mielőtt elfelejtem, azt mindenképpen ki kell emelnem, hogy az akciók működnek. Nemcsak a karakterek közötti összedolgozásra gondolok (mert például FitzSimmons közös lövése béna volt), hanem az olyan kreatív megoldásokra, mint Yo-yo futása. Oké, az egész enyhe Quicksilver utánérzés volt, de ez mégiscsak egy tévésorozat, amiben mégis sikerült jól megoldani.

bscap0520

Nem mondom, hogy felejtsük el a Ghost Rider-ös részeket, de erre pont elég volt ez a 8 epizód, amit rááldoztak, mert mindenképp izgalmasabbnak tűnik az LMD és a politikai kavarás az Inhumanekkel, mint ez.

10 hozzászólás Ne habozz!

energy - 2016. 12. 10. 17:37

Én az első évad után kaszáltam, néha visszanéztem, de csak most tértem vissza a szellemlovas miatt. Nem is igazán értem, de nekem nagyon bejön a karaktere. Az új igazgatót is bírom. A többi továbbra sem tetszik, az Inhumans-t már képregényben sem szerettem. Aidát remélem hamar kicsinálják.

emese - 2016. 12. 10. 19:10

Nem is értem, remek volt GR az évadban, Daisy ellenben unalmas. Mace mindig is szimpatikus és racionálisan cselekvő figura volt, pozitív addendum a sorozathoz. Ez az AIDA szál lehetett volna érdekes, ha soha nem készült volna el a béna Ultron kora. Pedig tv-ben jobban meg lehet(ne) csinálni, de így repetitív…

Enzo - 2016. 12. 10. 19:42

Részben egyetértek a negatívumokkal, hiányoltam az előző (2) évadban megszokott epikus részeket, a grand (mid)finale GR önfeláldozásával se hagyott mélynyomókat mély nyomokat bennem :/

A félévadok elnevezését viszont adom, jó ötlet :)

Silver-sama - 2016. 12. 10. 22:28

Csak 16 részes lesz az évad?

z - 2016. 12. 10. 23:14

Nope. Csak kicsit hektikusan adják ezt a szezont… január 10-én tér vissza majd a 9. résszel ;)

sleepwalker77 - 2016. 12. 11. 12:35

Nekem pont hogy ez a fél évad tetszett eddig talán a legjobban, Ghost Rider színesebbé tette a sorozatot.

Enzo - 2016. 12. 11. 15:03

oldalsáv plíz :)

PuMa - 2016. 12. 11. 17:42

Én sem értek egyet a kritikával. Nekem kifejezetten tetszik, hogy minden évben egy teljesen más aspektusát látjuk az egész Marvel univerzumnak, és szerintem most ez a misztikusabb dolog is működött GR-rel. Mondjuk a 3. évadot nem előzi ez meg, de az első kettőt nálam igen. Ami engem kicsit zavar, az a töredezettség, nagyon sok a szünet, így nehezen lehet újra belerázódni a részek között. Lehet, hogy pár részenként kéne darálni, de annál meg jobban felkeltik az érdeklődésemet.
Egyébként én szerettem GR karakterét, már a belépője is hatásos volt, aztán a tejfölösképű srác elsőre nem tetszett casting szempontból, de a végére megkedveltem. Mondjuk az önfeláldozása eyrészt kiszámítható volt az előző részbeli deal miatt, másrész meg egyetértek Coulsonnal, hoyg még látjuk.
Ami nekem fura, az a románc Coulson és May között. A csellista jobb volt :D

Jence4 - 2016. 12. 11. 20:40

Szerintem is jó volt ez kisebb nagyobb hullámokkal, és mivel az univerzum része a mágia így én sem tartom akkora hibának ennek az ágnak a kiemelését, sőt a karakterek WTF reakcióin jót lehetett derülni .Mindent összevetve kicsit a 3ik évad alatt de még mindig a bőven nézhető B-ponyva syfy átlag fölött, van a sorozat, nekem.

Brynden Rivers - 2016. 12. 12. 14:27

Az a fő bajom az évad első felével, hogy nagyon a Docto Strange film alá akartak dolgozni a mágiával és így inkább egy nagyon hosszú BR-extra lett a félévad, mint önálló sorozat.

A fő bajom az évad második felével, hogy az egyetlen TV-s író akinél tényleg együtt tudok érzeni egy mesterséges intelligenciával az J. Nolan., meg talán még Jonathan Brackley (Humans).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz