login |

Fuller House: kezdett a 2. évad

2016. 12. 11. 18:05 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Ez meg mi? Most direkt nem olvasom el, hogy winnie mit írt az első évadról (1/10 ha jól látom), de le merem fogadni, hogy a nagyja a mostani premierre is áll. Hihetetlen számomra, hogy ez a sorozat a második évadig jutott. A Netflixen.

fuller-s2-2

Az mondjuk könnyen belőhető, hogy kik kedvelik: akik nézték anno a Full House-t. Legalábbis én erre tenném a voksom, mivel bárki tűnik fel a részben, szinte mindig ujjongás hallszik a nézők közül. De komolyan, olyan az egész, mintha Brad Pitt sztársága tudatában a Friends-ben vendégszerepelne. A probléma, hogy azok közül, akiknek örül a közönség, szinte mindenki szar komikus?

– Your meat has arrived.
– That’s how every man should enter a room.

Oké, ha el is ismerjük, hogy ez a poén működhetne egy aláröhögős szitkomban, attól még az előadáson mégis durván elhasal. És ez minden közepes közeli viccre vonatkozik. Ilyen sok béna jelenetet rossz volt nézi. Nem kenhetek mindent a szereplőkre, mivel az írás minősége sem volt a helyzet magaslatán, hiszen ott is verseny folyt, hogy ki tudja a túlhúzásban elbaszni a poént.

fuller-s2-1

Tudjátok, a tipikus, amikor van egy aprócska ötleted, és utána elkezded túltolni. Na, ez folyt az írószobában. Azon meg sem lepődök, hogy milyen random jeleneteket voltak képesek szülni, amiknél érthetetlen, hogy 2016-ban miképp képesek a forgatásig eljutni. Igazából a semmiből érkezésük a legrosszabb, mert egyszerűen nincs felvezetésük a poénoknak, csak “hmm, ez lehet, hogy jó ötlet”-módon oda van téve, hogy élvezzük.

fuller-s2-3

Sima 1/10 nálam is a Fuller House. Szitkomoknál ritkán érzek olyat, hogy kidobott idő, de ez konkrétan alulmúlta a The Odd Couple-t, ami nem kis teljesítmény.

11 hozzászólás Ne habozz!

Tibi - 2016. 12. 11. 18:08

Ó, köszi az emlékeztetőt!
El is felejtettem, hogy Fuller House time van! :)

Vártam már a második évadot, minden hibája ellenére szeretem a sorozatot, de hozzáteszem, totál nosztalgia az egész, mert az eredeti végigkísérte kábé az életem :)

len90 - 2016. 12. 11. 22:15

A második évadot még nem kezdtem el, de tavaly én az elsőbe pont azért néztem bele, mert olyan rossz kritikát írtatok róla, hogy valamit amennyi ennyire rossz muszáj megnézni. Hát az első rész tényleg szenvedés volt, azt le is állítottam, de utána folytattam és nekem a végére bejött, nem vált kedvencé és nem vagyok rá büszke, de az egynek jó kategória.

Igazából szerintem tényleg az a probléma, hogy nagyon erősen épít a fan service-re, szóval tényleg 70% – ban a nosztalgia faktorral akarják eladni, ezért például engem mindig zavart amikor az idősebb generáció felbukkant, mivel a karaktereik kifejezetten irrtáltak, poén abszolút nem szállítottak és nekem a “de jó újra látni őket” fektor is teljesen hiányzott, mivel az eredeti sorozatot nem ismertem. Például egyszer John Stamos elénekelt egy dalt Lori Laughin-nek, amin látszott hogy egy korábbi jelenetre utal, de engem annak ismeretében csak untatott és iritált.

Másik nagy probléma a részek minőségének inkozisztenciája: a 13 részes első évadban 3-4 kifejezetten jó rész volt, a többi langyos víz és 3-4 ami tényleg az általatok leírt szinten vállalahatat volt. A jó részek azt hiszem valahogy 7. / 8. résztől mentek a 10. / 11. részig, és pont például az utolsó két rész kritikán alúli volt.

Az viszont furcsa, hogy azt írtad, hogy ez hogy juthatott el a második évadig és pont a Netflixen…szerintem pont a Netflixes formátum miatt működhet. Mivel egyszerre tolják ki a részeket és a régi sorozat rajongói a célcsoport így ők minden évben kapnak egy 5-6 órás adagot, pont ideláis, olyan mintha a Gilmore Girls minden évben kitolná a 4 évszakos speckó részeket (azt most ne keverjük ide, hogy azokkal ki mennyire volt elégedett). Nálam is valószínűleg csak azért csúszhatott le tlejesen, mert letöltöttem egyben, felraktam az iPad-re és egy otthon-Budapest – Budapest-otthon hétvégi vonatút kettősön le is toltam egyben, minőségéből kiindulva ez heti várósra édes kevés lenne, arra viszont hogy 2 estét rászánjon az ember egy évben pont ideális, így nem tűnik akkora időpocsékolásnak mintha minden héten leülnénk elé egy kicsit…

winnie - 2016. 12. 11. 22:45

igen, ezt kérdésnek fel is akartam tenni általánosságban, mert afféle “- miért mászta meg a hegyet? – mert ott volt.” típusú dolognak tűnik a netflix.

az mondjuk beszédes azért, hogy az első évados trailerek 10-15M-s nézettséget hoztak a youtube-on, a mostaniak meg 2-3M-sat, de én még azt is elhiszem, hogy aki látta az eredetit és szerette, azok közül mindenki folytatta az első után a második évaddal. vagy, mert tetszett nekik, vagy mert…, szóval miért ne, hiszen a junkie-k közül is sokan néznek olyasmit, ami nem jó, de nézik.

winnie - 2016. 12. 11. 22:47

egyébként belenéztem random a második évadba (még szerencse, hogy lehet törölni a netflixes queue-ból manuálisan, mert különben örökre ott maradna, hogy “continue watching”), és akkor amit láttam, botrányos volt. nem vártam meg sok poént (vagyis röhögést), de valahol durva, hogy leírva mennyire nem hangzanának viccesen azok a mondatok, és ugyebár ezek leírva születnek:)

nadivereb - 2016. 12. 12. 11:37

“olyan az egész, mintha Brad Pitt sztársága tudatában a Friends-ben vendégszerepelne”

S08e09, The One with the Rumor. :D

István - 2016. 12. 12. 12:28

Én a Full House-t sosem néztem, de belekezdtem az első évadba, aminek az első 3 részét szenvedtem. Aztán azt vettem észre hogy tetszik az egész, és az évad végére megszerettem.

winnie - 2016. 12. 12. 12:45

istván: ezért is szoktam kaszálni sorozatokat 3 rész után, mert idővel az ember megszokja őket, megismeri a karaktereket, stb. nyilván nem azt mondom, hogy nálad ezzel ez a helyzet, de azt tudom, hogy sokszor előfordult velem és másokkal is, hogy valamit, ami nem igazán jó, sokáig néztem, és meghagytam. most inkább egymással vetek össze sorozatokat. egymás mellé kerül két cím és eldöntöm, hogy melyiket van inkább kedvem nézni.

lalakov - 2016. 12. 12. 15:31

Nem néztem a Full House-t, ezt viszont bepróbáltam, most futott le az utolsó rész. Nekem nagyon bejön, szórakoztató. Jók az új szereplők, nálam önállóan is megállja magát.

Sancho Pansa - 2016. 12. 13. 02:24

Én csak azt nem értettem, hogy miért nevetnek annyit a nézők. Megnéztem egy részt, de valami nagyon hitvány volt. Egy poén volt benne, de az sem vicces.

István - 2016. 12. 13. 18:29

winnie: tudom miről beszélsz, régebben ilyen voltam, vagy belekezdtem valamibe és végig kitartottam (kivéve ha rém rossz volt), vagy bele se kezdtem. a laza kis heti 30 sorozatommal még a mai napig is van 1-2 ilyen ha már elkezdtem végigtolom, de nagyon kevés, és a Fuller House pont nem ilyen volt. Rengeteget hallottam magáról a Full House-ról, ha bár sosem néztem egyetlen részt sem meg, és a Netflix nálam a minőség záloga ezért belekezdtem. De itt nem a megszokás, hanem egy valamiféle varázsos kis hangulat tartott meg. Nem tudom pontosan megmagyarázni mi az, de szerethetővé teszi számomra az egészet. Persze, ettől függetlenül látom a hibáit, például a sokszor erőltetett poénokat, még is elnézem.

Ambriel - 2016. 12. 24. 12:52

Most sikerült ledarálnom a második évadot, és azoknak a táborát erősítem, akiknek tetszik a sorozat. Az eredeti szériát annyira imádtam, hogy németül, angolul majd magyarul is többször megnéztem. Egyetlen problémám, hogy furcsa, hogy a lányok felnőttek, mivel csak 13 éve volt, hogy először megnéztem a sorozatot.

Egyébként a poénok humorérzék kérdése. Én a ma divatos sitcomokon Agymenők, Nem százas körzet és társain nem tudok nevetni, a Fuller House poénjain viszont nem egyszer hangosan nevettem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz