login |

Mozart in the Jungle: kezdett a 3. évad

2016. 12. 11. 16:00 - Írta: superpityu

27 hozzászólás | kategória: kritika,

Komolyan nem tudnám megfogalmazni, hogy mi is van meg az Amazon-os Mozart in the Jungle-ben, ami sok más sorozatból hiányzik. Tényleg elgondolkoztam rajta, mert a 2. évad vége óta nem sokat foglalkoztam a sorozattal, most pedig a 3. évados premier nézése közben olyan volt, mintha tegnap daráltam volna az előző részeket.

bscap0541

Tény, hogy hiába készül egyre több sorozat, hiába egyre színesebb a paletta, nincs még egy olyan, amit a Mozart-hoz tudnék hasonlítani. A komolyzenei téma mindenképp ritkaságszámba megy (nekem ezen kívül másik nem is jut eszembe, de segítsetek ki, ha tévednék), szinte biztosan ez az egyik legnagyobb előnye a sorozatnak.

De tekintve, hogy mekkora siker lett az itthoni junkie-k köreiben a Mozart in the Jungle, ezt nem csak én gondolom így. Emlékezhettek, hogy az 1. évadról három éltető kritikánk is született, de a 2. felvonásról is többen megemlékeztünk. Ti pedig tavaly 3 JAws kategóriába is bejuttattátok a sorozatot. Ami újoncként igen nagy bravúr a 20 percesek között.

bscap0546

A 3. szezon kezdése pedig nem árult zsákbamacskát. Továbbra is ugyanolyan szerethető, aranyos, csupaszív sorozat, amit öröm nézni. Olyan jellegzetes a hangulata, hogy képes bármilyen helyszínen hozni ugyanazt a hatást. Én legalábbis nem igazán érzek nagy különbséget Velence és New York között. Sőt talán ez a kicsit csendesebb, nem annyira aktív város még jobban is tetszett hirtelen.

A premier a 2. évad zárása után vette fel a fonalat, Rodrigo Velencében próbál új színt hozni a sorozatba, Hailey pedig egy európai turnén vesz részt Walsh oldalán. Természetesen az epizód végére összeértek ezek a szálak, de igazából mindkét szereplő van olyan remek, hogy külön-külön is elég érdekesek voltak. 

bscap0532

Rodrigo egy operaénekesnőt (Monica Bellucci) próbál visszahozni a rivaldafénybe, ebből indul idén a történet. Annak ellenére, hogy tőlem eleve a komolyzene is távol áll, az operáról nem is beszélve, de amikor Alessandra énekelt elfogott valami kellemes bizsergés. Márpedig arra nem sok sorozat képes, hogy számomra nem érdekes dolgokat megkedveltessen velem.

Rodrigo és Alessandra dinamikája egyszerűen remek, amíg a szimfonikus zenekar többi tagjáról is kapunk valamit, addig a kettejük kapcsolata tökéletesen próbál kárpótolni a hiányukért.

bscap0544

Pontokban ez az évadnyitó minimum 8/10. Az egyetlen a baj a sorozattal, hogy ismét túl gyorsan le fogom darálni.

27 hozzászólás Ne habozz!

Drebil hadnagy - 2016. 12. 11. 16:19

Ne is mondd… tegnap este néztem az első részt, és már végeztem az évaddal.

Monica Bellucci (aki még 52 évesen is szép) hihetetlen nagy telitalálat volt erre a szerepre. Viszont sajnos eléggé látszott, hogy csak tátog.

A nagyjelenet (Placido Domingo cameojával!) pedig tényleg mosolyt csal még a magunkfajta opera-laikusok arcára is.

szpojleres mókus - 2016. 12. 11. 17:27

Második évavd számomra hatalmas csalódás volt, egy kicsit úgy éreztem mintha a büdzsét lefaragták volna 80%-al és egy iylen rtl klub szintű sorozat lenne.

Ez megint visszahozta a első évad hangulatát, abszolut 8 per 10 simán.

monya - 2016. 12. 11. 18:02

Onnan veszem észre, mennyire rohan az idő, hogy már megint a Mozart darálására készülök :D Hájláj!
(Vajon van esélye az original streames sorozatoknak magyar tévében kikötni? Mindig sajnálom, hogy az angolul nem tudó/feliratot nehezen követő idősebb családtagjaim kimaradnak az efféle jóságokból)

naughtyl - 2016. 12. 11. 18:53

“Komolyan nem tudnám megfogalmazni, hogy mi is van meg az Amazon-os Mozart in the Jungle-ben, ami sok más sorozatból hiányzik.”
+
“Tény, hogy hiába készül egyre több sorozat, hiába egyre színesebb a paletta, nincs még egy olyan, amit a Mozart-hoz tudnék hasonlítani.”
+1

annyira zabálnivalóan cuki még mindig. tényleg öröm nézni. nekem eddig minden évad nagyon tetszett. imádom az Össszes szereplőt. tényleg annyira jól sikerült minden karakter.
csodás atmoszférát sikerült teremteni. mindegy hol vannak.

Hájláj és Rodrigo meg továbbra is Top 3 kedvenc páros.

minden évad után úgy érzem, hogy ebből a sorozatból Soha Nem Elég!

JKJ - 2016. 12. 11. 18:54

Lehet újra kellene gondolni, hogy tényleg távol áll-e a komolyzene Tőled.

Drebil hadnagy - 2016. 12. 11. 19:37

A második évad (a mexikói részek) nekem se tetszettek annyira, de ez megint nagyon jó.

Apropó Domingo: pár éve volt szerencsém találkozni vele, beszéltünk is pár szót (a szülővárosomban lépett fel egy operafesztiválon, én meg félhivatalos minőségben ott tevékenykedtem). Elképesztően közvetlen és barátságos figura, egy csomó olyan projektben van benne, ami az operát – ezt a sokak által sznobnak tartott műfajt – közelebb hozza az átlagemberekhez. Ebbe nagyon jól beleillett a cameója is.

Lajosék a másodikról - 2016. 12. 11. 19:58

Tegnap este óta azon gondolkodom, mi a dramaturgiai funkciója Lola Kirke hónaljkutyájának, egyelőre sikertelenül.

Egyébként meg hiába feelgood meg minden, ugyanúgy szét van csúszva, mint a második évad.

ayren - 2016. 12. 12. 07:50

Lajosék a másodikról
Ez az u.n. “szétcsúszottság” pont a bája.

Drebil hadnagy
Nekem a második évad ugyanúgy bejött, mint az első, a mexikói részeket meg kifejezetten szerettem.
Ízlések és pofonok. :)

Bogyó - 2016. 12. 16. 15:29

Jaj, de szerettem ezt az évadot is!
Most ment le az utolsó rész, és nem bírom letörölni a vigyort a képemről. :) Nekem egyedül a börtönös lógott ki, de tökre belefér ennyi. Mikor jön a folytatás??

symor - 2016. 12. 28. 03:46

És immár hivatalosan az egyik legjobb sorozat, amit zeneszeretetről és zeneművelőkről készítettek.

Feltölti az embert olyan energiákkal, amik miatt sohasem válik zavaróvá a sorozat mágikus valósága.

Pierre75 - 2016. 12. 30. 20:27

Az első évad lüktető pulzáló élmény volt. De a 2. csalódás, több helyen kínos volt. A 3. évad első két része után azt leszámítva, hogy Hailey-vel kicseszett a fodrász, újra az első évad színvonalát kaptuk. A Silicon Valley mellett már csak Rodrigoékat követem.

ayren - 2017. 01. 21. 21:16

Most volt meg a 3×06, és imádtam, hogy újra otthon, édes otthon! A jól ismert,bájos new yorki őrültségek mégiscsak az igaziak. Élveztem, ahogy szétesett apró szkeccsekre a rész, valamint párokra a társaság.

Snoopyzit30 - 2017. 01. 28. 20:44

3×07

Huh, ez a börtönös rész nekem kicsit megfeküdte a gyomromat, 1-2 pillanatot leszámítva untam és a zene sem tetszett. Ilyen talán most fordult elő velem először a sorozat történetében. A velencei feelgood után már a 6.rész is kicsit visszarántott, de az még oké volt, viszont ez a 7.rész nálam most valahogy nem talált be.

Lemoni - 2017. 01. 30. 16:35

Hurrá, 4. évad! :D Remélem, találnak megint egy hangulatos helyszínt és további híres vendégszereplőket, de Joshua Bellt is megtarthatják :)

ayren - 2017. 01. 30. 20:29

A 3×07 nekem se jött be igazán. Se a zeneválasztás (brrr!), se az áldoku tálalás. Valahogy üresnek tűnt az epizód, érzelmileg stb. nem hozott semmi újat, csak lájtosan ismételte a régit. Kövi rész remélem jobb lesz.

Máté - 2017. 01. 31. 00:09

“Komolyan nem tudnám megfogalmazni, hogy mi is van meg az Amazon-os Mozart in the Jungle-ben, ami sok más sorozatból hiányzik.”

A vér – Háj Láj you play with blood! :)

Snoopyzit30 - 2017. 02. 05. 10:07

3×08

Ez a rész, egyszerűen fantasztikus volt. Minden benne volt, ami miatt szeretem ezt a sorozatot. Végre megint humor és jó zenék. Minden pillanata tetszett. Legjobb pedig az volt, amikor a zenekar elkezdett “altató zenét” játszani Rodrigonak, hát az nagyon cuki volt. :)))

CyClotroniC - 2017. 02. 05. 10:16

Én a 7. részt imádtam, főleg hogy tényleg ott vették fel és tényleg elítélteket interjúvoltak meg. Szerintem azért ez egy iszonyú merész és valahol elég szép lépés a készítők részéről. Nálam az egyetlen “hiba” annyi volt, hogy túl jó volt a doku ahhoz, hogy a történeten belül el lehessen adni, hogy tényleg a srác készítette (+ ugye több beállítást is vágtak, de ez már nagyon technikai dolog). Zeneileg nyilván nem volt olyan feelgood, de valahogy ez is egy remek event-epizód lett.

Roman Coppola rendezi szerintem a legjobbakat a sorozatnál, és bár még mindig magasan az 1×07 a kedvencem, szorosan utána a 2×04, de összességében az a legmenőbb ennél a sorozatnál, hogy iszonyatosan jól áll neki minden, legyenek simán New York-ban, vagy Mexikóban, Velencében, esetleg egy börtönszigeten.

Snoopyzit30 - 2017. 02. 06. 12:55

@CyClotroniC

Na ez durva, hogy tényleg igazi elítéltekkel vették fel. Ezt nem tudtam. És a kemény az, hogy végig, amíg az elítéltek beszéltek a zene által kiváltott érzéseikről azon gondolkodtam, hogy mennyire hiteltelen, hogy az írók ilyen jó szövegeket adtak a szájukba. Erre kiderül, hogy azok tényleg elítéltek voltak. Mondjuk az érdekelne, hogy tényleg a saját érzéseiket közvetítették. Azért volt közte pár elég magas röptű szöveg is, szóval nehéz elhinni, hogy azok a figurák tényleg így beszéltek volna erről a zenéről. Ráadásul nem is valami klasszikust hallgattak, hanem valami kortárs zeneszerző volt, ugye?

CyClotroniC - 2017. 02. 06. 13:16

Na ezt nem tudom biztosan, olvastam róla anno egy hosszabb cikket, majd ha nem telefonon leszek, előszedem megint, hátha kiderült belőle, csak én felejtettem el.

ayren - 2017. 02. 07. 22:52

Nah, a 3×08 megint hozta a szokásos formát a sok bájos kis őrültséggel. Thomas, Gloria és a nő szülei jók voltak együtt. :)

ayren - 2017. 02. 13. 20:37

Azt hiszem, Lola Kirknél nem kellene erőltetni a vezénylősdit. Gael García Bernalnak elhiszem, hogy igazi karmester, Hájláj viszont csak ügyetlenül hadonászik, mindenféle “hév” nélkül.

Snoopyzit30 - 2017. 02. 20. 13:17

3×10

Csak nem bírtak magukkal az írók! Vagy csak most érett be a dolog, de rég láttam már 2 ember között ennyire működő kémiát, mint náluk. Az azért érdekes volt, ahogy Rodrigo utána elgondolkodott a történtekről. Vajon arra gondolt, hogy “jaj mit tettünk?” Ha nem működik, akkor erre rámegy a barátságuk. Gondolom ezt akarták elkerülni a készítők 3 évadon keresztül. Nem kétlem hogy a folytatás is jó lesz :)

Huh, piszok sokat kell várni a 4. évadra.

Ripazha - 2017. 05. 02. 01:27

Az utololsó rész tetszett… Rettentő inspiráló ez a sorozat. Nem is nagyon van ilyen hatása más sorozatnak, lehet hogy csak a párhuzamot érzem a részemről…
De a Rodrigo arca bármit jelenthet, ez akar lenni a cliffhenger, hogy most ezek után miképp is lesz… De milyen már, hogy elkapta az őrületet :D Imádom :D
Nagyon szépen voltak felvéve is a dolgok, sokkal érzékibbek a képek.
A dokus rész után egy picit fel is hagytam a sorozattal, rettentően lehozott, szörnyű volt ez a szándékos erőltetés, ehh. Technikailag értem, nem a tematikáját :D

Pierre75 - 2017. 05. 15. 15:11

Furcsa évad volt. Az első 5 rész parádés, Bellucci talán legjobb alakítása. A visszatérés NY-ba börtönlátogatással körítve nálam a sorozat mélypontja, a zeneválasztás borzalmas, akár Petrovics Emil is “felcsendülhetett” volna. Tamás mester románcát nem kellene folytatni, a Maestrot degradálják vele. Hermanónk banki kalandja Mecénás után meseszerű. Hájláj kalimpálása a semmiből, nyalintás a feministák felé. Kicsit elfogyott a forgatókönyv az 5. rész után.

arturdent - 2017. 10. 22. 13:47

Úgy néz ki ez a börtönös rész nagyon megosztó, nekem baromira tetszett, egyfajta ars poeticája a sorozatnak szerintem, hogy a komolyzenét megossza nagyobb közönséggel, és ez ebben a részben nagyon is átjött. Az tényleg pláne sokat dobott rajta, hogy valóban a Rikers islandon forgatták, valódi foglyoknak. A zenei választás (Messiaen) meg elég jól meg volt magyarázva, hogy a börtönben komponálta ezeket a zenéket, és hát ő biztos jobban át is tudta érezni milyen lehet ez az egész bezártság érzés, meg a szabadulás. Persze őrült egy zene volt, és sokkalta kevésbé hallgatóbarát, de ez a rész tartalmilag volt nekem nagyon a toppon. Kilógni tényleg kilógott a megszokott stílusból, sokkal drámaibb volt, de a feelgoodság nekem eléggé meg volt a végén, meg azért Gael García Bernal játéka itt is hihetetlen meggyőző volt.

JKJ - 2017. 10. 30. 11:31

Én ma jutottam a harmadik évadhoz, de már a negyedik résznél tartok és még nincs dél sem :-)

A második évad nekem felejthető volt, de itt minden megint a helyére került. Az pedig, hogy végre helyszínen forgattak egy sorozatot, kiemelkedő élmény.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz