login |

Mozart in the Jungle: kezdett a 3. évad

2016. 12. 11. 16:00 - Írta: superpityu

12 hozzászólás | kategória: kritika,

Komolyan nem tudnám megfogalmazni, hogy mi is van meg az Amazon-os Mozart in the Jungle-ben, ami sok más sorozatból hiányzik. Tényleg elgondolkoztam rajta, mert a 2. évad vége óta nem sokat foglalkoztam a sorozattal, most pedig a 3. évados premier nézése közben olyan volt, mintha tegnap daráltam volna az előző részeket.

bscap0541

Tény, hogy hiába készül egyre több sorozat, hiába egyre színesebb a paletta, nincs még egy olyan, amit a Mozart-hoz tudnék hasonlítani. A komolyzenei téma mindenképp ritkaságszámba megy (nekem ezen kívül másik nem is jut eszembe, de segítsetek ki, ha tévednék), szinte biztosan ez az egyik legnagyobb előnye a sorozatnak.

De tekintve, hogy mekkora siker lett az itthoni junkie-k köreiben a Mozart in the Jungle, ezt nem csak én gondolom így. Emlékezhettek, hogy az 1. évadról három éltető kritikánk is született, de a 2. felvonásról is többen megemlékeztünk. Ti pedig tavaly 3 JAws kategóriába is bejuttattátok a sorozatot. Ami újoncként igen nagy bravúr a 20 percesek között.

bscap0546

A 3. szezon kezdése pedig nem árult zsákbamacskát. Továbbra is ugyanolyan szerethető, aranyos, csupaszív sorozat, amit öröm nézni. Olyan jellegzetes a hangulata, hogy képes bármilyen helyszínen hozni ugyanazt a hatást. Én legalábbis nem igazán érzek nagy különbséget Velence és New York között. Sőt talán ez a kicsit csendesebb, nem annyira aktív város még jobban is tetszett hirtelen.

A premier a 2. évad zárása után vette fel a fonalat, Rodrigo Velencében próbál új színt hozni a sorozatba, Hailey pedig egy európai turnén vesz részt Walsh oldalán. Természetesen az epizód végére összeértek ezek a szálak, de igazából mindkét szereplő van olyan remek, hogy külön-külön is elég érdekesek voltak. 

bscap0532

Rodrigo egy operaénekesnőt (Monica Bellucci) próbál visszahozni a rivaldafénybe, ebből indul idén a történet. Annak ellenére, hogy tőlem eleve a komolyzene is távol áll, az operáról nem is beszélve, de amikor Alessandra énekelt elfogott valami kellemes bizsergés. Márpedig arra nem sok sorozat képes, hogy számomra nem érdekes dolgokat megkedveltessen velem.

Rodrigo és Alessandra dinamikája egyszerűen remek, amíg a szimfonikus zenekar többi tagjáról is kapunk valamit, addig a kettejük kapcsolata tökéletesen próbál kárpótolni a hiányukért.

bscap0544

Pontokban ez az évadnyitó minimum 8/10. Az egyetlen a baj a sorozattal, hogy ismét túl gyorsan le fogom darálni.

12 hozzászólás Ne habozz!

Drebil hadnagy - 2016. 12. 11. 16:19

Ne is mondd… tegnap este néztem az első részt, és már végeztem az évaddal.

Monica Bellucci (aki még 52 évesen is szép) hihetetlen nagy telitalálat volt erre a szerepre. Viszont sajnos eléggé látszott, hogy csak tátog.

A nagyjelenet (Placido Domingo cameojával!) pedig tényleg mosolyt csal még a magunkfajta opera-laikusok arcára is.

szpojleres mókus - 2016. 12. 11. 17:27

Második évavd számomra hatalmas csalódás volt, egy kicsit úgy éreztem mintha a büdzsét lefaragták volna 80%-al és egy iylen rtl klub szintű sorozat lenne.

Ez megint visszahozta a első évad hangulatát, abszolut 8 per 10 simán.

monya - 2016. 12. 11. 18:02

Onnan veszem észre, mennyire rohan az idő, hogy már megint a Mozart darálására készülök :D Hájláj!
(Vajon van esélye az original streames sorozatoknak magyar tévében kikötni? Mindig sajnálom, hogy az angolul nem tudó/feliratot nehezen követő idősebb családtagjaim kimaradnak az efféle jóságokból)

naughtyl - 2016. 12. 11. 18:53

“Komolyan nem tudnám megfogalmazni, hogy mi is van meg az Amazon-os Mozart in the Jungle-ben, ami sok más sorozatból hiányzik.”
+
“Tény, hogy hiába készül egyre több sorozat, hiába egyre színesebb a paletta, nincs még egy olyan, amit a Mozart-hoz tudnék hasonlítani.”
+1

annyira zabálnivalóan cuki még mindig. tényleg öröm nézni. nekem eddig minden évad nagyon tetszett. imádom az Össszes szereplőt. tényleg annyira jól sikerült minden karakter.
csodás atmoszférát sikerült teremteni. mindegy hol vannak.

Hájláj és Rodrigo meg továbbra is Top 3 kedvenc páros.

minden évad után úgy érzem, hogy ebből a sorozatból Soha Nem Elég!

JKJ - 2016. 12. 11. 18:54

Lehet újra kellene gondolni, hogy tényleg távol áll-e a komolyzene Tőled.

Drebil hadnagy - 2016. 12. 11. 19:37

A második évad (a mexikói részek) nekem se tetszettek annyira, de ez megint nagyon jó.

Apropó Domingo: pár éve volt szerencsém találkozni vele, beszéltünk is pár szót (a szülővárosomban lépett fel egy operafesztiválon, én meg félhivatalos minőségben ott tevékenykedtem). Elképesztően közvetlen és barátságos figura, egy csomó olyan projektben van benne, ami az operát – ezt a sokak által sznobnak tartott műfajt – közelebb hozza az átlagemberekhez. Ebbe nagyon jól beleillett a cameója is.

Lajosék a másodikról - 2016. 12. 11. 19:58

Tegnap este óta azon gondolkodom, mi a dramaturgiai funkciója Lola Kirke hónaljkutyájának, egyelőre sikertelenül.

Egyébként meg hiába feelgood meg minden, ugyanúgy szét van csúszva, mint a második évad.

ayren - 2016. 12. 12. 07:50

Lajosék a másodikról
Ez az u.n. “szétcsúszottság” pont a bája.

Drebil hadnagy
Nekem a második évad ugyanúgy bejött, mint az első, a mexikói részeket meg kifejezetten szerettem.
Ízlések és pofonok. :)

Bogyó - 2016. 12. 16. 15:29

Jaj, de szerettem ezt az évadot is!
Most ment le az utolsó rész, és nem bírom letörölni a vigyort a képemről. :) Nekem egyedül a börtönös lógott ki, de tökre belefér ennyi. Mikor jön a folytatás??

symor - 2016. 12. 28. 03:46

És immár hivatalosan az egyik legjobb sorozat, amit zeneszeretetről és zeneművelőkről készítettek.

Feltölti az embert olyan energiákkal, amik miatt sohasem válik zavaróvá a sorozat mágikus valósága.

Pierre75 - 2016. 12. 30. 20:27

Az első évad lüktető pulzáló élmény volt. De a 2. csalódás, több helyen kínos volt. A 3. évad első két része után azt leszámítva, hogy Hailey-vel kicseszett a fodrász, újra az első évad színvonalát kaptuk. A Silicon Valley mellett már csak Rodrigoékat követem.

ayren - 2017. 01. 21. 21:16

Most volt meg a 3×06, és imádtam, hogy újra otthon, édes otthon! A jól ismert,bájos new yorki őrültségek mégiscsak az igaziak. Élveztem, ahogy szétesett apró szkeccsekre a rész, valamint párokra a társaság.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)


Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz