login |

The Walking Dead: vége a 7. évad első felének

2016. 12. 12. 18:45 - Írta: human

131 hozzászólás | kategória: kritika,

A legrosszabb, amikor a sokkolás közben ásít az ember? Mondjuk erről a készítők is tehetnek bőven, és nem is csak arra gondolok, hogy ismét feleslegesen volt 60 perces a rész. Spoilerek a tovább mögött.

Rögtön azzal alapozott a rész, hogy Aaron és Rick ismét csak arról beszélt, amit csinálnak, és hogy miért csinálják, pedig hány héten át sulykolták ezt a nézőkbe? Ja, ősszel kábé mindegyikben. Gondolom, ők a “kötelező zombis akció” miatt kerültek bele a fináléba.

Nem szeretek ilyet mondani sorozatoknál, mert többnyire csak félig érvényes, és itt is feltűnt az a szál, hogy Rick-éket a csónakázás óta figyeli valaki — akit persze nem fednek fel még a stáblista utáni részben sem, csak lebegtetik, aminél még Morgan nyomkövetése is jobb volt –, de új karakterinfó nem volt benne, csak egy “izgalmas”, “feszült” helyzet.

Mondhatnám, hogy nemcsak negatívumokkal jövök, hiszen VÉGRE haladt előre cselekmény a felvezetés után, de valahogy pont olyan tempóban, ami unalmas volt. Egyszerűen túlhúzták Negan tartózkodását, és mégcsak nem is következetesek a viselkedésével. Spencer ugyanúgy hozott egy jó adag adót Negannak, mint Rick-ék. Persze logikus volt, hogy az alamuszi, vezetőt aláásó viselkedése miatt meg kell halnia, hiszen ilyet nem tűrhet az új földesúr.

Azt is elővehetnénk, hogy Negan a saját szabályai megszegése miatt kapja majd meg, ami jár neki, de nem. Miután ő lefektette az alapokat, Rick-ék bandájában szinte mindenki lázadt a maga módján, és eljutott oda, hogy kell valamit lépni. Persze ezt magyarázták a “saját utamon kellett ráébrednem”-dumával.

Na, de itt vagyunk, 7 rész lement a premier után, és oda jutottunk, amit szinte mindenki érzett a kezdő mészárlás közben is. Ez nem karakterfejlődés volt, hanem egyszerűen mentek egy felesleges kört. Ha a 7×02-ben néznek így össze jelentőségteljesen, mint itt tették (megjegyzem, ez sehol nem volt az előző évadok egymásra találós montázsaihoz képest), akkor alig pár infóval lennének lemaradva.

Ez nekem ilyen hosszan elnyúlva, túlságosan unalmas volt már. A februári folytatásnál… találkozunk?

FONTOS! Semmilyen képregényes spoilert ne írjatok ide, azoknak a képregényes kibeszélőben a helye!

131 hozzászólás Ne habozz!

Desmond Wallace - 2016. 12. 12. 19:05

Én pozitívabb vagyok. Végre visszatalált arra az útra a sorozat, ahol idén ősszel is járnia kellett volna.
A rész persze ismét túl hosszú volt, de a lövés után helyrerakták a dolgokat.
Én legalábbis reménykedem.

winnie - 2016. 12. 12. 19:14

a zárás egyébként jó csali lehet a következő részekre, ugyanis aki a háborút várta, az most megkapja. elvileg. szóval, aki javíthatatlan optimista, az mondogathatja, hogy “na, majd most!”

csak akkor a zombikkal ki fog törődni? kellenek még ide egyáltalán zombik? itt a portyázásnál még nem oké, hogy vannak, de néha olyan erőltetetten és feleslegesen tesznek bele zombizást csak azért, hogy legyen, hogy nem is értem, miért ragaszkodnak ehhez.

Pocok - 2016. 12. 12. 19:21

Továbbra is borzalmas. Eddigi évad 3/10.
Ahogy randomra kinyírták az egyik karaktert, az meg vicces volt. Meg hogy a bot mit kapott. Ez a sorozat egy vicc lett.

Quantumleap - 2016. 12. 12. 19:25

Rajtam kívül Spencer másnak is eszébe juttatta Ellist a Die Hard 1-ből? :D
Bírnám, kiderülne, hogy Morales figyeli Rickéket. Bár az ő esetleges visszatérését szinte minden évad előtt pletykálják.
Amit én szedtem le, az “Extended”-jelzővel volt ellátva. Ez mit takar? Talán a belezést amúgy lightosabban mutatták?

Quantumleap - 2016. 12. 12. 19:28

Ja, amúgy az sokkal hatásosabb lett volna, ha Rick nem csak egyszer, hanem többször döf bele walker-Spencer fejébe feszkót levezetendő. :)

winnie - 2016. 12. 12. 19:30

Quantumleap: nem a plusz jelenetet?

irgum76 - 2016. 12. 12. 19:36

az utóbbi részek viszonylatában nem is nagyon volt kedvem megnézni
de most én nagyon pozitívan csalódtam
szerintem nagyon jó rész volt
nekem nem tűnt elnyújtottnak, minden percét élveztem
na jó az összenézős snitt lehetett volna rövidebb is
de mikor neki indult a “barbár horda” libabőrös lettem :)

Aras - 2016. 12. 12. 19:39

Sziasztok! Szerintem nagyon is jó volt ez a rész, és az évad is nagyon jó. Ha minden részben folyamatosan menne a harc, mindenki megölne mindenkit már rég vége lenne. Csak gondoljatok bele, ha ez a valóság lenne?????? Szerintem a történet mögé kell látni, hogy mi mindennel kell megküzdeni azért, hogy életben maradjanak. A harc ennek csak egy apró része.

winnie - 2016. 12. 12. 19:41

Aras: az emberek nem harcokat akarnak, hanem jó részeket. az lenne a legunalmasabb, ha folyton harcolnának. az érdekes történetek, a jó karakterek és a dráma vonzza a nézőket a sorozatokhoz.

irgum76 - 2016. 12. 12. 19:41

“Amit én szedtem le, az “Extended”-jelzővel volt ellátva”
én leszedtem mind a két verziót az Extended-nél a stáblista alatt megy a következő részek promója
a Killers-nél meg ezt kivágták belőle csak az extra jelenet van a végén

Aras - 2016. 12. 12. 19:45

Szerintem azért elég sok dráma van a mostani évadban, bármelyik perceben történhet egy váratlan dolog, amire senki sem számított. Véleményem szerint ez az évad benne van a top3-ban.

winnie - 2016. 12. 12. 19:55

Aras: nyilván van, aki itt látja, van, akinek ez tetszett, más meg mást akart látni. nem feltétlenül harcot. több száz kommentben lehetett olvasni pozitívumokat és negatívumokat itt is.

de aki elégedett, az is látja, hogy egyrészt rég volt ennyi negatív reakció a sorozat kapcsán, másrészt pedig rég látott mélységekbe csökkent a sorozat nézettsége. 5 éve nézték ennyire kevesen, az évadnyitóhoz képest vagy a nézők kábé 40%-a kaszálta a sorozatot, vagy elpárolgott. ennek pedig oka kell, hogy legyen.

Quantumleap - 2016. 12. 12. 19:56

Rosita amúgy szépen elcseszte, ugyanis, ha nem lövöldöz, Negan nem vitt volna el senkit, és így, minthogy Daryl kiszabadult, már tényleg szinte semmi okuk nem lett volna tovább csicskulni, és annyival könnyebb lett volna a lázadás. Bár az kérdés, hogy Daryl szökését Negan miképp fogja majd lereagálni? És mi lesz Eugene-nel nála?
Ja, és szerintetek lesz majd Maggie és Daryl közötti feszkó?

irgum76 - 2016. 12. 12. 20:06

“Rosita amúgy szépen elcseszte, ugyanis, ha nem lövöldöz, Negan nem vitt volna el senkit”

ha meg nem lövöldözik akkor meg az a baj
én örültem neki, hogy legalább valaki ráijesztett Neganre

Gábor - 2016. 12. 12. 20:12

irgum76: Ja, Negan reakciója priceless volt :) Mint egy dühös hülyegyerek, olyan ez az ember :) Remélem legközelebb nem csak ennyire ijesztik meg :) Amúgy a kövi félévad promo-ja is brutál :D

amazemez - 2016. 12. 12. 20:13

első kérdésem winniehez szólna elsősorban. A nyári trailerben több olyan jelenet is van ami eddig nem volt. Azok nem is lesznek, vagy lehet, hogy az évad második feléből is voltak benne jelenetek? Nem nagyon szoktak ilyet csinálni ha jól tudom.

A másik, Daryt ki szöktette meg tulajdonképp, mert azért nem volt rá konkrét utalás, hogy ki volt.

Én azt hittem, hogy meggie darylt fogja majd okolni, glenn halála miatt, ez a szál nekem igy nem tetszik, nem életszerű, egyébként jó rész volt.

A másik nem értem michone miért ölte meg a csajt, és daryl meg miért ölte meg dagadt joet, nem biztos, hogy rossz emberek voltak, sőt sztem nem.

Enzo - 2016. 12. 12. 20:14

7×08
Hú, mennyi szál, így kellett volna eddig is, még ha emiatt 60 perces is a rész. Eleinte nem volt félévadzáró hangulata, de a végére azért sikerült úgy mozgatni a szálakat, hogy legyen. Örülök, hogy Spencer megkapta a magáét a képregényhez méltóan, nem is lepődtem meg rajta, viszont utána rendesen megcsavarták a készítők. Rositától ez nem volt a legokosabb, ellőni az egyetlen golyót, Olivia RIP, és külön poén, ahogy Ricket szintre kellett hozni a történésekkel, mert még arról se tudott ugye, hogy Carl beszökött Neganhez.

Cuki volt az egyesülés a végén, csak valaki szóljon a Kingdomnak is, mielőtt elkezdenének külön támadni. Mondjuk az ottani páncélos fickónak (fogalmam sincs, hogy mondták-e a nevét, ezért nem jó, hogy legutóbb a 7×02-ben volt ez a szál) sikerült megkörnyékeznie a mostanában két legpacifistább embert a támadás ötletével, bravó :D Az az eldugott lakókocsis jelenet meg WTF, remélem lesz még szerepe.

Darabkák:
– A szőke nyaktetkós csaj Negan bandájából csak engem emlékeztetett a Westworld-ös Armistice-re?
– A kenus rész király, simán a legötletesebb helyszín évadok óta.
– Mínuszpontok: Michonne monológja a kocsiban a vörös csaj mellett, az így nagyon nem illett oda, mintha csak a gondolatait hallottuk volna, abszolút nem volt életszerű. Ugyanígy a végén a Rick-Michonne beszélgetésnél is csak a jelenet végét vártam.
– Pluszpont: Örülök, hogy figyelnek arra, hogy a terhesség megnövekedett éhséggel jár Maggie-nél.
– Rájöttem, kire emlékeztet az Enid-Carl páros! A Gothamből Selina és Bruce kapcsolatára! De nem? Egy az egyben :D
– Gabriel egész komoly karakterfejlődést kapott, a kezdeti gyáva, vallásos bullshiteket potyogtató kis senkitől most már eljutott oda, hogy Rick rábízza Judith-ot, marha jó poénokat oszt majdnem heti szinten, és most Rositával is milyen normális beszélgetést folytatott. Értékelendő! :)
– Daryl beöltözött kamionsofőrnek. Oké.
– Az Arat nevű nőnek mennyire fura haja van. Meg amúgy is, melírozás, x évvel a zombiapokalipszis után? Érdekes…
– A sukárcipős illető, aki követte Rickéket, az vajon ki lehet? Először azt hittem, a Leslie nevű fazon, akié a tavi kunyhó, de ez lehet hülyeség. Ez a szál eléggé érdekel, kíváncsi vagyok rá.

#hétidézetei:
“-You like watching, haircut?
-Yes.”
így kiragadva nem tűnik annyira jónak, főleg az előzmények ismerete nélkül (hint: 5×05), de annyit röhögtem rajta :D

“Carol, I imagine that violence and fighting is something you haven’t been a part of.” HAHAHA ha te azt tudnád :D

Quantumleap - 2016. 12. 12. 20:14

irgum76: Oké, de mint eggyel fentebb kérdem, mit fog reagálni Negan Daryl szökésére, és a hullára, amit maguk után hagytak Jézussal? Ami pedig a Michonne-t furikázó csajt illeti, oké, hogy eltűntette a hullát, meg a kocsit, de csak feltűnik majd, hogy nem tér vissza. Tehát eléggé hergelődik most Negan.

Quantumleap - 2016. 12. 12. 20:16

amazemez: Honnan tudod, hogy Maggie nem okolja Darylt? Nem láttuk Daryl érkezését. Ezért is kérdem, hogy vajon lesz-e köztük feszkó?

_Peter - 2016. 12. 12. 20:24

Nem volt egy nagy szám. Pancser Spencerről régóta tudni lehetett hülyesége utoléri, az előző részben még szájba is rágták újra. Ezt a szálat csak úgy néztem most történik meg az, amit 6 résszel ezelőtt elkönyvelhettünk, jó lapozzunk. Rosita nem túl átgondolt akciója is hasonló volt, legalább a következményért erre odafigyeltem. Azt vártam volna Gabriel valahogy közbelép hiszen mindkét karakter meggyónta neki milyen szándékaik vannak, mindkettőről mondta is a pap hülyeség és mégse csinált semmit.

Rick és Aaron jelenetek jók, látszik barátok és nem sima töltelék.

A katona a királyságból (van neve?) ígéretes. Még mindig nem sikerült összekötni, hogy Carolékhoz eljusson Glennék híre? Arra jutott idő ismételjék Hilltop főnöke már Maggie.

Egyik jelenetben Michonne-nál szájba rágják mennyien vannak Neganék, milyen szervezettek. Másik jelenetben Daryl lazán megszökik, csak kimotoroznak a kapun. Jézus is ott nindzsázik és lopakodik ahol akar. Daryl és Maggie kapcsán majd remélem nem hagyják ki a behajtások idején, hogy Darylt keresniük kell, Maggie-t pedig felismerheti valaki. Negan táborban pedig felelőst keresni a szökésért.

Rick feje klassz volt amikor Negan meséli Carl mit csinált. “Öngyilkos küldetésre mentél és még spagettit is ettél?!” Daryl plusz, Eugene mínusz, Fat Joe és Olivia kiegyenlítették egymást.
Negan sztoriját már nem is fogják kifejteni mint a Governornál? Az ütő megszemélyesítése csak mert őrült, vagy van jelentősége? Például Lucille a felesége neve volt vagy ilyesmi? Ahogy a Governor a felesége és lánya miatt kattant be?

A végén az összenézős optimista montázs nagyon tré volt szerintem. Egyetértek ezt valahol 3-4 résszel ezelőtt le kellett volna tudni. “Hülyék voltunk ész nélkül Neganék ellen támadtunk, megfizettük megölték két emberüket és túszul a harmadikat, ismét hülyék voltunk még inkább ész nélkül, megint megölték két emberünket és túszul a harmadikat, de most már izé mosolyogjunk??? És mutattak egy bakancsot? Izgi! Én meg kábé azt hittem felismerik Maggie-t, Michonne-t elkapják, Negan elviszi magával a babát…

Csilla0422 - 2016. 12. 12. 20:28

Rosita az új “Fekete Özvegy”. Remélem, hogy a kapcsolata Spencerrel következmény nélkül marad, nem hiányzik még egy baba. Csodálom, hogy még Negan nem nézte ki új feleségnek. Amit tett az elég badass volt – Negan eddig értékelte ezt.

Egy alexandriai szemszögéből nézve Spencer amit mondott, az mind igaz volt. A terve viszont nem úgy sült el, ahogyan tervezte. Nem számolt azzal, hogy Negannek nem tetszik, ha valaki rábeszél a csicskájára.

Ha most kényszer hatására Rick és Aaron megtalálta ezt a rakományt, Spencer is talált dolgokat, akkor mi a fenéért kellett Hilltoppal a szövetség?

Daryl szökése egy kabaréban megállta volna a helyét, de itt nagyon béna volt.

Remélem, Negan jó hatással lesz Rick Daryl párosra és követni fogják a példáját… fürdésben és borotválkozásban.

A rész is olyan volt, mint az évad eddig: nesze semmi, fogd meg jól! Láthattunk jó jeleneteket is, de zömében semmitmondó párbeszédek és visszatérő unalmas körök voltak.

krisz - 2016. 12. 12. 20:29

Nekem tetszett a rész és úgy összességében a félévad is, bár tudom magamról, hogy elfogult vagyok. A Michone-os részt nem értettem. Kajak azt kérte tőle a csaj,hogy ölje meg és tüntesse el a kocsit? Miért? Aki ilyen világban, ilyen sokáig túlélt, sztem nem adná fel ennyire könnyen. Ez a Michone-os szál teljesen felesleges volt, igazán kivágatták volna. Egyedül szegény Lucille-t sajnálom :( A rejtélyes fószer nem tudom ki lehet, annyit sejtek, hogy a Wolwes-ekhez köze lehet, hiszen rengetegen életben maradtak és az írók nagyon megfeledkeztek róluk, azért Negan-t megkérdezhették volna, tud-e róluk, mert ha nem, náluk is igazán kopogtathatna. De ez tényleg furcsa, hogy egyik részben végigöldökölték Alexandriát, azóta meg említés szintjén sincsenek.

_Peter - 2016. 12. 12. 20:33

Quantumleap

Maggie miért okolná Darylt? Maggie hozta össze a dealt Gregory-val, hogy ők nem akarnak kapálni, ők harcosok és Hilltop kajáért cserébe elintézik Negant.

Michonne akit lelőtt belefáradt karakter Neganék szempontjából az a nő csak eltűnt, elkapta egy zombi akármi.

Mivel tanúk nincsenek Fat Joe például elbénázta a fogoly etetését és megszívta. Jézust nem látták, Dwight felesége még nincs gyanúban.

Eugene-ből hasznot hajthat, neki gyártson lőszert.

Im99 - 2016. 12. 12. 20:41

Ez pont megfelelő rész volt félévadzárónak szerintem. Negan jelenetei Rickék házában elég viccesre sikerültek. :) A billiárdozás is ötletes volt. Történetet befolyásoló szál viszont elég kevés volt. Egyedül a reunion az ami annak mondható, de az is csak az évad második felének szól.

Quantumleap - 2016. 12. 12. 20:43

Peter: Oké, lehet, hogy Maggie így látja, majd meglátjuk.

Nem hallhattuk ugyan, de Negan csak leadta Darylnek a fenyítést, hogy ha megszökik, annak Rickék újfent kárát látják. Nem ez lenne a logikus?

wolfwings - 2016. 12. 12. 20:52

Komolyan mi ez???? Mengmondom: egy felhàborìtòan, fàjdalmasan kihagyott ziccer! Annyira jòl is tàlalhattàk volna ezt az èvadot ès annyira elcsesztèk az idohùzàssal, meg a logikàtlansàggal. Bahhh…

Remèltem, hogy legalàbb a fèlèvadzàròra golyòkat növesztenek az alkotòk de az egèsz kìnosan sùlytalan.
A mellèkszereplők halàla ùgy meghatott, hogy azòta se emlèkszem a nevukre.
Daryl olyan konnyen megszökött, hogy Scofield sìrva nèznè vègig az irigysègtől.
Negan hogy nem nyìrta ki Rositàt vègul?

A vègső jelenet meg.. mintha 7 rèsz töketlenkedès ès agyatlan àsìtozàsok utàn, azt mondtàk volna az ìròk: “Na jò, akkor kezdjunk el dolgozni. De majd csak jövőre.”

winnie - 2016. 12. 12. 20:56

“Negan hogy nem nyìrta ki Rositàt vègul? ”

darylt sem ölte meg. carlt sem ölte meg. épp ez a lényeg, hogy másokat öl meg:)

Silver-sama - 2016. 12. 12. 20:57

Meglep, hogy senki sem említette még (vagy ha igen, bocs), milyen béna volt az a lövős jelenet :D Majd Lucille pont elkapja a golyót, mi… nagyon valószínű…

wolfwings - 2016. 12. 12. 20:57

Franc! A nagy felindulàsban elfelejtettem a “Spoiler” veszèlyt.. mondjuk az egèsz olyan èrdektelenul tortènik, hogy èszre sem veszed, mikozben nèzed. :D

Quantumleap - 2016. 12. 12. 20:58

wolfwings:

“Negan hogy nem nyìrta ki Rositàt vègul?”

Mert nem ez a büntetési módszere. Nem azt öli meg, aki hibázott, hanem másvalakit, hogy száradjon a lelkén.

winnie - 2016. 12. 12. 20:58

“Majd Lucille pont elkapja a golyót, mi… nagyon valószínű…”

ez nem “majd elkapja” kategória, hanem “elkapta”. szerencséje volt. véletlenek léteznek. ennyi. az is véletlen, hogy most itt kommentelek, mert le akartam feküdni hamarabb:) minden egyes jelenetben van száz meg száz olyan dolog, ami alakulhatott volna másképp. ők ezt választották. egyébként, ha valaki a feje elé kap egy ütőt (oda kapta?), akkor azért nem 1/100000 az esélye annak, hogy eltalálják, hanem jóval nagyobb.

winnie - 2016. 12. 12. 20:59

” a Wolwes-ekhez köze lehet, hiszen rengetegen életben maradtak ”

ez biztos?

Bazsi - 2016. 12. 12. 21:00

Egy jó nagy kalap fos ez továbbra is sajnos.
Ennyi időhúzás nem fér már bele.
pedig lehetett volna jó is ez, az első résszel jól megalapoztak neki, de jól elcseszték.
teljesen biztos vagyok benne hogy az évadzáróig marad ez az unalmas fos tempó.

winnie - 2016. 12. 12. 21:03

Csilla0422: “Egy alexandriai szemszögéből nézve Spencer amit mondott, az mind igaz volt. ”

ez nem annyira nézőpont kérdése. nem véletlen, hogy a többség nem így gondolkodott, illetve gondolkodik.

winnie - 2016. 12. 12. 21:05

amazemez: ” A nyári trailerben több olyan jelenet is van ami eddig nem volt. Azok nem is lesznek, vagy lehet, hogy az évad második feléből is voltak benne jelenetek? ”

na, ez nekem fel sem tűnt. fura. de arra emlékszem, hogy az 5. évadban is volt ilyen, amikor az előzetesek arra utaltak, hogy a kannibálgyerek rickékkel együtt fog menni, aztán hamar meghalt. lehet, hogy valami félrevezetés volt? de persze az is lehet, hogy nem került végül a részbe valami, bármennyire is előre forgatnak ugyanis, a végső vágás nem sokkal a részek leadása előtt készül el. (mármint pár héttel előtte.)

de passz, csekkolom ezeket.

bellarea - 2016. 12. 12. 21:05

Én meg pont arra gondoltam, hogy ez a nagy összefogás nem lett volna olyan hatásos, ha megtörténik a 2. részben. Kellettek a körök. És az utolsó jelenetért bizony érdemes volt végigülni, annyira jó volt nézni. Én csak Caroléknál unatkoztam.

kaminer - 2016. 12. 12. 21:07

amazemez: sztem a Saviorok között van 1 kvázi áruló, mivel ott sem igazán önszántukból vannak az emberek, hanem Negan megfélemlítése miatt. Én Dwight-ra vagy az exőjére (főleg) tippelnék.
Már miért okolná Maggie Darylt? Nem Daryl kezében volt Lucille, nem akarta megölni Glennt, sem mást, egyedül Negant. Negan egy pszichopata szadista, egyértelmű volt, hogy “példát statuál”, mondván “ha egyből nem tanulnak, kettőből majd fognak”. Másrészt imád gyilkolni, akár az összeset is kinyírhatta volna, csak azért nem tette, mert rohadtul élvezi mások kínzását, meg persze a beszállítók is jól jönnek.
És hogy Michone és Daryl miért gyilkolt? Hát mert megtanulták a saját útjukon, hogy itt nincs kegyelem, nem szabad kockáztatni, szánalomból, vagy mert nem rossz ember, nem hagyhatunk életben senkit: ha a savior-ok közül bárkit is életben hagynak, azzal a csapatuk másik tagjának életét sodorják veszélybe. Ember embernek farkasa, a zombik itt már kanyarba sem jönnek, max. hangulatteremtő biodíszletek.
A készítők régóta járják körbe a témát, hogy az új világrendben mikor lesz elfogadott norma egy másik ember megölése: semmilyen körülmények között nem elfogadható? ha magadat véded? ha mást védesz? ha megelőző csapást mérsz? van egyáltalán ok, hogy ne ölj? Biztos vagyok benne, hogy végül Ezékiel királysága is csatlakozik a háborúhoz és ha Carol harmadszor is visszavedlik badass-é, akkor sima ügy lesz a háború. Még a Tara féle nőcsapatra is számítok, Negan pedig a nagy birodalmak hibájába esik: addig addig terjeszkedik, míg a belső viszályok meggyengítik, a küldő ellenségek, az elnyomottak pedig egymással összefogva legyőzik.

Mate11 - 2016. 12. 12. 21:08

Najó,a golyó Lucille-t kapja el véletlen Negan helyett,valami írtó gagyi megoldás volt,hiába képregényből emelték át,pláne hogy már nagyon sokszor telibe lőhették volna nagyon sok helyzetben,és még most sem sikerül…irreálisan szerencsés a fickó,ráadásul Rickék folyamatosan feszítik a húrt,nem hiszem el hogy Negan ezek után szinte hagyja felépíteni az ellenállást,nem lát a szemétől? Bár nyilván Rickék még messze vannak a valós veszélytől,de Negan első részes mivolta kezd elhalványulni,az évadnyitós mészárlás után már nem mernek főbb karaktert megölni,ez nagyon látszódott a szemüveges csajnál,a feltalálót Glenn féle kezelében kellet volna részesíteni legalább…bár akkor lehet a többiek foggal szedik szét Negant már tényleg. XD

Az a láb viszont érdekes volt a háznál,nem bánnék az eljövendő háborúba valami elb*szott 3. felet meglepetésként,és Neganéknak össze kéne fognia ellenük Rickékkel…na az ütne nagyot. :D

_Peter - 2016. 12. 12. 21:13

Quantumleap

Ha Daryl szót fogad és Reek lesz, attól még ugyanúgy bármikor bármiért kárát láthatják Rickék. Elég egy rossz nézés, egy eltűnt pisztoly, Aaront se hallgatták megmagyarázza a cetlit, a cuccokat se nagyon nézik tényleg csak a felét vigyék el. A Kingdom katona is elmondta bármikor elég egy szikra, ezek őrültek. Spencer révén láttuk hiába nyalizik valaki, akkor meg azért nincs rajta sapka esete forog fenn.

“Majd Lucille pont elkapja a golyót, mi… nagyon valószínű…”

Nem ezen kell fennakadni, inkább Rosita csináljunk EGY db golyót nagyszerű tervén. :)

ayren - 2016. 12. 12. 21:19

Egyedül annyi hozadéka volt ennek a résznek, hogy nekem most már sanszosabbnak tűnik, hogy Negannal leszámolnak évad végére, mint az, hogy áthúzzák a következő évre.
Bár nem tudom, J.D.M. hány évre írt alá…

_Peter - 2016. 12. 12. 21:30

ayren – 2016. 12. 12. 21:19

Szerintem kizárt sajnos az eddigi tempó alapján. Valószínűleg több körös háború lesz. Még a szövetség sincs meg rendesen, Carolék nem tudják mi történt. Maga az alexandriai csapat is csak most jutott el odáig egyéni akciók helyett közösen összefogni.

amazemez - 2016. 12. 12. 21:33

Winni, egy autósüldözés és valami kamionos jelenet a megváltókkal, meg dwight és arat lőnek valakire sztem ilyne sulyú jeleneteket csak nem vesznek ki.

Csilla0422 - 2016. 12. 12. 21:49

Winnie, ha csak Spencert veszem Rick megjelenése óta anyja, apja, tesója meghalt… Rick előtt meg nyugiban éltek, miután átvette a vezetést jöttek a farkasok majd Negan. A nyugalom szigetéből rémálom lett. Hasonlóan fogalmazott a Taraval portyázó srác is. Az ő szemszögükből nézve Rick nem jó vezér.

Rick mintha meg valami rossz omen lenne. Anno megérkezik a “lakókocsiparkba” – lerohanják a zombik, a farm szintén erre a sorsra jutott. Alexandriat sem kerülte el a baj.

irgum76 - 2016. 12. 12. 22:03

“ha valaki a feje elé kap egy ütőt (oda kapta?), akkor azért nem 1/100000 az esélye annak, hogy eltalálják, hanem jóval nagyobb.”

szerintem pont ott lóbálta az ütőt a feje körül ahogy szokta és véletlenül fúródott bele
nem mutatják, hogy odakapja vagy sem csak a durranást hallják Rickék és Luszilt mutatják meglőve
az más kérdés hogy egy bézbolütő megfogja-e a golyót vagy sem
most rákereste yb-on és egy sima Sig szétviszi IRL
de filmekben van, hogy egy medál menti meg valaki életét
szóval határeset, én elfogadom

_Peter - 2016. 12. 12. 22:17

Csilla0422 – 2016. 12. 12. 21:49

De Spencer csak azért gondolta ezt így mert buta. Az anyjának volt esze, azért küldte ki Aaront keresni megbízható embereket, mert tudta ők ott elszigetelten az első problémába belebuknak tapasztalat hiányában. Egy farkasok szerű banda, egy zombihorda és végük. A Rickék előtt “nyugiban éltek” dolog úgy volt a kajaszerző csapat tagjai Nicholas és Spencer testvére gyávaságból és rutintalanságból cserben hagyták a társaikat, célozni se tudtak szinte, a doki verte a feleségét satöbbi.

winnie - 2016. 12. 12. 22:18

Csilla0422: ??? rick megmentette őket. nélküle már nem lenne alexandria. ezt az összes városi látja, legalábbis azok, akik szerepeltek.

seven - 2016. 12. 12. 22:18

íme a fő ok amiért nem mindig kéne a képregényt majmolni. a lucille golyós jelenet nagyon kínos volt.

ja, és maggie, nem tudom, valamiért csak idegesít mióta meghalt Glenn.

de amúgy ezekenkívűl nagyon jó epizód volt, sokkal erősebb mint pl a tavalyi félévadzáró.

Shyllard - 2016. 12. 12. 22:52

Fura egy félévad volt, nem mondanám borzalmasnak, de tuti hullámvasútra sikeredett. Rick teljesen jelentéktelen volt most, Negan pedig kapott egy nagyon jó és erős nyitányt, majd túltolták és rohadt idegesítő lett, (nem úgy, ahogy szerintem szánták) most meg megint kezdi kicsit összeszedni magát. Hát kíváncsi vagyok mit fognak ebből kihozni, bízok Neganban, építhetik még őt rendesen, csak rá kéne jönniük, hogy azzal semmit sem fognak elérni, ha állandóan csak lebegtetik, csak azért, hogy szerepeljen.

JP - 2016. 12. 12. 23:14

Alexandria – Hilltop – A királyság – Csupa nők rejtekhelye vs. A megváltók, közeledik Az öt sereg csatája :) Jövőre 7 borzalmasan unalmas rész után a fináléban elkezdődik, hogy a 8. évadra is maradjanak a népek.

judas - 2016. 12. 12. 23:56

Richard a neve a király testőrének v alvezérének akiről fent szó volt.
Amúgy az a termál fürdős helyszín az egyik legjobb volt az évadban szerintem is azzal a kajakos jelenettel kiegészítve, még maradtam is volna ott azon a környéken egy darabig, remélem visszatérünk még oda a surranós ügy kapcsán valamikor.

Olivia meg a Spencer gyerek már nem volt rajta a második félévados listán így már csak a haláluk mikéntje izgatott.

Volt már jobb félévadzáró is – sőt, de soha ennél rosszabbat.

peeeety - 2016. 12. 13. 00:20

Ki a csávó? Zárás utáni jelenetben is kitértek rá.

Csigusz - 2016. 12. 13. 00:24

A pluszjelenetről volna egy linkje valakinek? Sikerült olyan verziót néznem amiből kimaradt…

Lilia - 2016. 12. 13. 00:32

Én nem mondanám, hogy felesleges körök voltak az előző részek.
A legrenitensebbek azok voltak, akik elvesztették a legközelebbi emberi kapcsolatukat, igy a legmeghatározóbb érzelmük a harag, ami felülír mindent. És Carl, ugye, a fiatalos hevületével. Ricknek viszont ott vannak a saját gyerekei, azzal és addig, amíg ők életben vannak, lehet rá a legnagyobb nyomást gyakorolni. Most arra jött rá Rick, hogy hiába jófiú, ezzel nem menti meg a szeretteit, mert bármikor beüthet valami, ahogy a páncélos mondta.

Negan szadista, élvezetből öl, de tudja, mennyi embert ölhet meg, hogy a többiek még ne lázadjanak fel, csak játssza az őrültet, mert a kiszámíthatatlanság félelmetesebb.

fireblade "pistike" - 2016. 12. 13. 00:34

Most daráltam le egybe a 2 részt
7:
Imádom az olyan részleteket, mikor Michone jól láthatóan felhúzza a kakast a 7. részben a kocsiban a vöröskénél,(53.10) és utána a köv. pillanatban meg már nincs :) ilyenekre figyelhetnének, ez így annyira gagyi..:)
nagyon tetszik hogy Carl odamegy hogy majd jól kilyuggatja Negant, aztán meg mikor lehetne, csak bámul mint egy boci..utána már jól adták, de ezt másképp kellett volna megoldani, ilyen részletekben rejlik az hogy egy sorozat drámai része ütős, vagy röhejes..sajna itt már egyre többször az utóbbi van.
és ez a koca testű fegyvertáros(annyira lényegtelen hogy fogalmam sincs hogy hívják) mit nyivákolt?, de most komolyan, mi volt ez a bömbölde, ez volt a nagy drámai szerepe? rém kínos és cikis szerepe a szerencsétlen színésznőnek, és még vacakul is tolja..
Mondjuk nem csodálkoznék ha Negan valami pszihológus, vagy viselkedés szakértő lett volna korábban, el kell ismerni remekül játszik az emberekkel, pontosan tudja mikor mit kell mondani, és hogy kell megtörni, ezzel a kufircolandó husival is ügyesen bánt..jól irányít és jókor ad jó utasításokat,néha teljesen értelmetleneket, vagy a szituhoz képest idegeneket, hogy kizökkentse őket..ügyes :) és ezzel lassan töri meg őket..
Kezd azért kialakulni a ripacsból egy folyamatosan félelemben élő pasi képe, aki így tud uralkodni a bandán.
Mert egyértelmű, Negan folyamatosan félelemben él, hogy valaki egyszer rommá lövi..és ezért az ilyeneket mint Carl, próbálja magához kötni..mert arra hamar rájött Carl-al szemben a keménykedés nem ér semmit, Carl-t el kell ismerni, csodálni, hogy ő is kemény t*kös férfi már..és nem gyerek.

8.:

Dagi továbbra is a nyivákolásban látja szerepének a lényegét :) Negan most lett ijesztő szerintem..
Jópofa ez a kenu verseny, tényleg hozott bele valami újat..de azért nem erőltették túl..az a 48-as láb, hát nagyon izgalmas volt..micsoda eredeti cliff :)
Michonne tényleg olyan bugyuta, hogy nem tudja ilyen szituban a vezető mögé kell ülni, ha sakkban akarja tartani? (és a fegyver újra tűzkész állapotban)
Dologban az az érdekes, hogy mindenhol mindenki ki akarja nyírni Negant
– Csajos bújdoklós tábor
– tigrises pasi/ Carolék
– Carl
– Michonne
– Maggie-ék
– Daryll/Jezus
– Rosita
Talán még Rickék is
Lassan eljön Negan kiiktatásának ideje, épp ezért kíváncsi vagyok hogy éli túl, és lesz a jövő évadban..persze lehet hogy elhúzzák az egészet tavasszal, tele töltelék történetekkel.
Persze ez a Spencer dolog nagyon látszott, megint egy eddig teljesen lényegtelen szereplőt lerendeztek, nagy cucc..nem fog hiányozni..eddig nagyjából azt se tudtam hogy létezik :)
Most komolyan ez a dedós szótagolós beszéd stílusa Negannek csak engem idegesít egyre jobban?
Nagyon hatásos akar lenni, de ez már az infantilitás határát súrolja.
Tetszett hogy Rickék nyilván körbesántikálták az egész környéket, mert valahogy nagyon lassan értek oda..Persze Duci halála ügyes volt, azt hittem még szívatni fogja párszor, a vége egész jó lett, bár maga a rész sem volt annyira elcseszett, mint néhány előző rész,és Rick könnyes szem..meghatott..komolyan.Kár hogy ez nem az Elfújta a szél..c film.
Egyszerűen képtelenek a készítők hiteles emberi reakciókat beletenni.
és most egy kérdés, fog ott akárki (Rick Carl akárki) egy mesterlövész puskát, azért elöbb-utóbb találnának, szépen elsettenkedne Negaén közelébe, és leszedné Negant..honnan a fenéből tudnák meg ki volt? melyik tábor? melyik lakója? lehet hogy egy másik ismeretlen akárki lőtt.és az őrület eltűnne a Negan féle táborból..persze maradna ott barom épp elég, de azért az nem Negan lenne..és kin állnának bosszút, ha fogalmuk se lenne ki lőtt?
minden tábort nem gyalulhatnak le, mert akkor ki szerez kaját, cuccost?
Na mindegy, ez csak winnie kedvenc pistikéje kérdezte, nem én :)
Évad 1-2 résztől eltekintve eddig nagyon halovány, se ötlet, se nagy konfliktus, elvileg behozták a legnagyobb főrosszt, de nekem ez még mindig csak egy pojáca, aki azért néha már megvillant..
persze a vége remek volt, érzelmes..Daryl come back, és még ajándékot is hozott..
Nem volt rossz ez a zárás.

human - 2016. 12. 13. 01:31

“egyébként, ha valaki a feje elé kap egy ütőt (oda kapta?), akkor azért nem 1/100000 az esélye annak, hogy eltalálják, hanem jóval nagyobb.”

ok, tákolt golyó, de egy olyan vékony fát simán át kéne vigyen :D de ha fel is fogja, a csuklója simán el kellett volna törjön.

de persze nem a realizmus miatt szerettük a walkingot sosem.

Rovar - 2016. 12. 13. 01:41

-Rick-Aaron csónakázás dögunalom

– Carol “egyedül akarok lenni” már idegesítő
(Ezt annyiszor elmondta már, hogy ennyi erővel akkor inkább neis mutassák, elég ha az évadba egyszer felbukkan majd a végén:)))

– Daryl szökése vicc (lapos lett a karakter, nekem nem hiányozna)

– Rosita merész lépése vitt egyedül életet ebbe a részbe

– Abszolút nem csigázott fel, hogy ki lehet az a valaki

– Túl sok karaktert mozgatnak már, lehetne egy DURVA csapatleépítés

csirmi - 2016. 12. 13. 02:36

Csak engem idegesít, hogy egy kib. bézbózütőt a nevén szólítanak? :D

Quantumleap - 2016. 12. 13. 04:28

csirmi:

Megvan az oka, és a név eredete is.
Én amúgy azon gondolkodtam, hogy ha Lucille-t elrabolnák, nem lehetne vele Negant sakkban tartani? :O :)

winnie - 2016. 12. 13. 06:32

“de egy olyan vékony fát simán át kéne vigyen :D”

na ja, én ilyesmire nem gondolok, de végülis az eltalálás ténye volt a kérdésben:)

winnie - 2016. 12. 13. 06:34

csigusz: ez a plusz jelenet: https://www.youtube.com/watch?v=qHz12bJj418

ayren - 2016. 12. 13. 07:45

_Peter
Tartok tőle, hogy igazad van, ha az első fél évad tempóját tartják a továbbiakban is.
Bár előző évadokban simán lezavarták volna a csatát évadzárónak vagy a következő évad nyitányában…

Asszem - 2016. 12. 13. 08:02

BB King hivta a gitárját (az összeset) Lucille-nek, nem tudom ennek van-e közé a mi Lucille-ünkhöz.

Darly hogy ment ki motorral a táborból? Kapuőrség nincs? Vagy a ruha megtévesztő volt? Vagy a belső ellenállás ott is segítette?

Asszem - 2016. 12. 13. 08:32

Mondjuk ebben a világban a lövedék készítés képessége olyan szaktudás, ami többet ér szinte minden másnál, Negan helyében én Eugene-t láncra verve, de jól tartanám, állandó fegyveres őrizet mellett.

Mindig zavart, hogy milyen lelki nyugalommal lövöldöznek teljesen feleslegesen, pl az amazonok Tara-ra. Pedig ha egyszer elfogy a lőszer és nincs utánpótlás az a csoport lesz a nyerő, akinek maradtak töltényei. Kaját termelni mindenki tud, víz az nem tényező ebben a világban, így a töltény lehetne akár a későbbiekben az univerzális fizetőeszköz.

fireblade "pistike" - 2016. 12. 13. 08:39

Ezzel csak egy a gond, házilag képtelenség ilyet gyártani, ehhez komoly gyártósor kell, tehát megtalálni a gyárat, és azt aki látta hogy hogy működik :)

little - 2016. 12. 13. 09:31

Örülök, hogy haladt előre a történet, de egy kicsit átverve érzem magam.
Volt vagy 5 rész alapozás, hogy milyen durva az élet a Megmentők alatt. Most meg hirtelen kb. néhány óra leforgás alatt behódolókból lázadókká változnak, ráadásul összefognak stb…
Kicsit élni kellett volna még az uralom alatt, ha már ennyit tököltek, hogy bemutassák.
Szerintem már erősen kezdik elveszíteni az irányt az írók, és csak a nézőszámhoz írják a történetet, hol gyorsabbra, hol lassabbra… Fura.

irgum76 - 2016. 12. 13. 09:33

tévedtem ilyen egyszerű a dolog csak rá kell ragasztani egy új gyutacsot
https://www.youtube.com/watch?v=v846ksXymuI

winnie - 2016. 12. 13. 09:38

ez tényleg nevetségesen könnyű:)

ettől még nem mondom meg, hogy lehet vagy nem, csak adja magát, hogy ha írok valamit, amiben lövedéket készítenek, akkor mielőtt megírom, megnézem, mi kell ahhoz, hogy hatékony lövedéket lehessen csinálni, majd beleírom a sztoriba, hogy valaki megtalálja az alkatrészeket, illetve az infrastruktúrát – és ezt követően kezdem el kijátszani a folyógyártós sztorit.

aki nem így teszi íróként, az nem író. ha viszont ezt megteszi, akkor az bulletproof, abba nem lehet belekötni, nem?

winnie - 2016. 12. 13. 09:43

little: nem tudják a nézőszámhoz írni. nemcsak azért, mert az írók azzal nem is nagyon foglalkoznak, hanem mert ezeket a részeket már majd egy éve megírták. meg aztán, ha tudják, hogy az 5-6. évadban magas a nézőszám, csak annyi a dolguk, hogy ugyanazt csinálják, mint addig. (meg aztán ott a képregényes alap, amit követnek.)

de egyetértek azzal, hogy ez olyan szempontból nulla volt, hogy rickék kaptak egy vagy két részt a “szolgák leszünk”-sztoriból (mert ugye volt a tara rész, a carol-morgan, meg a negan táboros), most meg ráébresztették őt, hogy ez mégsem megoldás, mert negan nem is korrekt. más kérdés, hogy mivel nem tudtak sok érdekeset kitalálni a “szolgák leszünk”-sztori kapcsán, így maradt az, hogy jöjjön a háború.

riskaa - 2016. 12. 13. 10:21

Vicces volt, ahogy a csonakrol atszurtak par zombit, de az “evezo” meg veres se lett. sot kesobb pont a hegyes veget fogdoztak..mindegy, mar erre se kell figyelni.. az evad pedig baromi gyenge volt, dogunalmas parbeszedek , karakterek. sajnos ami kepregenyben mukodik 5-10 percben, az 45 percen (vagy egy oraban) keresztul erdektelen. persze nezem tovabb, hiszen evadonkent egy-egy reszt azert eltalalnak.

peeety - 2016. 12. 13. 10:26

Szerintem most jutottak el odáig, hogy alaposan megtapasztalták Negan kegyetlenkedését és elkezdenek gondolkodni, hogy mit lehet ez ellen tenni.

Rájönnek, hogy Negan a saját szabályai szerint játszik, miközben szépen leszalámizza az embereket, ők pedig elég szarul fognak élni, mert szépen lenyúlja őket.

Háború jön, a többiről én is keveset tudok és az már kicsit képregény spoiler lenne.

Nekem tetszett ez a félévad, volt pár túl vontatott rész, de az eleje és a vége eléggé ütött.

A Tara rész sem volt hiába, ne felejtsük, nekik vannak fegyvereik és elég elszántak lehetnek.

Frankó második évad felének nézünk elébe.

winnie - 2016. 12. 13. 10:27

peeety : nem eljutottAK odáig, hanem egyszerűen rick nem kapta meg azt, amiről szó volt. ő benne lett volna a játékban. negan nem hozott semmi újat, csak épp a viselkedése nem volt “korrekt”. azzal, amit tett, elindított egy folyamatot.

a tara rész nem volt felesleges, de nem azért. a nőket szinte biztos, hogy nem hozzák vissza. vagyis nagy hiba lenne.

v0m1t - 2016. 12. 13. 11:16

Amikor azon gondolkozom, hogy ez-e a rosszabb vagy a Supernatural ahol Hitlert meg az USA elnökét kergetik mostanában, akkor lehet hogy új sorozatok után kéne néznem. Az a fránya megszokás. Igazából úgy viselhető el a TWD, hogy a kedvelt karakterek jeleneteit még megnézem, a többieket meg nagyon nem.
Ha youtubera lehetne sorozatokat feltölteni, szerintem dőlne a pénz a csatornámra ha fent lenne egy változata carol, maggie, tara, gabriel (és az évadban mostanság meghaltak) nélkül, és jövőre felkérnének a sorozat rendezésére

karit - 2016. 12. 13. 11:37

“Majd Lucille pont elkapja a golyót, mi… nagyon valószínű…”

És ha Rosita direkt Lucille-t akarta kinyírni?

“de egy olyan vékony fát simán át kéne vigyen :D”

Erről Jamie Hynemanéket kéne megkérdezni, de egyrészt alaposan össze van drótozva, másrészt ki tudja, Judzsin OEM lőszere mit tud egy gyárihoz képest.

irgum76 - 2016. 12. 13. 12:25

nem kellenek ide Jamie Hynemanék
ott van előtted az egész világ a zinterneten

https://www.youtube.com/watch?v=fsciFHEkq48

Blooredo - 2016. 12. 13. 12:34

Messze az eddigi leggyengébb éved. Semmilyen szempontból nem üti meg az elvárt szintet. Nincs rendes story-line, az új karakterek építésével pedig még annyira sem jutottak. Röhejes megoldások sora. Sírok…

human - 2016. 12. 13. 13:08

irgum76: jó videó, mert rosita nem .22-őt használt, a csávó is átlövi simán a 9mm pisztolyával.

Sniper - 2016. 12. 13. 13:52

” Blooredo – 2016. 12. 13. 12:34

Messze az eddigi leggyengébb éved. Semmilyen szempontból nem üti meg az elvárt szintet. Nincs rendes story-line, az új karakterek építésével pedig még annyira sem jutottak. Röhejes megoldások sora. Sírok…”

Egyetértek!

Évad színvonalát, “fekália” változatos állapotával lehet legjobban jellemezni.

deadpool - 2016. 12. 13. 16:10

“a dráma vonzza a nézőket a sorozatokhoz” A nézettséget elnézve a sorozatoknál pont az löki el. Nem a dráma kell, hanem az agykikapcsolás.

KáGé - 2016. 12. 13. 16:51

Nekem eddig sem volt semmi bajom a sorozattal, nem tartom különösen fontosnak, hogy minden rész pörögjön ezerrel, viszont ez azért már adta a feszkót.
Észrevettétek, hogy

SPOILER

azt a rajzot ha nem tartják meg Rickék és nem találják meg a Megmentők, akkor Rick időben odaért volna Neganhez, Spencer akkor nyilván nem próbálkozott volna be rögtön, így életben marad, akkor ugye Rosita sem húzza meg a ravaszt és nem viszik el Eugenet sem magukkal. Kis dolgok miket tudnak befolyásolni mi? :D

SPOILER VÉGE

Olvastam hozzászólásokban, hogy a zombik már nem is nagyon kellenek ide. Igaz, hogy “hanyagolva” lettek, viszont a világhoz tartoznak, mindössze továbblépett a sorozat, veszedelmesebb ellenfelek léptek a helyükre, az emberek. A csoportok megtanultak együtt élni a világ helyzetével a zombik tekintetében.

Én elég elfogult vagyok a sorozattal kapcsolatban, mindegy, mi van, én szeretem, csak azért előfordul, hogy unalmas részeket kapok néha, de eddig mindig talpra állt az adott szezon. Remélem így lesz eddig is.

_Peter - 2016. 12. 13. 17:45

Rosita mindenképp készült a merényletre, Spencer megölése csak előre hozta. Gabriel a furcsa, hiszen mindkettejük szándékáról tudott mégsem avatkozott közbe.

Zombik mint kellékek: egy éve a zombihorda idején lehetett az utolsó halál miattuk. Legalábbis olyan szereplő, akinek volt szövege. (Jessie)

fireblade "pistike" - 2016. 12. 13. 17:45

@irgum76:

Ezt most komolyan írod? szerinted nem hever mindenhol szanaszét kivetett hüvely? mennyi csatát, lövöldözést csináltak a város körül?? ne viccelj már.

irgum76 - 2016. 12. 13. 19:56

fireblade “pistike”

hát ez igaz, nekem fel sem tűnt volna ha nem mondod
mindenesetre a sorozatban így tüntették fel, hogy ez az egy használható hüvely

winnie - 2016. 12. 13. 19:58

fireblade “pistike”: “akkor mért nem csinált többet?”

komolyan nem értelek. megint kezdesz átmenni pistikébe, hogy csak rólad szóljon a topik, ne a részről. ez annyira…, ehh, mindegy.

konkrétan egy egész rész szólt erről pár hete. még külön párbeszédet is írtak ahhoz, hogy mit csinál rosita az erdőben, amikor spencer hátba támadta. sőt, utána talán pont egy rész vége volt, amikor belemutatta a kamerába a hüvelyt és a kamera ráfókuszált.

és tényleg ne tedd fel azt a kérdést, ami eszedbe jut, mert már feltetted – nem jó ez a taktika, hogy csakazért is értetlenkedsz minden értelmes választ követően. nagyon visszatetsző, hogy felteszel triviális kérdéseket, amire kapod a válaszokat és a tizedik válasznál jutsz el a “lényegig”. amire ugyanúgy lehet válaszolni.

winnie - 2016. 12. 13. 20:02

irgum76: “ez az egy használható hüvely”

az az egy használható hüvely, amihez volt fegyver – a többit, ha van, akkor köpőcsövezhette volna, már ha nem lehet minden lőszert mindenbe betölteni, amiről fogalmam sincs.

(és tudom, hogy erre is lehet kérdezni fireblade részéről, de minek.)

Nok3dli - 2016. 12. 13. 20:40

‘Gabriel a furcsa, hiszen mindkettejük szándékáról tudott mégsem avatkozott közbe.”

Nekem ez annyira nem tűnik furának. Atyai tanácsot, adott és nem beavatkozni akart.
Nem azt mondom, hogy az emberek többsége nem avatkozott volna bele, de szerintem ez is reális. Főleg egy paptól.

judas - 2016. 12. 13. 21:01

Critics Choice Awards díj JDM-nek Dráma szekcióban a Legjobb Vendég kategóriában.Grat!

fireblade "pistike" - 2016. 12. 13. 22:43

jó, mindegy,eszembe se jutott hogy rólam szóljon a fórum, ez nem az én szokásom.
a teljes hozzá nem értés
amiket írtál a töltényhüvelyről, meg mindent ebben a témában nagy butaság. ennyi,ezért nem akartam belemenni..csak páran nagyon téveseket írtak, ezért próbáltam rávilágítani mért nem stimmel az egész történet.
Pl azzal hogy ezt írod:

“az az egy használható hüvely, amihez volt fegyver – a többit, ha van, akkor köpőcsövezhette volna, már ha nem lehet minden lőszert mindenbe betölteni, amiről fogalmam sincs”

az egy szabvány 9mm-es töltény volt, a fegyver meg egy átlagos 9mm beretta, kb az összes automata pisztoly ilyen a sorozatban vagy katonai colt,(kivéve Rick-é) ergo: majd az összes lőszer ilyen volt, és a hüvelyek is. Zsákszám találhatna a város körül Rosita..
és igen jól írtad az utolsó mondatban.
nem kötözködésképp írtam,tényleg bocsánat.

Pipacs - 2016. 12. 13. 23:21

Nem hittem, hogy ezt leírom, de most először volt gonoszként “szimpi” Negan. Lehet, hogy a szőr mentes pofi miatt? :D Amúgy nem, hanem a Rick és közte lezajlott párbeszéd végre hitelesnek tűnt. Bravo.

A végén nekem tetszett a csöpögős összeborulás, utálom a “jaj, most mi lesz” finálé lezárásokat. Ez bejön. A bakancsos szereplőt kicsit felesleges volt ilyen lila ködösen felvezetni, egyáltalán nem érdekel (egyelőre).

Carol remélem mostmár észbe kap, kellenek a Kingdomosok is a győzelemhez.

Egyvalami zavart ennél a résznél: 3 darabban bírtam csak megnézni, annyira szétdarabolt és uncsi részekkel teli. Azért most érdekel persze a folytatás, de kicsit pörgősebbet mán, na. :)

Pipacs - 2016. 12. 13. 23:23

fireblade “pistike”:

Lassan időszerű lesz megadni a túró rudikat! :)

randomguy23 - 2016. 12. 13. 23:53

@Mate11, @seven: az ugye megvan, hogy a Lucille-féle golyófelfogás (és Rosita magánakció en bloc) pont nem képregényes elem? Hüvelykujj-szabály: a bazári megoldások szó szerint 90%-a saját kútfőből születik. Számos, egy az egyben átvett jelenetet is képesek elbarmolni az eltérő kontextus, vagy kivitelezés gyengesége miatt – ezek után csoda, ha ilyenek még beleférnek? Lehet, hogy klisének klisé, de semmiképpen nem újdonság, hiszen a sztenderd évek óta valami ilyesmi.

@Asszem: az a vicces, hogy ezt a kérdést pont érintette Negan a forrásanyagban. Meg is lepődtem, hogy nem került képernyőre, holott fontos pontja lenne a Jesus “your world’s about to get a whole lot bigger” tézisének. Kár, hogy eléggé el vannak hanyagolva ezek az absztrakt, akár évadokon átívelő kérdések. Ami van, az is általánosabb témákat feszeget a TWD saját, belső univerzumra helyett.

JBG - 2016. 12. 14. 00:14

Pure Terror – főleg ami a történetvezetést meg a színészi alakításokat illeti.

fireblade "pistike" - 2016. 12. 14. 00:29

@Pipacs:

Várjuk ki az évad végét, de nyerésre állsz, elismerem :)

judas - 2016. 12. 14. 08:48

Írtátok, hogy “kellenek a Kingdomosok is Neganék ellen”,ezt persze adom, csak tippem sincs, hogy ők eleve hány hadrafogható emberrel rendelkeznek, hogy ez a Richard csóka a meglepetés erejével de bevállalós lenne ellenük most így egy akcióra. Ezékiel mintha célzott volna is rá Morgannek, hogy jól jönnének a fegyvereket ismerő és harcolni is túdó emberek a csapatba, mégha ő a megegyezés híve is elsősorban bárkivel szemben.
Tehát feltételezvén, hogy a király belemegy a buliba és a Kingdomosok eleve nagyságrendileg ismerik az ellenfél erejét így is bevállalnának egy megelőző akciót?

Pár testpáncélos, lovason kívül nem érzékeltették velünk, de velem semmiképpen sem az erőt – amit mi most Michon szemével láthattunk is, hogy azok viszont mennyien is lehetnek – ami reálisan legyőzné ezeket a megmentőket.

Jó a kiscicát nem számoltam bele mint titkos egyszemélyes halálosztót.

Ja ês ugyanez a kérdés vonatkozik a Hilltoppiakra is a pár lándzsás “katonával”, és a megtizedelt Alexandriaiakra is detto.

A legnagyobb élő és tűzerővel az Amazonok rendelkeznek most jelen tudásom szerint, de ők egy embert sem képesek eltalálni sorozatlövőkkel pár méterről, van hová fejlődni meg ki tudja, hogy lesz és mikor még szerepük a storyban.

Pipacs - 2016. 12. 14. 09:57

judas:

Igazad van, önmagukban a királyság lakói kevesek, de pont ezért kell összefogni, úgy Neganék létszámfölénye kisebb lesz. Számolhatunk még sztem az amazonokkal is.

budaa - 2016. 12. 14. 10:17

azért azzal nem értek teljesen egyet, hogy jó lett volna ez az összeborulás mondjuk a 7×02-ben, igaz akkor sem lett volna kevesebb infónk, de azért egy sorozat ne csak infóadagolásról szóljon, akinek az kell az olvasson wikipediát. az persze igaz, hogy túlhúzták felesleges dolgokkal és sokkal jobb tölteléksztorik lehettek volna.

karit - 2016. 12. 14. 11:37

A világért nem szeretnék flémet Judzsin lőszeréről, de azért az nagyon comic volt (mindkét értelemben), hogy az agyonlőtt Lucille utáni sokkban Negan nem az ‘eztiseldugtátokbazmeg?!’ revolverrel foglalkozik, hanem megkeresi az elrepült hüvelyt és megszakérti, mert hátha…

“Micsoda horony! Ki csinálta?” WTF? Ez erőltetettebb volt, mint a kuka alá teleportált Glenn.

Egyébként a net tele van DIY lőszergyártós https://www.youtube.com/watch?v=9-tzaULt1rs videókkal, de a csere-csappantyú otthoni legyártása és megtöltése valami brizáns anyaggal nagyon necces. Szerencsére nem mutatták a gyártást, biztos a fiókban készen talált párat “Frizura”.
És magát a lövést is direkt kivágták, szóval oké, biztos zölden füstölt és marcipánszaga volt, így azonnal levágta Negan.

De. Mér’ nem lett volna hihető, hogy pisztolyosúl “ÍGY TALÁLTAM SEGGFEJ!”?

_Peter - 2016. 12. 14. 12:27

Hát igen kicsit furcsa volt Negan első reakciója megvizsgálni a lőszert, mi oka lenne rá? Azonkívül akartak adni egy szálat Eugene-nek. Lehet néha túl erőltetve akarják átültetni a képregényt és sok dolog nem működik képernyőn. Nekem ezért tetszett régen Darabont csak alapnak tekintette és nem szóról szóra másolandó anyagnak.
Nekem az is feltűnt egy részben nagyon utaltak Carl rossz látására, darts táblát se találta el, a zombi mellett majdnem Enidet is elcsapta kocsival. Szóval kb. azt vártam a teherautóból tényleg lőni fog Neganre csak rosszul céloz. De inkább nem is lőtt. (most tekintsünk el attól három méterről gépfegyverrel túl sokat alapból nem kell célozni)
Volt amit túlhúztak, Daryl kínzása, Tara kalandjai, mást meg elegánsan átléptek: Daryl egy perc alatt megszökött képernyőn kívül, Negan hogy lett Negan. Világvége előtt is szadista volt vajon, valami építésvezetőnek, gyári kisfőnöknek képzelem ahogy hatalomra vágyott és zaklatta a beosztottjait.
Kár történetet és felépített karaktereket csak nyomokban tartalmaz az évad.

fireblade "pistike" - 2016. 12. 14. 12:28

Ezt mondjuk én sem értettem, Rosita mért nem mondta:
– 10km-re innen egy hullánál találtam a fegyvert, és volt benne még egy töltényt, megmutassam hol??
ennyi.

hszilard76 - 2016. 12. 14. 13:01

Ha Lucille meghalt, én befejeztem a Walking Dead nézését… Van egy határ!

Balee - 2016. 12. 14. 13:52

Az egész szezon alapvetően logikátlan döntésekkel operált, de a befejezés tetszett. Nyilván a készítők is tudják, hogy a főhösök következmény nélküli megalázását nem lehet tovább húzni, mert nézőket veszítene a sorozat.

Az elejétől kezdve egyértelmű volt, hogy a több város bemutatása a közös ellenséggel szembeni összefogás miatt lett bemutatva.

Rickék hibáztak, megleckéztették őket. Az összes élelem és az összes fegyver elajándékozása elképesztően ostoba húzás volt. Leltár a fegyverekről? Gyufa. Teljesen hiteltelen volt Rick összeomlása és becsicskulása, azok után amiket láttak, amiket tapasztaltak.

Mama kicsi fia szimplán egy elkényeztetett úrigyerek volt, aki kérdés nélkül kapott meg mindent életében. Egy nímand csicska. Teljesen boritékolható volt, hogy elköszönünk tőle. Neganon látszik, hogy ezt a típust egyenesen rühelli. És vall egyfajta egyenességre az is, hogy rávilágított arra, hogy Rick raidel a kedvéért, amíg a gyerek csak visong. Valamint egy ilyen ellene fordulna az első adandó alkalommal.

Maggie kezdi betölteni az anyaszerepet, szerintem az egésznek ő lesz hamarosan a vezetője.

A fegyveres nőkkel rávilágítottak arra, hogy Rickék olcsón megúszták és az a csoport ennél többet nem tehet önerőből.

Van emberanyag, pontosan még most sem tudjuk, hogy mennyien vannak a saviorok.

Rosita tökös csaj volt, nem értettem eddig sem, hogy miért nem akarja valaki ezt a barmot kivégezni minden mindegy alapon. Nem jött össze, de volt próbálkozás.

Negan unatkozik, szerintem kell neki a konfliktus, lehet egy háborúnak örülne is.

FONTOS. Negan minden, csak nem pszichopata. Szadista, tök egyértelmű. Szociopata is, de mindig átgondoltan cselekszik. Nem durran el az agya, a hangját sem nagyon emeli fel. Nem indulatból cselekszik, ezért is félelmetes, mert okos és kegyetlen. Nem teljesen világos, hogy miért húzza végletekig a húrt, de lehet pont az ellenállást akarja kicsikarni, hogy legyen egy kis mókája.

Aaron megverése volt a kulcsjelenet. Rick végignézte, hogy a barátját majdnem megölik egy olyan dologért, ami nemcsak, hogy jelentéktelen, hanem ég közük sincs hozzá. Rá kellett jönnie, hogy egyetlen opció létezik: meg kell ölni Negant és szétzavarni a Saviorokat.

Carolék átestek a paci túlsó oldalára, kezdenek fárasztóak lenni. Pedig ha valaki badass, az a belekkel bekent Carol, aki besétál Terminusba.

A tankos, börtönostromló rész volt számomra a sorozat mélypontja. Minden létező logikát nélkülözött. Most azt várom, hogy legyenek taktikusak és okosak Rickék. Fegyvereket kell felhalmozni lőszerrel. Javítani kell a kommunikációt, ki kell képezni mindenkit, élelmet kell felhalmozni stb. A golyókészítés is kulcsmomentum lehet. Elképzelhető, hogy fogy a muníció?

Az elejétől kezdve nem értem, hogy katonai fegyverek, hadsereg ellátmány, vagy túlélő alakulatok miért nem szerepelnek a sorozatban (helikoptereseket leszámítva, de az egy vicc volt anno).

Egy szóval végigszívták a 8 részt a szereplők velünk együtt, most jöhetne egy okosan felépített móka, de félek, hogy több lesz benne a szappanopera, mint kellene.

bajan - 2016. 12. 14. 14:19

Hosszú volt ez a szezon eddig, túl hosszú!

Remélem a kis szünetben lesz idő nézettségi adatokat böngészni és átgondolni a koncepciót.

judas - 2016. 12. 14. 16:26

Pipacs: egyértelmű az összefogás de továbbra is kérdés, hogy sejti e valaki a megváltók tényleges haderejét és velük szemben mekkora a united team ereje?

Mondjuk ha van egy zseniális terv egy-két lázadó belső emberrel-amire sejtjük, hogy lesz esély, akkor bármi megtörténhet.
Lásd kicsiben mikor is a kommunikációs állomàst betámadták a jól felfegyverzett, kiképzett arcokat mind egy szálig eltakarították az útból egy óra alatt.
Szal csak meggyőzöm magamat, hogy van esély:)

- 2016. 12. 14. 17:25

Egy rakás szar ez az évad, ahogy már a sorozat is. Azt sem tudom miért nézem még… Talán Lennie James tartja bennem a lelket

Pipacs - 2016. 12. 14. 18:14

fireblade “pistike” – 2016. 12. 14. 00:29:
Ok, tavasszal is jól fog jönni a nasi…:)

“az agyonlőtt Lucille utáni sokkban Negan nem az ‘eztiseldugtátokbazmeg?!’ revolverrel foglalkozik”

Na igen, ez a leltárhiányos cirkusz után enyhén logikátlan…

A töltényről annyit, hogy szerintem a hüvelyt ismerhette fel Negan (jó, nem értek hozzá, lehet, hogy hülyeség), hogy ők is ilyet használnak, ha jól emléxem, Rosita egy megmentőtől szerezte azt is. Valamint a hüvelyen sztem már láccik a sufnituning utólag. De ez csak tipp.

judas:

A belső emberes dolog mindenképp játszik, hiszen Deryl is tud egyet s mást a bázisról, plusz ott van a kis lángelme beépítve, ki tudja, milyen szart tud okozni nekik, nem szabad alábecsülni, simán mártír is lehet még belőle. (Kövi halállottón jelölném.) Plusz Carl és Jézus is jártak bent, szóval ők is tudnak hasznosan hozzászólni a haditervhez, mert ide az fog kelleni, nem lesz elég a “menjünk nekik azt lesz vmi” módszer. Szerintem zombikkal is fognak operálni, ha már muníció nemigen van. És persze ott a többmázsás cicus is. ;)

fireblade "pistike" - 2016. 12. 14. 19:28

@Pipacs:

Ok, tartom :)

a töltényhüvely így felismerhetetlen..ki van zárva hogy Negan ránézésre azonosítsa mint “saját”-ot, képtelenség.
Arról max a kakas azonosítható, mert az is egyedi nyomot hagy. A sufnituningnak egyértelműen látszania kellett rajta
(valóságban valszeg szétesett volna a töltényűrben)

judas - 2016. 12. 14. 20:57

Pipacs: Igaz is, hirtelen még végig sem gondoltam, hogy Carl+Daryl+Jesus is szemtanú a bázis különböző pontjai, elhelyezkedése, őrzése kapcsán!
Dwight és lenyúlt barátnője/felesége? járt a fejemben, hogy ők ha kell akár a motoros arcoknál és a háremben tartott nők körében tudnának talán ellenállást, lázadást kirobbantani ha eljön az idő. Kérdés, hogy a “nálunk mindenki Negan” agymosás megfélemlítés hatása a fentieknél de a átlag melósoknál meddig is tart.

Máté - 2016. 12. 14. 21:24

Hülye fejjel beleolvastam a képregénybe,spencer úgy múlt ki mint ott. És sajnos azt is tudom kik/ki leskelődnek…

Daryl szökése elég igénytelen volt. De a legmeglepőbb jézus mit keresett ott. Gyakorlatilag napokig feltűnés nélkül ólálkodhatott. Ettől függetlenül tuti nem ő csúsztatta a kulcsot az ajtó alatt….

Az évad színvonalát figyelembe véve azért ez egy jobb rész volt. Fura de a zombik nem hiányoznak,felőlem ki is írhatják őket. Akik olvastak,játszottak anno a Metro 2033 és folytatásait, ott is kihaltak a mutánsok,és így is izgalmas volt h szerveződik újra az emberiség.
Gyakorlatilag a zombikkal mindent megléptek már a sorozatban. Bár hozzáteszem volt valamelyik részben egy két perc hogy negan tábora körüli zombihorda tereléséről beszéltek h nem könnyű..talán lesz még szerepe egy zombihorda vs negan tábornak.

Valaki írta a töltényt mint jövőbeli fizetőeszközt. Ez is reális lehet, szintén a Metro 2033ban volt így.:)

Izsák Krisztián - 2016. 12. 15. 10:06

Neganékkal együtt illetve nekik dolgozva is halnak meg barátok,családtagok.Néha mondvacsinált indokkal,ritkán okkal (merénylet),vagyis a behódolás esetén sincsen biztonságban a csapat.Mérlegelve ezt harc esetén, jól kivitelezett akcióval (eséllyel a győzelemre,járulékos veszteség), úgy érzik jobban járnak, mint így a birka a sorban, ami míg oda nem ér tudatosul benne gyakorlatilag vágóhídon van :(

dj - 2016. 12. 15. 11:30

Az egész egy következetlen szartenger lett.
Van egy pszichopata önkényúr, aki félelemkeltéssel uralkodik a hadserege és szolgái felett. Mindent sértést, hibát megtorol azonnal és kíméletlenül.
Daryl pofánverte, erre mit tesz, agyonver egy másik embert, aki nem ártott neki, de Darylt nem bántja. Rick megfenyegeti, hogy megöli, de nem bántja. Carl leakarja lőni, nem bántja. Rosita leakarja lőni nem bántja, hanem helyette az egyik samesza lelövi a számára tök érdektelen duci csajt.
Spencer csontig benyal neki erre kibelezi. Eldob egy olyan figurát, aki bármit megtenne neki. Miért?
Mindeközben nincs senki, akit mondjuk szanaszéjjel szívatott, mint pl. a sebhelyes arcú fickó, akinek dugja a feleségét, leégette a fél arcát és gyakorlatilag felmosórongynak használja, hogy egy szép holdfényes éjszaka, elvágná a torkát? Vagy az első részben, amikor elmentek kocsikázni Rickkel, ki az aki nem próbálná meg a fejébe állítani a baltát, mikor a kezébe nyomja. Erre mit csinál Rick, aki már már szintén pszichopata, becsicskul. Ne már. Szar az egész, egy hulladék. Ez az évad ha így folytatódik, akkor kasza.

fireblade "pistike" - 2016. 12. 15. 12:15

dj “pistike”

:))

Kérdés mindeközben az hogy ez egy zombis film egyébként?
mikor is öltek meg a zombik akárkit, fontosat? vagy olyan karaktert aki 3 mondatnál többet mondott összesen?
Persze winnie jönne hogy ez karakter meg emberi dráma sorozat, ez ok, de közben zombiapokalipszises is, nem?
Hol a szétesett világ? legalább háttérdísznek?
Negant felseleges elemezgetni, ebben a alternatív világban eléldegélhet így,
itt ma ha lenne ilyen zombis világ 2 perc alatt lelőtte volna Rick vagy Carl.

Pipacs - 2016. 12. 15. 12:45

judas: A Negan csapatán belüli lázadás nagyon kétélű fegyver. Daryl szerintem ad majd ennek némi esélyt, amikor Rick kérdezi erről, és ha tényleg számolnak ezzel a lehetőséggel, annak lehet nyúnya koppanás a vége.

A bakancsos bárki nem lehet, hogy összefügg a csajok kolóniájával? A paranoia, amivel az egész zsákmányt próbálta óvni, kicsit az amazon nénikre emlékeztet. Lenne benne ráció, mert ha kiderül, hogy az ő készleteik voltak, akkor felfedhetik magukat Rickéknek, és talán bosszú helyett melléjük állnak az egyesített seregekhez csatlakozva…

judas - 2016. 12. 15. 13:08

Pipacs: Mindenképpen kétélű fegyver adom.
De + lehetőségnek benne van ez is. Remélem lesz majd valami ilyesmi is egyszer.

Mekkora debella tank lehet már egy ilyen bakancsban? Remélem nem ők azok v aki ott settenkedett az legalább nem egy amazon:)

karit - 2016. 12. 15. 15:31

Azért ne menjünk el amellett se, hogy Judzsin mekkorát duplázott a “felelsz vagy mersz” játékban; nemrég még megpróbált volna fenyőfává változni.

És bár elvitték, a térdeplős zárórész óta ugye ott lapul Rick zsebében a lőszerkészítés receptje, szóval egész manufaktúrát indíthatna most, hogy végre vett egy nagy levegőt – már csak az amazonok arzenálja hiányzik a “bizonyára pont fogyóban lévő” munícióval.

odnfbondfbn - 2016. 12. 15. 15:37
Soldierdsgn - 2016. 12. 16. 09:33

dj: Nem értem mit nem értesz Neganon, leírtad,, hogy mi a módszere. Ő ilyen :)
Én sem tuti beleállítom a fejébe a baltát, mivel hogy a családom a z ő haverjai kezében vannak és ők 100an vannak én meg egyedül, még ha vissza is megyek valahogy észrevétlen, akkor sincs esélyem kiszabadítani őket, továbbá asszem Negan vezetett, a sofőrt nem nyírjuk ki mozgó járműben :D

Amikor megpróbálta beleállítani, akkor nem sikerült.

fireblade “pistike”: Zombikkal meg hagyjatok már, miért kell még mindig a zombi mint enemy, ők csak vannak, hozzászoktak, ha nagy hordában vannak, akkor már para, de tuti lesz még ilyen.

Most ha megölne vkit egy zombi, aki főbb szereplő az lenne a baj, mert miért nem szokott hozzá ennyi idő alatt, hogy lehet hogy megöli egy ilyen szarkupac… hidd el, sokaknak baj lenne!

Pipacs - 2016. 12. 16. 11:22

“nemrég még megpróbált volna fenyőfává változni”
:D :D

judas - 2016. 12. 16. 13:31

Ez a fenyőfa duma nagyon ütött:D
+Szezon is van.

fireblade "pistike" - 2016. 12. 16. 17:01

Soldierdsgn:

Bocs, de ez olyan mintha egy 2.vh filmben nem lennének katonák, harcok, fegyverek, vagy egy western filmben cowboyok, lovak, párbajok :)
értem amit írsz, csak nem értek egyet vele, a kettőnek, emberi drámáknak, és a zombibalhéknak együtt kéne történnie
és nem akkor előrántani valami random zombiproblémát mikor a történet egyébként üresjáratban pöfög..

Divexa - 2016. 12. 16. 18:02

Nekem tetszett az évad első fele, minden hibája ellenére. Most először viszont baromira irritált Maggie. Nem emléxem hogy Jesuson kívül a Hilltopiak belementek a vezetőváltásba. Rickék ua csinálták mint a Megmentők, csak kicsibe, és vértelenül. A végén is úgy mozogtak Hilltopba mintha otthon lennének. Bár ha ennyire birkák Hiltopon, ám legyen. De iszonyúan idegesít, még akkor is, ha az életük múlik a szövetségükön.

pehnemer - 2016. 12. 17. 00:22

Én még bele sem néztem ebbe az évadba, úgy írom ezt hogy azt sem tudom kit nyírtak ki….de lassan le is szarom, lehet meg sem nézem pedig szorgalmasan töltögettem a részeket. valahogy nincs kedvem hozzá, nem hiányzik, simán hagynám a francba, lehet fogom is, amit nem lehet kétszer megnézni, azt egyszer sem érdemes….

judas - 2016. 12. 17. 03:45

Divexa: Maggie stílusa az új haját leszámítva tényleg engem is zavar valamiért az okát nem pontosan tudom.
Glenn elvesztése után esetleg most megy át valamiféle badass Carol 2.0-ba? Nem tudom, hogy mennyire lesz majd ő jó és mondjuk “bölcs” vezető ha az lesz egyáltalán és mennyire marad meg eközben mellette ember ha lehet ilyen patetikus szavakat használni.
Rickék ugyanazt csinálták volna? Hasonló úton mozoghatnak a túlélés törvényei alapján igaz abban az univerzumban, de ők nem tartanak rabszolga sorsban szerintem embereket, nem lopják el mások “matracait” úgy mond, hogy aztán felgyújtsák azokat, és nem vernek félig ágyon sem másokat mert szerintük “beszóltak” nekik vagy szerintük rosszul néztek rájuk. Háremet sem tartanak lenyúlta mások feleségét, társait.

Mondom a célhoz a túléléshez vezető úton sok megoldás lehet hasonló v majdnem azonos, ez egy ilyen embertelen, törvénytelen a kóborlók hordáival is megáldott világ.A megoldások tárháza igencsak le van szűkítve.

De alapvetően hiszem, hogy mégis más az ő viszonyuk a felfogásuk és most a szó szoros értelmében gondolom a normális jobbító szándékkal, élni akaró és gondolkodni is túdó embertársaikhoz.

Persze vannak kivételek mint pl Carol önkéntes takarítása a börtönös évadban vagy ugyanott Carl esete mikor egy fegyverét eldobó fiatal csókát lőtt agyon az erdőben de ez evvel a korral jár vannak akik még ott is rosszkor voltak rossz helyen.

Quantumleap - 2016. 12. 18. 17:36

Maggie pszichóbb kinézetének nyilván van oka. Ha majd legyőzik és bebörtönzik Negant, nyilván gondoskodik majd egypár bizarr kínzásról és megaláztatásról. :)

Potter - 2016. 12. 19. 19:57

Remélem meglepnek majd valamivel az írók és nem egy sablon sztorit kapunk:Negan rájön,hogy áruló van a soraiban,csapdába csalja Rickéket,majd jön a felmentő sereg(valamelyik közösség),Negan elmenekül és egy évad elmegy az üldözésére.

Quantumleap - 2016. 12. 23. 12:07

Amúgy az lenne még az érdekes, ha készítők el tudnák érni azt, hogy sajnáljuk Negant.

Vakolat - 2016. 12. 27. 15:44

Halihó!

Szerintem teljesen logikátlan amit Rickék csinálnak. Sokkal egyszerűbb lenne továbbállni Alexandriából. Elhúzni olyan messzire amennyire csak lehet, pár állammal odébb, aztán le van tudva a gond, az életben nem találják meg őket :) A sorozat elején is folyton ezt csinálták, vándoroltak.

winnie - 2016. 12. 27. 16:01

Épp ez az, hogy teljesen logikus. Ha valaki figyelte a sorozatot, akkor tudja, hogy milyen célok vezérlik őket.

“A sorozat elején is folyton ezt csinálták, vándoroltak.”

azért csinálták, mert lakhelyet akartak keresni, mert le akartak telepedni. próbálkoztak ezzel, többször majdnem sikerült, de most végre végleges lakhelyre találtak. itt fognak maradni, amíg tudnak, és ezért mindent meg is fognak tenni.

karit - 2016. 12. 27. 23:37

Maslow. Első a létfenntartás. De a mindennapos terror veszélyezteti azt, itt – más f@szsága miatt – az is életveszélyben van, aki úszna az árral.

A célok is változhatnak a külső körülményektől függően. Ha nem lenne más opció, mint elfogadni a terrort, megérteném, de a továbbállás is teljesen logikus alternatíva. Alexandria a biztonsága miatt volt jó. Már nem biztonságos. Én tuti mennék.

Quantumleap - 2016. 12. 31. 10:34

Azért olyan hú de nagy távokat nem hiszem, hogy vándoroltak Rickék az évadok alatt. Legfeljebb fél magyarországnyit.
A továbbállás pedig nem igazán opció, ha csecsemő is van velük.

Treff Bubi - 2017. 01. 02. 17:57

Az egyre kevesebb zombis jelenet objektíven is érthető lehet. Eltelt pár év a járvány kitörése óta, az emberek megtanulták, hogy a halottakat fejbe kell nyomni. Nyilván az első hullámokban feltámadt zombikat végül csak megtizedelték a túlélők, azóta meg egyre kevesebben változnak át, ahogy mindenki megtanulta kezelni a helyzetet.

Phil Leotardo - 2017. 02. 12. 19:45

Továbbra is zseniális a sorozat! Ennyi és nem több.

Joe - 2017. 03. 03. 00:24

Én még csak 2 részt láttam az évadból, de Negan annyira idegesít, hogy át dobnám a Trónok harcába és élve nyúzatnám meg a másik pöccsel Ramsey Boltonnal. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz