login |

Finálé előtt: Rectify

2016. 12. 14. 20:12 - Írta: winnie

14 hozzászólás | kategória: video,

Csak reménykedem abban, hogy kapunk fináléírást a Rectify-hoz, hiszen pár óra múlva lemegy a sorozat utolsó része, és mivel mi nem nézzük (én anno el sem kezdtem, de talán majd most), így saját erőből esélyünk sincs kritikát kirakni hozzá. (Ha nem lesz, akkor persze itt kérdezem meg, hogy okozott-e csalódást a záró szezon, vagy maradt a színvonal? Vagy, ha más nem, lehet ajánlani a sorozatot még egyszer utoljára.)

Már csak azért is lenne érdemes, mert tényleg az elmúlt évek egyik legjobbnak tartott sorozatáról van szó. Ami (közhely, de igaz) nyilván nem mindenkinek a kenyere, de aki úgy érzi, hogy az ízlése egybe szokott vágni a kritikusokéval, annak mindenképp ajánljuk. Tőlünk a következő írásokra futotta, ha valakinek infóra lenne szüksége: 1. évad2. évad zárás3. évad kezdés.

Egyébként elég beszédes, és az országos szezon alatt némiképp fura is, hogy a főszereplők közül Teddy, azaz Clayne Crawford már a Lethal Weapon fő figurája, míg Amantha, vagyis Abigail Spencer, a Timeless-ben utazgat az időben. A tovább mögött a finálépromó és 2 részlet az utolsó Rectify-epizódból.

14 hozzászólás Ne habozz!

Wall-E - 2016. 12. 14. 20:40

Ez a negyedik szezon fenomenális, nem tudom lehetett e emelni a színvonalat, de ha igen, akkor szerintem megtörtént. Teljesen karakterközpontú sorozatról van szó, érzelmileg nagyon komoly élmény, teljesen el lehet benne merülni.

Winnie, én vállalnám a finálékritikát, ha lehetséges.

winnie - 2016. 12. 14. 20:41

Wall-E: nem kifejezés, hogy lehetséges:) köszi!

Lemoni - 2016. 12. 14. 20:51

Ez a sorozat egy csoda, költői, megindító, gyönyörűséges. Annyira jó, hogy még a kaszáját sem tudom sajnálni, mert inkább örülök és hálás vagyok, hogy 4 évadon keresztül teljesen elvarázsolt. Ennyi érzelmet még soha semmilyen sorozatnál nem tudtak ennyire mélyen megmutatni, pedig csak egyszerű, hétköznapi emberek életét látjuk. Külön köszönöm nekik, hogy olyan remek színészeket találtak, akiknek a további pályafutását most már kiemelt figyelemmel kísérem. Csak annyit szeretnék a záró részben, hogy Daniel Holden végre lelki nyugalmat leljen és megértse, van még értelme az életének.

napocskin - 2016. 12. 14. 21:05

Tényleg hátborzongatóan jó ez a sorozat – mondom ezt úgy, hogy a negyedik évadból nem láttam még egy részt sem. A téli szünetre tartogatom (bár kicsit fura lesz most így télen nézni, nálam valahogy kötődnek a sorozatok évszakhoz), és még félek is egy kicsit tőle. Örülök, hogy ilyen jókat írtatok róla.

cherockee - 2016. 12. 14. 21:20

Nagyon nagyon jó eddig a zárása, bár meglepett, hogy nem lettünk már sokkal közelebb az ügy zárásához, és várom az utolsó részt, amiről a ritmus miatt nem is tudtam (nem figyeltem a sorszámot), hogy ez lesz az utolsó.

naughtyl - 2016. 12. 14. 21:21

@Lemoni +1
“Csak annyit szeretnék a záró részben, hogy Daniel Holden végre lelki nyugalmat leljen és megértse, van még értelme az életének.”

már ezen könnyeztem és még nem is láttam a finálét.

Elképesztően különleges az egész sorozat. Csodálatosan megrázó és megahtó élmény volt nézni.
Talán az a legszebb az egészben, hogy mindezt úgy sikerült elérni, hogy 4 évig csupán arról meséltek nekünk, hogy egyetlen szörnyű dolog, hogyan hat egy teljesen átlagos családra. Nagyon örültem, hogy ennyire figyeltek a család minden tagjára. És ilyen szépen felépített, kidolgozott és végigvitt karaktereket ritkán lát az ember. Basszus Teddy sztorija micsoda gyönyörű utat járt be. Ki gondolta volna az elején, hogy majdnem annyira fogom sajnálni, mint Danielt.

jöhet az a finálé.

cherockee - 2016. 12. 14. 22:37

Teddy története nekem még meglepőbb, az első részt felületesen nézve baromnak is tűnő emberről kiderül, hogy mennyi minden zajlik benne is. Hihetetlen jól fejtették ki.

tobias88 - 2016. 12. 14. 23:07

Nekem kicsit olyan érzésem van így 7 rész után, hogy nem nagyon akarják lezárni, vagy nem tudták hogy vége lesz. Legalábbis nincs meg az az érzésem, hogy a következő az utolsó rész lenne, nem úgy haladt a cselekmény.

Amúgy maradt a szokásos depresszió, ezt darálni nem érdemes, mert az úgy elég sok egyszerre.

Brynden Rivers - 2016. 12. 15. 01:41

Aden Young-nak simán kijárna az alakításáért egy Golden Globe és egy Emmy-díj is

Csak ugye a Rectify egy egyáltalán nem szórakoztató sorozat, hanem a filmművészet csúcsa

kulup - 2016. 12. 15. 19:46

Éppen újranézem az első három évadot, hogy teljesen képben legyek mire nekilátok a negyediknek. Ez egy kincs.

Nimand - 2016. 12. 15. 23:09

..okozott-e csalódást a záró szezon, vagy maradt a színvonal?

Maradt. Nem mondom, hogy megugrottak minden lécet, de legalább ugyanazt nyújtották, mint az előző 3 szezonban.

Egyedül Jaredet éreztem feleslegesnek az egész sorozatban: önmagában érdektelen volt, a család, vagy az anyuka drámájához pedig nem igazán tudott hozzátenni. Illetve Twaney-nak nem találtak már helyet a készítők, ráadásul a Teddy és az őt remekül alakító színész akkora figyelmet kapott, hogy simán elhomályosította válófélben levő feleségét.

Szuperül felépített sorozat, a végére mindenkiért tudtam izgulni kicsit, még Tawney céltalan, évadokon átnyúló nyöszörgését is sikerült feledtetni az utolsó részre.

Nekem is furcsa volt, hogy már az utolsó rész következik, hisz annyi minden elvarratlan szál volt még, mi lesz az üggyel, mi lesz az érzelmekkel, a családokkal, a szerelemmel. De bíztam a készítőkben, és nem kellett csalódnom

rensenbrink - 2016. 12. 17. 00:05

Elképesztően jó a negyedik évad is, ajánlom mindenkinek.

CaTo - 2016. 12. 19. 16:12

Nagyon jó ízléssel zárták le a sorozatot. Mindenki életében történt valami előrelépés, mindenki tett legalább egy negyed fordulatot a remény felé – de senkinek sem oldották meg az életét.
Tényleg rengeteg érzelmet keltett bennem is, mégpedig szép és igaz érzéseket, és úgy, hogy sosem volt egyetlen olcsó vagy giccses pillanat sem benne.

Tetanusz - 2016. 12. 19. 21:53

Nem tudom, hogy voltam-e valaha ennyire elégedett egy sorozat befejezésével. Kifinomult, ízléses, elmélyült, akárcsak a teljes íve a 4 évadnak. Sem esztétikai szempontból, sem drámaiságában, semmilyen tekintetben nem maradt hiányérzet bennem. A Mérték az, amit ennek a filmnek az alkotói tökéletesen meg tudtak valósítani a szó szinte szakrális értelmében. Semmi nem volt sok, semmi nem volt kevés, minden tökéletes volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz