login |

Red Oaks: vége a 2. évadnak

2016. 12. 14. 17:10 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Alig kezdődött el az Amazon retró “komédiájának” második szezonja, már véget is ért – hiába, azoknak a sorozatoknak már csak ez a sorsa, amik teljes évadjukkal kerülnek bemutatásra. A filler jellegű, Párizsban forgatott 2×01 után a második évad már a szokott mederben zajlott, David-ék újabb nyarát követhettük a golfklubban, miközben a fiatalok egyre inkább ráléptek a felnőtté válás útjára.

A fenti idézőjel a komédia szó esetében hatványozottan érvényes volt a második szezon ugyan mosolygós és feelgood is volt sokszor, de bőven komolykodtak is benne, bár nyilván nem mentek át kőkemény drámába – a sorozat körítése és a fő karakterek milyensége erre nem is nagyon ad lehetőséget. De mindenképp jó tudni bepróbálás előtt, hogy a Red Oaks-on senki nem fog teli szájjal röhögni hosszabb ideig.

A fiatalok útkeresése folytatódott, és végre nem csak a főhős előtt nyíltak lehetőségek. Más kérdés, hogy a mellékkarakterek még mindig nagyon visszafogott súllyal szerepelnek, pedig a többségük elég jól működik – bár lehet, hogy ennek épp az az oka, hogy nem viszik túlzásba őket. (Néhány figurát nem is kellett volna visszahozniuk, de megtették, amiért jár is a pacsi.)

Jó volt látni, hogy David szülei idén több figyelmet kaptak (Apu jelenete a fináléban Getty-vel tök jó volt), és a történet alakulása miatt Getty-ék is kiemelésre kerültek, bár velük kapcsolatban úgy éreztem, hogy mindig ugyanazt ismételgetik.

A Red Oaks hangulat és kinézet tekintetében még mindig csillagos ötös, nagyon jól visszaadja azt az időszakot, és továbbra is jó látni, hogy ezt nem a tipikus megoldások használatával éri el – például a zenei anyaga is úgy ütős, hogy távol tartja magát a 80-as évek kapcsán eszünkbe jutó nagy slágerektől.

Egyes kritikusokkal ellentétben nem fogom azt mondani, hogy a Red Oaks kiemelkedő sorozat lenne (ahhoz nekem túlságosan csapongó és helyenként felületes), de továbbra is nagyon megbízható és kellemes. Aki megkedvelte a karaktereket, az szinte biztos, hogy nem fog mellélőni az új részekkel sem, és szurkolni fog a folytatásért, hogy lássa, miképp alakulnak David szárnypróbálgatásai, illetve a fiatalok (valamint az idősebbek) kapcsolatai.

A befejezés ráadásul olyan volt, ami után pláne érdekelne, hogy most akkor hogyan tovább, és ez mind szakmai, mind pedig magánéleti szempontból értendő. Sőt, nyilván a nagybetűs Élet beköszöntével akár egyfajta lezárásnak is felfogható.

Az meg továbbra sem semmi, hogy milyen rendezők dolgoznak a sorozaton: az első évadban is jelen lévő Hal Hartley, David Gordon Green és Amy Heckerling mellé csatlakozott a 90-es évek végének egyik független filmes fenegyereke, Gregg Araki is.

2 hozzászólás Ne habozz!

naughtyl - 2016. 12. 14. 21:31

ahogy indul egy rész, már ott is érzi magát az ember. imádom mikor egy sorozat ilyen könnyedén beránt. nagyon szórakoztató volt az egész. nem hű meg ha, de jó volt két évadot egyben nézni.

a legnagyobb meglepetés Wheeler karaktere, meg maga a színész volt. eddig mindig ugyanazt a nem túl szimpi barátot hozta, de itt kifejezetten aranyos volt.

köszi, hogy írtál róla, az hozta meg a kedvem.

simén jöhet a folytatás.

Diapolo - 2016. 12. 15. 00:12

Nagyon tetszett ez az évad is. Még a Love rántott be ennyire gyorsan mint a Red Oaks, és persze mindkettő nagy kedvenc azóta is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz