login |

Pilot-mustra: Milo Murphy’s Law – 1×01

2016. 12. 15. 14:51 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

Nem is tudom, hogy merjek-e írni a Disney XD új (animációs) sorozatáról, hiszen az alapokon kívül véleménynek csak annyit tudnék idebiggyeszteni jópofa, arról nem is beszélve, hogy hiába szállítja az első sorban gyerekeket megcélzó Cartoon Network az idősebbek számára is élvezetes szériákat, a csatornára ez eddig nem nagyon volt jellemző.

Oké, a Star Wars Rebels meg a Marvel-sorozatok egy dolog, de a Milo-t lehet, hogy csak fiatalok fogják szeretni. Meg én? (Utánanézve látom, hogy a Star vs. the Forces of Evil is itt megy, amiről ugyancsak olvastam jókat, a Pickle and Peanut meg eléggé bizarr. Meg…, nem is olyan rossz ez a kínálat.)

MILO MURPHY’S LAW – 1×01 – 7/10

Akárhogy is, az biztos, hogy ezt az animációt inkább a fiataloknak készítették (legalábbis ők könnyebben rácuppannak), de van annyira kreatív, hogy találjak benne bőven élveznivalót. Persze ez nem véletlen, mert a készítők legutóbbi munkája a kvázi kultikus Phineas and Ferb volt.

A Milo Murphy’s Law Milo-ról szól (és dolgos mindennapjairól). A srác 13 éves és a világ legbalszerencsésebb embere, csak úgy vonzza magához a bajt (Murphy és a törvénye?), jobban járunk, ha távolt tartjuk magunkat tőle, mert nem igazán életbiztosítás a közelében tartózkodni. A poén az egészben, hogy ő mindezt totál természetesnek veszi, nem stresszel miatta, jó képet vág a dologhoz és (túl)éli az életét.

Milo-ról a fentieket mindenki tudja, tartják is tőle a távolságot az iskolában (hmm, a családját az elején nem is ismerjük, csak a kutyáját, aki zseniálisan ász), csak egy barátja van, Melissa, aki azonban tűzön-vízen kiáll mellett. És persze ott az új fiú, Zack, aki, szegény, semmit sem tud Milo-ról, mellékeveredik, és ott is marad, hogy együtt éljenek meg mindenféle kalandot egy random amerikai kisvárosban – hol focimeccsen, hol iskolában, hol pedig egy elszabadult metrószerelvényen.

Az egész sorozat sodró lendületű komikus kaland, kiszámíthatatlan, rettenetesen jó hangulatú és…, azt akartam írni, hogy gyerekes, de nem a tipikus jelentése szerint, hanem telve van gyermeki bájjal. Ez igaz Milo karakterére, a kapcsolatára a barátaival, és eleve arra a sok szerencsétlen eseményre és katasztrófára is, ami körülötte történik.

Komolyan nem tudom, hogy meddig fogják bírni a készítők ötletekkel (persze nem hiszem, hogy aggódni kellene emiatt), de az eddigi pár rész annyira tömve volt ötlettel, hogy az máshol egy évadot kitenne. Szóval már csak az olykor elborult ötletek, a készítői fantázia szárnyalása miatt is szívesen nézem. (És akkor az utalásokról és a szójátékokról nem is beszéltem.)

They tried selling German sausages but they were the worst.

A sorozat részei egyébként 10 percesek és kettesével kerülnek adásba. Érdekesség még, hogy Milo szinkronhangja nem más, mint ‘Weird Al’ Yankovic, a híres énekes-parodista aki a főcímdalt is énekli, meg egyébként is van, hogy dalra fakad.

5 hozzászólás Ne habozz!

Silas - 2016. 12. 15. 17:23

azt hittem a Phineas and Ferb ez :D

Zem - 2016. 12. 15. 21:28

A Gravity Falls is azt hiszem ott ment.

Három rész után félretettem, kevés volt a poén, most néztem újra a Phineas and Ferb Star Warsos különkiadását, és megint szétröhögtem magam rajt, a humoruk pedig hasonló. Meg azt hiszem a karakterek is kicsit vékonyak Milo-n és Melissán kívül, mondjuk erre lehet nem elég 30 perc. Évad végén belenézek újra, a P&F is fejlődött a második évadra, később szinte már a running gegek miatt néztem, nem is a popkult utalások miatt.

winnie - 2016. 12. 16. 07:39

Zem: a disney channel, nem? vagy a phineas and ferb ment csak ott?

Zem - 2016. 12. 16. 17:57

Most megnéztem, a Gravity falls a disney xd-n, a PF a disney-n ment. Az XD a tiniknek szóló csatorna, ugye? Passzol a GF és a Milo is, a PF még “fiatalosabb” volt (bár Huge-Hand Hansnál elbizonytalanodtam: “I lost her to a boy with bigger fingers.” :D) A Gravity Falls elején volt, hogy 13 éves lett a főszereplő, és mondta, hogy “Now I’m officially teen” (és akkor esett le, hogy a teenager szó a thirteen-nineteenből jön. :D)

winnie - 2016. 12. 16. 18:26

az xd fiatalabbaknak van elvileg. de az fiús, míg a channel inkább lányos.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz