login |

Survivor: vége a 33. évadnak

2016. 12. 15. 16:46 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika, reality,

(Aki be akar szállni a jelen még mindig egyik legjobb sorozatába, reality-jébe, stratégiai játékába, az itt talál tippeket, melyik évaddal érdemes kezdeni – a legjobbak tényleg zseniális élményt jelentenek.)

Ez egy érdekes évad volt. Eleinte azt éreztem, hogy csak csordogál, majd bumm, hozott egy nagyon durva 10/10-es epizódot, de összességében inkább azt mondanám, hogy az emelte ki, hogy kiszámíthatatlan volt. Csupa blindside, nagyon kevés papírforma szavazás, a részek elején sem lehetett sejteni, hogy ki melyik oldalon fog kikötni a végén. Ez pedig nagyon jó a tévénéző szempontjából.

Események szempontjából tehát nem nagyon érhette szó a ház elejét, így maradnak a játékosok. A kezdeti tapogatózás után itt is azt kell mondanom, hogy jó pár emlékezetes arc lett végül, bár kiemelkedni talán csak kettő emelkedett ki (akik vissza is jönnek a 34. évadra). Az emlékezetes játékos azonban természetesen nem ugyanaz, mint a jó játékos.

Voltak és lettek volna emlékezetesebb játékosok, de ahogy az egyik szezonközi kritikában is írtam, nagyon ügyesen kiszavazták őket.
/részlet a 32. évados finálékritikából/

És ezért tartom valahol kiemelkedőnek a szezont, mert marha nehéz volt megnyerni. Talán a Survivor egészére is jellemző, hogy egyre nehezebb sikert aratni benne, mert aki elkezd irányítani, azt azonnal megpróbálják kiszavazni. Idén is folyamatosan hullottak el azok a játékosok, akik hirtelen érdekessé váltak, így simán benne volt, hogy egy ún. lúzer top3 fog összeállni.

De mint sokszor leírtam, ez a zseniális ebben a játékban, hogy nyilván azok a lúzerek, akik kiesnek, és azok a győztesek, akik játékban maradnak. Nem potenciálra adják az egymillió dollárt.

Everyone is a threat.

Idén is hiába voltak nagyon jó spílerek, amint rájuk került a célkereszt, nem tudtak elbújni előle, míg voltak hárman, akik sikeresen megúszták a kiszavazást. Úgy tűnik, hogy manapság már másféle játék kell a sikerhez, és ez még akkor is igaz, ha a döntősök egyáltalán nem tudatosan játszanak úgy. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Adam nyert. 10-0-0-ra.

Na, ez az, amit nem hittem volna. A söprést. A finálé előtt is azt mondtam, hogy teljesen kiszámíthatatlan, hogy kik jutnak a döntőbe, és miután fény derült a top3-ra, akkor is azt mondtam, hogy bárki nyerhet. Legalábbis nem lettem volna meglepődve egyikük sikerén sem.

They’re gonna look stupid.

Ez persze azért lehet, mert sem Hannah, sem Adam, sem Ken nem volt túl jó játékos. Ken számomra marha szimpatikus volt az oldszkúl, őszinte, tisztelettudó játékával, ezt sosem hittem volna, hogy működhet, és valójában nem sok mindent csinál játék szempontjából. Hannah és Adam viszont sokat tett a játék végkimeneteléhez. de teljesen random módon, sok hülyeséget elkövetve, mondhatni nulla stratégiával. (Utóbbi még az idolt is elárulta Hannah-nak…)

De, aki nagyokat lépett, az nyilvánvalóan Adam volt. Neki voltak jó húzásai – Hannah pedig csak eldöntötte, hogy ki esik ki, többször bebiztosította a szavazásokat. Persze Adam jó húzásai amolyan vak tyúk is talál szemet-alapúak voltak, sok mindent csinált, és azok közül némelyik bejött. És Hannah-nak is többször mázlija volt, és mivel folyton billegett, persze, hogy mindig jó oldalra került.

A lényeg, hogy Adam, Hannah és Ken mázlija végülis az volt, hogy nem lettek célpontok. Ez vitte el őket a végéig. (Hmm, milyen döntő lett volna egy Michaela / Zeke / David?)

David-nek nem sikerült döntőbe kerülnie (kár, hogy nem kérdezték meg, hogy nyert volna-e, és, hogy vajon 10-0-0-ra), de nem sokon múlott. Ken az utolsó pillanatban ellépett mellőle, de csak azért, mert Hannah tényleg érthetetlen módon Brett-et szavazta ki. Nem lett volna több esélye Brett és Ken mellett?

Ahogy azt a reunion részben is elmondták, szokatlan évad volt, mert nem volt durva ellenségeskedés és sértettség, ami ugyan kevésbé jó tévé, de valahol mégis pozitívum. És az is érdekes volt, hogy a végére csak egy lány maradt 5 vagy 6 fiúval annak ellenére, hogy nem férfiak kontra nők szembenállás volt, csak éppen így alakultak a dolgok.

Ja, még kaptunk egy idolt (Adam a mázlista?) és egy kamu idolt (szegény Jay). Védettség játék közben Jay nem takarta le a puzzle-t, aminek a felfújását nem értettem, hiszen csak 6 kombinációt kellett kipróbálni – David nem nyitotta volna ki gyorsabban, ha nem ugrál ide-oda, hanem csak próbálgat?

Szerintem ezt a szezont nagyon érdekes lehet még egyszer végignézni. Egyrészt azért, hogy lássuk Adam útját, másrészt pedig a David- és Hannah-féle felemelkedések, utazások is izgalmasak lehetnek.

   

19 hozzászólás Ne habozz!

Petykóóó - 2016. 12. 15. 17:02

Tony eléggé bunkón jelent meg, remélem nem vetíti előre azt h. a kvöetkező évadból hamar kirepül… Sandra is elég furcsa volt, jó dagadt lett :D Szinte esélytelen nála a 3. millió megnyerése… de kiváncsi leszek meddig húzza majd :) Btw. ez az évad szerintem sokkal jobb volt mint az ez előtti, Zeke és a feka csaj pedig tényleg jó hogy visszatérnek a következő évadra. Az eleje az évadnak tényleg lassan indult be, de a merge után nagyon bedurvultak a dolgok – remélem még jóóóóóóóóóóó sok évad készül belőle majd, a végtelenségig el tudnám nézni :P

JKJ - 2016. 12. 15. 17:13

Winnie! Te igazi Survivor fan vagy.

Enzo - 2016. 12. 15. 17:57

Hú, nemtom hogy sűrítettek bele 3 immunity-t, 3 tribalt, plusz a döntőt másfél órába, de egyben lenyomtam a reunionnal együtt, és most mondanivaló-túltengésem van.
Wall of text következik viszonylag időrendben.

(tl;dr version: remek évad volt, tényleg a 2.felére beleerősített, kiszámíthatatlan, igazából nem szurkoltam konkrétan senkinek, emiatt kicsit más volt nézni.)

1.harmad
David fake idolcsinálása zseniális!
Eleve az, hogy készült rá, lelopkodta a gyöngyöket, meg minden…és pláne az, hogy nem magának, hanem Jayt etette be vele! Láttunk már ilyet valaha? Én nem emlékszem hasonlóra…
A másik amin meglepődtem, a Legacy Advantage. Én azt hittem, az csak előny egy immunityhez, nem konkrét védettség :O Így viszont (azzal együtt, hogy titokban kell átadni) nagyon OP ahhoz képest, amit a szezon elején hittünk róla.
A reward steal is megvolt, jó hogy ki lett játszva (és okosan lett kijátszva). A rewardnak külön örültem, mert bizony van értelme ilyen kevés emberrel, nagyon is.
Jó szöveg volt a tribalon Davidtől, hogy szkanderezne Jeffel :D
És kiemelném Jessica meglepődését, aki ugye hiába birtokolta, nem tudta, hogy mi a legacy advantage :D
“Snuff my torch, Jeff” – ennyi dumálás nem szokott lenni a fákylaoltáskor…
Ken meg Justint írt a szavazólapra, mi van? :D

2.-3.harmad
Adam idoltalálása nem gyenge :) de minek árulta el ennyi embernek?
Hannah-tól viszont ez szerintem is hülyeség volt, Bretnek oké hogy volt 1-2 haverja a döntőben, de még ezzel együtt is kevés esélye volt nyerni..
A final immunity tetszett, érdekes csavar volt benne, hogy néha kivártak a játékosok építés helyett. Ráadásul döntetlen lett, showdown-nal, az komoly lett volna ha Hannah megnyeri.
Kenből kinéztem volna, hogy eljátssza a Wu&Tony esetet még egyszer, úgyhogy meglepett, hogy feladta a nagy lojalitását. A legjobban annak örültem volna, ha tűzrakóversennyel esik ki David, amire elég kevés volt az esély.

Finálé:
A védőbeszédet még mindig nem szoktam meg, hogy nincs, de végülis pl Taylor kérdése majdnem ugyanerre az eredményre vezetett, szóval jó ez így. Adam nagyon elkezdett Hannah-ra utazni a válaszolgatásokkor, és annyiadszor hozta fel ugyanazt, hogy már idegesített.
Chris ügyvéd, ez vidám húzás volt :D Az viszont fura volt tőle, hogy szerinte Adam győzte meg Kent David kiszavazásáról, holott a valóságban inkább Hannah ment oda beszélni a témáról…

Elég megtippelhetetlen hármasnak tartottam így David és Jay nélkül a döntőt, úgyhogy szoros eredményt vártam -> kicsit húztam a szám a fölényes 10-0-0 után, de azért a tény alapvetően tetszett, hogy Adam nyert. (Viszont most már valamikor legyen egy szoros döntő, könyörgöm, különítsék el a zsűritagokat egymástól, vagy nem érdekel…)

Cancer kártya: már kezdtem ferde szemmel nézni, hogy hányadszor van “ellőve”, de rájöttem, hogy nem is mindenki tudott róla, mert csak a soundbite-okban (vagy mi az) beszélt róla Adam 1-2 eseten kívül. És hát az ilyen sztorik sajnos nem mindig happy enddel érnek véget, úgyhogy eléggé sokkolt, mikor Adam elmesélte, hogy mi történt.

Reunion vegyes:
-Örültem hogy kiemelték a Hannah-Ken “románcot” a parton, ezek szerint nem csak én vettem észre, halálcuki volt :)
-Michelle ruhája, WTF :D
-A kövi évadról inkább a megfelelő posztban :)

Adam9456 - 2016. 12. 15. 18:19

Nekem nagyon tetszett ez az évad, ez még csak az ötödik Survivor évadom volt, de ez volt szerintem a legjobb amióta nézem.
Sok jó tribal council volt és sokszor volt kiszámíthatatlan az eredmény és nem nagyon volt olyan játékos akit utáltam volna, pedig eddig minden évadban volt :D
David, Jay és Adam mindhárman megérdemelték volna, még Ken vagy Hannah is, de ők ketten már nem annyira.
Izgalmasak voltak a feladatok is főleg amikor Ken és Hannah versenyzett egymással.
A final tribalon én komolyan azt hittem,
hogy szoros eredmény lesz, mert Hannah nagyon győzködte a zsűrit elég ügyesen és azt gondolotam hogy Jessica és David biztosan Kenre szavaz majd, de nem.
Örülök, hogy Adam nyert, szerintem megérdemelte. Én elégggé elérzékenyültem a történetén, és nem lepett meg, hogy végül a jury tagjai is.
A reunionban engem is eléggé lesokkolt, hogy mi történt Adam anyjával, nagyon szomorú.
Jay igazi neve Justin amúgy ezen én is meglepődtem :D

Adam9456 - 2016. 12. 15. 18:21

Ja és ezek a kritikák nagyon jók voltak minden héten a részek után, köszönjük!

Diapolo - 2016. 12. 15. 18:59

Abszolút jó évad volt szerintem, végig nehéz volt követni a szálakat és szinte lehetetlen volt megtippelni a kiesőket. Ken volt a favoritom, de örülök Adam győzelmének is, megérdemelte. A reunion meg elég szomorú volt Adam története miatt. És Michelle valami elképesztően jól nézett ki. Még sok Survivort, mert ezt nem lehet megunni.

wellwellwell - 2016. 12. 15. 20:10

engem egyetlen dolog idegesített fel, de az nagyon, amikor chris (aki ügyvéd!!!!!) minden előismeret nélkül adamnek tulajdonította ken meggyőzését. először is, ez tényleg ken döntése volt. de. ha már tulajdonítjuk valakinek, akkor hannah-nak kéne tulajdonítani, ő fűzte egész délután. számomra ez full szexista megnyilvánulás volt.
és sztem abban is igaza volt hannah-nak, hogy adam zsebelt be minden elismerést a húzásokért, amikor gyakorlatilag minden szavazáson a sötétben tapogatózott.
sokáig úgy gondoltam, nem bánnám, ha ő nyerné meg (bár davidnek vagy jaynek jobban örültem volna), de ezek után, meg a rákos-anyám-kártya final tribal councilra való TUDATOS tartogatása miatt végül is nem volt szimpatikus, amit művelt.
a végén, amikor azt mondta, meg tudta mondani az anyjának, hogy nyert, jeff próbálta kijavítani, hogy “ezek szerint volt egy olyan érzésed”, de ez adam részéről böszme nagy elszólás volt.
kérdésem erre vonatkozóan: az anyja miatt kivételt tettek vele, és megmondták neki, hogy nyert?

winnie - 2016. 12. 15. 20:27

“TUDATOS tartogatása miatt”

attól, hogy nem akart róla beszélni és mégis beszélt, mert leküzdötte a gátlásait és a privát szférájába engedett másokat, még nem tartogatta – adamen korábban is látszott, hogy jóravaló figura, hogy mennyire őszinte volt ezzel kapcsolatban korábban is, amikor csak a kamerába beszélt róla. az ilyesmivel biztos, hogy nem élt volna vissza. tudatosan 100%, hogy nem.

nadivereb - 2016. 12. 15. 22:37

@winnie: elmondta Jay-nek, a tribalön is elmondhatta volna Jay kérdésénél. Nem tette, viszont pont az utolsó kérdésnél bukik ki belőle? Ráadásul eleve úgy, hogy minden epizódban elmondta a kamerába. Eh.
Én elhiszem, hogy nem valami hideg, számító tartogatás volt ez (Adam tényleg nem olyan ember), de valamennyi tudatosság biztos, hogy volt benne. Biztos, hogy tudta, hogy ki fogja nyögni előbb-utóbb és az is biztos, hogy tudatosan nem mondta el a tribal első felében. Nem ítélem el, de ez igenis az “anyám rákos”-kártya kijátszása volt, akár jóravaló, akár nem. (Amúgy az.)
Én amúgy kicsikét Hannah felé húztam, mert őt kiegyensúlyozottabb, stratégikusabb, kevésbé hit&miss játékosnak tartom. De Adamtől se sajnálom.

CotA - 2016. 12. 16. 02:55

Én nem is emlékszem, mikor élveztem Survivor évadot ennyire. Ebben az is benne van h az a társaság jutott el a végéig akinek szurkoltam :)
Ha nekem kellett volna szavaznom a zsűriben bajban lettem volna, rész közben úgy gondoltam h mindegyikük egyaránt megérdemelné. Nem azért, mert szuper jól játszottak (nem játszottak rosszul sem), de szerintem közel egy szinten voltak. Mindenki mellett fel lehetett volna hozni érveket.
Eléggé úgy tűnt h Adam beteg anyjának a sztorija olyan érzelmi hatást (nyomást) gyakorolt a zsűrire ami erősen felé billentette a mérleget. Jobban örültem volna, ha többiek is kapnak szavazatot, mert Adam nem játszotta így le Hannaht és Kent
.
Én is köszönetet mondanék a rendszeres posztokért. Jó mindig egy rész után még kicsit csámcsogni a történteken :)
Várom a kövi évadot :)
(még jó hogy nem 9 hónapot kell várni)

Risi92 - 2016. 12. 16. 07:22

picit idegesít mostanában, hogy a az elmult 3 győzes közül 2en is egy ilyen családi sztori miatt nyertek. (Jeremy megérdemelten, Adam nem) Adam játéka egy káosz volt. össze vssza flippelt, következetlenül szavazgatott, rosszul játszotta mindkét idolját, social game mint olyan nagyon kezdetleges volt, fizikai challengekben sem remekelt. a 10-0-0 mondhatjuk hogy ‘outrageous”… ugyanakkor van bennem ez az ellentétes érzés is, hogy Adamnek tini kora óta van Survivor rajongós képei, kommenekben írta évekkel ezelőtt, hogy egyszer survvior játékos lesz, és ebből nem enged, az anyja iránt érzett hatalmas imádat stb. szóval jó volt látni, hogy valóvra vált az álma.

mindent leszámítva, örültem hogy a készítők megleptek és nem David nyert (akinek nagyon aképünkbe tolt editje volt.. Adamé is az volt, de azt jobban tudtam tolerálni, pont mert nem tünt győztes esélyesnek) a F3-ből véleményem szerint Hannah játszotta a legjobb stratégiai játékot (még úgyis, hogy ő is sokat hibázott), de egy ilyen megható Adam történet után esélye sem volt.

az évad átlagos volt,v alahol a középmezőny alja talán, csak mert a legjobb játékosok kiesetek hamar.

winnie - 2016. 12. 16. 07:47

Risi92: a 10-0-0-át sosem szabad túlértékelni, hisz mindenki függetlenül szavaznak – van, hogy egy 10-0 sokkal szorosabb, mint a 6-4, ha ott a 6 totálegyértelműingathatatlan szavazat, míg a 10 nagyon necces.

hannah-val semmiképp sem értek egyet. az, hogy majdnem mindig “jól” szavazott, az nekem tényleg azt sugallja, hogy a kezdeti fogalmatlansága után tudta, hogy merre kell állnia. és tudom, hogy kapott sok anyagot, amik révén úgy tűnt, hogy befolyásolja a játékosokat, nekem végig az jött le, hogy ide és odacsapódott. persze ezzel is lehet megérdemelten nyerni, a jó lavírozással, ld. adam sem a jó játéka miatt nyert, csak pár vak tyúk-húzása miatt.

adamről írtam feljebb – az a baj, hogy nekem a gondolkodás nem tetszik, miszerint ha van egy sztori, akkor akár hat, akár nem, sokan hajlamosak arra fogni minden alap nélkül. még akkor is, ha mondjuk előre mindenki eldöntötte, hogy hogy fog szavazni, minden előismeret nélkül. nyilván előfordulhat. az is lehet, hogy nincs így. de ilyenkor hajlamos az ember arra fogni mondjuk a sikert, holott lehet, hogy semmi köze hozzá. csak ugye jó abba kapaszkodni, mert azzal lehet magyarázni azt is, ami outrageous-nek tűnik:)

a legjobb játékosokat pedig írtam fent – lehet, hogy más szót kéne találni rájuk.

Tbbiro - 2016. 12. 16. 08:21

Nézzétek meg Youtubeon a Jury Speaks videókat, a Final Tribal előtt is szinte mindenki arról beszélt, hogy Adam volt a legjobb, és hogy mennyire nem respektálták Hannah és Ken játékát. Adam a ráktól függetlenül is simán nyert volna, max. nem 10-0-ra, hanem 8-2-re.

winnie - 2016. 12. 16. 08:50

meg, tényleg nem védve a dolgot, hiszen fogalmam sincs semmiről, azért manapság már zömében ilyesmivel nem lehet befolyásolni sok játékost.

olvasva probst interjúját az agresszív tényleg jó szó adam játékára. nem jött be minden húzása, de ő folyamatosan tett valamit, szemben nyilván kennel. hannah pedig tett is, meg nem is. az a baj, hogy nem láttunk nagyon olyan szituációt, ahol hannah-nak komolyan kellett volna küzdenie valamiért.

adam tényleg tudta, hogy vannak olyanok, akiket nem győzhet le, és őket sikerült kiejtenie.

winnie - 2016. 12. 16. 08:51

egyébként probst elmondta, hogy ha david döntőbe jut, akkor ő is 10-0-0-ra söpört volna, legalábbis a felvétel előtti beszélgetései alapján.

Risi92 - 2016. 12. 16. 09:49

winnie: teljesen jogos amit írsz. ugyanakkor tartom, hogy Hannah összeségében jobb stratégiai játékot játszott, mindig helyesen érzékelte a dolgokat, csak sokat tökölt. a mindenktől függetlenül szavaznak nem igaz, és ha hihetünk apletykáknak, az S34-ben a jury el is lesz különítve egymástól. az utóbbi két évadban Probst nem volt elégedett azzal, hogy bizonyos jury tagok befolyásoltak másokat, és ezzel hatottak a játék kimenetélre. (S32-ben Scott és Jason nagyon erőteljesen anti-Aubry kampányt nyomott éjjel nappal, Julia pl be is ismerte, hogy miattuk szavazott Michele-re. most meg Zeke volt nagyon anti-Hannah)

és én is láttam a ponderosa videokat, de úgy érzem, hogy nem játszott olyan jól Adam, mint amilyennek a többiek látták (lehet, hogy az edit hibája, hogy így érzem)

szerintem - 2016. 12. 17. 20:02

nekem ez az evad mindenkeppen ott van a legjobbak kozott, nagyon jo karakterek es micsoda fordulatok voltak az egesz evad soran.

nekem nagyon nem tetszik, hogy ujabban ketesfeloras utolso epizod van, annyi mindent kell belesuriteni, a drama sem annyira ul, nincs rendes final tribal council sem, pedig azt nagyon szeretem, es valahogy a reunion show sem olyan jo, nincs ido mindenre.

adam nyert. nagyon orulok neki, de nem neki szurkoltam. adam szerintem nem volt jo jatekos, de nagyon probalkozott. azt hiszem, mult heten irtam, hogy nagyon aktiv, rettenetesen akar, de csapkod ossze-vissza. van benne ugyanakkor valami arrogancia is, nem biztos, hogy ez a jo szo ra, de meg ha jol is jatszik, szerintem nem tudja magat a legjobb szinben feltuntetni. ennek ellenere azt gondolom, hogy abbol a harmasbol, akik a dontobe mentek, kerdes nelkul o volt az egyertelmu gyoztes. nem tudom, hogy a szemelyes tortenete valtoztatott-e barmin, talan 8-1-1 lett volna a vege, talan 8-2, akkor is o nyer. engem nagyon szokott zavarni az akarmilyen kartya, amit a jatekosok pajzskent hasznalnak mindenfele reality-ben. adam ugyanakkor egyaltalan nem elt ezzel, csak a confessionalokben beszelt errol, illetve a vegen jay-nek. az, hogy a final tribal council-en szoba jott, szerintem ket dolognak koszonheto. egyreszt, david nagyon magas labdat dobott fel, olyan kerdest tett fel, amire nem lett volna oszinte a valasza, ha nem hozza szoba a csaladi tragediajat. masreszt, ne felejtsuk mar el, hogy hannah es ken gondolkodas nelkul hasznaltak az o kartyajukat: hannah folyton arrol beszelt, o mekkorat fejlodott a jatek soran, ken pedig a single father kartyat hasznalta ki. ezek utan balekseg lett volna, ha adam nem emliti a sajat dramajat. de egyebkent azt mondani, hogy valaki kijatssza az “anyam rakos” kartyat, eleg sulyos. ha valakinek az anyja rakos, az nem kartya, az a sulyos valosag. a cancer survivor az mar mas kategoria, azzal nekem is szokott bajom lenni, de azert adam sztorijara fujni eleg meredek, szerintem.
A final tribal council kulonben meglepoen kinos volt, senki nem a legjobb formajat hozta, agresszivek voltak mindharman, es valahogy meg a jo huzasok, jo lepesek sem jottek ki jol. nem tudom, hogy ido nem volt-e ra, de rengeteg dolog szoba sem kerult, ami pedig fontos lett volna.
tokeletesen egyetertek winnie-vel abban, hogy hannah nem volt jo jatekos, mindenki ot akarta vinni, mert eselye sem volt, total fogalmatlan volt a legtobbszor (vagy konkretan hulye), ide-oda flippelgetett (ugye ugye, trust cluster es pendulum strategy), semmi racio nem volt a jatekaban. az, hogy a szavazatok jo oldalan volt mindig szerintem eppenhogy azt bizonyitja, hogy szinte semmit nem csinalt. nekem nagyon nem tetszett, ahogy jatszott, remelem, tobbet nem latjuk.
ken szinten leszerepelt nalam, az utolso pillanatban kiszavazza davidet, hogy ezzel megmutassa, hogy….mit is? hogy bejutott a dontobe.
nagyon sajnalom, hogy jay kiesett, de boritekolhato volt, sajnos. szivesen latnam viszont egy masik evadban.
david jol jatszott, de tul koran csucsra ert, elkerulhetetlen volt a hanyatlasa. ot is jo lenne ujra latni, neki nagyon atgondolt jateka volt, de nem hibatlan.
azzal viszont vitatkoznek, hogy michaela mekkora karakter lett volna. most majd meglatjuk a kovetkezo evadban, hogy a bully karaktere a challenge beast comboval mire lesz eleg, mert szerintem semmire. lehet, hogy vicces hallgatni, amiket mond, de szerintem total alkalmatlan csapatjatekra, egy tony-nak vagy andreanak egyszer fog beszolni, utana repul.

ThomastheBuzz - 2017. 01. 02. 02:50

Szerintem Adam totálisan nem David kérdésére válaszolt, már Jay kérdésénél elő akarta hozni a történetét, csak Jay hamarabb ült vissza. Jeremy ezzel szemben S31-ben kérdésre válaszolt amikor megemlítette, hogy jön a gyerek és hogy magában tartotta, nehogy a későbbi esetleges szimpátiaszavazatok miatt kitegyék.
Adam nagyon elő akarta hozni ezt a sztorit játék közben is de a döntőben végképp- nem ítélem el ezért, valószínűleg sokan ezt tettük volna.
Lásd Tony esetét :DDDDDDDDDDD

Thomas - 2017. 01. 13. 17:40

Megkockáztatom, hogy a leggyengébb évad volt, de legalábbis a leggyengébb 3-4 között van a helye nálam. És ez a remekül sikerült S32 után nagy csalódás:( És furcsa, de nem azért, ami miatt fújtam az előző évadokra, mert ismét egy totál ellenszenves figura nyert, Adam tök semleges volt nekem. Sőt, egyáltalán nem volt most senki, akit nagyon nem bírtam volna (na jó, talán Zeke), de szurkolni sem tudtam senkinek Michelle kiesése után, így csak unottan néztem a második felét, abszolút nem is érdekelt, hogy mikor ki esik ki. Legutóbb talán az S5 volt ilyen, hogy ennyire totál érdektelen emberek maradtak, meg amelyikben a matrónák szövetsége volt (talán S9?). Ez volt az egyik oka.

A másik meg, hogy nem volt semmilyen éles vonalú szövetség, maximum 2-3 fős csoportok, de azok között is ide-oda flippeltek emberek, totál randommá téve az egész játékot. Olvastam, hogy ez rajtam kívül mindenkinek tetszett, de én úgy vagyok vele, hogy ennyi erővel minek nézzem a szervezkedést, meg a strategizálást, ha utána kb. kiesik egy random ember, nem látni mögötte semmi tervet.

Régen valahogy sokkal jobban élveztem a játékot, nem állandóan azzal volt elfoglalva mindenki, hogy ki a legnagyobb threat, szavazzuk ki, ide-oda flippelve, hanem próbálta a szövetségével kiejteni a többieket. Pláne nem akkor, amikor még 10+ játékos bent van. Jó, 1-1 challenge menőt kitettek a merge után, de ahányszor elhangzott itt, hogy a cingár David mekkora threat, csak a szememet forgattam.

A végjáték is, agyrém, hogy az finálé előtti részben még 8-an vannak játékban, amikor 5-nek kéne a normál menetrend szerint. Sajnos követik a reality-k mai dilijét, hogy tartsunk bent minél több embert az utolsó részekre (helló, The Voice…), nehogy sok néző kiszálljon. És mi lesz belőle? Össze-vissza kapkodás, másból sem állt onnantól, mint challenge, kis kavarás (aminek semmi értelme, mert a kiszavazás random), tribal. Visszasírom azokat az időket, amikor a fináléban még volt idő megemlékezni a kiesettekről, volt idő tükröt meg mérleget adni nekik (aztán lehet, hogy most is adnak, csak mi nem látjuk), stb. Valahogy sokkal élvezetesebb volt úgy. A Reunionok is elég vackok mostanában, a fele ember meg sem szólal, bár azt még nem láttam, hogy most hogy volt.

Michelle-t nagyon sajnáltam, mert az elején értelmesnek tűnt, mégis összeállt a legnagyobb hülyékkel, akik lehúzták őt is. Többen is megjegyezték, milyen öngyilkos taktika volt a látványos négyes szövetséget megalakítani a 10 fős törzsben, mint akik még egy Survivort sem láttak. Ezt valahogy mégis megúszták, aztán a 13-as törzsben is halál nyugodtan azt hitték, hogy irányítják a játékot (gyanítom, hogy azért ott csak beszéltek a Gen-X-szel, csak nekünk nem mutatták), és ez is teljesen random volt, hogy a thretnek számító srácok helyett mégis Michelle-et szavazták ki elsőnek. Pedig talán ha ő marad meg utolsónak a szövetségéből, még jobb esélye lett volna visszaszállni a játékba Jay-nél is. Mint ahogy komolyan örültem, az amúgy szimpatikus Figgy kiesésének is, mert ő is mindent megtett, hogy kivégezze a szövetsége tagjait.

Na mindegy, hát ez most így alakult, remélem a következő jobb lesz! Bár ha Zeke meg Tony visszatér, akkor már sok jót nem remélek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz