login |

Kevin Hart Presents: Hart of The City: az 1. évad

2016. 12. 16. 19:20 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika, pilot-mustra, standup,

Erről a műfajról lehetetlen korrekt módon nyilatkozni bepróbálás alapján. Még akkor sem egyszerű, ha az ember végignézi a sorozatot, hiszen a standupos humor iszonyú szubjektív. Épp ezért ezt a posztot felhasználom arra, hogy megkérdezzem, tud-e ajánlani valaki olyan tévésorozatokat, amikben különféle standuposokat mutatnak be. Kizárt, hogy itthon pár embernél többen ilyet nézzenek, de hátha ők erre járnak.

A Comedy Central-on a Kevin Hart Presents: Hart of The City előtt is ott volt az ismertebb nevekre koncentráló, tematikus The Meltdown with Jonah and Kumail, illetve a részenként egy-egy humoristával foglalkozó The Half Hour és a This Is Not Happening. Ez a sorozat azonban járja Amerikát és minden városból bemutat pár ismeretlenebb arcot.

Amellett, hogy van az epizódoknak egy megírt kerete, amiben először Kevin Hart valami vicceskedős jelenetben feltűnik, majd pedig elbeszélget röviden az adott rész vendégeivel, az egész csak annyiból áll, hogy a humoristák egymás után felvonulnak a színpadra és dumálnak, standupolnak. Nyilván erősen megvágva, a legjobb vagy legjellemzőbb anyagot meghagyva az  hosszabb szettből.

Mindez tehát azt jelenti, hogy részenként látunk 4-5 új arcot. Ergó teljesen megítélhetetlen, hogy kinek melyik epizód lesz az erősebb, az 1×04 vagy az 1×07, és azokon belül is totálisan a személyes preferencia dönt arról, hogy egy, kettő vagy három fellépő zseniális, a többi pedig nagy nulla. A kérdés, hogy ki nézne ilyesmit egy hype-os standup különkiadás helyett? Egyáltalán miért jó, hogy van, azon kívül, hogy ugródeszkának tökéletes a humoristák számára.

Néztem volna én a Hart of The City-t, mert vagyok annyira perverz, hogy érdekeljen, hol áll most egy amerikai város humorista világa, de igazából értelmét sem láttam, hiszen az ismeretlenségük miatt a legtöbb fellépőnek még a többi anyagára sem tudok rákeresni, max annyi jut nekem, hogy pár év múlva, ha befutnak, bólogatok, hogy én pár 2016-ban felfigyeltem x-re vagy y-ra, mint anno a Last Comic Standing című standupos kereső NBC-reality-ben Iliza Shlesinger-re. (Amy Schumer is volt benne, de ő nem nyert és én sem emlékeztem rá, hmm.)

Nyilván egy Showder Klubot, ahol ismert arcok vannak általában, lehet célirányosan nézni, de egy ilyen sorozatot nem. Így marad az, hogy megbízunk a készítőkben, többek között az egyébként stadionokat megtöltő Kevin Hart-ban és az ízlésében, hogy vicces figurákat válogatnak össze. De még akkor is lutri az egész, és szinte kizárt, hogy ne legyenek benne luftok.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz