login |

Aranyélet: vége a 2. évadnak

2016. 12. 18. 22:43 - Írta: winnie

83 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

(Az epizód 12.25-én megy le a tévében, de az HBO GO-ra, ahogy eddig is, egy héttel korábban felkerült – a posztot mindenki beoszthatja nézési szokásainak megfelelően.)

Nem szabadott volna idejutnunk soha.

Mindenképpen jó szájízzel engedem az Aranyéletet pihenőre (feltételezhetjük, hogy lesz 3. évad, de a hivatalos bólintásra még várunk), de ettől még az évadzáró, számomra legalábbis, csalódás volt. És nem azért, mert elkezdték felvezetni a folytatást/lezárást, hanem mert valahogy vontatottra sikeredett.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Nyilván Hollós elengedése és a hatalom átvétele megkívánt némi lassúzást, de még így is kicsit körülményes volt az, aminek nagyjából tudtuk, hogy mi lesz a vége – mondjuk a családját ért fenyegetést hatásosan szerelte le Attila, de ez inkább amolyan “csak tévében”-megoldásnak tűnt.

Azonban a készítők javára írom, hogy a húzást sem hagyták annyiban, szépen hozzátoldották az egészhez Janka pánikrohamát (pedig Attila elvitte a balhét) és a kutyák “szálának” lezárását – most így hirtelen, a rész megnézése után nem látom, hogy az egész hova vezethet, de láthatóan komoly szerepet szánnak ennek a folytatásban. (A politikai sztori lehetőségek nekem izgalmasabbnak tűnnek.)

Magyarországnak ilyen politikusokra van szüksége.

A Kis Suttyó természetesen javíthatatlan, hiába a tanulságos történet előtte, átvette a kard által elvésző pótapja gondolkodását – nem tudom, hogy sikerül-e őt kordában tartani, és hogy mennyire fogja ő vinni a rosszfiús szálat, és mennyit kap belőle Attila. Mert valahogy kettejüket nem szeretném együtt látni, amit elkezdenek zuhanni.

A jelek szerint Mirától sem áll távol anyjának némelyik vonása. Igaz, utóbbit nem fogja megszédíteni a csillogás, bár nem vagyok abban biztos, hogy annyira rafinált lenne, mint ahogy beállítják. (Kicsit sajnáltam, hogy nem zárták le a rendőrnővel való sztoriját, de nyilván a 3. évadban felkészülhetünk erre is. A megjelenése a végén mindenesetre jó nagy beintés volt neki. Az meg nem ugrik be, hogy miért volt értelme bedrótozni őt a bulira. Csak a névsorolvasás miatt?)

Meglepetésemre más szálak is a levegőben maradtak. Gáll Ferié ide-odalifegett, míg Bianka végképp csak egy odaszúrt maszatot kapott, amivel a lelépését csak technikai eszközzé redukáltál az öngyilkossági kísérlethez.

Az összességében közepes részre, ha nagyobb durranás nem is jutott, a kisebb pillanatok között akadtak emlékezetesek. Az elején a halottak feltámadása, vagy amikor összeölelkeztek, akkor egy pillanatra felvillantak bennem az utolsó 2 részre szinte teljesen elhagyott visszaemlékezésekből a fiatal, bohó karakterek, akik előtt még ott volt az egész élet – ide jutottak.

Na, meg persze a montázs. Lehet, hogy filmtechnikailag klisének számítanak, de nekem jó zeneválasztással általában működni szoktak ezek a szó nélküli jelenetek, és itt is a rész fénypontját jelentette. (A születésnap martalékai megidézték egy kicsit a November Rain-t – használták a készítők valamikor külföldi zenei aláfestést?)

Mostantól én vagyok az új Hollós Endre.

Ja, igen. Az 1. évad végén nem ment, így a készítők most nem is erőltették a cliffhanger-t. Ezt sajnáltam, de nyilván már az eddig tisztulni kívánó, de az ellene összeesküvő körülmények(?) miatt az egészet a francba hagyó Attila mondata is bőven elég volt a 3. évad elé. A gond csak az, hogy az ügyészes szálon nem érzek semmiféle baljóslatú előszelet.

83 hozzászólás Ne habozz!

aceton - 2016. 12. 18. 23:02

Márk pénze még mindig a nagyinál van vagy azzal mi lett???(lehet lemaradtam róla)

!!Spoiler!!

A 8. részt inkább kezdhették volna egy jövő jelenettel és nem pedig egy múlt belivel(ezt lehetett volna már előbb), annak ellenére, hogy még nem biztos a folytatás.

dnbr - 2016. 12. 18. 23:51

Amennyire jól indult a zárórész, annyira lagymatag lett, vártam volna, hogy nincs heppiend, és mégis, a rendőrnő ajándéka tette fel nekem az i-re a pontot, mézes-mázas mindenki pacsizik jelenet.. Janka lelkiismereti szála nagyon kellett, az lenne fincsi ha még terhes is lenne. :D
De tökös dolog volt kiírni Hollóst. Az első évad jobb volt!

tzs - 2016. 12. 18. 23:59

A rész 1. mondata azért nagy trollkodás volt a 7.rész végének függvényében :) :)

tzs - 2016. 12. 18. 23:59

(mármint a 8.rész kezdőmondata)

Duddits - 2016. 12. 19. 00:10

Nálam ez nagyon működött, mid az évad mind pedig a finálé! Le a kalappal mindenki elott aki ebben részt vett. Igen persze vannak hibák vagy felesleges dolgok, de mindezek mellett hihetetlen ,hogy egy magyar sorozat ilyen szinten jo legyen!

Skate - 2016. 12. 19. 00:31

Jó úton halad, a magyar Breaking Bad-dé váljon. :)

Dawnie - 2016. 12. 19. 07:55

“Márk pénze még mindig a nagyinál van vagy azzal mi lett???” – beletette abba az 50 millióba, ami kellett a szállítmányra, amit ugye lekapcsoltak. 20 a cigóktól + 22 a HÖKtől + 8 millió Márktól. Az inkább érdekes, hogy abból mi lett, hogy a HÖKös számlára nem került vissza a pénz. Vagy azt is elintézte az államtitkár anyuka?

sherlock20 - 2016. 12. 19. 09:41

Nekem a finálé összességében volt csalódás, a 7. rész túl magasra vitte a lécet az évadon belül.
Meg az a bajom, hogy “nem érzem” ezt a 3. évadot, mmint Gáll Feri a pénzével kb megold mindent, Mira idegesít nagyon, és ezek mellett nem tudom mit tudnak még csinálni. Terv nyilván az hogy Mira le akarja kapcsoltatni GF-et meg a kapcsolódó szálakat, ami jó is lehet esetleg, ha nem törik bele a készítők bicskája ebbe a falatba, hogy megint szintet lépünk.

Összességében ez az évad valamivel gyengébb lett, mint a tavalyi, lehet hogy azért is mert tavaly ott volt az újdonság varázsa, illetve inkább voltak “hétköznapi” mutyik, amik közelebb állnak az átlag nézőhöz.

Remélem jövőre húznak egy tököset, és belevisznek egy korrekt politikai vonalat, aktuál témákkal fűszerezve (ez finoman már ment idén is)

Zsugabubus - 2016. 12. 19. 11:42

A nyolcadik rész egyre csak a blődség felé sodródott…
Sokáig,és feleslegesen kitartott jelenetek garmadája,a kezdő Pántlika Bisztrós jelenet teljesen felesleges volt ebbe a részbe,ezt inkább korábban kellett volna ellőni.
Láthatóan nem tudták már mivel értelmesen kitölteni a játékidőt,ezért ilyen untatásokba fulladt a rész nagy része.
A különböző karakterek egy színen való-hollós villa-megjelenítése is illúzió romboló volt,csak szétbarmolta a határvonalakat.

Van lecsó! - 2016. 12. 19. 11:47

Összességében nagy csalódás volt a záró epizód, és aki szintén így érez, az 90%-ban Endre bá kiiktatása miatt érezheti ezt. Szerintem nagy hiba volt kiírni őt a sorozatból /bár azért várjuk ki a végét, de jelen állás szerint 90% hogy Hollósnak annyi). Pláne nagy ostobaság volt az évad legvégén kiírni. Bennem például semmi várakozás nincs a 3. évaddal kapcsolatosan, nem úgy ahogy megvolt az 1. és 2. évad között. Nem látom hogy ki lehetne az, aki betölti az Endre utána keletkező űrt, egyedül Márk karakterében érzem ezt a lehetőséget, de végiggondolva az ő karaktere már így is eléggé szürreális:
Az első évadban tipikus suttyó hülye gyerek, akinek annyi gógyija nincs, hogy ha az öledbe pottyan egy sporttáskányi 20 ezres, akkor ne kezdd el már másnap reggel szórni a dellát 2 kézzel, mert az lehet feltűnik egyeseknek.
Ezzel szemben a második évad azzal kezdődik, hogy egyetemre jár (még ha Hollós pénzén, de akkor is) könyveket olvas, akkora zseni, hogy az előadáson kis stréber módjára még ellent mondd a tanárnak is, majd komplett üzleti tervvel áll elő a HÖK-ös bagázsnak, az utolsó részben meg már oda jut, hogy simán tisztára mossa magát 2 perc alatt egy életfogytból. :D És ahogy a legutolsó epizódból sejteni lehet, ő lesz az új maffiózó, akinek már van is egy új “biznyája”. Számomra kicsit irreális ez a nagy pálfordulás.
Továbbá az sem tesz jót, hogy valószínűleg 2018-ra lesz 3. évad, mert még a forgatókönyv sincs teljesen kész. Addigra már félő, hogy a feledés homályába merül a sorozat, vagy legalább is sok mindent fel kell majd frissíteni a szövevényes szálak miatt.
Kicsit olyan félelmem van, mint anno a Két pasi meg egy kicsi-nél, mikor kiírták belőle Charlie Sheen-t. Az után az is klasszisokkal gyengébb sorozat lett, ennél is valami hasonlót érzek.

winnie - 2016. 12. 19. 11:56

“Továbbá az sem tesz jót, hogy valószínűleg 2018-ra lesz 3. évad, mert még a forgatókönyv sincs teljesen kész.”

tavaly is már a premier előtt elkezdtek dolgozni a forgatókönyveken, szóval jó eséllyel 2017-ben lesz 3. évad. mert, ha nem lenne, akkor már most dolgozniuk kéne egy másik sorozaton.

Van lecsó! - 2016. 12. 19. 13:14

Remélem neked lesz igazad, 2018-at az Aranyélet fb oldalán olvastam:
“Egyelőre a harmadik évad még nem került bejelentésre, de a forgatókönyvek készülnek, és 2018-ra tervezzük a 3. szezont.”

winnie - 2016. 12. 19. 13:20

ez nekem nem volt meg – inkább nekik hiszem, mint magamnak. viszont akkor ez azt jelenti, hogy lehet, hogy a gyilkos halom hamarabb jön? csak fura lenne, mert semmi előkészületet nem hallottunk róla.

EDIT: ja, nem. elfeledkeztem a teráőia 3. évadjáról. akkor tényleg ez lehet. most terápia lesz és 2018-ban aranyélet.

peeeety - 2016. 12. 19. 14:42

Nem baj, ha a sorozat pihen két évet a sikerért.
Egyébként huhh, ez odavágott.

Felvetések:

Mira most igazából a saját apja ellen dolgozik?
Az ügyész nem igazából boldog ettől a helyzettől, inkább a karrierje miatt csinálja az egészet?

Márkék szálától nem félek. Attila se fogja tudni megúszni a balhékat és Janka is mehet a politikai vonalon, lesz kraft bőven.

A letelepedési könyvét bedobni, óóóó, de durva volt. :DDD Plusz az új kutya is kőkemény.

Szóval valóban zseni a sorozat ahová lépett. Imádtam minden egyes pillanatát.

LaCRossE - 2016. 12. 19. 17:33

Tényleg nem baj, hogy lepihen az Aranyélet, mivel én a Terápia 3. évadot már úgy várom, mint a messiást. Meg így talán több idő lesz a forgatókönyvre, nem kell kapkodni.

Azt meg simán el lehet képzelni, hogy Enosz nem halt meg.

szebe - 2016. 12. 19. 17:56

Én azért remélem, hogy Míra szálával nem azt játsszák majd el a leendő 3. évadban, amit a 2. vége felé, hogy lebuktatja a rosszfiúkat (Panda bá’, meg a korrupt sleppje, köztük a fater), aztán bűntudata ébred, és próbálja visszacsinálni amit tett. Továbbra is homály nálam a karaktere.

Tény, hogy szintet lépett a sorozat, de ahogy olvasom a véleményeket, ez felemás érzelmeket váltott ki az emberekből, mert ezek már kevésbé voltak hétköznapi dolgok.

Örültem, hogy kicsit odaböktek a HÖK-nek, bár aztán kissé túltolták a dolgot.

Vicces volt az allah akbarozás a lövöldözés utáni híradós spot-ban, illetve az évadzáróban a letelepedési kötvény említése is.

A 4. részes Muffhenterz számhoz igazán csinálhattak volna klippet, meghallgatnám a teljes verziót (amikor a HÖK számlájáról emelnek le 22 milliót) :PP

netro - 2016. 12. 19. 21:23

Szerintem Hollós él. Ha Gálferi túlélte azt az égést (amit aztán nem is magyaráztak túl a sorozatban, hogy hogyan) akkor a Hollósé már sima liba.

winnie - 2016. 12. 20. 07:00

ha hollós nem halt meg, akkor az eléggé gáz írói húzás lenne, béna fake out. még benne is lehet, hiszen nem volt annyira konkrét az autózós jelenet, és nem tudom, hogy annak volt-e elegendő dramaturgiai jelentősége, adott-e komolyabb pluszt a sztorihoz, hogy nem a házban halt meg, hanem az autóban – szóval engem meglepett, hogy életben maradt és kihozták. más kérdés, hogy ez is lehetett megvezetés, hogy a nézővel elhitetik, hogy túlélheti, és mégsem.

dalia - 2016. 12. 20. 08:44

szerintem a 6. rész volt az évad csúcspontja, odáig agyon szépen építkezett felfelé, majd onnan zuhanórepülés lefelé. de összeségében szerettem, mégha tényleg béna volt ez az évadzáró, a letelepedési kötvények poén volt az egyetlen ahol nevetni tudtam:)

szebe - 2016. 12. 20. 08:56

A túlélés még egy dolog, mert túl is élhette (de max Jakab menthette meg, neki meg miért állna érdekében?), de ilyen sérüléssel maximum szobanövény valamelyik rehabon, nem hogy még bosszút forraljon.

Gál Ferié egyszerű, miután berobbant a cucc, választania kellett, hogy bentég, vagy megy a láb.

tzs - 2016. 12. 20. 11:42

de hogy vette le a lábát? Akkor még nem volt mű, hogy egy csattintás és kész :)

rensenbrink - 2016. 12. 20. 12:42

Parádés 1. évad (9/10) után akkora gagyi lett ez a második évad, hogy hihetetlen. Nagyon gyenge lett. 2-3 kiváló színészi alakítás volt, de ezzel el is mondtunk mindent. Nagy kár, hogy így el***szták.

rensenbrink - 2016. 12. 20. 12:44

Amit nem értek, hogy sokan miért szopkodják tovább? Nyilvánvalóan nagyságrendbeli visszalépés volt az elsőhöz képest, ha ez nem magyar, akkor 10-ből 5-en el is kaszálták volna az évad felénél, ebben biztos vagyok.
Nagyon sajnálom, mert sokkal több volt benne.

winnie - 2016. 12. 20. 12:45

rensenbrink: mi érthetetlen abban, hogy ahány ember, annyi vélemény. szerinted 9/10 volt az első évad, más szerint pedig roppant gagyi. szerinted ez volt gagyi, másnak meg ugyanúgy tetszett.

előfordul, hogy más másképp gondolja. és az is, hogy te gondolod másképp.

szebe - 2016. 12. 20. 12:51

“de hogy vette le a lábát?”

A baleset után odarohant Hollós, akkor mutatták a lábat. Azt már nem lehetett nehéz “levenni”, annyira szétrocsolódott.

rapguruz - 2016. 12. 20. 12:56

Mi az a letelepedési kötvény?

OK - 2016. 12. 20. 14:14

“de max Jakab menthette meg, neki meg miért állna érdekében?”

Adott esetben a rendőrcsajszinak még oka is lehetne megmenteni Endrét. A rendőrkollégáját Ati ölte meg, aki Endre halálával végül is még jól is járt. Jakab eddigi “főnöke” Feri átállt a másik oldalra ezzel a békekötéssel, meg a közös autópálya biznisszel. De ettől még Jakabban biztos megvan a bosszúvágy, és ebben Endre most még segíthetne is neki.
Az aggasztó inkább a sérülése, az nem egy kis bibi volt, amit egy dínós ragtapasszal orvosolni lehet, konkrétan a fél agya kint volt, továbbá a leütéstől számítva több óra is eltelt, lehetett akár 8-10 is mire Jakab jött érte. Szóval szerintem kb 1% az esélye hogy ilyen sérüléssel valaki ennyi időt kihúzzon. Bár ha Feri túlélt egy robbanást, akkor ez már tényleg “sima ügy”. :D

OK - 2016. 12. 20. 14:26

Amúgy mikor úton voltak a kórházba, bohózatba illő indokkal mondtak le arról hogy megmentik Endrét.”Mit mondunk majd a kórházban, mi történt vele?”
Feri bármit el tud intézni, embereket nyírat ki a börtönben, bárkit megfigyeltet kihallgattat, kamionokat kapcsol le a TEK segítségével, de egy nyílt koponyatöréstől be**arik :D Vicc.

cs1124 - 2016. 12. 20. 20:28

A Hollós halála számomra csalódás. Nem is azért, mert meghalt, hanem ahogy, szerintem ez gagyi volt :( 1. Hogy jutott be a Janka a Ferihez ha mindig őr ál a kapuba, a ki és bemenetel nem ment csak úgy. 2. Hogy nem vette észre senki amikor felment az emeletre hogy ott van? Senki rá se nézett ott mászkált percekig. Utána meg a semmiből…Szóval ezért volt számomra csalódás.

peeeety - 2016. 12. 20. 20:34

Mondhatta, hogy Attiláról akar elárulni valamit stb. Janka, könyörgöm. Miről beszélünk?

rapguruz - 2016. 12. 20. 22:01

Észrevették a Jankat csak annyira el voltak foglalva magukkal hogy le is szrtak kb… Ez Nem volt hiBa sztem viszont a Janka sima bejutasa a házba az már más kérdés…

Bazsi - 2016. 12. 21. 00:10

Én erre az évadra csak egy dolgot tudok mondani:
Aztak@urva, micsoda évad volt! 100% magyar valóság, világszínvonalon! ez nálam most annyira 10/10 mint semmi az idén , pedig volt pár jó sorozat, de ez most oda lett téve nagyon! Az utolsó 4 részt egyben néztem, jó kis egész estés program volt!
nem tudom elképzelni hogy ne lenne 3.évad, egy ilyen szintű évad után. Voltak benne hibák persze, de nem vészesek, és sokkal sokkal több pozitívum volt, a színészek is, a sztori, mégha az 5ik rész túlzásnak is tűnt, de simán nem zavart, tetszett.
Végén újra tankcsapda, külön jó volt.
Az a vicc h néha hangosan röhögtem közben, néha meg a az állam is leesett, olyan megoldások voltak.
Soha rosszabbat!

Silas - 2016. 12. 21. 11:54

Enosz volt a legnagyobb arc, basszus.. Anger zseni!

deadpool - 2016. 12. 21. 12:28

Az 5. résztől akkora lejtmenet, hogy a 8. részt már csak kötelességből nézem meg. A 3. évad felejtős, nagyon gyenge színészileg (Anger és Döbrösi vicc kategória), a sztori pedig mostanra teljesen elszállt attól, amiért szerettem.

rapguruz - 2016. 12. 21. 13:00

Deadpool te már láttad a harmadik évadot?? :D

Ádám - 2016. 12. 21. 13:17

Az hagyján, de Anger miatt se nézné, aki épp most halt meg, aligha lesz benne a 3. évadban pár flashback-en kívül

Szabina - 2016. 12. 21. 20:08

Az hagyján de azért nem nézné mert Anger Zsolt színészi játéka szerinte vicc kategória. Jólvan édes kis Deadpool fan menjél szépen vissza nézni a szuperhősös mozijaidat :) LOL

tasteslikeparadise - 2016. 12. 21. 22:35

Hogy Janka hogy jutott be? Csinos, szepen oltozott norol van szo, nem simaszkos faszirol, aki raadasul jart mar korabban ott, Bianka szulinapi partijan. Melyik biztonsagi ornek ne lenne ismeros egy csinos no, aki urambocsa’ meg ra is mosolyog?

tasteslikeparadise - 2016. 12. 21. 22:39

Dobrosivel nem ertem mi a problema. Tokeletesen hozza a karaktert: a kutuno tanulo, aki elhasal egy PISA teszten.

Sydneyke - 2016. 12. 22. 11:36

Illetve a csatajelenet után a Márkot is meglátogatta Ferinél Janka.
Akkor is beengedték.

tasteslikeparadise - 2016. 12. 22. 12:13

Nem tudja valaki, hogy hol van az a konditerem szeruseg, ahol a cigany maffiozok kinyirtak az Orsot? Csak kivancsi lennek :)

nade - 2016. 12. 22. 22:19

Hát ez a finálé elég béna lett. Mindjárt az elején: ha a kutya kölyökként lett még ellopva, lehetetlen hogy nagyként megismerte egymást a kutya és Mira osztálytársa az első évadban.
Mira megint hülye. Már megint a családja ellen kavar, ahelyett hogy örülne hogy megúszták.
Továbbá úgy érződöt az HBO sorozatonkénti “kötelező” szexjelenet kvótát is egy részben rendezték le.
1. évad = magyar Sopanos
2. évad = magyar Breaking Bad
3. évad = magyar Csupasz pisztoly?

Drazsen - 2016. 12. 22. 22:21

Aki felvetette Márk pénzét,hogy hova lett – Azt bedobta Endre bá-nak a fa szállítmányba,plusz a romákat is lenyúlta ami ugye bukó volt.
Janka bejutása a házba tényleg necces,hiszen Ferinél komoly őrszolgálat volt.Viszont hiába írják,hogy nem vették észre,még oda is szóltak hozzá “Igaz Janka?” . Nézzétek vissza.
Konklúzióm: Amiről ennyit beszélünk,és ilyen sokmindent képesek vagyunk megvitatni,kifilézni az azért szarnak semmiképpen nem nevezhető.
Nálam 10/9 ahogy az IMDB-ín is

Dawnie - 2016. 12. 25. 15:17

Észrevették Jankát, mert még meg is jegyzi egyikük, hogy nézzétek már, ki jön még, lassan olyan lesz a felállás, mint régen…
Nem értem, aki nem figyel oda, miért kommentel.

Bence - 2016. 12. 25. 23:59

Szerintem zseniális volt az évad, bennem csak egy dolog maradt függőben:

Jakab Erika mit keresett Míra születésnapján? Gáll Ferivel ilyen jóban van?

Running - 2016. 12. 26. 01:21

Sajnos nekem sem jött be az évad. Minden karaktert túltoltak, ahogy a sztorit is, emiatt gagyi bizsu szerűvé vált a sorozat. Remélem a harmadik évadban már mira is fejeseket fog osztani, csak hogy a család balanszba kerüljön. Talán erre az egészre rá lehet mondani, hogy a kevesebb több lett volna.

abbybaby - 2016. 12. 26. 12:49

számomra túltolták ezt az évadot és persze megértem, hogy etetni kell a népet és ez a késztetés az egyre kommerszebb, egyre nagyobb blődségek irányába viszi el a dolgot.. sajnos a közizlés mindig szar.
spoiler:
tudja valaki mi volt ez a hülyeség a 8. részben, amikor a teljes család a biróságon a vádlottak padján??? a valóságban csak egyes személyeket lehet vádolni, nem egy komplett családot. Vagy ez már totál fantáziavilág volt?

Mira szála a leggyengébb, csapong teljesen megmagyarázhatatlanul a leszbi cigánykurvától a szépfiú ügyészig és a saját családja ellen aljaskodik. Ennyi puskapor maradt csak a 3. évadra és ezt kevésnek érzem.

abbybaby - 2016. 12. 26. 12:52

@Bence: “Gáll Ferivel ilyen jóban van?”
Elég sok utalás volt rá, hogy a rendőrnő a Gál Feri megvett embere.. már a legeljén amikor a pasit agyonverik a börtönben és erről mesél a Ferinek a kocsiban.. meg sok sok jelent volt amiből ez kiderült.. végén a csaj intézi el Endre holttestét… ezeket nem láttad ?

chester - 2016. 12. 26. 12:59

Rendőrautónak GTA rendszámot adni, epic! :D

DaMan - 2016. 12. 26. 14:05

Szerintem über volt ez az évad is. Persze megértem, ha nem mindenkinek jött be ez az utolsó részben bemutatott 180-as forduló, de nekem tetszik ez az új irány.

És azért ne írjuk le, főleg, ha csak 2018-ra jön az új évad, jóval több a lehetőség az írók előtt. Ki tudja, talán kihagyunk egy évet és arra térünk vissza, hogy Janka miniszterelnöknő-jelölt lesz. :D

Ha esetleg olvassák ezeket a készítők: hatalmas gratula, ritka jó azt látni, hogy magyar erőforrásokból olyan sorozatot lehet csinálni, ami simán odab*sz egy rakás nemzetközileg elismertnek is. Csak így tovább!

bvr - 2016. 12. 26. 15:06

Hát sajnos ez (sem) volt jó. Pedig tényleg van benne potenciál. De az legalább elmondható hogy nem lett belőle akkora mélyrepülés mint mondjuk a Társas játék második évadjából. Örüljünk a kicsinek is… :)

Tulajdonképpen ugyanazt a hibát követték el az írók mint az első évadban (karikatúraszerű szkeccsek vasvillával egymás után hányva – az első évadban ennek iskolapéldája volt Mira “életútja”, kb mint a Csupasz fegyver végén amikor Nordberget fél percen belül huszonötféleképpen gázolják szanaszét, csak itt ezt sajnos komolyan is gondolták) , pedig ez egy baromi hálás téma (és ezért még ezen a fércmű-szinten is akadnak benne egész jó pillanatok) Csak iszonyat lehúzza az egészet hogy az íróknak kb annyi fogalmuk van a dolgokról mintha pusztán Index-főcímek átfutásából tájékozódnának (és azokat is csak felületesen elolvasva és még annyira sem megértve) Nagyon sajnálom hogy ennyire felületes az egész. Talán csak annyi kellene hogy ne négy családi szálat akarjanak futtatni hanem csak egyet vagy kettőt, de lehet hogy itt eleve a tehetség bántó hiányáról van szó.

vegyes érzéseim vannak a retro-szállal kapcsolatban sem, sajnos kidolgozási hangulatteremtési minőségben fényévekre van elmaradva mondjuk egy Super 8 vagydefőleg egy Stranger Things retro-minőségétől, és ami legalább ekkora baj, hogy erősen kérdéses hogy elég-e ez egy tíz részes sorozathoz (sőt, az első évad újraértelmezéséhez meg pláne) Ezzel történetileg egy kb 1,5-2 órás átlag thriller sztoriját lehet megalapozni, amit ha a fordulatokat jól (tehát a látottaknál lényegesen jobban)a adagolják akkor mondjuk a 2 órás film végén egy korrekt fináléval nem kezd el a néző legalább rögtön gondolkozni az ezernyi lyukon gondolkozni amit ez a huszoniksz évre visszatekintő bosszútörténet felvet, és úgy legalább lehetne kezdeni vele valamit. De ez így azért kevés volt (és ez még is a jobb dolgok közé tartozott…)

Szóval nem igazán tudom várni a harmadik évadot (de ismétlem, legalább elb*szni sem b*szták el annyira mint a Társas játék esetében), ellenben a Terápiával, ahol mindkét évad nagyon jó volt, újra is néztem már azóta, és nagyon remélem hogy 2017ben annak a harmadik évada következik.

PS: breaking bad-et emlegetni meg (csak itt a kommentek között is többször olvastam) hát nem tudom hogy siralmas vagy szimplán csak röhejes… kb mint A Tanú-ban a magyar narancs… :DD

Bence - 2016. 12. 26. 15:25

abbybaby
De láttam ezeket, csak nekem Jakab Erika egy fizetett bábnak tűnt… nem értettem mit keres ott a zárójelenetben

bvr - 2016. 12. 26. 15:35

(OFF de legalább most hogy eszembe jutott meg is néztem a csupasz fegyver (vagy haláli pisztoly? :) szóval csupasz pisztoly) végét, és rosszul írtam, az a főgonosz volt, Nordberg csak utána intéződik el megint :))

dexike3 - 2016. 12. 26. 18:16

számomra olyan volt a “záró epizód” mintha nem is ugyanazok írták volna. kb. bel minden vackot alapon elvarrták a szálakat. nem tudom várnám e a 3.-at, ha maradnak zártó rész szerzői. de amikor néztem a végét nagyon sokat fogtam a fejem meg ka** be a f*szomosztam (nem a szereplkők, hanem a történés miatt “

TKO - 2016. 12. 26. 21:32

Az első évad zseniális volt 10/9 legalább. A közel realista történet és a nagyon király megvalósítás tetszett benne a legjobban. Egy-két jelenetnél totál párhuzamot tudtam felfedezni az életemmel kapcsolatban :D. Persze már ott is volt pár apró baki, látszott hogy az írók azért nem teljesen tudják hogy megy ez-az, de ez sose zökkentett ki.
Ellenben a második évad már teljese elszállt a valóságtól, de viszont ez is bejött a végére. Általában azért nem nézek magyar dolgokat, mert az amerikai anyagokat majmolják, és legtöbbször totál rosszul. Itt a második évad ugyan eléggé amcsis lett, de szerencsére legalább nem a rossz fajta koppintás volt. Szóval a második évad megér számomra egy 10/7-et.
Kíváncsi leszek a 3. évadra mit találnak ki, van potenciál a politikai szálakban.

Lui - 2016. 12. 26. 22:19

Nagyon jó volt, le a kalappal, de azért ha igazán tökösek akarnak lenni, az utolsó záró részt le sem adják, és akkor komoly cliffhanger-el ér véget az egész :D Az utolsó rész nekem tűnt inkább egy új évad lassú, kezdeti alapozásának.

Csak így tovább, ha ilyen magyar sorozatok készülnek a jövőben is, akkor talán viszanyerem a hitem bennük :)

Lui - 2016. 12. 26. 22:23

jaajj meg még 1 fontos dolog:

Jakab Erika hadnagy

nem tudom, ki a színész, nem is érdekel, és bízom benne, a továbbiakban nem terveznek a készítők vele.

De én ilyen ellenszenves embert rég láttam (nem hinném, h csak a karaktere miatt), a színészi képességei meg egy mű szobanövényével vetekednek.. amikor megláttam, feltűnt, azonnal kizökkentett az egész ‘Aranyélet hangulatból”. a beszéde, a mozgása, mindene. barátok közt szint, nah.. :S

És sajnos Mira esetén is egyre többször éreztem hasonlót, pedig az első évadban semmi bajom nem volt még vele..

fura. nah

Pietro - 2016. 12. 27. 02:48

A második évadban sajnos még több lett az “amerikaiaskodás”, mint az elsőben, pedig bíztam benne, hogy észreveszik, mi lehet ennek a sorozatnak az igazi húzóereje: a magyar valóság, annak pofátlanul őszinte ábrázolása. Szerencsére azért kaptunk itt is belőle, és nagyon remélem, a politikai szálnak hasonló éle lesz a harmadik évadban, bár félő, hogy nem engednek ki mindent, amit márpedig ki kellene – ha egyszer őszintébe toljuk :) Mondjuk reménykedem, mert ahol végre cigánynak nevezik a cigányt, bármi lehet.

Negatívumnak érzem még a gyakran túltolt cselekményszálakat, azt, hogy egyes karakterekkel gyakorlatilag negyedannyi idő alatt akarnak végigjáratni egy életre szóló utat, mely során a jellemük fejlődik. Bármennyire is tehetségesnek tartom a Márkot játszó színészt, látszik, hogy nem tud megbírkózni a feladattal. Egyszerűen rosszul van felépítve a karakter, túl sokat tolnak bele, legyen ilyen, aztán legyen olyan, majd csináljon néha egészen hihetetlen és hiteltelen dolgokat. Az idősebb színészeknél azt éreztem, ezt rutinból megoldják, nem tudom, az e az oka ennek, hogy az ő karaktereikkel megfontltabbak voltak, vagy egyszerűen csak a színészek profibbak. Amit látni kell, hogy a főszereplő hármas nagyon működik, ahogy a köréjük épített háttértörténet, világ is. Imádtam a múltidézős jeleneteket, és tőlem lehetett volna nyugodtan végig tele olyanokkal az utcai lövöldözős (bármennyire is profinak, magyar szinttől sokkal jobbnak hatott) jelenet, vagy egyéb amerikáskodós jelenetek helyett. Azoknak a részeknek hangulata volt, számomra a legemlékezetesebb jelenet, amikor a koncertről hirtelen visszaváltottak jelenre, és láttuk Attila elmerengő ábrázatát. Imádtam. Ahogy a zenéket is, már a magyar számokat. (véleményem szerint sürgősen le kellene cserélni az intrót, ha a számot nem is akarják már, legalább a képi megjelenítését, mert szerintem szánalmas volt, még az elsőhöz képest is).

Aztán továbbra is színészek: Mint említettem, a három fő karaktert játszó színész remek, komolyan mondom, meglepődtem, hogy ilyen színészeink vannak – bár egyszer olvastam valahol, hogy nem azokkal vagyunk gondban, közülük nem egy világhírnévnek örvendhetne, csak épp rossz országba született. Kezdem osztani ezt. Ónodi Esztert éreztem picit a többiek felett teljesítményben, akárhányszor volt vásznon, uralta azt.
Borzalmasan rontja viszont a színvonalat és az élvezhetőséget Döbrösi amatőr színjátszása és a rendőrnő csajszi, aki mintha az iskolai színpad elé életében először állt volna ki, és lámpalázában hebeg-habog, mint akinek karót dugtak a tudjátokva. Nem, nem a karakter ellenszenves, bár úgy lenne. Az a gond, hogy a színésznő képtelen elérni, hogy magát a karaktert utáljuk, pedig ez lenne a helyénvaló. Nekem nem a sztoriszálakkal volt gondom, amiket kaptak, hanem velük.

“Az meg nem ugrik be, hogy miért volt értelme bedrótozni őt a bulira. Csak a névsorolvasás miatt?” – Szerintem azzal a jelenettel a várható harmadik évadbeli szálat akarták felvezetni, nem kizárólag a bulira drótozták be. Hanem innentől gyakorlatilag minden nap be lesz.

Elfogult vagyok az Aranyélettel kapcsolatban, mert olyat nyújt és olyan színvonalon, amelyet magyar filmnek/sorozatnak véleményem szerint még megközeltenie sem sikerült. Rengeteg potenciál van még benne, úgy is, hogy Endre bának annyi. Nem bánnám a két év szünetet, ha az egy átgondoltabb forgatókönyvet eredményezne, amit ha kell, hatszor-hétszer is megvágnak, kiírtják belőle a felesleges sallangot, még a kamerák forgása előtt. Látszott, hogy ráférne a sorozatra. Nem kell mindent belenyomni, mert a vége egy túltöltött valami lesz, ami szétfolyik, szétrobban. Láttam erre utaló jeleket ebben az évadban. Bízom a jó folytatásban, és az eddigiekre adok egy elfogult 9/10-et, mert úgy érzem, ez ide kijár.

nfsu17 - 2016. 12. 27. 17:14

lehet volt róla szó, de miért vett 1,2 milláért gyűrűt Janka?
ennyire jól hozott a hagyaték?
nem úgy volt, hogy alig maradt már pénze Hollósnak?
ráadásul az előző gyűrűt kidobta és vett helyette másikat.
utána meg aggódnak a kifizetések miatt.
nekem az a jelenet nem állt össze, oké, hogy örököltek, de ez az értelmetlen költés valahogy ebben az évadban nem volt jellemző és most szemet szúrt, mivel sok indoka nem volt szerintem.

amúgy nagyon jó évad volt, minden része nagyon tetszett.

macsek - 2016. 12. 27. 18:29

Én részemről örülök, hogy lesz egy év pihi a filmforgatáshoz, és az írók leülhetnek szépen és ötletelhetnek. Nekem az volt az érzésem, hogy erre a második évadra már nemsok ötlet jutott, vagy ami, az elég rossz volt (gondolok itt Gál Feri cserbenhagyására, aminek logikusan végiggondolva semmi értelme nem volt, attól mert segédkezet nyújtanak, ki vonná őket mégis bármiért is felelősségre? Meg a felrobbant autóból fél lábbal kiugrani, is hát valószínűtlen. Nem beszélve Endre báról, akinek miután betörték a koponyáját még mozog, de nem is azért hogy megmaradjon a közönség szeretett szereplője, csak egy újabb “gazság” és cserbenhagyás elkövetése kedvéért, de mivel ez is elég hiteltelen nem tudok morális állásfoglalást tenni.) A többi nagy ötlet az első évad precíz, apró részletekig kidolgozott mesterművében már benne volt, itt csak az utalásokat meg is mutatták, illetve egyes paneleket megismételtek. És persze az egészet nagyon akciódús és/vagy retró köntösben, de ez nem szintet lépés, hanem szemfényvesztés szerintem. Ami persze nem egy elítélendő dolog egy sorozattól, de mégis egy visszaesés. Szóval nagyon várom, hogy az írók kitalálják magukat és egy olyan harmadik évadot készítsenek, mint az első volt, hiszen egy remek dolgot hoztak létre amiben még bőven van potenciál!

@nfsu17: azért vett egy gyűrűt, mert tudta, hogy az ultrasped csődbe ment, meg az esernyős bácsi hivatalos vagy nem hivatalos úton rá fog szállni, és elveszik a pénzüket, ha van: ha nincs, akkor már nehezebb, és egy gyűrűvel az ujján még mindig elrepülhet vhová, ahogyan azt a fél évadon keresztül tervezte, persze a “fenyegetés” kissé átlátszó volt mert azt lehetett tudni, hogy nem viszik külföldre a cselekményt, sem nélküle és a gyerekek nélkül nem forog tovább a szekér/kamera.

Kulikuli - 2016. 12. 28. 17:00

Nekem Mira indítéka nem világos. Neki mégis mi a baja? Még mindig a kis barátnőjét gyászolja? Mégis miért akar kicseszni az apjával? Az, hogy most az új paaija miatt teszi magyon gyenge lenne…

bauxit - 2016. 12. 29. 18:18

Tetszett a masodik evad is, szerintem jobban illett volna a kilencvenes evekre tenni a nagy eroszakot, mert akkor inkabb voltak ilyenek a hirekben is.

Persze a sorozat fikcio, jo lett volna valahogy a fiatal Mark verengzeseit parhuzamba allitani a 90es evek Hollosaval.

90-es evek idosikja nagy kedvenceim voltak, zene valasztasok is nagyon ultek. Kar, hogy nem toltottunk tobb idot a multban.

Kicsit lehettek volna feszesebbek az epizodok, Mira szexualis kalandjait ugy ahogy van ki lehetett volna vagni.
Az egesz “The Wire” felvezetes kicsit gaz, en inkabb Markra tettem volna a drotot egy vadalku kereteben.

Matt - 2016. 12. 30. 12:37

Még mindig nem olyan jó, amilyennek mondják, én egy 7-est adnék rá. A Terápia sokkal jobb, még mindig.

wilk919 - 2016. 12. 31. 18:21

A letelepedési kötvényes beszólás mekkora volt már. Remélem, h a fidesz vezérkarból senki nem néz aranyéletet, mert ha igen, akkor kb ez volt az utolsó évad. :)

gkrato - 2017. 01. 01. 19:10

tasteslikeparadise- a belsõ jelenetek (medence meg boxring) szerintem az ELTE évek óta bezárt uszodájában lettek felvéve a Zichy Géza utában

bauxit - 2017. 01. 02. 12:20

@ gkrato: Valoban az az uszoda! abbol a haztombbol meg van jelenet a Durer kertben, illetve a Radnoti Gimi elott is.

Iceman - 2017. 01. 02. 15:09

Nálam abszolút a Hollós/Márk jelenetek vitték az évadot, így szomorú vagyok hogy Endrebának annyi. Nehéz lesz pótolni. A következő évadban remélem alaposan belenyúlnak az aktuálpolitikába Janka révén, de azért idén se voltak rosszak a kis finom utalgatások(letelepedési kötvény, arabok terroristák a híradóban). Míra szálára semmi reményem nincs, valószínűleg az ostoba húzásaival csak azt fogja elérni, hogy végül elveszíti a családját. Az apja tuti végül sittre kerül, Márk meg megy Hollós után.

Amúgy nem hittem, hogy a tavalyi tankcsapdás részt felül tudják múlni de ez most még jobban sikerült:D Rengetegszer visszanéztem már annyira tetszik, ahogy a dalszöveget nagyjából összefésülik a karakterekkel.

Tetk - 2017. 01. 02. 17:54

Enosz nélkül nem lesz már ugyanaz sohasem…

yooha - 2017. 01. 03. 10:31

Nem tud valaki valami fórumot, ahol kielemzik, hogy melyik jelenet hol játszódik? A múltbéli törzshelyük Attiéknak Kőbánya-alsónál van, meg a Spar-t is megtaláltam, ahol dolgozott.

Dorina - 2017. 01. 07. 01:11

Nekem nagyon tetszett ez az évad is és várom a következőt, bár ezek szerint az nem most lesz.
Tény, hogy az utolsó rész kicsit vontatott lett pár hibával, de voltak az évadnak korábban olyan jó pillanatai, hogy az én szememben simán bírható volt.

Ja és lehet volt már róla szó (csak végigfutottam a hozzászólásokat), de szerintem Janka rémálma miatt lettek elaltatva a kutyák.

Enzo - 2017. 01. 11. 17:29

2×08
Na végre meg tudtam nézni.
Azt már az első évadban is láthattuk, hogy a hetedik rész végére teszik a nagy csavart, és a záróepizód csak a helyzet rendezéséről szól, most is így történt, de ettől még jó kis finálé volt, viszonylag cliffhanger nélkül, csak 1-2 szálat belebegtetve. Újra együtt a kis diszfunkcionális család, a végén a partyn meg mintha csak felvonultatták volna az évad összes még életben lévő szereplőjét.

Úgy tele volt keretes szerkezettel és visszautalásokkal mindenhova, hogy csak na! Párhuzamok/ellentétek:
-Janka visszaérkezik a lakásba, de az üres első évad vége, visszaérkezik a családhoz
-Kutyalopás flahsback, kutyaajándékozás a végén (jó volt látni előbbiben Gyukát újra)
-Keret az évadkezdéssel, Mira tárgyalásának folytatása (Szedrák milyen propagandaszöveget lenyomott, lol)

Ati elég badass lett, gyakorlatilag tényleg átvette Hollós szerepét. Milyen monológot lenyomott már a családnak, aztán magára vállalta Janka helyett a gyilkosságot, utána meg kib@szta a házból a keménycsávókat. (Amúgy ezt a Fazekast láttuk már? nem ugrik be az arca)

Érdekes, hogy Mira a sok sokk hatására nem roncs lett, hanem ilyen csábító titkosügynökké vedlett át – nem tudom mennyire hihető, de nekem abszolút bejön ez az új irányvonal :P Látom, Zebegényinek is, kénytelen-kelletlen :D

Darabkák:
-Rendőrautót vezetve hazamenni egy gyilkosság eltussolása után, az nem gyenge :D
-Na, még egy feldolgozást kaptunk a főcímből, rendben volt ez is :)
-Nem mondták ki, de remélem nem csak nekem volt nagyon olyan érzésem, hogy Janka terhes…
-Hé, nem volt fiatalkori flashback, a végére ezek szerint teljesen elhagyták. Persze nem hiányzott, megtudtunk eleget.
-Van egy olyan érzésem, hogy annyi botrány, csalás, stb. volt itt, hogy 1-2 szálat kifelejtettek az elvarrottak közül, de semmi feltűnő, asszem.
-A Mennyország tourist zenés zárás odavágott a végén, akármennyire is fura volt a temetői képsorok meg néptánc közben látni :D (megint Tankcsapdás évadzárás!)
-Ó, Janka elaltattatta a kutyákat :( (de van mááásiiik, csak még pici)
-Kivel diskurált Márk a végén? Vagy nem láttuk még, vagy csak rossz az arcmemóriám az egyszer látott szereplőkkel kapcsolatban.
-Biankát is behozták, yess, őszintén örültem a Márkkal folytatott tárgyalásának, remélem a következő évadban benne lesz a sűrűjében :)

Várj, mi, még nincs hivatalosan berendelve a 3.évad? Mire várnak még??

lostfanka - 2017. 01. 16. 06:18

Na en is a vegere ertem. Neha en is tulzasnak ereztem ezt azt, de alapvetoen szerettem hogy vegre van egy magyar sorozat ahol szetlovik a nyockert. Rendes karakterek vannak, jo szineszek, ertelmes izgalmas sztori.

Enosz halalarol annyit hogy meg kellett halnia mert Atti csak igy tudott azza valni amive, es nem megmaradni annak ami volt. Ettol fuggetlenul Enosz karaktere es maga a szinesz az egyik legjobb volt az evadban.

Szineszi jatekrol annyit hogy mindenki jo szinesz, kiveve Jakab Erikat, nekem annyira hiteltelen a karaktere.

Varom a harmadik evadot.

annaaa - 2017. 01. 21. 17:05

yooha:
Az egyik helyszínt felismertem:
Még az első évadban, a 6. rész végén, az esti Dunapart, ahova Attilát viszik, na, az Pesterzsébet, a Sósfürdő mellett, a Gubacsi híd alatt, a fűzfa mellett. (Ez a helyszín már Spielbergnél is volt, a München című filmben.)

Quantumleap - 2017. 01. 29. 15:39

Most végeztem a második évaddal, egy hét alatt daráltam le mindkét szezont. Remélem, hogy csakugyan borítékolható, hogy beköszönt a minőségi magyar sorozatok kora. Az általam gondolt pozitívumok többségét már leírtátok.
Hollósnak meg kellett halnia, szerintem épp eléggé ki lett járatva a karakter, és rá is szolgált. Manapság több sorozatnál csinálnak ilyet, annyira nem is szeretem az 5-6 évadokat megélő gennyládákat.

Thomas - 2017. 02. 06. 21:23

Enzo:

“Janka visszaérkezik a lakásba, de az üres első évad vége, visszaérkezik a családhoz”
Ezt komolyan nem értem, mire utalsz:)

“Nem mondták ki, de remélem nem csak nekem volt nagyon olyan érzésem, hogy Janka terhes”
Pánikroham volt, szerintem nem terhes.

“Hé, nem volt fiatalkori flashback, a végére ezek szerint teljesen elhagyták.”
A kutyalopás volt a flashback, gyakorlatilag eljutottunk a jelenig, mínusz pár év persze.

“A Mennyország tourist zenés zárás odavágott a végén”
Hú, hallod, le kellett némítanom, remélem nem dumáltak közben:) Jó lenne, ha áttérnének a külföldi zenékre…

“Kivel diskurált Márk a végén?”
Az a “Fazekas” volt, vagyis a nevére nem emlékszem, de akit Ati kidobott a házból. Már ott célozgatott rá, hogy Márk dolgozhat neki…

Amúgy jó kis évad volt, lassan indult és a fináléra leengedett, de annyi baj legyen, a közepe mindenért kárpótolt:) Végre van egy igényes magyar sorozat, csak ezeket a magyar zenéket ne erőltetnék (azért a retro számok tetszettek, akkor még készültek értelmes zenék). Jöhet a folytatás!:)

Kismuk - 2017. 02. 14. 20:52

Döbrösi “Mira” Laura jó színésznő?
Lehet vitatkozni azon, hogy mondjuk egy Tom Hanks most jó színész vagy sem. Egyesek szerint egyáltalán nem, de ez a csaj nem képezheti egy ilyen vita tárgyát.
Túl sok barátok köztett néz az aki szerint, ez a kis csaj hitelesen hozta a karakterét. Egy pillanatig se hittem el, hogy Mira. Sziszegtem és fogtam a fejem minden rezdülésén. Mint egy eminens tanuló, aki felmondja a leckét.
Még Ónodihoz is kellett nekem vagy négy rész, hogy úgy ahogy a karakterét lássam, ne a színészt, de az a csaj egyenesen a dél-amerikai szappanoperák színvonalát hozta.
Ettől függetlenül bírtam a sorozatot.

kadar - 2017. 03. 13. 07:34

Hát nekem nagyon bejött teljesen át adta a valoságot az első valamit a második évad is a végjáték meg teljesen pazar volt hogy endre meg halt nem szamitotam volna rá ez esetben nagyon várom a 3.évadot kivancsi vagyok a folytatásra hogy attila mit kezd a hatalmaval es a ferivel valo tarsulasal meg hát termeszetesen arra is hogy mi lesz márkal vajon endre helyébe lep es viszi tovab a hagyatekat es vajon mira az ugyvedel mire keszulnek janka pedig valoban politikusi pozicioba lep ?? Na hat igy oszesegeben ennyi lenne de az biztos hogy nagyon kivancsian varom a folytatast remelem mi hamarabb sor kerul ra

Gerda Ha - 2017. 03. 18. 23:23

Szerintem a kamerának a jelentősége hogy innentől kezdve mindenhol mindig be lesz drótot a szóval ha bármi elhangzik a jövőben Mira előtt arról lesz felvétele. Kis titkosügynök.
Nekem Márk a kedvencem. És nagyon nagyon sajnálom hogy Hollósit kiszedték a sorozatból. Nagyon jó karakter volt :( várom a következő évadot!

MedveKata - 2017. 05. 23. 11:28

Janka azért teres és nem pánikrohama van, mert visszatette a pezsgőt a tálcára, elég sokáig mutatták, szerintem nem lehet váletlen

Enzo - 2017. 07. 23. 20:44

@Thomas: röpke 5 hónap elteltével válaszolok :D
az első amit nem értesz, ott szerintem valahogy lehagytam valami összekötő jelet vagy szót :D
szóval ez egy párhuzam/ellentét példa akart lenni:
“Janka visszaérkezik a lakásba, de az üres”
VS
“első évad végén amikor visszaérkezik a családhoz”

Az meg poén, hogy ennek a Fazekasnak se ugrott be az arca, meg hogy a végén kivel dumált Márk, annak se, aztán meg ugyanaz a kettő :D

A magyar zenéket meg remélem meghagyják, teljesen jók és a sorozatba illők!

Thomas - 2017. 08. 27. 14:44

Nekem bejött Jakab Erika játéka. Gimiben volt egy osztálytársam, aki pont úgy néz ki mint ő. Annyira nagy a hasonlóság, hogy meg kellett nézem a stáblistát a végén. De nem csak külsőre, hanem karakterében is kisértetiesen hadonlít. Az, hogy a volt osztálytársnőm rendőrnek készült meg csak hab a tortán.

Snoopyzit30 - 2018. 03. 24. 15:48

Pár nap alatt daráltam le az 1-2. évadot és a kommenteket is végigolvastam. Én is azok táborát erősítem, akik szerint a 2.évad gyengébb lett. Az eleje nagyon nem jött be, de aztán a közepére erősödött, hogy a végére megint leeresszen.

Először is arra reagálnék, aki szerint – fentebb írta valaki – ez 100%-ban a magyar valóság. Szerintem ez hatalmas tévedés. Régen láttam ilyen sorozatot, ahol ennyire, de ennyire elrugaszkodtak volna a valóságtól. Kérem szépen ez egy bűnügyi mesetörténet, jó nagy habbal és nyakon öntve némi erkölcsi mondanivalóval. Van a sorozatban potenciál szó se róla, de az arányok ebben a 2.évadban valami iszonyatosan elcsúsztak. Tele van nonszensz hülyeséggel (rendőri-bírósági, börtönbeli dolgok), következetlenséggel, sokszor túl vannak erőltetve szálak (pl. Mira dolgai), és logikátlan is. Túl sokat akartak elmesélni, de néha a kevesebb több, mint ahogy az első évadban is, ami szerintem sokkal, de sokkal jobb volt, mint a 2.

De vannak pozitívumok is:
-a főszereplő hármas szerintem nagyon jó. Anger-Thuróczy-Ónodi nagyon jól hozza a szerepét. (Endre bának részenként változik a hajszíne, de ezen csak mosolyogtam, amúgy nagyon bírom a színész orgánumát)
-a retro jelenetek nálam telitalálat
-a zenék is jók (az Endre bá temetése alatt szóló Tankcsapda szám alatt hatalmas mosoly ült ki az arcomra és örömmel konstatáltam, hogy nem felejtettem el még a szám szövegét)
-nagyon bírom, hogy nincs korlátozva a szöveg, sok jelenetet feldob a lazább, trágár beszéd (óriási pluszpont a politikai utalásokért, mint pl. a letelepedési kötvény vagy az állami megrendelések)
– Buddha-szobor, mint csehovi kellék hatalmas pillanat volt.
-sokaknak az akció tetszett 2 . évadban, nekem az erkölcsi mondanivaló illetve az erkölcs szinte teljes hiánya, ami még érdekessé teszi a sorozatot.

Főként a retro jelenetek (plusz Janka hazalátogatása a nyomorba) megmutatta, hogy miért vagy hogyan lett olyan Atti és Janka amilyen, de ami még érdekesebb az a gyerekeik helyzete. Mondanom sem kell, hogy egy teljes Terápia évadot lehetne szentelni ennek a 2 gyereknek a lelkivilágára. Szokták mondani, hogy mindenkit a szülei csesznek el és ez itt is nagyon látszik. Ott van Márk, aki egy sumák, tilosban járó simlis apuka és egy bűnöző keresztapa mellett nő fel, az erkölcsi nevelés látszólag teljes hiányában és akkor az anyjáról nem is beszélek. Márk totálisan el van szállva, még van is egy ilyen utalás az egyik HÖK-ös csávó részéről, hogy jó lenne ha valami reálisabb életcélt találna magának. Márk vonalán sok érdekes dolgot megmutattak, de onnantól, hogy kilép a sneakypete-szerepkörből már túl van tolva a karakter elég rendesen. De aki még nála is ellentmondásosabb az Mira. Szerintem a készítők nagyon elb@szták ezt a karaktert. Még az első évadban értettem, hogy van a kis eminens jó tanuló kislány, aki éli boldog napjait a „gazdag” szülei által biztosított kényelemben, de aztán váratlanul (a kutyás incidens) rádöbben, hogy apu esetleg nem játszott tisztán és onnantól jönnek a baromságai. Azért egy 16 éves (jó képességű, jó tanuló) lánynak vágnia kellett volna, hogy anyu otthon tesped egész nap, apunak hol van munkája, hol nem,akkor mégis miből élünk ilyen jólétben? Anyu szüleit nem is ismeri, apu szülei nem túl gazdagok, akkor mégis honnan van a pénz? Ez egy 16 éves lányt nem érdekelte? Aztán Mirával kapcsolatban innentől szinte minden hülyeség. Azt még értem, hogy berúgott, meg csapongó lett, de pl. amikor a munkát kunyerálta az anyja pasijánál már az nagyon gáz volt, de ami a 2.évadban leművel az valami förtelem (ahogy a színésznő játéka is). Még az elején azt is értettem, hogy erkölcsileg próbálja megtalálni a helyes utat, de aztán teljes aránytévesztésbe kerül, ami szerintem nincs átgondolva az írók részéről. A 40+ éves ügyész úr is komoly erkölcsi magasságról tesz tanúbizonyságot, amikor megdugja a 17 éves lányt, majd utána visszakozik, ami persze totál kiszámítható. Az hogy Mirát mi motiválja arra 2 évad alatt nem tudtam rájönni. Mira bedrótozása meg az ügyészséggel való együttműködése egy vicc. Amikor ilyen szintű korrupció van, mint amit a sorozat bemutat, akkor majd pont egy 16-17 éves lány mondja meg a tutit, hogyne. Órákig lehetne elemezgetni.

Endre bá viszont nagyon hiányozni fog, akármekkora gengszter volt is, tiszteletre méltó volt a lojalitása a keresztfia és Attila felé, Jankát pedig szerette. Szerintem felesleges volt kinyírni, meg tudta volna magyarázni, hogy mivel azt hitte meg fogják ölni és kvázi elbúcsúzott tőle Endre a börtönben, így nem hagyta veszni a vagyont. Endre azért tudta, hogy Janka nem a két szép szeméért ment vissza hozzá. Mivel amúgy is össze akartak házasodni, szerintem nem lett volna ebből semmi gáz, de értem én hogy dramaturgiailag meg kellett ölni, mert ez vitte tovább a cselekményt.

Kapanyél - 2019. 08. 31. 12:52

Így röpke három évvel később csatlakoznék…

Már az első évadtól motoszkált a gondolataimban egy párhuzam, de ez a 02×07 részben teljesedett ki. A sorozatban nagyon sok olyan üdítő apróság volt, ami nekem a Fargo első két évadát idézte. Alapvetően megfogott ez a fajta történetvezetés: igen, dübörög a szervezett bűnözés, de a cselekmény mégis abból fércelődik össze, hogy apró emberek bénáznak el dolgokat egymástól függetlenül és sokszor nem is tudva a másikról. Épp ezért ijesztett meg nagyon, mikor ennek a szezonnak az elején belengették Gáll Feri karakterét, aki első ránézésre nagyjából eltakarta az eget. Féltem, hogy az eddigi tradíciókat felrúgva most minden szál egy mindenható kézben összpontosul. Szerencsére nem ez történt, és az ismételten zseniálisan idióta cselekménynek egyértelmű csúcspontja volt Hollós halála és az az egész jelenet.

Ha visszagondolunk, a Fargoban is jellemző volt, hogy a csúcspont a szezon utolsó előtti jelenetére volt ütemezve, és ebben a ritmikában kicsit erőltetett lenne a karácsonynál is jobban várt cliffhanger (a Fargo esetében triplán, hiszen az antológia típusú…).

A 02×07 zárójelenete iskolapélda arra is, ahogy a sorozat mindig meglepte a nézőt valamivel, és kicsit tudatosan be is tartott a klisés írásnak és rendezésnek. Mikor a merénylői odarohannak Gáll Ferihez, hogy megmentsék, lerakják a pisztolyt az asztalra, a néző meg végig azon pörög, hogy valaki fel fogja venni, valaki fel fogja venni… Mikor Janka elkezd pattogni faltól falig, ez már szinte borítékolható is, erre ehelyett hirtelen felindulásból felkapja a Buddha-szobrot (képi humor maxon), és akkor a néző tarkón rúgja magát, amiért ilyen közhelyes fordulatot volt képes várni, aztán rögtön rájön, hogy az a szobor volt az első, amit a helyiségből megmutattak a jelenet legelején…
Hollós halála így szerintem (ha megbarátkoztunk vele, ha nem) zseniális jelenetet kapott. És akkor ott volt még az a tipikus kisemberes szerencsétlenkedés, hogy hát nem is olyan könnyű szétverni valakinek a koponyáját, és persze még ott vergődik egy darabig szerencsétlen. Puszta kézzel megölni valakit, ahhoz két dolog kell: testi erő, meg persze nem árt tudni, mit csinálunk; ezt sokszor elfelejtik az írók és rendezők. Jankából itt nem tudom, melyik hiányzott jobban.

Janka mutatja többek között azt is szépen, milyen felnőtt módon bánik a sorozat a karaktereivel, a szükségszerű fejlődés mellett ugyanis van egy alapvető statikusságuk. Mert hiába minden, Janka simán elaltatja a kutyákat, amik három jelenettel korábban megmentették az életét, csak azért, mert rosszat álmodott róluk.

Aztán ahogy Mira kézbe veszi a volt legfőbb ellenségétől Janka félelmeinek a négylábú jelképét kölyök formában, na ez nekem felért bármilyen cliffhangerrel…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz