login |

The Voice: vége a 11. évadnak – írta Diapolo

2016. 12. 19. 18:11 - Írta: vendegblogger

2 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika, reality,

Nem mondhatom magam nagy tehetségkutató rajongónak, a magyar adásokat pedig kifejezetten utálom, a legtöbb formációt nézhetetlennek és idegesítőnek tartom, de az amerikai The Voice valamiért megfogott néhány évaddal ezelőtt.

Az itthoni változattal szemben ez egy rendesen összerakott műsor, nem a zsűri hisztirohamairól, a nézőkre való érzelmi hatásokról szól, sokkal inkább érzem benne azt, hogy a szereplők énekelni szeretnének és szórakoztatni. Nem állíthatom, hogy a legerősebb évad a 11. volt, de sok okom nincs panaszkodni, amit vártam tőle, azt megkaptam.

A tovább mögött az évadról röviden, nyilván spoilerekkel.

Ebben az évadban a négy zsűritag Adam Levine, Miley Cyrus, Alicia Keys és Blake Shelton volt.

A készítők már rég rájöttek, hogy a Blake-Adam csipkelődés elengedhetetlen ahhoz, hogy az évad beinduljon a Blind Audition periódusban, ebbe pedig nagyon jól be tudott kapcsolódni Alicia és Miley is. Kitüntetett figyelmet kapott tőlem ez a szezon, mert mind a négy énekes munkásságát szeretem és szívesen is hallgatom – egyébként is a country komolyabb jelenléte hozzájárult ahhoz, hogy nézhetőnek tartom a The Voice-t.

Jó szokásom szerint már a Blind Auditions során kiválasztottam azokat a versenyzőket, akiknek szurkoltam. Azért az a castingot dicséri, hogy eddig mindig volt legalább három olyan énekes, akit szívesen hallgattam. Idén ősszel Christian Cuevas, Courtney Harrell, Josh Gallagher és Darby Walker tűnt elsőre érdekesnek.

Ahogy az lenni szokott, szépen lassan lemorzsolódtak a versenyzők, az élő show-kba pedig az én kritikusi véleményem szerint is minden bizonnyal a legjobbak jutottak be. Főleg azért tudtam nyugodt szívvel ezt mondani, mert a fent említett 4 versenyző is ott volt. A top12 előtt a Team Alicia tűnt számomra a legerősebbnek, de a műsor bizonyította, hogy felesleges találgatni, úgyis borul a papírforma.

Nem kellett sokat várni az évad legjobb produkciójára sem, számomra a top11-ben Sundance Head dala – aki Alicia Keys – No One-ját énekelte – mindent vitt. Innentől nem is volt kérdés, hogy Sundance a döntőbe fog jutni, egyrészt mert baromi jól énekel és countryt, másrészt mert imádja a közönség. Én is nyugodt szívvel szavaztam rá minden héten, mert egy csupaszív embernek ismerhették meg a nézők a műsor alatt.

A döntőben Team Adam két (Josh, Billy), Team Alicia egy (Wé) és Team Blake is egy énekest (Sundance) vonultathatott fel. A 11. évad győztese pedig Sundance lett teljesen megérdemelten, megelőzve Billy-t és Wé-t. Így Blake továbbra is uralja a The Voice-t: 11-ből már 5 évadban is az ő versenyzője bizonyult a legjobbnak (Team Blake=győzelem?).

Sok jó énekes volt idén is, naná, hoy várom már a 12. kiadást, amely hamarosan kezdődik. Apróbb változás lesz, hogy Miley helyére érkezik Gwen Stefani, de a többiek maradnak, Miley pedig ősszel tér majd újra vissza. Maradjon meg a színvonal és akkor én is maradok a jelenlegi legjobb énekes tehetségkutató realitynél.

2 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2016. 12. 21. 12:48

Örülök, hogy írtál róla, a következő évadokról is nagyon szívesen olvasnék a véleményedről.

Maga az évad, nem lesz a kedvencem (az még mindig a 3.), de végül egyáltalán nem volt rossz. Az új zsűritagok közül Miley szerintem egész jó lett, Alicia viszont nagyon irritál. Adam és Blake meg elmehetne már nyugdíjba:) Mindegy, ez a műsor nekem egyáltalán nem arról szól, hogy kik ülnek ott, sokszor át is tekerem őket.

Érdekes, hogy én mindig lányoknak szoktam szurkolni, de most valahogy egy olyan sem volt, akik különösebben megfogott volna, cserébe viszont sosem volt ennyire kiemelkedő a srácok mezőnye. Aaron, Branden, Sundance, Josh, de legfőképp Billy, nagyon különleges hangú énekesek, utóbbit konkrétan a legjobb férfihangnak tartom a Voice történetében, a My Way-t meg a legerősebb férfi előadásnak (ezt a dalt nekem Frank Sinatran kívül még senki sem tudta hitelesen előadni, de neki sikerült, mert nem őt akarta másolni). Rettenetesen sajnálom, hogy nem ő nyert, még ha Sundance is teljesen megérdemelte!

Következő évadtól félek, mert jönnek a gyerekek, és akkor gondolom kötelező jelleggel mindenki megtart legalább egyet a csapatába, szóval kevesebb hely lesz a valós énekeseknek. De majd meglátjuk, jelenleg így (amerikai) konkurencia híján nehéz azzal vitatkozni, hogy (bármit is tesznek vele) ez a legjobb énekes tehetségkutató:)

Raisen - 2017. 01. 24. 20:02

4. évadtól követtem én is ezt a tehetségkutatót. A magyart nem néztem, de picit sajnálom, hogy nem tudott megragadni, mert sokkal jobb a koncepció, mint a többi fajta. viszont az is igaz, hogy itt sok esetben olyanok vannak akiknek a karrierje valamiért kisiklott (lásd Billy), ilyenek Magyarországon nem sokan vannak. Ámde (sajnos) vélhető volt, hogy Sundance Head fog nyerni. Ott a country a menő, ha van a döntőben egy jó country énekes, akkor nyert is… biztos voltam benne, hogy “feka csaj” nem nyerhet, Billy vs SD. báár Adam country énekesében még bíztam, de hamar kiesett (4.hely)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz