login |

Ash vs. Evil Dead: vége a 2. évadnak

2016. 12. 20. 22:17 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Could things get any worse? Erre kereste az Ash vs. Evil Dead a választ idén a Starzon. Szerencsére csak a kalandok lettek keményebbek, a minőség nem csökkent.

Gondolom ez lehetett a populárisabb évad, talán annak is érdemes ezzel kezdeni, aki az előző etapot kihagyta. Nem nézek sok horrorfilmet, de még nekem is feltűnt jó pár utalás, miközben egy démoni kocsi gyilkolászott és hasonló dolgok történtek.

Komolyan mondom, hogy most tényleg még elszálltabb lett a sorozat. Úgy láttam, hogy minden részben kötelező volt a vér arca freccsenése, viszont mindig kreatívan jutottak el eddig a pontig. Érzésre szerint kicsit morbidabb volt most a humor is, mint tavaly. Amit elég furcsa volt leírni, hiszen már akkor sem fukarkodtak vele.

Az mondjuk továbbra is állt, hogy az Ash vs. Evil Dead egyáltalán nem az ijesztések miatt működik, hanem a poénok miatt. Minden rész úgy ér véget, mintha maguknak adnák fel a leckét az írók, hogy aztán a következő rész elé úgy üljenek le, hogy “na, ezt miképp múlhatjuk felül!”. És többnyire sikerült!

Azért a negatívumok mellett sem akarok elsiklani, például az emberek megszállása sajnos szerintem túl lett húzva. Nyilván nem a Supernaturalben csináltak ilyesmit először, hiszen az ördög megszállja az embereket eléggé ősi téma, de mégis az a sorozat ugrott be. Nem akarok spoileresebb lenni, de a finálé teljesen olyasmi volt, amikor Winchesterék már kezdtek döcögni.

A pár gyengébb pillanatot félretéve idén is baromi szórakoztató volt a sorozat, amihez nem sok minden fogható a tévében. És szerencsére többnyire maradtak a hagyományos trükköknél, a CGI csak néha került elő. Legalább 8/10-et érdemel, ha mindenképp pontozni akarom.

8 hozzászólás Ne habozz!

Thrasher - 2016. 12. 21. 10:41

Pompásan ötvözte a gore-t az idiotizmussal, hozta a 80-as évek B-horrorjainak varázsát.
A finálé, és a showrunner lelépése nem jó jel a jövőre nézve. Az egyik producer által erőltetett komolyabb hangvétel száz, hogy nem lenne ilyen szórakoztató.

winnie - 2016. 12. 21. 12:01

itt az interjú a kreatív nézeteltérésekről és a távozásról a showrunnerrel: http://www.avclub.com/article/craig-digregorio-leaving-ash-vs-evil-dead-and-orig-247262

tobias88 - 2016. 12. 21. 18:28

Nálam is marad nézős, pedig mostanában elég sok sorozatot kidobtam már, de ez tartja a szintet :)

G. - 2016. 12. 22. 22:53

Nagyon elvetemült volt ez az évad is, tényleg jól működött, hogy poénra vették magukat.
Az interjú viszont nagyon elszomorított, erős kétségeim támadtak a folytatás milyenségével kapcsolatban, de majd meglátjuk mi lesz.
G.

nade - 2016. 12. 22. 23:48

^Igen ez a célja a cikknek, de ne dőljetek be neki! 30 éve a fazon csinálja az ED-t, csak jobban tudja mi lesz jó a franchise-nak, mint ez a showrunner, az altesti poénokra a legbüszkébb. Egyik ottani hsz szerint talán a szakmából is sikerült magát kiirnia, hogy név szerint oltja a 30 éve pályán levő producert.
Mondjuk tény hogy nem kellett volna a finálé irányába épiteni az egész évadot és az utolsó pillanatban megváltoztatni azt, de tényleg kontraproduktiv lett volna ha veghez viszik az ötletét, hogy Kellyt Ash lányává csinálják.

nade - 2016. 12. 22. 23:50

*aki az altesti poénokra a legbüszkébb…

winnie - 2016. 12. 23. 07:38

nade: nem oltja, elismer mindent. csakis annyit mond, hogy másfélét gondoltak – más kérdés, hogy ilyet nem szokás, és általában nem is fogadják jól. nyilván, akinek eddig tetszett a sorozat, annak azért tetszett, mert ő volt a showrunner, és nem azért, mert tapert nem író exec. producerként közreműködött. egyébként fura a szembenállás, mert tapert, mint raimi kreatív partnere ugye olyan, hasonlóan campy sorozatokat készített, mint a xena, hercules és a cleopatra 2525.

Trattore - 2017. 04. 03. 23:37

Vajon mit akart mondani neki az apja? Nem csak a záróban ,de évad közben is felhozta azt amit.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz