login |

Megvolt a Ransom premierje

2017. 01. 02. 13:15 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: 2016/17, kampány,

Elkezdődött 2017. Nemcsak a Sherlock tért vissza, de a FOX a The Mick, míg a CBS a Ransom premierjét tartotta meg kinti idő szerint vasárnap.

Utóbbiról annyit nem írtunk, így gondoltam emlékeztetésképp kirakom a plakátját is az előzetesek után. Túsztárgyalós a sorozat – nem az első, de ha abból indulok ki, hogy mind a Standoff, mind a Flashpoint elég jó lett, akkor van okom bizakodni. (Kritika erről holnap lesz, mert ma a Sherlock és a The Mick érkezik a tervek szerint.)

5 hozzászólás Ne habozz!

muhaddib - 2017. 01. 02. 15:04

Ezek a sorozatok nem CSI klónok? Számomra lassan az összes akció sorozat élvezhetetlen, mert ugyanazt a sémát követik. Az utolsó “akció” sorozat ami még tetszett a Burn Notice, de ugye az is akció-komédia volt félig.

winnie - 2017. 01. 02. 15:27

muhaddib: csi klón és akciósorozat? ez így hogy jön össze? egyrészt a csi egy krimisorozat, de krimisorozatok 40-50 éve jelen vannak, nem a csi volt az első. és a csi műfajilag elég különleges, annak nem is nagyon van klónja, még a csi: miami is egészen más, bár a főszereplők foglalkozása ugyanaz.

ha a csi-klónnal arra célzol, hogy ez is nyomozós, akkor ez nem krimi, hanem túsztárgyalós. válsághelyzetek vannak benne (túszejtések, emberrablások, miegymás), amiket megoldanak benne. írtam a párhuzamokat: a standoffra és a flashpointra hasonlíthat.

egyébként alig van akciósorozat a tévében, sosem volt népszerű műfaj – a 24 sem volt nagy siker eleinte. maximum olcsó, kábeles sorozatok éltek meg. persze most feltámadgat országoson is, pl. a lethal weapon, rush hour, macgyver vagy taken. meg a blindspot és a blacklist is próbál akcióra koncentrálni.

a burn notice számomra felejtős volt, egyedül a 4. vagy az 5. évadot éreztem nézhetőnek, akkor már inkább a the good guyst említeném, annak is matt nix a készítője. most a legjobb a műfajban jelenleg talán a the last ship és a homeland.

energy - 2017. 01. 02. 17:13

Már az eleje sem tetszett. Új lány… az amerikai sorozatok annyira hasonlóak, inkább nézek egy koreait. Pied Piper is túsztárgyalós.

winnie - 2017. 01. 02. 17:25

energy: ezerszer jobb egy új dinamikát bemutatni, mint béna technikai eszközökkel, erőltetve egy meglévőt. ha belecsöppenünk egy összeszokott csapat életébe, akkor folyton magyarázni kellene azt, hogy mi miért van úgy, ahogy. ezzel megspórolják, és bele tudják építeni a történetbe az alapozást.

nem amerikai, hanem szimpla sorozatos fogásról van szó, amolyan józan ész diktáltáról, de egyetértek, ez abszolút megszokott panel. szerencsére nem ettől lesz jó vagy rossz a sorozat.

és ugyebár nem csak arról van szó, hogy valaki “új”, hanem arról is, hogy miért pont ő.

jenga - 2017. 01. 02. 21:37

4/10 Gyenge, de a 2. reszbe meg belenezek majd, ha nem lesz jobb dolgom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz