login |

Pilotok és premierek röviden (2017/1)

2017. 01. 04. 16:42 - Írta: winnie

26 hozzászólás | kategória: röpke-kritika, , , , , ,

Hétfőn jó napom volt, 6 idei pilotot is megnéztem, amivel több első részt láttam, mint a junkie-k majdnem fele egész 2016-ban. De nem ez a lényeg, hanem eszembe jutott, hogy a franc tudja, hogy mikor tudom ezeket megírni (most állok nekik), de míg elkészülök a kritikákkal, mindről írok egy-egy röpke tetszett/nem tetszett véleményt. Sztorit nem, arra ott vannak a linkek.

A cél az, hogy egyrészt más is véleményezhesse addig az új sorozatokat (lehet olyat is, amiről nem írtam), amíg nincs pilot-mustra róluk (majd átviszem utólag a kritikához a kommenteket), másrészt, hogy így lássa mindenki, hogy mi a jó, és hogy miket nézek, illetve nézünk, ha más is beszáll ezekbe a posztokba. (Valaki a stábból?)

Hátha lesz igény rá és sikerül rendszeres rovatnak megtartani ezt – majd kitalálok egy frappáns nevet neki. Vagy logót. Illetve valami fejléc is kell, mert nem heti lesz, hanem pár naponkénti. (Ha valakinek van ötlete, ne fogja vissza magát.)

The Mick – 1×01 (FOX, premier: 01.01): Ez rohadt jó volt, nagyon élveztem, főleg, hogy semmilyen előzetest nem néztem meg hozzá. Kár, hogy annyira nem országosra való, de ha maradnak a tapló és fizikai humornál, és nem viszik túlzásba a “szívet”, akkor szép jövője lehet nálam. És mindhárom gyerek jó volt elsőre. 8,5/10 (előzetesek + plakát + human pilotkritikája)

Ransom – 1×01 (CBS, premier: 01.01): nem hiszem, hogy sok negatívat tudnék írni róla, de rém generikus volt, az a tipikus, “semmilyen, de meg lehet nézni bármikor” CBS-“krimi”, amiben egy túsztárgyaló a főhős. Ráadásul a magánszektorból. Ő még érdekes is lehet, de a csapata már közel sem az. Ha kihagyom, nem hiányozna. 6/10 (előzetes + plakát)

Beyond – 1×01 (Freeform, premier: 01.02 – teljes évad): ha már generikus sorozat. Csak ez nem epizodikus, hanem természetfeletti, átívelős, rejtélyes, összeesküvős. Nagyon könnyen csúszott, tipikusan az a pilot, amiből bármi lehet, de jó eséllyel csak valami közhelyes izé sül ki. A férfi testben rejlő tinédzser érdekes főhős lehetne, de nehezen tudom elképzelni, hogy lenyűgöző legyen, ami körülötte zajlik. 6/10 (előzetes + promók)

My Knight and Me – 1×01 (animációs, Cartoon Network, tévés premier: 01.02 – mivel francia a sorozat, itthon már megy a Boomerang-on, mint Én és a lovagom): a középkori lovagos, sárkányos pilot annak ellenére, hogy főleg gyerekeknek szólt, és mint ilyen, nem vagyok túl fogékony rá, annyira jópofa volt, és tele volt anakronisztikus dolgokkal (kosárpálya-szerű királyi udvar, karóra, stb.), hogy nem volt szívem nem tovább nézni. 7/10.

Delicious – 1×01 (angol, Sky One, premier: 12.30): annyira semmilyen és érdektelen melodramatikus katyvasz volt egy második feleségét a korábbi asszonnyal csaló séf története, hogy biztos voltam benne, hogy ennél többről fog szólni. És igen, a végén kiderült, hogy tényleg többről szól. A pilot nem volt túl érdekes, de a csavar miatt érdekel, hogy miképp akarják alakítani a sorozatot. 4/10 (előzetes)

Jeff & Some Aliens – 1×01 (animációs, Comedy Central, tévés premier: 01.11): a TripTank spinoffja kellőképpen elborult és ronda, de hiába voltak benne nagyon ötletes poénok is, ez a stílus már a többi CC-s és FOX-os komédiában sem kötött le 20 percre. És az alien lakótársak alig szerepeltek. Nem mintha baj lett volna, pár poén ide vagy oda, lehúzták a részt. 3,5/10.

26 hozzászólás Ne habozz!

DennyKeh - 2017. 01. 04. 16:54

Ezek közül nálam a The Mick és a Beyond volt várós, de még nem jutottam el, hogy bármelyikbe is belenézzek, de mindenképpen sort kerítek rá.

Deny - 2017. 01. 04. 16:55

Pilotfülke esetleg? :D Ez ugrott be hirtelen.

cherockee - 2017. 01. 04. 16:57

Random: jó lesz az ranSom-nak is :), tényleg nem volt rossz, de tényleg nem volt jó se.

Beyond: letudva az egész évad, alapvetően semmi nagyon új, de kedvelhető karakterek, jó poénok és fordulatok, főhős nem annyira érdekes, de a körülötte levők szerencsére azok tudnak lenni. A vége miatt nyitott második évadra (meglepő, nemde?), én örültem, hogy volt, fiataloknak szólós, rejtélyes, átívelős, rövid (nincs töltelék rész) sorozat szerintem nincs túl sok. A “The OA”-nál jobban élveztem, ez nem szállt el magától, hogy mennyire élet értelméről beszél, csak szimpla rejtélyekről. Én AJÁNLOM.

winnie - 2017. 01. 04. 16:59

ahogy ismerem magam, bár várnak más darák is rám (eyewitness), plusz van, amit meg is kezdtem (humans s2, chance) – ha nekimegyek a beyondnak, le fog szaladni. hacsak nem jön valami az elkövetkező napokban, ami ugyancsak darálható:)

cherockee - 2017. 01. 04. 17:01

Beyond kieg.: megnéztem ma a Shadowhunters második évad első részt, és tudtommal mindkettőt ugyan az a csatorna készítteti, hát, padló és plafon ez most nekik, a shadowhunters közben többször felnevettem a rossz szövegkönyvön ÉS színészkedésen, szóval a Beyond nem ez a szint, ne tévesszen meg senkit.

Enzo - 2017. 01. 04. 17:05

@Deny: Pilotfülke…zseniális! :D Először csak ízlelgettem a szót, és nem értettem, miért írod, aztán rájöttem hogy nem pilótafülke :D
(Pilotkeksz? :D)

cherockee - 2017. 01. 04. 17:06

winnie: a humans s2 is jó, de ott nekem volt csalódás is, a beyond-ot azért javaslom jobban, mert egyben fogyaszhatóbb (humans-t hetente néztem, és elég is volt így, beyondnál első rész végén nem álltam meg hogy megálljak vele :) ). Idei humans-ban nem volt annyi új elem, ha valaki látta az AI-s filmeket-sorozatokat, akkor spoiler nélkül is tudja, hogy mi a fő irány, mi az a 3-5 kérdés, amin majd rágódnak. A Beyond-ban új, még ha nem is rohadtul új, de más kicsit a rejtély.

Deny - 2017. 01. 04. 17:10

Enzo: Lehet, nem ártott volna odaírnom a kommentem célját :D A Pilotkeksz, az finom. :D

Horace - 2017. 01. 04. 17:34

Gondoltam, meglessem Horizon Go-n a My Knight and Me-t, milyen is akar ez lenni. Erre pont a Boomerang nincs benne a csomagomban. :(

Saszta - 2017. 01. 04. 17:45

Én a Beyondnak még csak a pilotját láttam. Nekem bejött a kezdés, szerintem még valami jó is elsülhet belőle. :) Potenciált mindenesetre látok benne, a szereplők meg egyelőre szimpatikusak, a rejtély szála meg kimondottan érdekes is lehet. Viszont könnyen el is ronthatják tinidrámával vagy elcsépelt húzásokkal.

cherockee: A Shadowhunterst ne is említsd én csak az első 3 részt láttam, de valami borzalom volt… Úgy nagyjából az egész úgy ahogy volt. xD A szövegek, a karakterek, a díszletek, a színészi “játékok”, minden!
Szóval én inkább kaszáltam és nem kínoztam magamat vele tovább. :D
Szerencsére a Beyond valóban nem ilyen. :D

Saszta - 2017. 01. 04. 17:46

Deny: A Pilotfülke nekem is tetszik, kreatív ötlet. :)

energy - 2017. 01. 04. 18:07

Ransom: Nem néztem végig, semmi nem fogott meg.
Beyond: 2-3 rész után elegem lett. A színészek gyengék, a történet nem idegenekről szól.

Lemoni - 2017. 01. 04. 18:10

Beyond pilot megvolt, nem tudom, folytatom-e. A történet érdekes egyelőre, de túl előítéletes vagyok a csatornával szemben és a főszereplő srác (Holden) sem győzött meg arról, hogy a színészi képességei miatt kapta a szerepet. A Delicious-t is elkezdtem, kicsit csalódás olyan szempontból, hogy több cornwalli tájat vártam és kevesebb szappant, de a rész végi eseménnyel felcsigáztak.
Jó szívvel ajánlom figyelembe a The Halcyion-t, 40-es évek eleje, luxushotel, jópofa személyzet és hedonista elit, hangulatos zene a háború árnyékában, ráadásnak Constantine, akarom mondani Matt Ryan benne.

Sipos Alex - 2017. 01. 04. 18:16

A beyond nagyon tetszett,csodálkoztam is rajta.

Az első epizód nagyon jól felvezeti a rejtélyt,nagyon ki van találva.

Az összes szinészre mintha csak rászabták volna a karaktert.

Burkely Duffield ahoz képest ahogy a House of Anubis-ban láttam nagyon sokat fejlődött(bár azt szinkronosan néztem ,ezt pedig angolul,tehát valószínű,hogy sokat dob az eredetin angol hang a szinészen.

Bár félek ,hogy csak azért jött be a föszereplő játéka,és azért tetszett a Pilot ,mert tul keveset vártam a sorozattól,és többet kaptam a nullánál.

A második is nagyon tetszett,ám sajnos nem nyugott körülmények közt néztem,ezért nagyon nem tudtam figyelni 2-3 párbeszédre.

Ez tipikusan az a sorozat ,hogy aki nem szereti a műfajt ( lásd én ) még akkor is eltudja nézni egy unalmas délutánon.

A poénok jól megvannak írva ,nagyon betalálnak.
Persze ahoz képest ,hogy milyen poénokat lehet rakni,egy olyan történetbe ahol valaki 12 év kóma után felébred , és még vihorászni rajta, de persze ez is betalált.

Persze az nagyon jól kivannak találva a poénok a karakterek,a történet,a színészek,vagyis összességében,várom a harmadik részt.

1.rész: 10/8.5

2.rész: 10/8

Attól félek ,higy az utolsó részig már lesüljed a sorozat egy Shadowhuters szintre. ( NÁLAM AZ 10/5)

cherockee - 2017. 01. 04. 18:22

Beyond kieg. mindenkinek aki épp nézi, spoiler nélkül: nem derül ki minden, és persze nehéz újat mutatni mostanság, de szerintem akit az eleje lekötött, az a végéig nem fogja megunni. Vannak benne jó ötletek, és a 10. részben levő poénokon is lehetett röhögni. Shadowhunters ehhez képest 2-3 perc után tudható, hogy kaszára termett, csoda, hogy nézi valaki.

Snoopyzit30 - 2017. 01. 04. 18:33

Az a kategórianév ahova besoroltad az szerintem teljesen jó névnek is “röpke-kritika” ebben benne van az is, hogy rövid és egyértelmű, hogy kritika.

Flanker - 2017. 01. 04. 19:02

Pilótafülke, tökéletes név :)

JBG - 2017. 01. 04. 19:06

Ez a rovat jó ötlet!

dzsiaj - 2017. 01. 04. 19:12

Beyond 3 rész után ment a levesbe. Az első 2 még egész kis aranyos volt a maga módján, leginkább az tetszett benne, hogy egy csomó klisébe ügyesen nem szaladt bele a sorozat, de a 3. részre minden sablon-petárdát eldurrogtattak, amit csak lehetett. Tipikusan az a sorozat, ami 10-15 éve még nagy kedvenc lehetett volna, de eljárt felette az idő.

A karakterek közül egyedül Peter Kelamis rosszfiúja kiemelkedő, az a figura jobb sorozatot érdemelt volna maga köré, még úgy is, hogy a ruhája a Utopia-ból van nyúlva, a kinézete meg David Constabile :)

Diapolo - 2017. 01. 04. 21:49

A The Micket láttam, zseniális, mindjárt kezdem a 2. részt, mindenképp nézős lesz, ezt aligha lehet elrontani. :D

FrankLuck - 2017. 01. 04. 22:08

Tökjó ötlet, így linkekkel, mindennel!

Delicioust látta még valaki? Az előzetes és winnie még nem győzött meg igazán, talán ha majd lesz pilotmustra, akkor meggondolom újra.

Silas - 2017. 01. 04. 22:43

the mick… kurva jó :D

winnie - 2017. 01. 05. 04:53

FrankLuck: az a “baj”, hogy a csavar nagyban meghatározza a sorozatot, illetve, hogy mennyire fog érdekelni. azt viszont nem jó előre tudni. bár, ha tudnád, akkor lehet, hogy azt is tudnád, hogy érdekel-e.

Zsolt - 2017. 01. 05. 19:16

Egyik kedvenc sorozatom volt a Sons of Tucson, régebb óta vártam valami hasonlót, úgy vélem a The Mick személyében megtaláltam. Tetszik.

FrankLuck - 2017. 01. 07. 19:47

winnie: ehhe, oké, akkor csak megnézem, aztán kiderül.

FrankLuck - 2017. 01. 07. 21:53

Nah, kb. én is ugyanezt tudom mondani, 5,5/10 – kaszálnám, de a ‘csavar’ miatt érdekel, a második rész után könnyebb lesz dönteni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz