login |

Homeland: kezdett a 6. évad

2017. 01. 05. 21:44 - Írta: winnie

222 hozzászólás | kategória: kritika,

Na, a készítők jól feladták a leckét ezzel a 6. évados kezdéssel azoknak, akik egy rész alapján akarnak valamit írni az idei Homeland-ről. Nyilván gőzöm sincs arról, hogy mi lesz a folytatásban (lehet, hogy meg kéne nézni az előzetest?), de az előző szezonokban a leginkább a 24-hoz hasonlított sorozat totálisan stílust váltott és egy lassan hömpölygő, aktuális, nagyon politikus, jogi drámává vált.

Ugrottunk egy nagyobb adag időt, Németországból New York City-be került a sztori, nemrég választott Amerika és most épp két elnök között van az ország. Carrie pedig munkahelye révén Amerikában élő muszlimoknak próbál jogi segítséget biztosítani. Saul eközben azt csinálja, amit eddig, Dar Adal is (elégedetlenkedik, rejtélyeskedik és forral valamit), Quinn pedig…, nos Quinn sorsát nem lövöm el azon kívül, hogy él. Mert nem virul.

És igazából Quinn szála az, amiről lehet bőven beszélni a premier kapcsán, mert Carrie mást nem nagyon tett, mint dolgozott és őt látogatta (valamint kapott egy elvileg ártatlanul vádolt ügyfelet), Saul-ék pedig szembesültek az új elnök elképzeléseivel, amivel ki tudja, hogy mit fognak kezdeni.

Quinn-t olyan állapotban találjuk, amit nemcsak a körülötte levők számára okoz nehézséget elviselni, hanem nekünk, a nézőknek is. Kíváncsi vagyok, hogy mi vele kapcsolatban a készítői szándék, mert tippre eléggé meg fogja osztani a közönséget az, ahogy kezelik. Nyilván fájdalmas és szíven ütő látni azt, ami történik, engem meggyőzött Rupert Friend, de félek, hogy lesznek, akik nem ilyen Quinn-t akartak visszakapni. Merész húzás, de izgalmas.

A szezonnyitóban tehát inkább csak a karakterekre koncentráltak, szó sem esett semmi komolyabb fenyegetésről, talán ez az évad nem is ilyesmiről fog szólni, bár biztosan nem véletlen, hogy a kvázi interregnumot választották a készítők a szezon időpontjaként. Isten látja lelkem, hogy elviselnék egy moralizálósabb, magaspolitikai sztorit, erős drámai csúcspontokkal. Majd a 7. évadban megint üldözhetnek egy bombát.

Jó volt a kezdés, eléggé meglepett, szóval nem is nagyon tudtam hová tenni, így azt mondanám, hogy a 6×02 után térjünk vissza arra, hogy mi is várhat ránk a mostani évadban.

(Az évadnyitót a Showtime a premier előtt tette elérhetővé. Az évadnyitó tévés bemutatója január 15-én lesz, ami azt jelenti, hogy a 6×02 elvileg hét nappal később lesz elérhető.)

222 hozzászólás Ne habozz!

Snoopyzit30 - 2017. 01. 05. 21:52

“Quinn-t olyan állapotban találjuk, amit nemcsak a körülötte levők számára okoz nehézséget elviselni, hanem nekünk, a nézőknek is.”

Nos, igen. Végig ezt éreztem én is, fájt nézni. Én mondjuk arra számítottam, hogy az évad feléig ágyban fekvő szenvedő alany lesz, de ahhoz képest jó állapotban hozták vissza. Szerintem, ha ennél jobban lett volna, akkor az hiteltelen lett volna. Ha már ebben az évadban “meggyógyítják” az nekem szintén hiteltelen lesz. Szimpatikus volt Carrie hozzáállása, a kettőjük kapcsolata fejlődni fog ebben az évadban.
Az hogy lassú volt a felvezetés, abszolút nem volt zavaró számomra. Az előző évad szinte tiszta akció volt, most van egy új felállás, majd a későbbiekben derül ki mi lesz az új fenyegetés. Habár egyet már megmutattak, az új elnök személyében (ez mondjuk vicces, hogy itt nő az elnök, ami ugye a valóságban nem jött össze).
Amit másnak éreztem az előző évadokhoz képest, hogy minden pillanatban azt éreztem, mintha nem is az USA-ban lennének. A muszlim kiscsávó körül biztos ki fog derülni ez-az.
Valamint Dar Adal megint szervezkedik, ez sem jelent túl sok jót.
Nagyon rendben volt ez a kezdés, kíváncsian várom a folytatást.

mSO - 2017. 01. 05. 22:02

T-Bag…

Szaby59 - 2017. 01. 05. 22:15

Nagyon erős volt a tavalyi évad, a németországi szál is érdekes volt, főleg egy ilyen sorozatban. Remélem a mostani is legalább ezt a szintet hozza.

bmezei - 2017. 01. 05. 22:53

Azért a Showtime is előre biztos volt, hogy Hillary nyeri a választást, mert ugye női elnököt választottak meg itt és nem egy multimilliomos gazdag férfit. Puszi a homlokukra :).

winnie - 2017. 01. 05. 23:04

bmezei: az írók írnak, de nem feltétlenül azért lesz egy elnök olyan, amilyen, hogy a való életre reflektáljanak vele. nem egy, nem is két sorozatban van női elnök az irl viszonyoktól függetlenül. az írók számára a szezon egyik kiemelt pontja a fiát háborúban elvesztő anya lett. nem hiszem, hogy azért akarták, hogy róla (is) szóljon az évad, mert egy női elnökjelöltnek esélye volt az elnökségre.

Geza Kovacs - 2017. 01. 06. 00:54

Amúgy mindenhol január 15 szerepel, szóval ez így hogy lehetséges? Illetve a 2. rész akkor már a rendes időpont szerint fog menni?

winnie - 2017. 01. 06. 04:37

Geza Kovacs: leírtam a végén.

Dober - 2017. 01. 06. 06:22

A House of Cardsban a nő még csak szeretne elnök lenni…

Shannen - 2017. 01. 06. 07:06

Jó kezdés volt, 8/10, semmi lassúságot nem éreztem benne, kivéve persze ha az előző akciódús évadhoz hasonlítjuk.
Nem zavart, hogy még nem derült ki mi lesz a nagy fenyegetés, abban viszont biztos vagyok, hogy valami lesz, és lesz még itt akciózás bőven, már csak New York miatt is, ami jó terep erre.

Quinn pedig… Már az előző évadban is sajnáltam, amikor lenullázták a karaktert, pedig a 4.évadban olyan szépen felépítették és még az 5.évad elején is remek volt. Ezt a mostani szenvedést viszont még rosszabb nézni. Annyi mindenre lehetett volna használni Quinnt, innentől viszont vagy végig viszik a lábadozását ami min. egy évadot kéne, hogy igénybe vegyen, és nem tudom mennyire tudna hozzákapcsolódni a többi szálhoz erőlködés nélkül, vagy ki kellene írni. Ez utóbbit viszont akkor célszerűbb lett volna az előző évad végén megtenni. Mert ha most a sok szenvedés után végül így is oda fog kilyukadni a sztori, hogy Quinn meghal valahogy, akkor még feleslegesebbnek fogom érezni ezt a szálat. Tény, hogy Friend jól hozza most is a karaktert, de ha egy évadon keresztül kell ezt a nettó szenvedést hoznia, nem irigylem érte.

Ja, és a német hapsi, akinek a nevét az előző évadban sem voltam képes megjegyezni, továbbra is roppant idegesítő.

Mordekai - 2017. 01. 06. 10:00

Az a főszál nekem már most elég konkrétnak tűnik:

– Dar Adal és elvtársai összeesküdnek az elnöknő ellen.

(eddig ennyi a tuti)

– A végrehajtásra kiválóan alkalmas a megtört, csalódott és magát cserbenhagyva érző, súlyosan sérült Quinn.
– Quinn nyomában ott van az aggódó Carrie.
– Carrie megneszel valamit.
– Carrie leadja a drótot Saul-nak.
– Saul egy ideig hezitál, dilemmázik, de aztán Dar Adal eszközeit túl radikálsnak találja.
– Saul lép.

Tessék itt a 6. évad. :) Najó csak találgatok, de ez így elég kerek lenne.

winnie - 2017. 01. 06. 10:02

a főszál inkább a muszlim srác lesz, kérdés, hogy ott mi kerül a képbe.

Mordekai - 2017. 01. 06. 10:22

A muszlim srác ügye valami médiakampány lesz, aminek a végén egy élő tv-adásban szembesítik az elnöknővel muszlimok vs USA témában, ott lesz Quinn is a stúdióban, mint meghívott veterán és akkor az utolsó pillanatra maradnak az izgalmak szokás szerint. :)

Beleillik a forgatókönyvembe :)

Diapolo - 2017. 01. 06. 10:35

Érdekes kezdés volt, annyira nem győzött meg, de a Homeland úgyis fokozatosan építkezik. Az 5. évad magasra tette a lécet (megint), de megugorni nem is kell szerintem a következő magasságot, csak tartsák a legutóbbit stabilan.

Zsugabubus - 2017. 01. 06. 11:36

Az opening scene-n változtattak most valamit?

Snoopyzit30 - 2017. 01. 06. 11:43

@Zsugabubus

Az majd a 2.részben fog kiderülni.

Sigismundus - 2017. 01. 06. 17:12

1×01
Jól kinőtte magát ez a sorozat Brody őrmestertől mostanáig…
meglátjuk, hova, milyenre futja ki magát ez az évad.
Dar Adal és a többiek féle összeesküvés, kissé túl egyszerű lenne azért, ha a sztori valami provokációs merényletre épülne fel.

Ja és megnyugodtam, az írók legfeljebb érdekességként, figyelemfelkeltésként hinthették el hogy a megválasztott elnök nő. Ez a nő nem Hillary, már amit a külpolitikai elképzelésiről eddig megtudtunk, az alapján nagyon nem.

Ancsa - 2017. 01. 07. 19:32

Számomra 7,5 – 8/10 simán, nagyon tetszett a kezdés. Quinn is jó, hogy nem ágyban fekvő növény, de nem is akciópocok, mintha mi sem történt volna. Ez így még pont hiteles, csak év végére vakarják nagyjából össze, mert egy rakás szerencsétlenség Quinn évadokon át uncsi lesz, és a rajongók sem fogják tolerálni (én sem). Friend amúgy jól hozza a szerepet, nagyon is!
Szépen lassan indul az évad, de én sem bánom, hogy nincsenek azonnal a szószban – majd fokozatosan belesétálnak :) Szerintem jó lesz a sztori, érdekel nagyon!

Amikor az előzetesben felvillantották Ottót, nem értettem minek ő ide, de most kifejezetten nem bánom, hogy visszahozták. Az előző évadban még irritált a karakter, aztán láttam (újra) vele a Mások életé-t. Persze a filmnek ehhez a sorozathoz semmi köze, mégis máshogy nézem a színészt és a karaktert is. Azóta újra elővettem a Homeland ötödik évadot (készülnek a hogyvoltok), és rájöttem, hogy tkp. csípem a tagot. Valahogy más megvilágításban látom így második nekifutásra; míg elsőre lábrázást kaptam, amikor rányomult Carrie-re, most egyáltalán nem zavar. Persze a színes, szagos ködben valamikor felderengett egy Quinn/Carrie románc, de annak szinte semmi esélye, szóval ha végre lesz valakije, akkor a töketlen német helyett, aki az előző évadban volt, inkább legyen Otto. Vagy talán már volt is köztük valami, de nem működött? Mindegy, kíváncsi vagyok.

Sigismundus - 2017. 01. 08. 09:55

1×01

Kifelejtettem, ami viszont zavar.
Carrie a 4. évadban még a Drónok Királynője, a 6. évados muszlim jogsegélyszolgálatos, ez igen nagy változás, de nem láttuk a stációit ennek az 5. évadban, én legalábbis nem éreztem.

winnie - 2017. 01. 08. 10:18

Sigismundus: embereknek akart segíteni már az 1. évadban is, szerintem belefér.

Quantumleap - 2017. 01. 21. 08:27

Ez csakugyan olyan kezdés volt, ami nem tárta elénk világosan, hogy miről is szól majd az évad. Remélem, Quinn nem fog az egész szezon alatt tonyóskodni, bár én nem értek hozzá, az ilyesmiből vissza lehet gyógyulni a normál állapotba?

Nézőke - 2017. 01. 23. 21:32

..hm. Egyenlőre semmi nem győzött meg. Bevallom,kicsit látomásom volt,hogy egy mellhez szorított fegyver előhozza a legmélyebb ösztönöket,és látunk egy reflexleütést,de nincs remény.. Így teljesen felesleges a karakter, Carrie bűntudat = felületes törődés portréján már semmit nem csiszol, láttuk eleget hogyan viselkedik ilyenkor. A muszlim csókában sem érzek számottevő titkot, ő ennyi és kész. Gyenge kezdés, de kivárom még a részeket. Remélem megváltozik a véleményem :D

Diapolo - 2017. 01. 24. 12:47

Nem volt túl rózsás ez a 6×02 sem. Borzasztó lassú és eseménytelen, kicsit fel kellene pörgetni, mert az 5. évad eddig köröket ver rá. Túl sok a Quinn&Carrie drámázás is… Ideje lenne az évad érdemi részét is megkezdeni.

tulipán - 2017. 01. 24. 12:58

sztem nagyon jó volt a 6×2: a muszlim csókás is, a PEOTUS-os is, Quinn is. sztem azért azt ne felejtsétek, h. egy sérült ember lehet h. úgy marad. v rosszabbodik. azért mert a filmekben mindenki felépül (pl. agyátültetéssel, h. klasszikust idézzek :)), ez nem a realitás. tehát ha Quinn így marad, és az uncsi a nézőknek, a nézők is elgondolkodhatnak ezen egy kicsit… ráadásul pont már az első részben is Brodyval meg a családjával utaltak arra, (meg R. Friend is egy mostani interjúban) h. a hazatérő katonák nem simulnak csak úgy be a régi életbe és h. a készítők a veteránokra is szeretnék a figyelmet ráirányítani. sztem jó évad lesz, no :)

Snoopyzit30 - 2017. 01. 25. 22:04

6×02

Nagyon rendben van ez az évad eddig. Nem bánom a lassabb kezdést, felfogom építkezésnek. Quinn minden perce érdekes, felfednek valamit az állapotából. Ami meglepő, hogy Carrie a leendő elnök tanácsadója lenne? Egyenlőre nekem nem hiteles az, hogy egy volt CIA-ügynök (aki nem mellesleg bipoláris) tanácsát kéri, ráadásul egy hotelszobában. Carrie ráadásul jó ideje nem aktív CIA-s, tehát egy csomó információnak nem is lehet a birtokában, ami meg baromira releváns kellene hogy legyen. WTF?
Azt viszont még én is csont nélkül benyeltem, amit Carrie lenyomott Saul-nak.

Úgy nézném tovább, de várhatunk minden részre megint 1 hetet.

rensenbrink - 2017. 01. 26. 11:15

Én otthagyom, nagyon gyengének tűnt eddig, így 5 évad meg egy pici után eljött a Kaszás.

Snoopyzit30 - 2017. 01. 27. 09:13

@rensenbrink

Ne viccelj már hogy kasza! 5 éven át kitartottál, gondolom nem véletlenül. Csak azért mert az első 2 részben nincsen rögtön tűzharc meg nem fednek fel rögtön mindent már dobod is? Jó persze, te tudod, de egy ilyen sorozatot dobni? Pffff…

winnie - 2017. 01. 27. 09:29

Snoopyzit30: de hát épp az a lényeg, hogy 5 évad után egyre nagyobb eséllyel kaszál az ember, nem?:) és, ha valaki vissza akar térni, még mindig ott a 7. vagy a 8. évad. eddig mindegyik szezon önmagában nézhető volt.

Snoopyzit30 - 2017. 01. 27. 11:50

@winnie

Egy próbát megért, hogy lebeszéljem az embert róla :-P

roni - 2017. 01. 27. 18:25

Eddig nagyon tetszik, különösen azután, hogy a 2. részben kirajzolódni látszik a Saul, Dar, Carrie, Elnök játszma, amibe ki tudja, ki lép még be.

Mondjuk, nekem az is teljesen OK lenne, ha semmi más nem történne a Homelandben, csak Dar meg Saul különböző éttermekben fojtott hangon konspirálnának, miközben egymást próbálják lebuktatni.

bvr - 2017. 01. 27. 20:04

@ ” de hát épp az a lényeg, hogy 5 évad után egyre nagyobb eséllyel kaszál az ember, nem?:) ” hát ez csak akkor lenne igaz ha lenne mondjuk egy “kaszálási konstans” ami tényleg mindig állandó, mondjuk 16,67% (példának azért ennyi mert ezt kockával is pont ki lehet dobni :)) , minden évad elején dobok, ha 1es, akkor kasza. Így nyilván 5 évadnál nagyobb az esélye hogy közben egyszer kipörgetem az 1est mint csupán két évad alatt :))

Na viccet félretéve, ez (normál esetben) sorozattól függ. Pl. ha valaki 4 évad után kaszálta volna a Breaking Bad-et az tényleg kvázi “objektíven” megkérdőjelezhető. Nem azért mert a 4. évad amúgy is tök jó volt, hanem mert annak a sorozatnak világosan láthatóan volt egy évadokon keresztüli íve, amit butaság lett volna nem végignézni (mert ha meg valakinek amúgy sem jött be, az meg mit keresett volna még a 4. évadnál, azt legkésőbb a második évad elején el tudta volna dönteni hogy ez bizony ilyen lesz)

Vagy aktuális példa: Black Sails. Ha valaki pont most, a záró évad előtt száll ki, szerintem az is “objektíven” megkérdőjelezhető.

A Homeland viszont érdekes eset, pont ezt írtam a hét csalódásánál (ezért is néztem be, hol tart a kibeszélő) Itt a 4. évaddal kaptunk egy kvázi reboot-ot (ami szerintem jól sikerült), és ez bőven kitartott a tavalyi 5. évadig.
Most viszont kicsit megtorpant ez a lendület (a Quinn-szál meg elég kérdéses készítői döntés hogy ezt így érdemes-e. A reboot előtt pont ilyen vergődés ment Brodyval)
Én azért 2 résznél még több esélyt adok hogy beinduljon a dolog, de az biztos hogy nem vagyok olyan lelkes mint az évadpremier előtt voltam…

doki - 2017. 01. 28. 16:47

Nekem is tetszik a lassú építkezés. Remek szinészi gárda van.
Biztos lesz akció a későbbiekben.

Zora - 2017. 01. 29. 18:12

6×02

Én nem találtam rá utalást – de lehet, hogy 1 év is eltelt a két évad között? Tehát azóta van Quinn rehabon? Mert akkor elképzelhető, hogy évad felétől már kezd majd aktívabb lenni. Talán, majd ha Franny-vel is összefut, és lesz mitől boldognak lennie.

Nekem nagyon tetszik a nyugodt kezdés, olyan vihar előtti csend-féle…

(Carrie szövegét én is simán bevettem, amit Saulnak levágott.) Dar milyen képeket nézett Carriről? Amik az elnöki találka előtt készültek, vagy teljesn másokat?

Snoopyzit30 - 2017. 01. 29. 20:35

@Zora

Igen, Dar Adal azokat a képeket nézte, amit a biztonsági kamera rögzített, amikor Carrie ment a megválasztott elnökhöz és ott a biztonsági ellenőrzésen ment át. Ezért sem nyalta be Dar a Carrie által Saulnak nyomott szöveget.

Zora - 2017. 01. 30. 10:20

Az oké, hogy nem hitte el, de jó alkalma lett volna Saul előtt leleplezni Carrie-t, nem? Hogy Saul már ne legyen ennyire apáskodó felette.
Szóval, vajon miért nem tette?

Snoopyzit30 - 2017. 01. 30. 21:21

@Zora

Hát Dar-ról tudjuk, hogy nagy játékos. Anno, azt hiszem a 4.évad végén is hogy visszahúzta Saul-t a “nagyobb jó” érdekében, Carrie akkor be is rágott Saulra rendesen. Az volt az, amikor Dar megállapodott Haqqanival és megszerezte a felvételt Saulról (amit akkor vettek fel, amikor Saul a foglyuk volt). Azáltal, hogy Dar megszerezte a felvételt és nem szivárogtatták ki, így Saul újra magas tisztségbe kerülhetett (azért cserébe, hogy Haqqanit futni hagyja és nem torolják meg azt ami a követségen történt). Szóval Dar egy nagy manipulátor.

Quantumleap - 2017. 02. 01. 09:18

winnie:
“eddig mindegyik szezon önmagában nézhető volt.”

Szerintem pont hogy nem. Az első kettő totál összefügött, részlegesen a harmadik is kapcsolódott hozzájuk. A negyedik évadtól álltak rá az “egy szezon-egy ügy”-felépítésre.

winnie - 2017. 02. 01. 09:35

persze, nem tudom, miért írtam, lehet, hogy a jelenre és a jövőre gondoltam. a negyedik óta önmagában nézhetőek, amióta brody nincs, de ezentúl már nem fog gondot okozni.

Snoopyzit30 - 2017. 02. 01. 20:10

6×03

Nocsak Quinn feltámad?Lesz itt gyors fejlődés úgy érzem (vagy legalábbis gyorsabb). Carrie-t továbbra is alkalmatlannak tartom elnöki tanácsadónak, már csak a forrófejűsége okán is. De most azért kapott egy kis hangsúlyt, hogy azért ő még csak a leendő elnökkel “beszélget”, neki ad tanácsod. Dar Adal-t továbbra is erősnek látom, ebben az évadban lehet hogy fajsúlyosabb szerepe lesz vagy legalábbis többet lesz képernyőn. Saul is visszatér ahhoz, amihez a legjobban ért, terepen tevékenykedik (tetszett a ciszjordániai helyzetre való utalás, pont a mai híradóban volt erről szó, hogy felszámoltak illegális zsidó telepeket). Trump is fog – nem várt – aktualitást adni olyan mértékben, hogy úgy néz ki ez az évad ennek a muszlim srácnak az ügyével fog foglalkozni (hogy mi indokolt és mi nem), Trump meg ugye ki akarja őket tiltani az USA-ból. Én nem győzőm hangsúlyozni, hogy nekem nincs bajom azzal, ha nincs non-stop akció meg lövöldözés :)

Kenza - 2017. 02. 02. 00:26

Hat nekem nagyon bejon ez az evad (is). Aki mondjuk Quinn szenvedese miatt kaszalta mar veheti is vissza, tok jo volt nezni ahogy kezd elojonni az igazi Quinn, ehhez kellett a vergodos felvezetes.(Kit kukkolhatott az ablakban…? Remelem ez nem skizozas lesz csak)
Szerintem a leendo elnokno kb lehet azert is kerte fel Carriet mert no es a pasikban nem bizik- erre mondjuk Saul & Adal jo alapot is ad..illetve Carrie tanacsado es nem informator tehat nem kell hogy aktualis infokkal rendelkezzen- persze jo lenne nyilvan de ez ilyen Girl Power alakulat szerintem, a no bizik benne Carrie meg azert baromi tapasztalt- van mit atadni a teljesen kezdo elnoknek.
Nagyon tetszett Saul novere jelenet nekem is, illetve az Irani ugynokos vonal is, alig varom a folytatast..

Kenza - 2017. 02. 02. 00:47

Na es Saul kis cigisdobozos + rendorautos akcioja vajon hova vezet..

Skirm - 2017. 02. 02. 06:26

Kenza

Elég vad elképzelés, de mi van ha az iráni fickó rég a moszad embere már és csak eljátszották az egészet Saul(meg úgy az amerikaiak) kedvéért, aki a cigis dobozból valahogy elkezdte ezt sejteni és most megy valami régi arab terrorista informátorához.

Snoopyzit30 - 2017. 02. 02. 10:41

@Kenza: “Remelem ez nem skizozas lesz csak”

Itt mire gondolsz pontosan? Egyébként Quinn-nek baromi jó volt a zuhanyzós jelenete. Először azt hittem, hogy tényleg a zuhanyzóban jön rá valami pánikroham, erre csavartak rajta még egyet, hogy csak álmodta. Pedig úgy talán még hatásosabb lett volna, ha tényleg a zuhanyzó a para neki (egyébként valószínűleg az is), mert akkor az válasz lenne arra, hogy miért nem akar tusolni. Ugye már többször is céloztak rá, hogy tusoljon már le, mert büdös.

bëiz - 2017. 02. 02. 13:25

Még nem kezdtem el ezt az évadot. Az lenne a kérdésem, hogy tök laikusként, az előző 5 évad ismerete nélkül mennyire érthető? Mennyire élvezhető?

Feleségemet beakarom rá cibálni, de ő nem ismeri az előzményt. Elég sok mindenben csalódtunk mostanában, a kasza is lendült rendesen. Szerintetek van értelme?

Kommenteket direkt nem olvastam a spoilerek miatt, de szerintetek hozza az előző évad színvonalát? Azt nagyon szerettem, csak azért kérdem.

Köszi. :)

winnie - 2017. 02. 02. 13:40

időugrás, helyszínváltás, új szereplők – nem hiszem, hogy bármi akadálya lenne.

Snoopyzit30 - 2017. 02. 02. 13:45

@beiz

Szerintem hozza azt a színvonalat, de egészen más ez az évad eddig, mint az előző volt. Én csak a saját véleményemet tudom mondani, hogy szerintem nem élvezhető az előző évad(ok) ismerete nélkül. Oké, el lehet mondani, hogy mi történt ezzel vagy azzal a karakterrel az elmúlt évadokban, de ő biztosan nem fogja érteni a szereplők pillanatnyi érzéseit, motivációit. Vagy hogy mit várjon egy szereplőtől stb. Ha te láttad az előző 5 évadot, akkor biztos tudod mire gondolok. Amúgy érteni fogja, hogy mi történik, nagyjából, mert ez a 6.évad megint egy külön story lesz, de én – ez tényleg csak magánvélemény – nem erőltetném neki.

Sigismundus - 2017. 02. 02. 17:40

6×03

Formálódik valami történet-féle, csak éppen miféle?

A muszlim srác ügye, nem akarom elhinni hogy ilyen könnyen fel lehetett deríteni, hogy gonosz FBI ügynök meg a diler múltú besúgó rángatták bele akarta ellenére.. Még úgy is túl egyszerű, hogy Carrie egy belső ismerősén keresztül szerezte meg a hangfelvételt. (ami önmagában is hihetetlen hogy az FBI arc hagyott ilyen hanganyagot…) Remélem ez még bonyolódik, mert túl egyszerű.

Quinn lassan de lábra áll, kíváncsi vagyok kit akar lelőni. A zuhanyzós jelenet durva volt.

Ami a fő kavarás, az Carrie-megválasztottelnök-Dar Adal-Saul közt zajlik.

Dar Adalt nem értem. Tudja hogy Carrie ad tanácsokat, fényképei vannak meg hangfelvételei. Sejtheti hogy azért Sault küldik Dubaiba vagy hova, mert ő objektívebb, (Carrie szerint) és Adalban kevésbé bíznak. ÉS mégis, egy teljesen hamis jelentést tett a megválasztottelnöknek, Saul útjáról, holott tudhatja, hogy ha hazaért az, őt is ki akarják kérdezni.. És mégis ?!

Saul jelenete az izraeli telepen jó volt, elgondolkoztató. Magam is Saul álláspontját osztom ebben, de nővére végső érve azért betalált neki. A nő 30 év küzdelem után is hisz valamiben, meggyőződéssel él, büszkén, van családja. És Saulnak milye 30 év küzdelem után ?

amy fisher - 2017. 02. 02. 20:51

A legnyomasztóbb Homeland évad (vagy kezdés, majd kiderül). Mintha mindenki a végzetébe rohanna. És Quinn… nevet. A szívem szakad meg olyankor :-(

Kenza - 2017. 02. 02. 22:56

@Skirm – haat meg az is lehet..bar az izraeli no(Saul kollega) reakciojabol nem ez latszott szerintem.

@Snoopyzit30; arra, amikor latott 1 pasit bemenni a szembe hazba- remenykedek benne hogy ez nem csak valami skizo kepzelges hanem tenyleg fontos lesz es valoban kell az a pisztoly- action on :)

Kenza - 2017. 02. 02. 23:03

@bëiz; elozo evadokat miert nem nezte a feleseged? Csak mert ebbol kiderulne mennyire valo neki, szerintem nezheto lehet magaban is,de igazan jo akkor lesz ha mar ismeri a karaktereket (pl Quinn erdemel annyit hogy ne a horgessel mutatkozzon be :P na meg Carrie- nek is voltak akcoidusabb pillanatai) ha esetleg van ideje/kedve, en ledaraltatnam vele 4-5 tol 7 vegen.

Snoopyzit30 - 2017. 02. 03. 07:51

@Kenza

Á, nem hinném, hogy a készítők ilyen szintre viszik le Quinn-t. Legalábbis baromira remélem, mert ezzel az sugallnák, hogy valakinek egy biológiai fegyvertől (mérgező gáztól) lesz mentális betegsége. Nem mintha annyira értenék hozzá, de szerintem ez a két dolog nem függ össze. Simán el tudom képzelni, hogy valaki figyeli Carrie-t és Quinn “éberségét” mutatja, hogy ezt észrevette.

Quantumleap - 2017. 02. 03. 08:20

Tuti, hogy valaki tényleg figyeli Carrie-t. Semmi értelme nem lenne, ha Quinn csak képzelegne. Meg láthattuk a fegyverszerzős jelenetben, hogy azért nem halt el teljesen a régi énje.

amy fisher - 2017. 02. 03. 13:46

Nekem úgy jött le, hogy Quinn a strokeot akkor kapta amikor felébresztették a kómából. A döntést Carrie hozta meg. Emiatt van, hogy: 1. Quinn még mindig nem épült fel. 2. Carrienek lelkiismeret furdalása van: nem meri elmondani, hogy neki köszönheti a jelenlegi állapotát. Emiatt van annyira befeszülve Quinn 5 méteres körzetében.

Snoopyzit30 - 2017. 02. 03. 13:50

@amy fisher

Én erre nem gondolnék. Egyrészt Saul-lal közösen döntöttek, másrészt szerintem minden baja a halálos ideggáztól van. Aztán majd lehet kiderül más, de nem hinném.

mraparis - 2017. 02. 03. 21:51

Az a valaki, aki figyeli Carriet bent járt a házban, nem? Quinn fenti, reteszes ajtaja közvetlen a házba nyílik, hiszen Maxhez is azon ment be. És ott mászkált az a valaki, nem?

Zora - 2017. 02. 05. 11:44

6×03

Jó volt. Nem tudom, az a reteszes jelent nekem nem volt világos. Kívül nincs retesz, de valaki elhúzta, pedig senki nem volt otthon. (Kislány ugye bébiszittyónál.)
Lehet, azt is képzelte? Szóval, nem tudom.
Saul meg a cigisdoboz – fura. Nagyon sokáig mutatták, hogy az iráni elteszi, tehát lehet, kicserélték ott neki. Ha nem a nő, valamelyik verőember.

Jó lesz az évad, bár ki tudnám várni, hogy egyben nézzem meg az egészet.
:-DDD

mrsparis - 2017. 02. 06. 05:46

Zora, nekem úgy tűnt, mintha kívülről próbálták volna kinyitni az alagsori ajtót, Quinn pedig rátolta belülről a reteszt. De egyértelműen bent járt a házban az a valaki, hiszen az ágyon fekve a lépések zajára figyelt fel fentről.

Dober - 2017. 02. 14. 13:25

Ez az utóbbi rész marha jó volt. Lassan összeérnek a szálak, ha Quinn nem hallucinál, és minket is átvernek a szerzők. A kissrácot jól kiírták. Ő amúgy sem volt szimpatikus.

carlos - 2017. 02. 14. 20:00

Akkor ez most Dar Adal vs. Carrie?
Onigazoljuk a terrorizmust,h megtehessuk a szukseges rosszt…

Dave - 2017. 02. 15. 10:20

Na ez már jó volt. :)

Blushda - 2017. 02. 15. 18:06

Ez nagyon pörgős és remek rész volt, összeérnek lassan a szálak. Megérte a lassú építkezés, ismét itt a tipikus Homeland izgalmi állapot, amit úgy szeretek. :) Ami viszont feltűnt ebben a részben, az a számos visszatérő elem, amiket a sorozat már egyszer ellőtt: jelentéktelen kissrác, akit Carrie támogat, majd megölik (Aayan, 4. évad); autóbomba és rákenik valaki másra (Brody, 2. évad legvége); saját emberrablás megrendezése álcaként (Carrie, 4. évad)… Így már nem “ütnek” akkorát, mint először, nem okoznak akkora meglepetést, de ettől függetlenül tetszik eddig az évad. Jó volt viszontlátni Javadit is, mivel ő kulcsfontosságú volt az iráni szálban a 3. évadban.

Snoopyzit30 - 2017. 02. 16. 13:38

Nekem pont most nem tetszett a rész. Carrie továbbra is totál hiteltelen, mint elnöki tanácsadó, kivételesen Dar Adallal értek egyet. 3 éve nincs a CIA-nél és ő ad tanácsot, a megválasztott elnökasszony meg annak ellenére hogy keménykedik (a színésznő ugyanazt adja elő mint a House of Cardsban), egy bábnak tűnik. A félbéna-creepy Quinn meg pár nap leforgása alatt totál kitisztult, már szinte alig sántit (vagy jár féloldalasan), az arcán sem látszik semmi a korábbiakból és újra nyomozgat, jön-megy, mintha kb. nem is neurológiai sérülése lett volna, hanem csak valami kis balesete. A muszlim hülyegyereket is jó, hogy kiírták mert nagyon idegesítő volt, bár értem, hogy ez kellett ahhoz, hogy összeérjenek a szálak. Még talán a Saul vonal volt a legérdekesebb, de azt is gyorsan feloldották.

Hát én most csalódott vagyok, eddig nagyon lelkes voltam, de most vesztettem a lelkesedésemből. Remélem a következő rész jobb lesz.

Shannen - 2017. 02. 17. 03:57

Azon gondolkodtam a rész első felében, hogy jó-jó, nem rossz ez, de most már igazán beindulhatna az évad úgy rendesen, kicsit jobban összehozhatnák a szálakat is. Erre tessék, eltelik 20 perc és már teljesül is a kívánságom. Remélem jól göngyölítik tovább a sztorit, mert ha ügyesen kikerülik az önismétléseket, akkor ez megint egy jó évad lehet. Bár a Quinn-szállal még mindig vannak fenntartásaim.

inferno88 - 2017. 02. 17. 07:09

Talán most beindul az évad, de eddig siralmas volt.

bëiz - 2017. 02. 17. 13:14

Na végül csak elkezdtük nézni ezt az évadot, bár nem vagyok eddig tökéletesen meggyőzve. 4 rész után elég vegyes érzéseim vannak, az eddig látottak alapján nem tenném a legerősebb évadok közé. Persze könnyen lehet, hogy most fog beindulni minden, erre minden esély megvan, de lássuk be, hogy 4 rész alapozás egy kicsit hosszadalmas egy 12 részes sorozat esetében. A Homeland eddig is szeretett építkezni (lásd az előző 2 nagyszerű évadot), de most úgy látom ezt csúcsra vitték. :)

Most, hogy így elmélkedek beugrott azért, hogy valamelyik évad úgy építkezett, hogy 4-5 nyögvenyelős epizód után a maradék félévad minden egyes része után letettük a hajunkat. Túlságosan elkényeztetett ez a sorozat, úgyhogy bevallom most is ezt várom. Ha ez nem következik be, és maradunk ezen a szinten, akkor lehet, hogy ez lesz az utolsó Homeland évadom… sajnos.

Dave - 2017. 02. 18. 19:32

beiz: A nagykövetség ostromlós évad volt ilyen nem?

bëiz - 2017. 02. 19. 10:12

Igen, szerintem az volt az. A negyedik évad talán.

Snoopyzit30 - 2017. 02. 19. 10:22

Szerintem a 4. évad úgy egészben tök jó volt, én nem emlékszem, hogy ott az évad első fele rossz lett volna. Pedig tavaly még csináltam is egy 4-5. évad darát.

Rövid érdekesség: tesóm is végre elkezdte a Homelandet és gyorsan le is darálta az összes részt. Tegnap mesélte nekem, hogy ahogy szedte össze a részeket és nézte össze a feliratokat, bele-bele kattintott a részekbe és a 4. évadnál pont arra a részre ill. jelenetre kattintott, ahol a Carrie-t bedrogozzák és hallucinálni kezdi a Brody-t. Akkor ugye nem is nézte tovább, nem tudta hogy ez hallucináció és amikor darálta a 3. évadot, akkor az évad végén egyszerűen nem hitte el, hogy meghalt a Brody, merthogy ő a 4. évadban látta, hogy még ott van. Ezen akkorát röhögtem! Hát így jár az, aki később fedez fel egy sorozatot, akkor már gyakorlatilag akárhova nézel spoilert látsz :-))))

Brynden Rivers - 2017. 02. 20. 11:16

Még nem láttam az 5. részt, de ha az lesz hogy amerikai kormányszervek robbantották fel a muszlim afroamerikai csávót, akkor az már túl elszállt lesz nekem.

roni - 2017. 02. 20. 12:32

5. rész nagyon klassz: izgalmas is, megy is előre a történet. Mondjuk, már ideje volt. :)

Kenza - 2017. 02. 20. 13:30

Nagyon jo volt az 5. resz, nekem tetszett az epitkezese edsig is, nem banom hogy igy indult. Es mar Quinn re sem lehet panasz ;)
Adal nem akar esetleg elnok lenni legkozelebb? :P Bar azt hiszem o a hatterben a leghatekonyabb.

Diapolo - 2017. 02. 20. 14:07

Nem. Ez egyszerűen nehezen csúszik le. Nálam ez a leggyengébb Homeland évad. Egyedül Saul és Adal jeleneteit szeretem, azok a szokásosak. Ezt a 6×05-t se nagyon tudom értékelni, ez nem az az igazi Homeland. :/

_Peter - 2017. 02. 20. 17:57

5. rész végre valami. Úgy érzem csak most kezdődött az évad. Túl sok minden mutat Dar Adalra, ezért nem hiszem el ő áll a dolgok mögött, remélem még tartogatnak csavart az írók.

carlos - 2017. 02. 20. 20:00

A 4. resz utan megneztem a trailert, kicsit aggodtam, de jo resz lett. Nem huztak tul, kellemesen idegorlo volt. :D Szepen elkulonitettek mindenkit,aztan osszefuztek. Dar Adal tenyleg tul nyilvanvalo,jo lenne egy csavar, habar az biztos,h raferne a lecke :D

seven - 2017. 02. 20. 21:00

Én a fejemet vakarva olvasgatom a véleményeket, szerintem nagyon jó volt az évad összes része. Az 5. pedig egyszerűen zseniális!

Az tény hogy lassan építkezett idáig, de a Homeland mindig is erről szólt nekem. Az aprólékos, lassú építkezésről. A – szerintem – legjobb évad, ami a 4. volt, ugyanígy csinálta.

Stabilan 8 és 9 pont között van a sorozat nálam.

szk - 2017. 02. 20. 21:17

Quinn mint a hatékony tömegoszlatás szakértője… hahaha. Remek rész volt.

Geza Kovacs - 2017. 02. 20. 21:28

Nem az igazi. Értem én, hogy itt teljes körű ábrázolásra törekszenek minden téren, de az előző évadokban ment ilyen teátrális, ostoba, történetet előre nem vivő akciók nélkül is. Komolyan, ennél már Carrie gyógyszeres mizériája is viselhetőbb volt. 5 rész elment anélkül, hogy bármit sejtenénk az igazi főszálról.

kpeter - 2017. 02. 20. 22:16

Szerintem igenis nagyon jó rész volt. Quinn elrendezte a dolgokat :D :D :D

tulipán - 2017. 02. 21. 11:43

seven +1

Blushda - 2017. 02. 21. 21:15

Kiváló volt a 6×05. Szinte az elejétől a végéig fenntartotta a feszültséget, kiváló volt a tempó, miközben bontakozott is szépen a történet kifelé. Ezért megérte a lassú építkezés! Utoljára ilyen izgalmas szerintem a 4. évad vége felé a pakisztáni nagykövetséges akció volt.

fireblade"pistike" - 2017. 02. 22. 02:33

Zseniális eddig az évad
remekül felépített a story
adnak a részleteknek is, profi megvalósítás, jó alaptörténet

eddig simán 9/10

s91 - 2017. 02. 22. 11:33

Számomra talán az 5. volt az eddigi legjobb rész a Homeland történelemben. Már magában ez a terrortámadás New Yorkban téma kibontakozása is óriási löketet adott az évadnak, egyszerűen mindenki beindult. A feszültség végig megvolt, a szálak gyönyörűen bontakoznak ki és fonódnak össze, a karakterek is kiválóak. Quinn jeleneteinél szinte már sírva röhögtem, egyben csodáltam azt a személyiségváltozást, amelyet szintén remekül alakít Rupert Friend. Hihetetlen az az alaposság, amellyel dolgoznak a készítők, kiváncsi vagyok hova tudják még az összképet fokozni. Biztos vagyok benne, hogy sikerül nekik, várom a következő részeket és a történet alakulását.

Nekem sokkal jobban tetszik ez az összeszedettebb Carrie, mint az őrült gyógyszeres. Dar Adal és Saul játékát csodálom, az FBI-os és NSA-s csókák kiváló benyomást keltenek, de még az olyan mellékszereplők is, mint mondjuk a bébicsősz. Kiváncsi vagyok az elnökasszony hogyan fogja kezelni a helyzetet a háttérben és a sajtó előtt. Illetve érdekes lesz, hogy a Nafiszi szál hogyan fog bekapcsolódni a sztoriba. Lesznek még itt érdekességek, izgalmak, feszültségek, meglepetések és fordulatok.

Eni - 2017. 02. 22. 22:59

6×05: Azért Quinn-ben még van egy kis kakaó… thank god!

dupi - 2017. 02. 23. 10:56

Regen fordult elo, hogy egy reszt mar masnap ujranezzek – ez az 5. olyan volt. Zsenialis resz volt!

bëiz - 2017. 02. 23. 12:57

A rész nézése közben először azt gondoltam, hogy ez egy alibi rész, egy alibi akcióval, ami csak arra szolgál, hogy “legyen végre valami” és aztán gördülhet tovább a cselekmény. Aztán amikor vége lett a résznek megvilágosodtam: ez így teljesen rendben volt. Sőt!

Ha Quinn helyébe képzelem magam, teljesen logikusan viselkedett. Napokkal ezelőtt kiszúrta ugye, hogy valaki figyeli Carriet. Követte a fickót, aki odavezette a fekete srác munkahelyéhez, ahhoz a srácéhoz, aki felrobban a furgonnal. A tévében látta, hogy ugyanaz a logó van a furgonon. Aztán elkapja az egyik riportert, aki fuldokolva elmondja, hogy valaki tüntetést szervezett Carrie háza elé, és valóban, jönnek is a tüntetők követ dobálni. Ez így egyben iszonyat gyanús, és teljesen indokolt a paranoia. Én sem engedtem volna ki Frannit az utcára, nem engedtem volna el őket, mert fogalmam sem lett volna, hogy mire megy ki a játék. Márpedig valamit akartak. Mindezt csak színesíti a poszttraumás stressz is.

Szóval így végiggondolva ez teljesen jó volt, teli meglepő húzásokkal :D

Snoopyzit30 - 2017. 02. 23. 13:14

6×05

Hát én nem vagyok elájulva. Carrie-t úgy tűnik minden szintem megvezetik, tényleg akkor éberebb volt, amikor be volt drogozva. Most csak sodródik az árral. Quinn behúzása ebbe a marhaságba is tök fölösleges volt. Oké, hogy robbantás volt a városba és emiatt lehet nagyobb a készültség, de nem mondják már, hogy bedobja a követ az rálő és rögtön kivonul kb. a fél hadsereg, hogy túszejtő. Hagyjuk már ezt a baromságot! Akkor fel kellett volna, hogy szólítsák, hogy engedje el őket vagy túsztárgyaló vagy valami. Ez így iszonyú komolytalan egy Homeland résztől. Az hogy a megválasztott elnökasszonyt eltakarítják ideglenesen az útból azt még értem, bár az is több, mint idegesítő, hogy kb. semmi hatalma nincs, hanem csak úgy elszigetelik. Ez is mese habbal. Quinn volt egyedül észnél, pont az a szereplő, akinek – a hitelesség kedvéért – még vegetálnia kellene kb.
Ez a rész olyan messze van a Homeland fénykorától, mint Makó Jeruzsálemtől. A remek építkezés után, nekem ez most nagyon nagy csalódás, mert ha valaki, akkor én iszonyat nagy fun vagyok. Remélem, hogy összekapják magukat.

Zora - 2017. 02. 23. 19:56

6×05

Na, hálistennek, csak az utolsó 3 percig kellett várni!
Itt valakik nagyon összeesküdtek az elnökasszony ellen. Direkt elmenekítették, meg robbantottak, meg ilyesmi.
Szegény Quinn, pedig nem akart rosszat.
Hát, ez tök izgalmas. Lehet, érdemesebb lenne bevárnom az összes részt, és egyben megnézni.

zedtheant - 2017. 02. 23. 22:53

6×05 zseniális rész volt! para, feszkó, brutáljó Quinn. Régen élveztem ennyire sorozatrészt.

Blushda - 2017. 02. 24. 23:55

@Snoopyzit30

Szerintem simán hihető a megválasztott elnökasszony elszigetelése, ugyanis ő még csak megválasztott elnök. Nem lett még hivatalosan beiktatva, tehát nincsenek meg azok a jogai még, amik egy elnöknek megvannak. Félúton van az elnökjelöltség és a tényleges, beiktatott elnökség között. Számomra ez belefér.

Az évad első részében Dar Adal és a Moszados csaj beszélték is, hogy csak maximum 8 hetük van a beiktatásig, utána “meg lesz kötve a kezük”, úgyhogy gyorsan kell cselekedniük. Nyilván már akkor ezt tervezgették.

Snoopyzit30 - 2017. 02. 25. 09:37

@Blushda

Én ezt írtam: “Az hogy a megválasztott elnökasszonyt eltakarítják ideglenesen az útból azt még értem”. Azt írtam, hogy idegesítő, hogy nincs annyi hatalma, hogy azonnal tv-t meg telefont kapjon. Hülyítették, hogy majd hoznak neki tv-t erre felmegy az emeleten, aztán a noname asszisztens meg ott néz a tévét. Hagyjuk már. Szerintem egy csomó mindenhez joga van a megválasztott elnöknek. Ha belenézhet titkos információkba (márpedig eddig ez így lett megjelenítve), akkor kötve hiszem, hogy nincs annyi joga, hogy ilyen helyzetben azonnal kommunikációs eszközökhöz jusson. Persze nem vagyok szakértő, egyértelmű, hogy ez csak a magánvéleményem.

Ancsa - 2017. 02. 25. 09:45

Csak most jutott időm megnézni – anyám borogass! Nagyon jó rész volt, Quinn előtt meg le a kalappal. Eddig szépen építkeztek, szerintem a durvulás innen jön.
Amikor vége volt a résznek, visítani tudtam volna, hogy csak még egyet, lééégyszi! :)

Shannen - 2017. 02. 26. 02:26

Ha a feszültséget és az izgalmakat nézzük, akkor valóban jó rész volt. Ha viszont megpróbálunk értelmet keresni benne, akkor ott megbukik a dolog. Legalábbis számomra.

Ez az egész “túszejtős” sztori megint teljesen fel volt fújva, hiteltelen volt az egész. Nehogy már Carrie, aki mindig tűzön-vízen át gázolt ha kellet, ha nem, órákat üljön a háza előtt, miközben a gyereke is bent, mert egy akárki kommandós azt mondta. Ezt nem tudtam komolyan venni. Meddig tartott volna átlépnie a kordonon és odafutni a házhoz? Vagy akármi, csak ne üljön búslakodva a lécsőn. A végén meg olyan gyorsan lelépett mindenki… ilyenkor nem is szoktak helyszínelni vagy ilyesmi?

Na szóval hiába remekel Rupert Friend, nem tudok megbarátkozni sehogy sem a Quinnes szállal… A sztori többi része továbbra is érdekel, meg biztatónak tűnik, szóval várom persze a folytatást.

lostfanka - 2017. 02. 26. 11:49

@Snoopyzit30: Az elnok asszonyt nem elszigetelik, hanem befolyasoljak. Elszigetelik a tanacsadoiktol, szurt informaciot kap, nincsenek ingerek a kulvilagtol amik elterelhetik a figyelmet.

Meg jo hogy kivonul a fel hadsereg amikor egy terror tamadas utan, egy fegyveres tuszokat ejt.

DanZi - 2017. 02. 26. 22:38

Ki volt a Mercedes-t (?) alakító nő? Aki Saulnak kamuzott…?

Vmi híresebb színésznő volt anno…

Dave - 2017. 02. 27. 16:30

Jeszoké! Na ez igen, mi lesz még itt.
Ep 6 9/10

bvr - 2017. 02. 27. 19:01

kezd egyre jobban tetszeni!
(kivéve hogy kinyírták az FBI-os csókát. Az annnnyira a közhelylexikonból lett idecopyzva hogy azért ennél csak megerőltethették volna az írók magukat egy kicsit jobban…

(viszont az olyan apróságok mint Saul és a bent felejtett kabát, ezeket mindig imádom! Az ilyesmikért (is) szerettem régen John le Carré (meg kicsit Frederick Forsyth) könyveit. Persze a Homeland (hiszen sokkal pörgősebbnek, popcornosabbnak is szánják, szóval ez nem hiba) sose lesz ez a szint, de néha jó hogy vannak benne ilyenek :)

Malachi - 2017. 02. 28. 02:09

tetszik az évad, izgalmas és feszült, de nagyon remélem, hogy nem arra fut ki az egész, hogy Dar Adal kavarja a szószt a háttérben, hogy megőrizze a CIA kiváltságait az új elnök ellenében. mert már részek óta nagyon úgy tűnik, hogy ennyi az egész – mondjuk most ez a titokzatos adatbányász(?) megfigyelő(?) központ adott egy újabb réteget a rejtélynek. nem tudom, láttátok-e a Zero Days dokut, mintha abból másolták volna ki az egészet. izgi!

Dave - 2017. 02. 28. 09:16

Malachi. PEdig az évad első részéből amikor Sault kihagyva találkozgat egy étteremben főmuftikkal (meg RObert Knepper karakterével)üveg ajtó mögött nagyon úgy néz ki ő kavar valamit.

Blushda - 2017. 02. 28. 19:08

Igen, igen, minden jel arra mutat, hogy Dar Adal felelős mindenért – én azon se lepődnék meg egyáltalán, ha maga a robbantás is az ő parancsára lett volna, hogy így újra fel lehessen korbácsolni a kedélyeket és folytatódhasson a CIA finanszírozása, meg a “háború a terror ellen”. De a baj ezzel meg tényleg csak az, hogy annyira egyértelműen minden erre mutat, pedig a Homelandtől többet várunk a legtöbben, szóval kíváncsi vagyok, hogy lesz-e benne valami nagy csavar. Mert egyelőre én úgy látom, hogy a sapkás csávó, aki figyelte Carrie-éket meg kinyírta az FBI-os csókát, Dar Adal embere. De nem bánnám, ha nem így lenne.

dupi - 2017. 02. 28. 20:59

félelmetesen paranoiddá tevő rész volt, lehet behúzom a hűtőt az ajtó elé éjszakára.

Kissur - 2017. 03. 01. 19:28

Annyi jót olvasok itt a Homelandről, pedig én a 3.résznél parkolópályára tettem a sorozatot, annyira untam. De a kommentekből ítélve felpörgött. Megnéztem az előzeteseket és így semmi. Nem jött meg a kedvem a folytatáshoz. Majd talán az évad vége felé. Mondjuk a 4.évaddal is így voltam. A 2.rész után kaszáltam konkrétan, aztán felhoztam magam a 10.részig és máig a kedvenc évadom.

Diapolo - 2017. 03. 03. 18:53

Kénytelen vagyok oldalt váltani. Ez a legutóbbi rész nagyon ott volt. Quinn még mindig idegesítő helyenként, de most olyan jó irányba terelték a történetet, hogy elkezdett berántani ez az évad is. Csak így tovább.

zetevar - 2017. 03. 04. 18:22

Jajjj, mi lesz itt még… Nagyon féltem Quinn-t. Nem tudom, hogy fog ebből jól kijönni és túlélni az évadot. És Carrie-nek ki maradt? Épp elkezdtem beletörődni, hogy egy FBI-os ficek lesz az idén a barátunk, erre nem kiiktatják? Nyilván valahogy majd beúszik a képbe Saul, vagy a gazdag német, de az nem létezik, hogy Carrie most az egyszer tényleg és totál egyedül maradjon, ráadásul még Franny-t is védenie kell.

Zora - 2017. 03. 05. 12:44

6×06

Szerintem is kár volt a kliséért, mármint az FBI-os megöléséért. Viszont, ugye, a gyilkos tudja, ki Carrie. Mi gátolná meg abban, hogy egyszerűen kinyírja?
Tényleg nem sok mindenkije maradt, csak ez a Max. Talán, ha Sault is bevenné, ő meg azt a srácot. (A kabát-trükk jó volt.)

Ó, nem bírom én az izgalmakat…
Ki kellene bírnom, hogy 1 hónapig nem nézem a sorozatot…

n4nom4n - 2017. 03. 05. 13:03

Nekem bejött ez az évad eddig…

carlos - 2017. 03. 06. 19:36

Nehez eldontenem,h ez egy idegesito vagy izgalmas resz volt. Ugy tunik tenyleg Dar Adalra van kihegyezve ez,ami tul nyilvanvalo. Ugyesen probal elkuloniteni mindenkit,de gondolom szokas szerint vegul ez hozza ossze a szokasos felallast. Meg mindig jo az evad, keves sorozat van,ami ilyen hatast bir gyakorolni ram.

Blushda - 2017. 03. 06. 21:54

6×07 Ez megint egy zseniális rész volt szerintem, jó pörgős, a színészek is mind sziporkáztak! Visszatért a jó öreg “őrült Carrie”, persze sajnáltam azért Franny miatt. A Javadi-s részek is nagyon bejöttek. Viszont kiderült, hogy tényleg Dar kavarja a szószt kb. mindegyik szálon, ami egy kicsit csalódás, úgyhogy még valami nagy csavar hiányzik nekem. (Persze ez csak a Homeland baromi magasra tett lécéhez képest csalódás, és bőven meglepődhetünk még.)

_Peter - 2017. 03. 06. 21:59

Nagy csalódás volt ez a rész. Dar Adal dolog miatt. Annyira sok mindennel utaltak rá az előző részek alatt, hogy nem akartam elhinni és vártam mindig a csavart, hogy még sem ő nem lehet ilyen egyszerű. Erre tessék még jól szájba is rágták… hát ez így nagyon gyenge lett.

Skirm - 2017. 03. 07. 04:35

Idézném magam egy hónapról ezelőttről
“Skirm – 2017. 02. 02. 06:26
Elég vad elképzelés, de mi van ha az iráni fickó rég a moszad embere már és csak eljátszották az egészet Saul(meg úgy az amerikaiak) kedvéért, aki a cigis dobozból valahogy elkezdte ezt sejteni és most megy valami régi arab terrorista informátorához.”

KB mindenben igazam lett, durva.
A mostani rész nekem tetszett, Darnak már úgy a 4 évad óta kijárna egy fejlövés remélem ez idén teljesülni fog.

Letenye - 2017. 03. 07. 21:55

Szerintem a nagy öldöklődés nélkül is élvezhető az évad.

Viszont a 7.ik résszel kapcsolatban 2 dolog ütötte meg a fejemet.

1. “Üdvözli önt Brody őrmester” – amikor Saul találkozik dzsavádi emberével a hokimeccsen. Kell ennek dolgot tulajdonítani, vagy ez csak egy bevált “azonosítási forma” közöttük??
2. Dar Adal és Quinn között milyen viszony volt régebben? Konkrétan mikor arra utal, hogy “nem ez az elsődleges, ami eszedbe jut rólam”. Beteges dolog arra gondolni, hogy az öreg körszakáll pedomaci? :D

Eni - 2017. 03. 07. 21:57

Letenye: én úgy tudom, hogy Dar Adal szervezte be Quinnt. Valami mentor szerű volt neki.

Letenye - 2017. 03. 07. 22:00

Igen, ez akkor derült ki, mikor Carrie-nak mondta el az 5ik évad végén Dar, Quinn ágya mellett. De ez most kicsit másabbnak tűnt részemről.

Class - 2017. 03. 08. 08:12

Letenye: a Brodys mondat az én fülemet is megütötte. Valószínűleg csak azonosítási forma… de kitudja.

Blushda - 2017. 03. 08. 18:36

@Letenye: A Brodys mondat csak azonosítás céljára szolgált. A 3. évad szólt Javadi beszervezéséről Iránban, ami Saul akciója volt, és ebben Brodynak is fontos szerepe volt. Erről csak Saul és Javadi tudhatott, tehát ennek a mondatnak az elhangzásával Saul megbizonyosodhatott róla, hogy tényleg Javadi emberével beszél, és nem egy akárki csapdájába sétál bele.

Blushda - 2017. 03. 08. 18:40

@Letenye: Bocs, lemaradt a válaszom a 2. kérdésedre. Dar Adal volt Quinn mentora, ahogy már előttem mondták. Ő szervezte be “az utcáról”, amikor 16 éves volt. Ez az 5. évad utolsó részében hangzik el. És amikor Dar Adal korábban a CIA Black Ops részlegét vezette (“a titkos hidegre tevő osztag” az ügynökségen belül), akkor Quinn volt a legjobb embere. Szóval elég régóta volt köztük szoros munkakapcsolat.

Caeiro - 2017. 03. 08. 19:57

Összefoglalva, kiszámítható volt a cselekmény. Egyébként Carrie-nek hogy a fenébe nem gyanús a gyámügy ténykedése, miután Dar Adal burkoltan megfenyegette őt kb. 2 résszel ezelőtt? Tippre Carrie házát bekamerázták és nem a gyerek nyögte ki, hogy anci a stukkerral aludt mellette.De a logika szabálya szerint Quinn-nek is már alulról kellene szagolni az ibolyát, hisz több gondot okoz néhai gazdijának, mint hasznot (potenciális kiszivárogtató lehet) – ennél kevesebbért is gyilkolnak a Homeland-ben – ld. a perzsa kémfőnök ténykedését.

Shannen - 2017. 03. 08. 22:10

@Caeiro: Nem tudom elképzelni, hogy Quinn túlélje ezt a szezont, úgyhogy szerintem lassan-lassan az ő ideje is eljön, és persze az is benne van a pakliban, hogy Dar Adal lesz az aki közvetve vagy közvetlen felelős lesz a haláláért.

Amúgy meg tudom ez teljesen nyilvánvaló, de azért muszáj megjegyeznem ezredjére is, hogy Claire Danes mennyire szuper továbbra is.

Dober - 2017. 03. 09. 05:44

Dar igy tul egyszeruen meg van magyarazva. Valami csavart vartam.

Sigismundus - 2017. 03. 10. 08:18

6×07

Szerintem Carrie-nek is amolyan veterán komplexusa van, úgy reagálta le ezt a kislányvédős dolgot mintha még mindig, idegenben, terepen lenne. Fegyverrel a kézben, csak bajtársakban bízva, ha gáz van, felhív egy főmuftit és megoldva a hivatalok packázása. Csak éppen már itthon van, más szabályok, törvények szerinti világban.

topofthemorning - 2017. 03. 11. 10:05

Az elején de rettenetesen idegesített Quinn! Most pedig imádom minden kínos, kényelmetlen pillanatát! Most Carrie idegesít, nehezen viselem, amikor neurotikus. És nekem nem volt életszerű a dolog, annyi ésszel, ami neki van, okosabban is viselkedhetett volna a hivagalnokokkal és a bíróságon. Azt vártam tőle, hogy fapofával a csillagokat is lehazudja az égről, hogy visszakapja a gyerekét, vagy ha átláthatatlan, hogy ki van mögötte, és úgy dönt, hogy nem most kell ez ellen harcolni, akkor már a következő lépését tervezi, nem neurotikusan pattog. Először azt hittem, hogy elterelésből zuhan össze.

topofthemorning - 2017. 03. 11. 10:06

Nem átláthatatlan, hanem átlátja.

Malachi - 2017. 03. 11. 21:12

topofthemorning – de hát Carrie mikor volt okos, ha igazán elkapta a gépszíj? szerintem nem lehetett mást várni tőle.

szóval Dar Adal, oké. most már azért szorítok, hogy Saul intézze el (tippre ő lesz majd), és még azelőtt, hogy kinyíratná Quinnt a vén szemét. akivel a bárban beszélt, a tévé előtt, róla tudunk valamit? aki lek*vázta a president elect nőt. meddig vezethetnek a szálak, lehet, hogy Dar is megbízásra dolgozik valakinek?

carlos - 2017. 03. 13. 14:46

Az biztos, h Dar Adal nem maga talalta ki a külpolitikai iranyvonalat amire ugy tunik sikeresen befuzik a leendo elnokot. Biztos komoly hattere van. Szepen szetzilalta az elnok kornyezetet, most kellene elvarrni a szalakat,de szerencsere mindenki keményebb azert ennel. Jo kis resz volt.

Malachi - 2017. 03. 13. 15:18

carlos – csak azért, mert eddig úgy gondoltam Darnak bőven elég indíték a kavarásra, hogy ha az új elnök csökkenteni akarja a közel-keleti befolyást, akkor a CIA szerepe is csökken, stb. de lehet, hogy valami más is van még a háttérben.

_Peter - 2017. 03. 13. 19:21

8. rész tetszett, volt minden. Fake news gyártás, Javadi kavarás, Saul elárulva és felbőszítve, Carrie összetörve, Quinn Astrid miatt összeszedi magát és újra Jason Bourne lesz, alig várom a továbbiakat. Nagy kár nem négy résszel ezelőtt indult be ennyire az évad.

A sapkás bérgyilkos ha jól értem most T-Bag tábornok embere, mert ha Dar Adal akarta volna eltenni láb alól Quinnt sok lehetősége lett volna már, de inkább kihúzta a diliházból és Astrid segítségével elbújtatta az erdei házban. Úgy tűnik a tábornok és Dar Adal együtt dolgoznak MPE befolyásolásáért csak más módszerekkel. Dar Adal csak lejáratja a sajtóban, pár nap kényszerszabadságra küldte a házban, elintézte ne hallgasson Carrie-re akit szintén lejáratott, akadékoskodott Saullal. T-Bag sapkása pedig a piszkos munkát végzi a gyilkolásokkal. Kíváncsi leszek vajon tényleg lesz Saul vs Dar Adal meccs, vagy az írók visszahozzák Dar Adalt a pozitív oldalra amikor megtudja a tábornok az ő embereit is megöletné, őt is kitúrná és így már nem áll az alku.

Blushda - 2017. 03. 13. 20:35

Amikor Quinn kivette a töltényeket Astrid pisztolyából, már akkor annyira tudtam, hogy visszafelé fog elsülni a dolog…

Shannen - 2017. 03. 14. 02:36

Fú, hát azért ez nem semmi epizód volt. Az utolsó 3 percet végigizgultam, és komolyan féltettem Quinnt, attól függetlenül, hogy tudtam nem (most) írják ki, mert azzal már ma tele lettek volna a hírek. De úgy egyébként is erős rész volt, Javadi húzása is váratlan volt. Nagyon beindult az évad, még ha kicsit várni is kellett rá eleinte.

manci - 2017. 03. 14. 20:47

nagyon jóóóó rész volt, nekem nagyon tetszett:)) szegény astrid :( alig várom a folytatást!

Rammsch31n - 2017. 03. 15. 14:00

Blushda: Igen, ez nekem is túl átlátszó volt…

mrsparis - 2017. 03. 15. 15:33

Nagyon-nagyon jó rész volt, alig várom a következőt!

Én mondjuk olyan szinten lojális vagyok ehhez a sorozathoz, hogy ha rossz lenne, akkor is kitartanék mellette. Hova jutott Bory őrmester és az őrült Carrie óta??? ;)

Quinn “működése” nekem nem hihetetlen, egy valóban magasan képzett katona tűrőképessége, kitartása egészen más, mint egy “normál” emberé. Most, amikor a sapkás gyilkos azt hitte lelőtte, tudtam, hogy fel fog bukkanni a vízből, de nem úgy tudtam, hogy “na, ez biztos már megint túléli…”, hanem hogy túl kell élnie, mert ennél okosabb :) és úgy lett! Nagyon remélem, hogy Ő marad és nem kell meghalnia, különben is akkor mi értelme lenne annak, hogy mindent túlél?!

A sapkás gyilkos egyébként olyan para, hogy képernyőn keresztül is fosok tőle. (Mondjuk engem Dar Adaltól is a hideg ráz :D)

Javadi karakterét imádom, bár Ő is nagyon para (a sorozatbeli múltja is, meg Ő maga eleve), de nagyon hitelesen játssza a színész és nagyon jó maga a karakter.

Nem szeretem azokat a jeleneteket, amikor Saul-t bántják, mert akkor olyan papis (pl. amikor elrabolták, zsák a fejre vagy most a Javadi fellökte-jelenet) és persze már papi, na de mégis csak CIA-s papi, ne boruljon már fel az út szélén! Nem szeretem, hogy sajnálom, mert Saul az Saul, kemény öreg mackó, sérthetetlen és kész! :)

Nagyon várom a folytatást!

mrsparis - 2017. 03. 15. 15:34

*Brody őrmester természetesen

Deisler007 - 2017. 03. 18. 18:45

remek eddig az az évad, fura volt indítás, de most már tűkön ülve várom a következő részt! azt nem mondom, hogy sose láttunk hasonlót (áruló csoportok a CIA-n belül, stb.), de fene bánja.

És a rosszfiúk elkezdhetnek aggódni, nagyon úgy tűnik, Quinn ismét egyszemélyes hadsereg üzemmódba kapcsol!

sfefe - 2017. 03. 18. 21:23

Hat ez a 8. resz egy vicc…
plane a vege, meg ezzel a hulyevel meddig jatszatjak az idiotat….. amugy is mar ideje, hogy vege legyen a sorozatnak mert egyre gyengebb.

Snoopyzit30 - 2017. 03. 18. 22:39

@lostfanka: “Meg jo hogy kivonul a fel hadsereg amikor egy terror tamadas utan, egy fegyveres tuszokat ejt.”

Az egy iszonyú nagy vicc volt, hagyjuk már! Dobálták a házat, gyakorlatilag megtámadták őket, magánlaksértés stb. Ilyen esetben védekezhet, akit megtámadnak. A túsztárgyalás meg egy vicc volt. Konkrétan semmilyen tárgyalás nem volt. Na mindegy, ettől függetlenül én 3 hétre lepihentettem a sorozatot, mert iszonyúan elvitték a gagyi felé az egészet.

Most egyben lenyomtam a 6-7-8.részt és örülök is neki, hogy pihentettem, mert visszaemelkedett a nézhető szintre a Homeland. Most már hoznak olyan fordulatokat, amiért újra érdemes néznem a sorozatot. Astridot sajnálom, de nekem az nem volt fordulat, hogy a sapkás csávó ott van. Quinn azért nem hülye, csak miután rossz embert ütött le, elhitette magával, hogy tévedett. Viszont ami totál érthetetlen, hogy miért csak kiürítette Astrid fegyverének tárát, miért nem tartotta meg. Ez nem rá vall. Ami viszont pozitívum, hogy Saul és Carrie újra együtt dolgoznak még akkor is, ha ideiglenesen. Viszont hol van már Dar Adal régi nagy ígérete a 4. évad végéről, hogy Sault azért könyörögte vissza a CIA-hoz, mert azt akarta, hogy ő irányítson. Ahhoz képest még egy ilyen régi (harcos)társát is, mint Saul simán átveri, a háta mögött intézkedik, ha úgy tetszik hátba döfi képletesen szólva. És még mindig nem tiszta teljesen, hogy Dar Adal miért kockáztat ezzel ennyit. Mit akar ő igazából elérni ezzel az egésszel? Kérdem én ezt azon túl, hogy az eseményeket értem, de az ok-okozati összefüggés nálam még mindig nem tiszta. Remélhetőleg ezt a maradék 4 részben megválaszolják. Amúgy szerintem Quinn simán fejlődhet innen, erre utalt Astrid is, hogy javult a járása, javult a beszéde. Gondolom megfelelő terápiával még ez tovább javulhat. Az más kérdés, hogy most nincsenek éppen békeidők, szóval nyilván semmilyen terápiára nem fog mászkálni már ebben az évadban.
Várom a folytatást!

Snoopyzit30 - 2017. 03. 18. 22:50

@Shannen: “Nem tudom elképzelni, hogy Quinn túlélje ezt a szezont, úgyhogy szerintem lassan-lassan az ő ideje is eljön, és persze az is benne van a pakliban, hogy Dar Adal lesz az aki közvetve vagy közvetlen felelős lesz a haláláért.”

Én is gondoltam valami ilyesmire, de ha belegondolsz nem építettek fel semmilyen karaktert helyette. Én azt hittem majd az FBI-os fickó lesz felépítve Carrie mellé, erre ki is nyírták szépen. Mivel be van rendelve már most további 2 évad, ezért szerintem Quinn még biztosan marad legalább 1 évadra. Ha pedig nem, akkor az a forgatókönyv, amit írtál, hogy Dar Adal tünteti el. Mondjuk az nem teljesen világos, hogy ha Dar Adal meg van győződve róla, hogy Quinn tud valamit és kiadta rá a tűzparancsot, akkor miért ment még el hozzá beszélgetni? Hogy mielőtt megöleti arról győzködje, hogy Carrie csak bűntudatból segít neki. Ennek semmi értelme. Szerintem a robbantásos ügyben és a sapkás fickóval kapcsolatban még lesz valami csavar. Legalábbis remélem.

Quantumleap - 2017. 03. 19. 13:04

Azt nem hiszem, hogy Quinn valaha is teljesen a régi lesz. Az egyszerűen nem lenne élethű, mert valós szemszögből nézve lehetetlen. Esetleg megközelíti a korábbi állapotot.

Titan - 2017. 03. 19. 13:51

Bammeg Quinn közelébe nem szabad nőt engedni, mert rövid időn belül halott lesz vagy depis (-1 gyerek)…:)

zetevar - 2017. 03. 19. 13:57

Ez egyre sötétebb lesz.

A 4. évad jut eszembe, aminek a végén gyakorlatilag semmilyen pozitív végkifejlet nem volt. Minden balul ütött ki. És épp ezt szeretem ebben a sorozatban. A realitását.

Nem várok tündérmesét, de remélem, most azért lesz némi pozitívum a végére.

Blushda - 2017. 03. 19. 18:46

@Snoopyzit30: Én úgy értelmeztem a dolgot, hogy Dar először nem akarta megöletni Quinnt. Elment hozzá, besározta Carrie-t, aztán mondta neki, hogy ez az utolsó esélye, több ilyen nem lesz, és üljön el a fenekén a házban. Ezután történt az, hogy Quinn ezt a kérést figyelmen kívül hagyva tovább nyomozott a sapkás fazon után, aki ugye Dar embere, ezért gondolom a sapkás fazon tájékoztatta erről Dart, Dar pedig ekkor dönthette el, hogy mivel Quinn bizony csak nem nyugszik, ki akarja deríteni, hogy ki áll a dolgok mögött, ezért elteszi láb alól. Így ez már túl nagy kockázat lett volna neki, régi munkakapcsolat ide vagy oda, ezért küldte rá a sapkás fazont, hogy nyírja ki. Nekem így kerek a dolog.

Snoopyzit30 - 2017. 03. 19. 19:20

@Blushda: Igen, ez később aztán nekem is átfutott az agyamon. De akkor még mindig kérdés, hogy Astridot miért tetette el láb alól? Vagy gondolom sejtette, hogy ő meg nem fordulna Quinn ellen, innentől ő járulékos veszteség Dar számára. Továbbra is várom egyébként, hogy kerek legyen a történet, mert még mindig nem világos, hogy Darnak mik a végső céljai. A megválaszott elnökasszonyt nem tudja megbuktatni ezzel a politikával, ami csinál. Ráadásul a megválasztás és a beiktatás közötti idő nagyon rövid. Onnantól, hogy beiktatták a megválasztott elnöknőt, sokkal nagyobb hatalma lesz, szerintem még Darnál is nagyobb. Nem lesz olyan könnyű kib@szni vele. Erre azt hiszem utalt is Dar korábban, hogy nagyon fogytán van az idejük. Fentiek fényében én úgy gondolom, hogy izgalmas részeknek nézünk még elébe. Kár, hogy már csak 4 rész van vissza.

Letenye - 2017. 03. 19. 23:40

Valaki leírná nekem ezt a nukleáris dolgot, hogy most akkor ki kivel? Előre is köszi

_Peter - 2017. 03. 20. 21:49

“Valaki leírná nekem ezt a nukleáris dolgot, hogy most akkor ki kivel?”

Saul és Javadi megcsinálták az egyezményt Irán nem fejleszt atomfegyvert. Izrael érdeke Iránt sározni, hogy kiszervezték a munkát Észak-Koreának. Saul rájött ez kamu és nincs atomprogram. Dar Adal és T-Bag tábornok érdeke szintén azt mondani Irán megszegi az egyezményt, mert így a CIA és a hadsereg hatalma biztosítva marad, mert az elnökjelölt programja a hírszerzési reform Carrie tanácsai alapján és a háború elkerülése amihez írtak személyes szálat is az elesett fiával. Saul sem akarja megnyírbálják az ügynökséget, csak nem ilyen hazugsággal és belső munkás merénylettel bizonyítaná az új elnöknek továbbra is szükség van a Cégre. Dar Adal cél szentesíti az eszközt alapon gondolkozik, T-Bag tábornokkal és a Moszaddal összefogtak. Dar akadályozta Sault, elvette Carrie gyerekét, elzárta az elnökjelöltet a világtól. Sault feltartóztatta Izraelben a moszados haverja, lebuktatták Javadit a saját iráni titkosszolgálata előtt hogy az amerikaiak embere, elmenekült Amerikába Saulhoz hogy az elnökjelölt előtt tanúsítani fogja Irán betartja az egyezményt pénzért és védelemért cserébe. Viszont Javadi érzékelte Saul hatalomvesztését amivel az ő egyezsége és pénze veszélyben lenne, mivel látta Dar Adal mozgatja a szálakat ezért az elnökjelölt találkozón a saját érdeke miatt már azt hazudta Irán mégis fejleszt atomfegyvert. Mondta Saulnak utána hogy a nyerő lóra tett, azért pártolt át Dar Adalhoz. Most meg persze Dar Adal az ő szálát is elvarrná ezért hívta a hotelbe érte a Moszad ügynökeket. És nem lepődnék meg a következő részben amikor Carrie azt hiszi megy a gyerekért, Dar Adal fog ott ülni fenyegetni hogy álljon le vagy soha nem látja.

Tetszett a részben a kis apróság ahogy a Madame President-elect (jáj ezt mire kimondják mindig) tudtán kívül elszólta magát Dar Adal előtt hogy már tudja mi a pálya, erre Dar Adal elrakta a borítékot és terelte a témát, mert rájött csapda. Abból, hogy az igazgatói széket is felajánlotta neki az elnök. Egy igazi háttérből kavaró tudja a bársonyszék csak politikai poszt, elnökök jönnek mennek úgy neveznek ki igazgatókat, de az ő hatalma állandó. Azt még nem tudta Saul tudja mi történt Javadival, de abban a pillanatban rájött már nincs a zsebében az elnök valami miatt, ha ennyire bájolog neki.

Carrie és Saul idegesen tök jók, a padon hogy osztották egymást. :)
– Talán nem kellett volna dugnod egy orosz téglával!
– Mondja ezt az aki az öngyilkos mellényessel dugott!

Maxnál jó volt a Fara visszautalás kicsit vicces formában. (M és M)

“De akkor még mindig kérdés, hogy Astridot miért tetette el láb alól?”

Új rész alapján is még mindig adnék annyi bizalmat Dar Adalnak a gyilkosságokat nem ő rendelte el, mert eléggé kiakadt a sapkásra Astrid és Quinn miatt. Hihető volt az ő nevelte fel szövege is, és már korábban bármikor megölethette volna. Dar Adal tényleg csak ki akarta vonni a sűrűből, elválasztani Carrie-től satöbbi, elvitte a kórházból az erdei házba és a semmiről nem tudó Astridot hívta meg ápolónak Carrie helyett. Carrie is mennyi gondot okoz Dar Adalnak mégsem egy kocsi üti el véletlenül, hanem “csak” a gyerekével zsarolja. Fake news gyártás is még rendben, lejáratás, politikai játszmák, zsarolások, de sajátjait ölni? Sault is csak félreállítani akarja. A sapkás szerintem inkább T-Bag embere valójában és Dar Adal kezéből csak kicsúszott a póráz. A sapkás tisztogat a tudta nélkül, még az FBI ügynök se tudott semmi konkrétat máris megölték. Viszont most már Dar Adalnak is érdeke lenne Quinn halála, és már tudja nincs a zsebében az elnök se. Ezért most lesz érdekes átlépi ezt a vonalat is, hogy direkt Saulék ellen is harcol az ügy érdekében vagy ez már sok neki is és T-Bag tábornok ellen fordul. Ha utolsó évad lenne azt mondanám legyen úgy Saul győz és övé a CIA, Dar Adal pedig golyóval a fejében, miután Quinn és Carrie elsétálnak a naplementébe a kislánnyal. A berendelés miatt viszont kár lenne egy ilyen súlyos karaktert kidobni, azaz szerintem csak írják vissza a pozitív oldalra Dar Adalt és akkor jövőre lehet rúgózni vele Saul viszony árulása után és ilyenek. Könnyen megmagyarázható jót akart a Cégnek, de a partnerei a bűnben eldurvultak, ő nem tudott a merényletről, gyilkosságokról.

Malachi - 2017. 03. 20. 21:55

Szerintem megvolt a sorozat legerősebb mondata. Saul és Carrie között, a padon. Vonyítottam. :D

Alakul ez, most már fordulatos is, király.

kpeter - 2017. 03. 20. 22:15

a rész vége szerintem nagyon gáz volt. majd pont Dar Adal ül fel egy ilyen átlátszó trükknek. Még én is tudtam mi fog következni :S

Blushda - 2017. 03. 20. 22:35

@kpeter: Szerintem Dar lebecsülte Quinnt, mert látszólag pocsék állapotban van, valamint nem kicsit lepődhetett meg, hogy ott találta a házában. Ezért ülhetett fel a trükknek szerintem. De amúgy jogos.

bvr - 2017. 03. 21. 15:57

jaja, az a szovaltas nagyon utott, kb sose gondoltam volna hogy Homeland-bol esz a het (ev :) idezete :)

-Maybe you shouldn’t have been fucking a Russian mole.
-Well, coming from someone who fucked a guy in a suicide vest, that means a lot.

Viszont nekem ez az evad osszessegeben annyira nem tetszik, en jobban szerettem amikor Dar es Saul egyutt kavartak a szalakat.
(valamelyik evadban (evadzaroban) volt is ilyen mondat toluk hogy oket egymas ellen forditani?)

Meg ez nekem nagyon ponyvaregenyes mar, ez az osszeeskuves az elnok ellen, hogy olyan konnyen fordulnak itt egyik pillanatrol a masikra a masik ellen mintha a Black Sails lenne, szb.
(ennyi erovel a kovetkezo evadban meg majd Maxrol derul ki nagy hirtelen hogy hopp elarulta Carrie-t ha epp kell majd egy fordulat)

Meg ez a Dar-Peter dolog is igy egy picit tobb mint amire szukseg (es szuksegem) lett volna.
(bar az egyik korabbi komment akkor jol erzett ra)

Szoval van egy csomo jo dolog benne (pl ahova most Max beepult, azt meg nem is gondoltam hogy a fonok az az a csavo lesz) amit jobban orultem volna ha mashogy bontanak ki (tehat azert ilyen nagy osszeeskuves nincs, Darbol nem lesz patas ordog, stb)

bvr - 2017. 03. 21. 16:00

majd legyszi engedelyezzetek a kommentemet, megfogta a cenzorrobot :)

kpeter - 2017. 03. 21. 19:40

@Blushda, mivel Dar fedezte fel Quinnt szerintem nála jobban nem ismeri senki. Ha valaki, akkor ő tudja, ha csak a töredékére képes, amire egészségesen, akkor is bőven túltesz rengeteg emberen. Ha a madam president electen átlátott egy félmondat alapján, akkor majd persze pont Quinn tervét nem látja át, és egy nyílt vonalra telefonál, pont olyan hosszan, ami már elég arra, hogy Quinn bemérje. Szóval sorry, de még mindig érzem a bullshit szagot :)

mrsparis - 2017. 03. 22. 14:13

Én azon az oldalon vagyok, hogy Dar lebecsülte Quinn-t az állapota alapján…

Astridot egyébként nagyon sajnálom, bár sosem volt kedvenc karakterem, nem kellett volna meghalnia…

_Peter ezen jót nevettem “Ha utolsó évad lenne azt mondanám legyen úgy Saul győz és övé a CIA, Dar Adal pedig golyóval a fejében, miután Quinn és Carrie elsétálnak a naplementébe a kislánnyal.”

Nem tudom, hogyan fogják majd feloldani azt a problémát, hogy Dar elárulta Quinn-nek, minek és kinek is köszönheti az állapotát… mert akárhogy is kever Dar, ezzel sajnos igazat mondott és nem hiszem, hogy Peter csak úgy túllép rajta. Vagy annyira kevés rész van hátra, hogy ilyen érzelmi “izék” ki fognak maradni…

Snoopyzit30 - 2017. 03. 23. 17:06

“Nem tudom, hogyan fogják majd feloldani azt a problémát, hogy Dar elárulta Quinn-nek, minek és kinek is köszönheti az állapotát… mert akárhogy is kever Dar, ezzel sajnos igazat mondott és nem hiszem, hogy Peter csak úgy túllép rajta.”

Szerintem nem csak Carrie-n múlt az, hogy Quinn-t felébresztették. Egyrészt ott volt Saul is, tőle ugyanúgy kérdezték az orvosok, hogy felébresszék-e. Saul rangban Carrie felett állt már csak azért is, mert Carrie, akkor csak “besegített” a CIA-nak, mint tudjuk. Tehát a döntés felelőse ott egyértelműen Saul volt. Ez az egyik. A másik, hogy Quinn, aki kapott egy szinte halálos adag idegmérget – már bocsánat – de járulékos veszteség volt ahhoz képest, hogy azt kockáztatták, hogy mondjuk meghaljon ezer ember a metróban. Quinn, mint CIA-ügynök nem egy jószolgálati nagykövet, hanem mint ilyen akár az élete kockáztatásával is meg kell hogy védje azt amire felesküdött. Jelen esetben ő nyomozott a terroristák után, vastagon benne volt a pakliban, hogy csak simán lelövik akár. Szóval Carrie-t és Saul-t hibáztatni azért, hogy felébresztették a kómából Quinnt szerintem felesleges. Quinn pedig ha ettől az információtól megváltozik akkor az nagyon karakteridegen lesz szerintem. Ilyen helyzetben nincs idő érzelgősködni, ez a munka nem arról szól.

Letenye - 2017. 03. 23. 17:36

köszi _Peter! :)

trader - 2017. 03. 24. 07:07

Miből vágta le Dar Adal, hogy az elnök nő már nem hisz neki?

Maxxy - 2017. 03. 24. 10:13

Sziasztok! Milyen időközönként vannak az új részek?

mrsparis - 2017. 03. 24. 15:35

Snoopyzit30, én inkább az emberi/érzelmi oldalról beszélek; nyilván magasan képzett katona meg ezrek megmentése stb., na de azért na!
Az meg hogy együtt döntöttek Saullal egyikük felelősségéből sem von le…
És volt egy erős mondat, ami már túlmutat azon, hogy végül is MI TÖRTÉNT és inkább a jövőbeli kapcsolatukat befolyásolja, az, hogy mit gondol, miért ápolja? Hát lelkiismeret furdalásból, semmi több. Na ezt gondoltam valahogy feloldani (elsétálni a naplementébe pl. :D ), mert azért azt tudjuk, hogy valamiféle érzelem van köztük, Quinn próbálkozott is, csak valahogy mindig rosszkor voltak rossz helyen.

Laja - 2017. 03. 25. 05:50

Maxxy: Vasárnaponként van, Magyarországon hétfőtől tölthető, utolsó rész az évadból: április 9.

Lassan, nem annyira izgalmasan indult az évad, de szép kis fordulatos összeesküvésregény jött össze :) Továbbra is imádom ezt a sorozatot, utánozhatatlan hangulata van, a saját hangulatát csak néhány sorozat tud ilyen hosszú távon, és jól fenntartani. Az amerikai nézettség sajnos alacsonyabb viszont ebben az évadban, de ezek szerint van berendelés szerencsére.

nortai - 2017. 03. 26. 15:37

@trader: Aki fél életét kémkedéssel tölti, csak leesik neki, hogy kinek mikor változott a nézőpontja, viselkedése. Pláne úgy, hogy pár nap telt el utolsó találkozásuk óta. Plusz ezt elég szájbarágósan előtte lekommunikálta (nézők felé) az elnök a jobb kezével, mielőtt Dar belépett volna.

Az viszont örvendetes, hogy Max is kapott egy normális történetszálat (Mr Robot 2.0) és nem csak teng mint egy Joker kártya és csak akkor veszik elő mikor épp szükség van rá. Kíváncsi vagyok, hogy mit kezdenek vele.

Quinn pedig bármennyire is sérült még mindig hozza a formáját, jó látni, hogy nem teljesen kaszálták el a karakterét.

Snoopyzit30 - 2017. 03. 27. 14:05

6×09

Most már tényleg úgy gondolom, hogy ez az évad eddig a sorozat mélypontja. A 3. évad se volt a kedvencem, de az az egekben volt ehhez képest. Úgy látszik sorminta van. 2 jó évadot követ egy gyengébb. Mint első számú Homeland-rajongó most nagyon szomorú vagyok. Nem tudom elképzelni, hogy a maradék 3 részben olyat húzzanak, amitől merőben megváltozna a véleményem :-//

Malachi - 2017. 03. 27. 15:11

az egyik legerősebb évad, vetekszik a negyedikkel. nagyon alattomos, nagyon feszült, nagyon aktuális. bekúszik a bőröd alá, és olyan kényelmetlen viszkető érzést okoz, ami csak sokára múlik el. a 10. rész után teljesen a hatása alatt vagyok, nézném azonnal tovább.

Kenza - 2017. 03. 27. 15:26

Hat engem mar egy par resz ota zavar hogy nem derul ki semmi uj szamunkra. Le volt vetitve hogy Dar csinalja azt annyi- nincs tobb nagy meglepi ezek szerint. Pedig vartam volna…igy is elnezem persze de azert nem olyan izgi.

bvr - 2017. 03. 27. 17:15

Ez nem volt rossz resz, de osszessegeben en azert nem vagyok ennyire lelkes, a tok jo dolgok mellett vannak azert bajaim a sztorival is, vannak kvazi aprosagok (most megint Max lebukasa tisztara megint a sablonygyujtemenybol lett copypastelve, mint az fbi-os ficko kinyirasa) de inkabb az egesznek a ritmusaval van bajom. Erre, igy, nem kell 12 resz.

bvr - 2017. 03. 27. 17:19

(@Kenza: azert mindig csopogtetnek valamit (most pl. Quinn flashbackeben T-bag tabornok meg a haz, meg a csapat), es nem az a baj hogy lassan hanem hogy kozben nincsenek tul erdekes dolgok. Mittomen, valami Bron/Broen, vagy Forbrydelsen/Killing, ezekben sem haladtak elore hatalmas leptekkel az ugyek, de kozben azert mindig erdekes dolgok voltak)

Malachi - 2017. 03. 27. 17:49

Maxnál az volt most a bődület baki egyébként, hogy abból a hipertitkos szuperföldalatti hájtek épületből gond nélkül ki tudta küldeni az üzenetet. az nem létezik, hogy nem árnyékolt és tűzfalazott minden lehetséges módon.

amikor kiderült, hogy Dar Adal felel kb. egy személyben az egészért, kicsit csalódott voltam, de azóta azért szorítok, hogy elkapják végre – és egyre jobban utálom, ahogy minden próbálkozást meg tud úszni. perpillanat is ő áll nyerésre, és már abban sem vagyok biztos egyáltalán, hogy ha le is buktatják a leendő elnök előtt, bármilyen bántódása esik. tökmindegy, hogy ígéretet kapott rá, hogy bevarrják, mint a sicc. nem azért jó ez az évad, mert annyira akciódús lenne, viszont nagyon szépen viszi végig ezt a szálat az elejétől és ahogy összeáll a kép az nagyon izgalmas szerintem.

másrészt ott van, hogy mennyire utálatos ez a világ amiben élünk, már a saját szemednek sem hihetsz, semmit nem vehetsz készpénznek amit az interneten olvasol, és úgy tesznek tönkre, ahogy akarnak a mindenféle bürokratikus útvesztőkben. persze ezzel az ember tisztában van azért, de amíg nem találkozik vele, vagy nem tolják így a képébe, ahogy ez a sorozat, hajlamos nem venni róla tudomást.

_Peter - 2017. 03. 27. 20:17

Végre Carrie rájött a kislányával mi a helyzet, azért ez zavaróan sokáig tartott. Ő Carrie, aki egy megérzésből rájött Brody-val nem stimmel valami, akkor most részekkel ezelőtt Dar Adal az ovi előtt nyíltan fenyegeti ő meg nem értette miért és ki vette el a lányát? No mindegy, most már tisztán lát. Ugyanígy erőltetett volt idén ahogy nem akart hinni Quinnek, azok után korábban mennyi mindenen mentek keresztül. Carrie, Saul, Quinn ha végre elkezdenek beszélni egymással… nagyon várom beinduljanak.

Elnöknő tetszik most ahogy felveszi a kesztyűt, amilyen idegesítő volt a naivsága az évad elején amikor Dar Adal “fogva tartotta” a házban, most olyan jó látni bepipult.

Maxnál lehetett volna rejtett kamera hiszen kémkedni ment oda, a telefon baki szükséges rossz, mint ahogy Carrie számítógépén sincs jelszó.

Saul meglepetés volt fel akart szívódni és csak a felesége miatt gondolta meg magát mégis harcol Dar Adallal, ha ő is belebukik akkor is. Mindent vitt a mosolya amikor megtalálta Carrie játszós szobáját.

BodriOrmester - 2017. 03. 28. 23:20

Az a baj ezzel az évaddal, hogy tartalmilag max 4-5 részből áll az egész. Most kezd csak igazán beindulni a cselekmény, miközben már csak 2 rész van hátra az évadból. És főleg: eddig nulla meglepetés, nulla izgalom, mindenkinek szinte minden lépése jó előre kiszámítható. Ez így már nem Homeland, csak valami kémes sorozat, helyenként tök irreális eseményekkel (mint pl. a legutóbbi részben Max telefonja a földalatti, szupertitkos létesítményben).

Rubber Duck - 2017. 03. 29. 02:28

Sajnos egyet kell értsek azokkal, akik gyengének tartják ezt az évadot. Egy rendkívül gagyi összeesküvés-elmélettel szeretne egy összeesküvésre felhívni a figyelmet. Hihetetlen, milyen olcsó hülyeségek vannak benne, kezdve Quinn telefonjától, amit a zsaruk csak úgy ott hagynak, egy meggyilkolt FBI ügynökig. Kár, pedig a korábbi részek egyáltalán nem voltak ilyen összecsapottak, még a gyengébb évadok sem.
Ez a trollgyár meg….gyakorlatilag egy Steve Bannonra kísértetiesen hajazó fickó (O’Keefe), egy hamis híreket gyártó újság (Breitbart) egy hamisan vádolt elnöknő (Clinton-e-mailek). Pedig ezt sokkal elegánsabban is lehetett volna csinálni. Az utolsó rész címe meg egyenesen America First.

karit - 2017. 03. 30. 01:44

6×09
Elszomorító, hogy még a CIA sem tud egy hívást gombnyomásra lokalizálni – oké, ez nem techlab volt, csak egy iroda, de akkor is. Meg amikor 2017-ben a csúnya bácsit/nénit beszéltetni kell 49,16 másodpercig a beméréshez, ha előbb leteszi, akkor huss.

Ez nem olyan, mint a crossbar központok idején a tárcsás forgó keresők, vagy akár a GPS, hogy malmozni kelljen (pár mp-ig), amíg nulláról pozíciót ad. Mobilnál a cellajelekből beháromszögelhető adatok már a keresés előtt is ott vannak, csak ki kell olvasni. A vezetékes digitális központnál még ennél is azonnalibb a térképen a pötty.

Az viszont mindennek a teteje, hogy míg az én fapados civil mobilom is automatikusan rögzíteni tud minden hívást, két CIA-s profi képtelen volt a kompromittáló hangfelvételt Dar és Dzsavadi között prezentálni a madamnak.

Anthonz - 2017. 03. 30. 13:46

Valóban régebb olyan jó pörgősek voltak a Homeland részek, most meg legalább a fele az ilyen bealvós lett, remélem a következő évadot felpörgetik majd.

Engem most pl. az zavart a legjobban, hogy a rész végén miért volt Carrienek kikapcsolva a telefonja? A lányánál volt, onnan hazafelé ment és amikor elindult Quinnhez akkor sem volt semmilyen oka kikapcsolni. És már nem először volt ilyen, hát ki kapcsolja ki a telefonját? Max. silence módra rakod, de akkor is észreveszed, hogy rezeg.

_Peter - 2017. 03. 30. 20:58

Nem biztos ki volt kapcsolva, csak nem vette fel. USA-ban divat a hangposta, térerő se mindig tuti. Több oka lehetett.

tityesz - 2017. 03. 31. 16:19

En azt nem ertem ebben a Carrie lanya-Dar Adal szituban, hogy az elnok is vagja,hogy a lanyaval tartja sakkban Carriet, akkor mibe tartana az elnoknek(leendo elnoknek) megoldani a szitut. Egyszer mar kerte a segitseget ,es raadasul most elvileg ugye ezen mulik Carrie tanuskodasa is,akkor mi a lopikulaert nem telefonal egyet,hogy ugyan hagyjak mar a francba ezt a gyamproblemat, egy tok piti ugynek tunik az egesz. Kicsit tul van huzva Dar Adal hatalma,ugy beszelnek rola,mintha a vilag kiralya lenne.

kulup - 2017. 03. 31. 17:49

Biztos csak én felejtettem el, de ki volt az a csaj, akivel Quinn találkozott a kocsmában és aki Johnnynak hívta ? A másikat se tudom, aki elvitte hozzá Carrie-t.

Kobun - 2017. 03. 31. 22:16

@kulup
Az első csajról én azt gyanítom, hogy egy korábbi álcájaként találkozhatott vele (mivel a ház is egy régi BlackOps ház volt, ahol T-Bag-gel találkozta, ezért tudta a riasztó kódját), a másik pedig az éved elejei junkie, aki segített lehúzni egy dílernek.

Caeiro - 2017. 03. 31. 22:53

Valahogy a semmiből előhúzottnak érzem Carrie titkos szobáját. Eddig úgy nézett ki, hogy hótt fogalmatlan a csaj, elvesztette a “szupererejét” és csak sodródik az árral -most meg a képünkbe tolják, hogy bazz, ez már mióta kötögeti össze a szálakat! És még a gyogyi szedésével se állt le, vagy mégis? Azért az sem semmi, hogy Max milyen biztonsági rendszert telepített Carrie házába – az nem megy be, aki nem akar! Aztán Max lebukása is kész vicc. Egyébként szerintem nem Dar irányítja az egész hadjáratot, ezt abból sejtem, hogy meglepődött Quinn fotóján a főtrollnál. Vajon előhúzzák a főgonoszt a végére? Mert valahogy az az érzésem, mégse Adal lesz az. Annyira a képünkbe tolják, hogy csalódnék, ha mégis.Ez az egész trollos cucc nem lehet, hogy valamilyen fedett cége a CIA-nek, amivel befolyásolják a belpolitikát? Mert egyébként miért kellett volna az FBI-os csókát likvidálni egyetlen séta után?

Saul meg majdnem világgá futott – igaza volt Mia-nak, karakteridegen lett volna tőle. Ha jól belegondolok T-bag-éknek kényelmesebb lett volna, ha lelép, most nyírhatják ki az öreget, mert túl sokat tud és lebuktatja az egész céget. Valahogy nem hiszem, hogy ezt Saul túlélheti, tippre leég vagy felrobban Carrie csodás kuckója az öreggel együtt, vagy amikor tanuvallomásra megy felrobban a kocsija etc.

dzsoker76 - 2017. 04. 02. 16:32

Bocs mindenkitől,akinek bejön ez az évad,de van egy olyan érzésem,hogy amikor Max a 9. részben azt mondja,hogy a be nem vallott időszakot meth szívással és maszturbációval töltötte,szerintem az egy önvallomás akart lenni jelen évad íróitól,hogy mitől lett ilyen elszállt,sz.r ez az évad.

Ne vicceljenek már,most komolyan Salieri…vagyis Dar Adal simán átveri Medvét ,aki valszeg kispöcsös kora óta ismeri őt és minden trükkjét és aljasságát ismeri,plusz átlát rajta mint egy szitán?

Ez egy nagyon rosszul átgondolt,vagy át nem gondolt évad a jelen írók részéről,remélem a következő jobb lesz.

Snoopyzit30 - 2017. 04. 02. 18:33

A 10.rész után sem változott a véleményem. Az év csalódása eddig a Homeland. Látszik, hogy már kapkodnak ide-oda a készítők és jönnek a baromságok. Iszonyú izzadságszagú az egész évad.
(Azt kell mondjam, hogy nálam még a Colony 2. évada is mérföldeket ver a Homelandre minden szinten.)

Dave - 2017. 04. 03. 15:02

Nem értem mi folyik mán itt. Most Dar is át van verve?
Ha viszont kapunk egy elnöknős lakosztályt elfoglaló 24 szerű részt akkor nálam kaszálták a sorozatot.

bvr - 2017. 04. 03. 16:20

há’ most mé’? Komolyan vehetőség tekintetében már rég ledobta az agyam a láncot, most legalább majd lesz a végére pörgés :) Popcorn-szinten meg ez egész jó rész volt :))

Rob - 2017. 04. 03. 19:56

Szerintem meg kurvajo ez az évad, simán veri az előző kettőt.

des - 2017. 04. 03. 22:33

Lassan indult az évad, de nekem is bejön eddig. (a 11. rész után)

_Peter - 2017. 04. 03. 22:55

Carrie ne menj be egyedül a gonoszék házába! OMG bemegy! Ezt leszámítva nagyon tetszett most a rész. Tovább él a felvetés Dar Adalt visszahozzák a jó oldalra T-Bag tábornok ellen, hiszen most Max megmutatta neki mit kavarnak Quinn hamis weboldalával (jól vettem ki magányos merénylőt akartak csinálni belőle? megölnék az elnököt és a zavart Quinnre kennék mint ideális jelölt)
Úgy néz ki igaz akkor a korábbi elmélkedés Dar Adal a CIA megvédése céljából nem tudta teljesen kikkel is cimborál. Kíváncsi leszek Saul hisz-e még neki.

Rupert Friend és Claire Danes megint elvitték a show-t, remek alakítások! Tulajdonképpen még ez a gyűlölködő bájer zs alakot játszó színész is remek, teljesen úgy beszél és hangsúlyoz hogy az ember behúzna neki egyet a baromságaira!

tibi - 2017. 04. 04. 16:35

Két napja még meg akarták ölni Quinnt, most meg hirtelen rá akarják kenni az elnöknő megölését, mikor fogalmuk sincs,hogy hol lesz Quinn a leendő merényletnél? (természetesen ott lesz a helyszínen)
Az viszont tetszik,hogy Dar Adal kavarja mint Piszkos Fred, már csak egy koszos kapitányi egyenruha kellene rá.

carlos - 2017. 04. 05. 18:10

Szépen felepitett “rezsim váltás” , úgyh közben az ügynökséget is megvezetik. Teljesen korrekt és aktuális ahogy szembeköpi az USA-t. Igen, néhol szájbarágós, nem minden néző die hard összeesküvés fan. Nekem tetszett az évad, örülnék, ha nem 1 rész lenne vissza.

Anthonz - 2017. 04. 05. 22:13

Két napja még meg akarták ölni Quinnt, most meg hirtelen rá akarják kenni az elnöknő megölését,
– Hö, ez mondjuk kifejezetten jó kérdés.

Azért azt kicsit erősnek érzem még a sorozat szintjén is, hogy meg akarják ölni az elnök(nő electet), de nem tudom elképzelni, hogy Dar ne lenne benne, bájerzsé nem hiszem hogy egyedül össze tudna hozni ennyi mindent.

mrsparis - 2017. 04. 06. 07:26

bájerzsé :) :) :) made my day

Én tűkön ülve várom a befejezést (meg utána a kommenteket…)

fireblade "pistike" - 2017. 04. 06. 19:47

nagyon jól van felépítve..van rálátáson az efféle “világra” és pontosan ilyen piszkos kavarós játszmák mennek a háttérben..
Nagyon is jó hogy mindenki helyezkedik, és naponta változnak az erővonalak, és alkuk köttetnek..ma barátod, holnap elárul
ez már csak így megy a kémek világában.
Pont az a baja a sorozatnak, túlságosan életszerű..
Remek az évad, egyik legjobb..
(persze a háttér politikai hitvallás az más tészta, meg a színészi teljesítmény)

9/10

JBG - 2017. 04. 06. 21:12

Peter Quinn az új Jack Bauer. A csávó mindent túlél.

mrsparis - 2017. 04. 07. 10:29

Azért szerintem nem Jack Bauer… mert nekem nincs benne az idegesítő faktor. Jack Bauer olyan idegesítően élt túl mindent, hogy én speciel nem bírtam nézni. Quinn más. Amikor kijött a robbanás után nem felháborodtam, hanem megkönnyebbültem.

Quantumleap - 2017. 04. 08. 11:43

mrsparis: Na ja, meg a 24-ben sose merték volna meglépni, hogy Jack stroke-ot kapjon. Egy hernyóróül 1 nap alatt leszokó, hasszúrás után pár órával szexelni akaró superhero volt. Ehhez képest Quinn nagyon is reális és sérülékeny. Ilyennek képzelek el egy valódi jól képzett terepügynököt.

Quantumleap - 2017. 04. 08. 11:44

hernyóróül=hernyóról

karit - 2017. 04. 09. 00:37

1. Képzett ügynökként ha bemegyek egy házba, ahol a leírásom szerint először ki kell kapcsolnom a riasztót, de az nincs élesítve, nem kezdek fütyörészve kutatni.

2. Olyan helyszínen, ami robbantással foglalkozó profiké, nem kezdek lelakatolt helyiségeket pajszerrel feltörni.

3. Megválasztott elnökasszonyként nem kezdek hencegni arról, mi a neve, címe, emelete, ajtószáma a hazugsággyárnak, hacsak nem az élő adással párhuzamosan már odaküldtem az FBI-t, hogy a bekapcsolt magányos betelefonálóra törve az ajtót ordítson fel a kórus, hogy ‘Efbíáj, mindenki lépjen el a gépétől és kezeket fel!’

4. Ha a végén kiderül, hogy a szentéletű Dar Adal abban a templomban volt káplán, ahol a tízéves Quinn Ray Donovannal ministrált, ledobom a láncot. (Akkor inkább ‘Quinn, ich bin dein Vater!’)

fireblade "pistike" - 2017. 04. 09. 09:43

1: Carrie ki van esve a napi rutinból..valszeg arra gondolt elfelejtették bekapcsolni..hibázott..van ilyen.
2: Az áttétes hidegvágó volt :) és a házkutatás lényege, kutatni..mivel már órák óta ott kavartak, talán azt hitték mindent ellenőriztek. Hibáztak..
3: A MEA-nak nincs semmilyen jogköre, nem utasíthatja az FBI-t, csak ha már felesküdött.
4: Pedig az jött le hogy kedves Dar fajtalankodott kicsit Quinnel..fene a gusztusát :)

karit - 2017. 04. 09. 11:49

3. Szerintem ha John Doe telefonál be, egy ilyen infónak akkor is utána néznek, hát még, ha Saul. Ezt (is) elkefélte a madam; akkor nem adom ki az infót, hogy adás végére lebonthassák a helyszínt.

(De amilyen ripacsként viselkedett Darral a leleplezése után pókerarc helyett, szerintem meggyőzte a kétkedő amerikaiakat, hogy jól döntöttek…)

fireblade"pistike" - 2017. 04. 09. 12:10

3: ez nem így működik, csak alapos gyanú vagy bizonyíték esetén mehetnek be házkutatni stb, egy névtelen telefon USA-ban kevés..Saul jelen pillanatban az áldozati bárány szerepében van..mért segítene? ő tartalékol az alkura..nem mellesleg ha ő hívja fel az FBI főnökét az semmit se jelent, a CIA nem intézkedhet belföldön, így figyelembe se vehetnék amit mond.

Malachi - 2017. 04. 10. 08:46

Hát, ennek így kellett lennie. Brody nélkül simán ment tovább a sorozat, Quinn nélkül… Nem tudom mi lesz. Kommandóst csinálnak a számtech guru Maxből? Nem hiszem.

Furcsa befejezés volt, senki sem győzött – sőt. Fogalmam sincs, merre indulnak tovább innen. Érdekes lesz, csak ne rontsák el, nagyon nagy váltás ez, nagyon megváltozik majd minden.

Egyik kedvenc évadom volt, csak így tovább, Homeland.

zetevar - 2017. 04. 10. 11:48

sírok.

Dave - 2017. 04. 10. 16:36

Félelmetesen jó volt. Egyebet nem tudok mondani. Még sokk alatt vagyok kicsit.

seven - 2017. 04. 10. 16:39

Basszameg. 10/10

Shannen - 2017. 04. 10. 16:50

Ez kemény volt.
Bár maga az évad kicsit hullámzó volt és összességében talán annyira nem is jó, mint az előző kettő, de ez a finálé ütött. Lesli Linka Glatter már megint nagyot rendezett. Finálé 9/10, az évad valahol 7-8/10 körül.

Ilyen egy majdnem tökéletes évadzáró, szépen összeértek a szálak, kaptunk egy gyomrost is, és a rész második felében volt idő levezetni az idei évadot és egyúttal felskiccelni a következőt.

Quinn sorsán nem lepődtem meg, már az évad elején megmondtam, hogy ez lesz a vége. Ettől függetlenül nyilván elég megrázó volt. Rupert Friend előtt meg le a kalappal, főleg a 6×11-es alakítása miatt is.

Az elnöknő nekem már az elejétől nem volt szimpatikus, jól megfogalmazta Dar, van benne valami un-American, és lám-lám jó volt a megérzése. Kérdés, hogy mikor döntött úgy Keane, hogy teljes tisztogatást csinál, csak a támadás után vagy kezdettől fogva ez volt a terv?

Kicsit sajnáltam, hogy idén Saul eléggé a háttérben volt, főleg a vége felé. Szegény Carrie így most eléggé magára maradt.

Bár azt sugallta a finálé vége, hogy a következő évad is maradna az USA-ban, főleg DC-n lehetne a fókusz, de én remélem, hogy kimozdulnak onnan vissza a Közel-Keletre vagy bárhova máshova, mert szerintem nem tett jót a NY-i helyszín az évadnak bármennyire is ígéretesnek tűnt az elején.

Malachi - 2017. 04. 10. 17:17

Az elnöknő már az első részekben gyűlölte a hírszerzést, szívből. Többször hangot is adott ennek. Szóval mindent összevetve a vén róka Darnak még igaza is volt, csak kicsit eldurvult a dolog a végére. Ki a fene hitte, hogy ilyen hideg és számító az a nő, Carrie-t is felhasználta és félredobta, mint egy rongyot.

bvr - 2017. 04. 10. 18:16

nagy nálam a verseny a hét csalódása címért :))) jó, azért a Black Sails sorozatzáró sz*rabb volt, de ez a Homeland évadzáró is szépet hozott mélyrepülésben :)

Igazából a gyengén (és unalmasan) kezdődő évadban a közepén volt pár érdekes dolog, de azok megmaradtak a skicc szintjén. Meg talán volt néhány tök jó apróság (pl most is, Dar kedvenc éttermében a pinceszolgáltatás :) de ez édeskevés.

Az egy dolog hogy ez az évad (újból) rebootolta a Homelandet. Nekem az előző két évad (meg persze a legelső) tetszett, ez nem igazán. És nem az a legnagyobb baj hogy “más” hanem hogy ebben nem érződött az alaposság, a végiggondoltság. Ezen a szinten (a közmondásos “ahogy a Móricka elképzeli”) ez belefért volna egy 40 perces Black Mirror epizódba (illetve persze nyilván nem, de csak mert azok jobbak :)))

bvr - 2017. 04. 10. 18:24

most a sok hülyeségből csak egyet azért mégis kiemelve: már jó ideje készítik elő Quinn hamis internetprofiljával hogy ő lesz a merénylő, de aztán megpróbálja megölni a csávókám a tóparti házban, plusz a bomba viszont valóban majdnem megöli – az milyen szép lett volna (hiszen azt nem tudhatták) hogy Quinn felrobban, de közben meg eladják hogy ő volt a merénylő :))
Az is rendkívül “hiteles” volt ahogy a szállodában a két géppisztolyos, a biztonsági főnök (egyedül), Carrie, Quinn… :))
Meg ahogy “kitörtek” :)
(mondjuk ezt a merénylettervet sem egészen értettem hogy ha bejön hogy adták el volna egy magányos fanatikus kivitelezésének)

N - 2017. 04. 10. 18:54

én is sírok.

mrsparis - 2017. 04. 10. 19:42

Quinn :(((( miért nen lehetett csak egyetlenegy férfit meghagyni Carrie mellett?!

Ezenkívül annyira most nem tudok nyilatkozni, totál sokk…

A president elect nekem is baromi unszimpatikus volt, aztán szimpatikussá tették, erre ez a befejezés!!! Volt már ilyen évad, aminek tök negatív vége volt. Szar érzés.

A Quinn-magányos merénylő keverést én úgy tudom elképzelbi, hogy benne volt a kalapban, ha kellett volna, előhúzták volna. Ahogy az Andrew Keane video sem került volna elő, ha a president elect másképp áll a dolgokhoz…

mike - 2017. 04. 10. 19:57

Mindamellett hogy az első résztől fogva egyértelmű volt Quinn sorsa, mégis nagyon fájó volt. StrikeBack, Banshee, Homeland-ból Quinn, szép lassan eltűnnek a kőkemény akcióhősök.
Kíváncsi leszek a következő season storyjára, arról lehet tudni valamit, hogy Dar Adalnak ez volt-e az utolsó évada, vagy a következőben is szerepelni fog?
Kimenteni Dar-t, Sault azt uccu neki az elnöknek, érdekes.
Jah és az utolsó kép :)
http://i.imgur.com/MBd2xcZ.jpg
(Brody s01e01 végén)

gio - 2017. 04. 10. 20:17

gyáááh. nagyon vegyes érzések.

ami pozitívum, hogy a végén nem nyert senki. ez az elnök is egy geci, ahogy az egész politika. de ez pl. elég hirtelen jött, mert idáig végig nagyon különlegesnek és pozitívnak festették le.

haladjunk időrendben visszafelé. miért ajánlja fel Carrie-nek a melót, ha rögtön azután, hogy lelép, szájba szarja? ennek így nem sok értelme volt.

hogy gondolták az egész merényletet? hogy tudtak a Deltások végiggrasszálni a hotelben? senki sem volt már ott? hogy törtek át a barikádon Carrie-ék? nem bírták volna elállni? hogyhogy nem kezdték el üldözni az autót és befejezni a munkát?

a Homelandtől láttunk már meredek dolgokat akció vonalon, de ez most mindent vitt. bugyuta és értelmetlen volt az egész merénylet-szál.

nem tisztázták a végén a szerepeket. ki az a szenátor, akit Dar lefagyasztott? mi köze volt az egészhez? hogy vesztette el a kontrollt Dar Adal? megannyi kérdés, amit meg kellett volna válaszolni, de mivel nem végeztek jó munkát az írók, ezért nem sikerült.

az évad azért tetszett. megint másmilyen volt, mint az előző, megint hamar megszabadultunk az idegesítő gyerektől. de olyan buktatók és bukfencek vannak a forgatókönyvben, amelyeket a remélhetőleg érkező 7. évadra mindenképpen ki kell kupálni majd, mert most is csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem fulladt káoszba az egész évad.

carlos - 2017. 04. 10. 21:05

Zsenialis volt,koszonom. Azt hiszem a sorozat masodik nagy szakasza zarult le ezzel. Nincs igazsag,ahogy ebben a vilagban sosem volt. Nem tudom merre tovabb,de meg egy kis kraft szerintem van bennuk.

kpeter - 2017. 04. 10. 21:22

Tudtam, hogy ez lesz de mégis pipa vagyok. A kedvenc karakterem volt, nemcsak a homelandban hanem úgy unblock. Sajna a sorozat rengeteget veszít így számomra, a folytatást se nagyon várom ezek után.

Geza Kovacs - 2017. 04. 10. 21:27

Érdekes volt az évad, egyre javult a sztori, és végig nem látszódott, mire fog kifutni. A vége pedig tökéletes, még 1-2 pontot biztosan dobott a színvonalon, ami igen ritka. E mellett úgy sikerült megváltoztatni egy titkosszolgálatos sorozatot politikaivá 1 évad alatt, hogy működik, és nem volt gáz. Nem semmi ez sem. Ha akarják, határtalan nagyok az új távlatok (is). Nagyon kíváncsi leszek.

_Peter - 2017. 04. 10. 21:29

Ütős finálé volt! Rupert for president! Én szadista módon bírom amikor Carrie elveszít valakit, mert Claire Danes ahogy előadja azokat a jeleneteket hihetetlen. Most amikor megtalálta a fényképét Quinn könyvében és remegő állal sírással küszködik…

“csak egyetlenegy férfit meghagyni Carrie mellett?!”

A milliárdos fickó még él! Persze lehet pont azért Carrie kikosarazta! :)

Maga az évad viszont nem teljesen az igazi, lassan indult aztán mire beindult a sztori elég kiszámítható lett. Az elején nagyon mutattak Dar Adalra, vártam a csavart, nem jött tényleg benne van a buliban a szenátorral és T-bag tábornokkal, aztán nagyon látszott amikor elfajultak a dolgok T-bag tábornok bérgyilkosával és a merénylettel az már sok neki és kicsúszott a kezéből az irányítás. Szájba is rágták évad közben és itt a végén kimondva is Saul látogatásakor. A MPE a gyereket is kiönti a fürdővízzel. Következő évadban lehet Carrie-nek a két öreg kiszabadításán dolgozni. Főleg Sault mint mentor, Dar Adalt pedig kényszerből better the devil you know alapon. Nagyon jó az utolsó kép Carrie ahogy áll a Capitolium előtt mint régen Brody.

Finálé remek, az évad vegyes érzés. A Homelandtől azt várnám 7-8 igazán remek rész fordulatokkal, most meg csak 2-3 emlékezetes epizód volt az évad második felében. A színészi alakításokra koncentráltam inkább, azelőtt továbbra is le a kalappal.

zetevar - 2017. 04. 10. 23:19

Végiggondolva és összegezve:
Számomra a 3-kal együtt, talán ez a legrosszabb évada a sorozatnak. Nagyon szeretem, de ha visszagondolok az überzseniális első és a sötét 4. évadra, akkor össze sem tudom hasonlítani velük.
Ebben a szezonban mindent Quinn vitt. Ő nyomozott, hozta a megoldásokat, lendítette tovább a dolgokat. Fájó, de Carrie csupán sodrodott. Nem volt a régi önmaga. Súlytalan volt. Nem tudták őt felépíteni anyaként ugyanolyan érdekesre, mint előtte volt.

És most ezt a Quinn-t nyírták ki. Bár nem igazán lehetett már vele mit kezdeni. A Homeland mindig egy reális sorozat volt, furcsa lett volna, ha az induláshoz képest egyszer csak hipp-hopp felépül és mivel erre nem lehetett számítani és egy ilyen sérült karakter viszont már nem fér bele ebbe a sorozatba (épp elég problémát jelent Frannie, vele sem tudnak mit kezdeni), értelemszerű volt Quinn halála.

Nagyon sajnálom őt. Érdekes olvasni a külföldi oldalak kommentjeit: sokan nem hiszik, hogy valóban meghalt. Nem volt temetés, Carrie nem nézte meg a pulzusát, utalásnak veszik a Szép remények kötetet…stb. Egyre inkább belelovalják egymást a hitbe, hogy Quinn fel fog támadni, de sztem ennek semmi realitása a fentebb leírtak miatt. + végignéztem a Homeland fb oldalán a Rupert Friend interjút és ő is leszögezi, hogy Quinn meghalt.

Pedig jó lett volna látni Carrie-t egy normális párkapcsolatban, ahol a kőkemény oldalán kívül látható lesz a gyengédebb része is.

Szóval, számomra ez egy gyenge évad volt, tele problémás és kissé erőltetett momentummal és nem látom, hogy lesz tovább. Az első évadokban a CIA-ba teljesen beágyazódott Carrie már 2. évada csak a levegőbe lóg.

mrsparis - 2017. 04. 10. 23:37

Peter, én valami tökös férfire gondoltam, nem Ottora :))) Otto túl uncsi Carrie-nek, különben nem

Most, jobban belegondolva már a padláson történtek elővezették Quinn halálát. Valahogy megbékéltek egymással, meg ennek a “ki és miért okozta a stroke-ot-gondolattal”, na meg azzal, hogy sokkal jobb ez nem lesz. És amikor az autóban végül is eldöntötte Quinn, hogy a fegyvereseken áthajt, nem véletlenül mutatták az arcát, eldöntötte, hogy ez lesz és kész. Tudta, hogy ez a vége.

Mondjuk ha már meghalt, annyi “jó” van benne, hogy méltóképp, hősként halt meg. De nagyon sajnálom. Kedvencem volt és el tudtam képzelni, hogy ennyi megpróbálttás és “rossz helyen, rossz időben” után, egymás mellett kötnek ki Carrie-vel. Így vagy úgy, de nagyon szerették egymást.

Kenza - 2017. 04. 11. 00:06

Haat ez a finale..izgalmasnak izgalmas volt de realis mar kevesbe…
Komolyan gondoltak hogy gepfegyverrel fogjak kinyirni a leendo es fel nem robbant elnoknot..?
Akar a nyilt utcan is, ahol elotte (kozben?) fullon ment a tuntetes..ugyanakkor senkit nem kuldott a kocsi utan a Deltas fonok..?
Quinn hosi halalt halt -volna ha a norol nem derul ki hogy megis verbeli politikus=egy szamito K- nagyon haragudtam ra pedig nem volt szimpi de az tetszett amikor Carrie-vel egyutt tudtak mukodni, jol esett az a kis girlpower a sok Dar mocsoksag mellett.
Lehet hogy en vagyok a naiv..de ez a full tisztogatas meg utcai merenylet-kiserlet sztori azert nem lenne lehetseges ma az USA-ban, kisse kozel keleti feelingje volt ( Erdogan ugrott be)
Meg ugy sem, hogy kozben IRL Trump iranyit es o mar szinte diktator egy amcsi szemszogebol, de azert messze nincs tejhatalma.
Megis tetszett az a bizonytalansag amit a zaras maga utan hagyott, a nem tudod mar kiben bizhatsz erzese ami annyira ismeros az eletbol is..

mrsparis - 2017. 04. 11. 07:13

*dobda volna (valamiért lemaradt)

mrsparis - 2017. 04. 11. 07:14

Kenza, a lényeg, hogy Ő maga milyen tudattal ment el… és ha a president elect nőt nem nézzük, megmentette Carrie életét.

winnie - 2017. 04. 11. 09:09

“nem tisztázták a végén a szerepeket. ki az a szenátor, akit Dar lefagyasztott? mi köze volt az egészhez? hogy vesztette el a kontrollt Dar Adal?”

a szenátoros jelenetnél azt éreztem, hogy lemaradtam valamiről, meg nekem quinn étkezdés jelenete is lógott a levegőben john-ozás ide vagy oda, de dar adalnak nem kellett feltétlenül kontrollt veszítenie, hiszen neki megvoltak a céljai, másoknak meg voltak más céljai, mellékprojektjei.

winnie - 2017. 04. 11. 09:16

malachi: “Szóval mindent összevetve a vén róka Darnak még igaza is volt, csak kicsit eldurvult a dolog a végére. Ki a fene hitte, hogy ilyen hideg és számító az a nő, Carrie-t is felhasználta és félredobta, mint egy rongyot.”

nem feltétlenül volt igaza, sőt, éppen azért lehetett igaza, mert azt csinálta, amit. kvázi öngerjesztő volt az egész folyamat. ha nem szervezkedik, akkor teljesen más a helyzet.

az pedig, hogy hideg és számító? egyrészt az pozitv tulajdonság is lehet, de értem, mire gondolsz, viszont nem láttuk, hogy mi volt az eltelt hat hétben (vagy hónapban, máris elfelejtettem…), nem láttuk, hogy kik és hogy gyakorolnak rá hatást (linus roache karaktere, david wellington hirtelen elkezdett ott sertepertélni, mintha régi szereplő lenne (mondjuk nem láttam a 3. évad nagy részét, szóval felőlem lehet is régi arc:), stb.

ha “gonosz” lenne, akkor megléphette volna korábban is azt, amit meglépett.

a lényeg, hogy feltérképezték a helyzetet és az infók alapján eldöntötte, hogy mit kellene lépni, és így döntött. a gond csak az, hogy mi, nézők, totál infó nélkül vagyunk. bármi történhetett, akár hirtelen dolog, akár egy folyamat vége is lehetett – lehet, hogy amit tesz, az teljesen logikus, mert ezt kell tennie. ha az ország érdeke ezt kívánja meg a rendelkezésre álló infók alapján, akkor nyilván így dönt.

na, megyek, elolvasom az interjúkat.

alma - 2017. 04. 11. 15:57

az evad befejezo jelenet es a pilot befejezo jelenet hasonlosaga azthiszem erdekes dolgokat vetithet elore a kovetkezo evadra

Anthonz - 2017. 04. 11. 21:00

Na ezt a finálét borzasztóan összekutyulták, ahogy igazából a teljes évadot is, se füle se farka az egésznek.
Az alapötletek egész okésak lehetnének, de mindent elrontottak, a teljes írói brigádot le kéne fokozni. Semmi volt ez, legrosszabb Homeland évad ever.

Chloe - 2017. 04. 11. 21:26

Nem igazán értem,hogy Saul hogyan élhette túl a robbantàst, de ha jól emlékszem, ilyen is volt már.

Chloe - 2017. 04. 11. 21:31

Az egész évadzàró rengeteg nyitott kérdést hagyott maga után. Gyakorlatilag egyetlen szál kapott lezàràst: Quinn sorsa. Semmi más nem lett elvarrva, ami bennem óriási hianyerzetet kelt,nem tetszett.

lostfanka - 2017. 04. 12. 14:06

Oszinten en is csalodtam az evadban. Az egesz Quinn szal egy katyvasz volt, nem tudom miert kellett ezt eroltetni. Eloszor megakarjak olni, aztan megsem, kozben meg epitik a merenylo karakteret.

Par gondolat a reszrol:

– A deltasok azert tudtak szabadon mozogni a hotelben mivel ok voltak akik vedtek azt.
– Azert nem mentek Carriek utan mert nem tudtak volna megindokolni hogy miert lottek agyon az elnokot a nyilt utcan.
– Nem ertettem hogy az elnok miert ajanl munkat Carrienek hogy aztan kesobb eljatsza a bizalmat.
– Saul nem tudom hogy elte tul a robbanast.

Nekem az egesz resz 24 szeru volt, ott voltak ilyen katyvaszok csak azert hogy a sztorit lehessen huzni.

Bar semmi esely nincs ra, jott tenne megint ennek a sorozatnak egy europai helyszin, illete egy uj tokos karakter. Mert gyakorlatilag senki nem maraedt mar Saulon es Maxen kivul a regi brigadbol.

winnie - 2017. 04. 12. 14:22

lostfanka: saul úgy élhette túl, hogy nem robbant. az írók nem tennék bele egy robbanó autóba. ergó, nem robbanhatott.

az elnök szálán nyilván történt valami – plusz akkor ő beszélt, a bizalom eljátszása pedig ki tudja, hogy kinek a döntése volt. a végén nem feltétlenül volt bajuszpödörgetős tekintete, mint korábban a szakállsimogató dar adalnak.

Class - 2017. 04. 14. 11:05

Ami számomra még nagy kérdés. Most akkor Dzsavadival mi lett?
Említette, hogy rajzol egy térképet Carrienek…
Azt a labdát is feldobták… azóta csend. :)

Blushda - 2017. 04. 15. 00:45

@Class: Szerintem egyértelmű, hogy a Mossad nem hagyta élve Javadit. Nem szoktak elvarratlan szálakat hagyni. Kivallatták-megkínozták, aztán megölték szerintem. Nagyon meglepődnék, ha nem halt volna meg és felbukkanna újra.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz