login |

Pilot: Ransom

2017. 01. 05. 15:50 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika, pilot-mustra,

We left the textbooks behind a long time ago.

Ha valaki röhögni akar, az nézze meg a cold opent, a főcím előtti részt. A macska rám nézett, olyan hangosan nevettem rajta. Pedig ő aztán mindent át tud aludni.

Mi volt a vicces? Nem az, hogy minden bevált módszert hátrahagynak, amit a fenti idézetben láthattok, hanem az, hogy az egyik szereplő egy névjegykártyával bemegy egy túsztárgyalás rendőrség által lezárt részére. Nem csak megvillantja a logót, a kékruhás meg is nézi a névjegyet. Még csak nem is a túsztárgyaló cégtől lenyúlt beléptetőkártyáról van szó, csak egy sima névjegyről.

Lehet, hogy apróságnak tűnik, de szerintem tökéletesen megalapozta, hogy itt még a Bull-nál is nagyobb bullshit várható, pedig mindkettő valós személy munkáján alapszik. Kicsit előreszaladtam, szóval röviden: egy túsztárgyalós sorozat a Ransom. Mivel láttunk már pár sorozatot, így az senkit nem lep meg, hogy egy külsős tanácsadó cégről van szó.

A pilot egy rendőrségnek segítős jelenettel indít, amikor a főszereplő nagyon okos férfi megold egy nehéz helyzetet a zsaruknak. De rögtön utána jön a fő ügy, amiben csak egy család nevében tárgyal gyerekrablókkal, mégpedig a rendőrök kihagyásával.

Ebbe a pilotba aztán tényleg mindent beletettek. Nem csak arra gondolok, hogy két fajta ügyet is mutattak, hanem a kliséáradatra. Ott van az a textbook-idézet, de természetesen egy új csapattag szemén keresztül mutatják be nekünk a karaktereket, és amit a gyerekrablásnál művelnek az írók… áh, nem akarok spoilerezni, de szinte pipálják a tipikus dolgokat. Mondjuk a fő megcsavarás egész jó, szóval egy pontot kapnak érte, de mindez nem ellensúlyozza a tipikusságot.

Igazából a közepes és annál rosszabb jelenetek sorában a szereplőkről és a rendezésről semmi sem mondható el. Bár a főhős kicsit túljátszott, de amúgy teljesen tipikus az egész sorozat, halálunalmas párbeszédekkel, tipikus képekkel, drámai töltéssel. Na jó, volt vagy 2 egész jó beállítás, talán egy jobb forgatókönyvvel egész nézhető lett volna a végeredmény.

Abba még bele sem mentem, hogy a 40 percen át épített “ki ez az új lány?”-kérdés tetőpontja mennyire nulla érzelmi töltéssel bírt. Tipikus munkadarab az egész, legyen 5/10, de ajánlani még újoncoknak sem tudom. Nézzetek helyette inkább Standoffot.

9 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 01. 05. 16:08

nem hiszem, hogy sok negatívat tudnék írni róla, de rém generikus volt, az a tipikus, “semmilyen, de meg lehet nézni bármikor” CBS-“krimi”. a túsztrágyaló még érdekes is lehet, de a csapata már közel sem az. Ha kihagyom, nem hiányozna. 6/10

cherockee - 2017. 01. 05. 18:08

Tényleg, a STANDOFF, az jó volt, ha már túsztárgyalás a téma.

Jobban foglalkoztatott az, hogy honnan ismerős a főszereplő (Black Sails), mint az, hogy mi a lány rejtélye.

Pipacs - 2017. 01. 06. 01:30

Nem hittem, hogy macskás típus vagy human, tök jó! :)

energy - 2017. 01. 06. 20:33

Nem néztem végig, semmi nem fogott meg.

dragon1986 - 2017. 01. 07. 15:55

crisis resolution-os névjegykártya volt és mondott egy nevet is a csaj, azután engedte át a zsaru, és a liftben a másik csajnak is crisis resolution kártyája volt, gondolom mivel ők kezelik a dolgot, ezért a vöröshajút is átengedte.

Tyberius06 - 2017. 01. 22. 20:01

Pff… miért jó az hogy össze-vissza adják a részeket. Most nézem a 3dik részt és fura volt a vissza lépés 2 karakter viszonyában. Aztán csekkoltam és a 2-3-dik rész fel lett cserélve meg aztán az összes többi is. 7, 11, 6 így követik egyelőre egymást a részek.

Egyébként 3dik rész (gyári második) után belendült a kasza. A kiváltó ok az átívelés, amiről semmi szó nem volt az első két leadottban, de kb hasonló a szitu mint a nyári CBSes Rush Hour esetében (nem történetileg hanem szerkezetileg).
És erre a fordulatra nagyon nem vagyok kíváncsi.

winnie - 2017. 01. 23. 10:47

pff

Paladin - 2017. 01. 23. 14:18

Ez a harmadik (miközben nyilvánvalóan második) rész nálam is betette a kaput.
Annyira rá akartak menni a nyomozós részére, meg a bevált módszerek kerülésére, hogy közben az alapfeladatot tojták le.
Ezt a három részt letudva nem tudom már komolyan venni. Más meg nincs benne.

winnie - 2017. 02. 08. 22:54

1×02: jó lett volna az alapsztori, de útközben semmilyenné vált, de korrekt volt. ekkor még azt hittem, hogy olykor majd előkapom, de a 3. rész után szerintem kaszálom, mert bármennyire is van valami a szituáció mögött, de egy random bankrablás…?

vicces volt egyrészt az 1×03 elején a célzás az újonc csajra (és a pilot cliffjére) annak ellenére, hogy az 1×02-ben együtt dolgoztak (nyilván későbbi rész volt), de még viccesebb, hogy a 3. részben a volt nyomozó csaj nyaklánca, amit a 2. részben odaadott a beteg anyjának, most ott volt rajta:)

összességében közepes a sorozat, de inkább nem nézős, bár lehet, hogy némelyik részben húznak valami érdekes, nem tipikus túszos szituációt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz