login |

Emlékeztető: A néma völgy

2017. 01. 08. 20:12 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: ajánló, Európa is létezik,

Ma. 21:00. HBO3. Valea Muta – 1×01 (szinkronos promó + szinkronhangok)

Először volt a 6 részes norvég Øyevitne (most került fel az HBO GO-ra), majd a 10 részes amerikai Eyewitness (erről már írtam, remélem, lesz hamarosan évadkritika is), és itt a 4 epizódból álló román változat is. Nem is tudom, hogy mikor volt lehetőségem a Broen – The Bridge – The Tunnel trió óta arra, hogy egy sorozat három különböző változatát is bevizsgáljam, jó esetben megnézzem, de nagyon érdekes élmény látni ugyanazt a témát másképp megvalósítva.

A román HBO egyébként is elég magasra tette a lécet első sorozatával, az Umbre-val. Itt az alapsztori mindössze annyi, hogy két srác az erdőben szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, és erről nem akarnak beszélni a hatóságoknak – ez indít el bizonyos folyamatokat, amik miatt két tűz közé szorulnak. Kivételesen nem a “ki a gyilkos?” kérdésre fogjuk keresni a választ.

valea-muta

6 hozzászólás Ne habozz!

AJ - 2017. 01. 08. 23:22

Egészen jó volt az első rész. Néhol színpadiasak a beállások, és a párbeszédekben is fura szögben állnak a résztvevők, de a megvalósítás és a hangulat is szuper.

Ha pedig már HBO és Közép-kelet Európa, akkor mindenképpen és erősen ajánlom a Pusztaságot, remek cseh sorozat, szintén fantasztikus hangulattal. A végére már kevésbé Killinges, de nagyon jó emberi drámákat kapunk és ezek is lesznek a hangsúlyosak, nem a nyomozás.

Ha pedig norvég eredeti, akkor még egy feldolgozást nyomnék, főleg mert Budapesten is forgatták, méghozzá a cseh Mammon. Remek kis összeesküvéses, újságírós, korrupciós dráma, az pedig tudom, hogy csak engem csigáz fel, de Murányi Tünde is szinkronizál benne, akit nem is tudom, milyen régen hallhattunk sorozatban.

kiete - 2017. 01. 09. 00:34

Aj: Nah nem is tudtam, hogy a cseh mamon a norvég mammonból lett feldolgozva. A cseh jó volt.

AJ - 2017. 01. 09. 00:49

kiete: Elkezdtem a norvégot, de pár rész után hagytam. Kusza volt és a csehben több mindent elmagyaráztak. Olyan volt, mintha a feldolgozásban kijavították volna az eredeti apró hibáit. Színészileg és filmes eszközöket tekintve mindkettő jó, de a cseh történetvezetése nekem jobban feküdt.

DreamerZ - 2017. 01. 09. 22:17

A román változatot 20 perc után kaszáltam. Talán a norvég jobb lesz.

rafael 79 - 2017. 01. 10. 22:07

A román változat első része teljesen beszippantott.Az atmoszféra nagyon hasonlít a kitűnő Umbre sorozathoz,és a táj/Brassó környéke /valamint a színészek is kitűnöek.Mindenképpen folytatom!ja és ajánlom ;)

freestyle82 - 2017. 01. 13. 11:11

En tegnap nyomtam le egyben a 4 reszt.
Nem volt rossz, de orok elmenykent sem marad meg benne:)

Es meg Mesterhazy Attila is szerepel benne :DD

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz