login |

Sleepy Hollow: kezdett a 4. évad

2017. 01. 09. 16:47 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika,

This is the secret history of America.

Azért két állandó szereplő megmaradt a 3. évad után, és végülis Ichabod Crane is a régi, szóval nincs miért panaszkodnunk. Főleg azért nincs, mert a remek első évad után meredek visszaesést hozó 2. évad (az legalább jól zárult) után a legutóbbi szezon még mélyebbre taszította a Sleepy Hollow-t, szóval szinte biztos voltam benne, hogy bármi is változik, az csak pozitívum lehet.

Hősünk új helyszínre került (Washington!), új társat kapott (mindig is kedveltem Janina Gavankar-t), de minden más a régi maradt: démonok, ereklyék és persze visszapillantások a múltba.

Természetesen a 3. évados cliffhanger-ben feltűnt két nevesebb szereplő most nem tűnt fel (ennyire volt komoly), cserébe kaptunk két nemzetbiztonságis ügynököt, akik közül az egyik életben marad, és némi szkepticizmus után össze is melegszik Crane-nel (nem úgy!) – kicsit könnyen ment a dolog, de meggyőző lehetett, amit látott, no meg senkinek nem lett volna jó, ha húzzák az ismerkedést.

Hogy mit látott? A heti random és teljesen feledhető démont, amire annak ellenére, hogy szép kis hátteret rittyentettek neki (Abraham Lincoln merényletét is rekreálták – lehet összehasonlítania a Timeless vonatkozó részével, hogy melyik sikerült meggyőzőbben) minimális idő alatt rendeztek le, plusz új bázist, új segítőket és mitológiaszerűséget.

És kaptunk egy ijesztően kinéző Jeremy Davies-t, aki nyilván főgonosz lesz, bár egyelőre csak irreleváns módon machinál – de legalább nem barlangból, hanem felhőkarcolóból.

Nyilván a rosszfiú átívelő szála idővel több figyelmet fog kapni, most csak a kíváncsiság felkeltésére volt elég (megvallom, nem látok benne annyira sokat, egyelőre ez is csak démonküldözgetésben merül ki), mint ahogy az is, hogy vajon ki kapta el Crane-t, de megvallom, ez utóbbi a fényképek ellenére sem túlságosan izgat.

Ha valami érdekel, akkor az a másik tanú kérdése lehet. Az illetőről kaptunk némi infót az S3 végén, s ebben a részben elég hamar kitalálhatja mindenki, hogy ki lesz a “nyertes” (a végén a segítség sem kellett volna) – de persze, ha valami trükk van, akkor most Clifton Campbell, a showrunner jót röhög rajtam.

Az új szereplőkkel, ellentétben a korábbi szezonokkal, semmi gondom nem volt. Gavankar, mint írtam, előnnyel indult, aki Crane-nel van, az mindig esélyes a jó dinamikára (kérdés, hogy miből fog fakadni majd a humorforrás, s hogy lesz-e romantika (vagy arra Jenny-t “tartják”?)), a két kocka önmagában is elég poénlehetőséget ad (még ha bárgyúakat is), szóval ők is maradhatnak, Davies pedig, mint írtam, egyelőre kérdőjel.

Semmi extra nem volt a kezdés, felejthetően közepesnek is mondhatnám, nem indított be túlságosan, de bántani sem nagyon tudom, mert azért voltak momentumai, amikbe sikerült beleborzonganom. Az Abbie+Crane zenei főtémát mindig is szerettem, itt is elővették egyszer, és persze Jenny-t is nagyon jó volt látni, ő talán betöltheti badass módon a keletkezett űrt.

(A gyárépület a végén nem ugyanaz volt, mint ami az egyik 3. évados részben is feltűnt valamelyik komolyabb össecsapásra?)

8 hozzászólás Ne habozz!

sinyster - 2017. 01. 09. 17:25

“Természetesen a 3. évados cliffhanger-ben feltűnt két nevesebb szereplő most nem tűnt fel (ennyire volt komoly)” kik voltak? Már nem emlékszem rá. Csak a Spartacusos csávó és a dobozos csaj ugrik be, mint ismertebb arcok.

winnie - 2017. 01. 09. 17:34

micchael o’keefe-re és james mcdanielre gondolok, akikkel a temetőben a legvégén megalapozták a cliffet, de mivel vendégek voltak, szerződés nélkül, így nyilván akkor nem köthették le őket. talán később majd még szerepelnek.

energy - 2017. 01. 09. 18:12

Ez egy rossz vicc volt.

István - 2017. 01. 09. 18:19

Nekem bejött a vérfrissités, nagyon ráfért a sorozatra.

lacfy - 2017. 01. 10. 08:41

Én csak az első évadot láttam annó, az nagyon tetszett, a 2. már nem, ott kaszáltam. Hova lett Abbie Mills?

winnie - 2017. 01. 10. 10:08

meghalt.

Melcsi85 - 2017. 01. 31. 09:15

Ritkán kaszálok, mert ha megkedvelek karaktereket, kitartok mellettük jóban, rosszban. De. A 4×04-et már végig sem bírtam nézni. Csak nekem tűnik úgy, mintha egy zs-kategóriás förmedvény lenne az új évad?

Comedian - 2017. 03. 18. 15:31

Azt kell, hogy mondjam, hogy amilyen gyengén muzsikált az évad első fele, annyira javult fel szerintem a második felére. Nem azt mondom, hogy minden idők legjobb sorozata, mert tény, hogy élt már szebb időket (1-2. évad), de kifejezetten merészeket húznak így a vége felé. Pl.: a heti rész végi cliff wtf volt és elgondolkodtatott, hogy innen hogyan tovább. Nagyon régóta mondtam már ilyet a sorozat kapcsán, de várom a kövi részt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz