login |

Grimm: kezdett a 6. évad – írta Cyrill

2017. 01. 11. 16:45 - Írta: vendegblogger

74 hozzászólás | kategória: kritika,

Visszatért az utolsó évadjára a Grimm is. A szezonnyitó epizód elég eseménydús lett. Nagy pozitívum, hogy mostanra már nyoma sincs a kezdetben jellemző epizodikusságnak, ez az elmúlt évadok során fokozatosan lett így felépítve, s nehezen tudom elképzelni, hogy a maradék részekben ez a tendencia jelentősen változzon.

Más kérdés, hogy nekem valamilyen szinten hiányzik az a könnyedség, ami az önálló részek révén a sorozatban eleinte jelen volt – ez a sötétebbé vált tónus átka. Kérdés persze, hogy a két ellentétes irány között létezik-e arany középút…

Az ötödik évad végén jelentős változások álltak be Portlandben. Mindkét oldal helyi vezetése is súlyos veszteségeket könyvelt el, ennek köszönhetően nem is voltak annyira jelen az 5×01-ben. A Black Claw és HW ideáljai helyett inkább a helyi erők kaptak nagyobb szerepet.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

A változáshoz jelentős köze volt Dianának, aki alaposan felkavarta az állóvizet az előző évad végén azzal, hogy Renardot felhasználva eltette láb alól Bonapartét. Ez kiváló motivációt adott neki arra, hogy személyes csatatérré változtassa a játékot és mint a város új polgármestere Nick-et, Bonaparte halálának egyetlen tanúját, kiírja a Grimmek élő sorából.

Erre épült az első rész is, Black Claw-álom ide vagy oda, az önérdek igazi boszorkányüldözéssé alakította át a helyszínt, mely elég nyomatékosan felhívta a figyelmet, hogy itt bizony elmúlt a régi világrend, nem folytatódnak a szokásos, és a mostani fordulatokhoz képest eseménytelenebb, bár engem kétség kívül jobban szórakoztatóbb heti ügyek.

Nem minden esetben értettem Renardnál ezt a féktelen dühöt, amivel Nick után eredt. Szorítja az idő, mert ha kiderül az igazság ő kerül az üldözött szerepébe. Úgy látom, hogy magasabb szintre akarták emelni a karaktert, hogy ne csak báb legyen, hanem komoly következményekkel is járó döntéseket is hozzon, melyek után nincs visszaút. Mégis a megvalósítás hagyott a számban némi keserű ízt.

Eve, mint ahogy arra számítani lehetett elkezdett változni a csodába illő gyógyulásának hatására. Újra vannak érzelmei. Még nem egyértelmű, hogy ennek hatására Juliette is visszatér-e, vagy egy újabb változatot kapunk Bitsie Elizabeth Tulloch-ból; én inkább az utóbbit nézném meg.

Adalind még mindig inkább sodródik az árral, és nagy feladat vár rá, mivel valahogy ki kell találnia, hogy hogyan tudja kezelni a nagy hatalommal bíró szeszélyes kislányát, akinek egyetlen célja, hogy apu és anyu megkapja a „boldogan éltek míg meg nem haltak” végjátékot. Nem valószínű, hogy ez bármilyen formában sikerülni fog neki, de ettől még Nick igencsak veszélybe kerülhet a románcuk miatt.

A sorozatban nekem mindig is Rosalee és Monroe kettőse volt a biztos pont. Bármi történt a szereplőkkel, ők mindig ott voltak és mindenben segítettek, vállalva a sok veszélyt. Ez a helyzet meg fog változni a gyermekük érkezésével; már fel is vázolták Monroe részéről egy esetleges költözés lehetőségét, amit a sorozat végén nem tartok egy elképzelhetetlen ötletnek.

Mint az sejthető volt, a mágikus fadarab mellett az azt takaró lepel is jelentéssel fog bírni az évadban. Eve olyan szimbólumokat lát rajta, amiket más nem. Hogy mit jelentenek, és mi közük lesz a gyógyulásokhoz, az a következő részek rejtélye lesz.

Mindent egybevetve nem volt rossz a kezdés. Pörögtek az események és az epizód vége is kellően feszült volt, bár ahhoz szerintem kétség sem férhet, hogy hőseink ne jutnának ki Bud üzletéből épségben.

Várom a folytatást és remélem, hogy az évad végén sem fogom megbánni, hogy befizettem a hatodik szezonra.

74 hozzászólás Ne habozz!

Szula 25 - 2017. 01. 12. 08:58

Van egy tippem az évad végére hogy mi lesz hátha bejön. :D

Mivel Juliskát ennyire nem akarták kiírni a sorozatból és ugyebár a sorozat az ő és Nick szerelmére is épült szerintem az évad végére együtt lesz megint Nickkel. A tippem hogy Renard meg fogja ölni Adalindot(aki Nicket fogja védeni) még ha csak véletlenül is ezt Diana nem hagyja majd annyiban és kinyírja az apját emiatt. Nick meg Julis így együtt nevelhetik majd a 2 kisgyereket. :)

Amúgy tényleg jó rész volt pörögtek az események, tetszik Renard hadjárata Nick ellen. A fadarab és a rongy is kezd érdekes lenni kiváncsi vagyok mi lesz a történetük.

Lanie - 2017. 01. 12. 18:34

Engem sajnos kezd egyre kevésbé érdekelni ez a sorozat. Tényleg nem tudom miért, de valahogy a fordulatok meg az egyébként érdekesnek szánt események, a szereplőkkel történő meghökkentő dolgok számomra valamiért nem úgy jönnek le ahogy kellene, teljesen érdektelenek maradnak. Sajnálom, mert tényleg szerettem volna szeretni.

Ancsa - 2017. 01. 13. 15:47

@szula25: Azt mondjuk én sem tartom teljesen elképzelhetetlennek, hogy Juliska újra Nickkel lesz, akár Adalind bőrén át is, ugyanakkor nehéz elhinnem, hogy Nick újra szerelmetes legyen a nőbe, aki megölte az anyját, akármennyit változott is azóta…
Mindenesetre kíváncsi vagyok :)

szelesmalom - 2017. 01. 14. 12:56

” tetszik Renard hadjárata Nick ellen.”
nekem meg rohadtul nem tetszik, elvileg már haverok voltak
és pont nem is értem mióta és miért lett Renard ekkora díszfarok.

Összeségében a sorozat is katyvasz.
Diana kb isten. ezzel mit tudnak kezdeni?

Hol van a királyi család, es mia búbánatos fszt csinálnak?
Tudnak erről a Claw-ról? vagy mivan
meg elvileg ők valami vezetői ennek a teremtmény bagázsnak nem?
vagy ha nem akkor kik ezek, minek vannak?

nem tetszik a sorozat már.

Ancsa - 2017. 01. 14. 14:40

Nah, ez jóféle egyezségkötési mód volt – bevezetném a való életben :) Kár, hogy végül nem mentek vele semmire…
A bot most olyan hatással volt Nick-re, mint az Egy Gyűrű a LOTR-ban :)

Szula 25 - 2017. 01. 17. 08:25

Ancsa:
Nekem is rögtön Gollam ugrott be Nicknél mikor fogta a pálcát. :D

Monroe nagy volt mikor Dianával kettesben maradt, hogy be volt sz..a tőle nagyot nevettem az ábrázatán. :D

Zora - 2017. 01. 18. 16:28

6×02

Hát, ezt hamar lerendezték.
:-(((
Ne már!

DarkEagle - 2017. 01. 19. 23:50

Lerendezték? Ne viccelj már. Még csak most kezdik. :D

Egyébként vicces de én rühellem Renardot de mégis megértem miért csinálja. Sokan félreértik mert azt hiszik féltékeny Nickre hogy szerelmes belé Adalind de azért nem ártana nem elfelejteni hogy a Claw még képben van hisz csak a portlandi részt iktatták ki. Ergo a lánya még komoly “veszélyben” van. Így nem igazán van más választása Renardnak sem. Az hogy közben kiiktathatja Nicket csak hab a tortán szerintem. Na meg amilyen egoista farok azért élvezi is hogy ekkora nagymenő lett.

Ami Adalind, Nick és Eve hármast illeti én nem félek attól, hogy Juliskává változik és Nick visszafogadja. Egyrészt mert ez az utolsó évad és a nézők jó nagy többsége Nick-Adalind párost pártolja na meg eléggé megszerették önmagában véve is Adalindet ahogy én is. Rosalie mellett nekem ő a kedvencem. A készítők egy utolsó évadban nem lépnének meg olyat hogy megölnek egy fontos szereplőt. A vége tuti hogy happy end lesz ebben 1000%-ban biztos vagyok, milliárdokat tennék rá. Nick nem csak azért fog Adalinddal maradni mert fiúk van hanem mert ő lesz az egyetlen mamin kívül aki kordában fogja tudni tartani szerintem Dianát. Plusz ugye szeretik is egymást. Ráadásul Diana nem ártana Nicknek ez a 2. részben is nagyon jól látszott. Lehet hogy szeretné hogy mami meg papi együtt legyen de azért ő se hülye, ha látja hogy a mami szenved akkor szerintem simán kiiktatja a papit. :D Már pedig tuti hogy eljön az a pillanat amikor a kis csaj belátja hogy Renard egy pöcs.

Egyébként én nagyon bírom a kis csajt, olyan cuki volt Monroeval. :D Ráadásul tuti, hogy az erejének van valami köze a bothoz meg az egész mizériához mert csak ő látja mi van ráfirkálva a fecnire. Oké Eve is látja egy részét, de nyilván azért mert ő már átkerült a másvilágra mikor megfogta a halott csóka a kezét. Innentől számomra egyértelmű a dolog, hogy az egész dolog a bottal az élet halál dolog körül forog. Mondjuk ezt tudtuk eddig is hiszen meggyógyítja még a halottakat is elvileg, ezért is voltak a tetkók a csávó fején, azok jelképezték a halált szerintem. Maga a szöveg a fecnin meg lehet a használati útmutató és nem egy újabb térkép. Én azt is megmerem kockáztatni hogy mivel a bot képes volt valahogy újra érzéseket adni Evenek így képes lehet kordában tartani Dianát is.

Sajnálom nagyon hogy vége lesz 13 résszel a sorozatnak mert baromi sok felé vihetnék még a storyt de valószínűleg jól be fogják fejezni.

Zora - 2017. 01. 20. 21:13

Persze, Renard-ot értem, hisz Nick az egyedüli tanú Bonaparte haláláról. Pedig okosabb lenne inkább jóban maradni Nick-kel, hiszen akkor nem árulná el.

Jó lesz ez az évad.
:-)

Zora - 2017. 01. 20. 21:13

Hahó, volt egy kommentem! :-(

Ancsa - 2017. 01. 21. 09:52

Ez mennyire jó rész volt már! Végre lehetett őszintén nevetni, és jött pár hét idézete esélyes beszólás is.
De komolyra fordítva, kíváncsi vagyok, innen hogy folytatják! Renard most már szinte gondolkodás nélkül gyilkol(tat), ebből nehezen lesz jófiú szerep, nekem úgy tűnik kódolva van a bukása. Kivéve, ha rebútolják, mint Juliskát :)
Nick szerencsére visszaváltozott, remélem ezzel többet nem próbálkoznak.
Az még mindig nem derült ki, helyi HW híján hogy győzik le az ellent… Szóval bármi lehet :)

Ancsa - 2017. 01. 21. 12:48

Egy kicsit féltem attól, hogy úgy járunk mint anno a Client List-nél. Ott az volt (amennyire tudni lehet), hogy a két főszereplő összejött a való életben, ezért Jennifer Love-Hewitt nyomásának engedve úgy írták a sztorit, hogy ott is összejöjjön a valódi párjával, akivel amúgy a sztori szerint már rég szakított. Ez persze egyáltalán nem illett a sorozatba, homlokegyenest más irányt adott az egésznek. Mikor kicsit túltolta a követelőzést, a készítők összerúgták vele a port, és nem lett újabb évad.
Itt ugye a Nick-et és Juliskát alakító két színész jött össze, ezért tartottam attól, hogy esetleg a kérésüknek engedve (mégiscsak az utolsó évad) újra összeboronálják őket az írók – nyilván egy szerelmespárnak könnyebb párt alakítani a kamerák előtt, meg egyáltalán.
Ezek szerint vagy a) nem jött ilyen kérés, vagy b) felesleges kérni is, a górék úgysem engednének ilyesminek.
Végülis az a lényeg, hogy a sztoriba nem szuszakolják bele újra az ő kapcsolatukat – hiteltelen is lenne.

DarkEagle - 2017. 01. 21. 18:23

@Ancsa: Grimm azért nagyon messze van a Client List stábjától. Ez a csapat konkrétan valódi család lett az évek alatt és ez nem klisés beszólás tőlük mert látni a személyes képeik videók alapján. No meg itt még durvább lenne ha a végén újra összehoznák Julissal mert mégiscsak megölte az anyját Nicknek és ha szigorúan vesszük akkor Adalind sosem ártott Nicknek önszántából mert mindig rákényszerítették. Na meg a fiúk miatt úgyis együtt maradnának, arról nem beszélve, hogy a mai részben ki is jelentették, hogy Nick is szereti, SŐT Julis jelentette ki. :D

Egyébként David meg Bitsie már nem csak pár hanem jegyesek. Ami azt a felvetést illeti hogy egy valódi pár jobban alakít párt képernyőn nem igaz. SŐT, pont hogy rosszabbul alakítanak. Ha megnézed Nick és Julis közt alig volt valami kémia. Elvégre ez olyan mintha felvennék a valódi kapcsolatuk, tehát öntudatlanul is fuldokolnak a szerepben. Míg Nick és Adalind közt olyan kémia van hogy néha kifolyik a képernyőn. :D Egyébként ez abból jön le legjobban hogy ha valaki megnézi pl David és Bitsi közös képeit a való életből majd összehasonlítja pl a sorozatbeli szerepükkel. Valóságban SOKKAL felszabadultabbak.

DarkEagle - 2017. 01. 21. 18:27

Maga a rész NAGYON NAGYON jó volt! Rég nevettem ennyit Grimm részen. David rendezte egyébként, hátha valaki nem tudja és rendesen odatette magát. :D Akárcsak a többiek de főleg Sasha. Most kijött hogy milyen jól áll neki a vígjáték. Plusz a rész végén kapott egy új barátot. :D

Adalind most szépen beköltözik a gyerkőcökkel Nickhez és jöhetnek a jó öreg Grimm részek a heti ügyekkel a végjátékig, amiket gondolom néha majd kiegészítenek a főszállal. Érdekes lesz látni hogy Diana hogy viszonyul majd a dologhoz mert nem igazán csípte láthatóan hogy anyuci ölelgeti a Grimm papit. :D

Ja igen ő rá vagyok legjobban kíváncsi mi lesz vele mert tuti kapcsolódik a bothoz meg a körülötte levő dolgokhoz. HW és a Claw szerintem már nem fog nagy szerepet játszani. De azért durva hogy a kis csaj ennyire erős már most. Látja az írásokat, ráadásul Nicket is visszaváltoztatta simán. Oké ez várható volt de ekkora erővel már tényleg kezdeni kell valamit.

Egy interjúban láttam amúgy, hogy készítők mondják, hogy az évad nagy része a “gyerekekről” fog szólni tehát nem csak Dianáról.

Ancsa - 2017. 01. 21. 19:51

@DarkEagke: Azt írtam, pár könnyebben alakít párt, nem azt, hogy jobban :)

A mostani beszólások közül simán lehetne többet is bedobni a “hét idézete” poszt alatt…

Tiffauges - 2017. 01. 21. 19:59

Jó volt, hogy Meisner visszatért!

Szula 25 - 2017. 01. 23. 12:06

Lehet hülye felvetés de nem lehet hogy Diana játszik az apja agyával és ezért látja egyfolytában Meisnert? Diana csak szerette Meisnert mivel ő vigyázott rá és ugye a születésénél is ott volt ha jól emlékszem. Aztán meglehet hogy Renard csak simán kezd bekattanni a tettei miatt. :)

Ancsa - 2017. 01. 23. 15:26

@Szula25: Nem tartom valószínűnek, szerinte csak kezd bekattanni.

Zora - 2017. 01. 25. 19:49

6×03

Hát, hogy mennyit röhögtem ebben a részben!
:-)))
Jó volt minden, főleg a vége.

DarkEagle - 2017. 01. 28. 17:50

Ez a 3 szemű csóka érdekes szörnyike volt. Nem gondoltam volna, hogy ilyen morális kérdéseket is felvet majd a rész, azt hittem totál átlagos rész lesz eközben a heti szörny és a barom Renard is hozta a morális dolgokat. Megjegyzem a szörnyet jobban megértem mint Renardot. Amit utóbbi csinált az undorító, a csókának meg nem igen volt választása csak a jövőt akarta védeni. Persze mondhatjuk hogy nevelés kérdése de hát na nem állhat úgy oda hogy látta a jövőt és így neveljék a gyereket. :D Amit viszont Renard csinált a lányával az ocsmány volt. Konkrétan Nick meg az anyja ellen akarja fordítani. Ez aztán apához méltó. Azon meg egyenesen röhögtem mikor azt mondta Nick hibája hogy nincsenek együtt, holott soha nem is voltak együtt. :D Egyedül Adalind anyja miatt jöttek össze egy időre.

Diana továbbra is creepy de mégis cuki. Azon szakadtam mikor mondta Rosalienak hogy nem csak egy gyereke lesz. Lehet lesz egy egész alommal. :D Mondjuk az is poén volt mikor Nicket fenyegette az apjával. De úgy fest hogy talán most már kezdi érteni hogy is vannak a kapcsolatok. Viszont eltudnék viselni itthon is egy ilyen lányt. Mellé nem kell se gáz se villany csinálja ő anélkül is. :D Lehetne kicsit több Diana interakció amúgy mert nagyon jók a jelenetei.

Egyébként szerintem Nickék lassan költözhetnének mert jelenleg már semmi sem igazolja az ottlétüket. Elvégre mindenki tudja hol laknak. De nyilván a fináléig már nem fognak költözni.

Julisnak meg mintha elgurult volna a bogyója. Most elkezdett térképet rajzolni. Ami fura hogy Diana nem vette észre hogy lenn van. Bár lehet hogy ez később fog megtörténni majd. Az viszont fix hogy Diana beköltözése segíteni fogja a bot meg a rongy rejtélyének megoldását.

DarkEagle - 2017. 01. 28. 17:53

Ja igen, most már kijelenthetjük, hogy Meisner csak egy szellem de tuti hogy valaki visszaküldte szóval ez még érdekes lesz. Ráadásul tök poén volt az egész jelenetük. :D

Szula 25 - 2017. 01. 30. 06:26

Nem tudom miért de az az érzésem hogy nem lesz itt a végén happy end Nicknek, de remélem tévedek. :)

Trubelt is elszólították valamiért és ugye Nicknek is mennie kellett volna de nem ment. Nehogy ez is a visszájára forduljon számára.

Ja és ugye Kellyről még mindig nem tudjuk milyen ereje lehet anyuci és apuci által, valamit csak kiderül ebből is hamarosan. :)

Zora - 2017. 01. 30. 10:16

6×04

Én kihasználtam volna az El Cueglo tudását. Amelyik gyereknél ilyen jövőt lát, annak a családját gyakrabban ellenőrizni, a gyerekre jobban figyelni. Egyszerűbb, mint tényleg megenni.

Eve vajon miket írt a falra? A bot, úgy látom, őt is fenyegetésként érzékelte…

syxa - 2017. 01. 30. 14:17

Azt valaki észrevette, hogy a DC’s Legends of Tomorrow-ban is egy mágikus erejű bot szerepel? :)

DarkEagle - 2017. 01. 30. 16:35

Én még arra gondoltam, hogy elég nagy kihagyott ziccer volt, hogy nem kérték meg, hogy nézzen bele Kelly és Diana jövőjébe a gyerekevő csóka. :D

Julis meg a térképet vagy mit rajzolgat a falra ami a rongyon is van szerintem.

@syxa: Igen a bot nekem is feltűnt a LOT-ban, jó kis poén volt, bár kétlem, hogy köze lenne a két sorinak egymáshoz de azért fura volt látni. Ráadásul lényegében mindkét pálcika egy nagy botból maradt úgymond isteni eredetű. Ilyenkor kíváncsi lennék hogy a készítők honnan merítik az ötleteket. :D

Zora - 2017. 02. 04. 19:40

6×05

Hát, ez jó volt. És milyen érdekes, ilyen szitu még sosem volt, hogy egy teremtmény lett volna az áldozat.
Tényleg, ők nem érzékelik egymást? Nincs valami más szaguk, vagy ilyesmi?

Renard fura. Most már én sem értem. A gyűrű óvta valamitől? Mert – mivel ő Meismert valóban kíméletből ölte meg – így nem nagyon kellene kísértenie. Persze, az árulás miatt sérült meg, de ez nekem kicsit erőltettt.

Ja, és hármasikrek? Ez jó. 2 róka, meg egy farkas? Vagy fordítva? Vagy 3 egyforma fajta?
:-D

szilvi - 2017. 02. 04. 20:14

lehet h nincsen értelme annak amit gondolok, de most néztem újra a harmadik évad 17. részt. szerintem Diana tudja hogy aki fölnevelte az Nick anyukája… vagy nem???

szelesmalom - 2017. 02. 05. 16:54

borzalom,hogy visszahoztak a heti ugyeket,
miert nemlehet rendesen kibontani a fo tortenetet?
kapkodas lesz ez..

DarkEagle - 2017. 02. 06. 00:10

Őszintén szólva én nagyon is örülök hogy heti ügyek vannak és közben szép lassan gördítik fel a fontosabb dolgokat. Végre megint Grimm hangulat van.

Egyébként elsőre totál átlagos résznek gondoltam aztán tök poén volt hogy Monroeéknak 3-as ikrei lesznek. Nem is vártam kevesebbet. :D

Dianától most már hivatalosan rettegek. Csak így random előhozza hogy mi van Meisnerrel? Eskü ha kiderülne hogy ő szívatja az apját az se lepne meg. Kíváncsi vagyok mit kezdenek majd vele amúgy mert van egy olyan érzésem hogy Diana vissza akarja hozni valahogy. Na ott aztán jól meg lesznek bonyolítva a dolgok akkor. :D

A heti ügy is egész jó volt. És ahogy lezárták hát konkrétan kiugrottam majdnem a fotelből mert úgy meglepődtem. Ennyit arról hogy halhatatlan a csóka. Nyilván csak addig az amíg valaki meg nem öli. :D

A kövi részben meg valami kivi szörnyet kapunk. XD

Ancsa - 2017. 02. 09. 18:45

Azért gondolom nem csak nekem tűnt fel, hogy a történet némileg sántított. Ha ugyanis hét évente egy napot van felszínen, mégis hogyan lett városalapító híresember, akinek még szobra is van? Ha meg anno nem volt ilyen, akkor hogy lett az? Megcsípte egy radioaktív bogár? Vagy mi?

De hogy ne csak kukacoskodjak (hehe), a főszál előre haladása tetszik, és a hármas-alomnak is örülök :)

k-10 - 2017. 02. 10. 16:10

Ancsa:
Lehet, hogy csak kifejlett formájában ilyen, de amíg “hernyó”, addig végig embernek látszik :)

Zora - 2017. 02. 12. 09:47

6×06

Ez nagyon jó volt. De mi lesz most a piros kuglifejjel?

Zora - 2017. 02. 12. 09:50

6×06

Ja, én is nagyon örülök a heti ügyeknek, hiszen mellette továbbviszik a bot/kendő-rejtélyt.
Március 24. az nem a tavaszi napforduló?
(Vagy aznap lesz a sorozat utolsó része?)
:-) – vagyis inkább :-(((

DarkEagle - 2017. 02. 18. 15:25

Te Atya Úr Isten! Oké, én már most kijelentem: Ez a legjobb sorozat epizód amit egész eddigi életem során láttam. Még egy sorozat (nem csak Girmmre értem) részen se röhögtem ennyit. :D Annyira látszott, hogy a fele kb improvizálás volt, legalábbis nekem a tömeges jeleneteken ez jött le, ugye a gruppen harcok, aztán a tortás jelenet is a végén, no meg a szerelmi vallomásokon is látszik, hogy ezeket nem elsőre vették fel. De mégis, hát ez egy 10/10-es rész volt. Pont az ilyen részek miatt fog nagyon hiányozni a sorozat.

“Az ép apja” díjat szerintem megkaphatja simán Renard. :D Bár meg kell hagyni, Diana zseniális volt. Hiányozni fog a kis csaj, mert még nem is láttam talán ilyet sehol, hogy egyszerre irtó cuki legyen valaki, ugyanakkor ördögi. Kár, hogy nem mutatták, ahogy csapkodja faltól falig csóri hapsit. XD Simán leforgathatnának vele egy jó kis horror vígjátékot. :D
Ja és majd elfelejtem, az elején Eve és Diana jelenete, te jó Isten. Előre félek, hogy a csajnak kampec ha rájön, hogy a “másik anyukát” Eve ölte meg. Az a para fej amit Eve vágott, hát minden pénzt megért. Viszont Diana nem valami jó titoktartó. De baromi cuki volt, ahogy mondta Renardnak a dolgokat közben meg: “Apuci nem mondhatom el ez titok!” :D

A többiekről kár szót ejteni, mert a jelenetek magukért beszélnek és jó volt így megspékelve kicsit visszaemlékezésekkel, hát igen közel a vég.

Ja és az fura csóka a tükörben, na arra kíváncsi leszek, hogy ki az. Általában az ilyen részekre mondják, hogy vihar előtti csend és nagyon úgy fest, hogy ez igaz is hiszen a kövi rész előzetese alapján jön a durvulás. Arra meg külön kíváncsi vagyok, hogy a “The Son also Rises!” cím kire utal. Vajon a kicsi Kellyre vagy arra a démon izére?

DarkEagle - 2017. 02. 18. 15:29

Ja igen, hét idézetébe mehet is Diana: “I found you!” mondata. :D

Szula 25 - 2017. 02. 19. 14:31

Rég nevettem ennyit ezen a sorozaton, nagyon ott volt ez a rész. :D Nálam Hank a tükör előtt :D és Diana vitte a részt a kis játszadozásával. :D Mikor Renard rájött a konyhában hogy Dianat nem kell megmenteni/keresni nagy volt, ott tényleg leesett hogy az elrabló nagyobb bajban van mint gondolná. :) Tényleg nagyon cuki a kis csaj remélem sok szerepben láthatjuk még. :)

pody - 2017. 02. 19. 15:38

igen, ez egy wtf epizod volt. Teljesen komolytalan baromsag, de latszott, hogy mindenki elvezte. Amolyan ajandek az iroktol a szineszeknek. NEs persze nekunk, mert tenyleg jokat lehetett rohogni.

Mala - 2017. 02. 19. 21:32

Tényleg nagyon jó rész volt.
Hét epizódjára simán jelölős.
Sokat röhögtem rajta. Valóban Hank volt e legjobb hősszerelmes :)

szilvi - 2017. 02. 20. 18:10

hát igen sok olyan rész volt amit ezerszer megnézek… ez is oda került, Hank a tükör előtt tökéletes!!!
tényleg ajándék volt a rész, olyan volt mintha egy csomót röhögteg volna a forgatás közben … kár h hamarosan vége lesz….

DarkEagle - 2017. 02. 25. 15:17

Viszont a mai rész már nem kerülne be a legjobbak közé. Oké maga a heti ügy érdekes volt de semmi extra. Eve és Nick konkrétan nem csináltak semmit. Bár az nem jó előjel, hogy Nick Juliette-nek hívta Eve-et. Az meg pláne nem, hogy elkezdett nosztalgiázni. Oké nem romantikus értelemben nyilván kísérti bűntudat, tuti, hogy azt hiszi, hogy miatta van ilyen állapotban Julis. :D De nagyon remélem, hogy nem a végjátékot állítják be. Bár sokan azt írják kint hogy ők ketten feláldozzák magukat, Monroe-ék úgyis lelépnek így marad Wu meg Hank mint a város védelmezői, Adalind meg felneveli a következő Grimmet. :D

Egyébként eléggé semmilyen rész volt viszont Monroe-ék jelenete a sokadik babával azért poén volt. De van egy olyan rossz előérzetem, hogy lehet, hogy a vér miatt álmodott rosszakat. Az meg külön érdekes, hogy Sean orosz barinője szerint Diana áll mindennek a közepében. Nem egy hülye feltételezés mondjuk elvégre ő látja csak a teljes képet az elejétől fogva. Most már viszont lassan belehúzhatnának mert lassan itt a vége a sorozatnak. :(

szilvi - 2017. 02. 26. 15:01

lehet h Diana mindent tud a térképről?… csak hát Őt nem kérdezte meg senki h mit jelent… /csak egy ötlet/

Ancsa - 2017. 03. 01. 12:22

Jelen állás szerint – ne legyen igazam – szerintem Juliska hamarosan veszteséglistára kerül, ezúttal végleg.

szilvi - 2017. 03. 05. 13:46

minden erdőbe kérek egy ilyen fát… :)

DarkEagle - 2017. 03. 11. 17:49

Nos, akkor ezzel zárult is a filler lista az utolsó évadban, ugyanis már csak 3 rész van hátra és jövőhéten belecsapunk a lecsóba. Előzetes alapján úgy fest maradnak a jelenleginél és nem lesz újra Julis meg Nick hál’ Istennek. :D

A mai rész amúgy jó volt megint. Tetszett hogy hagyták saját medrükben folyni a dolgokat de közben az ügyet is lezárták úgymond.

Juliska meg konkrétan hülyébb mint hat másik. Azt se tudja mi vár rá de azért besétál a tükörbe. Majd pont lesz esélye az ellen aki csak úgy átnyúl a türkön meg ezer éves Grimmek félve temették el a kis pálcáját. :D Nagyon remélem hogy megnyúvad a végére bár kétlem. Viszont azért durva hogy 6 év kellett ahhoz hogy új dimenziókba lépjünk át és mikor megtörténik kaszálják a sorozatot. Pedig olyan kíváncsi lettem volna egy külön teljes évadra ami ezen alapszik.

Úgy fest viszont hogy a végére összeáll a csapat és Diana ismét segítő kezet nyújt majd. Nagyon remélem hogy megmagyarázzák az ő szerepét és nem csak annyi lesz hogy bazi erős keverék hanem valami komolyabb kapcsolata is lesz a fekete csókával meg a bottal és a többivel.

Zora - 2017. 03. 11. 20:24

6×10

Hú, de szomorú rész volt.

Ugyanakkor, 1 vagy 2 évaddal ezelőtt valahogy olyasmiről volt szó, hogy van egy háttér-társadalmuk a Teremtményeknek, tehát árvaház, kórház stb – szóval, nem lehetett volna egy idősek otthonát is létrehozni?

Eve meg túl bátor volt. Remélem, sikerrel jár.

DarkEagle - 2017. 03. 18. 17:08

Egyelőre még keresem a szavakat, eléggé sokkoló rész volt. És a következő előzetese se segített sokat. :D
Meg kell hagyni erre nem számítottam. Az persze nyilvánvaló volt hogy Diana a kulcs mindenhez de azért ez durva.

Ancsa - 2017. 03. 18. 20:05

Ráadásul az uccsó két részt nem egyben adják le, szóval lerághatjuk a körmünk, mire megtudjuk mi a vége. Kíváncsi vagyok, hogy a többiek odaátról segítenek avagy átmennek-e?
Jujj, izgi lesz!

Diapolo - 2017. 03. 25. 10:58

Ne mááár :/ ki fog így talpon maradni? Az az érzésem valamiért, hogy Sean és talán Juliette fog még csatlakozni Hankhez és Wuhoz. Na és persze a kérdés: hogy győzik le ezt a rémséget? Nagyon nagy kér, hogy azt kell leírni, hogy majd a sorozatzáróból kiderül…:(

Diapolo - 2017. 03. 25. 10:59

Bocsi, Eve, nekem Juliette maradt mindig, ezért az elírás

DarkEagle - 2017. 03. 25. 12:42

Oké, én egyelőre meg se bírok szólalni. Ez az utolsó 5 perc brutális volt de nagyon. Diana amennyire epic volt eddig most totál be van tojva ami eléggé érthető. Ami meglepett hogy a csávó nem csak őt de Kellyt is akarja. Ráadásul ugye Hanket és Wut megölte de Nicket valamiért nem bántja csak lerázza magáról mindig. Francért nem tudták leadni egybe a finálét most meg fogok őrülni. :D

szilvi - 2017. 03. 25. 17:54

én azt remélem h a legutóbbi 2 rész valakinek a rémálma volt, és kiderül hogy minden rendbe jön az “utolsó” részben …és a “The End” résznek a címe valami jót fog jelenteni…/mint a tündérmesék végén

DarkEagle - 2017. 03. 25. 19:20

Azt azért kétlem hogy az egész rémálom lenne. :D
De az még bejöhet hogy a bottal utólag feltámasztják őket de ez se túl valószínű.

kulup - 2017. 03. 26. 11:47

Szerintem meg Nick tuti feltámasztja őket a bottal. Meglátjuk.

Ancsa - 2017. 03. 26. 12:48

Ez meg mi a franc volt??? Csak lestem, mint a közmondásos hal a szatyorban.
Az a gáz, ha gyógyításért előkapja a botot, akkor ugye a rémlény ráteheti a mancsát, na de a barátai csak nem maradhatnak holtak?
Én úgy tippelem, a lény elhagyja az őrsöt (Trubel elcsalja vagy lefoglalja?), ő meg meggyógyítja a társait aztán utána mennek. Különben sírás lesz az évadzáró vége :(
A rémálom verzió kizárt, ez nem a Dállász :)

Mom - 2017. 03. 26. 14:10

Összességében tetszett, Truble-nek külön megörültem, és kíváncsian várom a záró részt, de azért pár dolgon kicsit megakadtam.

Azt tudja az ördög, hogy a rendőrségre kell mennie, de azt nem, hogy Nick zsebében van a pálca? Érdekes írói elgondolás. Akkor most mit követett oda? Nicket? A pálcát? A próféciát, mely szerint ama véres ütközetre egy portlandi rendőrségen kerül sor vala? :D

A két halált egyelőre fenntartásokkal kezelem, ez a sorozat nem a gyorsan fogyó főszereplő-gárdájáról híres. Meg a velem született naivitásom azt súgja, hogy a zárásra ilyet lépni nem feltétlenül kelt jó benyomást a kitartó nézőkben.

Nekem Diana egyre értelmezhetetlenebb. Eddig nulla érzelemmel játszotta el a fiatal hölgy, már-már szociopatának megformálva. Most 180 fokos fordulattal a saját árnyékától is megijed. Nyilván nem a rá leselkedő veszély tükrében hihetetlen a félelme, hanem a korábbi karakteréhez képest. Nekem valahogy nem kerek…

És mire kéne neki Diana ÉS Kelly? Elvégre őket semmi nem köti össze (tudtommal), kivéve Adalindot, aki meg egy mezei Hexenbeast. Ez amolyan költői kérdés, egy hét múlva gondolom ki fog derülni.

Óóó, és jelentkezzen, aki tényleg egy percig nem gondolta hogy a pálca a bot egy darabkája lesz!!! :D

Ancsa - 2017. 03. 26. 16:53

@Mom: Kelly nemcsak félig Hexenbeast, hanem félig Grimm is, helló! Az lehet, hogy eddig nem mutatott olyan látványos képességeket, mint Diana, de attól még nem átlagos gyerek.
Örülök, hogy ilyen okos vagy, én meg ilyen ostoba lehetek, de jelentkezem, mert bezony egy percig sem gondoltam, hogy a pálca a bot egy darabkája. Köszönjük a felsőbbséges kioktatást, hogy mind hülyék lehetünk hozzád képest. Vagy ha csak nekem nem jutott eszembe ez a variáció, ez esetben én.

Mom - 2017. 03. 26. 21:33

@Ancsa: Komolyan meglepett a hangnem, amiben válaszoltál.
Egyrészt senkit sem akartam megsérteni.
Másrészt csak arra céloztam, hogy elég egyértelmű csavar volt. (Akkor a PC kedvéért hozzátanném, hogy: nekem!)
Harmadrészt nem szólítottalak meg személyesen téged, sőt senkit. Az ugyanis szintén egy szónoki kérdés-féleség volt, amire legmerészebb álamimban sem gondoltam volna, hogy valaki jelentkezni fog, mivelhogy vicceltem (ezért is van utána egy vigyorgó fej).

Általánosságban elmondtam amit a részről gondoltam, és amik eszembe jutottak. Ezt tudtommal nem tilos. Hogy te ezen miért is húztad fel magad, azt őszintén nem értem.

Most én is kérjem ki magamnak, azt a hellót az első mondatod végén? Nem azt írtam, hogy Kelly nem különleges, hanem azt, hogy Adalind csak sima Hexenbeast, és én nem tudok a két gyerek között más kapocsról, mint hogy közös az anyjuk. Ettől még lehet más is.

Ezúton kérek elnézést mindenkitől, aki sértve érezte magát a kommentem miatt!

Lojzli - 2017. 03. 26. 22:47

Sziasztok!
Most bukkantam erre az oldalra, így közel a véghez írok pár sort.
Nagyon szerettem a sorozatot, minden részét leszedtem, hogy a későbbiekben újra tudjam nézni.
A szereplőket nagyon eltalálták, tényleg fordulatos, jó volt minden rész.
Tudva, hogy világszerte mennyien követték a sorozatot, nem értem, miért ilyen hirtelen lesz vége, egy kurta évaddal.
Egy rész maradt. Jó sok dolgot bele kell tenni, hogy egy kerek egészként búcsúzhassunk. Hogy a THE END “happy end” lesz-e, még nem tudom. Bízok benne, hogy a Hank és Wu a bot segítségével túléli (persze ha Nicknek lesz ideje velük foglalkozni). Kíváncsi vagyok, megszületnek-e Monroe és Rosalee babái, és mik lesznek? Ha Eve újra Juliette lett, milyen élete lesz ezután? Visszamegy állatorvosnak? Rengeteg nyitott kérdés maradt egy részre.
Nagyon szomorú vagyok :(
Nagyon fognak hiányozni………

lana - 2017. 03. 30. 18:51

Azért hogy atszurta mar a nyakat az ordog csávó….en olyan szomorú vagyok, hogy vege ennek a brillians sorozatnak. :(

szilvi - 2017. 04. 01. 07:27

“én azt remélem h a legutóbbi 2 rész valakinek a rémálma volt, és kiderül hogy minden rendbe jön az “utolsó” részben …és a “The End” résznek a címe valami jót fog jelenteni…/mint a tündérmesék végén”

Diapolo - 2017. 04. 01. 12:25

Ilyen zárórészt érdemelt ez a sorozat :) Nagyon fog hiányozni, nincs még egy ilyen, mint a Grimm, ahol a szereplők tényleg úgy viselkedtek, mint egy család. Örökranglistám 4. helyére fel is kúszott ezzel.

Mom - 2017. 04. 01. 14:59

A közepe tájékán kicsit elvesztettem a fonalat Diana cselekedeteit illetően. Eleinte félt a Zerstörertől, aztán félúton már vele akar menni, merthogy szüksége van rá (de mihez?), rámosolyog, megkéri az apját, hogy ne bántsa, majd végignézi ahogy megöli a szüleit, ezek után bejelenti, hogy szerinte Kelly IS kedveli őt és készen állnak a közös nyaralásra. What?!
Vagy maga a karakter, vagy a színész játéka, vagy a kettő együtt nekem eddig is egy baromi nagy kérdőjel volt, de itt aztán végképp.

Ha a gonosznak arra kellettek az emberek, hogy általuk vegye rá Nicket a bot átadására, akkor mi volt az a kavarás a gyerekmenyasszony dologgal? És végső soron mire kellett neki pont a két gyerek?

Úgy érzem, ha a szereplők mészárlását nem húzták volna el a rész feléig (a zárás fényében akár egyszerre is megölhették volna minegyiküket), több dologra kaptunk volna magyarázatot.

Egyébként a zárás tetszett, különösen anyuka és Marie néni felbukkanása, meg a pici kitekintés a jövőre (ebből akár egy perccel több is lehett volna). Egyedül az elvarratlan szálak zavarnak picit (ebből azért több is volt nekem).

DarkEagle - 2017. 04. 01. 17:48

Hát igen Diana érdekes volt valóban bár szerintem egy bizonyos ponton megérezte, hogy mit is akar vele meg az öccsével a koponyafej és nyilván tudta, hogy nem lehet legyőzni csak úgy és tudta hogy hiába kezdené el magyarázgatni a többieknek hogy így maradna csak mindenki életben inkább hagyta a fenébe, végül is csak egy kislány szóval érthető, hogy nem kezdett el rizsázni a jövőről meg miegymásról. Ezt abból gondolom, hogy ugye a végén azt mondta Julisnak, hogy “Megint Hexenbiest vagy.” Szóval ő az egyetlen Nicken kívül aki tudja hogy mi is történt. Az se lepne meg egyébként ha ő varázsolta volna ide anyu Kellyt meg Marie nénit hiszen őket is említette.

Ez gyerekfelség meg az se biztos hogy igaz szerintem hiszen igazolást nem nyert ugye mert volt egy raklap infó a botról meg a szörnyről. Volt ugye köze Jézushoz, Dávidhoz meg franc se tudja még kikhez persze jó lett volna ha kapunk több magyarázatot de hát az is csoda hogy ilyen jól be tudták fejezni, mert nyilvánvaló hogy sokkal jobban körüljárhatták volna a dolgokat ha nem csak 13 részt kapnak hanem egy teljes évadot.

Nálam eddig is a kedvenceim közt volt de ezzel a fináléval tényleg bebizonyították hogy valóban törődnek a rajongókkal, sőt egy esetleg spinoffot is felvezettek. Manapság ugye nem újdonság az ilyen szóval nem lepne meg ha 1-2 éven belül jönne is. Bár én jobban örülnék ha Netflixre jönne ha jön egyáltalán és nem NBC-re mert ez a csatorna nem bánt jól a sorozattal.

Ja a felnőtt Diana legalább olyan creepy mint a kicsi, a felnőtt Kelly pedig tiszta apja. Szóval pöpec kis casting volt ez is. Egy biztos, párszor még végig nézem a sorit.

Zora - 2017. 04. 01. 18:13

6×12-13

Hú, milyen jó, hogymegvártam, míg a 13.-nak kész lett a felirata, csak akkor néztem meg a 12-t.

Jó lett a vége, bár elkezdtem röhögni, mikor Adalindnak is annyi lett.

A “gyerekek” meg folytatják a Grimm-mesterséget. Az ikrekkel… :-DDD
Ez jó.

Gondolom, sok fanfiction fog születni erről az ötfős csapatról.
Hiányozni fog nagyon a sorozat.
:-(((

C-DEF - 2017. 04. 01. 21:06

Eleinte azért kezdtem darálni, hogy mikor a Supnat szerencsétlenkedik legyen egy monsteroftheweek sorozat ami jó, aztán mikor Nick zombi lett ott értem be a sorit és azóta heti szinten vártam és néztem,
azóta úgy kinőtte magát, hogy az egyik legkerekebb sorozatos élmény lett egy tökéletes befejezéssel számomra. Egyik nagy kedvencem marad még néztem volna szívesen.

Cardas - 2017. 04. 02. 10:53

szerintem ez a zárás borzasztó lett. megoldották hogy ne sajnáljam a befejezést, és szerintem egyáltalán ne tisztelték a rajongókat. az utolsó évadban behozták a legklisésebb dolgokat, amiket csak lehetett. Az égitestek együttállása, prófécia, félvér kiválasztott akit a túlvilági hatalom meg akar szerezni, gyün a sátán, stb. szégyen. Ráadásul a hatalmas gonoszt az utolsó részekben vezették fel, semmi alapozás, az egész sorozathoz egy kis bot kötötte. Teljesen kihagyható lett volna az egész szál a kulcsokkal, mert semmit nem tudtunk meg. Hogy szerezték meg a templomosok? Miért csak azt a kis darabkáját? Sokkal rejtélyesebb lett volna, ha a pálca egy értelmesebb darabját kapjuk, amin mondjuk faragások vannak, vagy valami, adott volna a rejtélyhez, ehelyett a rendező lehajolt a kertjében és felvette az első botot, hogy ez jó lesz. A tükrön miért nem tudta átvinni Nick, hiszen Diana azt mondta hogy nem abba a világba való, erre kiderül hogy abban a világban van a többi része? WTF. Mit keresett itt eddig Meisner szelleme? Hogy jött vissza, ki küldte? A mindenki lemészárlása röhejes volt, csak az dőlt be neki aki még nem látott sorozatot sztem, az utolsó előtti résznél már mosolyogtam ahogy meghaltak, tét nélküli volt az egész. Az meg külön negatívum, hogy egy ilyen színészkedni nem képes creepy kislányt tesznek a középponti szálba, akiért még szurkolni se tudsz mert egy pszichopata, és valahogy ezt senki nem veszi észre, mert azután is babusgatják, hogy megfojt egy nőt és szórakozásból kínoz másokat.
Ami sokkal értelmesebb lett volna, ha lezárják a háttérhatalom legyőzésénél a sorozatot, vagy egybekötik őket ezzel az ördöggel, és kiderül, hogy ő hozná el a földre a wesenek korszakát, de még ennyi se. a vége egy olyan 3/10, az egész sorozat meg sokkal fölötte, nem tudom mit szívtak.

hummel - 2017. 04. 02. 15:59

Az évad és a finálé elég kaotikusra sikerült, nem sikerült megfelelően összehangolni a szálakat, valamint némelyik szál elég felszínesen lett kezelve. Az utolsó jelenetsor azért pozítiv kicsengést adott a gyenge befejezésnek.

energy - 2017. 04. 02. 18:42

Csak az utolsó részre tértem vissza. A vége a Bűbájos boszorkákra hasonlított.

Dytta - 2017. 04. 02. 20:10

Hat ez valami remuletesen rossz volt. No comment.
Szavaim sincsenek ra.

fjumer - 2017. 04. 06. 20:21

nem volt rossz .
igaz jó sem .de az asszony imádta ! ( és tudjuk .hogy boldog asszony .boldog élet )
ha a totál szívást vagy a trónok harcát vesszük 5/5 nek .akkor az első 3 évad a grimm ből 3 /5 a 4és 5 évad szerintem 4/5 sőt pár rész kimondottan király volt .
a 6 a lezárással …..hát meg kellett nézni .
őszintén megvallom . szerettemm ! :)

Dark Archon - 2017. 05. 10. 09:00

Cardas leírása elég jól összefoglalja a lényeget. Noha sok logikát már az elején sem kellett keresni a sorozatban, meg ugye a karakterek kevés kivétellel hobbiból 180-as fordulatokat vettek, mégis nézhető volt. Utolsó évadra jobb ötlet híján maradt a klisé meg Diana érthetetlen pálfordulása, miután megjött a férj-jelöltje (ha idáig nem tudta befolyásolni, most miért? félt tőle, tudta, hogy gonosz – ja, nem kell benne logikát keresni). De legalább lezárták, úgy ahogy.

Andris - 2017. 05. 11. 01:16

Hát igen, egy ilyen zárás után tényleg nem kell sajnálni, hogy vége a sorozatnak. Lehet ez volt a céljuk, ha igen, bevált. Az már tuti, hogy ezt a sorozatot az életben nem fogom újra elővenni és hamar el lesz felejtve. Azért sajnálom még azokat az időket amikor izgultam, hogy na mi fog történni, meg szerettem a karaktereket. Elképesztő… emiatt nagyon szomorú vagyok.
Az egész ordít a nemtörődöm lustaságról: A színészek játéka az utolsó évadban, már ha lehet ezt annak nevezni, a forgatókönyv (azok a dialógusok, fhú bakker, kb a falat kapartam már), a rendezés, az operatőri munkák, a történet persze, még az is ahogy kiadták a közönség felé a részeket, mind mind azt árulja el, hogy már mindenki telibe szarta az egész témát, akinek kicsi köze is volt a sorozat létezéséhez, tekintve, hogy úgyis utolsó évad, kit érdekel már… Hát itt minősítették le az egész sorozatot és magukat is ezzel az évaddal. Belefáradtak talán vagy csak már nem volt kedvük hozzá? Ki tudja.. De egy rohadt elvakult fannak kell lenni ahhoz, hogy valaki mégegyszer elővegye ezt a sorozatot újranézésre ezután a zárás után.

A készítők ezt az utat választották. Pont. Felesleges is erre több időt fordítani..

Andris - 2017. 05. 11. 01:20

(Most visszaolvastam itt pár kommentet, hát elég különbözően látjuk ezt az évadot/sorozatot :D de nyilván ez nem baj, sőt jó, csak érdekes számomra :) ) Amúgy az utódokkal tényleg lehetne kezdeni valamit, de a nézettséget tekintve kötve hiszem, hogy bárki is akarna pénzt invesztálni bele, talán majd egyszer.

Ludvig Jenő - 2017. 08. 03. 11:41

Mikor lesz a 6. évad magyarul?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz