login |

Grimm: kezdett a 6. évad – írta Cyrill

2017. 01. 11. 16:45 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: kritika,

Visszatért az utolsó évadjára a Grimm is. A szezonnyitó epizód elég eseménydús lett. Nagy pozitívum, hogy mostanra már nyoma sincs a kezdetben jellemző epizodikusságnak, ez az elmúlt évadok során fokozatosan lett így felépítve, s nehezen tudom elképzelni, hogy a maradék részekben ez a tendencia jelentősen változzon.

Más kérdés, hogy nekem valamilyen szinten hiányzik az a könnyedség, ami az önálló részek révén a sorozatban eleinte jelen volt – ez a sötétebbé vált tónus átka. Kérdés persze, hogy a két ellentétes irány között létezik-e arany középút…

Az ötödik évad végén jelentős változások álltak be Portlandben. Mindkét oldal helyi vezetése is súlyos veszteségeket könyvelt el, ennek köszönhetően nem is voltak annyira jelen az 5×01-ben. A Black Claw és HW ideáljai helyett inkább a helyi erők kaptak nagyobb szerepet.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

A változáshoz jelentős köze volt Dianának, aki alaposan felkavarta az állóvizet az előző évad végén azzal, hogy Renardot felhasználva eltette láb alól Bonapartét. Ez kiváló motivációt adott neki arra, hogy személyes csatatérré változtassa a játékot és mint a város új polgármestere Nick-et, Bonaparte halálának egyetlen tanúját, kiírja a Grimmek élő sorából.

Erre épült az első rész is, Black Claw-álom ide vagy oda, az önérdek igazi boszorkányüldözéssé alakította át a helyszínt, mely elég nyomatékosan felhívta a figyelmet, hogy itt bizony elmúlt a régi világrend, nem folytatódnak a szokásos, és a mostani fordulatokhoz képest eseménytelenebb, bár engem kétség kívül jobban szórakoztatóbb heti ügyek.

Nem minden esetben értettem Renardnál ezt a féktelen dühöt, amivel Nick után eredt. Szorítja az idő, mert ha kiderül az igazság ő kerül az üldözött szerepébe. Úgy látom, hogy magasabb szintre akarták emelni a karaktert, hogy ne csak báb legyen, hanem komoly következményekkel is járó döntéseket is hozzon, melyek után nincs visszaút. Mégis a megvalósítás hagyott a számban némi keserű ízt.

Eve, mint ahogy arra számítani lehetett elkezdett változni a csodába illő gyógyulásának hatására. Újra vannak érzelmei. Még nem egyértelmű, hogy ennek hatására Juliette is visszatér-e, vagy egy újabb változatot kapunk Bitsie Elizabeth Tulloch-ból; én inkább az utóbbit nézném meg.

Adalind még mindig inkább sodródik az árral, és nagy feladat vár rá, mivel valahogy ki kell találnia, hogy hogyan tudja kezelni a nagy hatalommal bíró szeszélyes kislányát, akinek egyetlen célja, hogy apu és anyu megkapja a „boldogan éltek míg meg nem haltak” végjátékot. Nem valószínű, hogy ez bármilyen formában sikerülni fog neki, de ettől még Nick igencsak veszélybe kerülhet a románcuk miatt.

A sorozatban nekem mindig is Rosalee és Monroe kettőse volt a biztos pont. Bármi történt a szereplőkkel, ők mindig ott voltak és mindenben segítettek, vállalva a sok veszélyt. Ez a helyzet meg fog változni a gyermekük érkezésével; már fel is vázolták Monroe részéről egy esetleges költözés lehetőségét, amit a sorozat végén nem tartok egy elképzelhetetlen ötletnek.

Mint az sejthető volt, a mágikus fadarab mellett az azt takaró lepel is jelentéssel fog bírni az évadban. Eve olyan szimbólumokat lát rajta, amiket más nem. Hogy mit jelentenek, és mi közük lesz a gyógyulásokhoz, az a következő részek rejtélye lesz.

Mindent egybevetve nem volt rossz a kezdés. Pörögtek az események és az epizód vége is kellően feszült volt, bár ahhoz szerintem kétség sem férhet, hogy hőseink ne jutnának ki Bud üzletéből épségben.

Várom a folytatást és remélem, hogy az évad végén sem fogom megbánni, hogy befizettem a hatodik szezonra.

7 hozzászólás Ne habozz!

Szula 25 - 2017. 01. 12. 08:58

Van egy tippem az évad végére hogy mi lesz hátha bejön. :D

Mivel Juliskát ennyire nem akarták kiírni a sorozatból és ugyebár a sorozat az ő és Nick szerelmére is épült szerintem az évad végére együtt lesz megint Nickkel. A tippem hogy Renard meg fogja ölni Adalindot(aki Nicket fogja védeni) még ha csak véletlenül is ezt Diana nem hagyja majd annyiban és kinyírja az apját emiatt. Nick meg Julis így együtt nevelhetik majd a 2 kisgyereket. :)

Amúgy tényleg jó rész volt pörögtek az események, tetszik Renard hadjárata Nick ellen. A fadarab és a rongy is kezd érdekes lenni kiváncsi vagyok mi lesz a történetük.

Lanie - 2017. 01. 12. 18:34

Engem sajnos kezd egyre kevésbé érdekelni ez a sorozat. Tényleg nem tudom miért, de valahogy a fordulatok meg az egyébként érdekesnek szánt események, a szereplőkkel történő meghökkentő dolgok számomra valamiért nem úgy jönnek le ahogy kellene, teljesen érdektelenek maradnak. Sajnálom, mert tényleg szerettem volna szeretni.

Ancsa - 2017. 01. 13. 15:47

@szula25: Azt mondjuk én sem tartom teljesen elképzelhetetlennek, hogy Juliska újra Nickkel lesz, akár Adalind bőrén át is, ugyanakkor nehéz elhinnem, hogy Nick újra szerelmetes legyen a nőbe, aki megölte az anyját, akármennyit változott is azóta…
Mindenesetre kíváncsi vagyok :)

szelesmalom - 2017. 01. 14. 12:56

” tetszik Renard hadjárata Nick ellen.”
nekem meg rohadtul nem tetszik, elvileg már haverok voltak
és pont nem is értem mióta és miért lett Renard ekkora díszfarok.

Összeségében a sorozat is katyvasz.
Diana kb isten. ezzel mit tudnak kezdeni?

Hol van a királyi család, es mia búbánatos fszt csinálnak?
Tudnak erről a Claw-ról? vagy mivan
meg elvileg ők valami vezetői ennek a teremtmény bagázsnak nem?
vagy ha nem akkor kik ezek, minek vannak?

nem tetszik a sorozat már.

Ancsa - 2017. 01. 14. 14:40

Nah, ez jóféle egyezségkötési mód volt – bevezetném a való életben :) Kár, hogy végül nem mentek vele semmire…
A bot most olyan hatással volt Nick-re, mint az Egy Gyűrű a LOTR-ban :)

Szula 25 - 2017. 01. 17. 08:25

Ancsa:
Nekem is rögtön Gollam ugrott be Nicknél mikor fogta a pálcát. :D

Monroe nagy volt mikor Dianával kettesben maradt, hogy be volt sz..a tőle nagyot nevettem az ábrázatán. :D

Zora - 2017. 01. 18. 16:28

6×02

Hát, ezt hamar lerendezték.
:-(((
Ne már!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)


Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz