login |

JAws 2016: A főkategóriák végeredménye

2017. 01. 14. 18:18 - Írta: human

41 hozzászólás | kategória: díjátadó,

Korábbi JAws-végeredmények: 200720082009201020112012201320142015

Aki burokban élt, most végre megtudhatta, hogy mik a junkie-k legnagyobb kedvencei, hiszen ismét megmondtátok, hogy szerintetek mik és kik voltak az évad legjobbjai. Bár főleg a jelölések között, de jó pár meglepetés is akadt.

Ahogy tavaly, úgy idén is öten dupláztak. Van, ami nem is változik a kaszáigg? Bár ez persze sarkítás, hiszen láttunk már bőven trónfosztást rossz évadok után, vagy nagyon jó újoncok ellen. A sikerüket megismétlők: Game of Thrones, Aranyélet, The Big Bang Theory, Archer és Jim Parsons.

Lássunk pár apróságot az idei felhozatalból:

  • A legtöbb jelölést a Westworld szerezte, és a 2/3-ukat díjra is váltotta.
  • Pár éve a Terápiának nem jött össze, de most ismét nyert magyar sorozat egy kategóriában, amiben külföldi produkciókkal csapott össze.
  • A legkevesebb szavazat a Legjobb férfi mellékszereplő (20 perces sorozat) kategóriára érkezett, a legtöbb pedig A legjobb újonc sorozatra.
  • A legszorosabb verseny a Legjobb egyéb műsor (reality/talkshow) kategóriában volt, ahol 17 szavazaton múlt. Mögötte a 20 perces női mellékszereplő (itt sokáig hármas csata volt) és a Nem amerikai sorozat volt még nagyon feszes. De a 40+ perces sorozatok között is csak 32 szavazat különbség volt az 1. és 2. helyezett között.

A legtöbb jelölést ezek a sorozatok kapták:

Komédiák:

  • 5 jelölés: You’re The Worst
  • 4 jelölés: Veep
  • 3 jelölés: Atlanta, Mozart in the Jungle, Brooklyn Nine-Nine

Drámák:

  • 6 jelölés: Westworld.
  • 5 jelölés: American Crime Story, Stranger Things
  • 4 jelölés: Game of Thrones, Black Mirror

Az Aranyélet a 2. évados visszaesés ellenére idén is nagyot szakított 2 sikerrel (egyelőre a 40+ percesek között esélytelen, idén a 25. hely körül végzett a jelöléseknél), a Game of Thrones megnyerte a legfontosabb és a “legjelentéktelenebb” kategóriát, viszont egyet simán bukott a Westworld ellen. Amely hazavitte az összes színészkategóriát (4 siker!), de a sorozatoknál a Stranger Things kétszer is legyőzte. Amely bukta a színészkategóriákat és a királykategóriát is, igaz ennyire rég szorították meg a GoT-ot.

Komédiáknál a The Big Bang Theory trónja megingathatatlan, még akkor is, ha csak két kategóriában került a legjobbak közé, s egyelőre úgy látszik ez a műfaj a legkiszámíthatóbb, hiszen ha nincs TBBT, akkor a Modern Family, ha az sincs, akkor a Brooklyn Nine-Nine a biztos befutó. Idén viszont két kategóriában is kiderült, hogy mi van akkor, ha a háromból egyik sorozat sem kap jelölést – nyert a Veep és a Silicon Valley.

Lássuk a végeredményt, ti döntöttetek, szerintetek ők a legjobbak. Köszi mindenkinek, aki részt vett ebben a mókában, aki jelölt, aki szavazott, aki kommentelt, és a szavazatszámlálásban nyújtott segítségéért hatalmas hála illeti dzsiaj-t.

And the winners are…

Nemsokára folytatjuk a kommentbe szavazós kategóriákkal, avagy az eyecandyvel.

Ahogy tavaly, úgy idén is kapnak egy kiemelést a második helyezettek a tovább mögött. Néhol tényleg csak pár szavazaton múlt! Kicsit vicces, hogy a Stranger Things és a Westworld így pont helyet cserélt. Azért ez is elfogadható, nem? Vagy jobb?

“A Második Helyezettek-díja”

41 hozzászólás Ne habozz!

f.fredericks - 2017. 01. 14. 18:36

Hát egy Aranyéletet a

Black Mirror elé behozni elég nagy szánalom. :/

Destrock - 2017. 01. 14. 18:37

Várható volt.

Drebil hadnagy - 2017. 01. 14. 18:39

Jó volt látni a talkshow-k csatáját, szeretem az ilyen szoros küzdelmeket. Pláne hogy nem az általam nem igazán kedvelt Fallon nyert.

A TBBT-buzérián túllépve azt mindenképp jó jelnek látom, hogy a Silicon Valley jön föl. Idén már volt győzelme, és a legjobb 20 percesek közt is majdnem annyi szavazatot kapott, mint a B99, ami szerintem nagy szó.

(Év sorozatepizódja szavazás is lesz, ugye?)

winnie - 2017. 01. 14. 18:55

f.fredericks: nem foglalok állást, szóval ez nem védelem, de a black mirror esetében ez mindig is benne lesz bármelyik sorozat ellen, hiszen epizodikus antológia: míg egy normál sorozatévadra simán rámondja valaki, hogy jó volt, addig ott sokkal nagyobb az esély arra, hogy a kínálat egy része kevésbé jön be neki. és akkor máris másképp nyilatkozik. ráadásul a véleményeitek is arra utaltak, hogy a 3. évaddal közel sem voltatok annyira megelégedve.

az inside no. 9 hiába hoz több 10/10-es részt egy szezonban, én sem jelöltem volna legjobb 20 perces sorozatnak a veep ellenében, ami szinte sosem hoz 10/10-es részt.

VanillaSky - 2017. 01. 14. 19:25

40+ percesekben mindenhol védhető számomra az eredmény, mégha 1-2 helyen másnak is adtam volna az aranyat. A 20 percek már csak a szokásos komolytalankodás, vagy egyfajta trollkodás.

Snoopyzit30 - 2017. 01. 14. 19:34

Ha az 1. és 2. helyezetteket is veszem, azaz 32 db díjazottat, akkor összesen 3 db-al értek egyet (az is mind a 2.helyezettek közül kerül ki). Így jártam :-P

Slushyberry - 2017. 01. 14. 19:46

Black Mirrort én is hiányolom, azon meg hogy a TBBT már 8 éve nyeri a 20 perces vígjátékot többet nevettem, mint magán a sorozaton valaha is.De hát ízlések és pofonok.
Ilyenkor mindig ez jut eszembe: https://www.youtube.com/watch?v=Qf0kC-MJZrU

seven - 2017. 01. 14. 19:49

big bang theory hahahah
nem szoktam belekötni mások ízlésébe, mert nekem is van egy csomó megkérdőjelezhető kedvencem, de ez már lassan tényleg vicc kategória kezd lenni.

winnie - 2017. 01. 14. 20:02

seven: én nem láttam a 10. évadot, szóval lehet baromi jó, bár az itteni kibeszélős visszajelzések alapján nem az. de direkt utánaolvastam máshol véleményeknek, és még mindig rettenetesen sokan imádják és röhögik halálra magukat a részein. ez nem hiszem, hogy sokkolna téged, főleg, hogy a legnézettebb sorozat odakint, és itthon is rohadt jól fut a CC-n.

wellwellwell - 2017. 01. 14. 20:20

mennyivel veszített a stranger things?

pody - 2017. 01. 14. 20:27

legnezettebb nem egyenlo a minoseggel. Ahogy valaki itt mar korabban levezette, hogy szereplok ha bekerulnek, siman nyerik a szavazast. Meg mindig jo, hogy van ez a jatek, mert paran megismerhetnek altaluk nem ismert sorozatokat, de nagyon minimalis ez a szam. Tovabbra is tobbre ertekelnem, ha itteni kritikakat iro vendegkritikusokkal mindenki irkalna egy szerintuk “legjobb” listat.

winnie - 2017. 01. 14. 20:28

pody: ezekre mindig válaszolok, de valamiért, aki beírja, sosem olvassa el:)

egyrészt adja magát a kérdés, hogy ha a nézettség nagy úr (vajon miért nézett egy sorozat? mert sokak szerint nagyon jó!) akkor miért csak 3 sorozat van itt a legnézettebb 8-12-ből?

viccen kívül, ezt a mantrát már 11 éve is érdekes olvasni, csak nem tudom, hogy melyik sorozat szúrja most éppen a szemed. mert az az érdekes, hogy hol ez, hol az, hol amaz kapja meg ezt. aztán amikor kikopik, akkor valamiért nem nagyon kap figyelmet ez a tény.

mindig is voltak egyeduralkodó sorozatok. valamelyik 1-2, más pedig 3-4 évig. érdemes úgy tekinteni ezekre, hogy az beszédes, hogy melyik marad rövid ideig, és melyik sokáig. amelyik sokáig marad, az megérdemelten marad. mert, ahogy látom, a legtöbb favorit, ha rossz szezont produkál, simán lehet, hogy nulla jelölést kap, ahogy ez már előfordult párszor.

ha már legnézettebb: a the walking dead nincs itt, de tippre a TBBT-re gondolsz, mert az az egyetlen, ami, ugyan kevés kategóriában van jelen, de azokban nyert az elmúlt pár évben – pedig anno hogy örültek sokan, hogy jött egy sorozat, ami megszakította a how i met your mother egyeduralkodását. (tavaly írtam, hogy ha jön sorozat, ami letaszít valamit a trónról, azonnal kapni fog valakitől, hogy azt nézik sokan. és idén nem kellett sokat várni az első “persze, a stranger things meg a westworld, mert népszerűek”-kommentre:) de végül nem követte másik.

winnie - 2017. 01. 14. 20:29

de a fentieket értem, csak ugye semmi új nincs abba, hogy ami nézettebb, annak nagyobb az esélye a sikerre.

viszont ezt olvasva ingattam a fejemet:

“Tovabbra is tobbre ertekelnem, ha itteni kritikakat iro vendegkritikusokkal mindenki irkalna egy szerintuk “legjobb” listat.”

és mi lesz akkor, ha ez a lista pont azokat a sorozatokat, vagy azokat az elsőket tartalmazza az élen, mint a jaws?:) de ettől eltekintve, az egyéni toplistáknak szerintem halmozottan kevesebb értéke van, mint sok egyéni toplista összesítésének, ami kábé a jaws.

ha XY vendégblogger leírná a tíz kedvencét, akkor az mit érne? nem ismerjük őt, gőzünk sincs az ízléséről.

saját toplistának a blogot írók esetében van értelme, mert minket a sok írás miatt jobban ismerhetnek az olvasók, és olykor csinálunk is ilyet, de mivel sok kritikát írunk, ezért nagyjából azok pontszáma alapján be lehet lőni a kedvenceket.

de mi, ha lesz időnk, tolunk majd toplistákat. azt szerintem mindenki tudja, hogy nekem melyik volt a legjobb 20 és 40 perces.

Saszta - 2017. 01. 14. 20:30

heidfeld, ez nem csoda, elvégre nyilván az kapja a legtöbb szavazatot, amit a legtöbben néznek. Pl Én is le vagyok maradva egy csomó sorozattal, így nagyon valószínű, hogy ha mindegyik bekerült sorozatot láttam volna, másra szavaztam volna a jelöltek közül. De mivel nem láttam mindet, nyilván azok közül kaptak tőlem szavazást a sorozatok/színészek, amelyeket láttam is és meg tudom ítélni. :)

Erin Richardst egyébként ha jól emlékszem én jelöltem is, mert tényleg remek volt az alakítása. De lett helyette Camren Bicondovát jelöltem, mert a kommentek között mintha az ő nevét többször láttam volna és így rá nagyobb esélyt láttam, hogy bekerüljön. Esküszöm nem emlékszem már kit jelöltem, mivel igyekeztem taktikusabban jelölni, így nem mindig azt jelöltem akit jobbnak tartottam, hanem akinek láttam esélyét a bekerülésre.

Ez meg megint csak változtat a jelöltek listáján ugyebár, mert gondolom más is jelölt valakit/valamit, pusztán mert úgy vélte a valódi jelöltjének esélye nem lenne.

Egyébként én többnyire elégedett vagyok a végeredménnyel, és nagyjából erre a végkimenetelre is számítottam. :)
Persze van jó pár olyan kategória, ahol mást szerettem volna látni a dobogón, de ez az eredmény szerintem nagyjából előre látható volt, és annak az esélye, hogy egy ilyennel bárki 100%-al egyetértsen, szinte teljességgel lehetetlen. :)

Balumedve - 2017. 01. 14. 20:40

winnie: egyszer azért kíváncsi lennék, csupán a jelölések alapján, ki nyerte volna az egyes kategóriákat. Valahogy jobban érdekel azok véleménye, akik veszik a fáradságot, hogy jelöljenek, és kategóriánként fel tudnak sorolni 3 sorozatot. Persze, mindenki véleménye számít, de aki éves szinten 5 sorozatot követ, annak nincs túl nagy rálátása a kínálatra.
Ha az titok, hogy a jelölések alapján kik lettek volna a nyertesek, akkor legalább annyit árulj el, hogy nagyban különbözött-e volna a szavazások nyerteseitől?

winnie - 2017. 01. 14. 20:52

balumedve: jelöltek alapján az én két kedvencem nyerte volna a 20 és 40 perceseket:) de a game of thrones és a the big bang theory 2. lett volna mindkétszer. a nem amerikaiak közül például a black mirror verte volna az aranyéletet (de ők voltak a legtöbb jelölést kapók) színészeknél a legtöbb jelölést kapók fele behúzta a kategóriát, de volt olyan színész, aki egy szavazattal jutott csak be és nyert végül.

egyébként nagyon változó. van, hogy totál a jelöléseket adja vissza a döntő, van, hogy szinte pont az inverze, ezért is érdekes nézni. mint ahogy azt is, hogy miképp alakulnak a szavazatok. mert az első 50-100 szavazat még nagyon a jelölési sorrendet adja vissza, utána indulnak el a változások.

arsebulls - 2017. 01. 14. 21:17

Először is nagyon-nagyon sajnálom, hogy ilyen kevesen néznek Bojack Horsemant.
Másrészt viszont, számomra ilyesztő, hogy például 2014-hez képest az én ízlésem számára mennyivel gyengébb az idei 40 perces sorozat mezőnye. Akkor a got mögött ott volt egy első évados True Detective és Fargo, nem beszélve a Hannibalról és a house of cardsról. Számomra a Stranger things és a Westworld a közelükbe sem szagolhat, annak ellenére, hogy mindegyik tetszett, de közel sem tartom akkorára őket, hogy például a GoT-tal egy szinten emlegessük őket. Ellenben a TD, a Fargo és ha jól emlékszem a Hannibal zseniális második évadja, évtől függetlenül nagyon-nagyon sok toplistában benne lenne. A tavalyi és idei szavazáson kicsit elkeseredve szeretném kijelenteni, hogy a sok képregény adaptáció és ez az egész kamu-geek szubkultúra ami kifejlődésben van kifejezetten káros a sorozatok minőségére. Tudom-tudom, teljesen szubjektív az ízlés, de gondoltam leírom, hátha többen is vagyunk így ezzel.

Az újonc sorozatoknál ugyanez a véleményem, szintén szeretnék visszanyúlni 2014-re. TD, Fargo, Leftovers, The affair (the flash, máig nem értem). 2016: A széthypeolt Stranger Things (valaki mondja már meg nekem, hogy miért több egy 6, ha nosztalgikus vagy 7/10-es élménynél), Westworld (ellene nincs kifogásom), Lucifer (már leírtam a DC-Marvel etc. adaptációkról a véleményem), American Crime Story (Na ez az egy amit még nem láttam), This is us (Számomra ez egy se hal se hús sorozat, semmit nem sikerült kiváltania belőlem, lehet a pozitív hangulat miatt, vagy nem tudom), 11.22.63 (Az évad közepe annyira, de annyira lapos volt, hogy el kellett kaszálnom). Véleményem szerint, ha összehasonlítjuk a két évet, az ég és föld kifejezés nem elég erős.

- 2017. 01. 14. 21:18

Milyen meglepő! (nem…)

juhaszvik - 2017. 01. 14. 21:21

a TBBT a 20 perces sorozatok Yvonne Strahovski-ja :)
(a GoT meg ugye Jensen Ackles)

egyébként felesleges belekötni a népszerűségbe, mások ízlésébe meg pláne. a B99-es lenézi a TBBT-st, a mozart-os* lenézi a BB99-est, a múzeumba-járó-nincs-tévém lenézi a mozartosat, őt meg kineveti az, aki a barátok köztöt néz, szóval ez egy végtelen kör.
szerintem az a király, aki ezek közül minél többet csinál, és élvezi :)

* – azért nem rövidül, mert hülyén hangzik (MitJ), vagy csak még nem emlegetik elég sokan?

m76 - 2017. 01. 14. 21:28

Én idén annyira kevés sorozatot néztem, hogy nem is nagyon éreztem magam feljogosultnak sok esetben hogy szavazzak. Így nem is tettem. Ez a különbség közöttem és a TBBT nézői között :p

heidfeld - 2017. 01. 14. 21:41

@Saszta: Lehet benne valami, amit mondtál, de pont ezért felesleges taktikázni.Én arra szavaztam, ami/aki tetszett. Például nagyon meglepődnék, ha Jesica Lowe eszébe jutott volna valakinek, de nagyon jó volt a Wrecked-ben, így ment rá a szavazat. Oké, az eyecandy kategóriában is ott lesz nálam, a második helyen…
Gondolom nem feltétlen azok a legjobb sorozatok, amit a legtöbben néznek, vagy legendásnak vélnek. Például a Lost eszméletlen zagyvaság volt, de nagyon sokan szerették. Igaz, ott az írók még egymás előtt is titkolták, hogy mire is gondolnak.

winnie - 2017. 01. 14. 22:03

arsebulls: “(valaki mondja már meg nekem, hogy miért több egy 6, ha nosztalgikus vagy 7/10-es élménynél),”

a kritikákkal és kommentekkel sokan megmondták, de te is tudod, hogy ez nem úgy működik, hogy van egy helyes válasz, ami hallatán a homlokodra csapsz. én például nem azt éreztem az elején, hogy ez jó sorozat, hanem tudtam, hogy ennél nem lesz jobb 2016-ban. ezen nem lehet mit magyarázni, azon sem, hogy 10 éve nem volt olyan sorozatévad, amit háromszor láttam volna:)

a többivel, vagyis valójában mindennel egyetértek, nyilván azzal is, hogy neked csak 6-7/10. szerintem ez olyan sorozat, aminél, ha az embernek bejön, akkor pontosan tudja, hogy lesz, akinek nagyon nem, vagy csak úgy ahogy. tény, hogy utóbbiak sokkal nehezebben tudják átérezni a 10/10-ezőket. de ha egyszer akkora élmény volt…!

stiles - 2017. 01. 14. 22:10

hát, a közízlést valahogy nem tudom osztani, kb sehol, de nem mondom, hogy megleptek a nyertesek. sajnos.

CyClotroniC - 2017. 01. 14. 22:10

A JAws-nál én már évek óta a jelöléseket nézem inkább, és azok között idén voltak egész korrekt beszavazások is, gondolok itt főleg az 5 American Crime Story és a 3 Atlanta jelölésre. Jóformán sehol sem az nyert, akinek én adtam volna, sőt tulajdonképpen csak Hopkins, Newton és JLD díja, amire azt mondanám, hogy legalább korrekt.

Nálam valahogy így nézett ki 2016:

1. American Crime Story
2. Orange is the New Black
3. The Get Down
4. Atlanta
5. Veep
6. Westworld
7. Better Call Saul
8. Steven Universe
9. Black Mirror
10. One Mississippi

(Amnikre sajnos nem jutott idő, de becsúszhattak volna esetleg: az O.J. doku, a BoJack Horseman és a Mozart in the Jungle)

h3x0r - 2017. 01. 14. 22:12

Nyilván jó érzés szurkolni a kedvencekért, az egyéb műsor kategoriát például 10 percenként csekkoltam illetve rosszul esik, ha a kedvencünk helyett egy szerintünk gyengébb sorozat vagy színész nyer.

Ha jol szamoltam, osszesen 49 sorozatra lehetett szavazni valamilyen formaban, amibol 19-et nezek, 18-at mar kaszaltam, 12-bol pedig egy reszt se lattam. Ebbol a 12-bol 5-6 sorozat annyit elert, hogy mindenkepp elorebb vegyem oket a beprobalasra varo listamon. Ugyhogy mar ezert is megerte a JAws.

Flanker - 2017. 01. 14. 22:27

h3x0r: nálad a pont nálam :)

winnie - 2017. 01. 14. 22:34

CyClotroniC: no love for fresh meat?:)

azt hiszem, hogy gondban lennék, ha most listát kéne írnom, de ha kizárásos alapon megyek, akkor benne lenne a stranger things, a veep, a crashing, a fleabag, a man seeking woman, a lovesick, a billy on the street, a the crown, a humans, a jane the virgin, a braindead, a the outsiders, az underground, a the detour…, ööö, azt hiszem, hogy már túl is csordultam. (ja, meg az inside no. 9, azzal a karácsonyi résszel)

az a baj, hogy nagyon erős a több tucat sorozatból álló “ez nagyon tetszett” vonal (például a napokban letolt eyewitness is nagyon bejött a közepes kezdés után), és nehéz kiemelni ezek elé néhányat.

CyClotroniC - 2017. 01. 14. 22:41

winnie: Tudod mi a fura? Hogy totál elfelejtettem, hogy az 2016-ban finálézott. Amúgy tipikusan ilyen lezárós, langyos hozzátoldás volt csak az új szezon. Szerintem nem is adtam rá 8/10-et, a Top10-hez meg az kellett. A 11. a Man Seeking Woman lenne amúgyis.

CyClotroniC - 2017. 01. 14. 22:42

Ja amúgy ha a karácsonyi special is ér, a Sense8-nek tuti lenne helye, de egy epizódot nem akarok összevetni fullos szezonokkal.

lea - 2017. 01. 15. 00:28

Chelsea Perettinek örülök, ill. az újonc győztesnek, de a többi hidegen hagy. Mindenesetre köszönjük az áldozatos munkátokat a játék lebonyolításában :) Minden évben jó móka ez :)

zolkó - 2017. 01. 15. 07:52

“a TBBT a 20 perces sorozatok Yvonne Strahovski-ja”

:DDDDDDDDDDD

Pipacs - 2017. 01. 15. 11:08

Drukkoltam a Stranger Things-nek, egész szépen teljesített. :) A Mr. Robot féle “elsatnyulás” kevésbé tetszk…
A TBBT egyeduralmát továbbra is értetlenül szemlélem. Tényleg ennyire gyenge a sitcom felhozatal? Nem is nagyon tudtam jelölni (The Middle-t csak asszem), annyira nincs szerethető, 1-2 évadnál többet megérő, és vitán felül valóban vicces vígjáték sorozat. Komolyan… TBBT? Ez a max?

Javaslat: Ha külön veszzük a “nem amerikai” és a “magyar műsor” kategóriát, akkor nem lesz esetleg zavaró, hogy mindkettőt ugyanaz nyeri. Kvázi úgy lehetne szavazni jövőre, hogy a “nem amerikai”-ba magyart ne jelöljünk, mert arra úgyis van külön kategória. Csak egy ötlet…

winnie - 2017. 01. 15. 12:18

pipacs: a kérdés mindig az, hogy ki hány sorozatot, jelen esetben komédiát ismer. szerintem soha nem volt ilyen erős a felhozatal – pont írtam twitteren, hogy elkezdtem a két évvel ezelőtti the delivery man-t, és rögtön beszippantott. és még mindig van egy csomó szitkom, amit be sem próbáltam, de most volt egy két hetes időszakom, amikor megnéztem visszamenőleg az összes újonc komédiát augusztustól, amiket premierkor nem csekkoltam, és vagy öt nézőset találtam a rosehaven-től kezdve a sunny d-n át a four in the morning-ig (arról legalább írtunk.) vagy ott az eheti workin moms.

láthatod, feljebb elkezdtem írni a legjobb sorozatokat az idén, és szinte csak komédiák jutottak eszembe.

ha a sorozatokra igaz, hogy sokan jó pár jót nem ismernek, akkor a komédiákra ez hatványozottan áll, hiszen azok kevésbé lesznek hype-osak, nehezebben jut el a híre az emberhez, így tényleg csak ajánlás alapján fog elkezdeni nézni valamit, ha nem olyan, mint én vagy pár fanatikus, hogy mindent bepróbál.

winnie - 2017. 01. 15. 12:22

ja, a mésik kérdés a nem amerikai / magyar összevetésre:

“mert arra úgyis van külön kategória. Csak egy ötlet…”

sok sorozat indulhat több kategóriában. egy új magyar sorozat egyszerre újonc, magyar, nem amerikai és 40 vagy 20 perces – akkor nem csak a nem angolból, de a főkategóriából is lehetne mellőzni. de épp azért nem érdemes tiltani, mert egy angol újonc is 3 kategóriában indulhat, meg szerintem érdekes látni, hogy miképp szerepel egy magyar sorozat a többi ellen. aki akarja, az pedig nem foglalkozik vele és a 2. helyezettet tartja győztesnek

Pipacs - 2017. 01. 15. 12:38

winnie:

Jogos, amit a kategóriák közti átjárhatóságról írsz, nyilván nem gondoltam körültekintően végig. :)

Ami a sitcomokat illeti, értem, amit mondasz, csak tudod, nekem hiányoznak olyan vígjátékok, amiket tényleg sokan vártunk hetente, úgy, mint a más típusú sorozatokat, pl. nekem utoljára a HIMYM volt ilyen, az utolsó 1-2 évadnál már lanyhult az érdeklődés, mégis sokakat megmozgatott. Amiket itt most felsoroltál, bizosan kevesen ismerik (én pl egyikről se hallottam még, és köszi, megnézegetem őket), pont arra szerettem volna utalni, hogy kéne még több hasonló, ami nagyobb nézői seregeket tart lázban. Ilyen szempontból a TBBT uralmát értem, annak tényleg nagy a tábora, az most mindegy, hogy sztem egyáltalán nem vicces.

Vhogy kikoptak a 7-8, 10-12 évig futó sitcomok, amely karakterei úgy hozzánk nőnek, hogy már akkor is nézzük, ha évek óta gyengül a színvonal. (Persze, az se árt, ha tud az ember közben nagyokat nevetni.)

Jon - 2017. 01. 15. 14:50

Én nagyon szeretem ezeket a szavazásokat, szerintem teljesen korrekten lehozza a az átlagos véleményt (amivel persze én sem értek egyet nagyon gyakran, de ez van), és lehet drukkolni, új dolgokat megismerni, gondolkodni.
Remélem jövőre is lesz, és remélem, hogy akkor már több kategóriában be tudok szállni én is :))
Köszi srácok!

yeti - 2017. 01. 15. 15:51

Szerintem elvárás lehetne, hogy ha már van “n” jelölt egy kategóriában, csak akkor szavazz, ha ismered mind az “n” jelöltet. Én magam egyébként jobban szeretném azt is, ha sorba kellene őket állítani, és úgy kerülnének pontozásra, hátha van olyan sorozat, amit kevesebben jelöltek meg 1. helyen, mint a győztest, de a többi vesztes mögött annyiszor volt 2., hogy méltán lehetne azt mondani, hogy a többség számára ez a legjobb sorozat. Mert így a legnagyobb kisebbség kedvence / rajongása mindent visz kb.
Vagy lehetne egyszerűsíteni is. Aki mind az “n” sorozatot látta, annak “n” szavazata van, aki pedig csak 1-et, annak 1. Persze tudom ez önbevallás, és idealizmus :)

Talán egy ilyen jellegű szavazásnál egész könnyen ráakadnék olyan sorozatokra, amikhez jelenleg bányászni kell a rengetegben, amiben persze piszok sokat segít ez az oldal, köszönet is érte:)

A színészi kategória is egy érdekes dolog. Mert hát végképp nem azt pontozzuk, amiről ez szólna – vagy miről is szól amúgy? :)

pl. A “Halálos fegyver” sorozat főszereplője kifejezetten telitalálatnak tűnik pár rész után a szerepre. Csak azért mert teljesen hétköznapi kis könnyed sorozatról van szó, miért kisebb dolog ez, mint a Westworld mondjuk női (fő)szereplői, akik semmi emlékezetest nem nyújtottak? Egyedül Hopkinsnál éreztem azt, hogy nem is gondolok arra, hogy mi lenne, ha más játszaná a szerepet:) Mindegy, ez tényleg szubjektív. Ki is írtam magamból, leülhetsz fiam, sziasztok:)

winnie - 2017. 01. 15. 17:57

yeti: nem bennfentes szavazást akarunk azzal, hogy mindenki ismerjen minden, de ez egy dolog, ezzel még más probléma is lenne. adott évadról szavazunk, így az lenne akkor a “korrekt”, ha az adott évadokat ismerné a szavazó. akkor viszont rengetegen kiesnének, a kaszálók is – én is alig szavazhatnék kategóriára, azt pedig pláne nem akarnám.

és, ha még meg is tennénk (eszembe nem jutna, mert az “olvasók” az egy jó kategória, de az “olvasók egy random része, akikről nem tudjuk, hogy kik” már nem annyira), lehet, hogy sok hűhó lenne semmiért, hiszen benne van, hogy ugyanez a végeredmény jönne ki sok helyütt.

viszont a sorba állítás éppen a nemismerés miatt nem működne annyira, gőzöm sincs, hogy a sok általam nem nézett sorozatból melyik a 3. vagy az 5., ráadásul így az a sorozat is lehetne az első, amelyik senkinél sem első (mondjuk mindenkinél második), megelőzhetné azt, amelyik 60%-nál a legjobb (a többinél meg csak 5.)

“Mert így a legnagyobb kisebbség kedvence / rajongása mindent visz kb.”

sokszor leírtam, hogy igen, az igaz, hogy _zömében_ a legnépszerűbb az első, de az, hogy közel sem mindig (a the big bang theory az egyetlen, ami az elmúlt években nem tudott veszíteni – minden más veszített), csakis azt mutatja, hogy amelyik mindig az első, az “tud” valamit. a többi sorozat esetében láttuk, hogy a nemnépszerűbb is megelőzte a népszerűbbet, így azt lehet feltételezni, hogy ahol nyer a népszerűbb, ott nem véletlen, hogy nyer.

“Csak azért mert teljesen hétköznapi kis könnyed sorozatról van szó, miért kisebb dolog ez”

lehet, hogy jövőre már jelölt lesz. nagyon új még a sorozat, és hiába népszerű, még idő kell neki. de most már ott a magyar premier is, lehet, hogy jövőre szerepelni fog. és akkor majd lesznek, akik tiltakoznak, mint mondjuk tom ellis-nél is, aki a luciferből szerepelt:)

érdekességképp: clayne crawford a halálos fegyverből annyi jelölést kapott, mint Dominic West (The Affair), Jamie Dornan (The Fall) és William H. Macy (Shameless), ami nem rossz. ez a 17. helyre volt elég idén.

, mint a Westworld mondjuk női (fő)szereplői, akik semmi emlékezetest nem nyújtottak? Egyedül Hopkinsnál éreztem azt, hogy nem is gondolok arra, hogy mi lenne, ha más játszaná a szerepet:) Mindegy, ez tényleg szubjektív. Ki is írtam magamból, leülhetsz fiam, sziasztok:)

Vödör - 2017. 01. 16. 02:11

The Man In The High Castle kapott valami jelölést? Én most nézem, hozom fel magam a második éveddal, és szerintem a Westworld mellett a másik jó sorozat 2016-ból. (A Stranger Thingst két részig bírtam, valahogy nem jött be…)

winnie - 2017. 01. 16. 07:42

persze, de rossz helyzetben van azzal, hogy év végi, így lehet, hogy még az első szezont jutalmazták páran.

Saszta - 2017. 01. 17. 15:00

yeti: “Szerintem elvárás lehetne, hogy ha már van “n” jelölt egy kategóriában, csak akkor szavazz, ha ismered mind az “n” jelöltet.”

Én meg úgy gondolom, hogy ez hülyeség lenne, méghozzá azért, mert szerintem a szavazók 90%-a nem látta mindegyik sorozatot kb egyik kategóriában sem.

Én sem tudok ennyi sorit követni, így én egyiknél sem szavazhattam volna. Tehát egyedül azok tudnának akkor szavazni, akik szerkesztik az oldalt kb (sőt szerintem még közülük is jó páran kiesnének), tehát az megint nem lenne fair meg megint görbe tükröt adna. A sorbaállításnál meg ugyan ez a helyzet, ahogyan winnie is szépen kifejtette, hogy ez miért nem működne.

Természetesen az lenne a jó, ha minden szavazó minden sorozatot látott volna, de ez megvalósíthatatlan a mai kínálatrengeteg miatt. :) 100 élet sem lenne elég az összes létező sorozat követésére. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz