login |

Pilot-mustra: Workin’ Moms – 1×01

2017. 01. 16. 19:27 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, pilot-mustra,

Már az előzetesnél elmorfondíroztunk azon, hogy vajon egy szülés után ismét dolgozni kezdő anyukákról szóló komédia a szülés után ismét dolgozni kezdő anyukáknak jöhet-e be (vagy azoknak, akik már átéltek hasonló szituációt), vagy épp azoknak, akik nem voltak hasonló helyzetben? Én annak ellenére az előbbit mondanám, hogy nekem is kifejezetten bejött a kanadai CBC sorozatának a pilotja.

WORKIN’ MOMS – 1×01 – 7/10

 

A sztorit tényleg leírtam az előbb, pár szülés után lévő barátnő tapasztalatait ismerhetjük meg: egyikük viszonylag hamar visszatér elég sok elkötelezettséget kívánó munkahelyére, a másik szülés utáni depresszióban szenved, a harmadik megint terhes lesz – a negyedik azt hiszem, hogy még nem tűnt fel.

Nagyjából el lehet képzelni, hogy milyen vicces és kínos, érzelmes és macerás szituációkba keveredhet egy kisbabás anya, ha nem csak a gyerekére kell koncentrálnia (na jó, azért meg tudtak lepni), és természetesen, ha ezekbe a helyzetekbe közel sem tökéletes, esendő karaktereket eresztünk, akkor minden adott a mosolygáshoz vagy a röhögéshez – nem és élethelyzet alapján pedig az együttérző bólogatáshoz.

A Workin’ Moms klasszikus készítői sorozat, lerí róla, hogy saját tapasztalatból, illetve meglátások alapján íródott, az pedig már csak hab a tortán, hogy Catherine Reitman nemcsak készítő, hanem főszereplő.

És éppen ez az egyéni hang adta el a pilotot, meg az olykor igen merész humor. A női nézőpontból persze az is adódik, hogy a férfiak olykor háttérbe szorulnak, vagy némiképp pofozózsákokká válnak, de nem erre az aspektusra koncentrálnak, s ez még véletlenül sem hátrány, nem kell, hogy minden róluk szóljon.

Remélem, a pilot frissessége a folytatásban is megmarad, mert mindenképpen pozitív, hogy olyan kérdésekkel is foglalkozik, amik nem nagyon kapnak teret a tévés produkcióban.

5 hozzászólás Ne habozz!

FrankLuck - 2017. 01. 16. 20:30

Nekem is bejött, pedig nem hinném, hogy bármilyen szinten is célcsoport lennék. Van benne valami különleges, reméljük tartja a pilot szintjét! 7/10 nekem is.

mogsta - 2017. 01. 17. 11:51

Dead Tooth is back!

érdekes belepillantani szegény dolgozó anyukák életébe, de engem végig roppant zavart h szegény főszereplőnő nem tudja összezárni a száját =(

fv - 2017. 01. 17. 13:22

Ha a harmadik képen szülés utáni anyukákat látunk, akkor van rá 200 forintom, hogy az igazi szülés utáni anyukák utálni fogják. :-) Az anyukáknak a nagyrésze ugyanis sokkal rosszabbul néz ki szülés után. De meglátjuk. Pont ismerek egyet, majd megnézem vele. :-)

winnie - 2017. 01. 17. 14:28

fv: kábé a sorozat második snitt ugyanez a kép, csak takaró kezek nélkül. mondjuk ők nyilván színészek, és a főszereplő sem közvetlenül szülés után forgatott, de mentségükre legyen mondva, hogy arról szól a dialóg, hogy milyen korrektül állnak neki.

Csillum0m - 2019. 03. 02. 12:36

A sorozatban ezek az anyák kB 8-9 hónappal vannak szülés után, akkorra már kB reális és nem eltulzottan ideális ez a kinézet.
Nekem bejött, főleg a rész legvége (futós rész), néha röhögök, néha sírok de 3 gyerek anyaként abszolút tudok sok szituval azonosulni :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz