login |

Colony: kezdett a 2. évad

2017. 01. 18. 21:20 - Írta: winnie

35 hozzászólás | kategória: kritika,

Hogy mi az a PeakTV? Amikor túl sok a sorozat és az embernek arra sem jut ideje, hogy az őt érdeklőket és/vagy a szimplán jókat nézze. A Colony érdekelt, mert mégiscsak idegeninváziós scifi, és nem a megszokott fajtából. És a Colony pilotja jó volt, csakhogy az 1×02 már nem jött be annyira, és utána a 3. részre nem tudtam más miatt sort keríteni, így légüres térbe került a sorozat – nem kaszáltam, de nem is folytattam.

Ezért is örültem, hogy a 2. évadot úgy harangozták be, hogy az új nézőknek is alkalmas. Mondtam is magamnak, hogy ha jó a kezdés, akkor maradok, majd utólag letudom az első szezont. Most, a 2×01 után még nem tudom, hogy mi legyen, mert korrekt volt a nyitány, de a második részben kezdődik csak el igazán a szezon.

Igazából sok mindent nem lehet elmondani a részről, hiszen 90%-ban egy nagy flashback volt az egész (itt az első 10 perc) az első évad előtti időszakról, sőt, egész konkrétan Los Angeles megszállásának és fallal történő elválasztásának napjáról. És mint ilyen, érdekes volt nézni, azonban ezzel a 2×01, főleg az új nézőknek, nem sokat segített abban, hogy érdemes-e bizalmat szavazni a szezonnak.

Láthattuk (utoljára) együtt a Bowman-családot, láthattuk Will-t és Katie-t munkában (némi háttérinfót is kaptunk róluk – előbbi elég visszafogott, utóbbit meg poén látni úgy, hogy tudjuk, merre vezet az útja), Maddie is tiszteletét tette a részben, illetve Broussard és Snyder kapott még komolyabb időt – naná, hogy az ő száluk volt az, ami leginkább érdekes lett, főleg Snyder-á.

A vicces egyébként, hogy ez a kezdés, amellett, hogy két kiemelt szereplőnek láthattunk az invázió előtti énjét, leginkább arra volt jó, hogy megalapozzanak egy új karaktert, akiben ugyan lehet potenciál, de ettől még az egész koncepció elég esetleges megoldás arra, hogy ne csak úgy random kapjon egy társat maga mellé Will.

Ettől még érdeklődve néztem azt, ami történt, még akkor is, ha nem mutatott sok újdonságot, mindenképpen érdekes volt látni az eseményeket, habár lehet, hogy az igazán izgalmas történések éppen a befalazást (wow!, egész hatásos volt) követték volna közvetlenül.

Egy dolog persze, hogy újonckompatibilis volt a kezdés, azt viszont nem tudom, hogy a rajongóknak és a bizonytalan veterán nézőknek mennyire volt ínyére az, hogy a várva várt premier kábé semmit sem vitte előre a sztorit. Oké, kaptunk pár új jelenetet, de okosabbak nem sokkal lettünk. Illetve inkább “lettek”. Én pedig továbbra sem tudom, hogy mennyire lesz “más” a sorozat, mint a többi.

35 hozzászólás Ne habozz!

wellwellwell - 2017. 01. 18. 21:34

nekem semennyire nem volt ínyemre. a beharangozás után látványosabb nyitányt vártam, de tulajdonképpen ugyanolyan volt, mint eddig. ha nem sawyer lenne benne, már rég kaszáltam volna, de így még mindig kitartok (egy darabig)…

rapguruz - 2017. 01. 18. 21:46

Még kitartok de A legjobban az idegesít hogy bőven többet is ki lehetne hozni belőle.. .

Thunder - 2017. 01. 19. 11:01

szerintem meg baromira előrevitta a sztorit – úgy, hogy a múltbéli történések megelevenítésével nagyban segít abban, hogy összeálljon a kép. ki honnan jött. hogy kezdődött az egész. ki hogy került pozícióba. egy ügyesen sikkasztó egyetemi cfo-ból hogy lesz élet-halál ura. eddig csak utalások votlak rá. most sokkal világosabb, plusz klassz volt látni, hogy a kollaboránsok mennyire szervezetten kezelték az előkészületek és, hogy ez egy jóval korábban elindított ‘együttműködés’ eredménye + a technikai fölény valóban akkora, hogy az ellenállás szinte értelmetlen ezzel a civilizációval szemben – majd persze hőseink megmutatjak, hogy persze nem, szvl ‘viva la resistance’ :) pusztuljanak a gyíkok! meg a kollaboránsok! :)

nagyon élveztem és várom a folytatást

leila - 2017. 01. 19. 11:31

Nekem ez tetszett, ez egy második pilot volt és örülök az új karakternek. Jó volt, hogy mélységet kaptak bizonyos karakterek, még a viszonylag 2D főellenálló katona is. Ő a tavalyi évadban csak szigorúan nézett és mindent megúszott.

De még mindig várnám, hogy megtudjam, mi a helyzet a világ többi részével, hány kolónia van és valójában mi a fenét akarnak az idegenek.

Thunder - 2017. 01. 19. 13:05

@leila
ezt írtad:
De még mindig várnám, hogy megtudjam, mi a helyzet a világ többi részével, hány kolónia van és valójában mi a fenét akarnak az idegenek.

–> Sztem a mostani évadban cél, hogy kitágítsák a spektrumot és mindezekre választ adjanak, lagalábbis az első rész után nagyon úgy tűnik

Lalolib - 2017. 01. 19. 16:11

Nem volt topsorozat, de tisztességesen lett megcsinálva az első évad, nekem tetszett, végig lekötött, így várom a folytatást is.

leila - 2017. 01. 29. 11:50

Hát ennyit az új karakterről, a fekete nyomozónőről. Vajon apuékat miért hagyták meg élve?

winnie - 2017. 01. 29. 12:09

azt mondta a készítő, hogy okkal, és hogy a folytatás ki fog térni erre.

leila - 2017. 02. 03. 21:20

Nézi ezt valaki? Nekem még bejön, sőt, sokkal érdekesebbek a főcím előtti kis jelentek, mint apu és anyu közös szomorkodása.

Múltkor évtizedekkel ezelőtt valamilyen jeleket hallgattak, most meg az alpesi konferencia. Így kitágítják a világot és kilépnek a narancsligetből.

Snoopyzit30 - 2017. 02. 03. 21:51

@leila

Nézném, ha lenne felirat, de ezt is leadta a fordítója. Szóval valószínű várok a szinkronra :(

Morgan - 2017. 02. 04. 12:32

Örülök, hogy nem húzták tovább ezt a külön vagyunk, mindenki szenved témát. Persze most sincsenek együtt, de kell most már egy kis action mert ez halálosan unalmas. Ráadásul még mindig kilátástalan a helyzet. Sehol egy reménysugár. Folyamatosan lebeg a kasza.

Morgan - 2017. 02. 08. 11:55

Abban a pillanatban kaszálnám a sorozatot, ha visszaszereznék a másik fiút is és akkor meg a kislányt vesztenék el. :D

Morgan - 2017. 02. 22. 07:41

Mr senki nem nézi csak én? :)

Jucc - 2017. 02. 24. 12:15

Számomra ez az egyik legizgalmasabb sorozat.
Én nem azon agyalok, hogy vajon kik az idegenek, hogyan néznek ki, vagy mit akarnak itt. A lényege talán nem is ez a sorozatnak, hanem az, hogy az emberek hogyan viselkednek és mit tesznek adott helyzetben. A házaspár vívódása pszichológiai szempontból szerintem nagyon tanulságos.
Van néhány olyan sorozat, amiben nem kell tudományos magyarázatot keresni (pl. Leftovers -> soha nem fogod megtudni, hova tűntek az emberek), olyan nagyot még egy rendező sem tudott alkotni!

doki - 2017. 02. 26. 16:04

Sokkal jobban lekött ,mint a The 100 ,és izgalmasabb,mint a The Expanse.

Magában a sorozatban sok lehetőség van. Egyre több mindent mutatnak meg. Remélem kerek történetet kapunk.

Morgan - 2017. 02. 27. 12:29

Nem értem a sorohzatírók miért gyártanak ilyen ostoba karaktereket mint a munkatáborban lévő srác.
Csak nekem unszimpatikus hogy a saját hülyesge miatt zárták be oda, de elvárná hogy mások az életükkel játszanak azért hogy kikerüljön onnan?

A legutóbbi hülyesége miatt majdnem a gyárba került és most is kavarja a tudjátokmit a bombagyártókkal. Azt sem tudják mit akarnak felrobbantani. Gyerekes, ostoba és a saját életük kockáztatása mellett minden hozzátartózójukat veszélybe sodornak.

Brussard emberei is ezen a színvonalon mozognak. Eleve egy idegen lény amihez hozzáért azt védőruha nélkül nem babrálni ez alap kéne, hogy legyen, de miután megtörtént a baj mindenkit veszélybe sodornak azzal, hogy felmennek a felszínre segítségért. Mi lett volna ha nem sugárzás lett volna a baj hanem valami vírus?

Ezek az agyatlan hippik sosem foglalják vissza a bolygót.

render@freemail.com - 2017. 03. 07. 22:43

Nagyon jó szeretem de kezd már brutálisan szűk lenni.

Morgan - 2017. 03. 20. 13:32

A srác most meg azokkal akar összefogni akik le akarták mészárolni a családját. :Facepalm:

csubi - 2017. 03. 22. 01:40

Morgan
Hülyeségben az anyjára ütött a srác. :D
Még 3 rész az évadból, de már betyárul felpörögtek a dolgok. Az SS a nyakukon. :D Ezzel az évaddal vége lesz a sorozatnak vagy lesz még egy 3.évad?

winnie - 2017. 03. 22. 04:41

a címkén lehet csekkolni, hogy van-e berendelés vagy kasza: sorozatjunkie.hu/tag/colony

leila - 2017. 03. 24. 17:17

Hű, ide még ír valaki? Más is nézi?

A srácnak egy arckifejezése van: félig nyitott száj, bamba tekintet. Valóban nem esett messze anyu fájától. Anyu pedig még a csatornában is szép sminkben néz szomorúan.

Ettől függetlenül nekem még mindig bejön a világ, amit teremtettek. Legszívesebben belepörgetnék akkor, amikor a Családot mutatják, minden más mellékszereplő és az őket körbevevő univerzum az, ami bejön. A főcím előtti kis jelenetek, a ritkán mutatott, falon túli világ. Abból kéne több, nem a szomorú kamaradrámából.

Morgan - 2017. 03. 26. 11:26

Én még nézem, de szerintem csak Josh Holloway tartja életben ezt a sorit.

Snider is jó figura. Remélem szembefordul a kollaboránsokkal. Nem egy velejéig romlott alak és nem is egy agymosott idióta. Előbb-utóbb rájön hogy rossz lóra tett és akkor lépni fog. Mintha már látszódnának is ennek a jelei. Csak azt nem tudom hogy megbízásból (szőke csajszi) vagy saját szakállára dolgozik.

A srácnak aki Rambónak képzeli magát már kijárna egy alapos fejmosás. Folyamatosan bajba sodorja magát ami hagyján de utána meg durcásan várja hogy húzzák ki a slamasztikából és mikor ez megtörténik megint fejest ugrik a hülyeségbe. Ráadásul belezúgott ebbe a Black Sails szökevény csajsziba aki csak kihasználta őt hogy felrobbantson egy olyan szállítmányt amiről azt sem tudta micsoda, sőt mikor a saját szemével látta hogy emberek vannak a tartályokban akkor is végrehajtotta a tervét. Kb mintha Spartacus a gladiátorokat öldöste volna a rómaiak helyett csak hogy borsot törjön azok orra alá. Még az öccsének is több sütnivalója van. Valószínűleg ő is menne Rambózni de ő inkább marad és vigyáz a testvérére.

leila - 2017. 03. 27. 09:23

Szerintem ez a mostani rész jó volt, főleg a vége előtti csavar miatt. Snider szerintem is jó arc, egyre jobban bírom, ahogy a zavarosban halászik és végülis nem rosszindulatú.

Kár, hogy a világról nem tudtunk meg semmit.

Erős a gyanúm, hogy az egész sorozatot elkaszálják, mielőtt még fikarcnyit is megtudnánk a megszállókról. Kezd nagyon szűk lenni az egész, meg kell ismerni a többi részét a világnak, hogy továbbjussunk.

Morgan - 2017. 03. 29. 15:40

Azt nem tudom hogy fogja kimagyarázni a srác hogy a suicide missionről visszatért.
Egyébként a sírós jelenetét én is elhittem nem csak a szülei pedig eddig is egy kis mocsoknak gondoltam. ezekután pléne :)

Snoopyzit30 - 2017. 04. 02. 18:36

Én most kezdem magam felhozni a 2.évaddal. Tegnap álltam neki a darának és így 9 rész után nagyon, de nagyon bejön az új évad! Sokat javult az 1.évadhoz képest, minden része tetszik, nincsenek üresjáratok. Nagyon kellemes meglepetés ez az évad. Nem is értem miért tologattam az elkezdését ennek a 2.évadnak. Na mindegy, a darának is megvannak az előnyei. Ezer kérdésem lenne, de hozzászólásokat direkt nem olvasok nehogy belefussak valami spoilerbe. Majd ha lement az évad, akkor visszanézek.

a_n_d_r_e_w - 2017. 04. 02. 23:44

Nagyon nagyon jo ez az evad, bar az elozot is kedveltem. Viszont kicsit erzem a keszitokon a bizonytalansagot, hogy nem nagyon akarjak eloremozditani a storyt, ami modnjuk szomoru lenne akkor, ha nem lenne 3. evad. Valami hir a berendelesrol/kaszarol?

Morgan - 2017. 04. 04. 18:24

Ez jó rész volt. Szép Helénának az arcára van írva a lelkiismeretfurdalás mégis egy szívtelen dög álarca mögé bújik.
Wesley Snider meg nem hisz a greatest day-ben és most már tudja hogy a blokkban beindult a visszaszámlálás, de azt hiszi még mindíg meg tudja óvni a blokkot és még ő is jól jár közben.

Csodálkozom, hogy a kis Rambó otthon maradt a támadás alatt és nem tett keresztbe a szüleinek. Talán mégis szorult bele némi gén az apjából is?

Amint elkezdődött a lövöldözés tudtam hogy a pilótát nem kellett volna magukkal vinniük :)

csubi - 2017. 04. 06. 00:44

Az még ok, h elvitték, de mikor a vállon lövés után hagyták, h berúgja az ajtót… :D Még nem lőtt rá a nyanya, de már tudtam, h ott neki kampec.

leila - 2017. 04. 08. 13:40

Snider mégiscsak egy patkány, pedig azt hittem, jófej. Nem bánnám, ha látnánk többet a falon kívüli világból, vagy akár az egész Földet, hogy mégis, mi történik világszerte.

Szóval ezek a megszállók valamiféle robotok?

Bence - 2017. 04. 11. 16:09

Voltak kiemelkedően jó és többnyire átlagos részek. Ami a legfájóbb hogy rengetegszer éreztem azt, hogy már csak egy nagyon kevés hiányozna a minőségbeli szintlépéshez, de akkor jött a kézifék.

Kellően rejtélyes, akciódús, néhol kiszámítható, de mindenképpen élvezhető sorozat a Colony, adjatok neki egy esélyt. Van benne bőven potenciál.

*Finálé SPOILER*

Tippre azt mondanám, hogy Snyder kihúzza a slamasztikából a családot, Will segített visszaszerezni a vezérlőt, stb-stb., így mindenki “tiszta lappal”, előléptethetve indulhat. Broussard maradt, de mivel rajta van a listán ezért örök túlélő lesz.

Snoopyzit30 - 2017. 04. 13. 17:23

Úgy kezdem, hogy magamat idézem, amit tavaly márciusban írtam az 1. évad kibeszélőjébe:
“Ja és cliffhangerekből is kaptunk bőven (Will elindul keresni a fiát? Segít-e majd neki Beau, tudja-e pontosan hol keresse? Will fiát – az apja ötletének hála – elkapták a vörös sisakosok vele mi lesz? Katie értesül-e erről, ha igen az lesz-e a cél, hogy őt kiszabadítsa? Az ellenállók következő lépése mi lesz? Kiderítenek-e valamit a robotból kiszedett cuccből, amit leszereltek róla?Bíznak-e még egyáltalán Katie-ben? Katie gyereke haza kerül-e a Zöld Zónából vagy az agymosó babysitter bekavar? Snyder helyett ki lesz az új megbízott kormányzó? Lesz-e további megtorlás a VIP elrablásáért?
Én nem kaszálom még el a sorozatot… szerintem van még ebben lehetőség bőven.”

Hát most tegye fel a kezét, aki szerint ezekre a kérdésekre nem kaptunk választ. És milyen válaszokat? Nagyon jókat. Remek volt ez az évad, a készítők jól csűrték-csavarták a dolgokat. Végig izgalmas volt, az egész világ jól volt felépítve. Végre megláttuk az idegeneket (vagyis egy részüket) és meglépték az írók azt is, hogy kivitték a családot a kolóniából, hogy találhassanak egy másikat. Kérdés majd, hogy oda hogy jutnak be. Snyder gyakorlatilag áruló lett, Brussard viszont bent maradt, az ő karaktere nagyon fog nekem hiányozni. De a 3. évadra majd visszahozzák talán Beau-t, ő lehet majd az új harcostárs talán. Tetszett ebben az évadban a politizálás, a hatalmi harcok. A megszállók nem csak “sima robotok” hanem köztük is vannak radikálisok és mérsékeltebb gondolkodásúak. Az is komoly fordulat volt, hogy van egy VIP, aki átállt az ellenállókhoz. Remélem ezt a vonalat fogják folytatni és a család fő célkitűzése az lesz a köv. évadban, hogy ezt a csoportot felkutassák.

Ez az évad sokkal, de sokkal jobban sikerült, mint az első. Szerintem megérte azoknak, akik kitartottak. És már be van rendelve a 3. évad. Reméljük az írók élnek ezzel a lehetőséggel és még magasabb szintre viszik ezt a sorozatot. Sajnos 1 évet kell rá várni…

9/10 (túlzás nélkül)

Morgan - 2017. 04. 18. 08:56

Kíváncsi maradtam a kövi évadra, de továbbra is tartom hogy ha még egyszer ki kell szabadítani valamelyik gyereket valahonnan abban a pillanatban kaszálom a sorit. Nem kell 3 gyerek csak azért egy soriba hogy felváltva játszanak túszt.

Böbe - 2017. 12. 21. 11:57

Marha jó sorozat lett ebből. Mindenkinek ajánlom a 2. évad 2. fele fantasztikus lett. Kevés idegesítő döntés, nem kisstílű és volt pár hidegrázós jelenet.

Böbe - 2017. 12. 21. 12:00

Spoiler

Snyder megnyomta a jeladót a végén, a fekete kabátosok rajtuk ütnek majd. Csak néhány fenti kommentre reagálva.

solymosgyu - 2018. 02. 28. 10:34

Ne kaszálják. A vége nagyon jó volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz