login |

Pilot-mustra: Jeff & Some Aliens – 1×01

2017. 01. 18. 16:25 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

Van olyan, hogy animációs sorozat-rajongó? Tudom, hogy van, aki szereti a versenyreality-ket, más pedig a komédiákat, de olyan, aki direkt azokat a szériákat halmozza, amik rajzoltak?

Én inkább kerülöm őket, de a PeakTv egyik hozadéka, hogy végre nézhető animációs sorozatok is készülnek – mármint olyanok, amiket képes vagyok nézni. A Comedy Central-os TripTank nem tartozott ezek közé, pedig az animációs szkeccs-sorozat műfaja elég egyedi. És a TripTank egyik szkeccséből nőtt ki saját sorozattá a csatornán a Jeff & Some Aliens – itt egy példaszkeccs, ez meg egy másik.

JEFF & SOME ALIENS – 1×01 – 3,5/10

Az alapsztori rém egyszerű: egy átlag(alatti)emberről, Jeff-ről, és három nála megszálló földönkívüliről szól a sorozat. Ha egy kicsit beljebb megyünk, akkor kiderülhet, hogy az idegenek azért szállnak meg nála, hogy tanulmányozzák őt, mert el akarják dönteni, hogy érdemes-e elpusztítani az emberiséget vagy sem.

Kár, hogy csak a pilot alapján a fő karakterek egyike sem túl érdekes, a földönkívülieket ráadásul el sem tudom különíteni egymástól. De ha túllépek rajtuk, akkor némelyik mellékfigura már vicces.

Persze a sorozat sava-borsát a földönkívüliek “mitológiája” adhatja meg, a különböző idióta szokások, amik a földitől totálisan elütnek, s amik olykor Jeff-et is megütközésre késztetik – ld. az egyik fent linkelt szkeccsben kiderül, hogy rákot tudnak gyógyítani a spermájukkal, de csak közvetlen bevitelt alkalmazva. A pilotban pedig Jeff-nek kell megölnie valakit, hogy kiengesztelje az anyabolygójukon élő idegeneket, akik egyike miatta meghal.

Jó hír, hogy a sorozat kellőképpen elborult. Rossz hír, hogy ronda. Vagyis nyilván direkt ilyen a stílusa, de én a TripTank-et már eleve a kinézete miatt is képtelen voltam tolerálni. Itt főleg a földönkívüliek rusnyák, épp ezért furcsa lehet, ha azt mondom, hogy a pilot azért sem működött, mert inkább Jeff volt benne, a három lakótárs nem sok szerepet kapott. (Cserébe a mellékszereplőket viszont megismertük.)

Szóval hiába voltak a pilotban agyament és/vagy nagyon ötletes poénok is, ez a stílus már a többi CC-s és FOX-os komédiában sem kötött le 20 percre. Pár másodperc felvezetéssel egy fél perces videóban működnek (szigorúan maximum 2-3-at fogyasztva), de 20 percet kidobni rá döbbenetes időpocsékolásnak érzek csak azért, hogy az idő nagy részében unatkozva várjam a következő jó poént.

A főcím azért zseniális.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz