login |

Masters of Sex: a 4. évad – írta kateelee

2017. 01. 24. 14:50 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: kritika,

A 3. évad után elég sok ideig pihentettem a Masters of Sex-et, mert sehogy se akaródzott megnéznem a mostani szezont, és ebben az évadkezdés sem segített – ez sajnos meglehetősen sokat elmond a szezonról, valamint magáról a Showtime egykoron nagyon jó drámájáról. Mivel azonban a 4. volt az utolsó évad, ezért csak nekiálltam.

Már a harmadik évadot is az jól megírt mellékkarakterek – újak és visszatérő ismerősök – és színészek vitték a hátukon, és a negyedikkel is ez volt a helyzet, a történet csak az első két szezonban volt érdekes. Az elején kiemelkedő a sorozat mostanra teljesen megkopott, elvesztette újdonságát és varázsát is.

Az egész utolsó évad egy hullámvasút volt, rossz és átlagos, valamint olykor kiemelkedő (4×04) részek váltogatták egymást. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Hamar kiderült, hogy Dan teljesen kikerült a képből – sose házasodtak össze, sőt szakítottak -, újabb hazugság Virginia-tól. Imádom Betty-t, előtte nincsenek titkok. Telitalálat a karakter, néha ő és Libby vitték a hátukon a részeket.

Nagyon tetszett az új Libby. Jó volt látni, ahogy beolvasott Bill-nek, ahogy kiállt magáért. Az is pozitívum volt, hogy Bill folyamatosan ráébredt a valóságra. Jók voltak a ráébredő, helyzetet tisztázó vagy összefoglaló beszélgetések. Mindkét karakternek – Libby-nek és Bill-nek – jót tett a záró évad, az alapoktól építették fel ismét őket.

Az is nagyon bejött, ahogy Dr. Madden jól megmondta a magáét Virginia-nak, viszont az már nem, ami utána történt. Virginia kifejezetten ellenszenves volt végig az évad során, állandóan ugyanazokat a köröket rótta. Eleinte még érhető volt, el is fogadtam, de idővel egyre idegesítőbbé vált a dolog.

Az állandó hazudozásnak és a féltékenykedésének pedig egyáltalán nem láttam értelmét. Valamint a kavarásainak se, de lehet, hogy már olyan szintre jutott számomra Virginia ellenszenvessége, hogy a karaktere látványa is megőrjített – szóval róla ennyi.

Visszatértünk a szokásos klinikai hétköznapokba, miközben kaptunk egy új kolléganőt, Dr. Leveau személyében és új kollégát, Dr. Dreessen-t. Eleinte érdekes kiegészítői voltak Bill-nek és Virginia-nak, de a végén náluk is túlzásba vitték a drámát, és olyan érzésem volt, mintha kaptunk volna egy újabb Virginia-t Dr. Leveau személyében. Ráadásul ez egy újabb tényező volt, ami elvonta a figyelmet a tudományos résztől.

Volt néhány érdekes esetünk is, de alapvetően már nem a kutatás, a könyv volt a lényeg, hanem az emberek magánélete. Egyszerűen oda lett az első két évad tökéletes egyensúlya a túlzásba vitt drámák és kavarások miatt.

Számomra leginkább ez tett rosszat a sorozatnak, az arányok nem jó irányba történő megváltozása, a kutatás háttérbe szorulása, attól függetlenül, hogy most már a homoszexuálisokra is kiterjesztették, valamint, hogy az országban elterjedtek a szexterapeuták.

A végén azért a gyerekek megérkezése némi fűszert csempészett a történetbe.

Vegyes érzésekkel állok fel a Masters of Sex elől. Hiányozni fog a sorozat, mert a maga nemében egyedülálló volt, de rettentően sajnálom, hogy Betty és a baba történetét nem bontották ki, egyszerűen lemorzsolódott útközben. Maga a karakter pedig nem ezt érdemelte.

7 hozzászólás Ne habozz!

Csigusz - 2017. 01. 24. 15:13

Sajnos nekem az s3 óta nem akaródzott elkezdeni, ennek fényében hagyom is. Az elsőt szerettem, a másodikat már közel sem ennyire :(
(Ámbár ugyanilyen nehéz szülés volt a Bates Motel folytatása, szintén csak azért mert “ha már jön az utolsó”, de ott legalább bitang lett az s4)

ayren - 2017. 01. 24. 16:46

Én már a 2. évad közben lemorzsolódtam. Pedig az első évad anno nagyon bejött.

Stanlee - 2017. 01. 24. 20:35

Az s1-et majdnem daraltam. Szerintem nagyon jo volt es foleg a tema, amit bemutattak, erdekesse tette az egeszet. Aztan eleg sokat utanaolvastam, hogy mi is tortent a szereplokkel a valosagban, es valamiert talan egy epizodot neztem meg az S2-bol es azota se tudtam leulni, hogy megnezzem. Lehet jobb is, hogy egy jo sorozatkent maradt meg bennem es nem szenvedtem meg 3 evadon keresztul…

Eva - 2017. 01. 25. 10:24

Én kimondottan szerettem a sorozatot, de abszolút egyetértek kateelee-vel, kár volt a hangsúlyokat áthelyezni.
Rák férne még pár olyan sori, mint a s1 volt.

Leonie - 2017. 01. 25. 11:10

Nem tudok újat mondani, az s1 a legjobb sorozatos évadok között van, amiket láttam, aztán az s3-tól valóban szomorúan ellaposodott a történet.

Brynden Rivers - 2017. 01. 31. 08:59

Még egy sorozat aminek elfelejtettem megnézni az utolsó részét, szóval kösz az emlékeztetőt :)

Mondjuk ez is mutatja hogy annyira nem volt a jó az utolsó évad, inkább megszokásból néztem.

kisbizsu - 2017. 10. 24. 02:12

szintén a 4. epizód a kedvenc ebből az évadból, de én egyikben sem éreztem a lejtmenetet. talán mert a drámára voltam kihegyezve

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz