login |

Schitt’s Creek: kezdett a 3. évad

2017. 01. 24. 18:15 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

Az egyik nagy szívfájdalmam, hogy ez a kanadai komédia, aminek nemrég kezdett a harmadik szezonja, egyszerűen nem képes nézőssé válni. Pedig, mint a pilotkritika alatt is írtam, nem hiányozna sok ahhoz, hogy megmaradjon.

Mivel minden évad elején megkapják az esélyt a saját kisvároska szánalmas moteljébe kisemmizett kényszerülő, egykor kőgazdag család kalandjai, így most is csekkoltam a kezdést, de pár jól sikerült pillanat és a színészek nem fognak maradásra késztetni.

Lehet, hogy azért, mert túl harsányak a karakterek (nem véletlen, hogy még mindig Stevie a legszimpatikusabb), vagy mert túl banálisak a szituációk, de persze előfordulhat, hogy csak a poénos(nak szánt) helyzetek nem túl kreatív kijátszása, és túlhúzása riaszt el.

A mostani kezdés sem volt semmi extra, némi romantikus félreértés, még egy kis romantikus félreértés, hogy kicsit kavarogjanak az érzelmi szálak, felnőtt fronton pedig helyezkedés és ülésezés, mindez a szokott családi “összetartással” megspékelve.

Szóval Jim apukája ide, Kevin anyukája oda, még mindig valami hiányzik a sorozatból, és a kezdetekhez képest azt veszem észre, hogy már a 12 Monkeys-ban kattantat játszó, itt inkább kimérten poénkodó Emily Hampshire sem annyira átütő. Egy biztos, hogy az nem segít a Schitt’s Creek-en, hogy hiányzik belőle mindenféle báj, pedig az ilyen színészgárdánál dzsóker lehetne.

Persze még továbbra is elviselhető a végeredmény, minimum közepes, de manapság, amikor tényleg az utólag pótolt komédiáim vagy a random, a Netflix-en bepróbált régebbi angol szitkomok között folyton kötelezően nézősökbe botlok, egy Schitt’s Creek-re továbbra sem fogok időt pazarolni szánni.

6 hozzászólás Ne habozz!

Eny - 2017. 01. 24. 21:58

Nekem nagyon tetszik , a legnagyobb kedvemcemmé nőtte ki magát. Imádom ezeket a karaktereket, pont azt szeretem bennük, hogy harsányak . Szerintem pont jól áll nekik vagy én vagyok csak nagy kanadai sori-kedvelő.
A banális szituációk meg engem elszórakoztatnak. lehet,hogy ugyanezt egy nem kanadai soriban nem csípném,itt viszont még jól is áll.
Persze nem lesz bárkinek bejövős, itt is lehet csak páran nézzük rendszeresen(vagy csak én? ! ), de én nem fogok egyhamar lemondani róla.
A másik ami nagyon bejön, de teljesen különböző típusú és nem kanadai,az a The Mick.

ákos - 2017. 01. 25. 02:51

winnie: “az utólag pótolt komédiáim vagy a random, a Netflix-en bepróbált régebbi angol szitkomok között folyton kötelezően nézősökbe botlok”

Melyek voltak ezek? :) Köszi.

Zizi - 2017. 01. 25. 23:25

@Eny

én is rendszeres néző vagyok, pedig nagyon nem a stílusom az ilyesfajta humor… de ezt a sorozatot kifejezettem szeretem

winnie - 2017. 01. 26. 14:15

akos: legutobb a the delivery man, de mindrol irtam kritikat az elmult fel evben.

FrankLuck - 2017. 01. 28. 19:14

@Eny
és én is, bár a harmadik évadnak még nem álltam neki (lassan végzek a másodikkal).
Nem világmegváltó, de jók a karakterek (1-2 kivétellel), meg kicsit különlegesebb is, mint egy átlag amerikai országos. Nálam nagyon sokat segít, hogy rövidebbek az évadok, így könnyebb megugrani azt a lecet.

Stockes - 2017. 02. 08. 01:39

Valóban nem világmegváltó, de jók a karakterek és az egész rettenet szórakoztató. Nagyon bejön ez a gyerekes, egymásnak óvatosan beszólogatunk típusú kanadai fahumor, bár biztos vannak, akiknek a szeme ráng tőle. Nagyon szerethető sorozat, engem már az első évad első részeiben megvettek kilóra. Egyértelműen nézős, ennél soha rosszabb sitcom ne legyen. Főleg a mai gyenge felhozatalban különösen üdítő. Mindenkinek ajánlom, aki még nem próbálta be.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz