login |

Shadowhunters: kezdett a 2. évad

2017. 01. 26. 18:08 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika, video,

Nem lehet azt mondani, hogy kritikailag túl elismert lenne a Shadowhunters, éppen ezért lepett meg, hogy a Freeform összedobott az urban fantasy sorozatnak egy kritikusi (rajongói?) idézeteket mutogató promót – csekk a tovább mögött. Persze miután megnéztem, hogy olyanok vannak benne, mint “You’re in for a darker ride” vagy “Take a seat and hold tight”, ráadásul nem a hivatalos sajtótól, akkor “megnyugodtam”.

Anno a pilotkritika és a könyves kibeszélő is elég sok kommentet hozott, de a fináléírásnál már lehetett érezni, hogy sokan csalódtak és kiszálltak. Én is elég hamar így tettem, de azért általában meg szoktam nézni az évadnyitókat, hogy lássam, mi a helyzet, azonban a Shadowhunters esetében ezt passzoltam, mert szerintem van annyira átívelő és a mitológiára építő, hogy nem sok esélyem lett volna.

De hátha van valakinek mondandója az idei eddigi 4 résszel kapcsolatban, vagy talán valakit az érdekel, hogy érdemes-e visszatérni a sorozathoz, segített-e valamit a showrunner-váltás, vagy az, hogy a 2×04-ban megöltek (vagy “megöltek”) valakit, akit nem ért ilyen csúnya vég a könyvekben.

8 hozzászólás Ne habozz!

abba - 2017. 01. 26. 19:40

Na, az első három rész elég nagy katasztrófa, de azt meg szeretném jegyezni, hogy tényleg nagyon látszik a showrunner-váltás, párbeszédben, cselekményben. A negyedik rész kábé megpróbálta felvarrni az előző showrunnerök összegabalyított szálait, úgyhogy én reménykedem, hogy biztos irányt kap a sorozat, nem csak az eddigi összevisszaságot.

Zsanna - 2017. 01. 26. 21:25

Érdekes. Pont a negyedik rész miatt nem tudom, hova fogunk kifutni, míg eddig soha nem volt meglepetés. Egyébként más változások is voltak korábban is a könyvhöz képest, amikkel megbolygatták a dolgokat. És nem tűnik úgy, hogy akarnak ezen változtatni. A Jace-t alakító fiú pedig továbbra is borzalmas. Rosszabb, mint a Claryt alakító. Malec pedig nagyon minimális van, pedig az nagy fanfaktor. Mégsem erőltetik.

winnie - 2017. 01. 26. 21:29

malec mar abban a par reszben is a legjobb volt, es most is kitunt, amikor a kepek miatt tekergettem:) de fura, hogy ez a helyzet vele.

ravengirl - 2017. 02. 01. 11:44

Nem mintha annyira “hájpolnám” a meleg karaktereket/kapcsolatokat egy sorozatban, de ezt a sorozatot számomra az Alec-Magnus páros menti meg, jól működnek együtt — tényleg nincs túl sok közös jelenetük, de azért az nem baj, hogy nem erre építenek és tömik tele velük a részeket.
K. Mcnamarával kapcsolatban nem változott a véleményem, továbbra is szerintem rettentően gyenge, D. Sherwood (Jace) nálam azért javított egy kicsit a parabatai-os rész végénél, nekem az a jelenet kifejezetten tetszett.
Igazából túl sok érvet nem tudok felhozni a sorozat mellett, ennek ellenére még nézem. Az igaz, hogy azért szerintem javulás érzékelhető az első évadhoz képest. A könyveket nem olvastam, így nem tudom, hogy mi várható, de castingolnak új szereplőket, lesz Idris, meg állítólag Tündérkirálynő, szóval egyelőre maradok, mert a történet maga az továbbra is érdekel.
Spoiler!!:
Nem gondoltam volna, hogy meglépik Clary anyjának a halálát, az elég váratlan volt. Nagyon szurkoltam, hogy ne támasszák fel, az olyan közhelyes lett volna, semmi súlya nem lett volna a halálának.

Ambriel - 2017. 02. 02. 07:16

Az évadnyitóban kb nem történt semmi azon kívül, hogy minden főbb pasi szereplőt alaposan megmutattak félmeztelenül, és jól ránagyítottak a csajok hátsójára.
A későbbi részekben voltak jó pillanatok. A parabatai-os jelenet nekem is tetszett.

SPOILER:

Annak nagyon örültem, hogy nem hozták vissza Clary anyját.
Egyébként a yin fen dolgot csak az érti igazán, aki olvasta a Pokoli Szerkezeteket, ahogy Magnus 1800-as évek végi “nagyon rossz időszakom volt” megjegyzését is. Csak azért nem kaszálom, mert reménykedem, hogy azért utalnak a könyvre, mert a drog miatt hamarosan megjelenik Jem, aztán Tessa. Flashbackben pedig Will is.

Csypi - 2017. 02. 03. 05:39

Hát én sajnálom, hogy így elhúztunk a könyvtől, az első évad eddig jobban hajazott rá, de a második eddig szinte semmiben. Minek kellett ezt a drog dolgot behozni, nem értem, ahogy Josselyn halálát sem. Én jobban örültem volna, ha a könyvet kapom vissza max kis átírással. Az évad eddig nagyon jó indulattal 3,5/10

Katey - 2017. 02. 20. 17:06

Én most kezdtem el megszeretni! Első évad nem nagyon tetszett. Szinte csak Matthew Daddario miatt nezem, mert irtozatosan szép, és tetszik a Malec szál a sorozatban. Most a 2. Évad nekem javulást mutat, érdekesebb lett a sztori és igen, nem gagyik a párbeszédek már annyira.

Vivi - 2017. 03. 14. 12:33

Én olvastam a könyvet . megvolt a saját képem az eglszről. Az első évadot egyenesen borzalmasnka találtam főleg a képi világát, eléggé lelombozó volt.mindezek ellenére ma is nézem a sorozatot és próbálok elvonatkoztatni a könyvtől és tanácsolom mindenkinek. Hiába követnék akönyvet ugy ahogy van annak a nézőnek aki már olvasta a könyvnek annak mindig is lesz problémája és eltérések hisz mindenki saját fantáziája alapján képzelte el a személyeket és helyszíneket a leírások alapján. Nem mondom hogy kedvencem lett, de minden héten megnézem az új részt hogy miként alakul a történet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz