login |

Scandal: kezdett a 6. évad

2017. 01. 30. 19:10 - Írta: Casey Novak

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Thing about the view from here is, there is no view. Here, we are the view.

Elmúlt a szerelem.

Mármint nem a Scandal-ben, habár a Flivia, vagy Olitz, vagy mi a rajongók által adott neve a párocskának (mindkettő úgy hangzik, mint egy egészséges reggelizőpehely), szóval Olivia és Fitz mostanra igencsak megbonyolódott és furcsa kapcsolatát ebben a részben nem erőltették, de valahol ki kellett jönnie a bennmaradt szappanhabnak, és ki is jött, a lehető legbizarrabb módon.

De nem erről a szerelemről beszélek, hanem a sajátomról, ami eddig a Scandal-höz fűzött.

Mikor még a falióra kattogása is annyira zavart a részek nézése közben, hogy majdnem kitéptem belőle az elemet, és valódi érzelmeket, feszültséget, együttérzést, boldogságot váltott ki belőlem a sorozat. Most már másért pillantottam az órámra többször is, és egyedül az keltett bennem feszültséget, hogy próbáltam szeretni az epizódot, de nem  ment. Az előző évadban még tudtam hazudni magamnak, de mostanra feladtam a harcot.

Pedig tételes listát nem tudok írni a hibákról, tulajdonképpen korrekt epizód volt, de a “korrekt” jelző a korai évadokhoz képest kimondottan sértően hangzik. Alapvetően az a baj, hogy Shondáék túl magasra tették a lécet, amit már nem tudnak megugrani, így egész egyszerűen áttolták a sorozat talicskáját egy másik léchez. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Hogy ki is keveredjek ebből az enyhe képzavarból, konkrétan arra gondolok, hogy az OPA-nek gyakorlatilag már nincs semmi szerepe, Liv csapatának tagjai most is kedvesen mosolygó statisztaként ülték végig a részt, és néha kikerestek valamit az internetről.

A hatalmi harc a fehér házi kulisszatitkokkal, ami annyira izgalmas volt eleinte, most már inkább szürreális, ahol mindig van egy még befolyásosabb, még titkosabb, még csavarosabb szint, és a szereplők kapcsolatai – mind a barátságok, mint a vetélkedések, mind a szerelmek – kiüresedtek, ellaposodtak.

Abból a szempontból érdekes volt a rész, és talán még érdekesnek ígérkezik az évad eleje is, hogy rendkívül aktuális a téma, és olyan oldalról ismerhetjük meg az USA választási rendszerét, amiről a való életben nem sokat hallunk. Persze fikcióval bőven felhígítva, de izgalmas kérdéseket feszegetnek.

Az okos dumák, a jól időzített jelenetek és a remek színészi játék még mindig megmentik a Scandal-t a középszerűségtől, alig győztem jegyzetelni az egysorosokat, de mintha az egésznek már nem lenne tétje, mindez csak azért van, hogy legyen. Mert már megszoktuk.

A csavar… tényleg csavar volt? Kezeket fel, aki meglepődött. Persze a megoldás lesz majd a lényeg, mert lehet, hogy Olivia rossz következtetésre jutott. Vagy nem. Ki tudja?

Shonda Rhimes tudja. Csak nehogy majd ne tudjuk megkülönböztetni a Scandal-t a másik sorozatától…

Make the damn call!

8 hozzászólás Ne habozz!

Dalmayr - 2017. 01. 30. 21:27

Nekem sem tetszett. Ahogy hagyták el a heti ügyeket, úgy szerettem ki a Scandalből. Olivia olyan szinten irritál már, hogy örülök ha nincs képernyőn. Egyedül Mellie az aki miatt még kitartok. Talán még Abby. Cyrusból is hiányzik már valami. Csak szimplán egy lelketlen szemétláda, akit még utálni sem esik jól. Kaszálni kéne már, de nem visz rá a lélek, szóval nézem. De csak ennyi. Nem izgulok rajta, nem rágom a küszöböt a következő részig.

blueberry - 2017. 01. 30. 22:45

Én nagyon felhúztam magam ezen a részen.

SPOILER

Mikor felmerül, hogy Cyrus áll a dolog mögött én azt vártam, hogy mért nem kap senki a fejéhez, hogy ez mekkora hülyeség. Erre a végén tényleg ez derült ki. Ez csak nekem sántít nagyon? Mármint nem is a karakterre gondolva, de miért érte volna meg neki most megöletni Vargast és nem a beiktatása után, amikor egyértelmű, hogy ő lesz az elnök? Most meg arról szólt a rész, hogy mi a teendő ilyenkor. Ugyan már.

Dalmayr - 2017. 01. 31. 07:01

@blueberry: milyen igaz, erre nem is gondoltam. De már eleve nevetséges, hogy Fitznek egyáltalán megfordul a fejében Cyrus mint jelölt. Lehet, hogy Amerika élen jár a melegek elfogadásában, de soha nem választanának meg egy (nyíltan) homoszexuális elnököt. El lehet képzelni mekkora botrány lenne belőle.

infinity - 2017. 01. 31. 10:11

Nekem pont a választás miatt volt jó rész. egyet értek azzal hogy Néhány karakter továbbra sem hatásos/elkopott pl Olivia apja, Abby,Liv csapata. Ennek ellenére remélem hogy jó évad lesz!

Sorozatgyilkos - 2017. 01. 31. 10:37

Nekem az a legnagyobb fájdalmam, hogy a 4. évadtól nincs hozzá szinkron :(

mandarini951 - 2017. 02. 21. 23:07

Hát igen, a kezdetektől elment a sorozat más irányba. Tényleg jobbak voltak a heti ügyek, érdekesebb volt, jobban lekötötte a figyelmet. Nekem már a tavalyi évadban nagyon nem tetszett, hogy Oliviának is megváltozott az értékrendje. Míg az első két évadban ott volt a white hat, az mostanra eltűnt. Annak az egynek örülök, hogy az Olivia-Fitz páros végre megszűnt, mert a kezdetektől fogva nagyon idegesített.

szepi06 - 2017. 03. 27. 13:14

Nálam lassan de biztosan elfogy az érdeklődés. Nekem is sokkal jobban tetszettek a heti ügyes részek.Sokkal életszerűbbek voltak, maár ha lehet ezt mondani Shonda esetében.Tényleg az összes lehetetlent csavart, fordulatot, összeesküvést ellőtték már az évek alatt.
Ami jobban elkeserít hogy ez a Grey’s Anatomy-ra is áll.

eszemix - 2017. 04. 22. 00:38

Teljesen egyetértek az előttem szólóval.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz