login |

Doctor Who: Peter Capaldi is kiszáll

2017. 01. 31. 19:30 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, az év híre, hírek,

Az a tavalyi év egyik nagy híre volt, hogy Steven Moffat bejelentette, hogy a 10. évaddal kiszáll a Doctor Who-ból és másnak adja át a showrunneri posztot (Chris Chibnall-nak, aki amellett, hogy a Broadchurch készítője korábban dolgozott a Doctor Who-n és a Torchwood-on). Most az is kiderült, hogy Peter Capaldi is idén alakítja utoljára a Doctor-t.

Mi a véleményed Peter Capaldiról, mint Doctorról?

  • Remek választás volt. (49%, 515 Votes)
  • Elment, de nem voltam oda érte. (35%, 365 Votes)
  • Abszolút nem jött be. (16%, 170 Votes)

Total Voters: 1,050

Loading ... Loading ...

Ezt maga a színész jelentette be egy rádióinterjúban, s később a BBC is megerősítette a dolgot. Mindez azt jelenti, hogy a 10. évadot követő karácsonyi különkiadásban kerül sor Capaldi búcsújára, s talán az új Doctor bejelentésére is.

Emlékeztek még arra, amikor 2013-ban élőben követtük a 12, Doctor bejelentését és kiderült, hogy Peter Capaldi lesz az? Érdemes feleleveníteni az emlékeket. És mellé ajánlom Capaldi 8. évados bemutatkozásának kritikája és az azt követő kommentek olvashatóak.

15 hozzászólás Ne habozz!

DarkEagle - 2017. 01. 31. 19:37

Nem volt rossz de nála pl nem érzem azt mint Davidnél vagy Mattnél hogy hiányozni fog. Bár úgyis látjuk még speciálokban ahogy a többieket is. :D

Heat - 2017. 01. 31. 19:45

Kedveltem, bár nem bánom annyira, hogy új vizekre eveznek picit. Viszont azt remélem, hogy az új companion vele együtt búcsúzik majd, tiszta lappal kezdeni mindig jobb, legalábbis számomra ilyen téren.
Ja és azt még hozzátenném, hogy nagyon remélem azért ő, mint 12. Doktor, meg fog jelenni még a jövőben, ahogy ugye David Tennant is az 50. évfordulós részben. Sőt, nagyon boldoggá tenne egy ahhoz hasonlatos kombó valamikor a jövőben, akár a 13. Doktort is belevonva. Persze tudom, hogy ez nem sanszos csak úgy, mindenféle nagy alkalom hiányában.

orla - 2017. 01. 31. 19:47

Jó volt, de PC sokkal jobb színész, mint ami itt játszhatott. Egy rendes, átgondolt írás kellene a sorozatnak, ahol a karaktereket is átgondolják, és nem megy át az egész egy olyan nevetséges alakba, aki sokat gesztikulál, mindent kétszer mond és közben még rá is kérdez (they call me the doctor. why? i call me the doctor. why?) (bár ebben benne van az is, hogy sokat van egyedül).. Én igazában azt szeretném, ha a DW eldöntené, hogy most gyerekeknek készüljön-e vagy felnőtteknek, mert most nagyon bugyuta és időnként nagyon komoly, ami meg kirí a sok túljátszásból.. olyan jó is lehetne ez, de már a tizedik doktor óta rosszak az arányok (még egy olyan ripacs doktort, mint Tennanté..).

Szaby59 - 2017. 01. 31. 19:48

Számomra semleges volt. Nem örülök, nem is sajnálom.

emese - 2017. 01. 31. 20:15

Iszonyat jó színész, sok vacak forgatókönyvet kapott. Azért az olyan jelenetekben, mint a Zygon-os epizódban elmondott beszéde, vagy az egésze Heaven Sent abszolút kitűnt, hogy milyen remek tud ő lenni ebben a szerepben.
Én nagyon sajnálom, hogy megy, nekem eddig a 4 NeWho Doctorból aaz ő verziója a kedvenc.
Hoznak egy eyecandy-t helyette és építenek erre a faktorra, az nagyon rossz lenne, ennek a sorozatnak kivételesen nem arról kellene szólnia.

Silver-sama - 2017. 01. 31. 20:23

Nagyon jó választás volt (pedig sokáig utáltam, hogy Matt-et 1 ilyen váltotta fel), de azt érzem, hogy nem tudtak neki emlékezetes, de még kimondottan jó történeteket sem írni. A bemutató részén kívül nemigen ugrik be így hirtelen semmi :S (“Ne lélegezz” :D) És az évadok alapból is olyan semmilyenek voltak.
Remélem az utolsó évadjában ki tud teljesedni.

Annatar - 2017. 01. 31. 21:09

Én is úgy vagyok vele, hogy Peter Capaldi jó volt, de nagyon kevés jó epizód készült (eddig) vele. Szóval a színészben nem csalódtam, de nem nagyon volt emlékezetes a sztorija.

Edrick - 2017. 01. 31. 21:51

A háborús beszéde örökre megmarad bennem, de olyan szempontból korainak érzem, hogy a 8. évad meh volt, a 9. meg régóta az egyik legjobb. Így picit egyetértek azzal, hogy nem volt módja annyiszor kiteljesedni a szerepében, és tényleg csak a 9. évad miatt érzem úgy, hogy hiányozni fog. Aztán persze még nagy reményeim vannak a 10. évaddal kapcsolatban, de még ha csak 1 évad miatt is, de hiányozni fog, mert azért az az egy évad elég ütős és emlékezetes volt számomra.

És tudom, hogy az elmúlt Doktorok is 3 évadot és a + filmeket kapták, de nekem Capaldi az első, akit real timeban néztem elejétől végéig, meg hát mint mondtam, eddig csak 1 jó évada volt, és ezért érződik korainak meg kevésnek ez az idő, de azért emlékezetes volt, na. :)

Ratdert - 2017. 01. 31. 22:02

Azért a Heaven Sent az… az nem picit vert oda minden téren.

thepoohone2 - 2017. 01. 31. 22:03

Olybá tűnik nekem, hogy túl korán jelentették be a váltást. Bőven ráért volna még szerintem. Vagy ezzel a hírveréssel is a nézettséget akarják növelni?
Apropó, mikor indul a jubileumi évad?

emese - 2017. 01. 31. 22:16

thepoohone2: ápr. 15.

Wisp - 2017. 01. 31. 22:26

Jaj, ne már, annyira reménykedtem, hogy ő most már kicsit tovább marad :(
Azért sem örülök neki, mert ez most így megint egy nagyon terhelt évad lesz: búcsúzunk Moffat-től, búcsúzunk Capalditól, de közben még meg kéne barátkozni az új utitárssal is, aki valószínűleg elég kevés teret kap majd így. Remélem nem lesz igazam, az 5. évadban jól sült el ez a minden vadi új feeling, de a 7. meg pont azon bicsaklott meg szerintem, hogy túl sok “nagy” dolog történt hirtelen: évad közepén companion-csere, az embernek nem is volt ideje kiheverni a Pondokat, máris jött Clara, aztán az évforduló, végül Doktorcsere.
Na mindegy, ennél a sorozatnál kár jóslatokba bocsátkozni. A lényeg, hogy Capaldi rohadt jó Doktor, és van még vele egy évadunk, szóval csak kezdődjön minél előbb :)

GetRektMike - 2017. 01. 31. 23:14

Szomorú vagyok, Capaldi nagyon jól hozta a szerepét, igaz az első évadában nem volt az igazi, de a következőben megmutatta, hogy mennyire is jó ő igazán. Sajnálom, hogy csak ilyen keveset láthatjuk, de remélem az utolsó évada is hasonlóan jó lesz. Egyébként zavar, hogy lassan minden új Doktor csak 3 évadig marad.

galocza - 2017. 02. 01. 08:51

olyan szavazat nincs, hogy első évadjában utáltam (nem csak az ő bűne), másodikban szerettem? 8)

Wisp - 2017. 02. 01. 21:28

Ja, azt még kihagytam, hogy eszerint a karácsonyi regenerációból is hagyomány lesz már. Szerintem jobban működne az, hogy évadzáróban búcsúzzunk a régi Doktortól, ott meg van alapozva a dráma, aztán az új arc kapna egy könnyedebb, ráadásul az átlagnál hosszabb epizódot karácsonykor, mikor bemutatkozhat, az új szezon meg már úgy kezdődne, hogy tudjuk, mire számítsunk tőle. A 9-10. váltásnál is jól bevált ez a recept, kár, hogy nem ehhez ragaszkodnak inkább.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz