login |

Teen Wolf: féltávon a 6. évad

2017. 02. 02. 14:50 - Írta: superpityu

12 hozzászólás | kategória: kritika,

Ez mégis mi akart lenni?

Gondolom nem csak bennem fogalmazódott meg ez a kérdés, amikor megnéztem ezt a sorozatzá félévadzáró epizódot. Mert az az igazság, hogy nagyon nagy kár, hogy nem most ért véget a Teen Wolf. Közel tökéletes zárása lehetett volna a sorozatnak ez a rész, de még hátra van 10 epizód addig. De mivel töltik majd azt ki? 

Az az igazság, hogy a Teen Wolf már régen nem olyan erős, mint szeretnénk. Viszont tökéletes guilty pleasure, ráadásul a szereplők nagy részét sem kívánhatjuk pokolra, mert nem rosszak, igaz sokszor nincs igazán funkciójuk.

Az idei főszál a Wild Hunt nem volt annyira rossz, köröket vert például a 4. szezonos dél-amerikai szálra, de a tavalyi kimérás vonalnál csak épphogy érzem ezt jobbnak. Ráadásul ez is valószínűleg a már túlzó mértékeket öltött fanservice-nek köszönhetjük.

Ha már fanservice, próbálták kiszolgálni a rajongókat azzal, hogy elkezdték a legfelkapottabb shippelős párost egymás felé terelgetni, mégis kicsit hülyén vette ki az egész magát. Hiszen Stiles és Lydia szerelmi szál nélkül is tökéletesen elvoltak egymással. Arról nem is beszélve, hogy mindkettőt elég sokáig terelgették más irányba, egészen a 6. évados premierig.

A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

A fentiektől függetlenül még mindig ez a két karakter a sorozat lelke (mondjuk az olvasóink szívét pont ők dobogtathatják meg jobban, hiszen az eyecandy szavazáson Holland Roden 2., Dylan O’Brien pedig 4. helyezést ért el), és már ez a 10 rész is kezdte megsínyleni, hogy Dylan O’Brien csak fokozott üzemmódban tudott dolgozni a stábbal.

(A színész először a Maze Runner 3 forgatásán szenvedett egy nagyobb balesetet, majd mire felgyógyult már egy másik film forgatásával is össze kellett egyeztetni a szerepeltetését. De azért örülök, hogy beindult a karrierje.)

Mivel Stiles csak 3 epizódban szerepelt, megpróbálták betölteni a sorozatban keletkezett űrt. Először is több időt kaptak Liam-ék, akik elég jellegzetesen egy diverzebb másolata a sorozat kezdő szereplőinek. Malia és Lydia kapta meg Scott legjobb barátja szerepet, amivel igazából nem volt sok gond. Argent és Melissa kaptak saját szálat, ami igazából hiába volt korrekt nem nagyon hiányzott.

Az pedig csak mindennek a teteje volt már, hogy Theo is újra előkerült. Bár ezt a húzást meglehetősen kétkedve fogadtam, mégis ezt sült el majdnem legjobban (Peter visszahozása sokkal jobban volt kezelve). Igaz nem Scott mellett volt közvetlen, de a fiatalok mellett elfért. Kicsit rendbe tették a karakterét, sokkal kedvelhetőbb, mint egy éve volt.

Minden szál el van varrva. Aki most ki akar szállni, teljesen érhető lehet, hiszen nekem is kevés hiányérzetem támadt a rész megnézése után. Komolyan, még a srácok az év végéig is elvergődtek, tehát a következő félévadban nem lehet állandóan teljes a falka, hiszen jön az egyetem, fősuli. Így adja magát a kérdés, hogy minek folytatni?

Persze lehet, hogy lesz valami remek megoldás az egészre, csak most feleslegesnek tűnik még annak az utolsó réteg bőrnek a lenyúzása. 

12 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2017. 02. 02. 16:13

Nincs jobb szó, pocsék finálé, és úgy amblokk félévad volt. Az új csipet csapat nekem nem jön be, a felnőttek szála még jó is lett volna, de amikor megcsókolták egymást, ott lefejeltem az asztalt. És igen, valahogy jobb volt Stiles és Lydia barátokként, látszik, hogy fanservice-nek dobták be a dolgot (nem túl elegánsan félrerakva a seriffhelyettest és Maliát), ráadásul Dylan nem is biztos, hogy nagyon sokat (vagy egyáltalán) szerepelni fog a második felében.

piszuka - 2017. 02. 02. 16:35

a kövi félévadban az érettségi jön majd még szerintem, nem a fősuli. de valóban nem lett volna rossz ez így zárásnak sem.

PeTTus - 2017. 02. 02. 17:56

Minden jó, ha a vége jó… ja várj még egy bőrréteget le lehet róla húzni!
Nem hiányzik az a követező 10 rész. A sorozat megkapta a lezárását most. Előre félek, hogy borzalmasan elrontják…

Dori1007 - 2017. 02. 02. 18:45

Van egy olyan érzésem, hogy a 10 részben a Liam-féle csapatot fogják építgetni, mert ha bejön, talán indítanak velük egy spinoffot. Vagy egy 3 éves ugrással újra összehozzák a csapatot Bacon Hillsben. Nem volt tökéletes az évad, de korrekt lezárást kapott, nagy baj már nem lehet.

JH - 2017. 02. 02. 20:05

Annyira, de annyira jó ez a Ghost rider koncepció, de alig tudtunk meg valamit az egészről. A fanservice-t teljesen túltolták, remélem a 6/B nem lesz ennyire túlzó.
Liam és a “kiméramaradék” banda meg teljesen felesleges. Mégis úgy tűnik mintha valami spin-offot készítenének elő.
Ha már ennyire a lezárásra mennek, akkor igazán visszahozhatnának pár eltűnt karaktert. Pl: Derek.
Pozítivumként hatott nekem, hogy Stiles nélkül is működött az évad. És végre megtudtuk a nevét. Remélem összeszedi magát a sorozat az utolsó etapra, mert én aki az elejétől hetiben nézi nem erre akarok emlékezni.

sinyster - 2017. 02. 02. 20:18

Nekem bejött, és számomra Stiles hiánya se okozott nagy gondot. Elvileg a maradék részekben (vagy egy párban) Jackson (Colton Haynes) is visszatér, maga a színész erősítette meg. Szóval lehet hogy egy érdekes, pofás lezárást kapunk még.

eszem - 2017. 02. 02. 20:18

Ha jól emlékszem a Doctorok néci vérfarkasa vagy micsoda volt az elszökött az előző évad végén, gondolom ez lesz a középpontban.

MP - 2017. 02. 02. 21:06

az utolsó snitt amin a Jeep-el autóznak nagyon emlékeztetett a Dr House sorozatzáró utolsó képsorára. jó lezárás (lett volna), én sem igazán értem miért kell ezt még folytatni.

Crystal - 2017. 02. 02. 21:31

Én inkább lezárásnak veszem, és nem nézem tovább. Ha esetleg Dylan még szerepelne, visszajönnék, de ha ugyanígy tízből 1-2 részben tűnne fel, akkor nem töröm magam.

Vagy esetleg ha az új csapat tovább építése helyett (aminek, hacsak nem lesz spin-off, most már semmi értelme) a régi karaktereket hoznák vissza és valami nosztalgikus lezárást kreálnának, azt talán megnézném.

dinnyemano - 2017. 02. 02. 22:11

Igen, nekem is most ez olyan vége volt.
Az új kölkök nem érdekelnek.
Én szerettem az első évadokban Scott elfuserált fejét, meg a kis izgalmas szerelem szövődéseket.
Aztán, ahogy ment farkasosból horror irányba, már csak megszokásból néztem…
Én sem tudok elképzelni hogy a kövi 10 részben
mit csinálnának mást a spinoff felépítésen kívül…

Denisa - 2017. 02. 04. 16:41

Ööö nem ez volt a totál vége a sorozatnak?!
Eddig azt hittem, hogy ennyi volt, és csókolom.

Egyébként nagyon hiányoztak belőle Derekék, meg Kira is.
A szellemlovasok valahogy elég semmilyen ellenfelek, Liamék ugyan aranyosak, de valahogy hiányzik az ész és a megfontoltság belőlük, kicsit korai lenne még rásózni az egész falkaépítést :(
Az előző évad valahogy sokkal jobban le volt zárva, mint a mostani évad.
Stiles mellől hiányzik Derek, Lydia pedig sokkal jobb páros volt Parrish-sel. A felnőttek aranyosak együtt, bár én inkább a seriffnek drukkoltam :D
Scott mellől hiányzik Kira, míg Malia nyugodtan elvonulhatott volna az apjával valamerre, nem hiányozna, ellentétben Isaac-kel, Dannyvel, meg az ikerrel.

Tényleg lesz még egy fél évad?!

Zoli - 2017. 02. 05. 12:26

@eszem “Ha jól emlékszem a Doctorok néci vérfarkasa vagy micsoda volt az elszökött az előző évad végén, gondolom ez lesz a középpontban.”

Öhmm, ez a náci vérfarkas volt Mr. Douglas, ő volt a (az egyik) középpontban a mostani félévadban, és le is zárták a szálat… Nem ugyanazt néztük? Vagy félreértelmeztem, amit írtál?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz