login |

Pilot: Powerless

2017. 02. 03. 18:23 - Írta: human

47 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika, pilot-mustra,

Milyen az élet egy olyan városban, ahol mindennaposak a szuperhősök közötti csaták? És milyen egy ebből az ötletből készített közepes sitcom? A Powerless-ből talán megtudjuk mindkettőt.

A történet főszereplője egy hurrápozitív lány, aki Charm városba költözik, hogy ott a Wayne Security-nél dolgozzon. A céget Bruce Wayne… unokatestvére vezeti, akinek egy ambíciója van: felkerülni Gothambe. Mindegy hogy, egy új forradalmi termékkel, vagy a cég földbe állításával, a lényeg, hogy elszabaduljon végre innen. De ennyi elég is róla.

A lényeg, hogy a lány a fejlesztési osztály feje lesz, ami azt jelenti, hogy rengeteg bogaras tudóst és hasonló figurát kell majd irányítania. A cél mindenképp olyan termékek kifejlesztése, amik segítenek az embereknek megúszni a szuperhősök összecsapását.

A fentiekből szerintem egyértelmű, hogy a végeredmény egy munkahelyi komédia lesz, ahol a letört tudósok, a hurráoptimista vezető és Mr. Wayne közötti súrlódások lehetnek a poénok alapjai. Meg pár szuperhős.

A problémám leginkább az, hogy a sorozat teljesen olyan, mintha a Superstore lenne, csak rosszabb megvalósítás mellett. Ezt úgy értem, hogy az egész teljesen közepszerű. Semmi bevállalás nincs benne, a díszlet unalmas, a kameraállások unalmasak, a karakterek klisék, hiába a szuperhősös háttér. Semmi sem emelkedik ki egy pillanatra sem.

A pilot túlzsúfoltságát nem akarom felróni, az tipikus sitcom betegség, viszont végig az sugárzott belőle, hogy itt csak mosolygás lesz, ahol esetleg meg lehet kedvelni a karaktereket, amint többet kapnak az alapozó kliséknél.

A lényeg: csalódás a Powerless. Persze ez csak 6/10-et jelent, és bőven elhiszem, hogy van aki simán végignézi majd. Nyilván kap még esélyt, ennyire középről csak elmozdulni lehet, nem? Nem???

47 hozzászólás Ne habozz!

dusi - 2017. 02. 03. 19:01

az első vonatos jelenetben egy egy férfi újságot olvas, amin metropolis néven a Lánchíd látászik!

winnie - 2017. 02. 03. 19:40

köszi!

Tamass - 2017. 02. 03. 19:58

Tenyleg olyan kozepszer volt a pilot… Szomoruan emlekeztem vissza a Better off Tedre :-(

DaMan - 2017. 02. 03. 19:59

Ez a nyitás elég gagyi lett, jobb lett volna ha nem próbálnak meg 20 percbe mindent belesűríteni. A folytatás azért lehet jó és adok is neki egy esélyt, de ennél nagyobb kliséhalom talán csak a Supergirl volt.

spamdog - 2017. 02. 03. 20:04

Jó lesz ez szerintem, a pilotot túl fókuszcsoportozták.

energy - 2017. 02. 03. 20:31

Nekem az első előzetes viccesebbnek tűnt, mint ez a Wayne műves erőltetett:( Csak egy-két jó poén volt, nem hiszem, hogy megnézem a második részt, pedig vártam.

Thorongil - 2017. 02. 03. 20:33

Hát ez tényleg gyenge kezdés, nem is értem hogy gondolták, hogy ennyi mindent bele lehet zsúfolni. Kb 5 percig volt veszélybe a melójuk. Dupla epizódban talán működött volna a dolog, de így nem.

A “szuperhős” jelenetek egyáltalán nem tetszettek. Érthető,hogy nem mozifilm minőség, de elég gagyik voltak minden szempontból. Nekem a Sam Raimi féle Pókember filmek jutottak eszembe, ott szintén volt vonat (magas vasút?) kocsi mentés, meg röpködő gonosz aki bombát dobál, csak ez sokkal gagyibb megvalósítás. Nem tudom eldönteni,hogy ez utalás,véletlen vagy szimplán másolás volt :(

jessm - 2017. 02. 03. 20:59

eh, közepes volt. De még két rész esélyt adok neki meglátva melyik irányba mozdul el a sorozat

Balumedve - 2017. 02. 03. 21:03

Amit a leginkább hiányolok, az a meta megközelítése ennek az egész abszurd szuperhősködős világnak. Az előző verzió jeleneteiben még nyomokban megtaláltam ezeket a meta elemeket, pl. ha Wonder Woman kárt okoz valahol, ahhoz “act of God”-féle biztosítás kell, hogy kifizessenek, vagy a félisten mivolta miatt ez rá nem vonatkozik.
Amikor megtudtam, hogy újraforgatták a pilotot, egy kicsit féltem, hogy teljesen más irányt vesznek, és úgy néz ki, részben igazam is lett. Na, de még nincs semmi sem veszve, 2-3 epizódnyi esélyt még adok neki, hátha valami újszerű lesz belőle, és nem csak egy átlag munkahelyi komédia high-concept álarcban.

Connor MacLeod - 2017. 02. 03. 23:40

Én eleve nem szeretem a szitkomokat, de itt a színészi alakítások borzalmasak voltak. Azok a mimikák, gesztikulálások túl sok volt belőlük. Nálam főleg ezem bukott el.

Csigusz - 2017. 02. 04. 00:04

Már az első 2 perc alapján is csak annyit tudtam mondani “ehh, mennyire network-szagú”. Évek óta szinte alig nézek bármit országosról, egyszerűen már a metrós jelenetben az alakításoktól feszeng az ember annyira mű (pl ahogy beáll a végén szelfizni, műmosoly, stb)
A hideg kirázott, pedig a téma miatt akartam kedvelni.
Teljesen színpadiasan túljátszott volt az egész, zavaró a sok Wayne-utalgatás is (értem mi a célja, de olcsó húzás)
A főszereplő leányzó szép, kb ennyi a pozitívum.

Majo - 2017. 02. 04. 00:13

Nem szeretem a DC sorozatokat, de ez a NBC-töl van, azert adok esélyt neki.

Cardas - 2017. 02. 04. 00:28

még két esélyt kap, aztán kuka. húsz perc alatt ellőttek két poént amin mosolyogtam, a többi kínos volt, rossz alakításokkal és érdektelen karakterekkel. egy youtube videó viccesebb ennél, amibe nem ölnek pénzt. egyedül az intrót tudom értékelni, ahogy a háttérben lévő figurákról kiderül hogy ők a szereplők, de ez nem ment rajta semmit.

Lori - 2017. 02. 04. 10:06

Sajna gagyi volt jobbra szamitottam

Shyllard - 2017. 02. 04. 14:16

Átlagos és teljesen kiszámítható, túlpakolva iszonyat egyértelmű utalásokkal, amikre még büszkék és rendesen elidőznek az ilyen pillanatokon. Vártam, reméltem jó lesz, de nekem első rész után kasza. Egyetlen pozitívuma az intró, ami nagyon fasza lett, de ennyi.

heidfeld - 2017. 02. 04. 21:55

Eredeti elképzelés jobb lehetett volna. Kicsit túl volt játszva, és a rengeteg utalás két részre is elég lenne. Néhány trükk is gagyin lett kivitelezve. Nem igazán éreztem a lendületet, kicsit többet vártam. Talán dupla részben jobban működött volna.
Ám volt pár jó poén, bájosnak tűnik a hangulata, különösen a főszereplő lány. Az utalások néha nagyon jók voltak különösen, aki jobban otthon van ebben a világban. Lex Corp “másolás” különösen tetszett. Színészekkel elfogult vagyok, kedvelem őket még régebbről. Tudnak ők többet is, de nem kell őket Arany Medvére jelölni..
Szóval nekem azért tetszett, de érezni az országos csatornák betegségét, hogy nem mernek elég bátrak lenni. Ettől függetlenül sima nézős lehet, ha nem is fogok rajta könnyezve nevetni, mint a Wrecked esetében.

Kira - 2017. 02. 05. 12:29

Az utalások szerintem rendben voltak, de ugye elvileg ez egy sitcom akarna lenni, de hát így néztem és a 20 perc alatt egyszer volt hogy elmosolyodtam… amúgy végig azt éreztem, hogy ennek most viccesnek kéne lennie? :S

Silver-sama - 2017. 02. 05. 20:22

(Na… Eagle nem próbálta be? :D)

Nekem eléggé tetszett. Az intro nagyon hangulatos, kirázott a hideg, ahogy egy sorozatban láttam Batmant, Supermant, Zöldlámpást meg a többieket :D.
A szereplők sajna nem valami nagy számok, Emily-t meg Van-t kivéve. Van-t totál el tudnám képzelni még a filmekben is, szerintem jó színészt kapott. Emily remélem vesz fel mutatósabb ruhákat is :3. Az utalások is ott voltak. Azt sajnálom, hogy komédia, mert nagyon nem akar az lenni :S. A legtöbb poén elég erőltetett.
6/10-nél nálam sem ér többet.

winnie - 2017. 02. 05. 21:21

ha még valaki nem nézte volna meg, ilyen volt az eredeti pilot: http://www.sorozatjunkie.hu/2016/05/20/nbc-elozetesek-8-powerless/ (illetve ugye ez az előzetese)

totál más koncepció, más karakterek.

a biztosítótársaságos koncepció nekem speciel jobban bejött volna, mint ez az elcsépelt kütyüs.

itt leírják egyébként, hogy a készítő távozása után miért változtattak az új showrunnerök: “We just hit a wall because nobody on the staff understood the world of insurance and at best, you’re telling stories where, if this team wins the day, it’s means like f–king somebody out of money. We were really hitting a wall and eventually when the turnover happened, we were asked to take over the show and we decided we wanted to do something that would more organically bring in the genre elements of it.””

winnie - 2017. 02. 05. 21:23

egyébként nekem is full közepes volt. idővel, ha a karakterek bejönnek, megszoknám, de legalább a mellékszereplők lennének viccesek…

ahogy olvasom az első évad epizodikus sztorijait, tök poén szituációk vannak, csal félő, hogy nem tartok ki addig. hatalmas csalódás. de a főcím csillagos ötös.

DarkEagle - 2017. 02. 05. 22:48

Na én is nekiugrottam és igen tényleg elég közepes lett kb 6/10-re tudnám én is belőni ahogy Human. Viszont ugye 20 perctől pláne egy pilottól kár többet várni. Karaktereknek idő kell hogy összeszokjanak, plusz ha hozzávesszük hogy újra lett forgatva az is sokat változtat a dolgokon. Szerintem kelleni fog vagy fél évad mire rendesen felpörögnek. Ráadásul ha tippelnem kéne azt mondanám ez a sorozat nem a tipikus sitcmok listáját fogja erősíteni és inkább a csapat dinamika fogja eladni és nem a poénok. Nyilván képregényeseknek sokkal többet ad majd a sok utalás miatt.

Egyébként a 2. rész előzetese egész jónak tűnik. Sőt várom, hogy mi sül ki ebből. Tippre az lesz a főszál.

DarkEagle - 2017. 02. 05. 22:51

Ja amúgy az Opening az rohadt jó! És örülök hogy elvetették a biztosítós dolgot mert az TUTI hogy hamar kifáradt volna, elvégre mi értelme lett volna nézni évadokon át ahogy random hősök után takarítanak? Így viszont legalább van mit nézni SOKKAL kreatívabbak is lehetnek. Technikai dolgok amúgy is közelebb állnak hozzám mint az politikai dolgok. :D

winnie - 2017. 02. 06. 10:03

nem random hősök után takarítottak volna, hanem ügyfelekkel foglalkoztak volna. attól, hogy neked és a mostani íróknak nem jutott eszébe sok dolog, az eredeti készítőnek nyilván lettek volna ötletei, ha már biztosítós vonalat választott.

winnie - 2017. 02. 06. 10:11

” Viszont ugye 20 perctől pláne egy pilottól kár többet várni. ”

ez így elég wtf:) egy csomó zseniális szitkom pilot van, nem kell kifogást keresni egy első résznek, ha nem olyan jó. mert, ha nem olyan jó és eleve nem jó a kezdőnézettsége, akkor az egyenes út a kaszáig, mert sokan csak ezt az egy esélyt adják meg a sorozatnak. (de tényleg, a főhőst nagyon hamar definiálták, viszont _szerintem_ a mellékszereplők közül csak a feltaláló csaj lett konkrét, de az is csak a színésznek köszönhetően. danny pudi, ron funches, de még christina kirk titkárnőként közepes anyagot kapott.)

akárhogy is, a készítők mindent megtettek, hogy zseniális legyen a kezdés, ennyire futotta. lehet, hogy jobb lesz később, lehet, hogy rosszabb, de ilyen szintet én biztos nem néznék sokáig, nehogy megszokássá és “ez nem is olyan rossz”-szá váljon és maradjon.

ami érdekesség a pilot kapcsán, hogy azokat általában egy ember szokta írni írószoba nélkül, egyedül. ez pedig írószobás pilot volt, tehát 10-15 írták. ez lehet pozitívum és negatívum, szóval tényleg csak érdekességként említem. cserébe nem lehet azt mondani, hogy a 2. részből kiderül, hogy egy gyengébb kezdés után mire képes az írószoba, hiszen az most derült ki.

winnie - 2017. 02. 06. 13:40

“Egyébként a 2. rész előzetese egész jónak tűnik. Sőt várom, hogy mi sül ki ebből. Tippre az lesz a főszál.”

ha átívelésre célzol, akkor a készítő azt mondta, hogy abszolút epizodikusak próbáltak lenni, hogy lehessen cserélgetni a részeket.

goodjohnwin - 2017. 02. 06. 13:42

Opening titles: ez az egyetlen pozitívum a sorozatnál és szerintem tuti, hogy a Desperate Housewife főcímet is jegyző cég vagy kreatív tervezte, mert nagyon hasonlóak.

galocza - 2017. 02. 06. 14:15

egyelőre közepszEr, ha kicsit javul, én szerintem el fogok tudni szórakozni rajta.
a főszereplőt nem nagyon durván clara oswaldról mintázták amúgy?

Thomas - 2017. 02. 06. 14:46

Nekem is közepes volt. Egyáltalán nem rossz, párszor fel is nevettem (a csillag kevesebb, mint a kör, de több, mint a szívecske:), de olyan igazán jó sem. Az eredeti ötlet a biztosítóval valóban érdekesebb lett volna:( Na mindegy, még kap 1-2 rész esélyt, de megszokásból én sem szeretnék nézni egy közepes sitcomot.

highwaycat - 2017. 02. 06. 15:02

Szerintem kellemesen idióta volt. Szívesen nézném hetiben agyzsibbasztásnak. :)

zolkó - 2017. 02. 06. 15:57

Azzal hogy azt mondom a pilotra hogy ipari hulladék, még túl udvarias vagyok. Konkrétan minden borzasztó volt benne. A sztori, a szereplők, a műmosolyok, sorolhatnám. Szitkomhoz (?) képest egyetlen mosolyt nem sikerült kicsalniuk belőlem, sőt, a végére már rendesen felidegesítettek. 1/10 Instant kasza.

Brynden Rivers - 2017. 02. 06. 17:24

“nobody on the staff understood the world of insurance”

Hát ezért gyenge a network sorozatok többsége, mert nem értik a világot és a léüres művilág játszódnak. El tudjátok képzelni ez a hozzáállást a Netflixnél mondjuk a Narcos sorozat és kartellek kapcsán?

winnie - 2017. 02. 10. 12:56

1×02: te jó ég, hogy ez mennyire humortalan… tripla wtf. (oké, most christina kirk végre mutatott valamit, de a többiek…?)

Connor MacLeod - 2017. 02. 10. 14:08

1×2: Nem csak, hogy humortalan hanem semmi nem történik benne, és oké, hogy nem.valóság, meg sorozat, de felnőtt emberek nem ilyen bárgyún viselkednek. Minden túljátszott, mű…

Balumedve - 2017. 02. 10. 17:00

Azt hittem még 2-3 részig nyűglődni fogok vele, mire eldöntöm, hogy kasza vagy nézős marad. Hát, most eldőlt.

Silver-sama - 2017. 02. 11. 15:27

Nekem tetszett a 2.rész. Tényleg nem volt benne semmi humoros, de az utalások elvitték.

Thorongil - 2017. 02. 11. 20:10

a 2. rész szerintem még az elsőnél is rosszabb volt, pont nullaszor sikerült megnevettetnie. gyakorlatilag minden szereplő idegesítő és életszerűtlen

hatalmas csalódás ez a sorozat, én kaszáltam

winnie - 2017. 02. 11. 22:17

“de az utalások elvitték.”

azok jópofák, de teljesen mellékesek. és, ami fontosabb, el lehet olvasni pár mondatban fél perc alatt is.

Thomas - 2017. 02. 12. 15:40

A 2. rész bűnrossz volt, az összes szereplő idegesítően túljátszott, kb. 2/10. Én kiszálltam.

Scale - 2017. 02. 16. 12:21

Hoppá, én leszek az egyetlen, aki azt írja, hogy neki ez tetszett? :O Kicsit tényleg bárgyú, de láttam már ennél rosszabbat is. Egy másik sorozat ütősebb része után pont jó levezetőnek. Vagy ha épp betegen nincs kedved komolyabb sorozatokat nézni, akkor ez tökre megteszi. Úgyhogy tetszett, jöhet a harmadik rész! :)

winnie - 2017. 02. 16. 12:27

még írta valaki, azt hiszem:) megnézni én is meg tudom, de ütősebb rész után jobb komédiával is tudok levezetni.

heidfeld - 2017. 02. 18. 08:10

Pár dolgon tudtam őszintén nevetni.Pár utalás, főnök képe, reakció tök jó volt, titkárnő nagyon kemény. Alen Tudyk nálam nagyon rendben van, igaz vele elfogult vagyok régi teljesítménye kapcsán. A HR-es is ott volt a szeren. Nagyon kifigurázták az Amerikában túlzásba vitt irodai óvatoskodást.
Persze vannak túljátszások, de ez rendezői hiba is lehet. Egynek elment. Első után határozottan jobb volt, de azért van még fejlődési lehetőség.

winnie - 2017. 02. 20. 21:53

1×03: ez végre rendben volt, de még így sincs sehol. remek első 40 másodperc, több poén, jófajta namedropping, de az csalódás, hogy a b-szálat 3 jelenetben (vagy 4-ben?) letudták garyvel.

DarkEagle - 2017. 02. 20. 22:21

Ez a 3. rész tényleg jobb volt, SOKKAL jobb, bár nem volt nehéz felülmúlni az első kettőt. :D

Igazából a b-szál is poén volt, nekem pont azért jött be mert gyorsan lezárták. Már ha tényleg lezárták.

Tudyk meg Vanessa jók voltak együtt, az éneklős jeleneteken jót nevettem. Innen már tényleg csak az kéne, hogy szépen felíveljen a minőség. Igazából ha ez lett volna a Pilot akkor sokkal jobb kedvvel ülnék le a sorozat elé de egyelőre még kap esélyt, féltáv körül úgyis kiderül, hogy mit akarnak vele.

winnie - 2017. 02. 20. 22:24

“Tudyk meg Vanessa jók voltak együtt, ”

tudykot most tudtam először értékelni. most tényleg vicces volt.

egyébként érdekes megnézni, hogy változott a műsor

3/9/17 (Th.) 8:30 PM NBC (#103) COLD SEASON
3/2/17 (Th.) 8:30 PM NBC VAN OF THE YEAR
2/23/17 (Th.) 8:30 PM NBC EMILY DATES A HENCHMAN
2/23/17 (Th.) 8:30 PM NBC (#103) COLD SEASON
2/23/17 (Th.) 8:30 PM NBC (#104) SINKING DAY
2/16/17 (Th.) 8:30 PM NBC (#104) SINKING DAY
2/16/17 (Th.) 8:30 PM NBC (#103) COLD SEASON
2/9/17 (Th.) 8:30 PM NBC (#102) WAYNE DREAM TEAM
2/2/17 (Th.) 8:30 PM NBC (#T12.15402) WAYNE OR LOSE

heidfeld - 2017. 02. 21. 04:30

Nálam az Atlantiszos-dolgok nagyon működtek, feküdtem a nevetéstől. Dvd-s poén kifejezetten tetszett… A várakozásomtól még kicsit távol van, de nagyon-nagy a javulás, mondjuk van honnan.
Heti legjobb jelölésem megelőlegezett bizalom, és nagyon szórakoztató volt ez a rész. Ugye ez lenne a lényeg egy vígjátéknál…

korum - 2017. 02. 24. 11:46

Négy rész után teszik, egy átlagos sitcom feldobva DC-s utalásokkal, és Szuperhősös klisékkel. Heti 20-percre maradhat.

Silver-sama - 2017. 04. 07. 20:39

Hoppá, úgy tűnik, anélkül kaszáltam, hogy észrevettem volna xd A 2.rész után egyszerűen elfelejtettem és nem néztem tovább XD De ahogy látom más se nagyon :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz