login |

Politika a tévében: Seth Meyers és az A Closer Look

2017. 02. 04. 15:10 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: talkshow, video, ,

Politikával nem szoktuk, nem szeretünk foglalkozni a blogon, és kommentben is kérjük a politikai töltöttség mellőzését, de tudom, hogy sokan szeretnek politikával foglalkozó, általában vicces műsorokat nézni. Mi komolyabban csak a Last Week Tonight with John Oliver-rel szoktunk foglalkozni, de ezek mellett is akadnak politikai kommentárok a késő esti műsorokban, jobbak, rosszabbak egyaránt – de most nem minősíteni akarom őket, inkább csak megmutatni párat, a teljesség igénye nélkül.

(Pár hete már írtam a politikai, popkult kommentáros Throwing Shade-ről és a hírparódiás The Beaverton-ról, azok azért más stílusúak.)

A Late Night with Seth Meyers az NBC késő esti talkshow-ja, ami éjjel fél egykor kezd Jimmy Fallon The Tonight Show-ja után (ebben nem nagyon politizálnak rovatszerűen), és a James Corden-féle Late Late Show ellen megy (ebben sincs nagyon politika). Seth Meyers, aki a Saturday Night Live-ban elég sokáig a Weekend Update műsorvezetője is volt, azonban mostanság egyre több politikát von be.

Az egyéb rövidebb rovatok mellett a legnépszerűbb tőle az A Closer Look, amelyben bizonyos politikai napirendre kerülő témákat vizsgál meg közelebbről – természetesen viccesen. Aki nem követi a híreket, így valamennyire képben lehet, hogy milyen képtelenségek történnek arrafelé. A tovább mögött meg lehet nézni az A Closer Look legutóbbi négy részét. (Az összes eddigi epizód itt érhető el.)

8 hozzászólás Ne habozz!

Balumedve - 2017. 02. 04. 15:52

Ez az egyetlen szegmens a műsorából, amit néha megnézek a youtube csatornájukon. Nem rossz, de elég gyakran ugyanazzal azzal az eseménnyel foglalkozik, mint Colbert, Noah vagy Oliver, így sűrűn bele se nézek, mert a 3 másik műsorvezető stílusa jobban tetszik.

winnie - 2017. 02. 04. 16:10

jaja, a temak hasonloak, es szerintem ez a donto, a stilus (en peldaul colbertet egyre nehezebben viselem es, raadasul a belepofazo, -rohogo sidekick vegkepp elriaszt, hiaba jo esetleg az anyag), a szemelyiseg, es hogy milyen poenokat irnak neki az irok. es olykor az irostabok kozott eleg nagy a kulonbseg.

energy - 2017. 02. 04. 16:19

Nekem is feltűnt, hogy Trump folyik a csapból is…Vajon meddig?! Így nem jut idő másra.

winnie - 2017. 02. 04. 16:30

energy: ha politika, akkor az aktuális politikai napirendet tudják csipegetni, és most egyelőre az amerikai elnök van napirenden.

és valószínűleg ő is marad egy ideig, hiszen a politikusoknak az egyik fő feladata, hogy alakítsák a politikai napirendet – ha nem akarják, hogy ők legyenek napirenden, akkor rántanak elő más ügyeket kvázi elterelésképp. azonban most amerikában szerintem az elnök is azt akarja, hogy ő legyen napirenden (ld. a twitterhez való hozzáállása akár ma reggel), így egy ideig ő lesz fókuszban ezen műsoroknál is. idővel lecseng, ha nem lesz miről beszélni vele kapcsolatban.

human - 2017. 02. 04. 18:26

hát most iktatták be 2 hete, nem hiszem, hogy meglepő a műsorok tartalma.

Flanker - 2017. 02. 04. 19:00

energy: Amíg Trump rá nem jön hogy az USA elnöki széke nem egy tejhatalmú vezérigazgatóé, addig csak ő lesz ;)

fran - 2017. 02. 04. 21:41

Az én kérdésem az lenne, hogy egy normális republikánus párti late night show hostot tudnátok mondani nekem. Stephen Colbert nem játszik.

Másrészt érdekes ez a korszak média szemszögből, hiszen egy totálisan médiafelépített személyiség győzte le a mainstream média által teljesen támogatott jelöltet, akiből az alkalmasság szikrája is hiányzott. Érdekes lesz figyelni, hogyan osztják újra és határozzák majd meg a média szerepét. Szerintem Trump belemegy majd egy új Hollywood paktumba, szabályozásba is. Na, akkor lenne nagy égzengés. Minden médiatámadás az ettől való félelem által van mozgatva.

winnie - 2017. 02. 04. 22:14

a konkrét politikát hagyjuk, de azt nem tudom, hogy a műsorvezetők párttagok vagy nyíltan valahova húznak-e. nem is akartam tudni soha, legalábbis engem sosem érdekelt.

én továbbra sem érzem, hogy annyit számítana az, hogy ki mondja (mármint, hogy az, aki “mondja” mit gondol civilként – nyilván a személyiség nagyon nem mindegy), sokkal fontosabb, hogy mit mond. és amit mond, azt nem a műsorvezető mondja, hanem egy íróstáb, és főleg a showrunner, hiszen a napi talkshow-k esetében elég nagy a gárda, és nyilván, ahány ember, annyi gondolkodásmód, nem előfeltétel egy párthovatartozás a munkába álláshoz. a gárdának persze a host egy elég fontos tartozéka, de nem ő a fő kreatív hang.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz