login |

Pilot-mustra: Powerless – 1×01

2017. 02. 07. 17:41 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika, pilot-mustra,

human pilotkritikáját olvasva azt mondtam, hogy majd én megmondom a magamét, hiszen (és ez egy kis deja vu a Santa Clarita Diet után) kizárt, hogy ilyen koncepciót (DC-s komédia) ilyen írókkal (a Surviving Jack és a Shit My Dad Says készítői), ilyen színészekkel (Hudgens, Tudyk, Pudi, Funches, Kirk) el lehessen rontani. Oké, hosszabb távon talán nem is rontják majd el, de hogy ez a pilot annyira szürke és csontközepes volt, hogy majdnem elvette a kedvemet a folytatás nézésétől.

POWERLESS – 1×01 – 5/10

 

A DC képregény univerzumában játszódó komédia (valójában ez egy harmadik, a mozifilmestől és a CW-tévésorozatostól is elkülönülő világ) helyszíne egy biztonsági cég (ergó munkahelyi a szitkom), azon belül is a K+F, szóval kutatnak-fejlesztenek, és mindenféle hülye, reményeik szerint praktikus kütyüvel állnak elő.

Ide csöppen be egy naiv, vidéki lány, az ő újonc szemén át (ahogy azt kell) ismerjük meg a suttyó főnököt, aki Bruce Wayne unokaöccse (ej, ha tudná, hogy mi a rokon másodállása…!), valamint a beosztottakat, akik nem fogadják lelkesen. Arról nem is beszélve, hogy már a pilotban arról van szó, hogy mindenkit kirúgnak, ha nem sikerült előállni valami cuccal, amiben van fantázia.

Annyira bántóan semmilyen volt a pilot, hogy tényleg csak Vanessa Hudgens karakterének ragadós lelkesedését tudom kiemelni (ó, a végén, amikor ölelkezni próbál…!) belőle.

Pedig ezt a műfajt már egy-két vicces mellékszereplővel is be lehetne lökni. De míg Danny Pudi a Community, Christina Kirk pedig az A to Z első részét rögtön eladta a pár sorral megírt mellékkarakterével, itt főleg előbbi teljesen szürkére sikerült. Márpedig olyan nincs, hogy ne legyenek képesek neki valami röhögős poént írni… (Oké, a (még) nem állandó szerepló tudós csaj eladta a karakterét, ő jó volt.)

We all know that the number one cause of workplace accidents is Superman crashing through office windows mid-fight. That’s a simple fact. But now… this glass is made of Kryptonite.

Az a bosszantó, hogy a Powerless-ben nagyon benne van a potenciál, és tudom, hogy sokan már attól elalélnának, ha minél többször emlegetnék benne Batman-t és a többi szuperhőst, akik nem szerepelhetnek a sorozatban. De nem erre gondolok, hanem tényleg arra, hogy egy ilyen szuperhős-világ kisembereinek a mindennapi életének és problémáinak bemutatásában mennyi lehetőség van.

A pilotból pedig ez hiányzott. A kezdésben láttuk Charm City néhány lakóját (jó is volt), de utána szinte minden a négy fal között, a munkahelyen játszódott, nem mutattak be kuncsaftot. Persze ez érthető, hiszen a dolgozókra akartak koncentrálni, őket szerették volna megalapozni, bár ez nagyon nem sikerült… A lényeg, hogy a folytatásban, amint bejönnek a képbe az ügyfelek és a magánéleti szálak, sokkal jobb lehet a sorozat, mert csak nincsenek beoltva humor ellen a készítők.

Abban viszont egyetértek, hogy a főcím állat. Azt pedig mindenkinek ajánlom, hogy érdekességként csekkolja az eredeti pilot előzetesét, ami még teljesen más koncepcióval és karakterekkel rendelkezett, de újraírták és újraforgatták.

8 hozzászólás Ne habozz!

Neoprimitiv - 2017. 02. 07. 18:47

Nem láttam a részt, igazából pont a koncepció változása miatt. A biztosítós változat eleve feltételezte (volna), hogy állandó kapcsolat van a külvilággal, hiszen kuncsaftok, károsultak kellettek volna bele. Ez a mostani felállás nyugodtan megmaradhat négy fal közti dilis tudóskák gyülekezetének. (Kicsit off: jól láttam, hogy Micucci már nincs benne a stábban? Vagy csak a promókból maradt ki?)

winnie - 2017. 02. 07. 18:48

az eredeti pilotban gondolom, csak vendég volt, de itt nem szerepelt.

polovcev - 2017. 02. 07. 18:51

Nem volt egy nagy “was ist das”, de azért adok neki 3-4 részt, hogy összeszokjon a társulat. Februárban van időm ilyen húzásokra.

Neoprimitiv - 2017. 02. 07. 19:11

winnie: az eredeti promóban nekem állandónak (vagy legalább is visszatérőnek) tűnt, elég sok jelenete volt, persze ez már végül is mindegy.

winnie - 2017. 02. 07. 19:22

Neoprimitiv: nem tudom, nem láttam májusi promóanyagokban a nevét – bár lehet, hogy írtuk hírben, hogy lesz. bár lehet, hogy akkor már tudták, hogy ki fog visszatérni.

ThomastheBuzz - 2017. 02. 07. 20:32

Még nem láttam a pilotot ,de majd csekkolom mert érdekel a sorozat. Nekem általában az a tapasztalatom, hogy egy jó sitcomnak idő kell egy 3-4 rész biztos. Kivételes az a sitcom aminek jó a pilotja és jó is marad a sorozat. Talán parks and recreation meg a himym jut eszembe ami első részeknél is már jó.

Scoo - 2017. 02. 08. 09:10

Tényleg elég közepes volt. Igazából ha kihúznánk belőle a szuperhős vonalat/utalásokat stb, akkor nem marad semmi se, mert egyelőre maguk a karakterek nem tudják eladni a műsort. Mindenesetre adok neki még pár részt, mert potenciál van benne. Tényleg arra kellene rámenniük milyen az átlag ember élete az ilyen városban.

Cara - 2017. 02. 09. 09:29

Nekem a Powerless és a Santa Clarita Diet is óriási csalódás volt, pedig mindkettőt nagyon vártam. Egyik se ér 4/10-nél többet részemről. Nem értem, hogy lehet ilyen gagyi (mindkét sorozat) a remek koncepció és színészek ellenére is. Danny Pudi az egyik kedvencem volt a Community-ben, de itt katasztrófa, nem mintha kapott volna egy értelmes mondatot is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz