login |

The Odd Couple: vége a 3. évadnak

2017. 02. 07. 14:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

– It’s wonderful what her yin does for your yang.
– Hmm. It’s pronounced “Wang,” buddy.

Komolyan nem tudom, hogy mi menthetné meg a The Odd Couple-t a szezonvégi kaszától. Mondjuk már az előző évad utáni berendelés is érthetetlen volt, de most végképp lefőni látszik a CBS komédiájának, ami nem egy jó nevű írót foglyul ejtett, és egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy nekik csak ennyire futja, vagy hogy a showrunner-nek az lenne a küldetése, hogy kihuzigálja a szkriptekből a poénokat.

Az utolsó két rész ment le hétfőn a harmadik szezonból, és el kell ismernem, hogy amellett, hogy szokás szerint elég értékelhetetlen és humortalan lett a végeredmény, volt két fénypontja a szezonzárónak.

Az egyik az, hogy végre szétköltöztették Oscar-t és Felix-et. Először azt hittem, azért, mert rájöttek, hogy nem képesek semmi vicceset kitalálni nekik (nem, csak azért, hogy pár perc múlva visszacsináljanak mindent), a másik pedig Parvesh Cheena (szipp, Outsourced, szipp, Gupta), aki zseniális volt, és talán még érdekelt is volna egy Felix & Neil, vagy Felix szitkom vele és Thomas Lennon-nal. (Oscar meg mehetett volna Charlotte-tal egy másik spinoffba.)

De egyébként minden változatlan. Minden fájdalmas és kiszámítható, és egészen humortalan, már-már themillers-i mélységekbe kerültünk. Oké, Wendell Pierce némelyik reakciói persze még mindig vicces, de ez nem az írók érdeme.

– We may even become better friends. I mean A… we couldn’t be better friends.
– And B… maybe we could.

Nem kívánom egy sorozat halálát sem, a The Odd Couple kaszájának sem szurkolok, de szerintem úgy lenne tisztességes a csatornától, ha könnyítene a szereplők és az írók szenvedésein, és hagyná, hogy ez a komédia kilehelje a lelkét.

UPDATE: A sorozatot elkaszálták, nem lesz folytatása.

3 hozzászólás Ne habozz!

goodjohnwin - 2017. 02. 07. 16:02

Ami még fájdalmas volt a humortalanságon kívül az Matthew Perry leépülésének látványa… öregedés, elhízás az egy dolog, de az utolsó epizódokban mintha spicces lett volna vagy más hatás alatt áltt, nem tudom, de elég furcsa volt az artikulációja. :(

winnie - 2017. 02. 07. 16:12

én ezt korábban is karakterizációnak tudtam be, de affene tudja.

ákos - 2017. 02. 07. 17:32

A sors fintora, h Perry Jóbarátok utáni sitcom próbálkozásai közül, pont a legrosszabb sorozata húzta/húzza a legtovább. Ennél mind a Mr. Sunshine, mind a Go on szintekkel jobb volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz