login |

Válótársak: vége a 2. évadnak

2017. 02. 08. 14:50 - Írta: Desmond Wallace

8 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

Döcögősen indult a 2. évad, de aztán fokozatosan vált egyre kellemesebb szórakozássá a Válótársak, hogy aztán a legjobb epizóddal finálézzon az RTL Klub legnézettebb sorozata. Ha tetszett az első évad, akkor ezzel se nagyon lehetett problémátok.

A Válótársak továbbra is akkor működik igazán, ha poénos jelenetekkel akar szórakoztatni, de talán a drámai pillanatokban is volt némi javulás az első szezonhoz képest. Természetesen most is a három válófélben lévő fickó kapta a legtöbb rivaldafényt, a hölgyek csak asszisztáltak, de azért ezen a téren akadt egy-két pozitív változás az elmúlt évadhoz képest.

Tamarát újraértelmezték. Az első évadban egy kiállhatatlan nőszemély volt, most azonban sokkal kedvelhetőbb karakterré változott, már nem az az utálatos perszóna, akit inkább melegebb éghajlatra küldene a nézők többsége, és Balsai Móni is sokkal jobban boldogult ezzel az új Tamarával, mint a régivel.

Kovács Patrícia is több lehetőséget kapott ebben az évadban, de az ő karaktere nem volt túl érdekes, így nem tudta emelni az évad fényét. Zsófi (Gubás Gabi) időnkénti szereplése túl sok jelentőséggel nem bírt, ahogy Szonja jelenléte is kimerült annyiban, hogy Jocit próbálta ugráltatni és visszaédesgetni magához.

A srácok közül egyébként továbbra is Joci a legszürkébb szereplő, túl sok élettel nem sikerült megtölteniük az íróknak. A másik két főszereplővel együtt ugyan jól működik Lengyel Tamás karaktere, de önállóan nem igazán állja meg a helyét.

A legnagyobb dicséret ezúttal is Scherer Pétert illeti, akinek a szerepe is hálás, ehhez pedig nagyon precíz alakítás párosul, a figurája pedig a legkedvelhetőbb a sorozatban. A vendégszereplők közül Dobó Kata kapta a legtöbb játékidőt, de a kapcsolata eléggé életképtelen és céltalan volt, így az ő jelenlétét semmiképp sem tudom a pozitívumok közé sorolni.

Viszont azért jár a plusz pont, hogy kaptunk idén olyan epizódot is, amikor a kis csapatot kizökkentették a mindennapokból (a túrázós rész), a fináléra pedig ügyesen összeterelték a szálakat, a zárás végkicsengése pedig nem lett annyira negatív, mint egy éve.

A Válótársak nem rossz csütörtök esti kikapcsolódás, de ha nem magyar sorozat lenne, akkor nem valószínű, hogy még mindig nézném. Ha nagyon ragaszkodtok a pontokhoz, akkor a fináléra 7/10-et adnék, az egész évadra pedig egy halványabb 6/10-et.

8 hozzászólás Ne habozz!

Alamuszi Nyuszi - 2017. 02. 08. 15:31

Az alapvető bajom az kezd lenni a sorozattal, hogy elvileg ez a második évad, mégsem tudtak túllépni a nyitó szitun: a nőfaló Stohl bámulja a nőket de a felesége még mindig nem tudja eldönteni, mi legyen. Lengyel Tamás még mindig nem küldi el a halál f…ra az agyament nőjét, hanem újabb és újabb, de legalább egyáltalán nem furmányos ármánykodásába esik bele és Scherer sem tudja kiiktatni a volt feleségét, még azon az áron sem, hogy a megszámolhatatlan gazdagságából annyit hagy ott neki, amennyiért békén hagyja már végre.
Jó, legyen korrekt, talán az utolsó részben egy-két területen egy-két pici lépés történik…. de ettől függetlenül elgondolkodtam, hogy a címmel is megerősített alapszitu, a Válótársak, hány éven keresztül ragozhatók majd? Azért az emberek egy-két év alatt elválnak, elindulnak valami új felé, ami onnan, hogy nem dugogadjuk a volt nejünket azon át, hogy nem hagyjuk magunkat bepalizni a pszichopata barátnőnkkel odáig, hogy ha van pénzem rá, akkor saját kecót akarok, ahol nem skubiznak a többiek -és nem röhögnek rajtam- ha nőt viszek fel (és nem pofázzák i a titkai stb.)

A másik, érdekes módon kisebbik bajom, hogy nem kéne ebbe a dráma…. legalább is, míg olyan stílusú poénok vannak benne, mintha időnként valami kabarétréfát, vagy egy az egybe szakállas viccet vinnénk vászonra. A két dolog túl messze van egymástól: ha a csöcsös poénokon röhögök, nem vagyok kíváncsi a drámára, illetve nem tudom komolyan venni a drámát ott, ahol a dramaturgiai fordulatok egy része ezer éves, szakállas viccre alapul.

Persze ennek ellenére van valami a sorozatban, mert nézem…. és egész odáig szórakoztat is, míg le tudnak kötni a történések annyira, hogy a fenti két dolgon ne legyen időm morfondírozni :-D

ákos - 2017. 02. 08. 18:29

Az utolsó bekezdéssel egyetértek, ha nem hazai széria lenne, már én se követném.
Azt egyébként feltétlen a sorozat javára kell írni, hogy párszor hangosan felnevettem, mert nem akartam egyszerűen elhinni amit látok, és hogy ezt tényleg komolyan gondolták. A ‘lakberendezőt prostinak nézte majd megfektette’ jeleneten a mai napig nem tudok napirendre térni, annyira rossz volt. :D

NatoLocator - 2017. 02. 08. 19:00

Súlytalan habkönnyű szórakozást nyújt, mélyebb tartalom nélkül, valóban nem hiányozna nekem se belőle a drámázás, a műfaji tili-toli rontja az élvezetet.
Viszont jó képet raktatok be Andiról, az ő domborítását nagyon élveztem mindig :)

fm! - 2017. 02. 08. 19:30

Azért egy rendes vágót beszerezhetnének már, néha csak egymás után hányt jelenetek, úgy kell kitalálni mi történt két snitt között…

Diapolo - 2017. 02. 08. 20:25

Nem nézem a sorozatot, de a második képen lévő hölgy miatt szívesen belenéznék:) kicsoda ő?

Ata - 2017. 02. 08. 20:46

Diapolo ő Tóth Andi énekesnő. Vmelyik faktort megnyerte.

Diapolo - 2017. 02. 08. 21:09

Ata
Egy kicsit megváltozott azóta, bár akkor is csak újságok címlapján láttam, a műsort nem néztem. Köszi a választ!

ata - 2017. 02. 09. 15:57

Hát az biztos, hogy csak az előnyére változott!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz