login |

Colleen Wing @ Iron Fist

2017. 02. 09. 13:34 - Írta: winnie

29 hozzászólás | kategória: video,

Én vagyok az utolsó, akinek a szavára érdemes lehet adni egy verekedés kapcsán, de ez az Iron Fist-es jelenet annyira gáznak tűnt a szememben (nagyon műnek, nem túl hitelesnek), hogy gondoltam, kirakom, hogy más is véleményezhesse. A tovább mögött egy jelenet a Netflix 4. Marvel-sorozatából, amiben Colleen Wing verekszik két batár állattal.

29 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2017. 02. 09. 13:46

Ejj…
Most kevésbé várom, mint mielőtt ezt megnéztem :=(

JKJ - 2017. 02. 09. 13:58

Nevetséges, de tízből 8 sorozatban ugyanez van. Ettől függetlenül még lehet jó, de kár az ilyenért.

DarkEagle - 2017. 02. 09. 13:59

Szerintem meg ne ítéljetek egy jelenet alapján. Nem véletlen ilyen a harc ennyit elárulok a többi eléggé spoiler lenne. :D

cherockee - 2017. 02. 09. 14:01

És elvileg ez a harcművész a 4 defender közül, ugye? Mert a többi még nyomozgatott, gondolom az iron fist is fog, de ezek után remélhetőleg az legalább jó lesz benne.

cherockee - 2017. 02. 09. 14:02

@DarkEagle:

SPOILER (talán): kamu a verekedés? mármint a történet szerint is? akkor esetleg nem azt kellett volna trailer-be leközölni

winnie - 2017. 02. 09. 14:02

jkj: pedig más verekedésnél ez nem jutott eszembe, tényleg szinte egynél sem, itt viszont megnéztem, mert kíváncsi voltam, erre meglepődtem, hogy mennyire gyengének tartom a kivitelezését.

DarkEagle - 2017. 02. 09. 14:05

Megint benn maradt a kommentem de lényegében csak annyit írtam hogy ne ítélkezzetek előre, örömmel elmondanám miért ilyen a harc de azzal lelőném a poént. Azért ha valamiben akkor a harcokban a Netflix odatette magát szóval csak nyugalom. Egy átlag néző amúgy se ismeri a keleti harcokat így totál hülyeségnek tűnhet neki.

winnie - 2017. 02. 09. 14:07

“harcokban a Netflix odatette magát”

again: éppen a kontraszt miatt írtam, hogy ez mennyire gáz lett.

GodBadka - 2017. 02. 09. 14:08

Hm. Pár mozdulaton kívül valóban nem tűnik túl hitelesnek.

Api1899 - 2017. 02. 09. 14:08

de hát ez csak film :)

DarkEagle - 2017. 02. 09. 14:10

Na látom már aktiválta is valaki. Akkor mindegy. :D
A lényeg hogy nézzétek meg az előzetest abban más a csaj is! ;)

@cherockee: Mi a fenéért közölnék a videóban is? Mi értelme lenne? Inkább örülj hogy nem spoilerezik el a sorozatot. :D

DarkEagle - 2017. 02. 09. 14:13

Igen tudom Winnie hogy a kontraszt miatt írtad de ezzel elveszed az emberek kedvét és nem azokét akik nem ismerik a képregényt mert azok nyilván tudják mi merre de azért elég sok olyan fogja ezt megnézni akik azt se tudják ki az az Iron Fist. Az meg plána nem tudják ki az a Coleen Wing. :D

Mordekai - 2017. 02. 09. 14:20

Tényleg nagyon gyenge. Ez nem jó jel így a premier előtt.
A csaj simán belefejel egy nála ötven kilóval nehezebb pali hátsó kezes ütésébe. Gondolom ő lesz Iron Head. :) (1:04)

DarkEagle - 2017. 02. 09. 15:23

Na jó akkor lelövöm a poént mert nem bírom elviselni ezt a sok negatív kommentet pedig csak némi utánajárást igényelne ráadásul nem is fikció a dolog. :D

Egyébként pont az ütésbe fejelős jelenetre gondoltam. A csaj DIREKT nem harcol úgy ahogy tud mivel irányítja a Csít magyarul talál belső erőnek lehetne fordítani. Ezzel az erővel szinte acéllá lehet változtatni a testet. Nem véletlen hogy Iron Fist ugye egy ütéssel keresztül üt egy falon! De ugye nála senki se szól mert pasi. :D

Szóval lényegében a csaj visszafogja magát, hogy ne okozzon nagyobb károkat, ezért tűnik a harc bénának mivel ez nem szimpla pusztakezes harc hanem védekező mechanizmus is.

Egyébként ahogy azt írtam ez nem fikció nem csak a képregényekben van így hanem a valóságban is. Bizonyított tény hogy lehet irányítani a belső erőnket, tudom hülyeségnek hangzik de nem trükk mikor egy harcos 10 téglából csak az alsót töri össze pl. ;)

Ennyit mára a harcművész leckéről. :D

DarkEagle - 2017. 02. 09. 15:27

Egyébként érdekes dolog de az amcsiktól most néztem pár cikket erről a videóról és mindegyik dicsérik a harcot, nyilván azért mert sokkal felvilágosultabbak e téren mint a magyarok. Sajnos a magyarok megragadtak a boksznál meg a ketrecharcoknál és azt hiszik az a harcművészet minden más, pl a repülő kínaiak is csak kitaláció és csak a 120 kilós izomagyúak tudnak verekedni ami azért szomorú ha azt nézzük mekkora múltja van a dolognak több 1000 éves és a magyarok még így se tudnak róla semmit.

winnie - 2017. 02. 09. 15:30

nekem pont az volt az egyetlen, ahol nem volt gondom, mert az látszik, hogy nem véletlen. de attól, hogy varázsharc (nem hiszem, hogy ez bármi poén lelövés lenne: azért béna a koreográfia vagy néz ki annyira kamunak, hogy én is felfigyeljek rá, mert varázsereje van?), még például rögtön az első kerítéses rúgás lehetne ihletettebb, vagy az 1:23-nál lévő lábnyújtásnak tűnő varázsrúgás, de a néhol budspenceres hangeffektek nem sokat segítenek. bár kellemes retró érzés fogott el.

a kartörés a végén a védekezés része?

winnie - 2017. 02. 09. 15:36

basszus, csak most nézem, hogy ki a színész – igazi game of thrones-rajongói kedvenc. (vele itt nem volt bajom, csuklyában kifejezetten keménynek nézett ki, csak nem tudtam, hogy már láttam korábban:)

DarkEagle - 2017. 02. 09. 15:39

Jesszus mami. Nincs varázsereje. Egyszerűen csak a belső erőt ami neked és nekem is megvan és mindenkinek a világon, azt használja fel hogy felerősítse a testét. Ezért mondom hogy ne ítéljetek egy klipből mert a sorozatban úgyis el lesz minden magyarázva. RÁADÁSUL a csaj ITT még totál kezdő! A keleti harcmodor ilyen nem kell ide ihlet ez több ezer éves dolog ha most hiper-szuper koreográfiát csinálnának akkor teljesen elvinnék más stílusba és akkor az már nem keleti harcművészet lenne. Már pedig a sorozat erről szól! És az a rúgás is része ennek a dolognak.

A lábnyújtás 1:23-nál szimpla rúgás és a hangeffektek sem véletlenek mivel azok a ketrecen kívülről jönnek ahogy a nézők csapkodják. Ráadásul gondolj bele a csaj lába olyan mint egy darab vas ezért van néha olyan hangja. :D

A végén a kartörés védekezés, az 100%-ban leutánzott Jiu-Jitsu védekezés, leszámítva ugye a törést. :D

Livetofail - 2017. 02. 09. 15:59

Most ezen mi a gáz?

JKJ - 2017. 02. 09. 16:13

Nem kell, hogy egyezzen a véleményünk…

winnie - 2017. 02. 09. 16:17

jkj: így van, ez a lényeg. nekem az arrow-sok bejöttek, amiket mások köpködtek, amikor kiraktam. szóval ez általános, én nem is meggyőzni akarok senki, ezért furcsa, hogy ennyire befeszül emiatt darkeagle.

(mondjuk szerencsére ezúttal tökéletesen egyezik, legalábbis kettőnké – én azt mondom, hogy gáz, darkeagle pedig azt, hogy gáz, csak direkt az. az számomra részletkérdés, hogy direkt vagy véletlenül:)

DarkEagle - 2017. 02. 09. 16:41

Nem feszültem be csak nem szeretem mikor valaki egy random kép vagy rövidke videó alapján eldönti hogy pl ez esetben szar a harc koreográfiája, főleg hogy gőze sincs a harcművészetekről. Nem akarok én meggyőzni senkit hogy ez jó vagy rossz csak elmondtam hogy ez direkt ilyen és nem azért néz ki bénán mert béna a rendező hanem mert a történet megkívánja és azért ez nagy különbség szóval ez nem “részletkérdés” Winnie mert ha a történt miatt ilyen, lásd ahogy mondtam feljebb már akkor az érthető ha viszont tényleg csak béna a rendező akkor teljesen jogos a felháborodás.

Az Arrow inkább bokszok keverve nagyon kevés Jiu-Jitsuval ez viszont kőkemény harcművész sorozat lesz ezért sem félek mert ugye az egész story hátterében itt is a HAND (Kéz) van mint ahogy volt anno a Daredevilben is pl és ugye ott sem volt semmi gond a harcokkal. Ráadásul a koreográfusok se kispályások csináltak nem kevés komoly filmhez harcokat már.

Lényeg a lényeg, hogy nézzétek meg a legutóbbi előzetest ott teljesen más a csaj harcstílusa mikor komolyan harcol.

horvagab - 2017. 02. 09. 16:49

Az is bejátszhat, hogy részben a Wuxia és Kung Fu filmekre fog hajazni a sorozat, mint pl Jessica Jones Noir stílusra és formátumra épített. Ezért pl a harc is valamennyire “elrugaszkodottabb” lesz vélhetőleg, mint pl. a Daredevilben.

Amúgy nekem tetszett, de ízlések és pofonok :)

Mordekai - 2017. 02. 09. 17:10

@DarkEagle:

Elsősorban ez a nyomi kivitelezés zavar. Gyenge a széria eddigi minőségéhez képest. Még a koreográfia sem lenne rossz, de ez a lányos mozgású fitness-cica hiteltelen. Jaj, az a beállás az elején, de komoly. Sucky-sucky long-time. :D Semmi lendület, semmi erő a mozdulatokban. Gondolom karddal a kezében majd ügyesebb lesz, de az is inkább tánc lesz.
Az, hogy most mi hol chi energia, vagy fantasy szuperhős-képesség, az mindegy.
A jégtömbös dolog elég rossz példa volt, az sima fizika.

A repülő kínaiakat mondjuk elmagyarázhatnád. :) Volt “szerencsém” ilyen shaolin-bemutatót élőben látni, de repülő kínai nem volt. Ilyenek voltak, hogy üvegszilánkokon járás (kb mintha kavicson járnál, kipróbáltuk, a Lego is durvább lett volna), meg egymás hasbabökdösése ilyen ultrahajlékony kamupengéjű dárdákkal, megfeszített arcizmokkal és ilyen varázslatos ínhüvelygyulladásos kéztartásokkal.:)

Silver-sama - 2017. 02. 09. 17:16

Egyetértek Eagle-lel.

dj - 2017. 02. 09. 17:44

Ez nem mű, hanem egyszerűen béna. Rossz beállítások és rossz koreográfia valamint a csajszi is esetlen.

bema - 2017. 02. 09. 17:44

DarkEagle, mit ver itt a víz, öreg? nyugodj már meg, ez a jelenet valami harmatgyenge. hiteltelen, ugyanis a legalapvetőbb anatómiai ismeretekre sem figyel oda. nem a hősnőnél, az áldozatoknál. az a karfeszítés-szerűség a végén pl kifejezetten szánalmas. oké, bud spencer is cukin tudta lepofozni a gonoszokat, reméljük ebben a sorozatban is hasonlóan humorosak lesznek a bunyók…

Livetofail - 2017. 02. 09. 19:05

“Legalapverobb anatomiai ismeretekre sem figyel oda”

Mindig rohognom kell, ha valaki egy kepregenyes sorozat/filmvilagban keresi fizika altal megszabott termeszeti szabalyokat :D . Az nem zavar hogy Bruce Benner mikor Hulkra valtozik minden ruhaja elveszik, de a nadrag mindig megmarad?

m76 - 2017. 03. 13. 19:35

De jó hogy megint sikerült egy 40 kilós 160 centis vézna nőt becastingolni arra, hogy leverje a 120 kilós állatokat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz