login |

Második blikk: Powerless

2017. 02. 13. 14:50 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika,

Sosem hittem volna, hogy a Powerless-t sikerül úgy megcsinálni, hogy az egész egy generikus, random város random munkahelyén játszódó, a végletekig elcsépelt komédiának hasson. Mert pár szuperhős-említés nem változtat a végeredményen, legyen szó a Nagyokról (Batman, Superman), akikről csak beszélni lehet, vagy a G-listásakról (Prince Evillo), akiket mutogatni is szabad.

A közepes pilot után sikerült egy ritka színtelen és szagtalan második részt letenniük az asztalra a készítőknek, én meg utána csak forgattam a szememet, hogy miért nem a 3. részt hozták előre, mert annak legalább van szuperhősös sztorija. A promója szerint az egyik munkatársat szuperhősnek gondolják. Plusz a sztorit olvasva még egy atlantiszi szál is lesz benne.

Azonban ez az 1×02 mindössze egy random találmánnyal indított, hogy azt gyorsan elfeledve egy szimpla “az új főnök nehezen fogadtatja el magát”-sztorit produkáljon, amiben elveszik a munkatársak netes hozzáférését. (A B-szálon pedig a nagyfőnök bosszankodik, hogy lemaradt egy csoportképről. TAPS!)

Oké, kaptunk ugyan jópofa fantasy szuperhős ligás utalást, de az egész simán felcserélhető bármilyen fantasy játékkal, mint ahogy a többi komponens is bármilyen evilágival.  A felcserélhetőséggel a világon semmi gond nem lenne, ha legalább egy kicsit vicces lenne a Powerless. De nem az.

Abszolút ártalmatlan, végig lehet nézni, ha nincs más dolga az embernek, nyilván pár percenként el is mosolyodhatunk, de igazából tényleg nincs sok értelme, mert pótcselekvés lenne, ráadásul manapság minden második random komédia is jóval szórakoztatóbb – akkor már inkább a Superior Donuts-ból nyomok le egy részt. Ez maximum 3-as, 4-es szint így.

Ja, és ami számomra a legnagyobb talány, hogy az írók képtelenek a mellékszereplőikkel mit kezdeni. Egy brillírozó Danny Pudi a Community után, vagy a rettentő vicces Ron Funches az Undateable után itt döbbenetesen semmilyen – sőt, előbbi kifejezetten irritáló volt olykor. A második részben Christina Kirk ugyan végre hozott valamit a fanyar, rá jellemző stílusból, de nem hiszem, hogy ezzel bármit is megmentett volna.

9 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2017. 02. 13. 15:31

Hát ez így rémesen elkeserítő. Még nem kerítettem időt a pilotra, de minden egyes írás erről a sorozatról tovább lohasztja a kedvem.

korum - 2017. 02. 13. 16:43

Eddig ez a nincs mit csinálnom, leülök, megnézek egy részt, de nem figyelem, hogy mikor jön az új, mert annyira nem érdekel.

Ayrons - 2017. 02. 13. 17:41

Ekkora egy semmit. Én éreztem magamat néhol kínosan. Ez nagyon mellément. Erről semmit nem lehet írni csak ,hogy semmi.
Egy kérdés a pilothoz képest amit még régebben adtak le mi változott akkor működött ez a sorozat ?

hallak65 - 2017. 02. 13. 18:10

2 rész után kassza. Érdektelen. Pedig a színeszekért szurkoltam.

jenga - 2017. 02. 13. 20:13

nekem mar annyit megert, hogy egy kellemeset csalodtam Vanessaban
Sarah hylandra emlekeztet

Cardas - 2017. 02. 13. 20:44

kuka. három részig akartam maradni, de a második rész meggyőzött róla hogy a harmadik se fog meggyőzni.

winnie - 2017. 02. 13. 21:16

jenga: na, rajta szerintem semmi sem múlik. nem neki kell a legviccesebbnek lennie, de ez a teperő, olykor hebrencs, szeretetre vágyó karakter jól áll neki nagyon.

sleepwalker77 - 2017. 02. 15. 09:17

Nem vártam sokat a sorozattól, ennek ellenére abszolút nézős lett. Nem az a hangosan röhögős, de a szereplők és a környezet is jól össze lett rakva, megfogott.

humorpalanta - 2017. 02. 15. 10:03

Ez borzasztó. Nagyon vártam, mert jónak tűnt. Igaz, hogy nem érdekelnek a szuperhősök, de ez érdekes volt. Nagyon sok minden volt benne, ehhez képest…

A sorozat nulla. Talán 1/10. A 2. részt 5 perc után lekapcsoltam, mert nézhetetlen. Most tényleg ez az utáljuk az új főnököt, nem fogunk vele elmenni bowlingozni-dolog kellett? Ennél még én is kreatívabbat sz@rok.

Az egész sorozat legjobb poénja a “Mailed it” volt, az összes többi inkább kínos. A szereplők mindegyike idegesítő. Kaszáltam, mert nem érdemli meg még a 20 percet sem…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz