login |

Most akkor ez hogy van?

2017. 02. 13. 17:40 - Írta: winnie

32 hozzászólás | kategória: röpke-kritika, , , ,

Nemrég írtuk tételesen a CW-s képregény-sorozatok nézettségeit, és tényleg én is azt látom, hogy pont szembemennek a véleményekkel – kénytelen vagyok erre hagyatkozni, mert a The Flash-t nem is folytattam a 3. évados premier után, egyszerűen azért, mert láttam, hogy miképp vélekedtek hétről-hétre a részekről. (Szerintem csendben elváltunk.)

Oké, nyilván az itteni és egyéb hazai kommentek nem jelentenek túl nagy mintát, de általában odakint is hasonlóképpen vélekedtek a nézők az Arrow vagy a The Flash évadjairól, hogy melyek voltak jók és nem jók.

(Arról nem is beszélve, hogy sokak szerint amikor az Agents of SHIELD a legjobb szezonját hozta, épp akkor zuhant meg a nézettsége.)

32 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2017. 02. 13. 18:36

Ellenvélemény: shield-be minek szellemek, arrow visszatért az tény, de semmi új, supergirl-t keveset néztem mert a girlpower tényleg sok, LOT egyik része klassz (2-vel ezelőtti), másik ásitozós (előző), nem nézném ha nem lett volna a többi és a sok összekapcsolódás. és a végére: a flash 1-2. évadjai szerintem nagyon jók voltak, az ideivel valami van (kidflash? főhős gyakorlatilag meg se szólal?), de előtte nekem nagyon működött, és remélem fog is. idei évadban is vannak jó elemek, sokat változtattak, ez van, próbálkozást el kell fogadni.

cherockee - 2017. 02. 13. 18:41

supergirl kiegészités: szerintem érdemes külön nézni a többihez képest, mert teljesen más a célpiaca, valószinűleg olyan nézői vannak többségben, akik nem nézték a többit, vagy legalábbis sokan vannak a nézők között. ezért megy el ott sokminden, ami nekem pl. ismétlődő volt, és ezért lehetett teljesen más a karakter alap problémája (hát, khmmm, város-család-világ megmentése HELYETT kivagyok-mivagyok-jajlegyeknépszerű :) ).

z - 2017. 02. 13. 18:49

cherockee: A Marvel és az MCU szerves része a mágia, bár az MCU-ban kicsit tudományosabban állnak a dologhoz, de, ha nézted volna tovább a szériát rájöhettél volna, hogy nem szellemek voltak ;)

Szaby59 - 2017. 02. 13. 18:50

Kb. egyetértek. A FLash tényleg idegesítő (nem gyenge, nem unalmas) idegesítő idén.
Az Arrow magáratalált a Supergirl pedig jön fel, nálam kb. egy szinten van az Arrowval. LOT teljesen semleges, de még az is jobban bejön mint a FLash idei szezonja.

krisz - 2017. 02. 13. 19:15

Hozzátenném amióta Prometheus eltűnt az Arrow-ból, azóta csak a Flashback-ek értek valamit.

heidfeld - 2017. 02. 13. 19:20

Shilds-nek adtam még egy esélyt. Idegen bolygós piszok jó volt, többit felejtős, léptem is. The Flash tényleg idegesítő. Hányszor sütik még el, hogy majd valami rossz fog történni, de már most aggódunk miatta, elcseszve a jelent. Viszont a trükkök, aktuális ellenfél is meglepően jó volt.
LOT nagyon szórakoztató. Arrow-t évek óta nem nézek.
Supergirl alap problémája tényleg el van cseszve, de a többi karakter nagyon rendben van, persze szegény James kivételével. Pozitívan fejlődött a sorozat, de én sem ilyennek képzeltem el.
Annyit még, hogy engem érdekel mások véleménye, tiszteletben is tartom, de én a megérzéseim, előzetesek alapján, érdeklődésem szerint döntöm el, hogy mit nézek. Nagyon sok értékes, vagy csak egyszerűen kellemes, szórakoztató szériáról maradtam volna le, ha nem megyek a saját fejem után, és hallgatok a nem túl lelkes véleményekre.

heidfeld - 2017. 02. 13. 19:23

Shield természetesen.. Bocs.

Cornelius - 2017. 02. 13. 19:26

Hát igen, régen nagy kedvenc volt az Arrow majd Flash. Supergirlt elnézegettem de igazából nem tudom miért. LoT meg olyan volt amilyen az elején (szar) ezt se tudom miért követtem kezdetekben. Mostanra meg már csak a Legendákat követem mert számomra viszont piszok szórakoztató sorozattá nőtte ki magát ellentétben a másik hárommal.

Petya09 - 2017. 02. 13. 19:36

Arrow szerintem is magára talált. A flasht viszont nagyon sajnálom…
Vicces hogy 1 éve még az volt a sorrend nálam epizód nézésben hogy Flash-Arrow-LOT
mostmeg LOT-Arrow-és fogcsikorgatva muszájból kb Flash
Remélem a 4. évadra valahogy magára talál újra utóbbi sorozat is.

Aredhel - 2017. 02. 13. 19:51

A SHIELD az első évad első felét leszámítva nekem nagyon bejön. Jó karakterek, izgalmas sztori, kiválóan felépített ellenfelek. Sajnálom a nézettséget, de számomra a hét egyik fénypontja.

Az Arrow 3. és 4. évadja eléggé lejtmenet, de idén remekül összekapta magát. Nem is volt olyan rész, amikor fogtam volna a fejem, vagy olyan érzésem lett volna, hogy túltolják a drámázást.

Ezzel szemben én a Flash hype-ot már az elején nem értettem. Nem arról van szó, hogy annyira rossz lenne, de az Arrow-hoz képest gagyinak éreztem. (Mondjuk a Legends of Tomorrowról ne is beszéljünk. Az mindennek az alja. El is kaszáltam az első évad végén.) A Flash 2. évadja eleinte jobb volt, mint az első, de a végén valahogy mintha a saját logikájának adott volna egy pofont. A szereplő egyre nagyobb hülyeségeket csináltak. Ez sajnos mostanra sem javult, és sokszor azon kapom magam, hogy inkább csak a háttérbe rakom be a részt, és közben mást csinálok.

A Flash fiaskó, a Legends és a pocsék Constantine után úgy éreztem, hogy nem akarok belekezdeni a Supergirlbe, így arról nincsenek adataim, ha csak azt az egy részt nem számítjuk, amikor azt hazudták, hogy a Crossoverben benne lesz az aheti rész. Na ennyi alapján nem sajnálom, hogy nálam kimaradt.

Diapolo - 2017. 02. 13. 19:59

Érdekes vélemények. Meglep az olyan kifejezés mint a “fogcsikorgatva”. Szerintem egy sorozatot azért nézek, mert leköt, szórakoztat, érdekel. Mihelyst ez nincs így, nálam kasza. Így járt a Shield, a LoT, a Supergirl és a Flash is. Nem tudok nézni valamit, ha nem tetszik. Arrowra egyébként a 3. évad közepe után tértem vissza (az 5×01-re) de nem bántam meg, pont az, ami miatt elkezdtem régen.

Iceman - 2017. 02. 13. 20:03

Másfél éve még a DC sorozatok adták a heti sorozat adagomat, de mára ez igencsak megváltozott. Az Arrowt még tavaly évad közben kaszáltam, a LoT-ot kb 3 résszel a vége előtt, a Flasht meg a mostani téli szünet után. Egyedül Lucifer maradt, de az szerencsére nem a CW csinálja.

Kissur - 2017. 02. 13. 20:21

A SHIELD nekem is kedvenc. Az 1.évad második fele eszméletlenül jó volt, a 2.évad elment, a 3. megint jó volt.
A Flasht 3.évadot csak most kezdtem el, a junkie kommentek és cikkek miatt az Arrow 3.évadot el sem kezdtem, pedig a 2.évad hihetetlenül bejött. A Supergirlt és a LoT-t nem nézem. De mindkettő tervben van. Majd egyszer.

Sandman91 - 2017. 02. 13. 20:34

Nálam az Arrow a kedvenc, örülök, hogy visszatalált a korábbi évadok minőségéhez! A Supergirl-t nem nézem, mert az eddig látott 2 rész (az is a csak a Crossoverek miatt), alapján simán gagyinak tartom, a LoT pedig szerintem sokat fejlődött az első részekhez képest!
Viszont a Flash….. ohhh boy… hát az valami nagyon szar lett. A Főgonosz totál jellegtelen (egy újabb gonosz speedster, legyen már valami új pls) , Iris továbbra is a legjobb rinyálásban, hisztiben, meg, hogy miatta kelljen részenként totál klisés 10 perces lelkizős monológokat hallgatnom!
H.R. meg csak simán a legirritálóbb karakter akit sorozatokban valaha láttam, semmi, de semmi értelme nem volt egy ilyen idiótának, a tudományos Wells mennyivel jobb volt már!
A másik, Wally a.k.a Kid Flash, aki egy hisztis picsa, bocs de ez az igazság, megfigyeltem, hogy kb minden második jelenet amiben ő szerepel azzal záródik, hogy kirohan megsértődve valami miatt, esküszöm ebből ivós játékot kéne csinálni. Ja arról már csak így mellékesen tennék említést, hogy majdnem olyan gyors mint Barry, aki több évig edzett, ő meg 5 perc futkározás után egy szinten van vele, vagy, hogy mi a tosznak kell ennyire hypeolni, ez a sorozat most Kid Flash-ről szól vagy mi?!
Na mindegy, igazából napestig tudnám sorolni, még az ilyen kis extrákat,de minek mert ez a sorozat csak simán szar!:(
Nagy kár pedig anno ez volt a kedvenc CW sorozatom, azért még az évad végét megvárom, hátha nem kell elkaszálnom.

laczus - 2017. 02. 13. 20:36

én is ugyanezen a véleményen vagyok, az arrow végre megtalálta a hangját, a LoT-ot nem is akartam folytatni a borzalmas első évad után, de szerencsére mégis folytattam és nem bántam meg, sorra hozza a jó részeket(persze van egy két gyengébb is)
A supergirl olyan amilyen, Calista Flockhart nekem hiányzik, Olsen és Winn szála erőltetett csakúgy mint Alex magánélete, de amúgy sok jó pillanata van a sorozatnak, néha beleteker az ember, de többnyire kellemes kikapcsolódás
A The Flasht meg komolyan nem értem, gyakorlatilag az összes karakter, történetszál, a jelenetek egyszerűen sz**ok
A Shieldnek pedig még mindig a legnagyobb baja a gyenge karakterek, a történet nagyon jó lenne, izgalmas és csavaros, sajnálni fogom ha ezzel a szezonnal elvérzik

Biohazard - 2017. 02. 13. 20:39

Flash elso evad utan kasza, nem birtam elviselni a rettenetesen ostoba es egy dimenzios karaktereket, valamint ramjott a hidegrazas a tizenx szerelemi fellangolas kozben :)
LOT szerencsere az elso ket resz utan az egyertelmuen es borzasztoan gagyi kategoriaba sorolodott es azota fele sem neztem.
Supergirl nagyon gyorsan lecsuszott a bugyuta kategoriaba, de valoszinuleg ez inkabb azert lehet, mert marhara nem en vagyok a celkozonseg :)
Shield viszont tetszett, bar abban is voltak elnyulo es idonkent erdektelen reszek..bar ne mindent verekedve akarna MINDENKI megoldani :o

Nekem sokkal jobban gyerebe a Daredevil, JJ, Luke Cage vonal. Mocskosabb, veresebb es sokkal foldhozragadtabb..nameg nem akarja mindenki megmenteni az egesz univerzumot harom reszenkent :)

- 2017. 02. 13. 20:48

Arrow 2. évadát imádtam, Flash-nél az elsőt szerettem, LoT-t és Supergirl-t el sem kezdtem, tavaly kaszáltam is mindet. Egyszerűen szar és pocsék minőséget produkál a CW-DC—legalábbis számomra. A Marvel/Netflix/FX még egyszer hozza a szintüket, az átlag 13 rész pedig egyáltalán nem érződik időpocsékolásnak, sőt néhol már egészen eléri a televíziózás kálváriáját (pl. Daredevil S01, Legion 1×1)

Alexander - 2017. 02. 13. 20:56

Eh. Mind vacak. Legion. Meg a Netfilx-es sorozatok, Daredevil, Jessica Jones,Cage,

jessm - 2017. 02. 13. 21:16

Nálam az igazság, hogy én a Flasht sose szeretem annyira, és ráadásul Iris sem kedvelem, de valóban az első két évadban volt igen szórakoztató részek. De mostani évad értékelhetlen.

Nekem az Arrow a kedvenc és bár 3. és 4. évadban voltak problémák, akkor is jól szórakoztam, és most meg , hogy magára talált különösen

A LOt első évadot magam sem értem miért néztem, talán Captain Cold és White Canary ott tartottak, viszont az idei évad meglepően összeszedett és lévezetes.

A Spergirl is gáz volt az első évadban , viszont idén szórakoztató, bár szerintem rosszabb mint az Arrow és Lot minősége.

ALDO - 2017. 02. 13. 21:30

Az Arrow-al most először fordul elő nálam, hogy naprakész vagyok és nem halmoztam fel fél évadokat. Na jó a legutóbbi részt még nem láttam. A 3. 4. évad inkább csak az erős 1. és 2.-hoz képest volt visszaesés, de szerencsére az 5.-ben kezd magára találni.

A Flash a 2. évad vége óta egy lavina sebességével száguld a mélységbe. A többiek már részletesen leírták, hogy mi a baj vele. A szünet után nem tértem vissza. Az összeborulós, karácsonyos, mindenki boldog epizód egész jó kiszállási pont.

A LOT heti nézőssé vált. A készítők mintha tanultak volna a hibáikból és kijavították azokat.

vbalazs91 - 2017. 02. 13. 21:59

A LoT-nál szerintem sokan kaszálták az elején, mint például én is, mert szar volt, ők nyilván nem térnek vissza. Aki maradt, az meg persze hogy nem kaszálja, ha javult. De új nézőket nem nagyon fog szerezni, max. a crossoverekkel lehetne, de azért azok hosszú távon nem sokat jelentenek.

Az Arrow sokat javult, de még mindig vannak negatívumai, lehet, ez az oka, hogy egyes nézők elszivárognak.

A Supergirlt én nagyon bírom a főszereplő miatt, de ha ezzel valaki nincs így, akkor nem csodálom, hogy nem jön be neki annyira a sorozat, mert amúgy némelyik mellékszereplővel bizony vannak gondok, meg hát a sztori sem valami nagyon nagy eresztés legtöbbször.

A Flash pedig a 2. évad második fele óta van lejtmenetben, nem értem, mit csinálnak az írók. De azért meglátszik a nézettségen, már nem hoz annyira erős számokat, mint tavaly. Viszont azon nem lepődnék meg, hogy miért még mindig ez a legnézettebb DC-s, sőt, CW-s sorozat, hisz elég magasról indult, van hova zuhannia, hogy megmaradjon legnézettebbnek.

sorozat/gyilkos - 2017. 02. 13. 22:16

Kedves Superpityu, erre van válaszom. Legyen ez az első junkie-sejtés.

Az emberek a CW-n nem jó sorozatokat akarnak látni, hanem szép embereket.

prove me wrong!

tuning7 - 2017. 02. 13. 22:38

A shield a legjobb képregény sorozat! Minden tökéletes benne! Az Arrow 1. 2 évada nagyon jó volt, aztán katasztrófa lett, de ez az 5.évad, a 2.évad szintjén van! Újból kedvencem lett! Promi meg az egyik legjobb gonosz! Slade, RF, Ward volt egyik a best, de promi tlaán még náluk is jobb!

winnie - 2017. 02. 13. 22:40

sorozat/gyilkos: ahhoz már rég nem kell tévét nézni. főleg nem egy fix időpontban, reklámokkal megszakítva, ha másnap, vagy a rész után streamen is megnézhetik.

Alfdam - 2017. 02. 14. 01:29

A Flash írói női karaktert nem gyűlöltek még annyira, mitn Iris-t. Szerintem már színésznő is utálja, a többiek is utálják, mindenki utálja, a nézők is utálják. :D Magas lóról vinnyogás jutott neki három évadon keresztül, tökéletesen felesleges szereplő, zéró, a nullánál is kevesebb kémia a kis fogadott testvére (!) és közte.
A sorozat most van a mélypontján, ötlettelen, értelmetlen, mindenki ugyanazokat a köröket futja.
És ha még egyszer meglátom, hogy a “világ leggyorsabb embere”-ből kettő közli a kamerába, hogy a gonosztevő “eltűnt”, mert elfutott a fickó a sarkon, komolyan mondom felgyújtok valamit. Valószínűleg az agyamat. Közel a kasza.

Az Arrow közel nézhetetlenné vált. Felicity feleslegességén csak az új karakterek tökéletes feleslegessége tesz túl. A harci jelenetek már egy Uwe Boll filmbe sem férnének be, ez a nappal polgármester, este szuperhős dolog pedig bőven túl van a paródián, most már csak simán borzalmasan nevetséges. Továbbá jól látom-e, hogy a “nem ölünk” nagy taposása közben a latino gyerek pisztollyal lövi pofán az ellent?

Legends of Tomorrow 300%-ot javult, miután Rip “Plot-device” Hunter eltűnt a képből a vállalhatatlan játékával együtt. Valahogy így sem bírtam a “fanservice”-nek (milyen fanok könyörgöm? Kik? Hol? Mikor? Miért?), nyomott kosztümös részek rettentő kínos taposását. A 20′-es évekes részt már képtelen voltam végignézni, fizikai fájdalmat okozott. Kasza.

A Supergirl érthetetlen módon nézhetővé vált a többi tempós süllyedése miatt, számomra is érthetetlen módon. Ez már az elején se volt kifejezetten jó, de legalább sosem vált kifejezetten szarrá (nem úgy, mint a testvérsorozatok).

A Marvel Agents of Shield messze veri mindegyiket mindenben. A karakterek jók, alig van közöttük idegesítő (megint egy csajból csinálják az ügyeletes vállalhatatlan hülyét és a tudós kislány lesz az), a történet jó, a konfliktusok valódiak.

DarkEagle - 2017. 02. 14. 02:33

Nem fordítottan arányos itt semmi. Az Arrow tré nézettsége kiérdemelt teljes mértékben az elmúlt 2 gyatra évad miatt. A Flash mellet MÉG kitartanak, Supergirl CW-n relatívan még új ráadásul az egész stílusa megváltozott. LOT meg sokkal feelgoodabb lett. Ugyan ez igaz a SHIELD-re is. Raklap trágya volt az elején és mikor kezdett beindulni addigra a többség feladta. Szóval lényegében amilyen nézettsége van most a sorozatnak azt ki is érdemelték.

Lehet hogy az Arrow vagy épp a SHIELD most jobb idén, az Arrow konkrétan régi önmaga kb de ettől a nézők többsége nem felejtette el amit az elmúlt két évben látott. Ez igaz a pajtására is. ÉS akik ugye kaszálták nem fognak csak azért visszatérni egyik sorozathoz sem csak mert azt lehet olvasni hogy milyen jók a mostani évadok. Ugyanis ha valamiben akkor abban biztos vagyok hogy a nézők többsége nem összevissza néz sorozatokat mint pl Winnie írta hogy csak úgy bekapcsolódik egy-egy évadba pl vagy kihagy egy csomó részt mert azok unalmasak. Lehet hogy nem jók de fontos részei az útnak ahova tart a sorozat. Így ha kihagyják őket akkor sok dolgot nem fognak érteni és itt főleg karakterizálásról beszélek. Pl itt van Felicity aki az elmúlt két évben olyan irritáló lett hogy szó nincs rá de akik pl a 2. évadban abbahagyták amikor még kb a legjobb volt azoknak a mostani rinyagép fura lenne ahogy ez az új Oliver is és akkor a többi szereplőt nem is mondom.

Szóval indok ennyi. Túl sok idő lenne végigszenvedni 2 rossz évadot csak hogy lássunk egy jót. Nem véletlen hogy évek óta hanyagolom a SupNatot is mert az is egyszer jó egyszer meg ótvar. :D

winnie - 2017. 02. 14. 08:05

DarkEagle: attól, hogy az okok egyértelműek, még fordítottan arányos minden. szóval nem indokot keresünk, csak tényt állapítunk meg.

Ratdert - 2017. 02. 14. 08:18

Lehet hülyeség, de mondjuk engem egyik sorozatban sem zavart a az indokoltnál egy-két adaggal több lelkizés. Mert hogy többnyire ezt hozzák fel példának az emberek az Arrow-val kapcsolatban. Mármint a Felicity-Oliver nyáladzást. Ezen kívül semmiben nem volt másabb (ezt úgy értem, hogy minőségileg, sztoriilag, blabla) a 3-4. Évad mint a korábbiak, vagy épp a mostani. Ez volt mindig is a CW.

abba - 2017. 02. 14. 10:04

A Flash-t még mindig nézem minden héten, de lehet már nem sokáig, mert konkrétan rá kell magam kényszeríteni, de van bennem valami ami nem hagyja, hogy csak úgy kaszáljam. Lehet, hogy a javulásban reménykedek, nem tudom.

Supergirl idén nézős, bár az idióta Mon-El szál egy hatalmas tévedés, ennél irritálóbb srác a világon nincs, nincs is szerepe a Karához fűződő gyengéd érzelmein túl. De én például az első évad 10. részétől kezdve egy részt se láttam a Supergirlből, a 2×1-nél kapcsolódtam be, és kábé mindent értettem.

Arrow-t 3×5 után kaszáltam, nem bírtam tovább, egyszerűen semmi élvezetet nem nyújtott, és a tény, hogy egyik szereplő sem képes arckifejezésekre, kimondhatatlanul untatott.

LoT-ot el se kezdtem.

A SHIELD viszont nálam mindent visz, isteniek a színészek, a szereplők, az idei évad sztorija nagyon király, pedig azt hittem, az AI szál elcsépelt lesz. Egyszerűen minden szereplővel tudnak mit kezdeni, saját száluk van, de eközben a köztük lévő kapcsolatok is fennmaradnak. A May-Coulson dolog olyan slow-burn, ami nagyon bejön, Daisy karakterfejlődése (legalábbis megváltozása) pedig továbbra is izgalmas. Iain de Caestecker pedig jobb színész, mint a CW-DC-s bagázs együttvéve.

Dodge77 - 2017. 02. 14. 13:02

Bár nálam ashield 4. Évada gyengébb mint a 3. Vagy a 2., de ez azértvan mert már nincs benne ward, aki a kedvenc goboszom volt! Brett hatalmas színész!

Thomas - 2017. 02. 14. 13:32

Nekem az első félévados darák után a Supergirl a kedvencem, ez is átesett a 2. évados javuláson, és elég élvezetes lett. A LoT is javult, de az gyengéből lett közepes, azért még folytatom. Az Arrow viszont nekem már szenvedés, azzal most váltak el az útjaink, bár azt nem zárom ki, hogy tableten majd folytatom, ez a majdnem 5 év nagy idő. A Flash-t viszont már csak a crossovereknél fogom nézni.

Stiles - 2017. 02. 14. 22:02

LoT-nál olyan 4-5 rész után feladtam, nekem az borzasztó unalmas volt, pedig még érdekelt is volna.

A Flash idén sajnos mindig az utolsók közé marad. Egy vagy két jó részt hoztak az idén. Pedig nagy favorit volt.

Az arrow nekem az idény nyertese viszont, magasan. Amit idén hoznak, nekem nagyon betalált. Izgalmas, eltalálják a dramedy-s arányokat, és most van először, hogy leköt a flashback. Meg hogy látom értelmét. Az előző két évad gyengécskébb volt, de nekem ezzel az ideivel jóvátettek mindent. Eleve hülyeségnek tartom hogy “a fanok nem felejtenek”. Azért mert becsúsznak kevésbé jó dolgok, nem jelenti azt hogy utána nem tudom ugyanúgy élvezni a királyakat. Sőt, én talán még jobban is értékelem, hogy talpraálltak.

A supergirlt meg kerülöm. Pár részt láttam, nekem az elég “meh”re sikerült.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz