login |

The Walking Dead: folytatódott a 7. évad

2017. 02. 13. 21:45 - Írta: human

88 hozzászólás | kategória: kritika,

Olyan jó lett volna, ha nem megint az időhúzást vezetik fel a TWD készítői. Kaptunk tőlük egy siralmas félévadot, és erre a visszatérő premierben úgy folytatják, mintha ilyen részeket most megengedhetnének maguknak. Persze a mazochisták nézik tovább. Jelen!

Amikor winnie-vel dumáltunk arról, hogy persze, tolom még a heti posztokat egy darabig , akkor még nem tudtam, hogy mi lesz a folytatásban. Komolyan mondom, ha valami siralmas magyarázata lesz a pap tettének, és csak a plot miatt tette, amit tett, akkor nálam eljön a cancel. Nem tudom, miért pont ezzel, de be fog telni a pohár. Előreszaladtam, lássuk a spoileres részt a tovább mögött.

Igazából nagy elméletgyártásra nincs lehetőség, hiszen vagy nem mutatnak eleget hozzá, vagy nyílegyenesen történik minden. Rick-ék körbejártak, a Hilltop belemegy a harcba, viszont a király még nem.

Hiába kapott észérveket Ezékiel, miszerint ha segítenek Rick-éknek, akkor több esélyük van, mintha elbukik a lázadás és esetleg ők akarnának valamit tenni utána. Ehelyett befogadták Snowde… izé, Darylt. És ennyi. Persze az évad végére tényleg létrejön majd kábé a szövetség, hisz tudjuk, hogy az a király “ezredese” miképp gondolkodik a Saviorök elleni harcról, szóval már ott a belső ellentét, amit megfűszerez Daryl jelenléte.

Na, itt még teljes időhúzást éreztem. És nem az a baj, hogy még nem állt össze a hadsereg és indultak meg Negan ellen, hanem valami más akadályt kellett volna kitalálni Rick-éknek, nem a király nagyon izgalmas meggyőzését. Nem ugrik be jobb, de nem is a The Walking Dead írószobájában ülök fizetésért.

És akkor ezt az egészet pedig megtetézte a Pap. Egyelőre annyi látszik, hogy a csipet csapat kimozdítása volt a célja az egész lopásának. Mármint írói szempontból, mert máshogy nem tudták beírni az új fegyvereseket. Erre remélem, valami tényleg jó magyarázatuk lesz, mert itt a premierben siralmas “fordulatnak” tűnt az egész.

Arról már ne is beszéljünk, hogy a kötelező akciójelenet hiába volt cool (az volt, halálkomolyan!), ha fél perc alatt szétesik a logika mögötte. Avagy tologatják a kocsikat, hogy majd utána visszaállítják, mivel úgy a Saviorök nem jönnek rá, hogy arra jártak. Következő jelenet:


Persze volt egy robbanás, de a sok félbevágott zombi még egy átlagembernek is feltűnhet, nem kell hozzá helyszínelőnek lenni. Avagy félig csak a junkie, félig pedig a mazochizmus miatt maradok, mert ez a félévad-premier nem győzött meg arról, hogy a sorozat készítői visszataláltak a jobb útra.

88 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 02. 13. 21:43

korrekt, amolyan semmi extra rész volt, de az biztos, hogy nem húztam a számat, mint az évad első felében, max arra gondoltam, hogy ez vajon másoknak mennyire érdekes, és nem tudtam válaszolni:)

az pedig tuti, hogy a sorozat egyik legmenőbb jelenete volt ebben az epizódban. rögtön meg is néztem utána az igencsak alulértékelt ghost ship-et azért a két bizonyos csúcsjelenetért. ez a vonatkozó, a nyitójelenet, a moziban anno nem kicsit ütött: https://www.youtube.com/watch?v=22XdYRbFHoE

zolkó - 2017. 02. 13. 21:57

Daryl-Snowden :DDDD

Csilla0422 - 2017. 02. 13. 21:59

Az autópálya pozitívuma, hogy Rosita végre az eszét is használhatta. Az akció maga jó volt és kb. ebben ki is merült. A lényeget leírta Human.

A Királyságban eddig Ezekiel katonája ér valamit.

A részről szerintem mindent elmond, hogy közben az foglalkoztatott, hogy hol van Juditka. Rick nem a papra bízta rá?

rapguruz - 2017. 02. 13. 22:00

Az autopalyas résznél fogtam a fejem elkepesztoen jó volt… A Többi része hát…. Eehhh

symor - 2017. 02. 13. 22:03

A 6. évad közepén kaszáltam, azóta max. reakcióvideókat nézek a sorozatról, mivel azokon már jobb szórakozni mint magán a sorozaton.

Lehet csatlakozni :)

KyloRen - 2017. 02. 13. 22:06

Nem azért tették vissza a kocsikat hogy elsunyítsák a dolgot. Jesus még meg is kérdezte Ricket minek tegyék vissza, hisz úgy is észreveszik hogy minimum elvitték a bombákat. Rick erre valami olyat mondott hogy azért kellenek a kocsik hogy ott maradjon a zombi horda a környéken, mert még szügségük lesz a hordára. Nem védem, csak mondom hogy így volt.

szyszaa - 2017. 02. 13. 22:14

A kritika első három mondata mindent vitt, mindent leírt, mindent elmondott! Ott a pont!

Enzo - 2017. 02. 13. 22:18

7×09
Korrekt kis kezdés volt.
Gabrielen csak pislogtam az elején, hogy mi a bánatot csinál, Gregoryt még mindig felpofoznám valami nagy és nehéz tárggyal, Travis Trevor Simon pedig még mindig remek karakter.
Jesus és Richard közös jelenete tetszett, hogy utóbbi azt hitte, megint valami megállapodás a Megmentőkkel meg békés együttélés lesz a téma, Jesus meg mondta neki, hogy rég látta mosolyogni, most majd fog. :)

Darabkák:
-Rick arca, mikor Morgan már megint békeharcoskodik :D
-Először azt hittem, Rick most találta ki ez a köves mesét, de a végén levő csavar meggyőzött, hogy nem.
-Meglepett, hogy Ezékiel elutasító volt, főleg az éjszakai beszélgetése után, de majd úgyis meggyőzik később valamivel.
-Miért nem váltak kétfelé, amikor látták hogy jönnek a zombók és haza kellett érniük? Meg ez a terv, hogy így hátha nem veszik észre Neganék… :D
-Rosita mikor lett ilyen kis bombaszakértő BTW?…
-A zombi fűnyírózás a kifeszített dróttal mennyire állat volt már :D

Remélem Gabrielnek tényleg van terve… tuti kapcsolódik valahogy ehhez az új csapathoz, akiken rendesen meglepődtem amúgy, mert ha jól látom, ez nem a Nők és Gyerekek Paramilitáris Közössége, akikbe Tara belefutott korábban. Rick meg már mosolyog, mert úgyis maga mellé állítja ezt a sok harcképzett arcot.

#hétidézetei
“What the hell are you telling me for? We both had sex with the same dead guy. It doesn’t make us friends.” :D

“Things will not be the same now that he’s dead. Without Fat Joey, Skinny Joey is just *sigh* Joey.” :D

sepörd - 2017. 02. 13. 22:26

jöhet fél év szervezkedés a támadásra, rendkívül érdekes lesz. ez a király meg elképesztően gagyi, a külseje is a rossz parókával, meg a színész is az egy darab arcával és nagy monológjaival. azok a párbeszédek szigorú arccal.. azt vártam mikor röhögi el magát Andrew Lincoln is.

Ronaldo - 2017. 02. 13. 22:27

Enzo:”-Rosita mikor lett ilyen kis bombaszakértő BTW?…” Gondolom a katonai és műszaki múltja feljogosítja valamennyire.

rapguruz - 2017. 02. 13. 22:30

Srácok elkepzelheto hogy már csak 4 rész van hátra az évadból??
TV Show Timeon március 13-án van az utolsó feltuntetve..

Skate - 2017. 02. 13. 22:34

Még mindig április 2-öt írnak fináléra.

Peti1899 - 2017. 02. 13. 22:35

“Arról már ne is beszéljünk, hogy a kötelező akciójelenet hiába volt cool (az volt, halálkomolyan!), ha fél perc alatt szétesik a logika mögötte. Avagy tologatják a kocsikat, hogy majd utána visszaállítják, mivel úgy a Saviorök nem jönnek rá, hogy arra jártak. Persze volt egy robbanás, de a sok félbevágott zombi még egy átlagembernek is feltűnhet, nem kell hozzá helyszínelőnek lenni.”

Mivel természetesen a saviors-öknek nem fog feltűnni a dolog, a félbevágott hullák és semmi más, mivel a hely tele van zombikkal.. Nem is fognak tudni odamenni, pont emiatt.. Rickék pedig azért tolták vissza a kocsikat, hogy ott is maradjanak.

winnie - 2017. 02. 13. 22:37

rapguruz: csak a 13. részig adták ki hivatalosan a tartalmakat, talán ezért.

rapguruz - 2017. 02. 13. 22:43

Winnie amúgy szerintem 16 részes lesz, csak gondoltam megkerdezem hátha valaki Tudja! :)

Benjy - 2017. 02. 13. 23:04

Most kicsit megvezetett human, mert pont azután tettem be a részt miután kijött a kritika, és sokkal rosszabbra számítottam. Ha nem is volt jó, de viszonylag korrekt volt, egyedül az Ezekieles szál nem tetszett, mert az tényleg időhúzás, és tudjuk, hogy valszeg hova fogják kifuttatni. Az autós jelenet cool volt, de ugyanakkor nevettem is egy kicsit a megvalósításán. A “cliff” mondjuk nem igazán csigázott fel.

Sancho Pansa - 2017. 02. 13. 23:10

Ez most kifejezetten jó volt, már persze az előző részekhez képest. Szerintem ők is tudják, hogy nem húzhatják az időt a fináléig.

Bazsi - 2017. 02. 13. 23:10

Szomorú h mára csak egy lett a sok sorozat közül amit nézek.

tsatsee - 2017. 02. 13. 23:38

Csak nekem tűnt egyértelműnek, hogy Gabrielt kényszerítették az elején? Nekem nagyon úgy tűnt, főleg, amikor elment a kocsival, látszott, hogy van a kocsiban egy ilyen csuhás csávó.

Peti1899 - 2017. 02. 13. 23:47

tsatsee
És tényleg!!!! Amikor épp elkezdődik az intro, valaki felemelkedik az anyós ülésen, vagy valamelyik hátsóülésen. Fel se tűnt, de visszanézve kicsit kirázott a hideg :D Köszi, és szép volt!

Mephike - 2017. 02. 14. 00:05

tsatsee
Remek találat, még az asszonynak is megmutattam, de elsőre nem szúrta ki azt a jelenetet, csak amikor mondtam neki, hogy az anyósülést nézze. :)

Papinianus - 2017. 02. 14. 00:20

Tsatsee: Zseniális köszönöm! Azért ez így a cikket is felülírja, hogy azért annyira gagyi magyarázat nem lesz az öreg Gabriel tettére :) Engem is kirázott a hideg :)
Másrészt azért a zombik félbe lettek vágva, azaz nem “pusztultak” el ténylegesen, azaz több 100 járkáló fog kúszni mászni. Azért ha a Saviorök arra járnak, ez azért eléggé feltűnő jelenség, nem kell hozzá sasszem :)

Sancho Pansa - 2017. 02. 14. 00:21

” Gabrielt kényszerítették az elején?”

Az előző évados csizma és az üzenet, meg az, hogy csak úgy nem tenne ilyet, elég egyértelművé teszi.

A végén azért előjött a készítőkből a spórolhatnék, hogy statisztériával töltötték fel a jelenetet, és aki vagy akik beszélni fognak, azok nem láthatóak, hogy ne kelljen nekik erre a részre is fizetni. Gondolom, ők többe kerülnének. :))

sziszi - 2017. 02. 14. 00:31

Papinianus: De hiszen éppen ez a gagyi magyarázat. Vagy van rá jobb azon kívül, hogy mivel az írók nem tudják megoldani, hogy a jelenleg körülmények között harcoljanak Rickék a Neganékkal, ezért bele kell írni egy új, random csoportot, sok fegyverrel és sok senkit nem érdeklő ágyútöltelékkel, hogy ne fájjon a nézők szíve értük?

Itt jött elő a kérdés, hogy hogyan írják bele. Gondolom, erre futotta nekik, hogy megjelenik egy csizma a hajónál, majd a csizma Alexandriánál, és ellopja a kaját, a papot, de úgy, hogy a pap hagyhasson egy egy üzenetet (tudta, hogy hová viszik?), hogy rátalálhasson a csoportra, és vigyoroghasson a végén.

Jobb, mintha csak úgy beléjük botlottak volna, de nem sokkal.

fireblade"pistike" - 2017. 02. 14. 00:40

A drótos akció szerintem nagyon gáz volt
először is finoman rámutatott, hogy pár ember pár nehéz járművel lazán letaposhatná az összes zombit..egy ABrams századról nem is beszélve..
és az milyen már hogy csak úgy félrelökdösök 30-40 zombit? régebben 2-3 is végzett akárkivel..most meg lazán ellökdösöm őket? vicces volt :)
A lassú szervezkedés tetszik, és a király hezitálása is..teljesen érthető a reakciója..
ez a házkutatósdi is..de komolyan odaállítanak nagy zajjal..Daryl meg kisétál hátul..azt hiték a kamrában bujkál?
De jó ez a lassú tempó..viszont az önkéntes Gandhit naon unom :)

irgum76 - 2017. 02. 14. 07:48

én vagyok az e4gyetlen akinek a drótos jelenet nem tiszta?
tegnap visszanéztem de akkor sem jöttem rá konkrétan mi-miért történik
mindjárt megnézem újra az egészet hátha nem leszek ennyire tufa

Asszem - 2017. 02. 14. 08:05

Gondolom a pap azért hagyta ott a Bibliát, hogy jelezze, nem önszántából lépett le. Ha Ezekiel 25:17-nél hagyja ott spontán, akkor még utalhatna arra, hová ment.

Viszont ha több áruló is van Alexabdriaban akkor nem írhatta le egyértelműen, hogy “XY elrabolta Judithot és kényszerített erre” mert akkor azt az alexandriai ember is megtudja, talán ezért kellett a bibliás üzenet, amit csak a Rick csoportja érthet meg.

irgum76 - 2017. 02. 14. 08:10

de az biztos, hogy ez a csapda állítás elég logikátlan volt
tudhatnák már, hogy egy ilyen robbanással épphogy csak megtizedelik az elöl kóricálókat pont a horda magja nem zilálódik szét
az RPG-ket nem felkötözni kellett volna hanem odaadni pár Negannek aztán ha felrobbannak a dinamitok bele pufogtatni a maradékba
szerintem

mrsitn - 2017. 02. 14. 08:44

Nekem a hilltopi nyitójelenet nem tetszett. Ricknek fél évad kellett hogy magára találjon, erre szinte fröcsögve adja elő, hogy együtt milyen tökösek lehetnének. Ehh…
Nekem túl gyors volt ez a magára találás, mondhatni karakteridegen.

RPG. Ha botlóra volt állítva, és az út közepe felé mutatott/a horda közepe felé, akkor elképzelhető, hogy működött volna. Azt viszont elképzelhetetlennek tartom, hogy a gyár tornyaiból, ahol Neganék élnek, ne figyelné valaki ezt az útszakaszt.

Rádiós. Az előőrs ostrománál az derült ki, hogy a csatornákat váltogatva használják. Itt most inkább olyan érzésem volt, mintha Negan a régi alámondásos filmek hangsúlyával olvasná be a mondatokat.

Köszi a Papos magyarázatot!

Tipp: Gregory áruló lesz

Morgan - 2017. 02. 14. 12:21

Nekem fel sem tűnt hogy Judithot elrabolták.

Rosita mindig ilyen katonai szerkóban nyomta. Szerintem nem meglepetés hogy nem ijedt meg a feladattól. Mondjuk ez még nem teszi bombaszakértővé. Az egyik dinamitköteget eldobatta azzal, hogy nem tetszik neki ahogy kinéz.

Gondolom az a sok robbanóanyag együtt ledarálta volna a teljes hordát attól függetlenül hogy teljesen egy tömbben mozogtak, bár ezutóbbi betudható Rickéknek is. Az elől állók észlelték őket és üldöző üzemmódra kapcsoltak, ami azt jelenti náluk: csoszogásból átmentek joggingba.

winnie - 2017. 02. 14. 12:23

ha judtihot elrabolták volna, akkor rick nem mosolygott volna a végén:) gondolom most egy ideig nem akarnak babázni a forgatáson, tippre kevesebb alexandriát fogunk kapni, és mivel úgyis más színész kell judith szerepére, várnak még a castinggal.

G - 2017. 02. 14. 12:46

Nekem nagyon tetszett a visszatérő rész. Nem tudom miért, biztos bele tudnék kötni ha akarnék, de nem akarok. Egyszerűen szórakoztató volt, és szerintem…kapaszkodjatok meg: mozgalmas. Szépen alakul a szövetség. Nem tudom a pap mit tervez, és ki volt a plusz banda akiket találtak, de Rick mosolya alapján valami rejtett törzsként élő közösség lehet, akik bujkálnak a Megmentők elől, úgy tűnik sikeresen. Ha sikerül őket beszervezni, még több ember és fegyver jön a házhoz. Nekem ez a rész 7,5/10.

Asidotus - 2017. 02. 14. 14:44

Én, Rick helyében, most, hogy Daryl is előkerült, megnézném hogy állok üzemanyaggal és autóval, és elmentem volna világgá, Negant meg üsse meg a guta. Amerika baromi nagy, ha van elég üzemanyagod, egy nap alatt simán 1000 km-t is letolsz autóval, az életben meg nem találnak a Saviorok

Nézőke - 2017. 02. 14. 15:01

Hát igen, a szellemhajós rész anno ütött,de ott ugye 2-3 mm vastag sodrony vágott,itt meg lazán megvolt a két centi is. Tehát ez a vastagság nem vág (lásd még: Mythbusters amikor a malacot akarják kettévágni sodronnyal) vagy rohadt gyorsan kell menni vele,de akkor is “megütközne” amikor fennakad egy-egy zombitesten, de itt annyira tiszta volt vágás, semmi rázkódás, semmi ellenkormányzás… gagyi volt,teljesen suspension of disbelief.

Másik: Daryl elbújik egy bokorban,padláson, akármi kb csilliárd helyre elbújhatna Alexandrián belül is, nyilván nem találnák meg, teljesen felesleges volt keresni. De azért az edényespolcot fel kell borítani,hátha egy zepterben húzta meg magát.

winnie - 2017. 02. 14. 15:03

Asidotus: de ő épp annak örül, hogy talált egy élhető közösséget, ő itt le akar telepedni, ki van mindene a vándorlással.

Enzo - 2017. 02. 14. 15:09

/a posztot várják szülei az oldalsávban/
köszi:)

irgum76 - 2017. 02. 14. 15:17

Nézőke:
ahol koponyákat úgy szurkálnak át mint egy grépfrútot
ilyenen kár fennakadni
és azért azt se felejtsük el, hogy több éve rohadó zombikat könnyebb kettészelni mint egy friss féldisznót

Pipacs - 2017. 02. 14. 15:20

“Who dares to trespass on the sovereign land of the… Oh, shit. Jesus, is that you?”

Azért ez így kiragadva elég vicces hét idézete lehetne. :)

Nekem bejött, de arra kíváncsi lennék, miért mosolygott Rick, olyan volt, mintha egy ismerős arcot látott volna.

Ha a pap ismeri ezt a kolóniát, akkor eddig elég szépen titokban tartotta. És honnan tudták, hogy ő ott van, ha a bakancsos idegen a múltkorról őmiatta ment? (És ha tényleg ott ült vele a kocsiban?) Mindenesetre eléggé izzadt, amikor sietve pakolt, mint aki parázik vmin, ami viszont meg azért fura, mert amikor “megfogant” a fejében a gondolat, vmiféle furcsa mosoly ült az arcán… Sehogy se értem.

Kormányzó - 2017. 02. 14. 15:26

Gabriel valószínű annak a parancsát teljesítette, aki leste a félévad végén alexandriát a fáról és neheztel azért mert a hajóban lévő ellátmányt elvitték… (lásd autóban nem egyedül volt)

Sokaknak nem esett le, hogy nem azért tették vissza a kocsikat, mert nem szabad meglátniuk a turpisságot, hanem, hogy az úton maradjon a horda.

Asidotus: Egyrészt Ő NEM AKAR menekülni! Te lehet azt tennéd. Másrészt nem biztos, hogy 100km-t mész ebben a világban tütüvel.

Orni - 2017. 02. 14. 18:22

Rick azért mosolygott mert megvan a sereg a harchoz.

bambamaci - 2017. 02. 14. 18:32

Miért mosolygott Rick a végén? lehet tényleg felismert valakit (Talán Heath-et, a rasztahajú fiút, aki eltünt a Tarával való kalandok során?)

VAGY.

Rickéknek kevés a saját embere a Saviorok elleni, Ezékielt nem tudta egyelőre meggyőzni, és bár épp körbevette az új horda és fegyvert szegeztek rájuk, de Rick esetleg máris a potenciális harcostársakat látta bennük. Az tisztán látszott az új csapaton, hogy elszántak, és nem holmi paradicsompalánta nevelgető népek. Mindnek volt valami harci eszköz a kezében, bár kevés volt a lőfegyver, de akkor is volt mindenkinél valami. Rick úgy gondolhatta, nosza egy újabb lehetőség a toborzásra.

bambamaci - 2017. 02. 14. 18:33

Orni: 10 perccel megelőztél gondolatban :)

Kittus - 2017. 02. 14. 18:35

Azt kell, hogy mondjam, hogy nekem nagyon bejött a rész. Pedig nem nagy kedvvel álltam neki.
Teljesen lekötött és érdekelt, hogy mi történik.

A papos jelenetnél volt, aki nem vette észre a kocsiban ülő másik alakot? :D ejjj……

Várom a folytatást :)

Robert_Leckie - 2017. 02. 14. 19:39

Hát ez nagyon jó kis rész volt!
Gabriel és az a rejtélyes alak elég…rejtélyes volt, de kíváncsi is vagyok, hogy mi lesz a végkifejlet :D
De mondom, nagyon jó rész volt, mondjuk azt is rejtélyesnek találtam, hogy Rick miért mosolygott azokra a rejtélyes alakokra…inkább rejtélyes rész volt, mint jó…inkább mindkettő :D

Asszem - 2017. 02. 14. 20:35

Szerintetek annak lenne értelme, ha nem akarnák egyben legyőzni a teljes Saviour bandát, hanem megvárnák amíg egyszer Negan Alexandriába látogat és célzottan őt nyírnák ki.

Negan sokszor nagyon elbízza magát, főleg amikor testőr nélkül megy be szadizni a házakba.

Ekkor kellene gyorsan kinyírni és azt figyelni, h ki akarja átvenni a vezetést, majd őt is elintézni.

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy Negan birodalma abszolút személyfüggő, nélküle magától összeomlik.

Hhugi - 2017. 02. 14. 21:44

Szerintem egy teljesen jó kis rész volt,de az elejét újra kell néznem,mert nekem sem tűnt fel a kocsiban,hogy Gabriel mellett más is van.

Heath nekem is eszembe jutott,mivel még nem tudni pontosan mi is lett vele?!

winnie - 2017. 02. 14. 21:47

“Negan sokszor nagyon elbízza magát,”

nemcsak ő. a fő embereinek is nagyon nagy az arcuk. erre lehetne építeni.

winnie - 2017. 02. 14. 21:48

“Heath nekem is eszembe jutott,mivel még nem tudni pontosan mi is lett vele?!”

dehogynem:)) éppen arab terroristákra vadászik, de szerencsére az csak 12 órás elfoglaltság: http://www.sorozatjunkie.hu/2017/02/06/pilot-24-legacy/

_Peter - 2017. 02. 14. 23:52

Végre legalább jó dumák voltak!

Negan: “Dagadt Joe nélkül Sovány Joe csak Joe. Kiba… Tragédia!”

Jézus: Izé elfelejtettem szólni…
Rick: Aha látom…tigris

Rick Darylnek: Beszélj vele. Vagy mit bánom én bámuld némán amíg meggondolja magát.

A király dagi jókedvű testőre hogy örült Jézusnak. Srác Carolnak: néni azért vigyázzon az erdőben! Tök vicces amikor idegenek nem tudják milyen rambohoz beszélnek.

A király viszont túltolja a szerepjátékot, idegesítően modoros mondatai vannak.

Sasha és Rosita múltkor a gyász közben nem békültek ki? Akkor most miért szívják egymást vérét? Vagy csak a mostani író elfelejtette az előző író mit adott a karaktereknek?

A papnál néztem csak én is mit csinál, aztán az anyósülésen valaki, na így jó volt.

Morgannel mit művelnek már az írók úristen. Elmondta újra ölt, mert muszáj volt. Mondom magamban ez az végre visszakapjuk normális Morgant. Erre miután megtudja Glennéket megölte Negan, foglyokat ejtett, sarcolja Alexandriát és Hilltop is lázadni akar, a király katonai parancsnoka (Richard?) is támogatja Rickéket, erre Morgan a király mellé áll? És mivel Neganék keresik Darylt, a nem lépnek be a kapun alkunak már mindegy, nem?

Autópálya horda: cool csak a plot armort miért maximumra tolták? Nem arra gondolok főszereplőt harapjanak, hanem egy kis harcot még. Értem Negan a téma, de a zombik is ott vannak azért. Michonne-nak még a kardját sem kellett kihúzni, Ricket is csak szépen vállba veregették a zombik. Egy diszkóban nem lehet ilyen könnyen átjutni a tömegen!

Enzo - 2017. 02. 15. 02:46

1. Nekem se tűnt fel, hogy volt valaki még a kocsiban, szép találat!
2. Azt én is néztem, hogy Michonne miért nem húzza ki a kardját…kicsit olyan volt a jelenet, mintha nem lett volna elég hely, hogy kihúzza :D
3. @bambamaci: a második verzió a tuti Rick mosolygására :) legalábbis nekem egyértelműen így jött le
4. Indexen van egy jó kis interjú “Morgannel”:
http://index.hu/kultur/media/2017/02/13/nem_hittuk_hogy_the_walking_dead_megeri_a_masodik_evadot/
(ezek szerint nemcsak Jerry, hanem a színésze is hatalmas arc, és a szereplők is utálták a szálakra bontott első félévadot)

G4briel - 2017. 02. 15. 11:01

Tehát Gabriel kiment a Gubacsira, hogy felszedjen egy szakmunkást, fizetségül pedig odaadta a kolónia teljes vagyonát.. :D érthető

Sawyer - 2017. 02. 15. 17:02

Olyan jó olvasni, hogy nem hiába kaszáltam végleg a 6. évad után :)

deszter - 2017. 02. 15. 20:05

Csak annyira untam a részt, hogy mikor vége lett csak pislogtam; mi történt? Ohh, semmi…
Az akciójelenet arra volt jó, hogy két horkantás között kissé felrázzon. Hilltop szakállvokál vezetője veszettül idegesít már ezzel a “hívjunk mindenkit Margitnak” témájával mert nem divat, hogy megjegyezzük a nevét valakinek. Ez a sorozat kicsit már olyan nekem mint egy hosszú, elunt házasság. Válni bajos lenne, de már nem igazán jó. Amilyen irányba megy az egész, már azon sem lepődnék meg ha kiderülne, hogy a pap (őt is kiiktathatnák már a vérbe) mellett kocsikázó tag valójában egy baki miatt látható fővilágosító (haha). A cicus is megehetné már a gazdáját és utána Morgant is desszertnek. Ez legalább némi váratlan fordulatot jelentene.

Noro-dia - 2017. 02. 15. 21:05

Nekem személy szerint Carol az évad csalódása, abban reménykedtem hogy 8 rész után végre hallunk tőle mást is , mint hogy nem kíváncsi senkire, ezért kár szerepelteti, kár érte pedig az egyik legjobb karakter volt, hiába fogják várhatóan “felébreszteni ” később, ez így nagyon gagyi :(

deszter - 2017. 02. 15. 23:31

Carol régen nagy kedvencem volt, de mióta egy klimaxoló idiótává vált azóta egy rettenet… Ez is csalódás.

nofearthewalkingdead - 2017. 02. 16. 01:30

Én azt remélem, hogy lesz olyan jelenet, amikor a cicus pár zozót marcangol szél, vagy ami még jobb, pár Savior-t :D

Irgum76 - 2017. 02. 16. 08:42

most, hogy ott van Daryl a királyságban szerintem összehozzák Carolal
és visszatér a csipet csapathoz
talán végre romantikázhatnak is kicsit
amit már az első évadtól kerülgetnek

winnie - 2017. 02. 16. 10:10

” talán végre romantikázhatnak is kicsit”

??? ők nagyon jó barátok, a karakterek eddigi viselkedése abszolút nem utalt ilyesmire, semmi értelme nem lenne. carolt épp ezékiellel akarják inkább összehozni az írók eddigi megoldásai alapján.

winnie - 2017. 02. 16. 10:13

Carol régen nagy kedvencem volt, de mióta egy klimaxoló idiótává vált azóta egy rettenet… Ez is csalódás.

pedig ő egyik azon karaktereknek, akiknél próbálnak karakterizálni, vele legalább próbálnak mesélni valamit, nem csak a gyakás van. igen, lehetne folyamatosan terminátor, sokan örülnének ennek (én is), de teljesen érthető, hogy nem akarja elveszejteni önmagát, nem akarja az emberségének utolsó morzsáját is feladni. tény, hogy nézői szempontból nem olyan izgalmas ezt nézni, de addig mások végzik a piszkos munkát helyette. (más kérdés, ha jobbak lennének az írók, akkor érdekesebben írják meg carol “utazását”.)

ahogy ricknél (vagy morgannél), úgy nála is egyértelmű, hogy ez csak ideiglenes, érni fogja valami trauma (mondjuk megtudja, hogy kinyírták glennéket) és akkor “visszajön”. csak idő kérdése.

Irgum76 - 2017. 02. 16. 11:49

“ők nagyon jó barátok, a karakterek eddigi viselkedése abszolút nem utalt ilyesmire”

nem tudom nekem az elejétől fogva az az érzésem, hogy ott van köztük a szikra ahogy manapság mondják (és ki nem állhatom) “működik köztük a kémia”
szerintem már többször volt olyan jelenet, hogy na most akkor elcsattan a csók
de Daryl enyhén antiszociális és mindig inkább elhúzott a francba
Carol meg nem mer lépni az adott szituációkban

de lehet csak én látom így

winnie - 2017. 02. 16. 13:57

Irgum76: van köztük valami, kémia meg pláne, de ez szerintem szeretet, nem szerelem. nő és férfi között mondjuk nem egyszerű dekódolni a mély barátság és szerelem közötti különbséget, szóval bármelyikünk is téved, nem téved nagyot.

mindenesetre nem látom okát annak, hogy ne lett volna köztük semmi eddig, amikor ennyit voltak egymással. illetve, ha carol így érezne, akkor nem ment volna el, vagy nem így ment volna el szerintem.

deszter - 2017. 02. 16. 18:23

Carolnál én nem a konkrét “legyakást” szerettem, hanem, hogy egy bántalmazott nőből kilépve erős, vezető személyiséggé vált. A megmenése az elrablásnál szerintem karakteridegen és hirtelenül felvezetett volt. Nem a depressziójàval, ennek felvezetésével volt gondom. Majd meglátjuk mi lesz . A királlyal való boronàlási vonal nekem is feltűnt, Daryl afféle legjobb barát, inkább testvéri viszony van köztük szerintem.

Asszem - 2017. 02. 16. 19:08

Enzo, tényleg jó az interjú és szimpatikus a színész, de nem hinném, hogy Morgan közönségkedvenc lenne, sőt, én inkább arra fogadnék, hogy inkább utálják a folyamatos nyavalygásai miatt, majdhogynem Lori szinten :)

Hhugi - 2017. 02. 16. 19:27

Carol és Daryl esetében szerintem is inkább afféle testvéri viszony van,bár néha eszembe jut,hogy az “anyjának” tekinti,ha már olyan elcseszett családja volt anno.Bár ez lehet túlzás,fene tudja.

De jó lenne ha már “visszatérne”,mármint Carol.

Quantumleap - 2017. 02. 16. 20:34

Szerintem semmi gond nincs Morgan gondolkodásmódjával. Valahol ésszerűbb lenne elsőkörben megpróbálni Negant fogylul ejteni, és látni mi történik, mint rögtön oldöklő háborút indítani. (Ahogy Tara is rávilágított, mikor jöttek ki Hilltopból, hogy Negan emberei között vannak olyanok, akiknek egyszerűen nem volt választásuk.) Amúgy majdnem biztos vagyok benne, hogy bejön az általam tippelt dolog, és Negan az általa épített cellában köt majd ki.

winnie - 2017. 02. 16. 21:56

deszter: persze, én is úgy értem, hogy igazi badass, akit nagyon pozitív voltlátni, és ebből valóban elég negatív kép jöhet le a nézőnek. én sem örülök, de hiszem, hogy ha már ilyen bénán csinálják meg, lesz valami nagy payoff.

vérnarancs - 2017. 02. 18. 10:51

A 2. évadtól (az első két évad kiváló volt) teljes lejtmenetben van a sorozat. Én a tavalyi félévadzáró utolsó két részét nem néztem meg. Így is indokolatlanul sokáig tartottam ki, akárcsak a Suits (ott is az első két évad dominált) esetében. Végleg elkaszáltam.

Balla - 2017. 02. 18. 19:35
deszter - 2017. 02. 19. 04:17

winnie én is ebben reménykedem. Nekem a kasza azért még nem jött el, csak a szint kissé esett… ( szerintem)

Majonez89 - 2017. 02. 19. 18:40

Hát…részemről kuka.

Gyakorlatilag nem volt egy értékelhető rész az évadban, a részek felénél azt vettem észre, hogy 3 nap alatt nézem meg 10-20 perces etapokban, annyira untattak.

A mostani rész felénél meguntam a telefon nyomkodását és lefeküdtem aludni annyira nem volt jó.

Majd talán egyszer folytatom, egyben ledarálva.

Morgan - 2017. 02. 20. 17:34

Mindig van választás. Nem az a lényeg hogy miért áll valaki a gonosz szolgálatába. Rickék is megtették, de nem kezdtek el kegyetlenkedni meg kifosztani embereket. Banditákat, kalózokat ölni nem ugyanaz mint normál embereket. Carol és Morgan idegösszeomláson mentek keresztül. Egy zombie apokolapszisben a pacifizmus életképtelen.

röviden-tömören - 2017. 02. 22. 12:15

Ez a rész (7×10) valami borzalmas volt már megint. Elnyújtott, érdektelen az egész. A zombinak egyenesen drukkoltam a veremben, hogy a “nagy vezetőt” nyársalja már fel végre. Az felpörgette volna kicsit a történéseket. :-)

F_i_gy_e_l_m_e_z_t_e_t_n_i kellett a Ricket, hogy borítsa már rá a szemétdomb oldalát.. Kézzel muszáj volt belekapjon – ami önmagában lehetett volna kemény jelenet is, pl. a sokszor bevetett teleportáló zombi művelettel.. De itt ez csak cammogott Rick felé, az meg ütötte, rúgta egyszer-egyszer. Mint egy félénk, zavarodott debil. Szánalmas volt na. Egyáltalán nem volt annyira veszélyes helyzet mint amit kihoztak belőle.. És akkor úgy ment vissza sántítva, kezét fájlalva, remegő kivert kutyaként, mint valami győztes hadvezér..

Azt meg el nem tudom képzelni, hogy miért kellett greenboxolni az eget, mikor a verem peremére felmásztak.. Ráadásul a szokásosnál is ocsmányabb lett képileg.

Morgan változatlanul egy túljátszott, messze túlértékelt idióta karakter. Lekopaszított afro-nindzsa, kezdő szint.. Az állandó okoskodásával és vergődésével még Darylnél is bosszantóbb.

És az emós Daryl, ahogy egyik lábáról a másikra áll, miközben a nyúzott képét eltakarja a festett mű haja. Semmit nem változott 7 évad alatt. Egy életkedv nélküli redneck, szomorú számszeríj-szamuráj. Mint aki most jött ki egy alabamai börtön feka körletéből és láthatóan elvesztette az érdeklődését a nők iránt. (Ha volt neki egyáltalán..) Legalább most hozta volna össze a megint picsogó Carollal (aki szintén körbeért már a “karakterfejlődésében2)..

A másik elképesztően béna képi trükk is Darylhez kötődik. A tigrissel.. Azt nem bírták megoldani, hogy hasonlítson a kéz és szinkronban legyen a mozgás! Ott mindenképpen volt egy vágás. És még a látható kézzel sem annyira magabiztosan kotorásztak a “tigris” irányába..

A “király” a legelején egy snitt erejéig keménynek tűnt, aztán félbolondnak, most meg Morgan 2. (Csak neki ott a paróka.. Amit megevett egy állatkerti jegesmedve, aztán kitolta, és ez meg büszkén viseli.. Hogy néz már ki..)

Az új csoport meg.. Hogy ők csak elvesznek. Meg lebutított angolt használnak.. Édes istenem.. És ők vannak ám a legtöbben! :-D Véletlenül sem azért, hogy golyófogók legyenek az egyre inkább körvonalazódó naaagy csatában..

Ebben a részben kb. senki nem volt, akinek nem kellett volna kipurcannia. Sőt szerettem volna, ha igen, és már ebben a részben. Vesznek egy jegyet közösen a Titanicra, vagy nem tudom. Mert az is szórakoztatóbb lett volna..

Ironx - 2017. 02. 23. 22:14

Nekem értelmetlennek tűnik Rick és Michonne drótos jelenete. Mondjuk a felvétel is tele van tengelyátlépéssel, így többször kellett visszanéznem, hogy térben el tudjam helyezni a látottakat.
Tehát a kábeles autókkal elmennek Carl-ék kocsijához, akik eltorlaszolták a leágazást, majd a zombikon átvergődve beszállnak és utána együtt visszajönnek azon az úton amelyen félbevágták a halottakat! Ez látszik is amikor Rick visszanéz!
Minek kockáztattak? Miért nem mentek értük Carl-ék?
Amúgy tetszett és látványos is volt, de az egyre több ilyen f….ságok miatt romlik a sorozat minősége!

Irgum76 - 2017. 02. 27. 19:43

Ironx:

nem volt az f@szság csak hülyén volt összevágva én is nehezen értettem meg
Carlék előre mentek a torlasz elé majd visszatolták a kocsikat
közben a horda jött Rickék felé és elvágta az utat Carlékhoz
erre Rickék lekaszálták őket átverekedték magukat Carlék kocsijához
és folytatták az útjukat előre

legalábbis szerintem

igaz a kaszálásra nem lett volna szükség egyszerűbb és biztonságosabb lett volna Rick kocsijával menni mindkettőjüknek
de így badass volt a jelenet

Morgan - 2017. 02. 28. 12:07

Ott volt a probléma hogy a csorda hosszában megnyúlt és félő volt, hogy a maradék robbanószer nem végez csak az elől lévőkkel. A drótos mutatvánnyal az elől lévőkkel végeztek és utat csináltak a meneküléshez is. A többi zombie már elég egy kupacban volt ahhoz, hogy a robbanószerekhez érve egütt robbanjanak fel.

Irgum76 - 2017. 02. 28. 12:34

“A többi zombie már elég egy kupacban volt ahhoz, hogy a robbanószerekhez érve egütt robbanjanak fel.”

csak épp a maradék robbanószer 3 rúd dinamit volt ami nem volt biztonságos azért nem vitték magukkal (az összes többit begyűjtötték)
és kb 200 méterre a hátuk mögött hagyták
a robbanás szerintem csak puszta véletlen volt épp arra kóricált egy zombi és belebotlott

Ironx - 2017. 03. 02. 18:19

Irgum76:

Azért mondom, hogy nem sok értelme volt a jelenetnek, mert az útjukat nem előre folytatták, hiszen onnan jött a zombisereg, hanem visszafele amerre a félbevágott hullákat hagyták. Tehát Carl-éknak kellett volna visszamenniük Rick-ékért.

Irgum76 - 2017. 03. 02. 21:01

most végignyálaztam a zinternetet és kb senkit nem érdekel mi is történt valójában
a lényeg, hogy epic volt
Redditen nézkéltem még ott volt akit érdekelt de nem pontosan az volt a kérdés amit mi szeretnénk megtudni de mindenki zavarosnak mondta a jelenetet sokat nem haladtak előre az agyalásban
https://www.reddit.com/r/thewalkingdead/comments/5vtu7u/spoilers_rock_in_the_road_s7e09_questions/
annyit még megtudtam, hogy majdnem kimarad ez a jelenet
eredetileg dinamittal robbantottak volna utat vagy mi
de a forgatás előtt este kiadta a rendező ukázba, hogy ott van az a drót csináljatok vele valami faszántosat

de én is megnéztem vagy 20x és még mindig nem áll össze a kép
mindegy epic aszt teszek rá én is :)

v0m1t - 2017. 03. 13. 10:43

2/10 de csak mert volt már egyértelműbben 1/10-es rész is az évadban.

Scale - 2017. 03. 13. 15:19

továbbra is azért imádkozom, hogy Carolt végre kiírják a sorozatból, mert egyszerűen elképesztő, hogy milyen rinyagépet csináltak belőle. ahányszor csak felbukkan, annyiszor nem tesz mást, mint bőg, és bőg, és bőg. borzasztóan idegesítő!

de Morgan legalább már levakata magáról a pacifizmusát, ezért 6/10-et adok a részre az 5/10 helyett.

Benjamin meg nem ért akkora meglepetésként; valahogy első nézésre látszott rajta, hogy ő nem egy Carl-típusú fiú.

Morgan - 2017. 03. 20. 17:09

Miért kell így felosztan ia topicot? Nem tudom sose hogy hova írjak.

winnie - 2017. 03. 27. 14:46

“Miért kell így felosztan ia topicot? Nem tudom sose hogy hova írjak”

nincs felosztva semmi. a részekhez van részkritika, de amíg az nem elérhető, addig a fő kibeszélő, vagyis ez van oldalt.

rio - 2017. 04. 03. 10:31

fú, ez a szezonzárót iszonyat kellemetlen volt nézni… te jó ég, ennyire ostoba karaktereket, “fordulatokat” még nem látott ez a sorozat

deku82 - 2017. 04. 03. 11:41

Unalmas, nevetséges, végül idegesítő. Nem csalódtam.

tghooker - 2017. 04. 03. 14:20

Abból látom, hogy sz@r, mert ilyenkorra már kb. ki szokott jönni az új részhez a felirat :D

v0m1t - 2017. 04. 03. 15:25

kb a felét áttekertem és így egész jó 20 perces sitcom lett a fináléból

seven - 2017. 04. 03. 17:51

Szerintem ez rosszabb és inzultálóbb volt mint a 6. évad finálé. Te jó isten, hova lettek az írók golyói?

bkitten - 2017. 04. 03. 17:51

a forgatókönyvíróknak jól be kellene rúgni és összeülni a z nation alkotóival, hogy is kell egy izgalmas sorit írni..
überszar volt a záró,komolyan, inkább húznának el valamerre mint a vadlibák Rickék..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz