login |

Freakish: az 1. évad

2017. 02. 14. 21:10 - Írta: DennyKeh

3 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem sokat írtunk eddig a Freakish-ről, ahogy elnézem csak winnie írt a az első két részről még októberben. Egyetértve vele, a kifejezetten érdekel az ifjúsági műfaj nálam tovább fokozódik, hogy szinte ez az a zsáner, amiért élek-halok, így nem volt kérdéses, hogy a Hulu 10 részes horror sorozatába is mélyebben belebonyolódok.

Bár igazából mégiscsak a nevek voltak, amik leültettek a képernyő elé, hiszen akadnak volt Disney-sztárok (Mary Mouser, Leo Howard, Adam Hicks), valamint egy Vine-YouTube híresség is Liza Koshy, akinek ez volt az első főszerepe, és el kell ismerni, hogy pazar munkát végzett.

 

Visszatérve a sorozatra, az első epizódban szépen felvezették a lényeget, a helyi kisváros vegyi üzeme felrobbant, és zöldes füst lepi el a várost, így páran az iskolában lelnek menedékre, bár persze akadtak olyanok is, akik szerencsét próbálva megkísérelnek menni, nos, kevés sikerrel. Tovább mögött spoileres folytatom.

Az első részekben az alapozás ment, megismertünk részletesebben a karaktereket, megtudtuk, hogy aki érintkezik a füsttel, az átváltozik freaks, ahogy a sorozatban nevezik – bár nem tudom, miért nem lett volna egyszerűbb a zombi, na de mindegy.

Amit nagyon sajnálok, hogy alig volt akciójelenet, mármint harc a “nem emberekkel”, persze, voltak olyan részek, mikor szóba kerültek, meg láttunk is ilyet, de azokat a részeket 2-3 perc alatt szinte le is zárták majdnem az összeset, így ilyen szinten csalódott vagyok, hogy nem mertek többet foglalkozni ezzel. Emellett alakultak ki románcok, láthattunk mentális összeroppanást, viszálykodásokat, érződött már a bezártság miatt kialakuló feszültség, a víz- és ételhiány.

Az utolsó két részre kaptunk egy állítólagos megmentőt, aki elhitette a “gyerekekkel”, hogy azért jött, hogy megmentse őket egy úgynevezett vakcinával, amivel odakint mászkálhatnak védőruha nélkül, persze kiderült róla, hogy méreg, és csak el akarta tüntetni őket, mert szemtanúja voltak olyannak, aminek nem kellett volna. Persze előbb-utóbb erre is rájöttek, és nem hagyták ezt szó nélkül, így természetesen visszavágtak minden erővel, későn ugyan, hiszen az egyiknek már beadta a mérget.

Ami plusz pont, hogy a kezdeti 10-ből 6-an maradtak a végére, mertek a karaktereket kiírni. Az első volt a Coach, utána megharapták a főhős húgát, Maryt, aki át is változott az iskolán belül, így megölve Noodle-t, viszont Maryt szabadon engedték, így nem biztos, hogy végleges a kiírása, már ha kapunk egy második évadot belőle.

Nem hittem volna, hogy megmerik lépni, hogy a terhes lányt, Natalie-t is kiírják, ugyanis a lány megkapta a mérget, így meg volt pecsételve annak sorsa is. Viszont az önfeláldozása, hogy megmentse a többiek életét a freaks-ektől, egyben egy brutális húzás a készítők részéről, valamint szívszorító.

Barrett az utolsó részekre igazán érdekes karakter lett, sok rejtegetnivalója van, és sok mindent is tud, Zoe-nak akadtak olykor jó megmozdulásai, igazán ütősek, Diesel és LeShaen úgy elvoltak, bár utóbbi elment segítségért, és az utolsó képkockára visszatért, de nem egyedül, már csak azt nem tudjuk kikkel. Violetről megtudtuk, hogy ő a felelős az egész robbantásért (vagy csak úgy hiszi?), és megtudtuk, hogy Grover valamiért valaminek a célpontja.

Sok potenciál van a Freakish-ben, amit olykor ki is használtak, de azért el is mentek jó pár lehetőség mellett. Én mindenképp élveztem, remek kis sorozat, egy nap alatt darálható az egész. Egyelőre semmi információ sincs egy esetleges 2. évadról, a Hulu nem dob elénk semmi morzsát. Egy ilyen befejezés után…

3 hozzászólás Ne habozz!

Silver-sama - 2017. 02. 14. 21:58

Waaat… Egy tini horror és még csak nem is tudok róla? :O Azonnal pótlom, amint lehet! :D

winnie - 2017. 02. 14. 22:03

én mindig mondom a többieknek, hogy jobb kétszer írni valamiről:)

tanaka - 2017. 02. 14. 23:07

hogy ez milyen jó is lehetett volna egy kreatívabb írógárdával…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz