login |

Last Week Tonight With John Oliver: kezdett a 4. évad

2017. 02. 14. 18:47 - Írta: human

25 hozzászólás | kategória: kritika, talkshow,

We have a president capable of standing in the rain and saying it was a sunny day.

Míg az SNL a saját nézettségi rekordjait kezdi döntögetni Trump megválasztása óta, köszönhetően a zseniális Melissa McCarthy-nak, legalábbis a linkelt szkeccsben az, addig Oliver kicsit komolyan állt az új elnökhöz. Azt pedig mindenki eldönti magának, hogy melyik a jobb eset.

A Last Week Tonight nem sokat tudott hozzátenni az elmúlt hetek őrületéhez, inkább csak a műsor eredeti céljának megfelelően összefoglalta azt. Ő maga is elismerte, hogy ezek nem új dolgok, viszont aggasztóak. Persze Trump kézfogásán is mosolyogtak, viszont utána a folyamatos hazudozását vették elő, na meg az újságírás, a tények és a tudomány elleni jelenlegi támadást.

Az egész adás lényege az volt, hogy Trump komolyan mondja és gondolja, amiket mond, hiába tűnik alultájékozottnak rengeteg témában. Konkrét bizonyíték van rá, hogy az elnök a kábeltévék híradásait szívja magába, és ennek megfelelően nyilvánul meg, nem pedig a rengeteg megbeszélés és tájékoztató alapján, amin az elnök ugye folyamatosan részt vesz.

Ezeknek megfelelően viszont nem volt annyira szórakoztató ez a premier.

25 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 02. 14. 18:52

elég dinamikus kezdés volt:) és nyilván nem fogok emlékezni rá, de volt valami abszolút eredeti nézőpont/poén is, pedig nem volt egyszerű a helyzete az íróknak, hogy ne másokat ismételjenek.

a 4 pontos megközelítés teljesen korrekt ötlet volt. a reklámok meg…, kész.

Casey Novak - 2017. 02. 14. 19:00

Elképesztő, hogy minden alkalommal sikerül csak olyan szinten infantilis bohócot csinálnia saját magából, hogy közben teljesen komolyan vehető és hiteles maradjon, sőt, gyakorlatilag ő az egyetlen, akit ma még komolyan tudok venni “hírfronton”.

P Ewing - 2017. 02. 14. 19:09

Nem szeretnék politizálni, de lehet, hogy kicsit most fogok. Csak egy nagyon kicsit.

Szóval én abszolút demokrata-párti vagyok, és imádom Olivert is. Zseniálisan adja elő a mondókáját, feltétlen híve vagyok a műsorának.
DE
Kezd kicsit unalmas lenni, hogy folyamatosan Trumpot hazugozza. A műsor célközönsége pontosan tudja, milyen ember Trump. A hívei viszont nem nézik és/vagy leszarják az Oliver-féle alakokat.
Azon kéne inkább gondolkozni, hogy lehetett olyan ellenjelöltet állítani, aki még ezt a kóros hazudozót sem tudta legyőzni. Valami ilyesmire gondolok:

https://www.youtube.com/watch?v=GLG9g7BcjKs

_Peter - 2017. 02. 14. 19:13

Trump hülyeségei aranybánya ezeknek a műsoroknak, csak hogy nem kapnak már agyvérzést ettől a nézők? Stephen Colbert, Trevor Noah, Seth Meyers, John Oliver, SNL mind csupa Trump-show. Elsütik a hasonló poénokat, reakciókat, aki egy műsort lát a többi már nem tud sokat hozzátenni.

clegane - 2017. 02. 14. 19:18

én ennek kapcsán azt nem értem, hogy oké hogy minden műsor Trumpon röhög, de nincs egy híres talkshow sem amelyik republikánus…? vagy egy republikánus, SNL-szerű vicces műsor?
tisztára olyan képzetem támad, hogy a republikánusok nem szoktak szórakozni.

winnie - 2017. 02. 14. 19:19

clegane: nem fekete és fehér van, jó és rossz, nem valami fix “mi” és “ők” szétosztás – szerintem ennek a műfajnak nem az a lényege, hogy “akármiisazellentét”, akkor azon röhögjenek – aki mégis húz valamelyik oldalra, az is képes röhögni a saját “oldal” és a másik “oldal” hülyeségein. vannak napirenden lévő ügyek, amiket többéleképp is meg lehet ítélni. és vannak ostobaságok, amik mindenkiben ugyanúgy csapódnak le.

ezek a műsorok akkor is léteztek és röhögtek a politikán, amikor nem elnökválasztásra készültek.

winnie - 2017. 02. 14. 19:20

_Peter: “Stephen Colbert, Trevor Noah, Seth Meyers, John Oliver, SNL mind csupa Trump-show.”

naaa, neee. ezek a műsorok nem a youtube-ra kirakott szegmensekből állnak, még a john oliver is több annál.

de most komolyan. nézz meg egy late show-t (a teljes 40 percet), vagy daily show-t (30 percet) vagy akár az snl-t. mindben van aktuálpolitika, ami most általában trump, de attól még ezek van kisebbségben. teljesen politikamentes beszélgetések. oliver az más, de a következő adásban lehet, hogy ő sem vele fog foglalkozni.

de nem agyvérzést vált ez ki. az emberek szeretni szokták a politikai humort. és, ha már irl nem röhögnek feltétlenül, az biztos, hogy kellemes lehet ilyen műsorokon röhögni.

” aki egy műsort lát a többi már nem tud sokat hozzátenni.”

ez pedig pláne nincs így. mert a lényeg nem ott van, hogy azt mondják, hogy hülye egy tanácsadó, vagy trump sok embert látott a beiktatáson. teljesen más a stílus (az előadás mód, az írás, a műsorvezető), simán élvezhető lehet, bár nyilván csak az nézi mindet, aki elvetemült.

winnie - 2017. 02. 14. 19:21

P Ewing ” A műsor célközönsége pontosan tudja, milyen ember Trump. A hívei viszont nem nézik és/vagy leszarják az Oliver-féle alakokat.”

azért, mert sokak tévhitével ellentétben nem propaganda műsorokról van szó, hanem szórakoztatókról. akik nézik, vicces műsort akarnak. akár trumppal, akár trump nélkül, de most nem lenne sok értelme nélküle, hiszen ő aktuális. máskor más lesz.

a jelöltállítás meg egyéb dolgok, a tömegek meggyőzése nem egy john oliver feladata. ő is próbál “tanítani”, de a lényeg az, hogy mosolyogjon a néző.

h3x0r - 2017. 02. 14. 20:10

winnie “azért, mert sokak tévhitével ellentétben nem propaganda műsorokról van szó, hanem szórakoztatókról.”

Ugyan az uj reszt meg nem lattam, de John Oliver az elozo evadban nem egyszer lepta at a hatart, vagyis felvilagosito es szorakoztato musor helyett propaganda musort csinalt.

winnie - 2017. 02. 14. 20:11

h3x0r: nyilván emberfüggő, hogy ki mit vél propagandának, de ez szerintem teljesen értelmezhetetlen ebben a műfajban. éppen azért, amit fent is írtak: hova propagáljon bárkit is? minek? nyilván az nézi, aki viccesnek tartja és akit nem idegesít fel a véleményével. nyilván, ha érvel valaki, akkor a célja a meggyőzés is, vagyis már akkor propagál, de ez épp annyira propaganda _szerintem_, mintha valaki kinyilvánítani, hogy kire szavaz, esetleg, hogy miért.

Flanker - 2017. 02. 14. 20:13

Azért Trumpot lehazudozni nem nehéz, minden nap tesz érte vastagon..

CyClotroniC - 2017. 02. 14. 20:39

Nekem nagyon rég nem tetszett ennyire LWT rész. Most sokkal összeszedettebbnek éreztem őket, mint a tavalyi szezonban bármelyik Trump adáskor. Nekem bejön ha népnevelősebb.

_Peter - 2017. 02. 14. 21:02

“ezek a műsorok nem a youtube-ra kirakott szegmensekből állnak”

Tudom. A trumpos monológokra értettem elég ha egyet lát az ember, a többi már nem tud sokkal többet hozzátenni, hiába más a házigazdák stílusa. (szerintem)

Ugyanakkor igaz, olyan alapanyagot szolgáltat a miszter prezident, hogy kikerülhetetlen téma, és “vannak ostobaságok, amik mindenkiben ugyanúgy csapódnak le” na itt kellene mégis az író gárdáknak alkotni valamit. Cirkusz lett a választásból, nyert a bohóc alaphelyzetnél több kellene. Főleg Oliver mire sorra kerül már csak annak vicces, aki tényleg nem hallotta mit tweetelt a jóember. Elkopik a poén szerintem, ha még egy 13. valaki viccel a beiktatás képeivel, hogy a Foxról szedi az alternatív tényeit, hogyan fog kezet poénokkal jön. Ki utánozza jobban a hangját. Hát ez mind már eléggé meh.

Én egy ideje úgy teszek Trevor Noah-nál meghallgatom a trumpos vicceket, Colbertnél áttekerem a trumpos monológot inkább azt nézem kivel beszélget. Oliver _nem_ trumpos adásait majd várom.

pimpalaputty - 2017. 02. 14. 21:12

Amikor Sean Spicert lemelisszázta az fergeteges volt :)

Cardits - 2017. 02. 14. 21:18

“de nincs egy híres talkshow sem amelyik republikánus…? vagy egy republikánus, SNL-szerű vicces műsor?”

A Million Dollar Extreme Presents: World Peace szkeccsshow-t valamennyire jobboldali beállítottságú férfiúk csinálták, de a kiszámítható vérnyákolás után kaszálta az [adult swim].

Ennek az Olivernek meg csodálatos tehetsége van ahhoz, hogy bármilyen poént elrontson az irritáló stílusával.

winnie - 2017. 02. 14. 21:19

cardits: azért egy talkshow és egy sima sorozat nem ugyanaz. sima sorozatokat mindenféle beállítottságú emberek csinálnak, éppen az a jó bennük, hogy tök mindegy a beállítottság, nem az számít. viszont, ha valamiről lerí, hogy “beállítottsága” van, az rég rossz. az MDE-ről mondjuk nagyon nem rítt le (más kérdés, hogy rettenet volt:) (oké, valójában ezt írtam a dream corp llc-kritikájába, hogy “ha valaki értelmezi nekem, fizetek!”, annyira WTF volt az egész), ott nem a műsorral volt baj, hanem a készítők szélsőséges kapcsolataival. gondolom a másik extrém szélsőség sem lenne ínyére a csatornáknak, főleg, ha köztudott. nekik az a jobb, ha nem beállítottságok határoznak meg egy műsort.

winnie - 2017. 02. 14. 21:20

_Peter: gondolom, ez személyfüggő, mármint, hogy kiben hogy csapódik le nézőként. de valójában ezért is tartottunk szombaton másféle hete politikai monológ napot, mert különbözőnek tartom. szerintem egy colbert (képtelen vagyok szórakozni rajta, pedig kedvelem) standup más, mint egy meyers-féle closer look, megint más, mint noah asztalos képernyőbe beszélése, és végképp más, mint bill maher fortyogása.

sőt, igazából szerintem kicsi az esélye annak, hogy 20 ember az egyik műsorvezetőnek az adott történésre pont ugyanazt poént eszkábálja össze, mint a másiknak. főleg, ha nem egyszerre készül a műsor, mert akkor még direkt ki is fogják kerülni a poénegyezést.

nyilván a végeredmény ugyanaz, de nem csak az van, hogy “trump azt mondta, hogy legtöbben voltak, erre hézagos volt a nézőtömeg, haha”, hanem erre még rá is húznak valami réteget. vagy többet. a végeredmény, a tanulság ugyanaz. a hírértéket képviselő szelet, amin rugóznak ugyanaz. de a belőle levezetett dolog általában szerintem más.

és ami még más szerintem, az a stílus. nem a műsorvezetőé, hanem a műsoré. mert van, aki oktat is, miután rámutat valamire. valaki csak beszól. valaki inkább provokál. más pedig inkább megmondja a frankót. szerintem ezek nagyrészt különböző hangnemet jelentenek. de nyilván az az ideális, ha az ember megtalálja azt, ami hozzá a legközelebb áll, amin legtöbbet tud röhögni, és azt nézi, nem mindet.

CyClotroniC - 2017. 02. 14. 21:27

Cardits: itt jön be az “ízlés kérdése”, szerintem pont a karizmája húzza fel baromi jóra a középszerű adásokat is.

LoGi - 2017. 02. 14. 23:56

Nekem is tetszett igencsak a rész, bár én JO prédikálásából/tény közléséből/oltásaiból bármennyit meg tudok hallgatni sztem. Konkrétan az egyetlen dolog ami nem tetszik a showban az az, hogy mindig tökéletesen ugyanúgy kezdődik minden rész (ugyanaz a camera angle, tapsikol az asztalon, welcome welcome to last week tonight) :D Miért nem tudnak ebbe a részébe kis változatosságot vinni? :D Tudom, csak 5-10 másodpercről van szó, de mégis valamiért zavar, hogy ez fixen mindig ugyanaz :D

Még úgy is bejött a rész, hogy várhatóan ugye sok olyan Trump által szolgáltatott anyag is benne volt a évadok közti szünet miatt, ami már régi hír volt. De pont a show heti formátuma miatt – ami a late show-knál nem játszik – lehet itt az, hogy egy témát sokkal alaposabban is körbe járnak, és a poénok mellett van rendesen mondanivalójuk is.

JKJ - 2017. 02. 15. 08:04

Én ezzel az évadnyitóval kaszáltam is a sorozatot. John Oliver továbbra is vicces és jó nézni, de a témák már nem viccesek. Az előző évad is több sebből vérzett, de ez a kezdés egyértelműen problémás lett emiatt. Nem is szaporítom tovább a szót. Bye.

Brynden Rivers - 2017. 02. 15. 14:18

Nem igazán értem a negatív hangokat az évadnyitó kapcsán, ez volt az egyik legalaposabb rész, a végén reklámok pedig zseniálisak.

Oknyomozó újságírás és infotaintment a sorozat műfaja, és nem komédia, és ebben a műfajban ez a legjobb.

@JKJ “a témák már nem viccesek” ????
A börtönrendszeres rész volt az egyik legkorábbi és legjobb, az a téma mitől volt “vicces”? :)
Amúgy meg attól még hogy bedugod a fejed a homokba nem múlik el körülötted a homokvihar

zsemlye - 2017. 02. 16. 23:59

Trumpokító hirdetések – sikítva röhögtem nagyon hosszan
maradok

JKJ - 2017. 02. 20. 14:49

Brynden. Pont az ellenkezője az igaz. Attól nem fog semmi változni, hogy valaki megnézi a Last Week Tonight-ot és a nyilvánvaló megállapítások sokadik felismétlése a műsortól (nevetséges személyeskedéssel együtt), csak olaj a tűzre.

Képzeld el, hogy mennyi ember van, aki eddig semmit nem tudott az aktuális heti problémáról és ezután is csak annyit fog tudni, amennyit J.O. mond. Persze a nézők hibája, hogy nem néznek mélyebbre a témáknak, de pont emiatt nem érdekes már a műsor.

Mondhatjuk, hogy csak szórakoztatni akar, de túl sok az oktató jelleg benn, anélkül, hogy lenne idő vagy lehetőság kiismerni egy témát. Veszéles játék ez és még több alultájékozott “szabdságharcost” fog szülni-

winnie - 2017. 02. 22. 14:59

jkj: szerintem teljesen félreérted, vagy legalábbis nagyon lenézheted a nézőket, ha ilyeneket írsz:

“Veszéles játék ez és még több alultájékozott “szabdságharcost” fog szülni”

h3x0r - 2017. 02. 24. 22:39

A Man Like Putin – mar vagy fel oraja ezt a zenet hallgatom :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz