login |

Pilot: Doubt

2017. 02. 16. 17:40 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika, pilot-mustra,

Egy jogi sorozat azoknak, akik még nem láttak hasonlót? Semmi egyedi nincs benne, csak egy kis Grey’s Anatomy-val nyakon öntötték CBS-módra, és ezt nem csak a főszereplő miatt mondom.

A Doubt egy ügyvédi irodáról szól, akiknek több ügye is van. A pilotban kettő miatt járnak bírákhoz és tárgyalásra, és gondolom ez lesz a későbbiekben is. Szóval tipikus nagyobb fő és kisebb tanulságos mellékügyes a felállás, mint sok hasonló drámában.

Az átívelő szálat egy high profile védencnél kapjuk, hiszen a főszereplő kemény ügyvédünk belé szeret. A probléma, hogy a csávó gyilkossági tárgyalás elé néz, bár látszólag ártatlan. Nyilván az lesz a fordulat párszor, hogy az előbbiben megingatnak minket és a szerelmes nőt.


Az ártatlanság arca.

Az a helyzet, hogy az ilyen sorozatot nagyon ritkán adják el az ügyek. Biztos több is van, de hirtelen a Justice ugrott be, ahol mi a végén látjuk, hogy tényleg bűnös volt-e a felmentett, vagy tényleg ártatlan az elítélt – kár, hogy ott kevésszer éltek ezzel.

Ezzel oda jutottam, hogy csak a karakterek számítanak, hiszen egy Boston Legal-t is miattunk néztünk, viszont itt nem sok jót kapunk ezen a fronton. Konkrétan Dulé Hill és Elliott Gould marhajók, komolyak és szórakoztatóak egyben, Laverne Cox határeset, és Katherine Heigl meg…, hát, szerintem siralmas.

Megint egy határozott, okos nő szerepet osztottak Heiglre, aki már a pilot végére picsog, miközben érzelmes zene szól olyan hangosan, hogy alig érteni amit a szereplők mondanak. Ez utóbbi miatt ugrott amúgy be a Grey’s Anatomy. Persze sok sorozatban van zenés montázs, még a Scrubs-ban is, de valamiért ez a fajta csöpögős nálam mindig az Anatomy-val köthető össze.

Ráadásul mindez teljesen közepes megvalósítással kel életre, vizuálisan semmi érdekes nem volt a pilotban. A zenék a jó írást helyettesítik, hiszen csak azzal festik le a jelenet hangulatát, a történésekből nem következik, hogy a nézőnek ott mit kéne érezni, de megszólal a laza, vagy komoly, vagy lassú zene, és máris tudja mindenki.

Elismerem, hogy Hill olyan 5-10 percnyi szórakozást hozott, és a walk-and-talk meg a kutyás dolog legalább jobb sorozatokat idézett, de sajnos így is csak 4/10 a maximum amit adni tudnék. Ha ez siker lesz…, akkor is nézhetünk mást.

12 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 02. 16. 16:28

ezt de nagyon utáltam, nagyon, nagyon, nagyon.

majd írok róla bővebben (már írtam), most csak a tweetem:

Doubt – 1×01: ennek a világon semmi értelme. miért létezik? a pilotból nem derül ki, hogy miért akarta ezt valaki elkészíteni…

oké, nem kell mindig “csavar”, de az, hogy ügyvédes kit ránt be? mert az, hogy egy átívelős ügy mellett csinálnak 1-2 epizodikusat, nem elég

ezt csinálja a how to get away with murder is, de ott van érdekes körítés. itt meg…

Deny - 2017. 02. 16. 17:52

Csak Katherine miatt akartam bepróbálni, de így akkor már szerintem nem is fáradok vele. Vagy kihoznak belőle valami nagyon soapy vackot, amire nem vagyok kíváncsi, vagy csak szimplán érdektelen lesz. A jogi sorozatok nálam eleve hátránnyal indulnak, a Murdernél tartottam ki legtovább, de az is nevetségessé vált. A nézettség alapján azonnal elbukott, nekem pedig most nincs időm csak színész miatt lenyomni egy sorozatot.
Azért KH-t sajnálom, szurkoltam, hogy ez sikeresebb legyen a State of Affairsnél.

DennyKeh - 2017. 02. 16. 18:04

Reggel első dolgom volt, hogy megnézzem.
Nos, én imádom a szappant, valószínűleg ezért is imádtam ezt, mert lekötött végig, és még úgymond az ügyek is lehetnek érdekesek. Nálam mindenképp nézős!

Denyvel ellentétben én végignézem már csak Katherine Heigl miatt is, mert nem akarom elhinni, hogy nem sikerül neki fognia egy sikeres sorozatot, mint főszereplő. Vagy ennyire nem kíváncsiak az Amerikaiak Heiglre?

Nézettség alapján tényleg megbukott, eddig legalábbis. Aztán lehet meglepetés, hogy nőni fog, ami jó lenne.

vbalazs91 - 2017. 02. 16. 18:17

“Vagy ennyire nem kíváncsiak az amerikaiak Heiglre?”

Szerintem a sorozat érdekli őket, nem ő, és ha az gyenge, akkor tök mindegy, hogy ő van-e benne.

-T - 2017. 02. 16. 18:19

Kiváncsi voltam rá, de olyan semmilyen volt az egész. Nem jött be.

winnie - 2017. 02. 16. 18:30

“Szerintem a sorozat érdekli őket, nem ő, és ha az gyenge, akkor tök mindegy, hogy ő van-e benne.”

az első rész esetében minden számít. valami kell, hogy megnézze az ember, és a legegyszerűbb a színész. és ebben a sorozatban más…, más nincs, ahogy írom fent.

a kritikámban le is írtam (majd hétvégén kimegy), hogy egyszerűen nem tudom, hogyan ajánlani a sorozatot, csak azzal, hogy tipikus jogi sorozat, amiben nincs semmi plusz. tök tisztességesen van megcsinálva, nem rosszak a párbeszédek, a színészek pláne jók, a karakterek egy része is, de semmi olyan objektív dolog, amit ki tudnék emelni. van benne egy átívelő gyilkosság és minden részben egy-két ügy? hát, ez ma már semmit sem ér. a két főhős között meg mínuszos a kémia. heigl és dulé hill között sokkal jobb a viszony.

winnie - 2017. 02. 16. 18:32

DennyKeh: de ez még csak szappanos sem volt. az, hogy van egy romantikus kapcsolat, attól még nem szappan. ha majd huzavona lesz, és a többiek magánélete is kap időt, de egyelőre inkább csak jogi, mint soap. még akkor is, ha utóbbi nyilván erősebb lesz majd.

vbalazs91 - 2017. 02. 16. 18:46

Jó, de nemcsak a pilotról van szó, hanem arról, hogy miért bukták a sorozatai, és az közel sem csak az első részen múlik, még ha most egyből gyengén is nyitott.

wellwellwell - 2017. 02. 16. 18:48

nálam a biciklivel érkezünk majd matt elegánsra rántjuk magunkat 10 másodperc alatt rögtön kiverte a biztosítékot.

winnie - 2017. 02. 16. 18:53

vbalazs91: persze, ez igaz, csak dennykeh kérdése a kezdőnézettségre vonatkozott, arra reagáltam. ld. a state of affairs elég jól kezdett legutóbb, most viszont kiderült, hogy nem képvisel a cbs számára akkora star power-t, hogy rá lehessen építeni a sorozatot.

Benjy - 2017. 02. 16. 20:15

Nem láttam, de ez mindig elkeserít, hogy mostanában nincs egy valamire való jogi sorozat sem. Pedig annyira érdekel ez a téma, de a Good Wife óta semmi sem üti meg a közepesnék jobbat. Remélem a spinoff csökkenti a hiányérzetem.

winnie - 2017. 03. 12. 16:44

1×02: egy fokkal jobb volt, de továbbra sem érdekes egy cseppet sem. dule hill-t nézem csak el szívesebben, a többiek vagy túl komolyak, vagy a humor miatt vannak.

megint volt egy kiemelt ügy és egy pár jelenetes, és minimális infó az átívelésről, de azért illene rájönni, hogy ma már ilyen átívelésekkel nem lehet célt érni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz