login |

Storyboard a The Walking Dead-hez

2017. 02. 16. 16:50 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: insider,

Tudjátok, amikor megírják a szkriptet, de még mielőtt leforgatják a részt, storyboard-ot is szokás készíteni, amiben felskiccelik azt, hogy miképp fognak kinézni a tévében a jelenetek. Na, a The Walking Dead – 7×09-ben volt mit skiccelni. A többi kép a tovább mögött, ott már konkrét eksön is van.

Egyébként tényleg érdekelne, hogy egy ilyen képkockát mennyi időbe telik felvázolni? Abszolút rajzanalfabéta vagyok, ezért is kérdezem.

6 hozzászólás Ne habozz!

Snoopyzit30 - 2017. 02. 16. 17:21

A storyboard-okat én is imádom. El tudnám nézegetni százával. Egyébként egy profi rajzolónak egy egyszerűbb képet pár perc megrajzolni. Hihetetlen milyen gyorsan csinálják, már láttam rajzolót ahogy csinálja és döbbenetesen profi volt.

winnie - 2017. 02. 16. 18:44

meglepett, hogy sokszor még az arckifejezésekkel is törődnek.

Snoopyzit30 - 2017. 02. 16. 19:13

Lehet, hogy a színészek is megkapják (megkaphatják), ezáltal jobban tudhatják, hogy mit várnak el tőlük az adott jelenetben. Arról mondjuk olvastam, hogy az operatőrnek iszonyú nagy segítség (meg gondolom a látványtervezőtől a kosztümösig mindenkinek) ha van ilyen storyboard.
Még anno az egyik expasimmal végignéztem a Gyűrűk uráról 12 db dvd-t amin csak extrák voltak (valami díszdobozos kiadás) és ott egy teljes dvd szólt a storyboardokról ha jól emlékszem. Az az érdekes, hogy magát a Gyűrűk urát ki nem állhattam, de ezt a 12 dvd-t tátott szájjal néztem végig annyira érdekes volt, hogy mit hogyan valósítottak meg. A maszkmesterektől a storyboardokon át a makettek építéséig, meg a jelmezek legyártásáig. Ha egy valamiért még érdemes eredeti dvd-t venni akkor azok az ilyen jó minőségű, tartalmas extrák.

Hhugi - 2017. 02. 16. 19:17

Erről eddig nem is hallottam,de nem rossz!

Kvanar - 2017. 02. 16. 22:43

Guy Ritchie filmjeinek van eszméletlen jó storyboardjuk.

Általában a rendező és az operatőr együtt rajzoltatja meg.
Főleg a rendező-asszisztensnek, felvételvezetőnek, gyártásvezetőnek nagy segítség, az előkészítésnél könnyebb diszponálni, és megírni az ütemtervet, kiszámolni a forgatási időt stb… ha tudják hány, milyen, mekkora plán, beállítás stb… lesz könnyebb kalkulálni. Persze a világosítók munkáját is megkönnyíti, ha előre tudják mire számítsanak.

Aztán persze a vágó-asszisztens és a vágó munkáját is megkönnyíti

A jelmeztervezőnek, kellékeseknek, berendezőknek igazából nem ad hozzá sok mindent, mert ők már a diszpozíciós könyvből meg az “elfogadó”-meetingeken már mindent letudnak, odaviszik oszt csók.

Nem tudom szoktak-e még shootlistet írni. De technikai forgatókönyvet szinte mindig írnak a storyboardon felül.

Egy jól megírt technikai script egyébként helyettesíteni tudja a storyboardot.

zsemlye - 2017. 02. 16. 23:29

Filmarchívumban sok a hasonló kincs
ugyan offline, de a por mellett rajta az alkotók dns-e ;)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz