login |

The Walking Dead – 7×10: New Best Friends

2017. 02. 20. 21:04 - Írta: human

84 hozzászólás | kategória: kritika,

Honnan érdemes még nyúlnia a The Walking Deadnek? Hát persze, hogy a Mad Maxekből. Legalábbis a mostani rész közben a piálás mellett bizony egy Beyond Thunderdome is beugrott. Spoileresen a tovább mögött.

A heti posztok utálói már biztosan élezik a késeiket, de hiába, mert minden hibája ellenére a 7×10 valahogy bejött, vagyis inkább szórakoztatott. Persze, kicsit semmitmondó ahogy behozták az új csapatot (ott várt a hajónál ennyi ideig?), akik eléggé túltolják a furcsa beszédstílust, viszont ilyen képeket is hozott a próbatétel, ami után megszülethetett az alku, hogy legyen elég ember a háborúhoz.

(Plusz úgy tűnik a fillerben látottakat behozzák, avagy elmennek az amazonokhoz a fegyverekért.)És mivel már beletörődtem az időhúzásba, így a király döntés felé kényszerítése sem zavart annyira. A Saviorök is jobban pampognak, fel akarják rúgni a megegyezést, meg ugye az “ezredese” sem akarja békésen kivárni a Rick-Negan konfliktust, hanem részt akar venni benne.

Utóbbi kapcsán tetszett, ahogy Daryl megtudta az információt Carol hollétéről, egész jó jelenetet hozott az a szembenállás az “ezredessel”. Utána pedig meg is látogatta a nagyit.

És elértünk a rész egyetlen tényleges negatívumához. Az önként választott száműzetés után az egymásra találás nekem sikerült érzelmesre. Nem hatódtam meg. Érthetőek Carol indokai, ne értsetek félre, csak az érzelmi tetőpontnak szánt jelenet rossz volt vele, legalábbis a rész szerkezetét tekintve.

Amúgy néha kicsit “rossz Lost” a TWD, hiszen kábé annyira képtelenek megbeszélni dolgokat a szereplők, mint anno a szigeten levő tették – csak éppen rosszabbak a karakterek. Darylt is kifuttatták egy helyen, most pedig önként lép valamit, és elmegy onnan ahol Rick-ék számítanak rá. Ez kényelmes az íróknak, hiszen így kaphat még egy részt Morgan, és ugye valahogy képbe kell hozni újra Hilltopot.

Meglátjuk, mit hoz a jövő hét.

84 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 02. 20. 21:06

amellett, hogy tudom, hogy ebben a félévadban is általában hosszabb részek lesznek a plusz egy reklámszünet miatt, azon filóztam az elején, hogy biztos adott annyit a hangulathoz vagy a várakozáshoz a 2 perces néma bevonulás?

seven - 2017. 02. 20. 21:12

te jó ég, a cgi amikor Rick áll a roncstelep fölött.. LOL.

Kezd egy picit nevetségessé válni hogy folyamatosan új csoportokba botlanak, ráadásul mindegyikük tiszta őrült, de sebaj, szórakoztató azért.

jó rész volt.

human - 2017. 02. 20. 21:14

winnie: jogos felvetés, absz nem, de épp akkor öntöttem magamnak inni meg bontottam ki a ropit, szóval annyira nem zavart, hogy felhozzam.

rapguruz - 2017. 02. 20. 21:21

Az gáz ha már arra sem emlékszem hogy kik azok az amazonok??? :(

Sunsetjoy - 2017. 02. 20. 21:22

A rész nézése közben felvetődött hülye kérdések:
– Mi tart cirka pártucat embernek ennyi ideig három kört formálni egy féltucat ember körül?
– Miért volt nagyjából mindenkinek kb. minimum vállig érő haja az öregebbeken kívül? Akiről azt hittem, hogy kapucnit visel, hogy eltakarja az összképből a kopasz fejét, arról is kiderült utána, hogy raszta :)
– Tetszik, hogy a tervezett ambush (rajtaütés) helyszíne egy olyan “festmény” mellett van, ami postakocsi-rablást ábrázol :)

Bad Land - 2017. 02. 20. 21:24

Lagymatag resz volt.
A Cgi Rick mogott az kesz vicc volt.
Meglatjuk mi sul ki ebbol,remelem az evadzaro jora sikerul majd.

Judith - 2017. 02. 20. 21:25

A mostani epizódot Daryl megnyerte nálam, rég éreztem már, hogy ennyire jelen lenne a sorozatban. Még a saját különbejáratú Daryl a fogságban epizódjaiban sem. Azt hiszem az ő karakterének szüksége van Carolra, együtt működnek csak igazán. Kivételesen egyet értek azzal a negatív véleménnyel, hogy a találkozásuk viszont nem volt a legjobban lehozva. Egy könnycsepp sem volt, pedig engem tényleg nem nehéz megríkatni.

Mersby - 2017. 02. 20. 21:29

Ismétlem önmagam: Ezt még max 3 évig képes vagyok nézni. Ha tovább húzzák, akkor kasza… sajnos annyit nem ér.

seven - 2017. 02. 20. 21:29

Mersby: wtf? 3 év nézni valamit azért elég sok idő, ha már most nem tetszik…

rapguruz - 2017. 02. 20. 21:30

Ja a CGI nagyon látványos volt a Rickes jelenetnel pedig nekem nincs olyan jó szemem ezekhez…

Azdob - 2017. 02. 20. 21:38

Igazság szerint sikerült egy képbe összesűrítenem minden véleményemet a mai részről :D

http://www.kephost.com/image/w2TU

seven - 2017. 02. 20. 21:42

Azdob: vagy a tigris cgi minden pénzt elvitt :D

Enzo - 2017. 02. 20. 21:48

7×10
– a rész korrekt volt, próbálom időrendben –
1. Ez a Jared vagyhogyhívják csávó mekkora egy f@sztarisznya (amelyik Richarddal kötekszik folyton)… vártam hogy Morgan bedurvul most hogy elvették a botját is, de nem :D
2. A Savior deal az amúgy nem úgy volt, hogy titok a Kingdom közösségén belül? Mert Richard most simán emlegette Darylnek…
3. Ha már Richard és Daryl, érdekes volt, ahogy a számszeríjat felajánlotta Darylnek, na mondom tudja hogy kell a nyelvén beszélni… de utána meg ezzel mennyire mellélőtt hogy Carolt akarta volna beáldozni, jót röhögtem :D
4. A teherautón, ami mögött elbújtak, micsoda szimbolikus kép volt, tuti nem véletlen, lásd poszt (magányos lovas feltartóztatja a fogatot)
5. A “kiskakas a szemétdombon” csapat bevonulása tényleg bántóan hosszúra sikerült, de szép nagy területük van, azt meg kell hagyni.
6. A Rick mögötti CGI borzalmas lett, rögtön feltűnt. (Shiváé viszont egész elfogadható lett)
7. A gladiátorzombi viszont nagy királyság volt, ahogy ledobták oda Ricket, hogy küzdjön meg vele.
8. Daryl-Carol reunion, hát aranyos volt, de nekem nem tetszett hogy Daryl hazudott a történtekről, még ha jószándékból tette is.
9. Pluszpont, hogy Gabriel elvarrta a szálakat (hogy mi is történt az eltűnésekor) – mondjuk így nem kaptunk egzakt választ a kérdésre, hogy ki volt a kígyóbőr csizmás illető, de lehet nem is fontos. Az viszont komoly, hogy ott vártak a tónál ennyit, hogy valaki végre kihozza a cuccokat.

human - 2017. 02. 20. 21:48

ennyire kiakadtatok ezen az egy CGIon? Főleg, hogy maga a háttér nem is rossz, csak nem hangolták össze a fényeket kb.

Enzo - 2017. 02. 20. 21:53

#cgi: amikor először mutatták (mikor Rick felér a tetejére), akkor tetszett, de utána, Rickkel az előtérben már elég tré volt.

rapguruz - 2017. 02. 20. 21:54

Human azért akadtunk ki mert nagyon látványos lett hogy CGI….

Enzo - 2017. 02. 20. 22:04

lol, most néztem meg a piálós Rick videót, zseniális :D és külön like a zenéért, túl rég hallottam ezt a számot :)

fireblade"pistike" - 2017. 02. 20. 22:05

A rész nem lett volna rossz de ez a gladiátoros közröhej próbatétel..nagyon nem kellett volna
5 másodpercig se kellett volna tartson Ricknek..vagy kirúgja a lábát és ráborogat mindent és fejére húz egyet a sok sok vödör kuka láda közül vagy megfogja a fején kétoldalt a kis szarvacskákat és egy csavaró mozdulattal ropp..és ennyi..
ehelyett megint a bohóckodás, meg a idióta feszültségkeltés látszata..Rick képtelen 2 másodpercig megállni a lábán..betemeti nagy nehezen :) aztán nem a ledőlő nagy számítógéppel veri fejbe, hanem egy 3cm üveggel senyved
ehh..ha simán elrendezi pillanat alatt, sokkal nagyobb benyomást tett volna..ez nevetséges volt,és nagyon tetszik hogy mindezt karórában teszi :)
Carol/Daryl jelenet előre borítékolható volt már részek óta..a többi meg csak felvezetés az évad végi hentelésre..és vajon ilyen agybeteg csoport hogy alakulhatott ki?
valami diliházi szökevények, és csaj volt az ápoló?
Értem én hogy Daryl mért hazudott, de ennek később nagy ára lesz.
Azért egy Negan Jadis beszélgetést megnéznék..az lenne csak a szürreális ..

Csilla0422 - 2017. 02. 20. 22:09

Még rosszabb volt, mint az előző rész. Az okokat már leírtátok.

Rick úgy tárgyalt mintha övé lenne a világ és nem úgy, mint aki szorult helyzetben van.

A pozitív rész: Enzo 7. pontja. + Rosita ébredése. Talán kap valami értelmes szálat.

Vártam a Carol – Daryl találkozót, de olyan semmitmondó lett, mint az új csoport.

Carpeks - 2017. 02. 20. 22:10

@fireblade”pistike”: Negan-Jadis beszélgetés :DDD
Ezt valami év végi gagreelbe simán betehetnék :D

dochollywood - 2017. 02. 20. 22:11

human

Mikor megláttam az első kiemelt képet, rögtön a Háború a Földön című megasiker jutott eszembe :) :D

rapguruz - 2017. 02. 20. 22:12

Megnyugodtam hogy akkor nem csak nekem nem jött át annyira a Carol – Daryl újra találkozás…

Sulo - 2017. 02. 20. 22:29

Ezek a Trash people-ök… Azzal a bevonulási tánccal azt hittem valami tripen nagyon rajta maradtak ami erjed a szemétből. Nekem is a hosszú haj tűnt fel meg rengeteg indiánt véltem a csoportban felfedezni. És ha már Mad max akkor pár hasonlat: a Pinhead jelenet engem meg totál Jedi visszatér-re emlékeztetett Jabba palotája alatt.

A háttérkép… Meg mint a 60-as évek mögévetítése kb annyira gagyira sikerült

fireblade"pistike" - 2017. 02. 20. 22:31

Szerintem már nem tudnak mit kitalálni a készítők, hogy minél elvontabb bandák legyenek.Néha túltolják a dolgot..ezt a körtáncot, most komolyan, esténként gyakorolják?? :)
mert ez nem rögtönzés volt.

_Peter - 2017. 02. 20. 22:53

Látszik mennyi idő telt el a Governor zombigladiátor játékai óta, billentyűzethuszár Rick már ilyen flúgosoknak is örülni tud. A szeméttelep CGI háttér miatt én is felröhögtem. Azért elment a koszos Mad Max apokalipszis hangulat és Milla Jovovic hasonmás. Mindenképpen jobbak voltak a kukások mint a tengerparti nőegylet. Úgyis ágyútöltelékek lesznek az új csoportok, nem kell jóra megcsinálniuk az íróknak.

A királyságban Jerry a legkirályabb. Tigrist látjuk valamit csinálni? Rosita idegesítő. A pap magyarázata kevés volt a kukások hogyan kényszerítették pakolja ki a spájzot.

Darylről szólt a rész java Carol és Morgan kapcsán, és Richardot is lerendezte a buta és karakteridegen terve miatt.
Carol remete témáját a végtelenségig húzták már, azért nem működött a meghatónak szánt jelenet ennek a beszélgetésnek köztük rég meg kellett volna történnie. Ahogy Morgannek az ébredjen fel végre oltás is késett legalább egy évet.

Claire8310 - 2017. 02. 20. 23:10

Nekem is bejött, jobba mint a múltkori. Igazából azt hittem hogy egy full Gabriel atya részt kapunk, hogy hogy találkozott ezekkel az emberekkel, ehelyett egy korrekt részt kaptunk.
That green screen tho…

human - 2017. 02. 20. 23:21

rapguruz: de hát eddig is ilyen volt. az odavetítést nagyon sokszor ilyen minőségben csinálják a sorozatban. meglepett, hogy pont ezen akad ki mindenki, amikor sokszor volt már olyan látszós greenscreen.

Sulo - 2017. 02. 20. 23:27

Ja meg bodega Carol: tök romantikus de éjszaka a semmi közepén ilyen gyertyafényes díszkivlágítást meg kandallót a Saviörök még véletlenül sem láthatnak meg ha arra portyáznak. Még jó, hogy egy neon felirat nem villog az ajtó felett, hogy “hé, itt vagyok”!

Rubber Duck - 2017. 02. 20. 23:27

Pollyanna MacIntosh remélem kap még több lehetőséget, nagyon fura volt a jelenléte, olyan 60-as 70-es évekbeli sci-fi fantasy filmekben lehetett ilyen figurával találkozni.

Lilia - 2017. 02. 20. 23:43

Szerintem Gabrielt nem kényszeritették, hiszen láttuk, ahogy bepakol és hogy a kocsiban várják őt. Mikor Rick “Szent Johannát” kérdezte Gabrielről, ő kitért a válasz elől. Így tervezte volna az egészet Gabriel?

Hegedda - 2017. 02. 21. 00:05

Mondjuk ez a Vasló kft telephely tényleg lehetett volna szebben kidolgozott háttér Ricsi mögött, de legalább a cicus szépen dorombolt.

fireblade"pistike" - 2017. 02. 21. 00:18

Nem igazán értem, amcsiban nem találtak egy koszvadt roncstelepet??
azért akad ott pár..

seven - 2017. 02. 21. 00:30

persze hogy eddig is volt greenscreen, és látszott is, hogy az, de ez kifejezetten egy gagyi beállítás volt, főleg mivel maga az ötlet egyébként nagyon jó lett volna.

winnie - 2017. 02. 21. 06:00

fireblade”pistike”: posztapokaliptikusat nem. de a díszletek többségét, főleg, amiben sokat dolgoznak, nem találják, hanem építik. egyszerűbb, költséghatékonyabb, stb. főleg, ha stúdióban megvalósítható.

winnie - 2017. 02. 21. 06:01

Lilia: viszont azt nem láttuk, hogy ki áll mellette, ki utasítgatta esetleg. sőt, valamit még motyogott is. ha nem kényszerítik, akkor nem csak egy szavas üzenetet hagy, gondolom.

ananiila - 2017. 02. 21. 07:15

Sokakkal ellentétben nekem bejött eddig ez az évad (mondjuk úgy 7/10) de ez a rész konkrétan röhejes volt, különösen ez az új banda. Nevetséges volt az egész, felesleges időhúzásokkal. Szerintem összességében az egyik legrosszabb rész volt és nem csak ebben az évadban.

Bagosz - 2017. 02. 21. 08:13

Nekem hatásos volt az új csapat.Akárcsak pár résszel korábban az amazonok.Látszik hogy ennyi idő elteltével csak a kemény közösségek maradtak fent,ami hihetőbb,mint Alexandria vagy Hilltop fennmaradása.
Hát most már sok csapat van.és mindenki Neganék ellen? Az nem lesz egyszerű.Illetve utána se.

winnie - 2017. 02. 21. 08:28

“Látszik hogy ennyi idő elteltével csak a kemény közösségek”

ha a kemény alatt azt érted, hogy békés emberek, akik között van pár, akik meg tudják védeni magukat, illetve társaikat, akkor igen – nyilván ez elengedhetetlen, de leginkább nem az emberek, hanem a zombik ellen. nyilván akadnak erőszakos csoportok is, főleg a pusztában, ahol nehéz túlerőt felállítani ellenük, de a többség olyan lesz, aki nem keresi az erőszakot, viszont fel tudja venni a kesztyűt a fenyegetés ellen.

Quantumleap - 2017. 02. 21. 09:03

Azért remélem, Carol még idén megtudja, mi történt Abrahammel és Glennel.
Ez az új csoport erkölcsileg és jellemileg valahol Rickék és Neganék között van. Nem feltétlenül vehető biztosra, hogy nem fognak alkut szegni, vagy valamiképp még sz*rt kavarni.

Boci - 2017. 02. 21. 09:29

Nem értem, hogy miért kell ekkora elvárással lenni egy sorozatnál CGI terén. Lehet, igénytelen vagyok, de én épp azért, mivel “hetente kell pénzt belefeccölni” egy-egy részbe, így túl tudom tenni magam a sorozatok ilyesfajta hibáin. Igaz, ha a zombik igényes sminkjeire ennyit adnak, akkor erre is lehetne kiszorítani.
Az epizód lassú volt, voltak benne idegesítő elemek (ez az új csoport és a vezetőjük), de egyébként bejött. Nekem tetszik, hogy Gabrielt 1-1,5 éve még utáltam, mint a …-t, aztán most meg mekkora jó arc lett.
Darylnek tényleg jót tett ez az epizód, végre használják, nem úgy mint 1-2 éve, mikor egész évadban csak motorozott és terelte a hordát, bár valóban ez a “na elmegyek, hogy ha keresnek a haverok, ne itt találjanak” dologból még facepalm is lehet, ha pl emiatt kapják el megint.
Nekem sosem volta bajom JDM ripacskodásával, de az most jó, hogy kicsit mellőzik a karakterét, szerintem.

noodles - 2017. 02. 21. 09:55

nem az elvárás nagy a cgi-al hanem csak annyi, hogy most nagyon szembetűnő volt, pedig én aztán abszolút észre se szoktam venni ha kilóg a lóláb de itt még nekem is feltűnt, hogy ez nagyon gáz. de lehet, hogy direkt így csinálták meg, az egész jelenet ezzel a bandával olyan volt mint valami 80-as évekbeli világégés után játszódó gagyi akciófilm.
számomra kifejezetten jó most a sorozat, egyedül morgant nem tudom megérteni, nem is az, hogy nem akar harcolni inkább ez a béna passzivitása és a magyarázata hozzá.

winnie - 2017. 02. 21. 10:32

Boci: más meg lehet, hogy az kérdezi, hogy miért nincs elvárás a CGI terén:) van, akit zavar, mást nem, de itt tényleg elég erős volt a kontraszt, ez még nekem is feltűnt, hogy ott nem sikerült jól a snitt.

“Nekem tetszik, hogy Gabrielt 1-1,5 éve még utáltam, mint a …-t, aztán most meg mekkora jó arc lett.”

ezt nem vitatom, de érdekes módon igazából csak azt mutatja, hogy mennyire nem számítanak a sorozatban a karakterek, hiszen minimális képernyőn töltött idővel és szinte nulla karakterizálással pár felesleges és rossz dialóg révén valakit elkezdi idegesíteni a nézőt, majd pedig 1-2 jobb szituációba téve, jobb dialóggal máris jófejjé válik.

a twd eléggé ilyen limbó, hiszen egy félévadban nagyon kevés karakter kap saját sztorit, így csak ide-oda rángatják őket annak függvényében, hogy épp milyennek akarják ábrázolni őket. lehet, hogy gabriel esetében sincs különösebb céljuk (az idei sztoriját most megkapta), csak az, hogy pár rész múlva szomorkodjunk, ha megölik.

bauxit - 2017. 02. 21. 10:33

Nem tudom miert vigyorog a Rick, amikor Negan egy baseballutovel kivedi a golyokat. Raadasul ez az uj csoport is full Madmaxben nyomul,kicsit csoborbol vodorbe kerulnenek, ha Negant legyozik.

Remelem nem fogunk most ket resz lelki gyotrodest kapni, ahol Morgan es a “flanelinges lany” azon szenved, hogy hogy megszegjek az elveiket, hogy Ricknek paripat es fegyvert szerezzenek.

Engem az erdekelne, hogy mi lenne ha Negan-t kivennenk a kepletbol, de a bandaja megmarad. Ezt mar meg lehetett volna lepni, mert mar volt ketszer is a celkeresztben..

Abraham ugye ott van, neki ez nagy szintlepes lenne.A meg a megegett arcu fiu is Judaskodhatna. A Kingdom elsoszamu katonaja is szeretne kirobbantani a haborut, szoval jelentkezok vannak boven.

krisz - 2017. 02. 21. 10:52

Ez egyetlen dolog ami nem tetszett, az Daryl hazugsága volt. De most komolyan, megint lesz egy “miért nem mondtad el” drámázás. Ennyire szükség van harmincadjára is kijátszani ezt a sablont? Amúgy jó rész volt, de Tara még mindig ki nem böfögte volna, hol van a szemüveges, meg miért nem kérdezi meg tőle senki, hogy hova f*szba tűnt?

petter - 2017. 02. 21. 11:09

Annak lett valami jelentősége (vagy lesz vajon később) hogy a királyság emberei zombikat kajáltattak disznókkal amiket a Saviereknek adtak aztán?

winnie - 2017. 02. 21. 12:00

krisz: nem lesz drámázás, hiszen egyértelmű, hogy miért nem mondta el. meg fogja érteni carol a magyarázatát, még talán örülni is fog belül, hogy nem mondta el. más az, ha valaki ok nélkül titkolózik, de itt jó oka volt, ezt még elég durván a szánkba is rágták, mert másképp nem megy az íróknak, kiemelték, hogy ha carol tudná, hogy mi történt, rögtön bosszulna és nem maradna belőle semmi.

“Tara még mindig ki nem böfögte volna, hol van a szemüveges, meg miért nem kérdezi meg tőle senki, hogy hova f*szba tűnt?”

egyrészt nem tudja. másrészt ez volt az első kérdésük, hogy hol van heath. csak mivel semmit nem ad a sztorihoz egy “nem tudom” válasz, majd utána a kifejtése azoknak az eseményeknek, amiket a néző egyébként is látott, ezért az ilyet sosem írják bele egy szkriptbe az írók, már legalábbis akkor, ha tisztában vannak a mesterségük alapjával.

ntasi - 2017. 02. 21. 12:20

Botrányosan rossz volt ez rész (bár biztos közrejátszik, h a félévadzáróig darálva toltam le az összes évadot, így ha ott volt ilyen színvonalú rész, mehettem tovább a következőre, most meg ezt kell emésztgetnem 1 hétig)

Nekem Resident Evil hangulatú volt a rész, eleinte tetszett az új közösség behozása, de az alkunál már idegesített az összes, Jadissel az élen.
Ráadásul nem nagyon látom előnyösnek az alkut, ha a most összeszedett cuccok felét átadják, mit kapnak Alexandriában a Saviorök? Lehentelik a fél társaságot, mire összejönne a nagy sereg.

Örültem, h Daryl több teret kapott, de már én se tudok elvonatkoztatni a hajmosás szükségességétől 😱😂

Sztem Ezékielt max egy haláleset fordíthatja a Saviorök ellen, tippre a botos fiú lesz az, vmiért fontos neki, és most felbosszantott egy Saviort, sztem megágyaztak a halálának, és ezzel a királyi fordulatnak.

Boci - 2017. 02. 21. 14:23

winnie:
Igazad van ezzel a karakterizálással. Valóban némelyik gyorsan vált személyiséget. Gabrielnél sem vitték túlzásba, de azért vmennyire sikerült elnyújtani, bár lehet, hogy ez csak azért tűnik így nekem, mert az előző évad végére “tért meg” és csak nekem telt el sok idő azóta.
Persze, az ízlések és pofonok témát én sem akarom feszegetni. Engem pl jobban zavart ott az új csoport viselkedése, beállítottsága, színészi játéka(?), mint a CGI.

krisz - 2017. 02. 21. 15:06

winnie ezzel nem teljesen értek egyet, szerintem a történet vezetés szempontjából fontos lett volna, ha tudatják egymással a történteket, és ezt mi is látjuk. Tudtommal eddig is ezt csinálták, pont mikor Morgan-ek elmondták ki halt meg. De tippre azért nem tették még meg, mert Tara majd egy kis flashbackel kevert epizódban elmond mindent, mert ugye kellenek a fegyverek.

randomguy23 - 2017. 02. 21. 16:37

Kellene ember meg fegyver. Na, Greg? Nem? Te se, Ezekiel? Jé, ember meg fegyver. És ti? Mi? Hogy fegyverért? Tara, ötlet? Bingó! Ezpz.

Lassan össze lehetne kapcsolni a sorozatot egy hivatalos mobiljátékkal, és hétről-hétre annak fényében alakítani a sztori egyes elemeit. Rickéknek fegyver kell? Heti challenge: farmoljátok ki nekik! 5 sikeres akció után jár egy zacskó ISG (Instant Survivor Group), aminek felhasználásával azonnal ott terem két tucat, random generált stílusú túlélő biodíszletként, plusz egy vezér akitől megtudjuk, pont rendelkeznek azzal az erőforrással, ami gyógyírt jelent a szereplők éppen aktuális nyűgjére.

Kár, hogy még alacsony elvárások mellett is időről-időre alul tudja magát múlni a sorozat, ráadásul ez még egész nézhető rész is volt. Hiába néhány kreatív szikra (hordaszeletelés szögesdróttal, gladiátorzombi) vagy régóta várt esemény (Carol-Daryl reunion), ha továbbra is az olcsó, sekélyes tartalom és a bántóan egysíkú, szájbarágós stílus dominál. Vajon új írókat mennyi időbe telne farmolni? Na és egy showrunnert?

Hhugi - 2017. 02. 21. 18:25

Egyetértek noodles-el itt tényleg eléggé szembetűnő volt a CGI,pedig ezek a dolgok többnyire nem tűnnek fel,ezt leszámitva nekem helyén volt ez a rész,bár reménykedtem benne,hogy Carol végre “visszatér”.

Silver-sama - 2017. 02. 21. 18:44

…Asszem én vagyok az egyetlen, aki nem szúrta ki a CGI-t :’D… *csendben meghal*

winnie - 2017. 02. 21. 19:02

krisz: ” a történet vezetés szempontjából fontos lett volna, ha tudatják egymással a történteket, és ezt mi is látjuk. ”

oké, ezzel nincs is gond, de az íróknak a karakter szempontjából kell mérlegelniük. daryl tiszteletben tartja carol szándékát, nem akarja meggyőzni, és nem is akart semmi olyan tenni, hogy ne azt csinálja, amit akar. nyilván nem ő fogja közölni vele a hírt. szerintem az nem daryl lett volna, ha nem tartja tiszteletben a legjobb barátja szándékát.

fent a karakterizáláson köszörültem a nyelvem, de a fő karakterek azért a twd-ben elég jól megalapozottak és a legtöbbször az írók, ha beleteszik a szituációkba őket, akkor nem kell agyalniuk azon, hogy mit fognak tenni, ismerik a karaktert annyira, hogy tudják, mit tenne.

ProMixer04 - 2017. 02. 21. 20:53

Előző rész jó volt, ez egynek elmegy. Az új banda nagyon gáz volt, reméljük golyótöltelékek lesznek.
Az amazonokat behozhatnák megint.

that_guy - 2017. 02. 21. 21:49

Úgy látszik a készítők megirigyelték a Z Nation faszságait (amit egyébként nagyon csípek). Múltkor a drótos-szeletelős jelenet, most meg a szöges-páncélos zombi. A többi siralmas volt, bár még nézem ha már eddig kitartottam. A főfemináci remélem nagyon közelről megismerkedik Lucille-lel vagy egy zombival, annyira tenyérbemászó egy féreg.

rapguruz - 2017. 02. 21. 22:25

Azért az is érdekes hogy tavaly vagy tavalyelőtt amikor kijott egy új rész 2-300 Hozzaszolas is volt itt most meg a negyede kb.. Ennyien elpartoltak volna itthon is a sorozattól??

winnie - 2017. 02. 21. 22:59

rapguruz: ha ez így van, az nem lenne meglepő. odakint majdnem 50%-ot esett a nézettség. de passz. meg kell nézni a letöltési és feliratos adatokat.

Lilia - 2017. 02. 22. 00:46

Nekem Gabriel karakterváltása megalapozott volt. Ott volt rá az egész 6. évad, még kicsit túl sokáig is tartott. Kapott lelkifröccsöket, és a társai a hülyeségei ellenére kitartottak mellette. Aztán rájött, hogy hasznosnak lenni jó érzés.
A holdkórosok fönökasszonya viszont nem hiteles nekem, vagyis már túl képregényszerű, de nem tudom ez baj-e. Ilyen lila ködben nem tudom, hogy vezet egy csapatot. Nekem tetszik a Daryl-Carol kapcsolat, nem férfi-nő viszony, de nem is pusztán baráti. Érzékelteti velünk, hogy a túlélőknek a legértékesebb amijük maradt, az ha itt az értelmetlen élet közepén kötődhetnek valakihez. A rész elején D még forszírozza, h Carol bosszúállóként ringbe szálljon, aztán rájön, h értékesebb neki a nő ennél, megvédi azzal, h nem szól neki

Pipacs - 2017. 02. 22. 02:47

Nem tudom, írta e már vki, de nekem tetszett, hogy Gabriel hatékonyabban tárgyalt, mint Rick, aki első nekifutásra szépen lepattant a kemény csajsziról. :)

Sztem egész jól kitalált “új közösségek” vannak, pl. ez a szeméttelepes dolog tök logikus volt.
A hajós kavarás viszont elég nagy f*szságnak tűnik mindenestül.

Kíváncsi leszek, a királyt végül mi vagy ki fogja meggyőzni, hogy álljon be közéjük, nem hinném, hogy ezek után kimaradnak a tutiból.

Még vmi: az jutott az elején eszembe, hogy ha a királysággal Negan vagy az a másik vigyori főg*ci találkozott volna az “áruátvételkor”, akkor tutira vér folydogált volna patakokban, ez a góré igen lágyszívű volt. Ja és a “nézd meg jobban” dolgot végképp nem értem, mi volt még a kocsiban, hogy utána azt mondta, hogy tényleg elég lesz ennyi cucc? Vagy ez is csak a puhap*csűség miatt volt?

nofearthewalkingdead - 2017. 02. 22. 03:11

Na de amúgy minek CGI egy szemétdombra meg egy átlag tájra? Ilyet nem találtak a környéken? Vagy olcsóbb a CGi? :D

Amúgy csak én gerjedtem a francia (?) spinére? :)

winnie - 2017. 02. 22. 06:27

“Vagy olcsóbb a CGi? ”

ez a definíciója kábé:) a cgi-t azért alkalmazzák, mert olcsóbb vele megvalósítani valamit. a kinti forgatás pedig iszonyú drága, ezért forgatnak sokszor zöld hátterekben.

ha van is valami végeláthatatlan posztapok roncstelep a környéken, egyszerűbb egy randomot találni és kiegészíteni a hátteret.

winnie - 2017. 02. 22. 06:32

Lilia: igazából ezt mondom, hogy bármit csinál, azt megalapozottnak lehet tekinteni, mert annyira üres vászon, annyira halvány vázlat a karakter. daryl esetében nagyjából tudni lehet, hogy mit nem csinálna sosem. nála kábé minden belefér, mert nincs olyan “benne”, ami kizárna ezt vagy azt. (ez a nagy többségre igaz, tara, eugene, aaron és tsai. ld. rosita, simán rá tudták húzni az “egyedül ellenállok és megpróbálom kinyírni felelőtlenül negant” szerepet, mert valójában “miért ne?”-alapon semmi sem mond ellen ennek.) az beszédes, hogy alapvetően még gabriel társai közül is akadt olyan, aki elhitte, hogy meglépett.

igazából csak az a fájó, hogy nem a karakter alakul a történet hatására, hanem a karaktert alakítják abba az irányba, hogy szolgálja a történetet.

fireblade"pistike" - 2017. 02. 22. 12:25

Ezt láttátok?? 20. másodperc..mi repül ottan??
vajon mi lehetett?
biztos hogy a rendező/készítők nagy poénja

https://www.youtube.com/watch?v=nCJ39vTjT54#t=20

Sheriff Hood - 2017. 02. 22. 12:40

Rickék Mad Maxes gladiátorkalandja inkább vicces volt, mint badass, ezt az epizódot sokkal inkább a Királyságban és környékén játszódó fele vitte el. Még mindig szórakoztat a Walking Dead, de az erős, és megosztó mivolta miatt sokat kritizált szezonpremier óta nem nagyon tod megmozgatni a sorozat. Hetente elmegy vele 40-50 perc, vannak benne jó dolgok meg kevésbé jó dolgok, de már nem ülök tűkön hétről-hétre, hogy na mi lesz.

A képregény eleve nagyon jó alapanyag, sőt, sok esetben túl jó. Értem ezalatt, hogy évek óta magas színvonalon szövi a jobbnál-jobb sztorikat egymásba, érdekes karakteríveket rajzol fel és Kirkman jól mozgatja a szálakat. A tévében viszont kényszeresen igyekeznek alternatív utakra terelni a sztorit, hogy az eredetit olvasóknak is legyen újdonság, meglepetés, de a hangsúlyoknak a helyükön kell lenniük, így szövevényes, sokszor erőltetett mellékvágányokon lyukadunk ki ugyanoda. A képregényt is követő nézőként ritkán van részem emlékezetes új pillanatokban (Negan “kettős kivégzése”, Carol és a kislányok sztorija, de mondjuk még a Morganre fókuszáló önálló epizód is ilyen volt), sokkal több viszont a “na végre, hogy eljutottunk már ide!” epizód.

Carol szála például egyre idegesítőbb: azt akarja, hogy hagyják békén, mégis mindenki a nyakára jár, ehhez képest még mindig nem lépett előre a sztorija semmit. Nem tudott meg semmit a történtekről, nem látni, hogy hozzák vissza, ha egyáltalán. Megbocsáthatatlan időhúzás az egész, amennyiben nem ő lesz a Negan elleni háború “nagy áldozata” a végén. Ha ezt az egészet oda futtatják ki, hogy valahogy mégis kiderül, mi mindenről maradt le, és hogy nélküle is hullanak a szerettei, még ha nem is tud róla, amitől újra előjön Badass Carol és a színre lépése fordítja meg a háború menetét, az akkora nettó baromság lenne, ami minden remete-pillanatát még hiteltelenebbé és értelmetlenebbé tenné számomra.

A Királyság és a Megváltók találkozásai meg olyan egyértelműen mutatnak egy irányba, hogy már csak Ezekiel nem látja, mi lesz a vége. Kell a királynak és Morgannek egy indok, amiért beállnak Rickék mögé. A kölyökre mindketten kvázi fogadott fiukként tekintenek, ENNEK ELLENÉRE viszik magukkal az árucserére, ami egyre inkább tűzfészeknek tűnik, ahol bármikor kirobbanhat a konfliktus. Meglepődni itt már csak akkor fogok, ha nem a srác halála billenti át őket a háborúpártiak oldalára.

A több szálon futtatott események között azért vicces, hogy a nárcisztikus és hatásvadász Negan sehol sem jelenik meg személyesen, mióta Dagadt Joeyt kinyírták és Daryl megszökött, hanem rádión mondott egy nekrológot, aztán otthon lógatja a lábát, semmi megtorlás, csak egy kis cserkészcsapatot küld ki körbeszimatolni. Lehet, hogy ciffhanger sem lesz áprilisban, csak Rickék betáraznak egy pár AK-t meg winchestert, hogy na, most akkor megyünk és odapörkölünk nekik.

Winnie nagyon jól összefoglalta: “igazából csak az a fájó, hogy nem a karakter alakul a történet hatására, hanem a karaktert alakítják abba az irányba, hogy szolgálja a történetet.” És még a feszültség is hiányzik a sztoriból eddig a második etapban.

Irgum76 - 2017. 02. 22. 15:52

ha már a kis csávó szóba került
valaki elmondaná mi az a hősi cselekedet amit az átadásnál tett és gratuláltak neki érte
mert én megnéztem háromszor de nem látom, hogy hol keveredik ő bele a szituációba

sadsdf - 2017. 02. 22. 18:58

Irgum76: a seprűnyéllel elgáncsolta a kötekedő Saviort, meg közben fültövön is vágta a másik végével véletlenül Morgant, attól vérzett a feje…
de nagyon béna vágás volt, én is visszanéztem, hogy most mi van

_Peter - 2017. 02. 22. 21:50

A szeméttelep CGI színvonala azért olyan amiért olyan vágások mint Glenn a kukától fejjel távol esett le, a megmeneküléskor már fejjel közel láthattuk. Amiért Daryl és Carol a furgonnal kerékre érkeztek, biztos volt egy macska is a raktérben. Amiért Hershel végtelen ammo shotgunnal osztotta a fejlövéseket.
Amiért a Governor múzeumi tankkal jelent meg. Amiért egyszer Ricknél a hangtompító egy zseblámpa volt. Amiért teleportálnak a zombik, ha a helyzet úgy kívánja egy darab is széttép, máskor 50 között is átsétálnak. Amiért a sminkesből rendező lehetett.

Több milliós nézettség mellett megteheti az AMC. A sztori és a karakterek az igazi baj.

_Peter - 2017. 02. 22. 22:08

Sheriff Hood – 2017. 02. 22. 12:40

Jól összefoglaltad. Az ifjú padavan halála eléggé lóg a levegőben, az billenti majd át a királyt? Hilltopban pedig a gyáva, önző, puncsoló Gregory árulja el Darylt? Egyiken se lepődnék meg.
Carol és Morgan szálát tényleg unalmasan régóta húzzák már. Csak hogy amikor nyilvánvalóan rambóként beszállnak végre Negan ellen, akkor Kirkmanék le tudják nyilatkozni micsoda lelkitusa a karakterekben, micsoda építkezés volt. Glenn és Maggie kívül nem tudtak normálisan szerelmi szálat építeni, mégis erőltették összevissza a párokat. Rosita-Abraham, Abraham-Sasha, Rosita-Spencer, Carolnak az alexandriai fickó, Rick-Jesse rövidéletű kémia ellenére, akkor kitalálták legyen Michonne. Csak Carl és Enid sikerült igazira, hiszen adta magát csak ketten vannak fiatalok.
Negan egy eltűnt pisztoly miatt kinyírta volna fél Alexandriát, Daryl megszökött a főhadiszállásáról csak tessék-lássék módon körözteti az őrmestereivel. A királynak is mondaniuk kellett volna az áruátvételnél: “mellesleg keresünk valakit körül akarunk nézni belül is”
Negant lehetett volna kicsit mutatni úgyis Eugene mire jut a fogságban. Tara még hány rész múlva szól a fegyveres amazonokról? Vagy előbb gyónni akar a papnál, megszegheti a szavát a greater good érdekében? Az új csoportokból be lesz valaki építve, vagy csak ágyútöltelékek mint Woodbury?

röviden-tömören - 2017. 02. 22. 22:35

röviden-tömören – 2017. 02. 22. 12:15

Ez a rész (7×10) valami borzalmas volt már megint. Elnyújtott, érdektelen az egész. A zombinak egyenesen drukkoltam a veremben, hogy a “nagy vezetőt” nyársalja már fel végre. Az felpörgette volna kicsit a történéseket. :-)

F_i_gy_e_l_m_e_z_t_e_t_n_i kellett a Ricket, hogy borítsa már rá a szemétdomb oldalát.. Kézzel muszáj volt belekapjon – ami önmagában lehetett volna kemény jelenet is, pl. a sokszor bevetett teleportáló zombi művelettel.. De itt ez csak cammogott Rick felé, az meg ütötte, rúgta egyszer-egyszer. Mint egy félénk, zavarodott debil. Szánalmas volt na. Egyáltalán nem volt annyira veszélyes helyzet mint amit kihoztak belőle.. És akkor úgy ment vissza sántítva, kezét fájlalva, remegő kivert kutyaként, mint valami győztes hadvezér..

Azt meg el nem tudom képzelni, hogy miért kellett greenboxolni az eget, mikor a verem peremére felmásztak.. Ráadásul a szokásosnál is ocsmányabb lett képileg.

Morgan változatlanul egy túljátszott, messze túlértékelt idióta karakter. Lekopaszított afro-nindzsa, kezdő szint.. Az állandó okoskodásával és vergődésével még Darylnél is bosszantóbb.

És az emós Daryl, ahogy egyik lábáról a másikra áll, miközben a nyúzott képét eltakarja a festett mű haja. Semmit nem változott 7 évad alatt. Egy életkedv nélküli redneck, szomorú számszeríj-szamuráj. Mint aki most jött ki egy alabamai börtön feka körletéből és láthatóan elvesztette az érdeklődését a nők iránt. (Ha volt neki egyáltalán..) Legalább most hozta volna össze a megint picsogó Carollal (aki szintén körbeért már a “karakterfejlődésében2)..

A másik elképesztően béna képi trükk is Darylhez kötődik. A tigrissel.. Azt nem bírták megoldani, hogy hasonlítson a kéz és szinkronban legyen a mozgás! Ott mindenképpen volt egy vágás. És még a látható kézzel sem annyira magabiztosan kotorásztak a “tigris” irányába..

A “király” a legelején egy snitt erejéig keménynek tűnt, aztán félbolondnak, most meg Morgan 2. (Csak neki ott a paróka.. Amit megevett egy állatkerti jegesmedve, aztán kitolta, és ez meg büszkén viseli.. Hogy néz már ki..)

Az új csoport meg.. Hogy ők csak elvesznek. Meg lebutított angolt használnak.. Édes istenem.. És ők vannak ám a legtöbben! :-D Véletlenül sem azért, hogy golyófogók legyenek az egyre inkább körvonalazódó naaagy csatában..

Ebben a részben kb. senki nem volt, akinek nem kellett volna kipurcannia. Sőt szerettem volna, ha igen, és már ebben a részben. Vesznek egy jegyet közösen a Titanicra, vagy nem tudom. Mert az is szórakoztatóbb lett volna..

röviden-tömören - 2017. 02. 22. 22:59

nofearthewalkingdead, hát a sok hisztis, modortalan vékony, vagy dagadt zombikaja után üdítőbb volt nézni. :-) Imdb szerint (ezt kapd ki): Skót és 1979-es születésű. Nem szerepelt semmi közismertben. (Budget Milla Jovovich kinézete van sztem. Nem véletlen a zombiközelség. :-))

Irgum76 - 2017. 02. 23. 09:29

kösz Sadsdf

Irgum76 - 2017. 02. 23. 09:47

hogy ne csak negatívum legyen a részről
Jerry a király szónoka baromi szimpatikus karakter lett számomra
már múltkor is amikor elámult a mese hallatán
most meg a sütivel a vigyori képével :)

a gladiátor zombi meg über kircsi volt szerintem
meg a bunyó is vele
aki szerint béna volt gondoljon bele, hogy ő mit tenne egy ilyen zavarodott helyzetbe
ahol lelökik valahová azt sem tudja hol van hogy álljon meg a lábán aszt jön egy ilyen feltápolt zombi
tudom Pistike a fotel Rambó elkapta volna a fején lévő tüskéket aszt kitekeri a nyakát
a kérdés csak az, hogy hogy kerül olyan közelségbe amikor félméterre állnak ki a testéből a dárdák és ha mégis akkor, hogy ragadja meg a pengékkel telerakott fejét?

Irgum76 - 2017. 02. 23. 10:42

csak a móka kedvéért:
http://coub.com/view/s4j1p

szyszaa - 2017. 02. 23. 15:58

most komolyan, lehetne még lejjebb ez a sorozat? igazából már csak Rick miatt nézem, kevés értékelhető és szerethető figura van, Rositáról nem is beszélve… szörnyű idegesítő p.csa lett, bocsánat! :) :)

zolkó - 2017. 02. 23. 17:38

@Irgum76

:DDDDDDDDDDDDDDDDDD

ht3z - 2017. 02. 24. 23:02

Firstofall: “Az önként választott száműzetés után az egymásra találás nekem sikerült érzelmesre.” talán kimaradt egy nem szó?

osztán, igazából olyan semmilyen rész volt, a Winslow rész nagyon rövid volt és rettentően buta. Könyörgöm, Rick úgy hadonászott, mint egy elsőáldozó.

Ennyi tapasztalattal azért több határozottságot vártam. Nem mentség, hogy hádemilyenzombivoltaz, nekem kevés volt. Daryl önküldetése meg egyelőre értelmezhetetlen. Carol szerepében pedig Carolt láthattuk.

számomra 6/10

// a kövi rész badassabnek tűnik

ZS bacsi - 2017. 02. 25. 10:36

Az elején azért szerettem a sorozatot, mert a rendezők ragaszkodtak az életszerű elemekhez. Mostanában folyamatosan szúrják a szemem az idegesítő apróságok:
– hiltopban mindig ég a villany, mint valami hangulatvilágítás a háttérben
– ennyi évvel a kezdet óta, mégis honnan van vezetékes vizük? a napelemekkel termelt elektromosságot hogyan tárolják?
– carol mint egy visszavonul kisnyugdíjas könyvet olvas a kanapén. Mit eszik? Fog a kertben egy nyulat és megsüti? Honnan van vize? Jár a kútra? Tiszta ruhák?
– több évek múlva az autók is úgy indulnak, hogy a kormány alatt lelógó két kábelt össze kell érinteni?
– egy napos kocsikázással mindig belebotlanak egy új társaságba? honnan van ennyi üzemanyagjuk?
– miért vannak a szereplők mindig ugyanabba a ruhába?
– darly sosem fürdik? ez a zsíros haj a szemembe lóg már nagyon idegesítő.

amit meg sosem értettem, de ez biztos a mese része, hogy a zombik a szívük nélkül, ami a keringést biztosítja a véren keresztül hogyan tudnak mozogni. ez már anatómiai szint, ha nincs vér és keringés a végtagodban akkor zsibbad és nem tudod mozgatni.

Quantumleap - 2017. 02. 25. 12:41

Zs bacsi: Az elektromosság visszaállítható. Ahogy például tévét is néznek és zenét is hallgatnak, ahogy láthattuk.

ZS bacsi - 2017. 02. 25. 13:57

Quantumleap: a mai technológia sem oldotta még meg a hatékony tárolást. a mostani rendszerek is visszatáplálják a felesleget a rendszerbe, nem tudjuk gazdaságosan tárolni a napközben termelt elektromosságot. kicsit abszurd lenne, hogy ilyen rendszereket építenek hőseink.

Irgum76 - 2017. 02. 26. 08:23

ZS bacsi:

a zombik azért ilyenek mert zombik nem kell benne logikát keresni el kell fogadni, hogy ilyenek aszt kész

a másik:
nem a hőseink építették hanem (ha jól emlékszem) ez egy kísérleti teljesen önfenetartó kommunának építette (ha jól emlékszem) a polgármesternő férje aki építész volt
csak az apokalipszis után körbehúzták falakkal

kahlan - 2017. 02. 27. 12:41

Ez az új csapat már olyan, mint egy paródia. Mint valami emós egylet. Egyszerűen röhejesek voltak. Mindenkinek ez a búvalba*ott arckifejezés, mintha élő zombik lennének. Vagy valami nagyon komoly anyagot tolnak :)
Carol pedig jöjjön már ki ebből a letargiából, mert már nagyon unalmas. Az egyik legjobb karakter volt, miért kellett kisnyugdíjast csinálni belőle, aki folyton pityereg? Pláne most, amikor szükség lenne rá. Komolyan, ha ilyen marad, inkább haljon meg, pedig a kedvencem volt.

Shred - 2017. 03. 13. 11:07

Ami nekem furcsa, hogy Judith teljesen eltűnt a sztoriból. Gondolom, most a közösség neveli, mint a majmoknál, mindig annak passzolják le, aki éppen ráér. Csak azért hiányzik nekem, mert a sztoriban elég erős motívum lehetne a lányát féltő Rick karaktere, kár hogy ezt a vonalat ignorálták.

winnie - 2017. 03. 13. 11:09

Shred: nem tűnt el, majd jön a 7×12:) de még így is szerepel annyit, mint néhány karakter. viszont akinek nem írnak sztorit, azt nem fogják a képernyőn tartani csak azért, hogy lássuk, rick pedig aggódhat érte anélkül is, hogy ölelgetné. (sőt, ugye a 7. évad elején ő volt az egyik oka annak, hogy rick belement az elnyomásba.)

a lényeg, hogy így, hogy nem vándorolnak, teljesen érthető, hogy nincs képen.

Shred - 2017. 03. 13. 15:35

winnie: ok, ez tényleg logikus. Csak nehogy úgy oldják meg majd, hogy egyszer csak feltűnik újra, de már óvodásként, és Carol tanítgatja, hogyan kell késsel kikötözött zombikat hentelni:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz