login |

Pilot: Crashing

2017. 02. 21. 21:51 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Milyen a feltörekvő standup komikus élete, főleg ha épp megcsaláson kapta a feleségét, és így kénytelen ismerősök és kollégák kanapéján meghúzni magát? Talán az HBO komédiájából, a Crashingből majd kiderül.

A történet tényleg annyi, mint amit a bevezetőben írtam. A főszereplő egyelőre semmit nem keres a fellépéseivel, viszont a felesége eltartja, neki köszönhetően jó élete van. Egészen addig, amíg egyszer korán hazaérve azon nem kapja a nőt, hogy épp mással szexel.

El is viharzik otthonról gyorsan, így keveredik az eddigi helyeinél nagyobb színpadra, ahogy kiönti a szívét a nézőknek. Azok ezt nem fogadják túl jól, de ezen a fájdalmas fellépésen keresztül ismerkedik össze Artie Lange-gel. Nem indul erősen a barátság, de végül csak kiköt a kanapéján. És az évad során mások nappalijában is aludni fog, hiszen ez a koncepció.

Amiben másnak tűnik a sorozat, mint mondjuk egy Louie, az a főszereplő (és író) Pete Holmes karaktere. Egyelőre nem a végtelen sötétségekbe ereszkedik a Crashing, hanem a szar kezdő helyzetéből kihozza a pozitívumot. A főhős tényleges életének katalizátora lehet ez a megcsalás, hiszen emiatt végre kimozdul a komfortzónájából, kitalálja mit és hogyan akar kezdeni az életével és karrierjével.

Mindezt nagyon jó humorra teszi a sorozat. Bár az esetleges fejlődés végén lehet nem lesznek sokkal jobbak a poénok, de tetszett, hogy feltörekvőként a kis klubban a viccei is kicsit csiszolatlanok és gyengébbek voltak. Érezni, hogy miért nem tudott még előre lépni. Ha Holmes sorozatbéli énje fejlődik az élményei által, akkor remélem, a Crashing ezen aspektusa is vele tart majd felfelé.

A Crashing nem lesz instant klasszikus, de egész jó volt, 7/10 a kezdő rész. Külön öröm, hogy a kínos helyzeteket nem húzza a végletekig, nem az a humorforrás, így kellemes hátradőlős lazítós szórakozás.

*Az első rész regisztráció nélkül megnézhető az HBO GO-n.

4 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 02. 21. 21:54

korrekt, elnézhető, de valójában a poénoknál és a komédiajellegnél sokkal jobban érdekelt a sajtónak kiküldött 6 rész után is az az aspektusa, hogy mi mindent csinál egy standupos New Yorkban. ez pedig gondolom, elég pontosan van ábrázolva, nyilván saját élményekből építkezik.

nézni fogom, de nálam inkább csak 6/10. de még véletlenül sem az a “rossz” 6/10, amitől irtózunk, mert találtam benne olyat, amiért szívesen nézem.

Patyo - 2017. 02. 22. 00:41

Tetszik, várom a következő részt.
Nálam 7,2/10 :)

FrankLuck - 2017. 03. 09. 11:34

Nálam csak a komédia-része menthette volna meg, mert Pete Holmes karaktere valamiért nagyon taszít. Nos, bőven nem mentette meg, lényegében nem létezik, így csak annak ajánlanám, akit a ‘mi mindent csinál egy standupos New Yorkban’-téma érdekel.

gromit - 2018. 03. 17. 21:18

Habár komédiáról és komédiásokról szól, igazából én se nevezném komédiának.

Engem is a ‘mi mindent csinál egy standupos New Yorkban’-téma miatt érdekelt, most egy nap alatt le is daráltam az első évadot.

Összességében tetszett, az évadzáró viszont nem annyira, a standup helyett a vallásos téma került előtérbe. Leif ritka idegesítő figura, bár itt volt azért pár vicces dolog is.

Mára elég volt, de folytatom majd a 2. évaddal.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz