login |

Pilot: The Good Fight – 1×01-02

2017. 02. 22. 14:50 - Írta: superpityu

51 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Tavaly a 7. évadjával befejeződött a The Good Wife, viszont a CBS úgy döntött, hogy megpróbálja folytatni annak sikertörténetét és berendelte a spinoffot az újonnan indult streaming szolgáltatójára, a CBS All Access-re.

Az új sorozat Diane Lockhart karakterére helyezi a hangsúlyt, és számomra az egyetlen kérdés az volt, hogy mennyire lesz élvezhető a The Good Fight az anyasorozat teljes ismerete nélkül, hiszen én alig pár rész láttam belőle. Nos, mindenképp élvezhető, tetszett a kezdés, igaz pár visszautalás nem esett le azonnal, de nem zavart a részek nézése közben.

The Good Fight – 1×01 – 8/10
The Good Fight – 1×02 – 7,5/10

Igazából fogalmam sincs, hogy a TGW milyen stílusú volt, mit emeltek át a spinoffba belőle, de amit ebben a két részben hoztak az messze felülmúlta a várakozásomat. Bár igazából magam sem tudom, hogy miért is vártam a sorozatot, de őszintén meglepődtem, hogy mennyire imádtam minden pillanatát.  

Mindenesetre a készítők (a King házaspár az eredeti terveikkel ellentétben a BrainDead után visszatért) nem bíztak semmit a véletlenre, hiszen a sorozat felütése rendkívül hasonlít az anyasorozatéra. Itt egy pénzügyi botrány miatt áll a bál, amiben természetesen Diane is érintett, valamint a kezdő ügyvéd keresztlánya, Maia, akinek a családjától indult el ez az egész.

Diane éppen a visszavonulását készítette elő, de az összes megtakarítását befagyasztották, valamint munkahelyét is kénytelen feladni. Ráadásul a nevének beszennyezése miatt más ügyvédi irodák sem akarják bevenni társként. És itt jön be képbe a Reddick, Boseman & Kolstad, ahol egy régi TGW-s, Lucca Quinn is dolgozik. Az egyik partner, Boseman veszi észre, hogy mekkora lehetőség lehet abban, ha Diane az ő oldalukon van.

Meg kell hagyni, hogy mindkét epizód remekül van összerakva. Nincs bennük semmi sallang, végig konkrétak, nem kerülgetik a problémákat hosszú percekig. Iszonyatosan intenzívek, a párbeszédek pedig az utolsó percig pörgősek. Ráadásként pedig zene is remekül idomul a sorozathoz, szinte pulzál tőle az összes jelenet. Tele van minden pillanata energiával. 

Minden nagyon össze volt rakva, jó volt nézni az egészet, ahogyan pár perc alatt eljutottunk a botrányig, majd gyorsan megtapasztaltuk, milyen következményei lettek és a 2. részre már más sem maradt, mint annak bevizsgálása, hogy miként kovácsolhatnak előnyt ebből az egészből.

Persze ehhez az is kell, hogy a karakterek (és a színészek) remekeljenek és még emiatt sem kell szégyenkeznie a Good Fight-nak. A rajongókat korábban megosztó Lucca (Cush Jumbo) fergeteges, nem tudok hirtelen jobb jelzőt találni rá, Diane (Christine Baranski) sem okozott csalódást, valamint Maia (Rose Leslie) is betalált a végére, ahogyan egyre inkább ráérzett a helyzetének kezelésére. Viszont az abszolút aduásznak Boseman (Delroy Lindo) kissé bohókás, de végig mindent kézben tartó karakterét érzem.

Bár a főszálként kezelt botrány nem túlzottan hoz lázba, főleg a 2. rész ócska cliffje után, a heti esetek mindkét alkalommal jól működtek. Részemről eggyel gyarapodik a néznivalók listája, és talán nyáron ráveszem magam The Good Wife darájára is.

(Az első szezon 10 részes lesz és nem a CBS-re, hanem a CBS All Access-re érkezik minden vasárnap új epizód. Azt pedig a The Good Wife-nézőknek írom, hogy a streames jelleg miatt korhatárosabb a megvalósítás, mint az anyasorozat esetében, itt például már nyugodtan káromkodhatnak szereplők.)

51 hozzászólás Ne habozz!

Benjy - 2017. 02. 22. 15:14

Na asszem akkor meg is van az esti programom. :D

AJ - 2017. 02. 22. 15:21

Teljesen nem TGW a stílus. Se a rendezés, se a díszletek, se a hangzásvilág nem emlékeztet rá, és ez nem rossz dolog.

Nem tudom, hogy szándékosan kerülték, vagy véletlenül lett ilyen, de örülök, hogy nem azon gondolkozom, “ooo, egy Alicia nélküli TGW-t nézek”, hanem egy önálló sorit látok.

Nem rossz, ha ismered az eredeti sorozatot, de szerintem nem igen kell hozzá, fel van mindenki építve itt is, de a kikacsintásokat tényleg csak az érti, aki látta a hét évadot.

Örülök, hogy belevágtak, csak az első részt láttam, de nagyon bejött, Diane végre előléphet az árnyékból, és érdekes volt látni, hogy szinte alig változott, ugyanazok a gesztusok, ugyanazok a reakciók, mint anno a TGW-ben.

renka - 2017. 02. 22. 15:51

Nagyon vártam ezt a sorozatot, és abszolút nem okozott csalódást. Remekül össze van rakva,”okos”,dinamikus,a színészi játék pedig egészen kimagasló. Cush Jumbo (Lucca)tényleg fergeteges, de C. Baranski (Diane), R. Leslie (Maia), vagy éppen D. Lindo is finoman szólva elég meggyőző. A következő részben jön Justin Bartha, remélhetőleg hozza majd a színvonalat ő is…nem lesz könnyű.

Neoprimitiv - 2017. 02. 22. 15:57

Nem voltam biztos abban, hogy bepróbálom-e, bár Baranski és Lindo nagy kedvencek, de ezek után muszáj lesz. Én a TGW-ben is jobban bírtam Diane karakterét, mint Aliciát, szóval örülök, ha jól rakták össze.

Risi92 - 2017. 02. 22. 15:58

egyetértek a kritikával is meg az előttem szólókkal is – nagyrészt. imádtam mindkét részt, bár én a TGW-ot is nagyon szerettem. nagyon jók voltak a kis kikacsintások (amikor szóba jön Alicia, vagy Dianne előző cégéből visszahozott karakterek), nagyon jó a zene, a szöveg minden :D szerintem picit azért látszik az anyasorozat is – nem mondanám, hogy teljesen más, viszont friss és üde, látszik, hogy van benne ötlet és kreativitás. keep the episodes coming!!!!

eszemix - 2017. 02. 22. 16:43

Kellett mar valami ilyesmi, mint fuldoklonak a levego!
Imadtam a TGW-ot, es biztam benne, hogy itt is marad a szinvonal. Nem csalodtam.
Diane karaktere baromi jol lett kitalalva, es par perc utan Rose Leslie-re nezve se az ugrott mar be, hogy junonatingdzsonszno. Jo lesz ez a Maia is.

Kristóf - 2017. 02. 22. 16:53

Szerintem is nagyon jól sikerült :) Felülmúlta a várakozásom minden tekintetben. Tetszik, hogy más az irány. Örülök, hogy Diane egy kiemelt szereplő, mindig is éreztem benne a potenciált :)

napocskin - 2017. 02. 22. 18:33

Nagyon jó lett, és remélem, marad is ilyen (bár kevés az a tíz epizód…). Minden színész fantasztikus, és mivel nagyjából minden ebben szereplő karaktert jobban kedveltem, mint Aliciát, ő nem is hiányzik egyáltalán. Lehet, hogy csak az ügyvédes sztori miatt, de szerintem a hangvétel is hasonló, mint a TGW-ban. Minden nagyon jól össze van rakva, jó kis felütés a piramis-botrány… szóval minden szuper. Csak… említettem már, milyen kevés a tíz epizód?

Silver-sama - 2017. 02. 22. 19:05

Nem láttam a Wife-ot (és a hossza miatt nem is akartam elkezdeni), de ezt bepróbálom.

renka - 2017. 02. 22. 19:46

Ez a 10 epizód tényleg nagyon kevés, de annyira jó kritikákat kapott az 1. és a 2. rész, h remélhetőleg lesz következő, hosszabb évad (amiatt aggódom csak picit, h a cbs fizetős csatornájára tették).

wellwellwell - 2017. 02. 22. 20:44

Ygritte él? :)

Szaby59 - 2017. 02. 22. 21:00

Nagyon jó volt, a Good Wife-ban Luca valamiért irritált itt viszont nagyon is tetszett. Remélem lesz még sok évad.

foxxmulder - 2017. 02. 22. 21:44

Mint nagy TGW rajongó mondom,hogy várakozáson felül teljesített…basszus az a nyitó jelenet Trump beiktatásával, tudva,hogy Diane (és az egész TGW) milyen nagy Hillary rajongó volt…ennél nagyobb kontraszt és egyben párhuzam a 2 sorozat között nem is lehetne

Allain - 2017. 02. 22. 22:10

A TGW végét mennyire lövi le? Azt még nem fejeztem be.

Vici - 2017. 02. 22. 22:45

Nagyon vártam már a TGF-ot és megérte. Jó volt a politikai kezdés az elnöki beiktatással, az apró kikacsintások a TGW-ra: utalás Aliciára, a fénykép Willről, de a lényeg, hogy “visszatértek” a jogi esetekhez. Remélem nem csak 10 részben gondolkodnak.

A 2 részben örültem, amikor megláttam, hogy Charles Abernathy lett a bíró. A TGW-ban is bírtam a karaktert és itt is hozta a formáját.

foxxmulder - 2017. 02. 23. 01:43

Allain:

semennyire nem lövi le a TGW végét :)

tregard - 2017. 02. 23. 06:29

“Nincs bennük semmi sallang, végig konkrétak, nem kerülgetik a problémákat hosszú percekig. Iszonyatosan intenzívek, a párbeszédek pedig az utolsó percig pörgősek. Ráadásként pedig zene is remekül idomul a sorozathoz, szinte pulzál tőle az összes jelenet. Tele van minden pillanata energiával.”

ezzel tökéletesen leírtad a The Good Wife lényegét is.

Wicoo - 2017. 02. 23. 15:17

Én személy szerint imádtam az anyasorozatot, de rühelltem benne Aliciat, mindig is Diane volt a kedvencem. Úgyhogy a spinoff telitalálat!!

herczog - 2017. 02. 23. 20:27

@DarkM nem.
Jacksonért ha valaki szól nekik leperelhetnék a gatyát a 100 íróiról.
valahol szomorú hogy ott tartunk, hogy már csak összeollózással tudnak összerakni egy részt.

herczog - 2017. 02. 23. 20:28

az előzőt nem ide akartam hanem a 100hoz. :S bocsesz.

Benjy - 2017. 02. 23. 23:37

Most néztem meg a pilotot és valami kegyetlenül jó volt. Maga a szerkezete, ahogy felépítették briliáns volt, de ugyanígy a rendezés, az alakítások, stb. Remélem, hogy a folytatás is hasonló szellemiségben készül, mert eddig sokkal kiforrottabbnak, átgondoltabbnak, “felnőttesebbnek” tűnik az anyasorozathoz képest. Sima 8/10, aki szereti a jogi témájú szériákat annak kötelező.

Mondjuk az érdekelne, hogy szűz szempár bizonyos aspektusait mennyire értékelte. Pl. Diane válása Kenttől… akarom mondani Kurttől.

Benjy - 2017. 02. 24. 23:51

2.rész után: továbbra is nagyon bejön amit látok. Mindenképp le akartam írni, hogy TGW ismerőként jó látni a visszatérő karaktereket is. Főleg Denis O’Hare, a stílus amit felépítettek a karakterének briliáns. Remélem ezt az aspektust megtartják a későbbiekben, a TGW-nek is nagy pozitívuma volt, hogy szinte mindegyik judgenak volt valamilyen dilije, jellemző tulajdonsága.

sehrezad - 2017. 02. 25. 14:48

Hm, szerintem nagyon is hasonlít a TGW-re igen sok szempontból, de egyrészt nem meglepő, másrészt nem véletlen, harmadrészt nem baj. Azt is lehetne mondani, hogy ami a TGW-ban jó volt, az itt is megmaradni látszik, valóban frissebb energiákkal indul.
Korábban (talán az utolsó évad második feléig) a TGW-t vártam legjobban a sorozatok közül, és csak most érzem, mennyire hiányzott, hogy végre itt a The Good Fight :)

mgitta - 2017. 02. 26. 22:01

Most néztem meg a pilotot, és megállapítottam, hogy már nagyon hiányzott egy jó ügyvédes sorozat! :)
igazából a TGW-ből is azt imádtam a legjobban, hogy a heti ügyek változatosak, érdekesek, pörgősek voltak. Diane óriási kedvenc volt mindig, nagyon örülök, hogy saját sorozatot kapott! :)

Kristóf - 2017. 02. 27. 13:02

Tartja a színvonalat a harmadik epizód is. Nagyon tetszik, hogy a három színésznőt próbálják ugyanakkora arányban megjeleníteni. A héten maga az aktuális Trump kérdés és a terror is nagyon találó volt. A dinamikusságából mit sem vesztett a sorozat. Egyedül azért vagyok szomorú, hogy heti 45 perccel be kell érnünk. Ha a Netflixen menne már megnéztem volna mind a 10 részt :D

Amúgy szerintetek is átveri mindenki szegény Rindell lánykát? Valahogy úgy érzem a 3. rész után, hogy Jax volt vele eddig a legőszintébb, aztán lehet tévedek majd.

Tr7 - 2017. 02. 27. 16:34

Szerintem mindharman benne voltak a meloban, es most, hogy apu vitte a balhet, bele akarja rangatni a masik kettot is.
Erdekes, de sokkal jobban orulnek ha Maia inkabb a birosagon lenne…

Tr7 - 2017. 02. 27. 16:34

Vagy Mia, fogalmam sincs. :))

renka - 2017. 02. 27. 20:38

Szerintem is sáros ott mindenki.

eszemix - 2017. 03. 06. 23:48

Na, ez szépen alakul!
4. rész a twitter “bosszúval”, Matthew Perryvel, átívelő szállal, meg a heti üggyel. Nekem ez 9 pontos.
Jólesett.

Tr7 - 2017. 03. 07. 04:06

Nagyon jo volt ez a resz is, de miert nem kuldik mar Maiat a birosagra?
Amugy vicces ilyeneket hallani, hogy: fuck you stb. sokkal valosagosabba teszi az egeszet.

mgitta - 2017. 03. 07. 12:01

Matthew Perry!!!
Hogy én mennyire szerettem már a TGW-ben is a karakterét, hogy nem valami szerencsétlen balféket játszott, hanem egy igazi negatív karaktert! :)
Nekem egyelőre baromira bejön ez a sori, az ügyeket tényleg jogilag igyekeznek megoldani, ráadásul nagyon jók a karakterek, köztük az újak is (Maia, Barbara meg Mr. Boseman). Ha valahogy Eli-t vissza lehetne csempészni, akkor minden kívánságom teljesüne :)

renka - 2017. 03. 07. 16:36

Nem is tudom,h mi volt a jobb:a Lucca ès Colin,vagy a Lucca ès az idős doki között zajlò pàrbeszèdek?!😂 A sorozat vàltozatlanul szuper (màr az angolok is megvettèk). Bìrom Marissat,nagyon laza. Maia egyelőre el van foglalva a csalàdjàval, meg azzal,h magàt megvèdje…kìvàncsi vagyok,h mi lesz azutàn,h az apjàt kiengedik a börtönből.

Benjy - 2017. 03. 08. 21:33

Ez nálam is rettentően betalál, de gyanítom, hogy pár pontot dob rajta a Good Wife ismerete is. Mondjuk a heti ügy is egész érdekes volt, nem éppen fekete-fehér, jól el lehetne rajta moralizálni. Mondjuk a feloldását szerintem kicsit összecsapták. Matthew Perry meg zseniális, TGW-ben is jó volt, kár hogy ott nagyon keveset használták a karakterét. Ja és spoilerek nélkül, jövő héten kedvenc karakterem is visszatér, yay!

jenga - 2017. 03. 13. 19:35
jenga - 2017. 03. 13. 20:52

Nagyon jó volt ez a rész. Örülök, hogy Carrie Preston itt is felbukkant, zseniális. Megérdemelne egy saját showt Elsbeth. :)

jenga - 2017. 03. 13. 21:16

Jah… nem tudom csak nekem e, de a sorozat címe kezd kicsit mas jelentéssel birni
Kivancsi leszek a tovabbiakban mennyire lesz “foszereplo” a bohoc.

sehrezad - 2017. 03. 14. 08:12

Elsbeth Tascioni in da House :) zseniális!

renka - 2017. 03. 15. 19:33

“The Good Fight 2. évad berendelve.” De jó!!! Remélem ott is lesz Elsbeth!

sehrezad - 2017. 03. 21. 10:13

A 6-os rész nem volt az igazi, elképesztően kiszámítható volt a Julius-történés, ilyet azért ők ritkábban szoktak írni. És valahogy az egész Chumhum-szál erőltetett volt, nem tudom. Cush Jumbo jeleneteit viszont bírtam :) És persze Elsbeth forever!

mgitta - 2017. 03. 22. 07:23

Bár még most mutatták be a mozikban, de végülis 2016-os film: Jackie.
Natalie Portman elképesztő, és az egész rendezés olyan különleges atmoszférát nyújt, hogy napokig a hatása alatt voltam.

mgitta - 2017. 03. 22. 07:25

Jaj, rossz ablak volt megnyitva, ezt nem ide akartam!

De azért legyen ON is: szerintem se volt a 6. rész nagy durranás, de lehet csak azért érzem így, mert az első 5 annyira magas szintű volt. Törvényszerű volt, hogy lesz egy közepes rész is.

Tyberius06 - 2017. 03. 26. 02:50

Wow, első 3 részt néztem meg az elmúlt órákban és baromira bejön. Abszolút nem hiányzik Alicia, bár utalásokat el tudnék viselni, hogy mi történt a Florickékkal, de igazából megvagyok nélkülük. Tetszik a stílus, a CBS szerintem jó fele nyitott ezzel az online biznisszel, remélem nem csak presztízs miatt rendelték be a második évadot, hanem mert megy a szekér.
Kiváncsi vagyok mi lesz a Star Trekkel és mikor kapunk esetleg újabb Online sorikat tőlük.
Asszem a gyorsan le zavarom a maradék részeket, aztán hetiben az utcsó 3-at.

eszemix - 2017. 03. 26. 16:36

7. rész remek!
Nyitó jelenet Aaron Tveit-tel. Ooooh, hogy hiányzott a Braindead óta!
Elsbeth brillírozik, mint várható volt.
Marissa is elég szimpi karakter volt mindig. Már csak egy kis Eli vendégszereplés kéne és maga lenne a tökély! :)

Tyberius06 - 2017. 03. 27. 00:41

Oh ez baromi fun volt. Bejött a 6-dik rész is, de picit hosszabb volt, mint a többi. Viszont a 7-diken baromi sokat vigyorogtam. Elsbeth nagyon jó, Eli tényleg felbukkanhatna, majd talán a második évadban kapunk egy rövid vendégszereplést tőle.
Nem is reméltem, hogy ennyire jó lesz, abszolút bejön a szabadabb stílus…

sehrezad - 2017. 03. 27. 06:25

És valóban: a 7. újra hasított, a bíróság szagát is újra megéreztük. Viszont lassan megnézném Barbarát is a szakma gyakorlása közben.

Risi92 - 2017. 03. 28. 16:13

mindig elgondolkodok, hogy Elsbeth-t be kéne tenni állandóba, de akkor meg félő, hogy ellaposodna.. így be kell érnünk évadonként pár résszel vele. eddig nagyon jó az évad, kiváncsi vagyok a végjátékra!

(am tuti folytatódni fog az Elsbeth vs Kresteva vonal a 2. évadban is, bár utóbbi nem igazán volt méltó ellenfele Elsbethnek)

Kristóf - 2017. 04. 04. 20:55

Most a vége felé járva úgy érzem ez a 10 rész nagyon kevés. A végére már eléggé untam Aliciat, meg a Florrickokat, örülök, hogy Diane nagyobb szerephez jut. Cary-t szívesen látnám viszont, ők azért alapvetően jól megvoltak Dianenel. Eli is jó lenne, ha csak egy rész erejéig. A sorozat szerintem nagyon jól mozog az aktuális politika és az aktuális esetek között. Kíváncsi vagyok, hogyan zárul az évad. Talán Maia az számomra, akit háttérbe tennék még ennél is jobban.

renka - 2017. 04. 06. 18:10

Alig várom, h Colin kiderítse, h mi Lucca titka… A Maia-történet helyett szívesebben nézném ezt,bár semmi bajom a karakterével egyébként.

eszemix - 2017. 04. 16. 21:59

Óha, egész finom kis évadzáró volt. Hát ennyit a 3 nyugodt hónapról…
Remélem, már javában készül a következő eresztés, mert ez így igen kielégületlenül hagyott pusztán 10 résszel.

Tyberius06 - 2017. 04. 16. 22:58

Nice volt az évadzáró, hol a következő rész???
Mondjuk az utolsó jelenetet sejtettem. Viszont érdekes volt összességében a rész.
Nemtom ez a 10 rész így karcsúnak tűnt nekem, gyorsan elment, viszont elégedett vagyok vele. Várom a folytatást!

Kristóf - 2017. 04. 17. 14:08

Nagyon jó kis évad volt szerintem. Minden rész érdekes volt, meg jól voltak megvalósítva az esetek is. Diane meg még mindig love. :D az új főnök Adrian is nagyon jó karakter. Maia nagyon sokat fejlődött 10 rész alatt, a Fináléban már erős volt a bíróságon is. Nagyon várós az új évad :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz